Barbro Nordén Harbeck, biblioteks/kulturchef Karin Hästö, kultursekreterare Kickan Fält (v) ers kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barbro Nordén Harbeck, biblioteks/kulturchef Karin Hästö, kultursekreterare Kickan Fält (v) ers kl. 14.45 16.00"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Kickan Fält (v) kl Stefan Lindfors (s ) kl Övriga deltagare Barbro Nordén Harbeck, biblioteks/kulturchef Karin Hästö, kultursekreterare Kickan Fält (v) ers kl Utses att justera Justeringens plats och tid Urban Falk Kulturförvaltningen Underskrifter Sekreterare Paragrafer Karin Hästö Ordförande Justerande Margareta Arthursson Urban Falk Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kulturförvaltningen Karin Hästö

2 Kulturnämnden Kn 26 Dnr KN 05/ Redovisning av fördelning av bidrag till studieförbunden i Säters kommun Karin Hästö redovisar det kommunala anslaget 2005 till studieförbunden, baserat på redovisad genomförd verksamhet att godkänna redovisningen för utbetalning av det kommunala anslaget till studieförbunden för verksamhetsår 2004 (protokollsbilaga).

3 Kulturnämnden Kn 27 Dnr KN 05/ Granskning av kulturnämndens ansvarsutövande Komrev inom Öhrlings PricewatershouseCoopers har på kommunrevisionens uppdrag granskat kulturnämndens ansvarsutövande. En undersökning har genomförts i form av en enkät till samtliga ordinarie ledamöter samt alla anställda som har rätt att för nämndens räkning fatta beslut enligt delegation. Kommunrevisionen överlämnar granskningen sammanfattad i ett PM, och föreslår kulturnämnden att internt tillsammans med berörda tjänstemän analysera och diskutera de aktuella områdena med syfte att klarlägga arbetssätt och rutiner i beslutsprocesser, samt att snarast arbeta fram och besluta om en delegationsordning för kulturnämndens verksamhet. att lägga skrivelsen till handlingarna.

4 Kulturnämnden Kn 28 Dnr KN 05/ Biblioteksinformation Förvaltningschefen presenterar underlag till delegationsordning. Nämnden diskuterar förslaget och lägger fast vilka ärendetyper som kan delegeras. att ge förvaltningschefen i uppdrag att till nästa möte utforma ett beslutsunderlag för delegationsordning.

5 Kulturnämnden Kn 29 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Stocksbro bystugeförening Stocksbro bystugeförening ansöker om ett förlustbidrag för föreställningen Mera skrönor med Dalateatern den 27 april i Stocksbro bystuga. Föreställningen kostar 4375 inkl. moms. Föreningen planerar att ta en entréavgift på 100 kr inkl kaffe. Presidiet har vid beredning tillstyrkt ansökan. att bevilja Stocksbro bystugeförening ett garantibidrag på kr. Bidrag utbetalas först efter inkommen redovisning.

6 Kulturnämnden Kn 30 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Dokumentation av Nyckelharpans utveckling Göran Hellgren ansöker om bidrag på 3300 kr för tryckning av ett häfte med dokumentation av nyckelharpans utveckling i Södra Dalarna, och Erik Olssons betydelse för dessa tekniska lösningar, samt tryckning av affischer och utställningsmaterial. Kostnaderna uppgår till kr. Intäkter från Studieförbundet Vuxenskolan på kr och beräknad försäljning kr ger ett underskott på kr. Göran Hellgren visar sin utställning på kulturhörnan att bevilja Göran Hellgren kr i bidrag för tryckningen av broschyr och framtagande av utställningsmaterial.

7 Kulturnämnden Kn 31 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Folkmusikfesten i Gustafs Södra Dalarnas spelmanslag planerar ett delarrangemang i det stora Leader+ projektet Folkmusikfesten Nedre Dalälven. Syftet med projektet Folkmusikfesten Nedre Dalälven är att lyfta fram och öka intresset för folkmusik, visor och danser från berörda bygder, utveckla folkmusikarrangörer, samt bli en värdefull tillgång för besöksnäringen. Projektet omfattar 10 kommuner i Dalarna, Gästrikland, Uppland och Västmanland och startade För närvarande har projektet över 500 deltagare. Delprojektet i Gustafs syftar till att lyfta fram och synliggöra den stora skatt som finns av folkmusik, visor och folkdanser från Södra Dalarna både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Projektet syftar vidare till att samla och stärka samarbetet mellan de olika aktörerna inom folkmusik- och dansområdet i Säters kommun. Ambitionen är att detta arrangemang skall utvecklas och bli årligt återkommande. Folkmusikfesten i Gustafs församlingsgård kommer att bestå av två delar. Under förmiddagen kommer workshops i låtar och folkdanser från Södra Dalarna att äga rum. Klockan kommer en stor konsert att arrangeras. Medverkande vid konserten är Södra Dalarnas spelmanslag, Säters spelmanslag, Säters folkdansgille med barn- och ungdomsgruppen samt Ragnar Eriksson och Solveig Ronnebrant, dansaren Bengt Wittgren, Säters nyckelharpor, riksspelmannen och vissångerskan Maria Hulthén, riksspelmännen Erik Köpmans, Brodd Leif Andersson och Staffan Eriksson, nyckelharpsspelaren Göran Hellgren, durspelaren Bosse Eriksson och Ann-Christine Östlund Bäckehag, sång. Budget se bilaga. Södra Dalarnas spelmanslag ansöker om bidrag på 5000 kr, samt ett garantibidrag för beräknade publikintäkter på 8000 kr. att ge Södra Dalarnas spelmanslag 5000 kr i bidrag, samt att ge garantibidrag för uteblivna publikintäkter upp till 4000 kr efter inkommen redovisning av genomfört arrangemang.

8 Kulturnämnden Kn 32 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Informationsseminarier kring Säterdalen Dalsällskapet, en ideell organisation med syfte att utveckla Säterdalen har tillsammans med Bispbergs Byförening och Solvarbo intresseförening initierat en turismsatsning på natur och kultur i nämnda område. Genom att anordna föreläsningar, exkursioner och motsvarande aktiviteter vill de öka kommuninnevånarnas intresse för och medvetenheten om Säterdalen som en unik och värdefull natur- och kulturskatt. Projektet planerar för åtta seminarier över två år ( ). Preliminärt kommer två seminarier att genomföras under våren 2005, tre till hösten samma år och återstående seminarier till våren Seminarierna kommer att ske i form av föreläsningar, bildvisningar och/eller exkursioner. Huvuddelen av seminarierna kommer att inriktas mot Säterdalens naturvärden, resterande delar kommer att behandla Säterdalens kulturarv. Projektet eftersträvar en lokal förankring, varför seminarierna kommer att förläggas både i omkringliggande byar (Bispberg, Stora Skedvi och Solvarbo) och i centralorten Säter. Dalsällskapet bidrar med kr och en ansökan kommer att tillställas länsstyrelsen om medfinansiering på kr. Dalsällskapet ansöker härmed om 5000 kr i bidrag till genomförande av programserien. att bevilja Dalsällskapet 5000 kr i bidrag.

9 Kulturnämnden Kn 33 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Musikverksamhet på Dagcenter Gärdet Studiefrämjandet bedriver musikverksamhet på Dagcenter Gärdet med 1 timme per vecka. 20 träffar på hösten och 19 på våren. Verksamheten är mycket uppskattad av arbetstagare och personal. Budget: Arvode inkl. soc.avg och resor Deltagaravgifter(betalas av Gärdet) Studiefrämjandets anslag Studiefrämjandet ansöker om kr i bidrag för verksamhet hösten att bevilja Studiefrämjandets ansökan om bidrag på kr för hösten 2005.

10 Kulturnämnden Kn 34 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Folkets hus Den okt genomförs en Dokumentärfilmsfestival i Dalarna med benämningen Nitra: Självbild - Identitet- Minne. Projektet är ett samarbete mellan Film i Dalarna, Dalarnas museum, Högskolan Dalarna, filmarkivet i Grängesberg, Ludvika och Falu kommuner. Kommuner, myndigheter, föreningar och kulturinstutioner inbjuds att delta. Syftet är att öka intresset för dokumentärfilmen. Lyfta fram historiska epoker, miljöer och personer för att därmed levandegöra vårt kulturarv genom filmen. Festivalen kommer att bestå av en forskningskonferens på högskolan Dalarna, och en företagsmässa med den rörliga bilden som tema. Projektet Ung film i Smedjebacken presenteras där elever från mellan- och högstadiet dokumenterat sin egen vardag. Tv-producenten, journalisten och författaren Jan Bergman är inbjuden att medverka på Säters biografmuseum under helgen vid visning av hans filmer bl.a. De fyra elementen om Bergslagens historia. Han kommer även att deltaga i invigningen av filmarkivet i Grängesberg, och vid biografmuseets mässmonter på högskolan. Vidare planeras visning av lokala dokumentärfilmer på bigrafmuseet under helgen. Folkets hus och Säters Film och biografmuseum ansöker om kr i bidrag för medverkan i festivalen. att bevilja Folkets hus kr i bidrag till biografmuseets medverkan i dokumentärfilmsfestivalen.

11 Kulturnämnden Kn 35 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Konsert med Sofia Karlsson Vid Östra Silvbergs gruva genomförs varje augusti ett program på Dan Andersson tema inom Silverringen. Det lockar alltid mycket folk till en av Säters mest säregna platser. Under året har en artist som heter Sofia Karlsson slagit igenom med nya tolkningar av Dan Andersson. Intresset för henne är mycket stort bland allmänheten. Eftersom platsen saknar alla förutsättningar för en professionellt genomförd konsert el, sittplatser, ljud, ljus m.m. så blir kostnaden för ett bra framförande relativt högt. För att kunna finansiera genomförandet av denna konsert ansöker Silverringen om garantibidrag på kr.(protokollsbilaga) att bevilja Silverringen kr i garantibidrag, att överföras efter genomfört och redovisat arrangemang.

12 Kulturnämnden Kn 36 Dnr KN 05/ Förslag om ändrade öppettid på biblioteket i Kyrkbyn, Stora Skedvi Styrelsen för GK Sturegnistan genom ordf. Maria Engvall föreslår att biblioteket återinför öppettid på tisdagar till kl för att föräldrar som skjutsar sina barn till gympa ska kunna besöka och använda biblioteket under väntetiden Öppettiderna i Kyrkbyn ändrades i augusti 2003: fredagsöppet togs bort, tisdagskvällar ändrades till måndagskvällar. Motiveringen till ändringen var att effektivisera verksamheten, samt tillgodose skolans och allmänhetens behov av biblioteksservice på bästa sätt, mot bakgrund av besparingskrav. Att tisdagskvällar ändrades till måndagskvällar föranleddes av att biblioteket annars inte skulle vara tillgängligt under alltför lång sammanhängande tid. Dessutom var det en anpassning till öppettiderna i Enbacka, vilket är en fördel för verksamhetsplaneringen och gemensamma personalaktiviteter som fortbildning, möten etc. att lämna följande svar till GK Sturegnistan: Det är angeläget att anpassa bibliotekets tillgänglighet efter de behov som finns, men med begränsade resurser och uppdraget att ge service till olika målgrupper med skiftande behov är det idag inte befogat att ändra öppettiderna. Ingrid Stenberg Lundin reserverar sig emot beslutet och inlämnar en skriftlig motivering. ( protokollsbilaga)

13 Kulturnämnden Kn 37 Dnr KN 05/ Skrivelse angående före detta Yxfabriken KA 05/ Kommunkansliet önskar kulturnämndens yttrande över skrivelse från Lennart Götesson ang. nyttjande av Yxfabrikens lokaler. Lennart Götesson föreslår att en konsthall inrättas i den del av Yxfabriken som t.v. disponeras av Steget, liksom att Film- och biografmuseets behov av utökade lokalytor tillgodoses. Kulturnämnden diskuterar ingående Lennart Götessons förslag och beslutar att lämna följande yttrande: Kulturnämnden instämmer i Lennart Götessons åsikt att man bör ta ett helhetsgrepp på fastigheten, utreda behov och möjligheter för att hitta ett användande som tillvaratar de kultur- och industrihistoriska värden som finns och som innebär utveckling ur nyttjandesynpunkt. Därför är det angeläget att i första hand säkerställa Film- och biografmuseets lokalbehov för att möjliggöra en utveckling av detta unika museum som bör ha prioritet vad gäller användningen av yxfabrikens lokalytor. Tanken på att skapa en konsthall är intressant, men förutsätter insatser ekonomiska och personella - som nämnden definitivt inte förfogar över. Däremot vill kulturnämnden självklart delta i diskussioner/idésamlande kring Yxfabrikens framtida användning. Yxfabriken är en kulturbyggnad av största värde för Säter och därmed i hög grad av intresse för kulturnämnden

14 Kulturnämnden Kn 38 Budget : förslag på effektmål Förvaltningschefen och ordförande rapporterar från budgetdag som kommunen anordnade den 24 maj. Syftet med dagen var att redovisa den verksamhet de preliminära budgetramarna medger och vilka effektmål som kan ge rättvisande bild av verksamheten (prokollsbilaga) Effektmålen har diskuteras under våren både i nämnden och vid presidieberedningar. Föreslagna effektmål för kulturnämnden: för biblioteksverksamheten - lån/invånare för allmänkulturen- antal programaktiviteter att godkänna vidtagna åtgärder.

15 Kulturnämnden Kn 39 Ekonomiinformation Förvaltningschefen redovisar budgetuppföljning per 30 april. Utfallet ligger något under budget. Kultursekreteraren redovisar budget för allmänkulturens verksamhet.

16 Kulturnämnden Kn 40 Dnr KN 05/ Motion gällande utveckling av huvudbibliotekets service KA05/ Kansliet önskar kulturnämndens yttrande över motion, inlämnad av socialdemokraterna, om att huvudbiblioteket borde utveckla sin service genom att tillhandahålla turistbroschyrer och annan information om Säter. att lämna följande yttrande: Turistinformation i form av evenemangstips, broschyrer, kartor mm över Säter och Södra Dalarna ingår självfallet i bibliotekets service. Under sommarmånaderna lyfts turistinformationen fram och exponeras på väl synlig plats i biblioteket. Under resten av året finns det i broschyrställ i anslutning till lånedisken. Tilläggas kan att materialet är väl utnyttjat, biblioteket är en plats turisterna brukar besöka. Turistinformation i kombination med lokalsamlingen litteratur om kommunen, småtryck, videofilmer mm - kan erbjuda bred och fördjupad information om Säterbygden.

17 Kulturnämnden Kn 41 Arbetsmiljö och personalfrågor Förvaltningschefen meddelar att Karin Lindfors erhållit förlängt vikariat som studiebibliotekarie att Carina Lindstedt Haglund har beviljats tjänstledighet i 6 mån, , för att prova tjänsten som barnbibliotekskonsulent på länsbibliotek Dalarna.

18 Kulturnämnden Kn 42 Biblioteksinformation Förvaltningschefen presenterar lånestastik t.o.m. maj månad. Antal lån har sjunkit med 368 mot föregående år. Antalet besökare på huvudbiblioteket har ökat med st. Av omlånen har 17 % genomförts via Internet av låntagarna själva, och av reservationerna har 16 % gjorts via nätet.

19 Kulturnämnden Kn 43 Programinformation Kultursekreteraren presenterar genomförda och kommande program. Valborgsmässofirandet genomfördes på Rådhustorget. Säter och Hedemoras manskör sjöng vårsånger och vårtalare var Marit Norén. Vårens sista kulturlördag genomfördes den 21 maj med vernissage på tre utställningar: Vuxenskolans målarcirklar, Säterharpan nyckelharpans utveckling i Södra Dalarna, på Kulturhörnan och Väggarna förstår en personlig diktutställning på UNG-hörnan. Ca. 100 personer deltog under dagen. Utställningarna hänger till den 16 juni. Sommarutställning på Kulturhörnan i samarbete med kommunarkivet : Birger Borgman Bilder av en konstnär - olja, träsnitt, foto. Utställningen hänger Följande utställning den 12 aug. genomförs av konstnären May K Leon på Kulturhörnan. Kulturdagar för skolledningsgruppen i Säter kommer att genomföras den juni med besök på Mentalvårdsmuseet och Film och biografmuseet, för pedagogiska diskussioner om hur skolan bättre kan nyttja de resurser som våra lokala museer utgör. Silverringen sommarprogram i samarbete med Silvbergs och Säters hembygdsföreningar innehåller ett brett urval av historiska vandringar, föredrag, teater och musikföreställningar. Årets stora satsning är konserten med Sofia Karlsson i Östra Silvberg den 26 aug. Programmet avslutas på kulturhörnan den 10 sep. på temat Världsarvet Falun och dess påverkan på Säter. Barnteater i Säterdalen genomförs i sommar i samarbete mellan kulturförvaltningen, ABF, SV, SFR, Folkets hus och organisationen Folkets Hus och parker. Programmet innehåller: 29 juni Bodils minicirkus. 6 juli Vår uppblåsbara värld med Hyvelbengt och Jonny Dyckert. 20 juli Mamma Mu och Kråkan gör Musig Musik Säterstampen arrangeras lördagen den 6 aug. Flera historiska dramavandringar kommer att erbjudas publiken under dagarna efter Stampen. Höstens program (protokollsbilaga)

20 Kulturnämnden Kn 44 Dnr KN 05/ Konstinköp Kulturnämndens ansvariga för konstinköp föreslår inköp från utställningen Konstspaning i Säterbygden på kulturhörnan av konstnärerna Erik Vargtand Urtid nutid Skulptur i svartsmide kr May K.Leon Nattens drottning Litografi 2000 kr att godkänna konstinköpen.

21 Kulturnämnden Kn 45 Skyltningsprogram Kn Byggnadsnämndens presidium inbjöd kulturnämndens presidium, köpmannaföreningen, företagarföreningen och näringslivskontoret till en diskussion om skyltningspolicy i Säter Mötet beslutade att byggnadsnämnden, och kulturnämnden i samverkan skulle arbeta fram ett förslag till skyltningsprogram för Säter, utformat av stadsarkitekten och kultursekreteraren Kultursekreteraren presentar ett första förslag till skyltningsprogram. Detta kommer att bearbetas vidare till kommande möte den 7 sep i kulturnämnden.

22 Kulturnämnden Kn 46 Dnr KN 05/ Fordonet 1, Säter- uppsättning av skylt Ärendet avser en ansökan om bygglov för uppsättning av skyltanordning på tak vid industribyggnad på fastigheten Fordonet 1, Kungsvägen 1, Säter. Åtgärden är förenlig med gällande detaljplan som anger handel, kontor och ej störande industri. Avståndet till vägområdet vid riksväg 70 är ca 100 m. Skylten ifråga har sedan 1968 varit uppsatt på den plats ansökan avser, men har monterats ned Skylten, en ljuslåda, 14 m x 0,7 m. med gemensam skyltning för fem olika företag, avses placeras på taket. Skylten hamnar under nockhöjd på intilliggande byggnadsdel. Byggnadsnämnde överlämnar ärendet för yttrande av kulturnämnden senast att inget finns att erinra emot ansökan.

23 Kulturnämnden KA05/ Kn Kn 47 Dnr KN 05/ Ökad samverkan mellan biblioteken Begäran om yttrande har kommit från kommunkansliet över skrivelse från Kulturrådet om ökad samverkan mellan bibliotek med anledning av tillägg i bibliotekslagen Förvaltningschefen föreslår följande yttrande: Bibliotekslagen har från och med 2005 utökats med tillägget att bibliotek och bibliotekshuvudmän inom det allmänna biblioteksväsendet skall samverka och att kommuner och landsting skall anta planer för biblioteksverksamheterna ( 7a Bibliotekslagen) Med anledning av ändringarna i lagen har kulturrådet tillställt kommunerna och landstingen en skrivelse för att tydliggöra syfte och bakgrund till ändringarna. Kulturnämnden ställer sig bakom kulturrådets bedömning i ärendet. Samverkan är en förutsättning för att kunna tillgodose olika målgruppers skiftande behov. En biblioteksplan är en gemensam angelägenhet för nästan alla förvaltningar inom kommunen, och ska vara resultatet av gemensamma diskussioner och överväganden. Den innebär ett omfattande arbete och ska ha en tydlig förankring i nämnderna. att godkänna förvaltningschefens förslag till yttrande samt, uppmanar KS att sammankalla berörda nämnder till samråd i ärendet KS Au har , 150, behandlat kulturnämndens yttrande och uppmanar berörda nämnder/förvaltningar och samverkansråd att bidra med sin kompetens vid biblioteksplanearbetet, samt ger kulturnämnden i uppdrag att ansvara för och framta förslag till biblioteksplan. att ge förvaltningschefen i uppdrag att lägga upp en biblioteksplan.

24 Kulturnämnden Kn 48 Skrivelser Arkitekturåret designpris 2005: Rådet för arkitektur och formgivning i Dalarna vill att kommunen under Designåret uppmärksammar och lyfter fram och diskuterar goda exempel på väl formgivna och funktionella moderna byggnader i länet. Kommunen inbjuds att till senast den 30 sep. nominera och presentera 1-3 byggnader som kan ses som en inspirationskälla och föredöme för modern formad byggnadskonst inom kommunen. Det kan gälla nyskapad eller förnyad, befintlig eller planerad miljö. Mångkulturåret 2006: Utbildnings och kulturdepartementet ger myndigheter, stiftelser och bolag i uppdrag att under året 2005 förbereda sig för att deltaga i Mångkulturåret Regeringen inbjuder vidare samtliga kommuner, landsting och länsstyrelser att deltaga i Mångkulturåret Kommunkansliet översänder ärendet till kulturnämnden för ställningstagande om egen medverkan.

25 Kulturnämnden Kn 49 Kurser och konferenser Dalarnas biblioteksförbund, länsmöte Rättvik 22 april. Bok och biblioteksmässan, Göteborg, att godkänna Margareta Arthurssons (kd) och Inger Johanssons (mp) deltagande i länsmötet, samt att lägga inbjudan till Bok & bibliotek till handlingarna.

Kulturnämnden

Kulturnämnden Kulturnämnden 2005-10-05 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Kickan Fält (v) ord 1 - kl 13.00 14.15 Urban Falk (s), v. ordf.

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-06-16 2 Plats och tid Lundgrens Kulturhus kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan

Läs mer

Kulturnämnden 2007-03 -12 1

Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13 16.10 Beslutande AnnBritt Grünewald (s) ordf. Gunilla Bodegrim (fp) v ordf. Berndt Skogbergs (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp) Kulturnämnden 2006-05-17 2 Plats och tid Kulturhörnan, Säters bibliotek, kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers Kulturnämnden 2006-03-22 2 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset kl. 13.00 15.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Kulturnämnden 2006-01-25 2

Kulturnämnden 2006-01-25 2 Kulturnämnden 2006-01-25 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger Johansson

Läs mer

Kulturnämnden 2006-09-06 1

Kulturnämnden 2006-09-06 1 Kulturnämnden 2006-09-06 1 Plats och tid Kulturhörnan, möteslokal på Ma s konditori kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger

Läs mer

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-02-04 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl. 08.30-16.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Övriga deltagare

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v) Kulturnämnden 2003-02-05 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 16.10 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält

Läs mer

Kulturnämnden 2006-12-13 1

Kulturnämnden 2006-12-13 1 Kulturnämnden 2006-12-13 1 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 16.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd) ordf. Urban Falk (s), v ordf. Stefan Lindfors (s ) Ingrid Stenberg Lundin (c

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c) Kulturnämnden 2004-08-25 2 Plats och tid Säters bibliotek kl 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria

Läs mer

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Kulturnämnden 2004-09-29 2 Plats och tid Kaplansgården,, St. Skedvi hembygdsgård kl. 13 17.00 Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s),

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2003-10-08 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 15.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Övriga

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-09-12 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-15.30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M), vice ordförande Bente Mellqvist-Danielsson (V) Martina Henriksson (FP)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s )

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s ) Kulturnämnden 2005-02-16 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13 16.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Kulturnämnden 2007-06-11 1

Kulturnämnden 2007-06-11 1 Kulturnämnden 2007-06-11 1 Plats och tid Lundgrens kulturhus, Mora By kl. 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Bodegrim (fp) ordf. Sten Ljusteräng (s) Angelica Beyer (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret Årjäng måndagen den 7 november 2011 kl 16.30-18.00 Beslutande Kjell-Arne Ottosson, ordf C Bert Sahlin FP Erik Ulriksson C ej 76

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Råd för finskt förvaltningsområde. Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Jessica Hedlund Eva-Lena Carlsson Peter Hoxell

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Råd för finskt förvaltningsområde. Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Jessica Hedlund Eva-Lena Carlsson Peter Hoxell Råd för finskt förvaltningsområde SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum Grangärde, Kl. 13.00-14.20 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Susanne Andersson (S) Ej beslutande ersättare Övriga

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9) Kultur- och föreningsutskottet 24 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson, föreningsenheten

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens ärendelista

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens ärendelista Sammanträdesprotokoll 2013-05-31 SÄTERS KOMMUN KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens ärendelista 64 Åsgårdarna... 3 65 Budgetuppföljning... 4 66 Budget 2014 2015... 5 67 Reviderad budget 2013... 6 68 Bidrag studieförbunden...

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Andreas Olsson Jenny Delén. Förvaltningskontoret Annica Sankilampi ANSLAG/BEVIS

Andreas Olsson Jenny Delén. Förvaltningskontoret Annica Sankilampi ANSLAG/BEVIS 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-17.50 Beslutande Övriga deltagande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Bolmens sammatnrädesrum, Gislaved, kl 14.00-15.15 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Björn Olsson (FP) ersätter Jösta Forslund (M)

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 28 Gatunamn på Sjogarpsområdet... 31 29 Ansökan om projektbidrag till dansverksamhet... 32 30 Ansökan om startbidrag Habo Tae-Kwon-Do... 33 31 Ansökan om startbidrag Habo Big Band...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2018-11-01 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 73 Budgetuppföljning september 2018.... 3 74 Samverkansavtal biblioteken i Dalarna... 4 75 Redovisning Föreningen biljettkassan/säters

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken Västerbergslagens kulturskolenämnd 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Smedjebacken, kl. 14.00-14.45 ande ledamöter Mohammed Alkazhami (S), Ludvika Maria Hellstrand (MP), Ludvika Bengt Norrlén (S), Smedjebacken

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 44 Ny fördelning av bidragen till studieförbunden... 50 45 Kulturstipendium 2011... 51 46 Begäran om extra kommunalt verksamhetsbidrag till Habo IFs damlag... 52 47 Driftsbidrag till

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Biblioteks- och kulturnämnden 2005-10-18

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Biblioteks- och kulturnämnden 2005-10-18 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Ronneby bibliotek, kl 14.00 16.35 Beslutande Övriga deltagare Ingemar Oscarsson, s Jusuf Nepola, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-16.15 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Björn Nordenhaag (mp)

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-03-19 Valnämnden 2018-03-19 Vn 1 Vallokaler och öppethållande inför RKL-valet den 9 september... 2 Vn 2 Röstningslokaler och öppethållandetider... 3 Vn 3 Röstmottagare, ordförande och vice ordförande...

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(11) Plats och Tid Gustavsvik kl 15.00-15.45 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Patrik Andersson (S) och Ari Vähäjylkkä (M)

Patrik Andersson (S) och Ari Vähäjylkkä (M) Kommunfullmäktige 2015-05-07 1 (24) Plats och tid IOGT-lokalen, Björbo, kl. 18.30-21.00 Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande Anders Bengtsson (KD) Irene Homman (S) Margareta Meissner (KOSA)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Justerande... Bo Linde. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2014-01-09

Justerande... Bo Linde. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2014-01-09 2013-12-16 1(9) Plats och tid Höganoft, Hestra kl 14.00-15.40 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson (KD) Bo Linde

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11) Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11) Plats och tid: Konferenslokalen BUN kl. 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Benny Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-03-24 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl.13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Stefan Lindfors (s) Kickan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström Nr Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Dalslandsrummet klockan 08.30 12.20, därefter studiebesök på Åsebro skola Beslutande Per-Axel Andersson (s) Harald

Läs mer

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-02-28 29 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-02-14 10 Kn 27 Kn au 8 Kulturpriset/kulturstipendium Au 070214, 8 Kulturpris och kulturstipendium har legat stilla på 15 000 kr vardera sedan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9) Kultur- och föreningsutskottet 21 april 2016 1 (9) Plats och tid: Beslutande: Fagerkvistrummet kl.09.03-10.32 Ajournering: 09.34-09.51 Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-24 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset kl 14.00-16.10 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Bosse Linde (S) Laila Andersson (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-04-06 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl 14.00 16.10 Beslutande Tomas

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 1. Musikhjälpen 2. Avtackning av nämnden

Sammanträdesprotokoll. Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 1. Musikhjälpen 2. Avtackning av nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-12 SÄTERS KOMMUN KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 1. Musikhjälpen 2. Avtackning av nämnden 99 Budgetuppföljning... 3 100 Digitala infartsskyltar

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 mars 2014 1 ( 7 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-10.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth Bengt-Olov Persson 11, 13

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Kulturnämnden 2010-09-02 Plats och tid Kulturhuset, Mora Kl. 14.00 16.15 Beslutande Bigitta Sohlberg (S) Ulla Rombo (KD) Olar Eriksson (C) Jaakko Mattila (C) avvek 15.30 60

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kosta Folkets hus måndagen den 16 februari kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Birger Johansson (c) v ordf, tjg ers Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Christoffer

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer