Verksamhetsrapport maj 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsrapport maj 2018"

Transkript

1 2018 Denna rapport är en sammanfattning av det arbete som gjorts för att förbereda för säsongen 2018 och hur det ser ut i olika delar av verksamheten fram till idag. Säsongen har rivstartat efter en kall och långdragen vinter. Vi har arbetat hårt för att förbereda säsongen på bästa sätt och känner oss mer än redo för det som komma skall. Vi vill att du som medlem ska få en bra inblick och kännedom om vad som har hänt på klubben och i verksamheten fram till dagens datum. Trevlig läsning! 1 (15)

2 INFORMATION FRÅN STYRELSEN Det går som tåget! Kanske är denna slitna fras lite skamfilad på grund av alla förseningar mm i tågtrafiken. Vad vi menar är att vårt stora projekt med ombyggnaden går enligt plan. Styrelsen ser med tillförsikt på hur de beslut vi fattat om en masterplan nu växer fram på anläggningen enligt beslutad tidsplan. Först att bli verklighet var den nyligen öppnade rangen som har blivit minst sagt en succé med många positiva ord från såväl medlemmar som gäster. Med den tills vidare temporära studion i den vita containern på rangen skapas mervärde genom möjlighet till utprovning av klubbor, svinganalys mm. På de rundvandringar som vi har och kommer att arrangera ser vi hur den nya banan växer fram. Vi känner att det varit rätt beslut vi tagit från första stund när möjligheterna skapades för att avyttra mark för att investera i ombyggnad och utveckling av anläggningen, vilket kommer att glädja medlemmar och gäster i många år och bli omtalad i hela golfsverige, ja även utomlands. I den cash-flow plan, som kvartalsvis presenteras för aktieägarna på Årsstämman följer vi noga upp intäkts- och kostnadsflödet för ombyggnaden. Naturligtvis uppstår det oförutsedda utgifter som att det kan gå åt något mer material än i den ursprungliga planen men vi har en buffert inlagd samt att kostnaderna hela tiden ses över i syfte att minska dem på annat håll. Styrelsen känner sig trygg med att aktieägarna på årsstämmor har gett oss fullt förtroende att arbeta med utvecklingen av anläggningen tillsammans med vår duktiga personal. Arbetet går nu vidare mot att skapa en multifunktionell anläggning till medlemmarnas och även gästers nytta och nöje. Det senaste beslutet var att i år anlägga tre banor för padeltennis. Tidigare har vi beslutat om ett skidspår med konstsnö och det kommer att förverkligas när den nya banan är klar. Effekten av våra investeringar kan vi se i form av ökat intresse att bli medlem och en kö på att köpa en aktie med spelrätt, vars värde nu har stigit. Personalen har under ledningen skapat ett utomordentligt teamwork där alla ställer upp även utanför sina ordinarie arbetsuppgifter. Ni har bl.a. sett kanslipersonal hjälpa till i restaurangen under bråd tid. Beslutet att ta över både restaurang och shop i egen regi har varit en vikigt och bra steg i vår långsiktiga positionering. Vår restaurang är mycket uppskattad och vi vill uppmuntra alla medlemmar att nyttja restaurangen samt verka som dess ambassadörer. Så klart att vi, liksom ni, är stolta över att få vara med och utveckla Österåkers Golf till något speciellt. Mats Lundin, Ordförande Claes Thomsson, Vice Ordförande Britt Hörding Styrelsen Österåkers Golf AB Martin Bolter Leif Dahlberg Mikael Wallgren 2 (15)

3 VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN Stort behov av renovering När vi tittar i backspegeln så kan vi konstatera att våra banor och hela anläggningen var i stort behov av att renoveras. Investeringen i banorna behövde göras och vi fick via markförsäljningarna i synergi med masterplanarbetet en fantastisk ekonomisk möjlighet till ombyggnation. Avgifter och framtid Allt i samhället blir dyrare, från tjänster till personalkostnader och det påverkar självklart även oss. Att bygga verksamhet och höja kvalitén på anläggningen kostar. Vi har inte höjt spelrättsavgiften sedan 2012, så det är helt naturligt att den kommer att justeras de närmaste åren. Avgiftshöjningen har inget med den pågående investeringen i banorna att göra. Att driva verksamhet och de kostnader det medför samt utveckla anläggningen är vad årsavgiften går till. Vi kommer i framtiden inte att ha de högsta avgifterna, men inte heller de lägsta. Som medlem i Österåkers Golf kommer du däremot att få väldigt mycket valuta för pengarna. Vi har jämfört oss med andra golfanläggningar och hittat vår positionering i framtiden. Se bilden nedan. Traditionell Enkel/ Lågt pris/ Låg status/ Låg kvalitet Vallentuna Åkersberga Arlandastad BroBålsta Täby Wäsby Arninge Lidingö Djursholm Kevinge Fågelbro Ullna Bro Hof Exklusivt/ Högt pris/ Hög status/ Hög kvalitet Unipeg/ Golfstar Hills Innovativ 3 (15)

4 När vi blickar framåt vill vi framför allt skapa en sund och stabil ekonomi för verksamheten. En klubb där vi sätter medlemmarna i första rum och där tillgängligheten för våra medlemmar, både i framtiden men även under pågående ombyggnation är av största vikt. För oss är det viktigt att våra medlemmar vill tillbringa tid på anläggningen, att det tränas och spelas mycket på banorna. Vårt mål är en aktiv klubbverksamhet som inte är beroende av greenfee- och företagsspel för att få ekonomin att gå runt. Österåkers Golf ska stå för kunskap, service och kvalitét. Ett bra bemötande, en tydlig medlemskänsla, varierande utbud av aktiviteter och tillgänglighet är viktigt och självklart för oss. Vi ska fortsätta utveckla och underhålla vår anläggning och verksamheten, allt för att skapa en hållbar lösning för framtiden. Stort intresse för medlemskap Redan nu kan vi se ett positivt aktievärde och kön för att kliva in på klubben är lång. Närmare 100 personer står i dagsläget i kö för en aktie och ett medlemskap i Österåkers Golfklubb. Vi tycker det är otroligt roligt med detta ökande intresse och vet att det bara är början på en mycket spännande resa SATSNINGAR PÅ KOMPLETTERANDE AKTIVITETER Satsningar på kompletterande aktiviteter Vår framtida filosofi är Mer än bara golf. Planering pågår för att kunna erbjuda olika typer av aktiviteter på anläggningen t ex padel, skidpår och gym. Det är viktigt att belysa att varje enskild aktivitet är ett eget Business Case. Detta innebär att vi noggrant arbetar igenom varje ny del och tittar på alltifrån vad det innebär ekonomiskt för bolaget, trafik till övrig verksamhet och vad kan det inbringa för mjuka värden för er medlemmar och även för varumärket Österåkers Golf. Mer än bara golf inom kort har vi Padeltennis Vi fortsätter utveckla vår anläggning med mer än bara golf där vi nu investerar i tre st padeltennisbanor. Banorna börjar byggas i början på juni och förväntas vara färdigställda i början på juli. Vår ambition med säsongen är att du som medlem och gäst ska uppleva en hög service, bra kvalitet och känna en varm och härlig känsla av gemenskap när du kommer hit. Vi lovar att göra vårt absolut bästa för att leva upp till detta. 4 (15)

5 BANPROJEKTET FASTIGHETSPROJEKT EKONOMI BANPROJEKTET Hål 1 på nya banan. Året började milt och vi hade barmark i princip hela januari vilket gjorde att det gick mycket bra att köra in material till bygget. I slutet av januari kom snön och kylan som sedan höll i sig in i april. Tack vare den frusna marken kunde vi verkligen ösa in material och även få det på plats samt börja skapa golfhål så fort vädret vände och blev lite varmare. Införseln av material (fyllnadsmassor, jord, grus, sand etc) har varit en av det största utmaningarna så här långt i projektet, det ska hamna på rätt plats, rätt mängd, vara rätt typ av material och dessutom i stora mängder och det får inte vara för blött så det är många delar som behöver bli rätt. Det har gått riktigt bra trots alla dessa utmaningar och utan dessa massor hade vi inte kunnat skapa den produkt vi nu kunnat gjort. Vi har tills nu fått in m3 material så vi börjar gå in i slutskedet på införsel av material till nya Österled. Med denna volym av material skapar vi nu en fantastisk och helt egen produkt och vi får faktiskt betalt för varje m3 som kommer in. Skulle vi köpt in dessa mängder med material hade inte den dubbla budgeten räckt. Efter den något utdragna vintern så har vi kommit igång riktigt bra och byggnationen av golfhålen har gått i en rasande fart de sista veckorna. Vi kommer inom ett par veckor att så de första ytorna för året och närmast är hål 5, 12, 13 och 17 som nu har dränering och bevattning lagd och vi har precis börjat sandcappa på dessa hål. 5 (15)

6 BANPROJEKTET FASTIGHETSPROJEKT EKONOMI Hål 1 till vänster och vår nya driving range till höger. Dräneringen en viktig faktor för hög kvalitet Det vi lägger mycket fokus på under byggnationen är dräneringen, det är nu vi har chansen att få den riktigt bra och vi vill inte snåla på detta. Grundplanen är mycket bra men även den kräver vissa förändringar när vi går från skrivbord till verkliga naturen. Att komplettera dränering i efterhand är både komplicerat och mycket dyrare så vi vill minimera efterarbete. Inget problem med vintern för nya banan Övervintringen på de ytor vi sådde föra säsongen har varit fantastisk bra, lite ytliga svampskador på fairway men det är det enda. Greenerna var 100% skadefria efter vintern, detta känns bra och är ett kvitto på att vi valt en bra blandning av gräs. Vi har idag full skötsel på de ytor vi sådde förra säsongen och dessa ytor/hål sköter vi dagligen med allt från klippning till gödsel, dressning, vältning och vatten. Vi förstår såklart att ni medlemmar är sugna på att gå ut och titta på banan men det är samma regler som förra året, det är alltså inte tillåtet att gå ut på nybyggnationen. 6 (15)

7 BANPROJEKTET FASTIGHETSPROJEKT EKONOMI Hål 13 på nya banan väntar på sådd. Banvandringar Banvandringarna kommer att dra igång inom kort så passa på att hänga med ut då och titta och upplev bygget på nära håll. Där berättar vi även om de olika delarna och utmaningarna vi har och har haft under bygget så här långt. Rundvandringarna brukar ta ca 2 timmar och vi promenerar runt i grupp om max 15 personer. Håll koll på hemsida och nyhetsbrev för datum och tider för detta. Har ni frågor så tveka inte att hojta till och ställ dem! Vi kommer att försöka svara i alla lägen men vi har otroligt mycket att hinna med så svaren blir kanske inte alltid så långa och detaljerade men vi försöker verkligen att svara och hjälpa till så mycket vi bara kan. Magnus Ljungman, ansvarig greenkeeper för banbygget. 7 (15)

8 BANPROJEKTET FASTIGHETSPROJEKT EKONOMI FASTIGHETSPROJEKTEN Hål 17 på nya banan. Detaljplaner Arbetet med våra olika detaljplaner fortskrider. Antagandet för planen med Hagby Äng och Kulle har förskjutits ett kvartal, vilket gör att antagandet av planen planeras till Q istället för Q Vi vet att många av er är intresserade av hur det kommer att se ut och hur man anmäler sitt intresse för bostäderna. I dagsläget pågår kompletteringar samt samanställning av materialet för kommunens interna granskning och vi räknar med att planen blir publik efter valet. Då ska vi ha all information på plats för vad som gäller för för dig som medlem. Det som är positivt för oss är att planen har växt mot tidigare avtal. Det medför att förväntad intäkt kommer att bli ytterligare cirka 50 mkr (se cash-flow rapport). Hur påverkar rådande fastighetsklimat våra affärer och förväntade intäkter? I de affärer som vi redan gjort bygger avtalen på att likvid betalas ut när detaljplanerna vunnit laga kraft. Detta gör att vi inte är beroende av att bostäder skall färdigställas och säljas innan vi får betalt. För framtida affärer så råder nu som sagt ett annat klimat och affärsuppläggen byggs inte upp på samma sätt som tidigare. Vi är väldigt glad att vi jobbat så snabbt i vår utveckling av anläggningen för annars hade vi nog inte varit igång med byggnationen av banan. Nya rondellen Äntligen får vi en ny infart till klubben. Den så hett efterlängtade rondellen kommer att börja byggas under året för att stå klar till våren Det blir även startskottet till Ica Maxis etablering, som även den kommer att starta under året. Andreas Ljunggren, VD Österåkers Golf 8 (15)

9 BANPROJEKTET FASTIGHETSPROJEKT EKONOMI EKONOMI CASH-FLOW Cash-flow Q1 kopplat till banprojektet och fastighetsutvecklingen Ett mycket viktigt instrument för uppföljning av ombyggnadsprojektet är vår cash-flow rapportering. Inflödet till cash-flow avser vår markförsäljning. Intäkterna erhålls i poster om en första betalning vid undertecknande av försäljningskontraktet och en senare som slutbetalning när detaljplanen för områdena trätt i laga kraft. Utflödet avser dels vårt stora banprojekt men även andra mindre men nödvändiga investeringar vi beslutat ta parallellt med ombyggnadsarbetet. Detta har vi kunnat göra då styrelsen bedömt att intäkterna från försäljningarna täcker dessa utbetalningar med marginal. Exempel på sådana investeringar är uppfräschning av restaurangen, nytt värmesystem, ny avloppsanläggning, skidspår och padeltennisanläggning. Samtliga fakturor, stora som små, som kommer in och avser vårt ombyggnadsprojekt registreras i ett särskilt system som penetreras kontinuerligt. Varje månad summeras detta upp i en cash-flow rapport som presenteras för styrelsen. Var tredje månad presenteras även kvartalsvis cash-flow rapport för aktieägarna via hemsidans inloggningssida under fliken ombyggnationen. Det som för stunden har högsta fokus vid sidan av själva ombyggnadsarbetet är att påskynda och underlätta detaljplanearbetet för bostadsbyggande på vår sålda mark. I skrivande stund kommer detaljplanen med stor sannolikhet att fastställas och träda i laga kraft under Q1-19, om inget oförutsett inträffar. Det skulle innebära att vår cash-flow budget håller enligt plan. Om det av någon anledning skulle bli ytterligare förseningar i detaljplaneprocessen så tvingas vi kanske att ta upp frågan om en tillfällig bryggfinansiering för att inte störa byggprocessen, vilket vi dock försöker undvika i det längsta. Villiga finansiärer finns det gott om med tanke på vårt fantastiska projekt samt vår starka balansräkning. Länk till Cashflow-fil Q (Inloggning krävs) KLICKA HÄR! Claes Thomsson Vice ordförande i Österåkers Golf AB 9 (15)

10 VERKSAMHETEN ORGANISATION Vi har under flera år arbetat hårt med att bygga upp en organisation som levererar det vi vill stå för och som vi tidigare nämnt identifierat 19 olika områden där var och en är kopplade till en ansvarig person. Det finns nu tydligt definierade ansvarsområden som alla har en ytterst ansvarig. Sedan Anna Fahlén kom tillbaka från sin föräldraledighet i september har hon lagt stort fokus på att bygga upp organisationen och att skapa förutsättningar för att utveckla den operativa verksamheten till nästa nivå. Vår organisation har i med övertagande av restaurangen och projektet vuxit mycket det senaste året. Vilket gör att det blir ännu viktigare att vi jobbar med ansvarsområden, coachning och uppföljningar. Grunden i vårt tänk har varit optimering, engagemang och +1. Anna Fahlén, operativt ansvarig för daglig verksamhet. KOMMUNIKATION Vi har under de senaste månaderna fokuserat mycket på att förbättra vår kommunikation. För oss är det viktigt att du som medlem ska få ta del av så mycket som möjligt av det som händer och sker på anläggningen. Vi informerar om verksamheten via följande kanaler: Nyhetsmejl varje vecka Sociala medier (Facebook, Instagram och vår hemsida) Klubbladet Medlemsmöten Rundvandringar Att gå ut med rätt och lagom mycket information är en komplex och stor fråga, men vi hoppas att du känner att du är tillfredsställd med flödet från oss. Om du känner att det finns information som du saknar, blir vi väldigt tacksamma om du kontaktar kansliet. Saknar du den, är det säkerligen fler som undrar. 10 (15)

11 VERKSAMHETEN RESTAURANG Vi har drivit restaurangen i ett år i egen regi. Efter en tuff start har vi fått ordning på restaurangen med alla dess delar och det råder full fart. Vårt stora fokus har varit att arbeta för nöjd kund. Med det menar vi medlemmar och gäster som är så nöjda med besöket i restaurangen att de vill komma tillbaka. Där pratar vi självklart om god och bra mat, inbjudande miljö och sist men inte minst bra service. Även här har vi lagt stort fokus på teamet, hittat tydliga rollfördelningar och ett härligt engagemang i verksamheten. Uppskattad lunch Vi har slagit flera rekord på antalet lunch per dag under våren. Ett bevis på att vi är på rätt väg och får fler och fler nöjda gäster. Hårt slit lönar sig och ger resultat. Kiosken Nytt för denna säsongen som redan givit positiva tillrop är att vi flyttat tillbaka och renoverat kiosken vid 9:ans green och 10:ans utslag. Under helger och under sommarvardagar så kommer ni att mötas av trevliga och glada ungdomar som vi rekryterat och utbildat under våren. SHOP/RECEPTION Här har vi jobbat med en hel del förberedelser inför säsongen för att för att kunna visa upp ett en fin shop med bra utbud av produkter. Vi har i inledningen av säsongen gjort ett stort antal custom fitting av klubbor samt försäljning av profilprodukter. Ni vet väl att det är hos oss ni köper era profilprodukter till ditt företag. Nu är säsongen i full gång och shop/reception är bemannad och redo att hjälp er medlemmar på bästa sätt. Håll utkik efter olika spännande aktiviteter och erbjudanden från shopen. TRÄNARE Våra tränare går nu in i högsäsong efter att jobbat med resor, planering samt inomhusträning. Ni vet väl att ni kan anmäla er till olika spännande träningar som passar just dina önskemål. Läs mer på hemsidan under träning, mer info och anmälan. Peter Michols Maria Bertilsköld Jacob Berlin 11 (15)

12 VERKSAMHETEN RANGEN Öppningen av driving rangen har verkligen blivit en succé långt över vad vi hade räknat med. Allt är inte på plats ännu, men det är på ingång. Vi har i dagarna fått bagställ, avdelare, staket m m på plats, vilket blev riktigt bra. Inom kort kommer även avståndsskyltarna att levereras. Det kommer att finnas en bild över rangen och längd från skylten till mitten på greenerna. Vill du ha exakt mått från din utslagsplats finns det prismor i flaggstängerna, vilket gör det lätt att skjuta på dem med din avståndsmätare för att få rätt mått. Vi kommer försöka göra klart utslaget på andra sidan så fort som möjligt, för att kunna ha spel från båda sidorna. In- och utpassagen till rangen kommer få konstgräs inom kort då slitaget är mycket högt där alla går. Att tänka på när ni går, gå på vägar så mycket som möjligt och gena ej över greenytor då det snabbt blir slitage skador. Stora Testdagen den 19 maj var en demodag i högsommarvärme. Grästee på rangen är inte öppet för spel och detta gäller även om man bara skall pegga och slå driver. Träning från gräs kommer att kunna ske från andra sidan när det blir klart. Här kan vi alla hjälpa till och påminna varandra om någon missat vad som gäller, glöm dock inte att säga till i en god och vänlig ton. Vi kommer att klippa rangen på onsdagar mellan och då är den helt stängd för spel under den tiden passar vi även på att plocka upp bollarna ur dammen. Vi har anställt två sommarjobbare som hjälper oss på rangen, Rasmus och Oskar som båda har gjort sina första pass och det flyter på riktigt bra. 12 (15)

13 VERKSAMHETEN NYA PUTTINGGREENEN OCH TRÄNINGSBUNKERN Vi är mycket stolta över vår nya puttinggreen som verkligen blivit bra. Trots detta är det ännu för tidigt att öppna den för spel, gräset är ännu mycket ungt och ytan är fortfarande ganska mjuk. Så skulle vi öppna upp den nu så finns risk att vi får skador som följd. Det kan bli aktuellt med öppning endast för lektioner för att avlasta den befintliga greenen. Övningsbunkern kommer vi att göra klar nu under maj, vi har fått hem den vita sanden och väntar nu bara på att linern skall installeras. Bunkern ligger precis till vänster på driving rangen. KLUBBEN Klubbverksamheten är otroligt viktig för vår verksamhet idag och även i framtiden. Den består idag av 9 olika kommittéer. För att kunna säkerhetsställa att de utvecklas och genomförs på samma nivå som bolagets delar har vi valt att bygga upp den lite annorlunda jämfört med tidigare. Den stora skillnaden är att vi tagit in Mia Collin, Leif Clauson och Johanna Holmberg som ansvariga för tre klubbenheter var. I dagens samhälle är det svårare att få ideell hjälp och i framtiden ser vi inte att det kommer att bli lättare. Många har fullt upp med sitt och är mer och mer benägna att betala för aktiviteter och bra service. Dock viktigt att poängtera är att vi absolut inte ska ta bort ideell hjälp och kraft men vi vill, genom att ta in personal från bolaget, säkerhetsställa att verksamheten inte står och faller på endast ideella krafter. Tack vare detta kan vi: Ge bättre stöd, hjälp och support Säkerhetsställa kvaliteten på det vi gör Bygga för framtiden för att ha en av Sveriges bästa klubbverksamheter Vi har idag har nästan 100 ideellt aktiva i vår verksamhet med allt från frivilligkår, golfvärdar till styrelser och kommittéer. Samtliga gör ett fantastiskt arbete inom olika delar av verksamheten och utan dessa personer hade vi ALDRIG kunna lyckas så bra som vi gör. Tillsammans gör vi det möjligt och bygger vi framtidens golfklubb. 13 (15)

14 VERKSAMHETEN VÄSTERLED Tuff vinter för många greener Västerled blir bättre och bättre för varje dag som går men vi har fortfarande skador efter vintern kvar. Den 26 januari hade vi snöfritt och det såg väldigt bra ut, men sen kom en lång och kall period som gav oss stora skador på framförallt green 1, 5, 7 och green 13. Även fairway på hål 13 tog mycket stryk. Greenerna ligger geografiskt mindre bra till för solljus vilket gör att snö och is inte smälter lika fort som övriga ytor samt att det tar tid innan vi får upp marktemperaturen där. Green 7 påverkas även för att hela ön är väldigt blöt underifrån, vilket leder till låga marktemperaturen under våren då vattnet kyler ner marken. Erik Gripenberg, Head greenkeeper på Västerled. Västerled är på gång! Det vi har gjort för att få fart på allt är att vi har stödsått i tre omgångar, vi har gödslat med både granulat för marken (den näring rötterna tar upp från 8 grader marktemperatur) och vi har sprutat ut flytande bladnäring (upptagbart via bladen ifrån 8 grader lufttemperatur). Vi har även sanddressat och använt växtduk för att skydda gräset ifrån frystorka samt för att öka och behålla den marktemperatur vi fått upp. Sista veckorna så har vi haft bra temperatur på dagarna så nu ser man verkligen att greenerna blir bättre och bättre. Vi kommer givetvis att jobba vidare med att få upp kvaliten på alla greener men vårt huvudsakliga fokus är de greener som inte övervintrade speciellt bra. Näst på tur så ska vi dressa och lufta de dåliga greenerna och gödsla via bladen igen. Detta innebär också att vi måste vänta någon vecka till innan vi börjar pressa greenerna för bollrull (Stimp) och hur bollen tas emot. I övrigt kommer vi nu i veckan vertikalskära fairway och tee för att få igång alla de små skador som finns kvar. Vad gäller bunkrarna så har vi påbörjat arbetet med att ge bunkrarna ett ordentligt lyft men det är tungt och tidskrävande, men vi har stark och motiverad personal så det ska inte vara några problem. 14 (15)

15 VERKSAMHETEN AKTIVITETER PÅ GÅNG Ett axplock av säsongens aktivteter och tävlingar på klubben Onsdagsgolfen Nationaldagsgolfen 6 juni Majorkväll i restaurangen 16 juni Nationell damdag, bästboll 18 juni Midsommarscramble 22 juni SM Match juni Golfveckan vecka 29 Klubbmästerskapen 2-5 augusti Sista chansen 6 oktober SM MATCH PÅ ÖSTERÅKER I juni står Österåkers Golfklubb värd för Sveriges äldsta golftävling, SM Match för damer och herrar på Svenska golftouren. Kom till oss och njut av förstklassig matchspelsgolf och heja fram spelarna i tävlingen! Det blir full fart på klubben redan från tisdag den 26 juni, då vi startar med Pro-Am och vi hoppas naturligtvis på mycket publik och bra väder. SM Match kommer även att spelas på Österåker 2019 och 2020, och då på den nya banan som nu växer fram. Andra aktiviteter under SM Match Vi gör SM Match till en rolig och händelserik vecka hos oss. Det kommer erbjudas allt från Footgolf på nya driving rangen, Pro-Am tävlingar och grillaftnar med musikunderhållning till VM-fotbollsmatchen Sverige- Mexico den 27 juni på storbilds-tv. Jobba som funktionär Till SM Match behöver vi ett antal funktionärer. Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad du kan hjälpa till mer. Mejla till kansli@ostgk.se så vidarebefordrar vi din intresseanmälan till ansvariga för bemanning vid SM Match. SM Match Österåkers Golf juni VÄLKOMNA! 15 (15)

Nyhetsbrev 20 september 2017

Nyhetsbrev 20 september 2017 HEJ! Nyhetsbrev 20 september 2017 Som ni vet så händer det mycket hos oss på Österåkers Golf och frågorna är många kring banbygget, restaurangen, att bli medlem, verksamheten och ekonomin för att nämna

Läs mer

Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars 2017 S V E R I G E S 5 0 B Ä S TA B A N O R NR 34 VÄSTERLED Nyhetsbrev 2 2017 Mars 2017 HEJ I VINTERVÄDRET! Det är inte lätt att tro att en ny golfsäsong är i antågande när man tittar ut genom fönstret. Men

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan).

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Banblogg för 2014 Luftning... igen! 2014-07-25 Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Frivilliggruppen...

Läs mer

Denna rapport är en sammanfattning av det arbete som gjorts under säsongen 2018 och hur det ser ut i olika delar av verksamheten fram till idag.

Denna rapport är en sammanfattning av det arbete som gjorts under säsongen 2018 och hur det ser ut i olika delar av verksamheten fram till idag. Hål 17 på nya banan. Verksamhetsrapport 2 2018 1 nov 2018 Denna rapport är en sammanfattning av det arbete som gjorts under säsongen 2018 och hur det ser ut i olika delar av verksamheten fram till idag.

Läs mer

Nyhetsbrev 19 juli 2017

Nyhetsbrev 19 juli 2017 S V E R I G E S 5 0 B Ä S TA B A N O R NR 34 VÄSTERLED Nyhetsbrev 19 juli 2017 HEJ PÅ ER, Det har varit en spännande första halva av säsongen och det händer saker i alla hörn på anläggningen med spel,

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Nyhet säsongen 2015 Fritt spel på Åkersberga Gk! Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Sexan, Vardag eller Hagby ) Österåkers Golf En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet.

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Positivt höstmöte Det var positiva tongångar på klubbens höstmöte som ägde rum i kafeterian på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga torsdagen den 27 november. Klubbens medlemmar

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Mycket att tänka på innan banan ska gå in i vintervila

Mycket att tänka på innan banan ska gå in i vintervila ! Jannes Hörna OKTOBER 2018 Mycket att tänka på innan banan ska gå in i vintervila Golfsäsongen 2018 börjar på våra breddgrader sjunga på sista versen. När detta skrivs i månadsskiftet september/oktober

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

VISION 2030 DJURSHOLMS GOLFKLUBB MASTERPLAN BANAN

VISION 2030 DJURSHOLMS GOLFKLUBB MASTERPLAN BANAN VISION 2030 DJURSHOLMS GOLFKLUBB MASTERPLAN BANAN 2019-2030 Vision Djursholms Golfklubb Djursholms Golfklubb ska vara en attraktiv och respekterad familjeklubb där trivsel, spelglädje, kvalité, golftradition

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017-2021 Landskrona Golfklubb VÅR VISION Golf tillgänglig för alla, livskvalité och hälsa i en stimulerande miljö SÅ HÄR VILL VI UPPFATTAS Välkomnande, Engagerande och Utvecklande KLUBBENS

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro Verksamhetsplan 2019 Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB Verksamhetsidé för Kårsta GK Kårsta Golfklubb ska erbjuda medlemmar, gäster och samarbetspartners en golfanläggning med hög kvalité och

Läs mer

Torekovs Golfklubb en unik linksupplevelse

Torekovs Golfklubb en unik linksupplevelse Torekovs Golfklubb en unik linksupplevelse Styrelsens förslag till strategi och långtidsplan Årsmöte 5 juni 2016 Per Anders Fasth Torekovs Golfklubb 2004-2014 FOKUS: SÄKRA GOLFBANAN OCH HÖJA SÄKERHETEN

Läs mer

SGA-mästerskapen SGA-mästerskapet 2008: Här står slaget i höst 28

SGA-mästerskapen SGA-mästerskapet 2008: Här står slaget i höst 28 Här står 28 SGA-mästerskapet 2008: slaget i höst Den 22 september möts SGA:s medlemmar i det årliga och mycket prestigefyllda slaget om vem som är organisationens golfkung/drottning. Tre av Stockholmsregionens

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Informationsmöte 18 juli Välkomna! Kl 10.00

Informationsmöte 18 juli Välkomna! Kl 10.00 Informationsmöte 18 juli 2019 Välkomna! 2019-07-18 2015-05-17 Kl 10.00 1 Syfte, övergripande statistik, styrelse Vision, målsättningar och värderingar Arbetsuppgifter och veckoschema banan Medlemmar, ekonomi,

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

ERFARENHETER AV VITGRÖE

ERFARENHETER AV VITGRÖE ERFARENHETER AV VITGRÖE Magnus Ljungman 35år Banchef på Österåkers Golf 45 håls anläggning i Åkersberga strax norr om Stockholm 36 hål byggda -89 idag vitgröe 9 hål byggda -04 krypven Från vitgröe "hatare"

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad.

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad. Österåkers Golf 06 En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet. Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Vardag eller Hagby ) Bli medlem i Österåkers Golfklubb 06 Som medlem

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Resultat. Forsgården GK. - Gästenkät. - juli - augusti 2005

Resultat. Forsgården GK. - Gästenkät. - juli - augusti 2005 Resultat Forsgården GK - Gästenkät - juli - augusti 2005 Innehållsförteckning Bakgrundsinformation Information om undersökningen 3 Bostadsort 4 Betygsfrågor Andel 4:or och 5:or 5 Andel 4:or och 5:or (jämförelse

Läs mer

Nyhetsbrev 2 november 2017

Nyhetsbrev 2 november 2017 ALLT FOTO: JONAS ALVSTEN Nyhetsbrev 2 november 2017 HEJ! Det senaste året kommer jag att minnas som spännande, annorlunda och utmanande på många sätt. Det har varit fantastiskt roligt att ta steget och

Läs mer

Sammanställning från A-golf medlemsundersökning 2013.

Sammanställning från A-golf medlemsundersökning 2013. Sammanställning från A-golf medlemsundersökning 2013. Först och främst vill vi tacka för alla era svar i undersökningen som har innehållit både ris och ros. Vi ligger högt i värdena med allt från banans

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb

Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb Gunnarns Golfklubb bildades den 5 juli 2001. Styrelse under verksamhetsåret: Olle Wärnick Ordförande Sten Gullhagen Kassör Roland Kärrman Sekreterare Erik

Läs mer

Rapport från SGF:s Bankonsulent

Rapport från SGF:s Bankonsulent 1 (5) Rapport från SGF:s Bankonsulent Syfte med besöket: Introduktionsmöte, genomgång allmänt Närvarande: Henrik Noren - Svenska Golfförbundet Lars Erik Forsman - Greenkeeper Kenneth Lindström - Bankommittén

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10

Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10 Nyhetsblad för Torreby GK 2018:10 Hösten har snabbt gjort sitt intåg med kallare väder och en hel del regn. Till viss del är detta bra då vatten är något som alla är i behov av efter den torra sommaren

Läs mer

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013.

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Växjö 2013-06-20 Mikael Frisk Mora GK Box 264 Sandängarna 792 24 Mora Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Syfte med besöket: Var att vi skulle titta på banan inför RM Äkta makar 2013. Medverkande:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

LÅNGSIKTIG MASTERPLAN LYCKORNA GK

LÅNGSIKTIG MASTERPLAN LYCKORNA GK LÅNGSIKTIG MASTERPLAN LYCKORNA GK Vision Masterplanen i sin helhet presenterar en bana som efter ombyggnaden blir en modern version av Anders Amilons skapelse från 1967. Masterplanen blir även ett viktigt

Läs mer

Korthålsbaneombyggnation. HGU arbete av Stefan Vänstedt, Umeå GK

Korthålsbaneombyggnation. HGU arbete av Stefan Vänstedt, Umeå GK Korthålsbaneombyggnation HGU arbete av Stefan Vänstedt, Umeå GK Frågeställningar: Varför bygger vi om? Hur finansierar vi? Hur bygger vi om? Vilka krav kan vi ha på materialet vi ska bygga med(såbädden)?

Läs mer

Nu har klippning och finish högst prioritet på banan

Nu har klippning och finish högst prioritet på banan Jannes Hörna JULI 2019 Nu har klippning och finish högst prioritet på banan Skötseln av vår fina golfanläggning går i juli och augusti in i ett något lugnare skede, trots att golfsäsongen då brukar vara

Läs mer

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK VISION OCH MÅL 2014-2017 Söderköpings GK SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet

Läs mer

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj Hills Business Club Eventkalender 2017 26 januari Nätverkslunch och föreläsning med Kristina Landgren 8 februari Padeltennis på Padel Center, Högsbo 15 mars Föreläsning med Emma Green och Camilla Kallin

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

Rapport från SGF:s bankonsulentbesök 20/4 2017

Rapport från SGF:s bankonsulentbesök 20/4 2017 Emmaboda GK Kyrkogatan 360 60 Emmaboda Växjö 21/4 2017 Rapport från SGF:s bankonsulentbesök 20/4 2017 Syfte med besöket: Medverkande: Var att vi skulle titta på banan efter den gångna vintern. Klubbens

Läs mer

Guldmedlemskapet - vad innehåller det och HUR du graderar upp dig som medlem. Ny betalterminal för linksbanan i rangehuset

Guldmedlemskapet - vad innehåller det och HUR du graderar upp dig som medlem. Ny betalterminal för linksbanan i rangehuset Nyhetsbrev #1 2015 Sida 1 av 5 Hej Vänner, Mycket välkomna till en ny golfsäsong! Det som länge såg ut att bli en hemsk vinter, bidde ingenting.. Nu drar vi snart igång Här följer lite mer info, om bl

Läs mer

Preliminär Verksamhetsplan 2018

Preliminär Verksamhetsplan 2018 Bilaga 1 Preliminär Verksamhetsplan 2018 Vad har hänt under 2017 Under 2017 har vi fått spela på vår nya bana som växt till sig. Resultatet av banombyggnaden ser vi vid de enkätsvar att: - Medlemmarnas

Läs mer

Bunkerrenovering Upsala Gk HGU Andreas Westin

Bunkerrenovering Upsala Gk HGU Andreas Westin Bunkerrenovering Upsala Gk HGU-2017 Andreas Westin Bakgrund Upsala Golfklubb bildades 1937, och består nu av en 18-hålsbana och två 9-hålsbanor varav en pay & play bana. Under 2008-2009 utfördes en omfattande

Läs mer

Gemensamt. Planeringskonferens 2013-09-19-2013-09-20

Gemensamt. Planeringskonferens 2013-09-19-2013-09-20 Gemensamt Planeringskonferens 2013-09-19-2013-09-20 Våra ansvarsområden Personal Kansli Reception / Shop Restaurang / Kiosk Ansvarsområde - Personal Britt Jernberg Maja Wahlgren 3 säsonger Emma Nyberg

Läs mer

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val.

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Nynäshamns Golfklubb, Körunda 2012-09-10 Medlem i Nynäshamns GK, Inför säsongen 2013 införs en ny modell gällande årsavgifterna för medlemskap

Läs mer

Masterplan G O LFKLU B B. Hudiksvalls Golfklubb

Masterplan G O LFKLU B B. Hudiksvalls Golfklubb Masterplan Hudiksvalls Golfklubb HUDIKSVALLS G O LFKLU B B Masterplanen är framtagen av Carl Heed, Peter Barås, Sven-Olof Lindgren, Daniel Westling och Filip Modig. Med synpunkter från Bankonsulent Kim

Läs mer

Kärrgröe i Norrland?

Kärrgröe i Norrland? Kärrgröe i Norrland? Christer Hedlund Bodens Gk. Sammanfattning I mitt projektarbete har jag skrivit om våra försök att så greener med Kärrgröe. Jag har sökt svar på ett antal frågeställningar som jag

Läs mer

Verksamhetsplan banor och o vningsomra den Lyckorna GK

Verksamhetsplan banor och o vningsomra den Lyckorna GK Verksamhetsplan banor och o vningsomra den Lyckorna GK Verksamhetsplanen för banor och övningsområden redovisas nedan i två avsnitt, dels gällande 2016, och dels kommande aktiviteter de närmaste två åren

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera besökare till Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open? o Helsingborg Open avgörs i vecka 36, 31:e augusti

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

Arrendet. Hvilan. Stadgar. Finansiering. Drottningholm den 15 oktober 2009

Arrendet. Hvilan. Stadgar. Finansiering. Drottningholm den 15 oktober 2009 Drottningholm den 15 oktober 2009 Till medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb Bäste medlem, Vår golfbana har nu fyllt 50 år och Klubben skall lägga grunden för en ny period så vår golfbana blir

Läs mer

Tack för all hjälp under årets två första städdagar!

Tack för all hjälp under årets två första städdagar! Tack för all hjälp under årets två första städdagar! Under lördagen och söndagen hade vi årets första städdagar. Det var 228 medlemmar här de båda dagarna, de flesta var här under lördagen då strax över

Läs mer

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019

DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019 DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019 Damgolfen på Österlens Golfklubb har följande målsättning: l Att skapa en god gemenskap inom klubben. l Att våra golfbanor skall vara en trevlig mötesplats, där träning, spel

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Ossian Nilsson, Tf ordförande Cecilia

Läs mer

VERKSAMHETSSEMINARIER

VERKSAMHETSSEMINARIER INBJUDAN Rekonrgda må orter! VERKSAMHETSSEMINARIER 2015 Fokus på verksamhetsutveckling MISSA INTE:»SPANARNA«OM TRENDER OCH AKTUELLA ÄMNEN Hej! VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSSEMINARIERNA 2015! VERKSAMHETSSEMINARIERNA

Läs mer

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017 KANSLI/SHOP 2017 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club ett trevligt sätt att ta hand om dina kunder Företag har många möjligheter till givande samarbeten med Mölle,

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

Nyhetsbrev januari 2019

Nyhetsbrev januari 2019 Kan du inte läsa detta nyhetsbrev? Klicka här Nyhetsbrev januari 2019 Hej alla medlemmar, hoppas att det nya året har börjat bra! I bistra januari kan golfsäsongen kännas lite avlägsen samtidigt som längtan

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 28 N OV E MBE R 201 7 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Informationsmöte 26 juli Välkomna! Kl 10.00

Informationsmöte 26 juli Välkomna! Kl 10.00 Informationsmöte 26 juli 2018 Välkomna! 2018-07-26 19.00 2015-05-17 Kl 10.00 1 Syfte, statistik, styrelse Vision, målsättningar och värderingar Medlemmar, ekonomi, försäljning Medlems- och gästundersökningar

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan för Möre Golfklubb 2015-2019

Mål- och verksamhetsplan för Möre Golfklubb 2015-2019 Sidan 1 av 6 Version: 2014-09-25 1 Bakgrund...3 2 Syfte...3 3 Huvudmål...3 4 Målplan för golfklubben 2015-2019...3 4.1 Golfbanan...3 4.2 Klubbområde...4 4.3 Området Möre...4 4.4 Marknadsaktiviteter...4

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Konstgräs på golfbanans övningsområden, kostnader och anläggningsteknik

Konstgräs på golfbanans övningsområden, kostnader och anläggningsteknik Konstgräs på golfbanans övningsområden, kostnader och anläggningsteknik Av Ulf Erhardsson, Ljusdals golfklubb September 2013 Bakgrund och syfte Ljusdals golfklubb ligger mitt i Sverige med norrländskt

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK

Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK 2017-11-29 Varför finns Sjögärde GK: Vi tillhör riksidrottsrörelsen som finns till för att utveckla idrotten, samt skapa glädje och gemenskap. Högsta prioritet har

Läs mer

Tuffa tider för merparten av Sveriges golfklubbar! Ofta talas det om att golfbranschen är i kris, men detta

Tuffa tider för merparten av Sveriges golfklubbar! Ofta talas det om att golfbranschen är i kris, men detta Ordförande Tuffa tider för merparten av Sveriges golfklubbar! Ofta talas det om att golfbranschen är i kris, men detta är en viss överdrift. Sanningen är dock, att golfbranschen krymper. Som flest var

Läs mer

UTVECKLINGS- OCH ÅTGÄRDSPLAN FÖR GOLFBANAN

UTVECKLINGS- OCH ÅTGÄRDSPLAN FÖR GOLFBANAN -06-02 Sida 1(9) UTVECKLINGS- OCH FÖR GOLFBANAN LÄSANVISNING Åtgärdsplanen är ett dokument där både absolut nödvändiga åtgärder och idéer, visioner och tänkbara möjligheter för utveckling av banan beskrivs.

Läs mer

Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april

Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april 1 En historisk tillbakablick - kompletteras 2 50-årsjubileum 1966-2016 Mål Att under hela 2016 få en röd tråd att vi fyller 50 år Avslutas med spel- och festvecka 24

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

MEDLEMSKAP 2017 PGA SWEDEN NATIONAL

MEDLEMSKAP 2017 PGA SWEDEN NATIONAL MEDLEMSKAP 2017 PGA SWEDEN NATIONAL Hej! Vi blir fler och fler medlemmar och våra banor samt klubbliv utvecklas och förfinas för varje år. Vi hoppas att du ska uppskatta våra banor och den verksamhet som

Läs mer

Hej Vänner, Väl mött på banan, Christer, Matz, Håkan, Styrelse, Krog & co WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Hej Vänner, Väl mött på banan, Christer, Matz, Håkan, Styrelse, Krog & co WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #5 2014 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen står på för fullt och visst är det roligt att ta emot alla lovord för hur bra banan är. Medlemmar och gäster är mycket glada och nöjda när de upplever

Läs mer

Med spelarnas hjälp får vi banan i toppskick

Med spelarnas hjälp får vi banan i toppskick Jannes Hörna JULI 2018 Med spelarnas hjälp får vi banan i toppskick Den här sommaren har vi haft en bana i riktigt bra skick. Vi banarbetare är mycket glada för allt beröm vi fått. Det är många faktorer

Läs mer