Förbundsstyrelsen Innehåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsstyrelsen Innehåll"

Transkript

1 Innehåll 89 Öppnande Protokollsjusterare Föredragningslista Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län Länstransportplanen. Genomförandeplan SUF-kunskapscentrum. Rapport Avveckling av Regionförbundet Uppsala läns tryggande i SKL Pensionsstiftelse Överföring av handlingar till landstingsarkivet Val av förbundsfullmäktiges revisorsordförande Information/rapporter Anmälningsärenden Avslutning (12)

2 Protokoll för förbundsstyrelsen Tid: Torsdag 1 december 2016 kl Plats: Regionkontoret (kv Eldaren), Storgatan 27, Uppsala. Lokal Kungsängen Närvarande Johan Edstav (MP), ordförande Bengt-Olov Eriksson (S), 1:e vice ordförande t o m 97 Cecilia Forss (M), 2:e vice ordförande Marlene Burwick (S) Jacob Spangenberg (C) Helena Proos (S) Ilona Szatmari-Waldau (V) Jenny Gavelin (L) Anna-Karin Klomp (KD) Förhindrade Börje Wennberg (S) Marie Larsson (S) Nina Lagh (M) Simon Alm (SD) Ersättare Agneta Hägglund (S) Jonas Nyberg (S) Fredrik Ahlstedt (M) Carina Lund (M) Marie Wilén (C) Jonas Segersam (KD) Tjänstemän Tomas Stavbom Klara Ellström 2 (12)

3 Klara Ellström, sekreterare Justeras Johan Edstav (MP), ordförande Fredrik Ahlstedt (M), justerare 3 (12)

4 89 Öppnande Ordföranden öppnar mötet. 90 Protokollsjusterare Förbundsstyrelsen beslutar att till protokollsjusterare utse Fredrik Ahlstedt (M). 91 Föredragningslista Förbundsstyrelsen beslutar att fastställa föredragningslistan. 4 (12)

5 92 Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län Förbundsstyrelsen föreslår förbundsfullmäktige beslutar att fastställa förslaget till regional utvecklingsstrategi för Uppsala län, att rekommendera regionfullmäktige att anta strategin för att deklarera Region Uppsalas nya ansvar från 2017, samt att rekommendera Region Uppsala att utarbeta en genomförande- och uppföljningsplan av den regionala utvecklingsstrategin för Ärende Den gällande regionala utvecklingsstrategin Uppländsk Drivkraft antogs av förbundsfullmäktige 6 december Efter inriktningsbeslut i förbundsstyrelsen 28 maj 2015 har ett nytt förslag till regional utvecklingsstrategi utarbetats i en bred process och samverkan med kommunerna och landstinget, näringslivsorgansationer samt andra aktörer på lokal och regional nivå. Den regionala utvecklingsstrategin har skickats på bred remiss mellan 12 maj och 30 september Totalt 43 svar har inkommit. Efter genomgång av remissvaren har en lång rad justeringar och förtydliganden gjorts i huvuddokumentet. Totalt sett visar remissomgången att: - Alla remissinstanser ställer sig bakom den grundläggande analysen, strukturen och fokuseringen på hållbar utveckling. Många instanser har samtidigt föreslagit förstärkningar, framför allt kring den sociala och ekologiska hållbarheten. I stort sett samtliga ändringsförslag har kunnat inarbetas, varför dokumentet ännu mer än tidigare måste ses som en kompromiss mellan olika intressen. - De flesta remissinstanser har känt sig involverade i processen och upplever att dokumentet är förankrat. - Omvärldsanalys och definierade utmaningar har accepterats, liksom uppdelningen av förslag i tre strategiska inriktningar. - Ingen remissinstans har reserverat sig mot den övergripande strukturen för RUS. De kommentarer som gäller upplägget i stort har kunnat vägas in i slutförslaget. - Ett antal remissinstanser har påpekat att flera av målen inte varit tidssatta. Detta är nu justerat. Målen i RUS har av några remissinstanser upplevts som ofokuserade p.g.a. det stora antalet förslag till åtaganden. Ett antal remissinstanser har föreslagit nya mål och åtaganden. Mål om livsmedelsproduktion har lagts till och ett antal åtaganden har lagts till eller justerats. - De områden som flera instanser efterlyst förtydliganden och utökningar inom gäller miljö-och klimatfrågor, bredbandsutveckling, gröna näringar och livsmedelsproduktion. Detta har kompletterats. 5 (12)

6 En komplett sammanställning av remissvaren och inarbetade justeringar framgår av bilaga. Som ny huvudman för den regionala utvecklingsstrategin föreslås att Region Uppsala utarbetar en genomförande- och uppföljningsplan av RUS för (12)

7 93 Länstransportplanen. Genomförandeplan Förbundsstyrelsen beslutar att godkänna genomförandeplanen för Ärende Förbundsstyrelsen beslutade 21 januari 2013 i sitt inriktningsbeslut för arbetet med ny länstransportplan att utgångspunkten ska vara att arbeta efter en rullande planeringsprocess. Processen följande samma principer som regeringen samtidigt gav Trafikverket i uppdrag att arbeta efter med den nationella planen för transportinfrastruktur. Trafikverket har enligt Förordning (1997:263) om länsplaner för regional transportinfrastruktur ansvar att genomföra länsplanen. I det ansvaret ligger också att fatta de formella beslut för bland annat fysisk planering samt produktion i enlighet med gällande lagstiftning för väg- och järnvägsinfrastruktur som krävs för att genomföra länsplanen. Föreliggande beslut skall genom kontinuerlig dialog med Trafikverket säkerställa att länsplanen genomförs enligt den inriktning förbundsfullmäktige beslutat om. Enligt beslut i förbundsstyrelsen 11 april 2013 omfattas beslutet av: 1. Prioritering av brister i transportsystemet där åtgärdsvalsstudier initieras i dialog med Trafikverket. 2. Prioritering av objekt som ska gå vidare från åtgärdsvalsstudie till den fysiska planeringsprocessen (vägplan). Prioriteringen görs utifrån genomförda åtgärdsvalsstudier. 3. I förekommande fall besluta om objekt som ska prioriteras för byggstart under kommande treårsperiod. Beslut under punkt 1 omfattar kända åtgärdsvalsstudier för För punkt 2 och 3 tas beslut utifrån den bifogade genomförandeplanen för investeringar I medföljande bilagor redovisas åtgärdsvalstudier för kommande år och planerade investeringar för perioden Ärendet har beretts i Klimat- och infrastrukturberedningens presidium. 7 (12)

8 94 SUF-kunskapscentrum. Rapport Förbundsstyrelsen beslutar att lägga rapporten till handlingarna, samt att överlämna till Region Uppsala att finna former för långsiktig finansiering. Ärende Regiondirektören fick av förbundsstyrelsen 19 mars 2015 uppdraget att tillsammans med landstinget inom ramen för processen för regionbildningen, undersöka fortsatt långsiktig finansiering av SUF-Kunskapscentrum. SUF-Kunskapscentrum har under 10 år arbetat med stöd till barn och föräldrar i familjer där någon av föräldrarna har utvecklingsstörning eller andra kognitiva svårigheter. Kunskapscentet arbetar dels med kunskapsutveckling, kunskapsspridning, metodutveckling och handledning/konsultation till de professioner som möter familjerna, dels med visst stöd direkt till familjerna/brukarna. Verksamheten är väsentlig för såväl familjerna som för kommunernas och landstingets verksamheter som möter dem. Finansieringen har hittills bestått av projektmedel från Arvsfonden och medel från länets kommuner och landsting. Därutöver säljer kunskapscentret sin kompetens via utbildningar, metodstöd m.m. till övriga Sverige. Från år 2017 är projektmedlen slut, vilket innebär att kommunerna och landstinget behöver bidra med en högre summa än tidigare. En långsiktig finansiering behöver säkerställas från Ansträngningar för en långsiktig finansiering från 2017 har skett i dialog med och information till länets kommuner och landstinget om innehåll och nivå på finansiering: - Avtal som löper över en mandatperiod har diskuterats och lyfts som en möjlig lösning av socialcheferna/motsvarande, men inte kunnat realiseras inför Ett dokument med konsekvensbeskrivning av olika finansieringsalternativ har tagits fram och kommunicerats med kommunerna och landstinget - En dialog har förts med den s.k. Sjuklövern inom landstingens verksamhet för att bredda finansieringsbasen - Kontakter har tagits för att göra SUF-KC till ett nationellt kunskapscentrum Arbetet att tillsammans med kommunerna i länet lösa frågan, fortsätter inom ramen för Region Uppsala under (12)

9 95 Avveckling av Regionförbundet Uppsala läns tryggande i SKL Pensionsstiftelse Förbundsstyrelsen beslutar att avveckla den pensionsfond inom SKL Pensionsstiftelse som tryggar pensionsåtagandet för Regionförbundet Uppsala län, org nr , att regionförbundets pensionsåtagande förvaltas genom avsättning i balansräkning i enlighet med hantering av pensioner för anställda vid Landstinget i Uppsala län fr o m , samt att paragrafen är omedelbart justerad. Ärende Med anledning av att Regionförbundet Uppsala län och Landstinget i Uppsala län slås samman och bildar Region Uppsala ska förbundsstyrelsen ta ställning till den framtida förvaltningslösningen för regionförbundets pensionsåtagande. Regionförbundets pensionsskuld påverkas inte av vilken förvaltningslösning som används. Idag förvaltas Regionförbundet Uppsala läns pensionsåtagande i SKL Pensionsstiftelse. Landstinget i Uppsala län förvaltar sitt pensionsåtagande genom avsättning i egen balansräkning. Det finns tre möjliga lösningar för regionförbundets framtida pensionsförvaltning: - Stiftelseförvaltning. Tillgångarna står kvar i SKL Pensionsstiftelse och skrivs över på blivande Region Uppsala. - Försäkring. Pensionsfonden i SKL Pensionsstiftelse avvecklas. Därefter tecknas ett försäkringsavtal med KPA för pensionsåtagandet hos regionförbundet. - Balansräkning. Pensionsfonden i SKL Pensionsstiftelse avvecklas. Därefter förvaltas pensionsåtagandet hos regionförbundet genom avsättning i balansräkning hos Region Uppsala. Tf regiondirektören föreslår att regionförbundet avvecklar den fond som förvaltar organisationens pensionstillgångar i SKL Pensionsstiftelse. De pensionsmedel som frigörs ur fonden tillförs Regionförbundet Uppsala läns tillgångar inför regionbildningen den Därefter föreslås att regionförbundets pensionsåtagande förvaltas genom avsättning i balansräkning i enlighet med hantering av pensioner för anställda vid Landstinget i Uppsala län. Eventuella omkostnader i samband med byte av pensionslösning bekostas av det egna kapitalet. 9 (12)

10 96 Överföring av handlingar till landstingsarkivet Förbundsstyrelsen beslutar att överföra Regionförbundet Uppsala läns handlingar under tidsperioden till landstingsarkivet. Ärende I förbundsfullmäktige fattades beslut om att Landstinget i Uppsala län ska överta och vårda regionförbundets arkiv. Denna process har påbörjats under hösten I samband med att regionförbundet upphör som organisation överförs protokoll, diarium, personalhandlingar, ekonomihandlingar, trycksaker, kursdokumentation m.m. till landstingets arkiv för bevarande. En detaljerad förteckning kommer att överlämnas till landstingsarkivet. 10 (12)

11 97 Val av förbundsfullmäktiges revisorsordförande Förbundsstyrelsen föreslår att förbundsfullmäktige beslutar att till förbundsfullmäktiges revisor, ordförande, utse Cecilia Hamenius (L) att till förbundsfullmäktiges revisor, efter Cecilia Hamenius (L), utse Mats Sjöborg (L) Ärende Förbundsfullmäktige utsåg vid sammanträdet 15 januari 2015 Anna Wiklund (M), Knut Rexed (S) Cecilia Hamenius (L) till förbundsfullmäktiges revisorer. Anna Wiklund, ordförande, har meddelat att hon avsäger sig uppdraget som revisor från- och med 31 december En ny revisorsordförande bör därför utses vid förbundsfullmäktiges sammanträde 16 december Valberedningen föreslår att Cecilia Hamenius (L) utses till revisorsordförande och att Mats Sjöborg (L) utses till ny revisor för förbundsfullmäktige. Knut Rexed (S) kvarstår som vice ordförande. Frågan om utbetalning av arvode efter 31 december 2016 hanteras av Region Uppsala. 11 (12)

12 98 Information/rapporter Cecilia Forss informerar om AER Vienna declaration, Europe after Brexit. Coompanion informerar om sin treårsplan och verksamhetsplan för Tomas Stavbom informerar om överenskommelse gällande Regionalt Forum och regionala samråd. 99 Anmälningsärenden Anmälningsärendena godkänns och läggs till handlingarna. 100 Avslutning Ordföranden avslutar sammanträdet. 12 (12)

Förbundsstyrelsen Innehåll

Förbundsstyrelsen Innehåll Innehåll 78 Öppnande... 4 79 Protokollsjusterare... 4 80 Föredragningslista... 4 81 Länstransportplanen. Åtgärder för statlig medfinansiering för genomförande år 2017... 5 82 Länsstyrelsen i Västmanlands

Läs mer

Projekt Region Uppsala 2017

Projekt Region Uppsala 2017 2015-04-21 Projekt Region Uppsala 2017 Bakgrund Regeringen har uttalat att de landsting som så önskar ges möjlighet att bli regioner. Processen att bilda region i Uppsala län inleddes den 27 januari 2015

Läs mer

Avveckling av Regionförbundet Uppsala län

Avveckling av Regionförbundet Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Datum 2016-06-07 Diarienummer KSN-2016-0810 Kommunstyrelsen Avveckling av Regionförbundet Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Regionstyrelsen 2010-05-07

Regionstyrelsen 2010-05-07 2010-05-07 kl 10.00 14.00, Förvaltningshuset, Ljusdal Per-Olof Svensson, ordförande Ann-Margret Knapp, 2:e v ordförande Carina Blank Sven-Åke Thoresen Marit Holmstrand Peter Kärnström Evy Degerman Stig

Läs mer

Plats och tid: UKK, Vaksala torg 1, Uppsala. Sal C, plan 3, den 6 april 2017, kl. 13:00 15:00

Plats och tid: UKK, Vaksala torg 1, Uppsala. Sal C, plan 3, den 6 april 2017, kl. 13:00 15:00 Protokoll 1 (15) Plats och tid: UKK, Vaksala torg 1, Uppsala. Sal C, plan 3, den 6 april 2017, kl. 13:00 15:00 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Jenny Lundström (MP), ordförande

Läs mer

Remiss: Regionbildning i Uppsala län

Remiss: Regionbildning i Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Frändén Bo Datum 2015-05-04 Diarienummer KSN-2015-0683 Kommunfullmäktige Remiss: Regionbildning i Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut.

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut. Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-06-01 106 Remiss om Region Uppsala Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget i Uppsala län ansöker hos

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

KF MARS Förslag till lokala ordningsföreskrifter KSN

KF MARS Förslag till lokala ordningsföreskrifter KSN KF 46 25 MARS 2013 46. Förslag till lokala ordningsföreskrifter KSN-2011-0598 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta lokala ordningsföreskrifter

Läs mer

KF 94 27 MAJ 2013. Nr 94. Motion av Erik Pelling och Bedo Kaplan (båda S) om att göra det lätt att sortera rätt KSN-2012-0953

KF 94 27 MAJ 2013. Nr 94. Motion av Erik Pelling och Bedo Kaplan (båda S) om att göra det lätt att sortera rätt KSN-2012-0953 KF 94 27 MAJ 2013 Nr 94. Motion av Erik Pelling och Bedo Kaplan (båda S) om att göra det lätt att sortera rätt KSN-2012-0953 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

KF 143 26 AUG 2013. Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763

KF 143 26 AUG 2013. Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763 KF 143 26 AUG 2013 Nr 143. Förlängning av borgen för Curlingcompaniet i Uppsala AB KSN-2013-0763 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att förlänga kommunens

Läs mer

Nr 199. Handlingsplan för extraordinära händelser till och med 2014 (KSN )

Nr 199. Handlingsplan för extraordinära händelser till och med 2014 (KSN ) Ser. A Nr 199, 2011-12-12 Nr 199. Handlingsplan för extraordinära händelser till och med 2014 (KSN-2010-0531) Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om inrättande av ett råd för mänskliga rättigheter (KSN )

Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om inrättande av ett råd för mänskliga rättigheter (KSN ) KF 103 13 JUNI 2016 Kommunfullmäktige Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om inrättande av ett råd för mänskliga rättigheter (KSN-2015-0678) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2017-11-17 Administrativa avdelningen Peter Helgesson Tfn 018-611 61 06 E-post peter.helgesson@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

KF OKT Nr 248. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att garantera offentlighetsprincipen och meddelarfriheten

KF OKT Nr 248. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att garantera offentlighetsprincipen och meddelarfriheten KF 248 29 OKT 2012 Nr 248. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att garantera offentlighetsprincipen och meddelarfriheten i all skattefinansierad verksamhet KSN-2012-0610 Kommunfullmäktige Förslag

Läs mer

Överenskommelse om samverkansstruktur med Region Uppsala

Överenskommelse om samverkansstruktur med Region Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Ulla Holmgren Datum 2017-02-16 Diarienummer KSN-2016-2381 Kommunstyrelsen Överenskommelse om samverkansstruktur med Region Uppsala Förslag till beslut

Läs mer

Fastställande av skattesats för 2019 KSN

Fastställande av skattesats för 2019 KSN 5 (33) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-10-24 164 Fastställande av skattesats för 2019 KSN-2017-3559 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KF 215 9 oktober 2017 Diarienummer KSN-2016-1303 Kommunfullmäktige Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN

Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN KF 16 28 maj 2018 29 (41) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-05-16 95 Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN-2018-0800

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

KF MAJ Nr 92. Lokal överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun KSN

KF MAJ Nr 92. Lokal överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun KSN KF 92 27 MAJ 2013 Nr 92. Lokal överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun (LÖK) KSN-2013-0274 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 Dnr KS/2018:60. Beslutsunderlag - Missiv PM RUS Underlag RUS-processen Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-26 1 (1) Sida 38 Dnr KS/2018:60 Framtagande av Regional utvecklingsstrategi för Östergötland, RUS Bakgrund Region Östergötland har

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-29 109 Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN-2019-1756

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Uppdaterad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-11 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter

Läs mer

Nr 202. Motion av Frida Johnsson (MP) om kommunala traineetjänster (KSN )

Nr 202. Motion av Frida Johnsson (MP) om kommunala traineetjänster (KSN ) Ser. A Nr 202, 2011-12-12 Nr 202. Motion av Frida Johnsson (MP) om kommunala traineetjänster (KSN-2011-0149) Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

KF OKT Nr 202. Motion av Marlene Burwick (S) om att ge Uppsalas unga en första väg in på arbetsmarknaden KSN

KF OKT Nr 202. Motion av Marlene Burwick (S) om att ge Uppsalas unga en första väg in på arbetsmarknaden KSN KF 202 28 OKT 2013 Nr 202. Motion av Marlene Burwick (S) om att ge Uppsalas unga en första väg in på arbetsmarknaden KSN-2013-0676 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30

Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30 Protokoll 1 (16) Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30 PARTIGRUPPER FRÅN 08.30 Beslutande: Ersättare: Johnny Svahn (S), ordf Maria Fregidou-Malama (V),

Läs mer

KF JUNI Nr 120. Hemställan från Stiftelsen Jälla Egendom om investeringsmedel för uppförande av en biogasanläggning KSN

KF JUNI Nr 120. Hemställan från Stiftelsen Jälla Egendom om investeringsmedel för uppförande av en biogasanläggning KSN KF 120 10 JUNI 2013 Nr 120. Hemställan från Stiftelsen Jälla Egendom om investeringsmedel för uppförande av en biogasanläggning KSN-2012-0845 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 1(9) Plats: Närvarande: ande Sekreterare: Övriga närvarande: Träcentrum, Nässjö Erik Lagärde, Kd, Lennart Bogren, C, Tommy Bohman, S, Maria Frisk, Kd, Björn Fälth, Sd, Britt-Marie Glaad, S, Anders Karlgren,

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Det är i dagsläget svårt att förutse de exakta ekonomiska

Ekonomiska konsekvenser Det är i dagsläget svårt att förutse de exakta ekonomiska KF 34 25 FEB 2013 Nr 34. Bestämmelser för utdelning av Uppsala kommuns förtjänsttecken m.m. KSN-2010-0707 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

UNR» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Storskogen, stationsgatan 12, 08:00 08:20. Beslutande:

UNR» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Storskogen, stationsgatan 12, 08:00 08:20. Beslutande: 1 (6) UNR» Plats och tid: Storskogen, stationsgatan 12, 08:00 08:20. ande: Ylva Stadell (S), ordförande Inger Söderberg (M), vice ordförande Hanna Victoria Mörck (V) Stefan Hanna (C) Anders A Aronsson

Läs mer

havug, Fredrik Ahlstedt (M), justerare Uppsala i SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

havug, Fredrik Ahlstedt (M), justerare Uppsala i SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Uppsala i 1(6) Plats och tid: 13.15 14:00 Ledamöter: Marlene Burwick (S) ordförande Fredrik Ahlstedt (M) 2:e vice ordförande Erik Pelling (S) hona Szatmåri Waldau (V) Stefan Hanna (C) Suppleanter: Caroline

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Tisdagen den 24 oktober 2017, Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala

Tisdagen den 24 oktober 2017, Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Protokoll 1 (20) Plats och tid: Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala, den 19 oktober 2017, kl. 13:00 16:00 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Jenny Lundström (MP), ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

KF MAJ Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN

KF MAJ Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN KF 98 27 MAJ 2013 Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN-2012-1133 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Nr 201. Motion av Marlene Burwick (S) ska tillsätta en lokal jämställdhetskommission. Ser. A Nr 201,

Nr 201. Motion av Marlene Burwick (S) ska tillsätta en lokal jämställdhetskommission. Ser. A Nr 201, Ser. A Nr 201, 2011-12-12 Nr 201. Motion av Marlene Burwick (S) om att tillsätta en jämställdhetskommission (KSN-2011-0207) Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 45-57

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 45-57 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha Josefsson (M)) Mona Forsberg

Läs mer

Resultat översyn av regionens strategier

Resultat översyn av regionens strategier Redovisande dokument Resultat Sida 1 (6) Resultat översyn av regionens strategier Inventering av strategier De dokument som ingår i översynen är: dokument med dokumenttyp strategi publicerade i dokumenthanteringssystemet

Läs mer

KF NOV Nr 285. Motion av Pavel Gamov (SD) om traditionella skolavslutningar KSN

KF NOV Nr 285. Motion av Pavel Gamov (SD) om traditionella skolavslutningar KSN KF 285 26 NOV 2012 Nr 285. Motion av Pavel Gamov (SD) om traditionella skolavslutningar KSN-2012-0764 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå

Läs mer

Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5

Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5 Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl. 13.30 16.00 Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5 Torsdag 9 mars: 13.30 15.00 Nämndsammanträde 15.00 15.10 Paus med

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00-17:10 måndagen den 12 juni 2017, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Plats och tid: Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala, den 15 augusti 2018, kl. 17:00 18:25

Plats och tid: Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala, den 15 augusti 2018, kl. 17:00 18:25 Protokoll 1 (12) Plats och tid: Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala, den 15 augusti 2018, kl. 17:00 18:25 Beslutande: Ledamöter och tjänstgörande ersättare enligt 113/18 Övriga deltagare: Jessica Bräck,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Kl. 09:00 torsdagen den 8 september 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Kl. 09:00 torsdagen den 8 september 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 09:00 torsdagen den 8 september 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

KF 145 26 AUG 2013. Nr 145. Uppsala Innebandyallians/- Uppsala Idrottsförening: Ansökan om kommunal borgen KSN-2013-0877

KF 145 26 AUG 2013. Nr 145. Uppsala Innebandyallians/- Uppsala Idrottsförening: Ansökan om kommunal borgen KSN-2013-0877 KF 145 26 AUG 2013 Nr 145. Uppsala Innebandyallians/- Uppsala Idrottsförening: Ansökan om kommunal borgen KSN-2013-0877 Ilona Szatmari Waldau (V) reserverar sig i form av särskilt yttrande enligt ärendets

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1. Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret 2015 undertecknade

Läs mer

KF 276 26 NOV 2012. Nr 276. Ansökan om förlängning av kommunal borgen avseende AB UTK-hallen KSN-2012-0792

KF 276 26 NOV 2012. Nr 276. Ansökan om förlängning av kommunal borgen avseende AB UTK-hallen KSN-2012-0792 KF 276 26 NOV 2012 Nr 276. Ansökan om förlängning av kommunal borgen avseende AB UTK-hallen KSN-2012-0792 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att medge

Läs mer

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23.

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KF 63 25 APRIL 2016 Kommunfullmäktige Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KSN-2015-1190 Förslag till beslut

Läs mer

KF APRIL Nr. 67. Motion av Emma Wallrup m.fl. (alla V) om ökad insamling av matavfall KSN

KF APRIL Nr. 67. Motion av Emma Wallrup m.fl. (alla V) om ökad insamling av matavfall KSN KF 67 28 APRIL 2014 Nr. 67. Motion av Emma Wallrup m.fl. (alla V) om ökad insamling av matavfall KSN-2013-1080 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

KF 127 11 JUNI 2012. Nr 127. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att göra heltid till en rättighet i Uppsala KSN-2011-0285

KF 127 11 JUNI 2012. Nr 127. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att göra heltid till en rättighet i Uppsala KSN-2011-0285 KF 127 11 JUNI 2012 Nr 127. Motion av Marlene Burwick m fl (alla S) om att göra heltid till en rättighet i Uppsala KSN-2011-0285 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

uppitifi KF JUNI 2015

uppitifi KF JUNI 2015 uppitifi KF 62 15 JUNI 2015 Kommunfullmäktige Nr 62. Regionbildning i Uppsala län - Remiss KSN-2015-0683 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

Reviderade kö-och förmedlingsregler för Uppsala bostadsförmedling AB KSN

Reviderade kö-och förmedlingsregler för Uppsala bostadsförmedling AB KSN KF 8 26 feb 2018 Uppsala KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN 7(28) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-02-07 6 Reviderade kö-och förmedlingsregler för Uppsala bostadsförmedling AB KSN-2018-0124 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Datum Förslag till Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län

Datum Förslag till Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län KS 5 5 SEPT 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lundeqvist Per Datum 2012-08-20 Diarienummer KSN-2012-0693 Kommunstyrelsen Förslag till Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län Förslag till beslut

Läs mer

KF SEPT Nr 121. Mottagande av vissa nyanlända KSN

KF SEPT Nr 121. Mottagande av vissa nyanlända KSN KF 121 29 SEPT 2014 Nr 121. Mottagande av vissa nyanlända flyktingar och ensamkommande barn 2014 KSN-2014-1045 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle 2012-08-15 kl.09.00-11.00, Region Gävleborgs kansli, Gävle Sven-Åke Thoresen, ordförande Lena Roos, 1:e vice ordförande Stig Eng, 2:e vice ordförande Eva Tjernström Magdalena Berglin Gunilla Norrman Mats

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

KF JAN Nr 29. Förslag till handlingsprogram enligt lagen om skydd mot olyckor KSN ansvarsområden. Räddningsnämnden har dessutom

KF JAN Nr 29. Förslag till handlingsprogram enligt lagen om skydd mot olyckor KSN ansvarsområden. Räddningsnämnden har dessutom KF 29 28 JAN 2013 Nr 29. Förslag till handlingsprogram enligt lagen om skydd mot olyckor KSN-2012-1099 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta

Läs mer

UNO» tf taatik mai. hgt:a SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

UNO» tf taatik mai. hgt:a SAMMANTRÄDESPROTOKOLL UNO» 1 (6) Plats och tid: UKK, klockan 12:45 13:15 ande: Marlene Burwick (S), ordförande Maria Gardfjell (MP), 1:e vice ordf Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordf Caroline Andersson (S) Ulrik Wärnsberg (S)

Läs mer

Nr 8. Motion av Marlene Burwick (S) om att tillsätta en jämställdhetskommission

Nr 8. Motion av Marlene Burwick (S) om att tillsätta en jämställdhetskommission KF 8 30 JAN 2012 KOMMUNSTYRELSEN Handläggare Datum 2011-11-23 Diarienummer KSN-2011-0207 Kommunfullmäktige Nr 8. Motion av Marlene Burwick (S) om att tillsätta en jämställdhetskommission Förslag till beslut

Läs mer

KF JUNI Klasson (alla S), Maria Gardfjell, Frida Johnsson (båda MP) och Ilona Szatmari Waldau (V).

KF JUNI Klasson (alla S), Maria Gardfjell, Frida Johnsson (båda MP) och Ilona Szatmari Waldau (V). KF 127 10 JUNI 2013 Nr 127. Motion av Malena Ranch och Maria Gardfjell (båda MP) om ökade kunskaper och förebyggande arbete mot hedersvåld KSN-2012-0937 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde 1(9) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande:, Barnarpsgatan 47, Jönköping Hans-Göran Johansson, ordförande, Marie Johansson, Anders Wilander, Stefan Gustafsson, Lars-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

KF SEPTEMBER 2016

KF SEPTEMBER 2016 KF 121 5 SEPTEMBER 2016 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB (USAB-2016/24) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

Regiondirektörens instruktion

Regiondirektörens instruktion INSTRUKTION Gäller för Region Jönköpings län Enhet Regiondirektörens instruktion 1. Regiondirektörens uppdrag Regiondirektören är Region Jönköpings läns ledande tjänsteman och förvaltningschef och därmed

Läs mer

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-24 Diarienummer AN-1858/16 Handläggare: Bodil Fredriksson Telefon: 031-701 50 53 E-post: bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se Förslag till föreskrifter och riktlinjer

Läs mer

Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458

Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458 Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2011-05-20 Kommunstyrelsen Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat.

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. 1 Sammanträdesplats Landstingshuset, Linköping Sammanträdets öppnande 11 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 12 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Dessutom närvarande Linda Eskilsson (MP), Daniel Rogozinski (V), Carolina Bringborn Anadol (M), Anna Manell (L)

Dessutom närvarande Linda Eskilsson (MP), Daniel Rogozinski (V), Carolina Bringborn Anadol (M), Anna Manell (L) KF 80 30 MAJ 2016 Kommunfullmäktige Nr 80. Motion av Anna Manell och Mohamad Hassan (båda L) om att frångå kösystemet till de fristående skolorna i Uppsala så att dessa också kan ta emot nyanlända elever.

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) 1:e vice ordförande Viktoria Söderling (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD)

Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) 1:e vice ordförande Viktoria Söderling (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) Tid och plats 29 januari 2019, kl. 08:30-09:35 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps köping, Tierp Paragrafer 1-10 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Lars-Göran

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Munck (MP), Göteborg, ordförande Mikael Berglund (M), Ale, vice ordförande Olle Adolfsson (S), Lerum Fredrik Hansson (C), Kungsbacka Thorsten Larsson (M), Alingsås

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20)

Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20) KF 122 5 SEPTEMBER 2016 Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna namnändring för ombildande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443 KALLELSE Datum 2016-09-28 Kommunstyrelsen Ledamöter Carina Lund (M), Ordförande Liselotte Grahn Elg (M), 1:e vice ordförande Leif Zetterberg (C) Christian Nordberg (MP) Håkan Welin (L) Fred Rydberg (KD)

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-24 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter och ersättare

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

KF MAJ Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN

KF MAJ Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN KF 90 28 MAJ 2012 Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN-2011-0502 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att besvara

Läs mer

KF SEPT Nr 130. Motion av Ilona Szatmari Waldau m fl (alla V) om minoriteters KSN

KF SEPT Nr 130. Motion av Ilona Szatmari Waldau m fl (alla V) om minoriteters KSN KF 130 29 SEPT 2014 Nr 130. Motion av Ilona Szatmari Waldau m fl (alla V) om minoriteters högtider KSN-2013-1214 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer