Kommunledningsstaben, kansli

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunledningsstaben, kansli"

Transkript

1 ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl Beslutande Kenneth Wåhlund, ordförande (s) Gerd Karlsson (s), Anders Söderström (s), 62-71, 73, Ulla Kindberg (s), ersättare för Eva Svensson (s) Jan-Willi Hegg (s) Ingegerd Brunzell (v) Leif Björnlod (mp), 62-68, Carsten Halwarson (m), 62-69, Roy Pettersson (m), ersättare för Lennart Malmqvist (m) Jadranka Divcic (c), ersättare för Robert Aronius (c) Sven Wihk (fp) Malin Wåhlund (s), ersättare för Gerd Karlsson (s), Övriga deltagande Malin Wåhlund (s), ej tjänstgörande ersättare, Per Larsson (mp), ej tjänstgörande ersättare Curt Edenholm (fp), ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Carsten Halwarson Justeringens Kommunledningsstaben, kansli plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande _ Kenneth Wåhlund Justerande Carsten Halwarson Protokoll är justerat. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Myndighetsnämnden Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstaben, kansli

2 Mn 62 Dnr MS Edanesågen Skrivelse angående tillsyn Ärende Två personer framför i skrivelse den 14 mars 2007 åsikten att biträdande miljöchefen har en sådan anknytning till Edanesågen och en familj som inte är förenlig med opartiskhet. De begär att biträdande miljöchefen skiljs från sitt uppdrag att ha tillsyn över Edanesågen och att en opartisk person sätts i dennes ställe. Rapport Miljöchefen rapporterar vid sammanträdet den 10 april 2007 bland annat följande: Biträdande miljöchefen har ingen anknytning till vare sig Edanesågen eller en familj som diskvalificerar denne att bedriva tillsyn enligt miljöbalken av den miljöfarliga verksamhet som bedrivs på Edanesågen. Det föreligger inget jävsförhållande. Alla frågor av betydelse för Edanesågen eller närboende diskuteras inom miljöstaben och de flesta tas också upp för beslut i myndighetsnämnden. Vid beslut i nämnden föreläggs ledamöterna alla handlingar i ärendet. Bedömning Nämnden vidimerar miljöchefens beskrivning av hur ärenden handläggs och finner inte att det finns någon grund för den åsikt som personerna framför i sin skrivelse. Nämnden har fullt förtroende för biträdande miljöchefen. Nämnden ser positivt på den nuvarande utvecklingen av Edanesågen. Det är säkert så att en så stor industri av närboende upplevs som störande. Men med den nuvarande utvecklingen och de stora satsningar som görs kommer miljöbelastningen att minska. Skrivelsen läggs med kännedom till handlingarna. Mn 63 Dnr MS Begäran om upphävande av djurförbud Bakgrund Länsstyrelsen beslöt den 4 januari 1995 att en person beläggs med djurförbud.

3 Skrivelse En person begär i skrivelse att djurförbudet upphävs. Länsstyrelsen anhåller om myndighetsnämndens yttrande i ärendet. Myndighetsnämnden tillstyrker att personens djurförbud upphävs. Mn 64 Dnr MS Västra Sund 2:118 om tillstånd att inrätta avloppsanordning En person ansöker om att få inrätta en avloppsanordning till vilken WC och bad-, diskoch tvättvatten ska anslutas. Yttrande Ägarna till de fastigheter som ligger närmast stranden kring Alviken har beretts möjlighet att yttra sig. Ingen av dem som svarat har haft något att invända. Rapport Miljöstaben uppger i rapport att valet av plats och reningsmetod bedöms som tillräckliga försiktighetsmått för att förebygga att avloppsanordningen medför skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. Ett tillstånd bör förenas med villkor. Myndighetsnämnden beslutar, med stöd av 13 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, att ge tillstånd till inrättande av avloppsanläggning på Västra Sund 2:118. Utöver WC får bad-, disk- och tvättvatten anslutas. Anläggningen ska utföras enligt ansökan och på det sätt som leverantören/tillverkaren anvisar. I tillämpliga delar ska den också utföras enligt Naturvårdsverket Fakta Små avloppsanläggningar. Utöver detta gäller följande villkor: 1. Ett serviceavtal med leverantören eller motsvarande ska, om denne erbjuder sådana avtal, finnas. En kopia av avtalet ska sändas till miljöstaben.

4 2. Reningsverket ska förankras i marken på ett betryggande sätt. 3. Från reningsverket ska en sluten utloppsledning läggas ut i sjön. 4. Utloppsledningen ska förankras på ett betryggande sätt i sjöbotten. Ledningen ska avslutas på ett djup av minst 5 meter för att minska risken att avloppsvatten blandas med ytvatten. Utsläppspunkten ska, oavsett var djupet 5 meter uppnås, ligga minst 120 meter från land (gäller både land som hör till egen eller andras fastigheter). Ledningen kan lämpligen vara av typ PEM-slang med minst 50 mm diameter. 5. Slamtömning ska utföras enligt Klargester AB:s slamtömningsinstruktioner (bifogas). Fastighetsägaren ansvarar för att den som tömmer informeras om dessa instruktioner. 6. Samhällsbyggnad, miljö och service Teknisk försörjning ska kontaktas när anläggningen tas i bruk så att reningsverket kommer med i kommunens slamtömningsrutiner. Tillståndet för utförandet av anläggningen gäller i fem år men förfaller om arbetet inte påbörjats inom två år. Information Om anläggningen helt eller delvis ligger inom annan fastighetsägares mark ska dennes tillstånd inhämtas. Avtalet bör regleras genom servitut. Mn 65 Dnr BN Valnäs 1:28 om förhandsbesked för uppförande av enbostadshus En person ansöker om förhandsbesked för uppförande av enbostadshus. I översiktsplanen ges inga särskilda rekommendationer i området. För området gäller strandskyddsförordnande för sjön Älgsjön med 200 meter. Yttrande Berörda sakägare har hörts i ärendet.

5 Miljöstaben bedömer att det finns möjlighet att lösa installation av avlopp inom stamfastigheten. Vattentillförseln ordnas genom borrning av ny brunn. Byggnationen anses inte äventyra någon skyddsvärd fauna eller flora. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna och lämna positivt förhandsbesked. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att tomtplatsen med tillhörande väganläggning är belägen inom ett område som genom terrängens utformning och befintlig avskärande väg är helt avskild från strandområdet och saknar uppenbar betydelse dels för allmänheten och det rörliga friluftslivet, dels för växt- och djurlivet. Som tomt får tas i anspråk det område på omkring kvm som redovisats. Myndighetsnämnden lämnar positivt förhandsbesked. Strandskyddsdispens (7 kap 18 miljöbalken) och förhandsbesked upphör att gälla 10 april 2009 om inte bygglov dessförinnan sökts och beviljats. Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor från det att verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande. Förhandsbeskedet medför inte rätt att påbörja bygget. Mn 66 Dnr MN2007/ Östra Brevik 1:57 om förhandsbesked för nybyggnad av stall En person ansöker om förhandsbesked för nybyggnad av stall.

6 Platsen ligger i översiktsplanen inom område där inga särskilda rekommendationer ges. Yttrande Miljöstaben har inget att erinra. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna positivt förhandsbesked. Myndighetsnämnden lämnar positivt förhandsbesked. Upplysning Förhandsbeskedet är giltigt fram till den 10 april Mn 67 Dnr MN2007/ Skepparen 1 om bygglov och inlämnad bygganmälan för nybyggnad av gårdshus samt ändrad användning från kontor till lägenheter En person ansöker om bygglov samt inlämnad bygganmälan för nybyggnad av gårdshus samt ändring av kontorslokaler till lägenheter. För kvarteret Skepparen gäller detaljplan fastställd Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna bygglov och kalla till byggsamråd. Myndighetsnämnden lämnar bygglov och kallar till byggsamråd.

7 Bygglovet upphör att gälla om inte arbetet påbörjas före den 10 april 2009 och avslutats före den 10 april 2012 (8 kap 33 plan- och bygglagen). Enligt lagen om byggfelsförsäkring ska en sådan föreligga vid byggsamrådet. Mn 68 Dnr MN2007/ Västra Sund 2:158 om strandskyddsdispens och bygglov för uppförande av enbostadshus En person ansöker om strandskyddsdispens och bygglov för uppförande av enbostadshus. Västra Sundsområdet ligger i översiktsplanen inom område där fördjupning bör ske. För området gäller strandskyddsförordnande för sjön Glafsfjorden med 200 meter. Yttrande Miljöstaben ser ur miljö- och hälsoskyddssynpunkt inga hinder för att ett bygglov ska kunna beviljas. Avloppsfrågan föreslås lösas med ett reningsverk med placering i källarplan. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna och lämna bygglov. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att byggnaden ersätter en nyligen riven byggnad med samma funktion på samma plats inom redan ianspråktagen tomtplats. Myndighetsnämnden lämnar bygglov.

8 Senast tre veckor innan arbetet påbörjas ska bygganmälan inlämnas till myndighetsnämnden. Enligt lagen om byggfelsförsäkring ska en sådan föreligga vid byggsamrådet. om tillstånd att inrätta enskild avloppsanläggning ska inlämnas till myndighetsnämnden. Strandskyddsdispens (7 kap 18 miljöbalken) och bygglov (8 kap 33 plan- och bygglagen) upphör att gälla om inte arbetet påbörjats före den 10 april 2009 och avslutats före den 10 april Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor från det att verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande. Mn 69 Dnr MN2007/ Åstenäs 1:103 om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus och garage Två personer ansöker om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus och garage. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna bygglov och kalla till byggsamråd. Myndighetsnämnden lämnar bygglov och kallar till byggsamråd. Upplysning Bygglovet upphör att gälla om inte arbetet påbörjas före den 10 april 2009 och avslutas före den 10 april 2012 (8 kap 33 plan- och bygglagen). Mn 70 Dnr MN2007/ Dnr MN2007/17 221

9 Gröttvål 1:35 om förhandsbesked för uppförande av enbostadshus En person ansöker om förhandsbesked för uppförande av enbostadshus inom fastigheten Gröttvål 1:35. Tomtplatsen som är tänkt att avstyckas ligger i översiktsplanen inom område som är av regionalt intresse för kulturmiljövården. Yttrande Berörda sakägare har hörts i ärendet. Miljöstaben anser att ett positivt förhandsbesked kan lämnas. Vägverket har ingen erinran mot att anslutning av utfart ordnas till väg 870. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna positivt förhandsbesked. Myndighetsnämnden lämnar positivt förhandsbesked samt val av yttre form, material och färgsättning ska, med hänsyn till landskapsbilden, ske i samråd med bygglovchefen. Förhandsbeskedet upphör att gälla den 13 mars 2009 om inte bygglov dessförinnan sökts och beviljats. Förhandsbeskedet medför inte rätt att påbörja bygget. Mn 70 Gröttvål 1:35 om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus

10 Två personer ansöker om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna bygglov och kalla till byggsamråd. Myndighetsnämnden lämnar bygglov och kallar till byggsamråd. om enskild avloppsanläggning ska snarast inskickas till myndighetsnämnden. Bygglovet upphör att gälla om inte arbetet påbörjas före den 10 april 2009 och avslutas före den 10 april 2012 (8 kap 33 plan- och bygglagen). Mn 71 Dnr MN2007/ Västra Furtan 1:135 om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus En person ansöker om bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna bygglov och kalla till byggsamråd. Myndighetsnämnden lämnar bygglov och kallar till byggsamråd. Upplysning Bygglovet upphör att gälla om inte arbetet påbörjas före den 10 april 2009 och avslutas före den 10 april 2012 (8 kap 33 plan- och bygglagen).

11 Mn 72 Dnr MN2007/ Västra Sund 2:118 om strandskyddsdispens och bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus En person ansöker om strandskyddsdispens och bygglov samt inlämnad bygganmälan för uppförande av enbostadshus. Västra Sundsområdet ligger i översiktsplanen inom område där fördjupning bör ske. För området gäller strandskyddsförordnande för sjön Glafsfjorden med 200 meter. Yttrande Miljöstaben ser ur miljö- och hälsoskyddssynpunkt inga hinder för att ett bygglov ska kunna beviljas. Avloppsfrågan kommer att lösas med ett paketreningsverk där renat avloppsvatten leds till en utsläppspunkt belägen på minst 5 meters djup, 120 meter från stranden. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna, lämna bygglov och kalla till byggsamråd. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att byggnaden ersätter en befintlig byggnad med samma funktion på samma plats inom redan ianspråktagen tomtplats som sammanfaller med fastighetsgränsen. Myndighetsnämnden lämnar bygglov och kallar till byggsamråd. Vid byggsamrådet ska kvalitetsansvarig vara utsedd.

12 Strandskyddsdispens (7 kap 18 miljöbalken) och bygglov (8 kap 33 plan- och bygglagen) upphör att gälla om inte arbetet påbörjats före den 10 april 2009 och avslutats före den 10 april Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor från det att verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande. Mn 73 Dnr MN2007/ Skjutsbol 1:2 om bygglov för nybyggnad av fritidshus En person ansöker om bygglov för nybyggnad av fritidshus. Bygglovchefen föreslår nämnden att lämna bygglov. Myndighetsnämnden lämnar bygglov. Miljöstaben ska kontaktas beträffande VA-installation. Senast tre veckor innan arbetet påbörjas ska bygganmälan inlämnas till myndighetsnämnden. Bygglovet upphör att gälla om inte arbetet påbörjats före den 10 april 2009 och avslutats före den 10 april 2012 (8 kap 33 plan- och bygglagen). Mn 74 Dnr MN2007/ Perserud 2:57 om bygglov och strandskyddsdispens samt inlämnad bygganmälan för nybyggnad av nätstation

13 Arvika Elnät AB ansöker om bygglov och strandskyddsdispens samt inlämnad bygganmälan för nybyggnad av nätstation. Strandskyddsförordnande gäller för sjön Racken med 300 meter. I övrigt gäller fördjupad översiktsplan för Racken. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna och lämna bygglov. Jäv Anders Söderström (s) deltar inte i handläggningen av ärendet. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att byggnaden ligger helt avskild från strandområdet genom en avskärande allmän väg och hindrar inte tillgängligheten i området samt är en förutsättning för teknisk försörjning i området. Som tomt får tas i anspråk den yta på marken som byggnaden upptar. Myndighetsnämnden lämnar bygglov. Byggsamråd erfordras ej. Strandskyddsdispens (7 kap 18 miljöbalken) och bygglov (8 kap 33 plan- och bygglagen) upphör att gälla om inte arbetet har påbörjats före den 10 april 2009 och avslutats före den 10 april Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor från det att verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande. Mn 75 Dnr MN2007/ Kinna 1:33 om strandskyddsdispens för nybyggnad av komplementbyggnad

14 En person ansöker om strandskyddsdispens för nybyggnad av komplementbyggnad. Kinnaområdet ligger i översiktsplanen inom område där fördjupning bör ske. Strandskyddsförordnande gäller runt Kyrkviken med 100 meter. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att byggnaden uppföres i direkt anslutning till huvudbyggnaden inom redan ianspråktagen tomtmark. Strandskyddsdispensen upphör att gälla om inte åtgärden påbörjats före den 10 april Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor efter att verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande. Mn 76 Dnr MN2007/163 Lenungen 1:137 om bygglov samt inlämnad bygganmälan för tillbyggnad av fritidshus En person ansöker om bygglov samt inlämnad bygganmälan för tillbyggnad av fritidshus. För området gäller förordnande för Glaskogens Naturreservat.

15 Yttrande Från Stiftelsen Glaskogens Naturreservat har inkommit yttrande. Bygglovchefen föreslår nämnden att hos länsstyrelsen tillstyrka dispens från föreskrifterna i Glaskogens Naturreservat för tillbyggnad av fritidshus. Myndighetsnämnden tillstyrker hos länsstyrelsen dispens från föreskrifterna i Glaskogens Naturreservat för tillbyggnad av fritidshus. Mn 77 Dnr Västra Sund 2:57 - Överklagande av beslut om förhandsbesked Överklagande En person har till länsrätten överklagat länsstyrelsens avgörande över byggnadsnämndens beslut om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus inom Västra Sund 2:57. Myndighetsnämnden har möjlighet att till länsrätten yttra sig i ärendet. Myndighetsnämnden har inget att tillföra ärendet. Mn 77 Dom Länsrätten gör samma bedömning som länsstyrelsen och ändrar därför inte det överklagade beslutet. Länsrättens dom läggs till handlingarna. Mn 78 Dnr BN2006/834

16 Billingsberg 2:14 om förhandsbesked och strandskyddsdispens för uppförande av två fritidshus En person ansöker om förhandsbesked för uppförande av två fritidshus på fastigheten Billingsberg 2:14. Platserna ligger i översiktsplanen inom område där inga särskilda rekommendationer ges. För området gäller strandskyddsförordnande för sjön Billingen med 150 meter. Yttrande Berörda sakägare har hörts i ärendet. Miljöstaben bedömer att byggnationen ej hotar någon skyddsvärd fauna eller flora och att det finns möjlighet att lösa installation av avlopp inom stamfastigheten. Vattentillförseln ordnas genom borrning av ny brunn. Fastigheten är belägen inom högriskområde med avseende på markradon vilket då ska beaktas vid grundläggning. Bygglovchefen föreslår nämnden att medge dispens från strandskyddsbestämmelserna och lämna positivt förhandsbesked. Dispens medges från strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap 18 miljöbalken. Särskilda skäl är att byggnaderna ligger topografiskt och genom avskärande väg väl avskilda från strandremsan. Byggnationen kan inte anses inkräkta på allmänhetens möjlighet att idka bad- och friluftsliv i området och inte heller försämra livsvillkoren för växt- och djurlivet i oacceptabel grad. Som tomt får tas i anspråk den yta på omkring kvm/tomt som redovisats för nämnden. Myndighetsnämnden lämnar positivt förhandsbesked. Naturvårdsverket har rätt att överklaga beslutet inom tre veckor från det verket fått beslutet. Sökanden uppmanas avvakta tiden för överklagande.

17 Förhandsbeskedet medför inte rätt att påbörja bygget. Mn 78 Billingsberg 2:14 Överklagande av beslut om strandskyddsdispens Överklagande Naturvårdsverket har överklagat myndighetsnämndens beslut om strandskyddsdispens för nybyggnad av två fritidshus på fastigheten Billingsberg 2:14. Naturvårdsverket yrkar att länsstyrelsen ändrar beslutet så att dispens nekas. Myndighetsnämnden har möjlighet att till länsstyrelsen yttra sig i ärendet. Myndighetsnämnden hänvisar till sitt beslut i ärendet den 13 februari Nämnden vidhåller att den aktuella vägen är definitivt avskiljande mellan strandremsan och redovisade tomtplatser.

Kommunledningsstaben, kansli

Kommunledningsstaben, kansli ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Myndighetsnämnden 2007-05-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.15 16.45 Beslutande Kenneth Wåhlund, ordförande (s) Ulla Kindberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Myndighetsnämnden 2007-09-18

Myndighetsnämnden 2007-09-18 ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Myndighetsnämnden 2007-09-18 Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, kl. 14.15 17.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kenneth

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Ulla Kindberg (S), ersättare för Kenneth Wåhlund

Läs mer

Kommunledningsstaben, kansli

Kommunledningsstaben, kansli ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Myndighetsnämnden 2007-10-16 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 14.15 17.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 10.00 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (s) Kenneth Wåhlund (s) Hysen Dembogaj (s), ersättare för Anders

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-08-25

Myndighetsnämnden 2009-08-25 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Kenneth Wåhlund (S) Anders Söderström (S) Arne Andersson

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-01-20

Myndighetsnämnden 2009-01-20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-15.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (s) Kenneth Wåhlund (s) Hysen Dembogaj (s), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer

Kommunledningsstaben, kansli

Kommunledningsstaben, kansli ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Myndighetsnämnden 2007-08-21 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.15 17.15 Beslutande Kenneth Wåhlund, ordförande (s), 117-119, 121-136

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-15.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Kenneth Wåhlund (S) Anders Söderström (S) Arne Andersson

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-10-20

Myndighetsnämnden 2009-10-20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Arne Andersson (S), ersättare för Kenneth Wåhlund (S)

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl. 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (s) Arne Andersson (s), ersättare för Kenneth Wåhlund (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.55 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S) Kenneth Wåhlund (S) Anders Söderström (S), 1- del av 11 exkl beslut Hysen Dembogaj

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Eva Forssell (S), ersättare för Stefan Åström

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Ulla Kindberg (S), ersättare för Kenneth Wåhlund

Läs mer

Kommunledningsstaben, kansli

Kommunledningsstaben, kansli ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Myndighetsnämnden 2007-11-12 Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, kl. 14.15 17.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson,

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-11-24

Myndighetsnämnden 2009-11-24 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.00 Beslutande Gerd Karlsson, ordförande (S), ej 126 Kenneth Wåhlund (S), ordförande 126 Anders Söderström (S) Hysen Dembogaj (S) Eva Svensson

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.15-17.15 Beslutande Övriga deltagande Gerd Karlsson, ordförande (s) Arne Andersson (s), ersättare för Kenneth Wåhlund (s) Anders Söderström (s) Jan-Willi

Läs mer

Kommunledningsstaben, kansli

Kommunledningsstaben, kansli Myndighetsnämnden 2007-02-13 50 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.15 16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kenneth Wåhlund, ordförande (s) Gerd Karlsson (s), 26-36, 39-42

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.25 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), ej 94 Kenneth Wåhlund (S), ordförande 94 Anders Söderström (S) Arne Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S) Stefan Åström (S), Eva Svensson (S) Eva Ryman (S), ersättare för Christian Berginge

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gerd Karlsson, ordförande (s) Arne Andersson (s), ersättare för Kenneth Wåhlund (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S) Ulla Kindberg (S), ersättare för Kenneth Wåhlund (S) Anders Söderström (S) Hysen

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.17 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Christian Nålberg (S) v ordförande Heinz Blahusch (S) Ingvar Duán (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.45 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 69-75, 77-86 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 76 Anders Söderström (S) Hysen

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-09-22

Myndighetsnämnden 2009-09-22 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Kenneth Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ej 93 Arne

Läs mer

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Sara Henriksson, bitr. miljöchef Johan Åkerman, sekreterare.

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Sara Henriksson, bitr. miljöchef Johan Åkerman, sekreterare. Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 14.15 15.55 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, Ordförande (S) Gerd Karlsson,

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.05 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Forssell (S), ersättare

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Haffragården Kölsillre, tisdagen den 26 september 2006 OBS se nedan Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Borgsjöbyn 8:13,

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Skive, stadshuset, kl. 14.15-16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Eva Forssell (S), ersättare för Stefan Åström

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81 BYGGNADSNÄMNDEN 2010-11-09 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 14.00 15.25 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Katarina Rosenlund-Svensson

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef Vansbro Tid och plats Järnarummet, onsdagen den 18juni 2014 kl. 10.00-10.30 Beslutande Sven Blom, C, ordf. Pernilla Gomersson, C Renate Särnmo, S Tjg ersättare Martin Stornils, S Övriga deltagare Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Malin Wåhlund (S), ersättare

Läs mer

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sara Henriksson, bitr miljöchef Sören Linder, bygglovchef Evelina Lilja, Sekreterare.

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sara Henriksson, bitr miljöchef Sören Linder, bygglovchef Evelina Lilja, Sekreterare. Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid stadshuset Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 14.15 15.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande (S) Gerd Karlsson,

Läs mer

Sida (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer

Sida (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer 2010-06-30 1 (8) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2267-2272 Sekreterare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 15.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande (S) Gerd Karlsson, vice

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Sida 2011-02-02 1 (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt. Underskrifter Paragrafer

Sida 2011-02-02 1 (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt. Underskrifter Paragrafer 2011-02-02 1 (8) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2015-2021 Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Agneta Johansson (S) Peter Ekelund (V) Charlott Lundberg (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) ersättare, 86-87, 14.35-

Agneta Johansson (S) Peter Ekelund (V) Charlott Lundberg (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) ersättare, 86-87, 14.35- Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Miljökontoret, Köping, kl 14.00 16.45 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Arne Hedkvist (S) ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Stadsarkitekt Ingalis Morfeldt, arkitekterna Erik Bjelmrot, Orhan Samlija, Jenny Åberg, plantekniker Gunnel Georgsson, sekreterare

Stadsarkitekt Ingalis Morfeldt, arkitekterna Erik Bjelmrot, Orhan Samlija, Jenny Åberg, plantekniker Gunnel Georgsson, sekreterare BYGGNADSNÄMNDEN 2011-02-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.35 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson 2:e vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 218 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 2016 713 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (11)

Miljö- och byggnadsnämnden (11) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-10-18 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-16.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Erik Gustafsson (S) ersätter Dan Eriksson (C)

Läs mer

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Sara Henriksson, bitr. miljöchef Johan Åkerman, sekreterare.

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Sara Henriksson, bitr. miljöchef Johan Åkerman, sekreterare. Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 14.15 15.45 Kenneth Wåhlund, Ordförande (S) Gerd Karlsson,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Christian Berginge (S),

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2160-2166

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1 1(13) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) Lennart Larsson(S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S), ej del av 70 Stefan Åström (S) Eva Svensson

Läs mer

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Catarina Bernau, miljöchef Sören Linder, bygglovchef Evelina Lilja, Sekreterare.

Mattias Larsson, chef Myndighetsstaben Catarina Bernau, miljöchef Sören Linder, bygglovchef Evelina Lilja, Sekreterare. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid stadshuset Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 14.15 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande (S) Gerd Karlsson,

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Tommy Eriksson (s) Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v)

Tommy Eriksson (s) Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) BYGGNADSNÄMNDEN 2010-12-14 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.50 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Sida (10) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (10) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2010-12-20 1 (10) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2472-2480

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 1 (13) Paragrafer 36-45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 72-82

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 72-82 1 (14) Paragrafer 72-82 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:00 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2291-2300 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.10 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Ryman (S), ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

Sida (11) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (11) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2010-11-19 1 (11) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2433-2441

Läs mer

Anders Jonasson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne.

Anders Jonasson, chef Myndighetsstaben Sören Linder, bygglovchef Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne. Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 14.15 15.00 Kenneth Wåhlund, ordförande (S) Stefan Åström

Läs mer

HERRLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida

HERRLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 76 Plats och tid Kommunhusets B-sal, Herrljunga, onsdag, kl. 17.00-20.00 Beslutande Johnny Carlsson, (C) ordf. Bengt-Olof Gunnarsson, (C) Annica Qvarnström, (C) Birgitta Larsson, (S) Kerstin Johansson,

Läs mer