1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig."

Transkript

1 FUB Halmstad-Hylte. Prot Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 18 november 2015 klockan på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen (ordförande), P G Petersson, Bertil Bengtsson, Linda Kristensen, Ingvar Nilsson,Seydi Simsek, Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, och Dan Öjvind Gasstorp (sekreterare) samt Birgitta Jonsson (adjungerad). 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Birgitta Jonsson hälsas särskilt välkommen. Deltagarna presenterar sig. 2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet. 3. Godkännande av föredragningslista. Beslöts att arbeta utifrån det utskickade förslaget till föredragningslista [bilaga 1]. 4. Godkännande av protokoll från den 7/10: Godkändes protokollet från föregående styrelse. 5. Verksamhetsplanering samt rapporter och skrivelser med anknytning till denna: a) Föreningens framtid, valberedning mm. I senaste utskicket var ännu en vädjan om hjälp med volontärer till våra olika medlemsträffar, med nya ledamöter och suppleanter i styrelsen och med kontaktperson med Hylte kommun. Annars finns risken att vår lokalförening läggs ner! Styrelsen beslutar uppdra åt ordföranden att, inför LänsFUBs styrelses sammanträde den 26/11, skriva till länsförbundsstyrelsen och be om idéer och att be den i värsta fall vara beredd på att sammanslagning av lokalföreningar kan bli nödvändig. b) Åsikter från medlemmar, frågor i samverkan/samråd. Konstateras att det fortfarande är mycket magert med synpunkter från medlemmarna på vad FUBs representanter ska ta upp i samverkan/samråd med kommunen och dess utförare. c) Samverkan/samråd med kommun, KHR och KHRs referensgrupp. Det har just kommit protokoll från Handikapprådets referensgrupps möte den 11/11. Bland annat påpekas att den ramp vid Mickedala ridhus som det redan 2014 avsattes pengar ur Tillgänglighetsmiljonen till nu är beställd. Nästa referensgrupp planeras till den 1/2.

2 Vid samråd på UAF bordlades frågor om gode-mans-medverkan och delegationsbeslut för att ansvarig handläggare inte var närvarande. Bristerna i brandskydd på Tynavägen, som Bertil påpekat, är delvis åtgärdade. Gymnasiesärskolan verkar drabbas av besparingar. Frågan om habiliteringsersättningens storlek ska nu upp i nämnden. Förvaltningen föreslår en höjning till 60,-, men troligen höjs priset för lunch samtidigt. Eventuellt flyttas det LSS-samråd med politiker som skulle varit den 26/11 till den 2/12. d) Nytida, Frösunda. Det finns nu minnesanteckningar från det möte med Nytida som Cecilia och Ingvar var på den 7/9. Efter PGs påstötningar finns det nu också minnesanteckningar från LSS-möte med Frösunda den 8/9 ett möte som PG och Hans deltog i. e) Enkät Vad tycker er förening om Halmstads kommuns stöd (senast 11/11). På uppdrag av beredningsutskottet har Dan Öjvind besvarat enkäten [bilaga 2]. f) God mans deltagande vid upprättande av genomförandeplaner. Fortfarande finns det olika uppfattningar i frågan och punkt med anknytning till frågan bordlades på senaste UAF-samråd. Till bevakningslistan. g) Leva Som Svensson m.fl skrifter, politikerutbildning, bl.a UAN den 9/10. Ingvar rapporterar att han och Hans och Willy och Inger från Falkenberg deltog i UAFs utbildningsdag för personal och UAN-politiker. Ingvar tyckte det var rätt bra, men, som väntat, fick FUB inte större utrymme. h) Möte om god mansrollen den 13/10, ev. träff med politiker i Överförmyndarnämnden. Konstaterades att det blev ett riktigt bra möte med Hallands God mans- och förvaltarförening och att viktiga frågor blev belysta från olika håll. Det får gärna bli en fortsättning om något år. När det gäller träff med politiker i Överförmyndarnämnden är det bekymmersamt att den, å ena sidan, borde komma till stånd medan politikerna är nya och söker kunskap å andra sidan orkar vi i FUB Halmstad-Hylte just nu inte ta på oss för mycket. Kanske kan vi i anslutning till LänsFUBstyrelsemötet den 26/11 höra om Laholmsavdelningen kan arrangera? i) Studieförbundet Vuxenskolan, KiX, Mitt val-sv Arena (start 14/10). Det är fortfarande osäkert om det blir några arvsfondspengar till att finansiera en utveckling av KiX-projektet. Ingen av de närvarande vet om det blev någon Mitt val-cirkel. Fortfarande [Jfr e)] finns hopp om att Studieförbundet Vuxenskolan/Ida Wahman kan anordna kvällsmålsträffar om kost, motion och avspänning. Hittar inte Ida annan lämplig lokal hjälper Cecilia till med att undersöka möjligheterna att förlägga studiecirkeln på Husknuten.

3 j) RBU: Halloween 25/10, SPSM 2/11 mm. Halloweenträffen blev tydligen mycket lyckad; mötet med Specialpedagogiska Myndigheten bra, men få deltagare. k) Samarbetsmöte (med DHR, RBU m.fl) 9/11. Cecilia och Dan Öjvind deltog i samarbetsmöte med DHR, RBU och Attention. Det blev mest rapport från genomförda aktiviteter och en del, ännu svävande, framtidsplaner. RBU/Maria fortsätter att jobba för att vi ska kunna ha aktivitet(er) med den sele konståkningsklubben anser sig disponera. Maria Norrman i RBU har också tagit initiativ till en skrivelse till kommunen om alltför långa bindnings- och uppsägningstider på hyreskontrakten för expeditionslokaler i Husknuten [bilaga 3]. Styrelsen beslutar ställa sig bakom skrivelsen och uppdrar åt Dan Öjvind att meddela detta till Maria. l) LL-grupp troligen den 10/11. Ingvar och Dan Öjvind rapporterar från LL-grupp, som möttes den 10/11 trots att ingen från biblioteken kunde vara med då. Inspirationseftermiddag för läsombud inom LSS-verksamheterna genomfördes i torsdags och utbildning för nya läsombud genomförs inom kort. m) Gokart i höst, invigning den 22/11 kl 13, mm. Seydi rapporterar att det varit hyfsat med deltagare på de nya åktiderna i Gokarthallen. 55 personer, inklusive fem racing-stjärnor, är anmälda till invigningen. Torbjörn Lagergren inviger. PG håller kontakterna med RBU, som organiserar det mesta av det praktiska. n) Eric Löwenthal: Fadern i Faderns, Sonens & Försäkringskassans namn /ABF 24/11. Vi har, genom alla tillgängliga kanaler, hjälpt till med marknadsföringen av detta arrangemang, trots att vi inte är medarrangörer. o) Husknuten, bl.a föreningsdag den 28/11 kl Ingvar, troligen assisterad av Kerstin och Kjell, bemannar vår expedition klockan I bästa fall dyker det upp fler som kan hjälpa till att bemanna fram till klockan 15. p) Ett upplyst Halmstad 29/11. Arrangemanget inom ramen för kommunens Ljusfest verkar få flykting- och antiterror-tema. FUB engageraer sig inte som förening. q) Klippan-jubileumsgala den 5/12. Vi vet ännu inte om fler än de som reser till Stockholm på Hallands-Klippans/Läns- FUBs bekostnad deltar och om vår lokalförening får kostnader [Jfr a)]. r) Föreläsning med anknytning till Hans Nilssons delaktighetsprojekt. Hans har mycket att stå i, men utesluter inte att det kan bli en föreläsningseftermiddag eller -kväll redan på senvintern.

4 s) Luciafest den 12/12. Ingvar rapporterar att det ser bra ut inför luciafesten i Martin Luthers församlingshem den 12/12 klockan 14 (anmälan senast 7/12) [Inbjudan bilaga 3.] Men man tar gärna emot fler vinster till lotteriet och fler får gärna anmäla sig till att hjälpa till med lottförsäljning. t) Halmstadrevyn. Dan Öjvind har haft mejlkontakter om medlemsrabatt och kringarrangemang kring Halmstadsrevyn. Kanske kommer det något erbjudande i nästa utskick. u) Kärlek, känslor och sex /Annika Lindstrand och ABF. Vi har hjälpt Annika med marknadsföringen av hennes studiecirkel. v) När jag inte längre är med/anhörigkonsulent Niklas Milén. Start 2/2 (9 gånger?) Vi hoppas informationen om denna anhöriggrupp/studiecirkel når ut via kommunens kanaler. w) Eldsjälsgala 16/2. Efter att ha fått utmärkelse i år blir Cecilia prisutdelare nästa år. x) Årsmöte (tid, plats, föredrag/underhållning, handlingar mm) Efter beredningsutskottet har PG bokat Storstugan på Husknuten för årsmöte på kvällen onsdagen den 9 mars. Dan Öjvind kollar om vi kan få ett smakprov på Funkismello; annars kontaktar Ingvar Hallands Bildningsförbund om annan underhållning. Nästa BU förbereder verksamhetsberättelse. y) LänsFUB. Hans, Dan Öjvind och Ingvar hoppas kunna vara med på möte med styrelsen för LänsFUB den 26/11 Ingvar som valberedare. Dan Öjvind har avsagt sig uppdraget som ersättare i styrelsen och Ingvar kommer att nominera Cecilia att efterträda Dan Öjvind. Hans nomineras att vara kvar som ordinarie ledamot. z) Medlemsmöten och -aktiviteter i övrigt. Inga ytterligare aktiviteter på gång just nu. å) Utskick. Postutskick med bland annat i 5 a) omnämnd vädjan och inbjudningar till luciafirande och Katrinebergskurser våren 2016 landade i de flesta medlemmars brevlådor igår. Nästa utskick görs troligen i månadsskiftet januari februari. 6. Rapporter och skrivelser. [Bilaga 4.] a) Beredningsutskott den 4/11. På så kallad lunchberedning förberedde PG, Ingvar och Dan Öjvind dagens sammanträde.

5 b) Ekonomi, medlemmar. Sedan kassaförvaltare Anita Karlsson anmält behov av att stärka lokalavdelningens likviditet och efter mejlkontakter mellan flertalet av styrelsens ordinarie ledamöter har fondandelar till ett värde av cirka ,- sålts. c) Ansökan om kommunalt stöd Dan Öjvind har i god tid före månadsskiftet skickat in ansökan om stöd från Halmstads kommun nästa år. d) Expedition, hemsida, profilmaterial. Inget att rapportera. e) Guldfiskarna. Ingen färsk rapport. f) Korrigerad verksamhetsplan I enlighet med beslut på förra styrelsen [ b)] har verksamhetsplanen kompletterats med en mening Inflytande på Halmstads kommuns arbete med frågor kring tillgänglighet och funktionshinder genom vår representant i Kommunala Handikapprådet (ersättare) och dess referensgrupp. innan planen bifogades ansökan om kommunalt stöd. [Bilaga 5.] g) Kulturskolans Danslust respektive Funktionsinriktad musikterapi. Cecilia kollar med Kulturskolan om de är betjänta av att i nästa utskick få med informationsblad om dessa kurser. h) Tillgänglighetsdag, Stadsbiblioteket den 11/10. Ingvar, Dan Öjvind och Owe Dammvik bemannade FUBs informationsbord under Tillgänglighetsdagen. Bordet stod lite i skymundan och det var inte så många som stannade till. Ingvar berömmer Ika Nords föreställning. Politikerdebatten däremot var tam och dåligt besökt. Som vanligt kom många av våra medlemmar till det avslutande smakprovet på Funkismello. i) Fritid för alla: Funka för livet-mässa den 19-20/10. Ingvar rapporterar från mässan. Han gladdes över en blandad publik. j) Övriga rapporter och skrivelser. Förekom inga. 7. På gång, kalendarium [Bilaga 6.] Konstaterades att kalendariet gjorts redan och att en del hunnit bli inaktuellt. 8. Bevakningsärenden [Bilaga 7]. Samtliga kvar på listan. 9. Beslutsärenden. Inga beslutsärenden var föranmälda.

6 10. Övriga frågor. Förekom inga övriga frågor. 11. BU och styrelsemöten med mera framöver. Beredningsutskottet sammanträder tisdagen den 12/1 klockan på expeditionen. Styrelsen sammanträder onsdagen den 20/1 klockan på Husknuten och troligen onsdagen den 17/2. PG tar upp beställningar till julmåltiden den 10/12 på Restaurang Verona. Tyvärr är flera ur styrelsen förhindrade att deltaga. Cecilia uppmanas (åter) att med Guldfiskarna diskutera lämplig tidpunkt då de kan vara med på del av styrelsemöte. 12. Mötet avslutas. Ordföranden avslutar mötet. Vid protokollet Dan Öjvind Gasstorp, sekreterare. Justeras: Cecilia Kristensen, ordförande P G Petersson, justerare

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet.

FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. FUB Halmstad-Hylte. 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 9 september 2015 klockan 18.00 20.30

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 10 maj 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 april 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:   1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 oktober 2016 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet.

2. Val av justerare. Utsågs PG till att, förutom mötesordföranden, justera protokollet. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160120 tidig 1. Mötets öppnande. Ordförande Cecilia Kristensen öppnade mötet. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 20 januari 2016

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 8 februari 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Birgitta

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. Utsågs FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 19 augusti 2015 klockan 16.00 18.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen (ordförande),

Läs mer

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte.

Prot tidig. FUB Halmstad-Hylte. FUB Halmstad-Hylte. Prot 160217 tidig Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 17 februari 2016 klockan 18.00 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. 1 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande), Bertil

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig.

c) Informationsträff om LSS, SoL, LVM mm anordnar socialförvaltningen i Halmastad den 11/11. Ingvar har anmält sig. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 4 november 2014 klockan 18.00 20.20 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 7 oktober 2014 klockan 18.00 20.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 6 maj 2014 klockan 18.00 19.50 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 2 september 2014 klockan 18.00 21.15 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: P. G. Petersson (mötesordförande),

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 juni 2014 klockan 17.45 20.45 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande),

Läs mer

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin.

Seth Ljunggren, Kerstin Mårtensson, Kjell Bengtsson, Elisabeth Lundin. FUB Halmstad-Hylte. Verksamhetsberättelse för FUB Halmstad-Hylte för verksamhetsåret 2014. Enligt stadgarna är verksamhetsåret = kalenderår. Dock redovisas, av tradition, verksamheten från årsmöte till

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen.

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen. Sida 1 av 6 Protokoll fört vid styrelsesammanträde med DHR Halmstad-Hylte- Laholmsavdelningen. Datum: onsdagen den 26 november 2015 Tid: 15.30 18.00 Plats: Husknuten, Nässjögatan 10 i Halmstad. Närvarande:

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 14 januari 2014 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: P G Petersson (mötesordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015

Protokoll fört vid DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningens styrelsemöte den 8 april 2015 1-6 Närvarande: Bodil Timmermann, Jonny Persson, Jonas Vesterlund, Marita Ihlström Lämnat återbud: Karin Andersson Ej lämnat återbud: Gustav Thellqvist Adjungerad: Malin Nilsson 19 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland

Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland Årsmötesprotokoll Länsförbundet FUB i Halland 1-19 Protokoll, fört vid årsmöte med Länsförbundet FUB i Halland Bilaga 1-6 onsdagen den 5 april 2017 i Hamnkorgen, Falkenberg. Närvarande: Vid protokollet:

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014 FUB i Linköping Verksamhetsplan 2014 Verksamhets plan för 2014 för FUB i Linköping Aktiviteter Vi kommer att ha möte med omsorgsnämnden, utförare, anhörigstöd, LSS funktionsstöd, dagligverksamhets chefer

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 190121, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Ida Lilja (IL) Birgitta Limnefelt Sundin

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet Protokoll Tid torsdagen den 6 november 2008, kl. 13.30-16.00 Plats Rådhuset, sammanträdesrum Kupolen Närvarande Jonas Eriksson ordförande (MP) Veronika Plamén-Lemke (M) Ingeborg

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 1/

REGISTER: Sammanträde nr 1/ REGISTER: Sammanträde nr 1/2019-01-24 1 Mötets öppnande 2 Godkännande av dagordning 3 Justering av föregående protokoll (2018-11-15) 4 Inför Stångaspelen 2019 a) Avtal FGI/SIF/FS b) Sponsring 2019 c) Bilaga

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2017 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid: Tisdagen den 23 maj. 18-19,30. Plats: Trankärrsgården, Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Lars Erik Olofsson,

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 4 Datum: -05-03 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot

Läs mer

Lena Norrman, ordförande Osa Albinson, sekreterare Anna-Lena Konradsson, kassör Inger Gustafsson Josefin Ekberg, suppleant

Lena Norrman, ordförande Osa Albinson, sekreterare Anna-Lena Konradsson, kassör Inger Gustafsson Josefin Ekberg, suppleant Protokoll sammanträde med styrelsen för Freija Tid och plats Torsdagen den 29 mars kl. 18.30 Pensionat Granparken i Norrtälje. Närvarande: Frånvarande: Styrelseledamöter Lena Norrman, ordförande Osa Albinson,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1(5) FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Ann-Britt Sundström Kickan Brandström Jan-Erik Nordlund

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande:

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande: [Skriv text] SKTF avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(7) Plats och tid: Kursgården 2011-03-15 kl. 16.00 Beslutande: Representant från valberedningen: Anmält förhinder: Anders Flygare Håkan Siggemo Helen

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER HÖSTEN 2014. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER HÖSTEN 2014. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER HÖSTEN 2014 Utbildningar för dig som är verksam i en förening 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Västerås 2012-11-09 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Individ och familjeomsorg samt funktionshinder Angereds råd för funktionshinderfrågor Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2019-02-13 Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Närvarande

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

EvaLis Bohman, Representant inre ringen Birgitta Jonsson, FUB. Christofer Lundholm, ordförande Utbildning och arbetsmarknadsnämnden

EvaLis Bohman, Representant inre ringen Birgitta Jonsson, FUB. Christofer Lundholm, ordförande Utbildning och arbetsmarknadsnämnden Protokoll från Samverkan UAF FUB, Inre ringen samt Autism och Aspbergerföreningen 190226 Närvarande: Han-Ove Sandberg, rektor Gymnasiesärskolan Sannarp Kerstin Andersson, verksamhetschef Daglig verksamhet

Läs mer

Anteckningar Verksamhetskonferens Länsförbundet FUB i Halland 15-16/9 2018, Tylebäck, Halmstad

Anteckningar Verksamhetskonferens Länsförbundet FUB i Halland 15-16/9 2018, Tylebäck, Halmstad Anteckningar Verksamhetskonferens Länsförbundet FUB i Halland 15-16/9 2018, Tylebäck, Halmstad Närvarande: 58 personer från LänsFUBs styrelse, lokalföreningarnas styrelser, Inre Ringen Halland, revisorer

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Ledamöter: Jan Rickardsson, Michael Färdigh, Ingvar Högström, Ann Britt Jungblom,

Ledamöter: Jan Rickardsson, Michael Färdigh, Ingvar Högström, Ann Britt Jungblom, Protokoll: Fört vid möte med styrelsen för SMC Västra Götaland. Tid: söndag den 30 november 2014. Klockan 10.00 13.40 Plats: Herrljunga Hotell och Konferens i Herrljunga. Närvarande: Ledamöter: Jan Rickardsson,

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5) 2018-04-14 Sid 1 (5) Plats och tid Ronneby Brunn 14 april 2018 kl 13:30 15:45 Beslutande: Lars-Åke Brincner, ordförande Gert Karlsson, kassör Lisbeth Nygaard Karlsson, sekreterare Peter Olsson Leif Sundahl

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 11:2009 SAMMANTRÄDE 7 DECEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-22 Patientnämnden 37-44 Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14:00 16.10 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm Verksamhetsberättelse 2017 Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med Föreningen HjärtLung Hässleholm 1. Mötets öppnande 2. Parentation 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer