Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Jan Wettmark (M) Anders Söderström (S), ersättare för Claes Pettersson (S) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall (S) Emelie Asplund (S), ersättare för Lars-Ove Jansson (S) Lena Kandergård (S) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Sara Andersson (MP), ersättare för Ragnar Mensner (MP) Peter Joensuu (M) Christer Bylund(M) Mona Smedman (C) Per-Olov Ålander (C) Gösta Frödin (FP) Övriga närvarande JanÅke Hermansson, kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Harry Eklöf (KD), ej tjänstgörande ersättare Justerare Margareta Asserwall och Gösta Frödin Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 11 mars 2012 Paragrafer Underskrifter Sekreterare Marika Olsson Ordförande Aina Wåhlund Justerare Margareta Asserwall Gösta Frödin ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

2 KS 49 Dnr KS 2012/ Motion om att höja lärarlönerna, Lisbeth Öjstrand (FP) och Gösta Frödin (FP) Lisbeth Öjstrand (FP) och Gösta Frödin (FP) föreslår i en motion att lärarlönerna i Arvika under de kommande tre åren ska höjas med en procent mer än det centrala avtalet anger för vart och ett av åren, sammanlagt med tre procent. I yttrande skriver Kommunstyrelsens ordförande att Arvika kommun har som vision att vara en av landets mest attraktiva kommuner. Ett av kommunens strategiska mål lyfter fram vikten av att kommunen upplevs som en attraktiv arbetsgivare. En del av denna attraktionskraft handlar om att kunna erbjuda konkurrenskraftiga löner till våra medarbetare. I de centrala förhandlingarna har lärarlönerna varit prioriterade. Kommunen har för avsikt att följa denna utveckling och även i fortsättningen arbeta för att framstå som en attraktiv arbetsgivare med löner som upplevs som konkurrenskraftiga och rättvisa. Hur utrymmet för löneökningar ska fördelas mellan kommunens olika personalgrupper avgörs i sedvanliga förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter. Lisbeth Öjstrand och Gösta Frödins motion den 12 december Kommunfullmäktiges protokoll den 17 december 2012, 264. Ordförandens tjänsteskrivelse den 23 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 42. Förslag Gösta Frödin (FP) föreslår att motionen beviljas. Ordföranden föreslår att Kommunstyrelsen beslutar enligt utskottets förslag. forts

3 KS 49 forts Propositionsordning Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med ordförandens förslag. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att Arvika kommun har som vision att vara en av landets mest attraktiva kommuner. Ett av kommunens strategiska mål lyfter fram vikten av att kommunen upplevs som en attraktiv arbetsgivare. En del av denna attraktionskraft handlar om att kunna erbjuda konkurrenskraftiga löner till våra medarbetare. I de centrala förhandlingarna har lärarlönerna varit prioriterade. Arvika kommun har för avsikt att följa denna utveckling och även i fortsättningen arbeta för att framstå som en attraktiv arbetsgivare med löner som upplevs som konkurrenskraftiga och rättvisa. Hur utrymmet för löneökningar ska fördelas mellan kommunens olika personalgrupper avgörs i sedvanliga förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter. Motionen avslås. Reservation Gösta Frödin (FP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

4 KS 50 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om en gåva till nyfödda barn Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att Arvika kommun ger en symbolisk gåva till nyfödda barn i kommunen i form av en liten leksak eller bok. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Arvika bibliotek ger alla nyfödda barn i kommunen Barnens första bok som en gåva när föräldrarna besöker biblioteket via barnavårdscentralens föräldragrupper eller vid barnens 2 års-kontroll på barnavårdscentralen. I samband med att förskolans sexårsverksamhet besöker biblioteket får alla kommunens sexåringar Barnens andra bok. Medborgarförslag den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 223. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 49. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att det i nuläget inte föreligger något behov av ytterligare gåva till nyfödda barn i Arvika kommun eftersom man redan genom biblioteket ger alla barn Barnens första bok.

5 KS 51 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om nya möjligheter att ta del av Kommunfullmäktiges sammanträden på webben Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen publicerar Kommunfullmäktiges sammanträden som videos på Youtube alternativt lägger in klipp på hemsidan. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att ambitionen är att göra webbsändningarna mer tillgängliga för allmänheten via öppna sajter, exempelvis Youtube. Ett arbete pågår med att hitta den bästa tekniska lösningen. Svårigheten består i att fullmäktigesammanträdena utgör stora och tunga filer. När denna uppgift fått en tillfredsställande lösning kan webbsändningarna utvecklas. Medborgarförslag den 30 november Kommunfullmäktiges protokoll den 17 december 2012, 262. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 50. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att ambitionen är att göra webbsändningarna mer tillgängliga för allmänheten via öppna sajter, exempelvis Youtube. Ett arbete pågår med att hitta den bästa tekniska lösningen. Svårigheten består i att fullmäktigesammanträdena utgör stora och tunga filer. När denna uppgift fått en tillfredsställande lösning kan webbsändningarna utvecklas.

6 KS 52 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om boulebana och strandsmyckning i Dottevik Gamla Dotteviks Villaförening, genom ordföranden, föreslår i ett medborgarförslag att en boulebana anläggs samt att en strandsmyckning i sten sätts upp söder om Mikaeligården i Dottevik. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Arvika Fastighets AB kommer att iordningsställa platsen där jordmassorna dumpats och där anlägga en gräsyta. Man kommer att lyfta upp den sten som förslagsställaren kallar offerstenen till en synlig plats. I nuläget bedöms inte behovet av ytterligare en yta för boulespel i Dottevik som prioriterat. Den konstnärliga utsmyckningen som erbjuds kommunen tas emot som en donation och iordningsställandet av platsen och fundament utförs av Arvika Fastighets AB och medel föreslås avsättas av Kommunstyrelsen. Medborgarförslag den 9 november Kommunfullmäktiges protokoll den 27 november 2012, 247. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 30 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 51. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att Arvika Fastighets AB under året kommer att iordningsställa platsen där jordmassorna dumpats och där anlägga en gräsyta. Man kommer att lyfta upp den sten som förslagsställaren kallar offerstenen till en synlig plats. I nuläget bedöms inte behovet av ytterligare en yta för boulespel i Dottevik som prioriterat. Den konstnärliga utsmyckningen som erbjuds kommunen tas emot som en donation, iordningsställandet av platsen och fundament utförs av Arvika Fastighets AB.

7 KS 53 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om en inlinesplan mellan ishallen och Viksvallen Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att en inlinesplan anläggs mellan ishallen och Viksvallen. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att inlinehockey ofta bedrivs som spontanidrott på ett flertal platser i kommunen. Ett iordningsställande av ytor till inlinehockeyspel bör anpassas efter gällande regelverk. Idag finns inga planer på iordningsställande av en plan vid idrottsplatsen Vik. Medborgarförslag den 27 september Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 214. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 39. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att lägga förslaget om en inlinesplan till utredningen om fritidsanläggningar i kommunen.

8 KS 54 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om en BMX-park eller hall En privatperson har i ett medborgarförslag lämnat in önskemål om en BMX-park alternativt en BMX-hall. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Arvika kommun stödjer föreningslivet i kommunen bland annat för att underlätta för föreningar att bedriva en bred och varierad verksamhet till nytta och glädje för medborgarna. I dagsläget finns inga planer på att bygga en BMX-park eller -hall, men förslaget föreslås läggas till den pågående utredningen om fritidsanläggningar i kommunen. Medborgarförslag den 16 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 215. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 40. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att önskan om en BMX-park eller -hall läggs till utredningen om fritidsanläggningar i kommunen.

9 KS 55 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om en större skatehall En privatperson har i ett medborgarförslag lämnat in önskemål om en större skatehall. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Arvika kommun har iordningsställt lokaler i det gamla ställverket vid Myravallen till tre föreningar, varav en är Arvika Skateboardförening. Lokalerna är anpassade till föreningarnas verksamheter. I dagsläget finns inga möjligheter till att bygga ut eller iordningsställa en större skatehall. Medborgarförslag den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 216. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 41. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att förslaget till utbyggnad eller iordningsställande av en större skatehall läggs till utredningen om fritidsanläggningar i kommunen.

10 KS 56 Dnr KS 2012/ Resor daglig verksamhet Kommunstyrelsen återremitterade ärendet vid sammanträde den 27 november 2012, 271, för ytterligare utredning rörande de ekonomiska konsekvenser som förslaget innebär för brukare. Extern entreprenör har ansvarat för resor till och från daglig verksamhet från och med den 1 maj I Värmland har Karlstad och Hammarö valt att ta ut avgift för resor i enlighet med kostnad för busskort i reguljär linjetrafik. Resor till och från daglig verksamhet ingår inte i insatsen, men har av hävd fortsatt fungera så även efter kommunaliseringen i de flesta kommuner. Verksamheten Vård och omsorg har utarbetat ett förslag till ny avgift för resor till och från daglig verksamhet. Verksamheten Vård och omsorg föreslås också ges i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag för att möjliggöra en ekonomisk prövning utifrån varje brukares ekonomiska förutsättning från och med den 1 januari Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 6 november Kommunstyrelsens protokoll den 27 november 2012, 271. Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 13 februari Vård och omsorgs protokoll den 21 februari 2013, 10. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige höjer avgiften för resor till och från daglig verksamhet från och med den 1 maj 2013 enligt förslag: Intervall 1, 1-5 resor/månad 200 kr Intervall 2, 6-10 resor/månad 400 kr Intervall 3, 11 - resor/månad 600 kr forts

11 KS 56 forts Kommunstyrelsen uppdrar till verksamheten Vård och omsorg att under 2013 ta fram beslutsunderlag för att kunna göra en ekonomisk prövning utifrån varje brukares ekonomiska förutsättningar från och med den 1 januari Utdrag till Verksamhetschefen Vård och omsorg Avdelningschef Vård och omsorg Enhetschef Vård och omsorg

12 KS 57 Dnr KS 2012/ Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting, remiss Finansdepartementet Arvika kommun tillstyrker de förändringar som regeringen föreslår i förslaget om inkomstutjämning. Men förslaget innebär omfördelningseffekter och bör hanteras så att kommunerna ges goda planeringsförutsättningar. Finansdepartementet inbjuder Arvika kommun att avge yttrande över remiss, förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting. Inkomstutjämningen syftar till att utjämna skillnader i skattekraft mellan kommuner och mellan landsting. Kostnadsutjämningen avser att utjämna strukturella kostnadsskillnader mellan kommuner och mellan landsting. Strukturbidraget infördes 2005 och kompenserar kommuner och landsting bland annat för att vissa delmodeller i kostnadsutjämningen togs bort samma år. Dessutom finns ett regleringsbidrag eller en regleringsavgift. Syftet med förslaget är att minska inkomstutjämningens eventuella effekter för tillväxten genom att reducera marginaleffekterna i utjämningen för de kommuner och landsting som betalar en inkomstutjämningsavgift. År 2012 får 278 kommuner sammanlagt mkr i inkomstutjämningsbidrag medan tolv kommuner betalar mkr i inkomstutjämningsavgift. För de kommuner som betalar inkomstutjämningsavgift föreslås att den länsvisa skattesatsen som används vid beräkningen ska sänkas. Ett särskilt bidrag föreslås införas inom ramen för strukturbidraget för att kompensera de kommuner och landsting som har lägre intäkter till följd av sänkningen av inkomstutjämningsavgiften. forts

13 KS 57 forts Vidare görs bedömningen att kostnadsutjämningen bör ändras i linje med vad Utjämningskommittén.08 föreslagit. Även strukturbidraget bör förändras. Avsikten är att ett samlat förslag till förändringar av systemet för kommunalekonomisk utjämning ska kunna läggas fram under Utgångspunkten är att förändringar av övriga delar av utjämningssystemet så som kostnadsutjämning, strukturbidrag och införanderegler, ska göras i linje med förslagen i betänkandet Likvärdiga förutsättningar - Översyn av den kommunala utjämningen (SOU 2011:39). Samtliga ändringar föreslås träda ikraft den 1 januari För Arvika kommuns vidkommande innebär förslaget att den del som berör inkomstutjämningssystemet inte innebär några förändringar jämfört med nuvarande system. Förändringar vad avser kostnadsutjämningen är till kommunens fördel. En ökning från kr/inv till kr/inv, dvs kr/inv. Finansdepartementets remiss den 21 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 52. Arvika kommun tillstyrker de förändringar som regeringen föreslår i förslaget om inkomstutjämning men det särskilda bidraget bör behandlas vid sidan om inkomstutjämningssystemet. Förslaget innebär omfördelningseffekter och bör hanteras så att kommunerna ges goda planeringsförutsättningar. Utdrag till Finansdepartementet Bitr kommundirektören

14 KS 58 Dnr KS 2013/ Årlig övergripande granskning 2012, kommunrevisionen Revisorerna har genomfört sin årliga granskning av Myndighetsnämnden och Kommunstyrelsens utskott. Fokus i granskningen har legat på i vilken utsträckning utskotten och nämnden har fungerande system för den politiska styrningen som är förankrat i verksamheten genom tydliga mål. Inledningsvis konstaterar revisorerna att Kommunstyrelsens utskott utvecklat former för verksamhetsstyrning och uppföljning samt att ledamöterna är på väg att bli mer delaktiga i denna process. I upprättat förslag till yttrande lämnas synpunkter över revisorernas rapport. Kommunrevisionens rapport den 1 februari Kommunstyrelsens ordförandes tjänsteskrivelse den 13 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 mars 2013, 64. Kommunstyrelsen överlämnar upprättat yttrande till revisorerna. Utdrag till Kommunrevisionen Kommundirektören Bitr kommundirektören Ekonomifunktionen

15 KS 59 Dnr KS 2011/ Upphävande av tomtindelningar för kvarteret Bocken i Arvika För kvarteret Bocken gäller stadsplan fastställd den 4 maj 1956 och tomtindelning fastställd den 24 januari 1957 samt för del av kvarteret stadsplan fastställd den 30 maj 1961 och tomtindelning fastställd den 7 augusti En fastighetsreglering är nu aktuell för fastigheterna Bocken 8 och 11 samt Krukan 6. För att genomföra fastighetsregleringen krävs att gällande tomtindelningar upphävs. Kommunledningsutskottet har i beslut den 26 april 2011, 85, gett Kommunledningsstaben i uppdrag att utreda behovet av upphävande av samtliga inaktuella tomtindelningar (fastighetsplaner) inom Arvika stad samt ta fram förslag till upphävande av dessa. Syftet är att ta bort en äldre otidsenlig reglering av markanvändningen som är ett hinder för framtida förändringar. Därför föreslår Kommunledningsstaben att tomtindelningarna upphävs för hela kvarteret Bocken. Upphävandet av tomtindelningarna behandlas enligt plan- och bygglagens regler om enkelt planförfarande och har varit ute för samråd mellan den 15 januari till och med den 6 februari Inga anmärkningar från berörda fastighetsägare har inkommit. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 6 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 53. Kommunstyrelsen antar upphävandet av tomtindelningarna för kvarteret Bocken fastställda den 24 januari 1957 och den 7 augusti Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kartingenjören

16 KS 60 Dnr KS 2011/ Utbyggnad av verksamhetsområde Falleberget Västvärmlands LBC har framlagt önskemål om att flytta huvuddelen av sin nuvarande verksamhet från fastigheten Vägmästaren 10 till Falleberget, Uthoppet 3. Värdering av fastigheten Vägmästaren 10 har utförts och ett separat principavtal har upprättats där Arvika kommun övertar fastigheten. En ny detaljplan har framtagits av LBC som sannolikt vinner laga kraft inom kort. Det nya verksamhetsområdet vid Falleberget omfattar cirka m2 och sträcker sig från Stordiket i norr vidare mot öster och annan fastighetsägare samt i söder mot berget. I väster finns det nuvarande verksamhetsområdet. Ett nytt bolag har bildats kallat Avstampet Dec 718 AB. Mellan detta bolag och Arvika kommun har ett exploateringsavtal upprättats. Kommunledningsstaben har upprättat en exploateringskalkyl och Arvika Teknik AB har granskat beräkningarna och bedömt att de upptagna anläggningsarbetena kan utföras inom angivna kostnader. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 17 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 46. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att 1. Bevilja kronor till projektets genomförande. 2. Beräknade driftkostnader om kronor hanteras inom strategisk plan Uppdra till Arvika Teknik AB att genomföra projektet inom de anslagna medlen. 4. Projektet finansieras med medel från kommunens rörelsekapital.

17 KS 61 Dnr KS 2013/ Bredbandsstrategi Arvika kommun Kommunledningsstaben redovisar i samverkan med Arvika Fastighets AB och Arvika Teknik AB förslag till bredbandsstrategi för Arvika kommun. Strategin är ett övergripande dokument och kommer att åtföljas av delstrategier kommer i stort att vara ett planeringsår och målsättningen är att komma igång nästa år med en fiberutbyggnad och då söka tillgängliga medel hos bland annat Region Värmland. För att tillskapa resurser och ge möjligheter för igångsättande föreslås att 2 Mkr avsätts av rörelsekapital. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 24 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 februari 2013, 43. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige antar upprättat förslag till bredbandsstrategi för Arvika kommun. 2 Mkr anvisas av rörelsekapital att användas som en grundplåt för organisation och utbyggnad.

18 KS 62 Dnr KS 2010/ Utställelse av arbetsplan för väg 61 Graninge-Speke Arvika kommun, remiss Trafikverket Trafikverket ger Arvika kommun möjlighet att avge yttrande över arbetsplan riksväg 61, delen Graninge - Speked. Syftet med arbetsplanen är en säkrare trafikmiljö och högre framkomlighet. Vägsträckan har en högre olycksstatistik än vad som är normalt för vägtypen. Därför bedömer kommunen att åtgärderna är nödvändiga. Alternativ sträckning för cykelstråk blir gammal vägbana samt nybyggd cykelväg mellan Spekedkorset och norra Högvaltakorset. Sedan leds cykeltrafiken via planfri korsning mot Graninge. Önskvärt hade varit att få en separat gång- och cykelväg från Högvalta till Graningerondellen. Sista delen in mot Graninge-rondellen är inte behovet av cykelväg tillgodosett. Kommunen bör på sikt ha en cykelväg till Graninge och Mossebergs verksamhetsområden. Trafikverkets remiss den 14 februari Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 26 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 mars 2013, 71. Arvika kommun tillstyrker arbetsplanen. De planerade åtgärderna rörande cykelstråk bedöms tillräckliga för att höja trafiksäkerheten men anslutningen mot staden är inte optimal. Utdrag till Trafikverket Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Gatu- och trafikansvarig

19 KS 63 Dnr KS 2013/ Redovisning av förenings- och studieförbundsbidrag, marknadsmedel samt projekt Friskare Arvika, utbetalda genom Föreningsservice under år 2012 Föreningsservice har sammanställt ett dokument som redovisar de under år 2012 utbetalda förenings- och studieförbundsbidragen, marknadsmedel samt projekt Friskare Arvika. I sammanställningen redovisas samtliga föreningsbidrag, både de som beslutats av Kommunledningsutskottet och de som handlagts enligt beslutad delegeringsordning. Redovisningen överlämnas till Kommunstyrelsen för kännedom. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 4 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 18 februari 2013, 54. Kommunstyrelsen tar del av redovisningen och lägger den med godkännande till handlingarna. Utdrag till Bitr kommundirektören Kultur- och fritidschefen Föreningskonsulenten

20 KS 64 Dnr KS 2012/ Ny beräkningsmodell för vårdavgift för Flöjten Direktionen för Värmlands läns Vårdförbund ger medlemskommunerna möjlighet att yttra sig över förslaget till ny beräkningsmodell för akut- och utredningshemmet Flöjten. Förslaget innebär att förbundets medlemmar finansierar en del av driften av verksamheten med en fast årlig avgift. Värmlands läns Vårdförbunds skrivelse den 20 december Värmlands läns Vårdförbunds sammanträdesprotokoll den 7 december Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 13 februari Lärande och stöds protokoll den 20 februari 2013, 17. Arvika kommun har inget att erinra över förslag till ny beräkningsmodell av vårdavgifter för Flöjten. Utdrag till Värmlands läns Vårdförbund Verksamhetschefen Lärande och stöd Avdelningschefen Förebyggande och stöd

21 KS 65 Dnr KS 2012/ Förändring av inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet har idag tre inriktningar, men med minskade elevkullar och färre antagna till programmet är det rimligt att minska inriktningsutbudet. Med detta som bakgrund föreslås följande inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet i Arvika från och med läsåret : Beteendevetenskap samt Medier, information och kommunikation. Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 13 februari Lärande och stöds protokoll den 20 februari 2013, 15. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreslaget inriktningsutbud för Samhällsvetenskapsprogrammet. Utdrag till Verksamhetschefen Lärande och stöd Gymnasiechefen Antagningssekreterare gymnasiet Controller Gymnasiet

22 KS 66 Dnr KS 2012/ Justering av gymnasieorganisation Inför läsåret 2013/2014 har en preliminär organisation för gymnasiet fastställts. Den 6 februari 2013 presenterades den preliminära sökbilden för gymnasieskolan i Arvika. Utifrån denna sökbild bör några justeringar göras avseende antal platser i organisationen. Program Preliminär organisation Nytt förslag Samhällsprogrammet 32 platser 40 platser Naturvetenskapsprogrammet 32 platser 36 platser I övrigt ligger organisationen fast inklusive Handels- och administrationsprogrammet och även Estetiska programmet, bild och musik. Lärande och stöds tjänsteskrivelse den 13 februari Lärande och stöds protokoll den 20 februari 2013, 16. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreslagen preliminär organisationsutökning gällande Samhällsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. Utdrag till Verksamhetschefen Lärande och stöd Gymnasiechefen Antagningssekreterare gymnasiet Controller Gymnasiet

23 KS 67 Dnr KS 2012/ Utveckling av Korpralens samlingssal t har tidigare behandlats i Kommunledningsutskottet den 20 augusti 2012, 217, och i Kommunstyrelsen den 10 september 2012, 841. Kommunstyrelsen beslutade att förvaltningen i samverkan med arbetsgruppen ska ta fram ett slutligt förslag med förslag till finansiering. Inriktningen ska vara enligt lokalbehovsprogrammet och en bedömning av framtida utvecklingsbehov ska inledas. Verksamheten Vård och omsorg har upprättat ett förslag. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 8 augusti Kommunledningsutskottets protokoll den 20 augusti 2012, 217. Kommunstyrelsens protokoll den 10 september 2012, 212. Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 13 februari Vård och omsorgs protokoll den 21 februari 2013, 11. Kommunstyrelsen beslutar att 1. Lokalen byggs om enligt bilaga Finansiering av högre hyreskostnad sker inom Vård och omsorgs budget. 3. Översyn av hyressättning sker under hösten Det fortsatta arbetet med verksamhetsutveckling och framtida utvecklingsbehov ska ske i dialog mellan förvaltningen och det utökade Gårdsrådet. Utdrag till Verksamhetschefen Vård och omsorg Avdelningschef Vård och omsorg

24 KS 68 Dnr KS 2007/ Slutredovisning av stimulansbidrag Verksamheten Vård och omsorg har slutredovisat användandet av stimulansbidrag för att utveckla vården och omsorgen om äldre personer. Verksamheten har under åren ansökt om medel och använt det inom följande områden: rehabilitering, kost/nutrition, demensvård, sociala innehållet och förebyggande hembesök. I samtliga områden har de nationella medlen bidragit till en utveckling av verksamheten. Inom rehabilitering, kost/nutrition, demensområdet och sociala innehållet har satsningarna bidragit till att projekten har permanentats. När det gäller förebyggande hembesök används det framtagna materialet för utskick till alla som fyller 80 år. Anslagen som Arvika kommun har fått tagit del av har rört sig om totalt ,0 tkr. Under 2012 har inga medel använts, allt har förbrukats till och med år Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 13 februari Vård och omsorgs protokoll den 21 februari 2013, 14. Kommunstyrelsen antar slutredovisningen gällande rekvirerade stimulansmedel för att utveckla vården och omsorgen om äldre personer under åren Utdrag till Verksamhetschefen Vård och omsorg

25 KS 69 Dnr KS 2013/ Anmälan av delegeringsbeslut Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av Kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till Kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att Kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det Kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegering. Delegeringsbeslut enligt förteckning till och med den 11 mars Kommunstyrelsen godkänner redovisning av delegeringsbeslut.

26 KS 70 Dnr KS 2013/ Anmälningsärenden Listan den 11 mars 2013 över anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

27 KS 71 Dnr KS 2013/ West Swedens framtida inriktning, organisation och finansiering, remiss West Sweden Ideell Förening beslutade på den extra föreningsstämman den 9 november 2012, 8, att ge styrelsen i uppdrag att till ordinarie stämma 2013 presentera ett beslutsunderlag rörande West Swedens framtida organisation i enlighet med inriktningsbeslutet och framtida finansiering av verksamheten. Styrelsen för West Sweden Ideell Förening har tagit fram förslag på tre olika scenarier för framtida organisation och verksamhet samt ett förslag om avveckling av verksamheten. Medlemmar ges möjlighet att lämna remissvar. Region Värmland har översänt sitt förslag till yttrande för kännedom. West Swedens remiss den 6 februari Region Värmlands förslag till yttrande den 27 februari Kommunledningsutskottets protokoll den 4 mars 2013, 65. Kommunstyrelsen ställer sig bakom Region Värmlands förslag till yttrande. Utdrag till West Sweden Ideell Förening Kommundirektören Bitr kommundirektören

28 KS 72 Dnr KS 2013/ Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Inför kommande bolagsstämma i Arvika Stadshus AB har Kommunstyrelsen att utse ombud. Kommunstyrelsen utser Gert Raiml (V) som ordinarie ombud vid stämman med Margareta Asserwall (S) som ersättare. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunens ombud vid stämman att: a) godkänna förvaltningsberättelsen och fastställa balansräkningen per den 31 december 2012, b) bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar, c) besluta om disposition av bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen, d) besluta att årsarvode till ordföranden och styrelsens ledamöter ska utgå enligt kommunens grunder för årsarvoden till förtroendevald samt sammanträdesersättningen enligt kommunens grunder för ersättning för förtroendevalda för deltagande i sammanträden, förrättningar mm ska utgå till ordföranden, styrelsens ledamöter samt lekmannarevisor, e) besluta att arvode till auktoriserad revisor ska utgå enligt räkning, f) konfirmera Kommunfullmäktiges beslut om styrelseledamöter och ersättare, g) till revisorer utse Sven-Bertil Ryman med Johan Eklund som ersättare. Utdrag till Gert Raiml Margareta Asserwall Sven-Bertil Ryman Johan Eklund Arvika Stadshus AB

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-18 68 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40, 13.00-14.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-04 80 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) Margaretha von Wachenfeldt (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-21 37 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-22 52 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson (S), ordförande Henrik Axelsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 15.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Henrik Axelsson

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-03-21 61 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Carina Bönström (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-27 181 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) kom kl 14.05

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-02-17 12 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Arvika Näringslivscentrum, hörsalen kl. 19.00 20.15 Enligt bifogade närvarolista Övriga närvarande Göran Bryntesson, sekreterare JanÅke Hermansson, kommundirektör Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-11-27 362 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Margareta Asserwall (S), ersättare för

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer