FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista."

Transkript

1 FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 8 februari 2017 klockan på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Birgitta Jonsson, Hans Nilsson, Seydi Simsek, Seth Ljunggren samt Owe Dammvik och Linnea Jonsson. 1. Mötets öppnande. Cecilia var både mötesordförande och sekreterare. 2. Val av justerare. Utsågs Birgitta och Seydi till att justera protokollet. 3. Godkännande av föredragningslista. Det beslöts att arbeta utifrån det utskickade förslaget till föredragningslista [bilaga 1]. 4. Godkännande av protokoll från den 11 januari 2017: Godkändes protokollet från föregående styrelse. 5. Verksamhetsplanering samt rapporter och skrivelser med anknytning till denna: a) Föreningens framtid, valberedning mm, åsikter från medlemmar. Vi har fått ett mail från Monica Bergqvist som kan vara intresserad av att sitta i styrelsen. Vi har inte fått in några åsikter trots vädjan i senaste utskicket. b) Samverkan/samråd med socialförvaltningen, UAF, KHR och KHRs ref.grupp. Socialförvaltningen den 2/2: De pratade om boendesamordnaren. Det görs en kartläggning för att se vilka som klarar ett boende med boendestöd. Socialförvaltningen menar att det inte är för att bereda platser på gruppboendena. Viktigt att vi i FUB håller koll på hur dessa kartläggningar går till. Viktigt att se att ingen blir flyttad mot sin vilja. En gruppbostad i Halmstad kommun har blivit en servicebostad. De boende och anhöriga blev informerade efter beslutet var taget. Hans påpekade att sådant bör tas med berörda innan beslut är taget och det höll de i samverkan med om. UAF Nästa möte den 27/2 KHR Nästa möte den 30/3 KHR referensgrupp den 7/2: En ersättare skall tas ut från respektive förening till KHR:s referensgrupp, tas ut på årsmötet. Han/Hon skall gå på mötet om inte ordinarie kan. Namn, personnummer samt bankkonto till Marita Johansson Styrelsen beslutar att Cecilia mailar styrelsen för att se vilka som är intresserade och sen låta årsmötet ta beslut.

2 Funkis mello kommer att budgeteras till Funka för livet i Arena hallen den 15-16/11 tid kl samt Om uppslutningen blir 15 föreningar kostnad 2500 kr om 30 föreningar kostnad 2000 kr / förening.länsförbundet kan söka bidrag hos Regionen. Intresse anmälan senast den 28 feb anmäls till Marita Johansson på Anmälan ej bindande utan bara så att man får en uppfattning om hur stort intresset är. Styrelsen beslutar att Cecilia ska maila och fråga länsfub om de ska vara med. Om de ska vara med är det bättre och samarbeta med dem istället för att vara med själva. 30/6-3/7 Tall Ship Race sökes volontärer till resa Halmstad-Helsingfors resa tar 10 dagar kostnad 2500 kr. Ej rullstolsbundna p g a tillgängligheten är ej anpassad på detta fartyg. Hans vill att vi ska fundera på hur vi lättast får ut information till våra medlemmar om vad som sker i samverkansmötena. Owe tipsade om att vi skulle kunna maila ut till dem som har mail när hemsidan är uppdaterad. Hans funderar på om vi ska göra en lätt sammanfattning efter varje möte(när protokollen kommit) och ha med det i utskicken. Hans skulle vilja att en grupp från FUB träffar tex Ella och Tord (från socialnämnden) för att diskutera långsiktiga planer. Detta för att de inte bara ska få information från tjänstemännen. Det blir om komplitterande samarbetsfrågor. c) Samverkan/samråd Frösunda. Mötet i december blev uppskjutet av Frösunda. Nästa möte någon gång i februari. d) Studieförbundet Vuxenskolan, KiX. De har 2 föreläsningar den 15/2 om hur man ska vara schysst på nätet. Den ena är riktad till anhöriga och andra vuxna medan den andra är riktad till ungdomar. e) Samarbete med RBU och DHR Protokoll från den 16/1 (bilaga 4) f) Husknuten. Årsmöte den 20/3. Maila till alla i styrelsen för att se om någon kan gå. g) Gokart. Blev fel i förra utskicket på ett datum. Det är korrigerat och går ut på nästa utskick. h) Willy Engebrethsen har föreslagit en boendekonferens till våren med föreläsare och paneldebatt med politiker och tjänstemän. Styrelsen beslutar att skjuta frågan till efter årsmötet i) LL-grupp. Läsombudsutbildning den 30/3. Birgitta ska eventuellt gå på den. j) Martin Luther Inte fått svar på eventuella musikcaféer detta år. Cecilia ska maila Bo igen. k) LänsFUB De hade också beslutat att skjuta boendekonferensen till efter årsmötet. Vi får skicka 5 st ombud till årsmötet. Cecilia, Birgitta och Seth visade intresse. Cecilia ska maila/ringa resten av styrelsen för att se om fler är intresserade. l) Verksamhetsberättelse 2016 och verksamhetsplan 2017/2018 Båda är färdiga och godkända av styrelsen m) After Work Trevlig tillställning men på grund av sjukdom var det många som avbokade under dagen. n) Medlemsavgift 2018 Styrelsen ska föreslå årsmötet att höja medlemsavgiften till 220kr/huvudmedlem och till 75kr/familjemedlem. o) välkommen på middag Fått protokoll från senaste referensmötet och en manual för hur studiecirkeln ska utföras (bilaga 5 och 6)

3 p) Medlemsmöten och aktiviteter i övrigt Katrinebergs sommarkurs går till utskick i februari Glada Hudik Vi har sålt 20 biljetter Matkurs ny omgång i vår, går på utskick i februari Yoga ny omgång i vår, går på utskick i februari Välmående lagt denna föreläsning på is då föreläsaren har lagt ned sitt företag q) Utskick Nästa utskick blir i januari och februari 6. Rapporter och skrivelser. [Bilaga 2] a) Ekonomi. Cecilia informerar att vi gick 5513kr i plus förra året. Viktigt att ha i åtanke om vi inte fått Erikshjälpenstipendiet på 5000kr och om styrelsen tagit emot sina arvoden hade resultatet legat på minus. b) Expedition, hemsida, profilmaterial. Cissi ska beställa hem lite nytt profilmaterial. c) Guldfiskarna. Inget att rapportera. Nästa möte 28/2. d) Uttalande från förbundsstyrelse/riksförbundet Anmälan till förbundsstämman Ida intresserad. Nominering till förbundsstyrelsen vi har ingen vi vill nominera e) Övriga rapporter och skrivelser Fått ett mail från ett företag som specialiserat sig på föreningsutveckling. Dtyrelsen beslutar att köpa in en kortlek för 128kr som innehåller diskussionsfrågor som får igång viktiga samtal om engagemang, interndemokrati, kommunikation, makt och ekonomi. Vi ska prova detta på ett styrelsemöte efter vi gått igenom föredragningslistan. Vi har fått ett mail från FUB klippan/åstorp och de vill ha hjälp med att få in berättelser om varför habersättningen är viktig. Styrelsen föreslår att skicka detta vidare till Guldfiskarna. 7. På gång, kalendarium. Cecilia har aktualiserat kalendariet enligt rapporterna ovan. [Bilaga 3]. 8. Bevakningsärenden. (bilaga 2) C) mediakontakt. Styrelsen enas om att inför insändare och skrivelser i FUBs namn ska styrelsen har godkänt dessa innan de skickas in. 9. Beslutsärenden Ny dator och extern hårddisk Vuxenskolan erbjuder oss att köpa en bättre begagnad dator, PG ska kolla på den. Ny mobil - Vi behöver en ny mobil då den gamla börjar gå mot sitt slut. Vi ska fundera till nästa möte och ta ett beslut då.

4 Årsmöte+handlingar Ingvar Nilsson har tackat ja till att vara mötesordförande på årsmötet. Husknuten kan inte göra mackor till oss. Cecilia och Hans ska försöka göra dem. Cecilia ska först kolla upp om något av köken är lediga innan eftersom de har sin caféverksamhet den dagen. Om det går ska Cecilia och Hans träffas kl 16. Cecilia handlar inför årsmötet. Om det behövs en back dricka till så erbjöd sig Owe att handla det. Det konstituerande mötet har den nya styrelsen direkt efter årsmötet. 10. Övriga frågor. Vi diskuterade hur vi ska få igång en verksamhet i Hylte. Hans föreslog att vi bjuder in medlemmarna i Hylte till en dialog för att se vad de vill. Owe meddelade att han vill bli av med sina uppdrag. Owe har hand om hemsidan och han är medlemsansvarig. Vi ska försöka få med en vädjan på ett utskick annars får styrelsen försöka hitta en lösning. 11. Styrelsemöten framöver. 8/3 årsmöte+konstituerande möte för den nya styrelsen direkt efteråt 12/4 12. Mötet avslutas. Ordföranden avslutar mötet.

5 Vid protokollet Cecilia Kristensen ordförande/sekreterare. Justeras: Birgitta Jonsson justerare Seydi Simsek justerare

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 april 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 10 maj 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:   1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 oktober 2016 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig.

1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig. FUB Halmstad-Hylte. Prot 151118 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 18 november 2015 klockan 18.00 20.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia

Läs mer

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte.

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160217 tidig Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 17 februari 2016 klockan 18.00 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet.

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 9 september 2015 klockan 18.00 20.30

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet.

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160120 tidig 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 20 januari 2016

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 19 augusti 2015 klockan 16.00 18.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen (ordförande),

Läs mer

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig.

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 4 november 2014 klockan 18.00 20.20 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 6 maj 2014 klockan 18.00 19.50 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. 1 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande), Bertil

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 7 oktober 2014 klockan 18.00 20.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 2 september 2014 klockan 18.00 21.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: P. G. Petersson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 juni 2014 klockan 17.45 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande),

Läs mer

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland 1-19 Protokoll, fört vid årsmöte med Länsförbundet FUB i Halland Bilaga 1-6 onsdagen den 5 april 2017 i Hamnkorgen, Falkenberg. Närvarande: Vid protokollet:

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin.

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin. FUB Halmstad-Hylte. Verksamhetsberättelse för FUB Halmstad-Hylte för verksamhetsåret 2014. Enligt stadgarna är verksamhetsåret = kalenderår. Dock redovisas, av tradition, verksamheten från årsmöte till

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson (mötesordförande),

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet

IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 14/14 Torsdagen 30/10 2014 12:15-13:00 1B 237 Hus 1, Karlstads Universitet IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015 1-6 Närvarande: Bodil Timmermann, Jonny Persson, Jonas Vesterlund, Marita Ihlström Lämnat återbud: Karin Andersson Ej lämnat återbud: Gustav Thellqvist Adjungerad: Malin Nilsson 19 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Föredragningslista Styrelsemöte

Föredragningslista Styrelsemöte Föredragningslista Styrelsemöte Datum: 2018-01-29 Tid: 19:30 Plats: Discord 1. Mötets öppnande 2. Val av justeringsperson 3. Adjungeringar 4. Fastställande av föredragningslista 5. Genomgång av föregående

Läs mer

Ordlista föreningsteknik

Ordlista föreningsteknik Ordlista föreningsteknik Huvud Hjärta Hand Hälsa Föreningsordlistan Absolut majoritet Får det förslag som får mer än hälften av rösterna. Acklamation Är när alla går med på beslut genom att ropa ja högt

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Presentation av Svenska Ridsportförbundet

Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Presentation av Svenska Ridsportförbundet PROGRAM Tid (ca) Ärende Hänvisning 18:00 Välkommen! Distriktets ordförande Gudrun Orava Presentation av Svenska Ridsportförbundet Ulf Brömster (SvRF) 18:35 En perfekt match? Samspel mellan häst och människa.

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Johan Sånesson, Anders Hedberg och Martina Johansson (via telefon) Beslutsärenden 1. Mötet öppnades Johan Sånesson hälsade välkommen

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson, Henrik Andersson, Markus Axelsson.

Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson, Henrik Andersson, Markus Axelsson. Sammanträde med: RFSL Västmanland Datum och tid: Fredagen den 02 Maj, klockan 18.00 Plats: Brahegatan, Västerås Närvarande röstberättigade : Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 11 januari kl 19.5 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson () IT-ansvarig Morgan

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Medlemsmöte 28 november 2007

Medlemsmöte 28 november 2007 RSMH 1 (4) Medlemsmöte 28 november 2007 1. Mötet öppnas / / förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande av dagordningen Dagordningen godkändes. 3. Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes / / 4.

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

HSO Södertälje Nykvarn

HSO Södertälje Nykvarn Protokoll fört vid HSO Södertäljes styrelsemöte den 19 mars 2018 Närvarande: se sista sidan. 1. Mötets öppnande tf Ordförande Anna Ingebrigtsen öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Dagordningens

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10)

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll 2010-01-09 Styrelsemöte nr 11 Fastställd dagordning Protokoll 2010-01-09... 1 Styrelsemöte nr 11... 1 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö.

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Organisationsnummer: 827000-8413 Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö 2019 02 13 kl 16.30 i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Öppnande av mötet Ordförande Stig Hild hälsade ett 65-tal

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll årsmöte 17 november 2016

Protokoll årsmöte 17 november 2016 Protokoll årsmöte 17 november 2016 Tid 2016-11-17 kl 16.30-18.00 Plats Stockholmsmässan, Älvsjö Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Ulrika Blom Åsa Berg Västra lokalavdelningen Björn

Läs mer

URnära Ideell förening 1 (5)

URnära Ideell förening 1 (5) Ideell förening 1 (5) Protokoll fört vid föreningsstämma för URnära ideell förening Tid: tisdagen den 13 mars 2017 kl. 18.00-20.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Umeå Ordförande Enar Jonsson öppnade föreningsstämman.

Läs mer

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga.

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga. Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/2 2016 i IF Rigors klubbstuga. Närvarande: HOF: Sven-Erik Dahlberg Frida Andersson Anders Larsson Fredrik Böregård Peter Badenfelt Tomas

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Måndag 7 mars 2016 kl. 18:39 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Daniel Castor Olle Samuelsson Henrik Bergqvist Oskar

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND Arbetsordning Hälsinglands Badmintonförbund Vs 1.2 Antagen vid styrelsemöte nr 3 2009/10, 2010-03-11 A. Arbetsordning för Förbundsmöte 1. Förbundsmötet fattar beslut i enlighet med HBF:s stadgar samt beslutar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård.

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. SPFSeniorerna Orsa Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl.15.00 i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. 1 Årsmötets öppnande. Parentation. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade ca

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Österskärs Vägförening

Österskärs Vägförening PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 20 april 2017 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer