Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32 tisdag 3 oktober 2017 klockan 14:00-15:45 Beslutande Mikael Westberg (S), ordf Maria Andersson (S), vice ordf Ulf Bengtsson (S) Lars Stålberg (KL) Linus Fransson (MP) ersättare för Måna Hesselrud (M) Övriga deltagande Björn Hansson, bildningschef Johanna Johansson, förvaltningsekonom Ing-Marie Pettersson-Jensen, resultatenhetschef kultur och fritid Ylva Sjödén, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Stålberg (KL) med Ulf Bengtsson (S) som ersättare Onsdag 4 oktober 2017 klockan 12:00, By skola Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sammanträde ANSLAG Bildningsstyrelsens arbetsutskott Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32 Ylva Sjödén

2 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 2 ÄRENDELISTA 59 Fastställande av dagordning 3 60 Yttrande över Pernilla Eklunds och Malin Sundmarks medborgarförslag om satsning på digital utveckling i förskola och grundskola i Avesta kommun 4 61 Yttrande över Johan Thomassons (M), Gunilla Berglunds (C), Lis Linnbergs (L) och Curt-Åke Larssons (KD) motion om utomhusbad vid Metropoolen 6 62 Yttrande över revisionens granskning av inköp av konsulttjänster Kulturhus i Avesta Verkställighetsbevakning Uppföljning av intern kontroll Rapport om Mål och Indikatorer

3 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 3 59 Fastställande av dagordning Dagordningen fastställs med följande förändringar: - Ärende 3 Ansökan om investeringsbudget för hyreshöjande åtgärder för till- och ombyggnation av förskola och skola i Skogsbo/Klockar inklusive matsal, kök och idrottshall utgår och behandlas på arbetsutskottets extra sammanträde 11 oktober 2017 klockan 13:30. - Ärende 8 Mål & Indikatorer blir en rapport. Ärendet behandlas på bildningsstyrelsens arbetsutskott 25 oktober 2017.

4 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 4 60 Yttrande över Pernilla Eklunds och Malin Sundmarks medborgarförslag om satsning på digital utveckling i förskola och grundskola i Avesta kommun Dnr Pernilla Eklund och Malin Sundmark har lämnat in ett medborgarförslag om satsning på digital utveckling i förskola och grundskola i Avesta kommun. Medborgarförslagsställarna anser att det är viktigt att vi i landsbygd håller samma kunskaps- och integrationsnivå inom digitalisering som storstadsregionen. De ser att intresse och viss kunskap finns idag men anar att förskola och skola i Avesta skulle kunna använda sig av digitala verktyg i större utsträckning för att tillgodose elevernas framtida behov. Motionärerna anser att man behöver utreda behovet av investering i: 1. Kompetensutveckling och initiering av satsning genom att motivation, utbildning och stöttning av ledning och lärare på plats i förskolor och skolor. Kommentar från utredning: Bildningsförvaltningen har en IKT-strategigrupp som vi föreslår får i uppdrag att göra en grundlig behovsinventering och ta fram en plan över identifierade behov, en tidsplan och en kostnadsberäkning. Det vi vet idag är att det råder brist på både utrustning och kompetens som motsvarar aktuella och kommande behov. Inom Bildningsförvaltningen finns det två tjänster för IKT-samordning, dvs som arbetar för både förskola, grundskola och gymnasieskola. I samband med behovsinventeringen bör dessa funktioner undersökas om det motsvarar behovet för den ökade satsningen på digitalisering. 2. Utrustning, nätverkskapacitet och programvara, för att kunna utnyttja digitala resurser maximalt. Kommentar från utredning: IKT-strategigruppen får i ansvar för att dessa delar ska ingå i behovsinventeringen. Vi ser även att bildningsförvaltningen måste samverka med Avesta kommuns IT-avdelning för att en effektiv och resursstark satsning ska kunna genomföras. Dagens utrustning i förskolan och grundskolan inom it-området är inte tillräckligt och motsvarar inte behovet som är uttryckt på både enhets, kommunal- och nationell nivå. 3. Strukturskapande för digitala verktyg inom undervisning och administration, för att effektivisera och tillvarata digitaliseringens möjligheter på ett enhetligt sätt. Kommentar från utredning: Det finns ett stort behov och hög efterfrågan på både kompetensutveckling och utrustning från verksamheterna. Sammanfattningsvis styrker vi förslagsframställningen och välkomnar en satsning som ligger i linje med styrdokumentens intentioner för både förskola och grundskola.

5 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 5 Förvaltningens förslag - Att medborgarförslaget tillstyrks enligt yttrande från resultatenhetschefer för förskola och grundskola. Beredning - Medborgarförslag 24 april 2017, inkom 29 maj Kommunstyrelsens arbetsutskott 23 maj 2017, 76, inkom 29 maj Tjänsteskrivelse 21 september 2017 Förslag till bildningsstyrelsen - Att medborgarförslaget tillstyrks enligt yttrande från resultatenhetschefer för förskola och grundskola.

6 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 6 61 Yttrande över Johan Thomassons (M), Gunilla Berglunds (C), Lis Linnbergs (L) och Curt-Åke Larssons (KD) motion om utomhusbad vid Metropoolen Dnr Bakgrund Johan Thomasson (M), Gunilla Berglund (C), Lis Linnberg (L) och Curt-Åke Larsson (KD) har lämnat en motion till kommunfullmäktige om utomhusbad vid Metropoolen. De anser att det nu är dags att sjösätta de gamla planerna på ett bygge av en utomhusbassäng i anslutning till Metropoolen. De föreslår därför att kommunkansliet ges i uppdrag att utreda två alternativt tre olika alternativ på ett utomhusbad vad avser behov, kostnad för investering och drift. Kommunfullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade sedan motionen till bildningsstyrelsen för yttrande. Yttrande Område och fastighetsägare Avesta kommun äger fastigheten som Metropoolen står på. Outokumpu Stainless AB äger fastigheten mellan Metropoolen och riksväg 68. Två detaljplaner finns upprättade för området. Varav den mest intressanta för motionen är Detaljplan del av Domarhagen 2 & Avesta 3:5. Bild 1. Kartbild över fastighetsgränser. Fastigheten Avesta 5:1ägs av Outokumpu Stainless AB

7 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 7 Bild 2. illustration från detaljplan del av Domarhagen 2 & Avesta 3:5 Syftet med Detaljplan del av Domarhagen 2 & Avesta 3:5 som vann laga kraft i december 2010 var att möjliggöra en försäljning av mark till Outokumpu samt att utforma detaljplanen så att anläggande av ett eventuellt utomhusbad intill det befintliga badhuset, Metropoolen, även fortsättningsvis skulle vara möjligt. Detaljplanen medger uppförandet av vissa mindre byggnader som kan komma att behövas för ett eventuellt utomhusbad. Dock får dessa byggnader ha en högsta byggnadshöjd av 4 meter och tillsammans inte ha en större byggnadsarea än 250 m². Geotekniska förhållanden Inför uppförandet av detaljplanen utfördes inga geotekniska undersökningar. Det är därför viktigt att inför ett eventuellt anläggande av utomhusbad att marken i området undersöks vad gäller de geotekniska förhållandena för att bl.a. avgöra vilka anläggningar som är möjliga.

8 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 8 Nedsläpp från Outokumpu och reningsteknik Bildningsstyrelsen har varit i kontakt med länsstyrelsen i Dalarna som är tillsynsmyndighet för Outokumpu Stainless AB samt miljösamordnaren på Outokumpu. De anger att diffusa utsläpp till luft förekommer från anläggningen och att dessa innehåller till största delar kalk och metaller. Nedfallen av utsläppen sker i närområdet till Outokumpu Stainless AB. Var nedfallet hamnar beror på vindriktningen. Dessa diffusa utsläpp uppstår i samband med att man släcker slagg men även från transporter på vägarna inne på området. Miljösamordnaren meddelar att problemet med nedfall i huvudsak uppkommer på sommaren och hösten när det är torrt. För att minska uppkomsten av nedfall vattnar de vid slaggården och sopar vägarna inne på området. Processing Bath and SPA solutions har levererat befintligt reningsverk i Metropoolen. Vid en första förfrågan uppger de att de inte ser några större problem med nedfallet från Outokumpu och att det torde kunna renas med en anpassad reningsteknik. Huruvida det befintliga reningsverket i Metropoolen kan kompletteras eller om ett nytt reningsverk för utomhuspoolen behövs installeras är det för tidigt i processen för att kunna avgöra. Uppvärmning Metropoolen värms i dag upp genom fjärrvärme. Beroende på vilken typ av utomhuspool som anläggs kan befintlig fjärrvärmeväxlare klara av att även värma en utomhuspool. Men likasom det gäller kapacitet för befintligt reningsverk så är det för tidigt i processen att kunna säga med säkerhet huruvida fjärrvärmeväxlaren har tillräcklig kapacitet. Det är tydligt vid planläggning av området att syftet varit att skapa förutsättningar för en utomhuspool. Även när det gäller dimensioneringen av reningsanläggning och uppvärmning tyder det på att dessa anpassats för att möjliggöra ett utomhusbad. Bildningsstyrelsen ställer sig därför positiv till motionen. Sammanfattningsvis vill bildningsstyrelsen poängtera vikten av en noggrann investeringsprojektering med inledande förstudie och förprojektering är av ytterst vikt så att en välgrundad investeringsansökan kan upprättas för kommunfullmäktige att ta ställning till. Förvaltningens förslag - Bildningsstyrelsen tillstyrker motionen Beredning - Motion 24 april 2017, inkom 23 maj Kommunfullmäktige 25 april 2017, 60, inkom 23 maj Kommunstyrelsens arbetsutskott 23 maj 2017, 75, inkom 23 maj Tjänsteskrivelse 21 september 2017 Yrkanden och beslutsgång Mikael Westberg (S) yrkar att förslaget till beslut förtydligas på följande sätt: - Bildningsstyrelsen tillstyrker att kommunkansliet ges i uppdrag att utreda två alternativt tre olika alternativ på ett utomhusbad vad avser behov, kostnad för investering och drift.

9 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 9 Ordföranden ställer Westbergs (S) yrkande under proposition och finner att arbetsutskottet föreslår bildningsstyrelsen att besluta i enlighet med detta. Förslag till bildningsstyrelsen - Bildningsstyrelsen tillstyrker att kommunkansliet ges i uppdrag att utreda två alternativt tre olika alternativ på ett utomhusbad vad avser behov, kostnad för investering och drift.

10 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Yttrande över revisionens granskning av inköp av konsulttjänster Dnr KPMG har av Avesta kommuns revisorer fått i uppdrag att granska inköp av konsulttjänster i kommunen. Uppdraget ingår i revisionsplanen för år Syftet med granskningen har varit att säkerställa att inköp av konsulttjänster sker i enlighet med lagen om offentlig upphandling samt gällande policy och riktlinjer. I en fördjupad analys av ett riktat urval av leverantörer/fakturor har KPMG konstaterat att kommunen i några fall brister i sina rutiner. Mot bakgrund av granskningsresultatet rekommenderar KPMG styrelser/nämnder att: - Säkerställa att samtliga verksamheter är väl förtrogna med policy och riktlinjer för upphandling och inköp, och att de efterlevs. - Säkerställa att direktupphandlingar överstigande 100 tkr dokumenteras i enlighet med dokumentationsplikten och i enlighet med fastställd mall. - Säkerställa att fastställda riktlinjer för direktupphandlingar uppfyller de krav som ställs i enlighet med bestämmelserna som infördes år Säkerställa att en rutin och systemstöd införs för systematisk uppföljning av inköp från olika leverantörer där direktupphandling är tillämpad. - Säkerställa att dokumenterade rutiner upprättas för kontroll av leverantör innan de anlitas för att utföra en tjänst, men också att kontroller företas i enlighet med det arbetsflöde som är upprättat i kommunen avseende leverantörsfakturahantering. Bildningsförvaltningen presenterar följande förslag till yttrande - Vi skall se över och vid behov föreslå att befintliga rutiner revideras. - Vi skall undersöka vad som ingår i kursen för nya ledare. Om inte direktupphandlingar ingår kommer vi föreslå att det tillförs. - Införa stickprovskontroller för genomförda direktupphandlingar. Övriga synpunkter får anses besvarade med Avesta kommuns ekonomichefs yttrande. Förslag till bildningsstyrelsen - Bildningsstyrelsen godkänner yttrandet.

11 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Kulturhus i Avesta Dnr Kultur och fritid fick i mars 2015 i uppdrag att utreda möjligheterna till ett kulturhus i Koppardalen och presentera vad som kan inrymmas i kulturhuset. Detta med anledning av att Musikskolan då behövde flyttas från Markusskolan för att ge plats åt nya elever. Redan till höstterminen 2015 var en flytt till nya tillfälliga lokaler i Koppardalen genomförd. Enskilda lärarrum/undervisningsrum samt mindre grupprum, personalrum och rum för administration samlades på bottenvåningen på Polergränd 10. Ovanför denna lokal, på våningsplan 1, fick musikskolan tillgång till en stor orkestersal. Denna kom dock under 2016 flyttas till en större sal längre västerut, ovanför Koppardalens utvecklingscentrum, p.g.a. av att nya hyresgäster kontrakterades. Den relativt stora lokalen på bottenvåningen möjliggjorde också att fem kontorsplatser för Verkets personal kunde tillskapas. Länge hade arbetsmiljön för Verkets personal varit mycket dålig då ljusa och funktionella kontorslokaler i nära anslutning till Verket saknats. Kreativt lärandes kontorsrum, liksom NTA-lagret, var också tidigare lokaliserade i Bildningshuset. Vid årsskiftet 2016/2017 tillskapades utrymme för NTA-lagret och Kulturskolans utvidgade verksamhet i en ny lokal i gamla Tunnplåten, nu kallad Underhållningen ( gamla Returen ). Denna ligger länkad till den lokal som Verket har i samma byggnad sedan ett antal år tillbaka och som används som verkstad och lagerlokal. Till detta kan också läggas ombyggnaden av Jularbomuseet under 2016 där lokal för det nystartade Sportoteket skapades. Den snabba omdaningen av kulturs verksamhet under 2016, bibliotekets ombyggnad, inflyttning av Servicecenter i biblioteket och utvidgningen av kulturskolans verksamhet till flera nya grenar, förutom musikdelen, medförde att verksamhetstankarna gick mot utvecklande av ett kulturkluster istället för ett kulturhus nere i Koppardalen. Under 2016 och våren 2017 ökade trycket på lokaler i Koppardalen markant och problemet med att finna en bra orkestersal för kulturskolan till ett rimligt pris inför läsåret 2017/2018 blev plötsligt akut. Lösningen blev att den f.d. Baptistkyrkan inköptes av GBAB för Kulturskolans räkning. I denna kommer hela musikskoledelen av Kulturskolan att kunna inrymmas till höstterminen Orkestersalen kommer att tas i bruk redan vårterminen Kvarstår gör dock att skapa lokaler för: - Kontorsrum för de sex personer som tillhör Verket, Kreativt lärande och den utvidgade Kulturskolan som arbetar med film, konst, foto, design mm. Total ca 6 kontorsrum. - En lektionssal/ateljé till Kulturskolan.

12 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 12 - Verkstads-/lagerlokaler för Sportoteket. Kultur- och fritid kommer därför att starta en förprojektering under hösten 2017 för att se på hur vi inom ramen för de nuvarande lokalerna i Verket, Gamla Tunnplåten och Jularbomuseet/Sportoteket, kan utnyttjas och anpassas för att tillgodose de lokalbehov som idag finns på ett bra och ekonomiskt sätt. Detta innebär också att hela lokalen på bottenvåningen av Polervägen 10 lämnas i samband med att musikdelen av Kulturskolan flyttar till Baptistkyrkan. Kultur- och fritidschefen och enhetschefen för Verket/Kulturskolan har också medverkat i en arbetsgrupp under Näringslivsenheten som håller på att ta fram ett utvecklingsförslag för den s.k. Polerverkstan som utgår från visionerna som togs fram i arbetsgrupperna Event och konferens och Mad Lab inom ramen för Avesta I detta förslag beaktas både nya och utvecklade konferensoch eventmöjligheter utvecklade möjligheter för nya kultursatsningar liksom satsningar på kulturentreprenörer. Inbyggt i denna vision finns således tanken om ett framtida bredare kulturkluster där vår vision för Verket, Gamla Tunnplåten och Polerverkstan är en viktig byggsten. Förvaltningens förslag Bildningsstyrelsen beslutar att: - Utredningen av ett Kulturhus avslutas. Beredning - Skrivelse från Mikael Westberg (S) och Maria Andersson (S), 17 februari Bildningsstyrelsen 11 mars 2015, 40 - Tjänsteskrivelse, 21 september 2017 Förslag till bildningsstyrelsen Bildningsstyrelsen beslutar att: - Utredningen av ett Kulturhus avslutas.

13 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Verkställighetsbevakning 2017 Dnr Enligt Avesta kommuns ekonomiprocess ska verkställighetsbevakning ske två gånger per år. Uppföljningsrapporten ska godkännas av respektive styrelse/nämnd, alternativt arbetsutskott innan den överlämnas till kommunstyrelsen. Bildningschef Björn Hansson redovisar verkställighetsbevakning för perioden Även läget för de uppdrag som getts tidigare redovisas. Följande beslut ingår inte i verkställighetsbevakningen: - Tidplaner och kungörelser - Reglemente, samverkansavtal, delegationsordningar, arbetsordningar, verksamhetsplaner, förbundsordningar, policys, stadgar, riktlinjer, program och taxor, - Attesträtt, teckningsrätt och delegationsordningar - Yttrande över regionala och centrala ärenden - Mål och budget, ekonomisk uppföljning och limitnivåer. - Remittering av motioner och medborgarförslag - Redovisning av obesvarade motioner och verkställighetsbevakning (hanteras två gånger per år i egen uppföljning) - Besvarade och avstyrkta motioner och medborgarförslag - Valärenden, nomineringar, arvoden och partistöd. - Redovisning av delegationsbeslut - Övriga ärenden som inte kräver speciell handläggning Förslag till bildningsstyrelsen - Bildningsstyrelsen godkänner redovisningen av verkställighetsbevakning 2017.

14 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Uppföljning av intern kontroll 2017 Dnr Enligt Avesta kommuns reglemente för intern kontroll, antaget av kommunfullmäktige , reviderat av kommunfullmäktige , ska bildningsstyrelsen varje år anta en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen. Bildningsstyrelsen beslutade i november 2016 att anta en handlingsplan för intern kontroll år 2017 samt att uppdra åt bildningschefen att lämna en uppföljningsrapport till bildningsstyrelsens sammanträde i september Bildningschefen presenterar uppföljningsrapport för bildningsstyrelsen. Beredning - Bildningsstyrelsen 9 november 2016, Uppföljning av intern kontroll 2017 Förslag till bildningsstyrelsen - Bildningsstyrelsen godkänner uppföljningen av intern kontroll 2017.

15 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Rapport om Mål och Indikatorer Förvaltningsekonom Johanna Johansson rapporterar om det pågående arbetet med Mål och Indikatorer Ärendet tas upp på bildningsstyrelsens arbetsutskott 25 oktober 2017.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Fridolinsalen, ingång via huvudbiblioteket i Avesta Onsdag 11 oktober 2017, klockan 14:00-17:10 Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 januari klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 25 april 2018 klockan 14:00 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 oktober 2018 klockan 13:00-17:40 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(16) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, ons 28 augusti 2019 kl 14:00-16:30 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, torsdag 8 mars 2018 klockan 14:00 Beslutande Övriga deltagande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 7 februari 2018 klockan 14:00-17:35 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-02-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsen Förvaltningskansliet, sammanträdesrum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningen, kansli onsdag 22 februari 2017, klockan 14:00-14:50 Beslutande Mikael Westberg (S), ordförande Ulf Bengtsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 9 januari 2019 klockan 13:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S) Henrik Väyrynen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli Onsdag 30 augusti 2017 klockan 14:00-15:10 Beslutande Mikael Westberg (S), ordf Ulf Bengtsson (S) Måna Hesselrud (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets Hus måndag 18 februari 2019 klockan 16:45-16:50 Beslutande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-10-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare f kallelsen för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:53 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:55 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) Isa-Susanne Kenving (V) Måna Hesselrud (M) Inger

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:00-14.00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Laila Borger (S) Gunilla Berglund (C) Maarit Hessling

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 26 september 2018 klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Henrik Väyrynen (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 28 november 2018 klockan 14:00-16:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 15:00 20.05 19.20 Vid sammanträdets inledning framför fullmäktigeledamoten Henrik Öhrn (MP) dikten idealism och realism ur

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S)

Kulturnämndens arbetsutskott Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Plats och tid Stora mötesrummet kl 15:10-16:10 ande närvarande Lovisa Kronsporre (C) (ordförande), Pär Elfström (S) Övriga närvarande Marie Gustavsson (Bibliotekschef), Therese Nilsson (Controller) 29-32,

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16.51 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 13 maj 2015 kl 09:00-10:20 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Fredrik Mattsson (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Bjurfors Hotell och Konferens, 11 juni Kl 09.00-12.00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Christer Bergkvist (C), ersättare

Läs mer

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 16.50 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl. 17.15 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Åsa Karlsson

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-15:50 Beslutande Laila Borger (S), ordförande, ersättare för Lars Isacsson (S), ordförande Jan-Åke Andersson (S) Henrik

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:15-14:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C) Anita Tärneborg (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum måndag 8 januari klockan 08:00-9:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Patrik Sundin (S), ersättare

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-17:00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-11-28 Sida 1 Kommunfullmäktiges ordinarie ledamöter Kommunfullmäktiges ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Tid: Kommunfullmäktige Fors Folkets Hus måndag 10 december

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström, ersättare för Anneli Karlsson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Ajournering mellan 18 och 19 klockan

Ajournering mellan 18 och 19 klockan li Alvesta _,immun 1 (11) Plats och tid Vislandaskolan, sal Färjestaden den 10 april 2018 kl. 13:15-15.40 Ajournering mellan 18 och 19 klockan 15.15-15.35 Justerade paragrafer 14-22 Dnr: NUT 2018/001.006

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Tingssalen, kommunhuset i Högsby, kl. 9.00 12.10 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Mattias Wärnsberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta klockan 13:15-14:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30: - 13:00 Plats: Skeppet Beslutande Sofia Westergren (M), ordförande Bo Pettersson (S), vice ordförande Lisbeth Svensson (L) Janette Olsson (S) Lena

Läs mer

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S)

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Sammanträdesdatum ande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hemön plan 3, kl. 17.00 19.50 ande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-10-01 87 (91) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 16.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S)

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-09-21 Plats och tid 08.30-11.20 Beslutande Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Övriga deltagare Thomas Lindberg skolchef,

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum Norrtull, kl 14.00-15.40 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand (c) Ulla-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-08:50 Beslutande Daniél Tejera (L), ordförande Andreas Nilsson (C) Ulrika Tollgren (S), vice ordförande Christina Silverbern (M) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Datum 2007-02-08 Dnr. Tid 2007-02-08, kl 09.00-15.00 1 (5) 1 -- 15 Regionhuset, Lund. Närvarande ledamöter Douglas Roth (m) ordförande

PROTOKOLL. Datum 2007-02-08 Dnr. Tid 2007-02-08, kl 09.00-15.00 1 (5) 1 -- 15 Regionhuset, Lund. Närvarande ledamöter Douglas Roth (m) ordförande PROTOKOLL Fastighetsnämnden Handläggare Datum 2007-02-08 Dnr Tid 2007-02-08, kl 09.00-15.00 1 (5) 1 -- 15 Plats Regionhuset, Lund Närvarande ledamöter Douglas Roth (m) ordförande Rolf Pålsson (s) vice

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg

Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Övriga deltagande Erik Nordén, VD Daniel Zetreus, miljöingenjör 1 Lennart

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum, klockan 11:00 11:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer