här AV IMENELLA MOHAMED OCH RUT ROOS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "här AV IMENELLA MOHAMED OCH RUT ROOS"

Transkript

1 här AV IMENELLA MOHAMED OCH RUT ROOS skolmaterial Foto: Matilda Rahm

2 HÄR av Medverkande: Koreografi Musik Ljus och rum Kostymdesign Ljud Maskkonsultation Dramaturg Dansmentor Tekniker Teknisk samordnare Producent Verkställande producent Lanseringsfoto Scenfoto Utställningsfoto och film Kommunikation Skolförsäljning Styling lanseringsbild Makeup lanseringsbild Styling utställningsfoto Publikvärdar Imenella Mohamed och Rut Roos Felicia Lins De Albuquerque Louise Kalmén Nathalie Ifter Salomonsson Vendela Idun Imenella Mohamed och Rut Roos Rut Roos Tobias Hallgren Klara Helin Fredrik Eklund Milena Yigsaw Mia Winge Cecilia Roos Pekka Tuppurainen, Marius Varhaugvik Moa Deurell Elisabeth Skoglund Helena Smeds Matilda Rahm Markus Gårder Nicolina Knapp Johanna Nordin Robin Akech Rukia Rashid Milena Yigsaw KT studio Mario Chahrestan, Hannah Bergström, Nima Tolouifai, Sylvia Taassori, Danne Ahrreman, Rita Afewerki Haile, Aylin Samadli och Elilta Woldu Biträdande konstnärlig ledare Ayesha Quraishi Chef och konstnärlig ledare Olof Hanson Filmning, fotografering och ljudupptagning från salongen är av upphovsrättsliga skäl inte tillåtet. Från 13 år. Föreställningens längd är ca 45 minuter utan paus. Urpremiär 15 september 2018.

3 OM KOREOGRAFERNA Imenella Mohamed Imenella har tagit en självklar plats på den växande dancehallscenen världen över som ledare av det feministiska danskollektivet Unruly GANG. I mars 2018 släppte hon sin första musikhit MOVES under namnet Imenella. Hennes verk som koreograf har bl.a. synts på Dansens Hus och i Melodifestivalen och hon har samarbetat med artister som Linda Pira och Cherrie. Imenella utsågs till Swedish Dancehall Queen 2012 och hon har själv etablerat stora internationella tävlingar på den svenska dansscenen. Under hösten 2017 medverkade hon i föreställningen Svaret på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. Rut Roos Rut är utbildad vid bl.a. Sarah Lawrence College i New York, Danscenter Stockholm och Södra Latins danslinje. Hon har varit verksam inom dancehall i över tio år och startade tillsammans med Imenella Mohamed Unruly GANG Rut har tidigare bl.a. koreograferat verket Interchange på Urban Connection på Dansens hus Hon är även DJ och musikproducent, aktuell med Linda Pira och Imenella Mohameds höstturné, och är den som gjort musiken till föreställningen HÄR.

4 OM DE MEDVERKANDE Felicia Lins De Albuquerque Felicia är en dansare i det feministiska danskollektivet Unruly GANG. I Stockholm 2018 tog hon hem första plats i Streetstar-tävlingen 2vs2 Dancehall. Hon har medverkat i en rad olika tävlingar både nationellt och internationellt. På scen har vi kunnat se henne i Melodifestivalen och på Gröna Lund. Louise Kalmén Louise är med i den internationella dancehallgruppen So Mad Crew. Tillsammans med gruppen har hon sedan 2012 uppträtt på scener som Berns, Vitabergsparken och Kungsträdgården. Louise har även varit dansare till artister som L.A.X och Min stora sorg och varit öppningsnummer till bl.a. Beenie Man och Don Andre medverkade hon i dancehallproduktionen UNRULY GHAL som hade urpremiär på Dansens hus. I april 2018 släpptes det visuella dansprojektet The Circle of Life där Louise var projektledare och koreograf. Nathalie Ifter Salomonsson Nathalie studerar vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har tidigare studerat vid Danscenter Stockholm. Hon är en del i det feministiska danskollektivet Unruly GANG. Nathalie har medverkat i streetdansfestivalen Urban Connection vid Dansens hus med uppsättningarna: LYSSNA! (2018), Interchange (2017), The Unruly Shakedown with Linda Pira (2016) och Unruly Ghal (2015). Hon har även varit dansare till Linda Pira och medverkat i sammanhang som Melodifestivalen, Allsång på skansen, Denniz Pop Awards och Talang på TV4 med Unruly Movement. Vendela Idun Vendela är en av grundarna till den internationella dansgruppen Blackout. Hon har studerat dans vid Broadway Dance Center i New York och är verksam både som dansare och koreograf världen över. Hon har vunnit en rad olika tävlingar inom dancehall, bl.a. Dancehallqueen, Streetstar Dancehall Battle och Europas Best Dancehallcrew. Vendela har samarbetat med artister som Kaliffa och Vybz Kartel. På scen har hon setts på Uppsala Reggae Festival samt på de jamaicanska festivalerna Reggae Sumfest och Reggae Sting.

5 Foto: Markus Gårder

6 OM Dancehall I föreställningen HÄR ingår flera olika dansstilar som street och modern dans, men grunden är dancehall. Dancehall är en dansstil från Jamaica med rötter i traditionella danser som formats i och med människors vardag. Namnet kom från att den speciella musiken och dansen under sena 70-talet och framför allt 80-talet utvecklades i stora danslokaler som kallades just dancehalls. Det finns idag olika stilar inom dancehall, som grovt kan delas in i tre huvudstilar. Den ursprungliga stilen kallas old school. Här är rörelserna mer illustrerande och rörelserna heter samma sak som det dansarna gör, vilket gör att när de ropas ut är det enkelt för många i en grupp att röra sig på samma sätt. Runt år 2000 började musiken och även rörelserna bli snabbare, med ett annat flöde, en annan energi och nya steg. Den nya stilen kom att kallas middle school. Dagens dancehall kallas new school och är mer abstrakt, men fortfarande har varje rörelse ett namn och kan härledas till den person som kom på den. Oavsett stil har dancehall en rå energi som är svår att undgå och dansen bygger på individens vilja att föra fram ett budskap. Även musiken har från start uttryckt allt från samhällsfrågor till sociala sammanhang och personliga uttryck. För att få ett exempel på hur dancehall kan se ut, se länk till en video sist i materialet. Dancehallen kom till Sverige runt I Sverige är det mest tjejer som dansar, till skillnad från Jamaica, där de flesta utövarna är killar. Det finns 6-7 stora s.k. crews i Stockholm, det är stort även i Göteborg och Örebro och växer i många andra städer. Det finns fördomar runt dancehallen, att det mest handlar om att skaka rumpa, när det i själva verket är en egen kultur med egna koder och stor uttryckskraft som ställer höga krav på utövarna. Fördomarna har gjort att dancehallen inte alltid har accepterats som konstart och därför länge inte släppts in i de kulturella s.k. finrummen. Detta har också varit en av utgångspunkterna för koreograferna Imenella Mohamed och Rut Roos som gjort föreställningen HÄR: att utmana finrummet och vilka som tillåts vara i det. Denna attityd mot dancehall har dock börjat ändras något de senaste åren, med föreställningar på stora kulturinstitutioner som Dansens hus i Stockholm och nu med HÄR på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

7 Foto: Markus Gårder

8 ATT SE DANS FÖRE OCH EFTER Det kan vara bra att förbereda klassen inför besöket. Det finns praktisk information som är bra om eleverna har med sig, som att det under delar av föreställningen finns rök på scenen, som är helt ofarlig. Det förekommer även hög musik och ibland blinkande ljus. Att alla har mobilen helt avstängd under föreställningen är att föredra, då den annars kan störa inte bara de andra i publiken utan även dansarna på scenen. Det är inte heller tillåtet att filma, spela in ljud eller fotografera förrän under applådtacket efter föreställningen. Några i klassen har kanske sett dansföreställningar tidigare (eller till och med varit med i någon), några kanske aldrig har sett någon. Oavsett är det en bra utgångspunkt att ingen av er har sett just den här föreställningen tillsammans. Det är också bra, både inför och efter föreställningen, att vara tydlig med att alla har rätt till sina egna upplevelser, åsikter, frågor och funderingar det finns inga rätt och fel. Foto: Markus Gårder

9 FÖRSLAG PÅ DISKUSSIONSFRÅGOR INNAN NI SER FÖRESTÄLLNINGEN Diskutera gärna vilka förväntningar eleverna har: hur kan en dansföreställning vara? När de ser affischbilden (se materialets framsida), vad ger det för förväntningar? Det förekommer inte några talade ord i föreställningen, utan att dansarnas kroppar uttrycker det som ska fram hur tror de att det kommer vara att se det? Prata gärna med eleverna om hur det är att dansa: vilken erfarenhet har de själva av dans i olika sammanhang? Prata gärna även om vilka olika yrkesroller som behövs för att göra en dansföreställning (använd gärna listan i början av materialet som stöd). Diskutera vad en koreografi är. Hur tror eleverna att koreograferna bestämmer hur dansarna ska röra sig på scenen? Hur har eleverna själva valt hur de dansar när de gjort det i olika sammanhang? Vad har det fått för betydelser? Även när vi inte dansar använder vi i vardagen våra kroppar för att medvetet och omedvetet uttrycka olika känslor och budskap genom kroppsspråk. Diskutera hur det kan se ut och prova gärna att visa för varandra!

10 FÖRSLAG PÅ DISKUSSIONSFRÅGOR EFTER NI SETT HÄR Om ni diskuterade vilka förväntningar eleverna hade innan ni såg föreställningen, fånga gärna upp det var det som de trodde att det skulle vara? Vad var annorlunda än de tänkt? Vad tänker ni att föreställningen handlade om? Fanns det särskilda händelser eller teman ni fångade upp? Vad minns ni av rummet? Det var delat i två delar, hur såg de olika delarna ut och vad kunde de betyda? Betedde dansarna sig på olika sätt i de olika delarna av rummet? Ändrade det sig under föreställningens gång? Konceptet finrum innebär rum eller sammanhang där den kultur som utövas ges högt värde och ses som finkultur. Dancehall har länge inte släppts in i finrummen, utan har nedvärderats och förblivit en subkultur dvs. en kulturell form som utvecklats avskilt från den kulturella normen i det omgivande samhället. Vad tänker ni om finrum och finkultur? Vad är finkultur? Vad är inte det? Vad kallas det istället? Vem bestämmer vad som är vad? Ges subkulturer alltid lägre värde eller kan en subkultur ha högt värde? Vad är det som gör att en känner sig välkommen i ett rum eller sammanhang? Finns det rum där inte alla är välkomna? Eller rum där alla sägs vara välkomna men där en ändå kan känna sig ovälkommen när en kommer in där? Vad kan det bero på? Inom scenkonst som teater, mim och dans spelar ofta de medverkande olika roller, dvs. de spelar karaktärer som vill olika saker. Vad tänkte ni om dansarna i HÄR, hade de olika roller? Upplevde ni att de ville olika saker och i så fall vad? Kroppsspråket dansarna använde sig av i koreografierna, vad berättade det? Såg ni olika känslor eller budskap i det? Såg ni gester ni kände igen? Vad minns ni av kostymen dansarna hade på sig, och vad kunde det betyda att de hade just de kläderna? Fick det er att tänka på något särskilt? Jackan, som den som satt på tronen hade på sig, vad betydde den? Hur påverkade ljuset i föreställningen? Musiken? Fanns det ställen där eleverna skulle gjort andra val hur skulle de gjort istället?

11 TIPS PÅ LÄNK TILL VIDEO MED DANCEHALL: I videon syns en av koreograferna till HÄR, Imenella Mohamed, hålla en klass i dancehall. Även Felicia Lins De Albuquerque och Vendela Idun från HÄR-ensemblen medverkar i den. I videon finns exempel på rörelser i stilarna old school och middle school.

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

127 Festivalen. Allmänt. Besökarnas upplevelse. Statistik SUMMA

127 Festivalen. Allmänt. Besökarnas upplevelse. Statistik SUMMA 127 Festivalen Allmänt Mitt 127s vinterupplaga av 127 Festivalen var den 5e av dess slag. Under 4 dagar i början av januari, rättare sagt 2-5 januari, fylldes Andra Hemmet Ungdomens Hus och Skärholmens

Läs mer

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015.

KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. KROPPSFUNKTION är en festival på c.off, den 17-19 september 2015. Festivalen KROPPSFUNKTION handlar om språk, koreografi och rörelse, där olika funktioner och variationer tar plats. Festivalen vill ställa

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson Lärarhandledning Grunkan funkar KoreografI Robin Dingemans I ROLLERNA Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook 2016 Foto: Lina Alriksson Välkommen! Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg hälsar dig och

Läs mer

Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen.

Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen. Skapa Dans! Information och regler för deltagarna i regiontävlingen. Skapa Dans koreografitävling riktar sig till dig som är mellan 15 21 år med anknytning till Västerbotten. Tävlingen anordnas av Dans

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Lärarfolder Vi ses snart! Arkeolog 8. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén. Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och

Lärarfolder Vi ses snart! Arkeolog 8. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén. Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och Lärarfolder Vi ses snart! till dansföreställningen Arkeolog 8 Foto: Elin Svensén Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och Inledning Detta är en folder framtagen av danskompaniet

Läs mer

LILLA MAGELLANSKA MOLNET

LILLA MAGELLANSKA MOLNET Tre passionerade tolkningar om allas lika värde www.norrdans.se LILLA MAGELLANSKA MOLNET Hej lärare! Välkommen till Lilla Magellanska Molnet, en verklighetsflykt och fantasiresa där Norrdans bjuder in

Läs mer

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING av Anna Holmlin-Nilsson Formgivning av Johan Theodorsson INLEDNING Pedagogiskt material till: En bit av mig - en föreställning av nyanländas egna berättelser

Läs mer

MAGNET LÄRARMATERIAL

MAGNET LÄRARMATERIAL MAGNET LÄRARMATERIAL TILL DIG SOM ÄR LÄRARE Detta är ett lärarmaterial som ska ge dig och din klass möjlighet att arbeta med föreställningen Magnet på olika sätt både före och efter visningstillfället.

Läs mer

Introduktion. Drömjobb är en fortsättning av gruppens tidigare arbete Construction Worker Dansperformance 2016 Foto: Maria Karin Walzuck

Introduktion. Drömjobb är en fortsättning av gruppens tidigare arbete Construction Worker Dansperformance 2016 Foto: Maria Karin Walzuck Introduktion Drömjobb är en dansföreställnig och konstinstallation som handlar om arbete och drömmar. Föreställningen presenteras hösten 2018 på Barnens Scen i Malmö. Drömjobb fungerar som en multisinnlig

Läs mer

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK Foto: Micke Sandström VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Kärlek på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över att kunna erbjuda bra teater

Läs mer

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen 1 Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen Balett Att utveckla dansen som sceniskt uttryck Att utveckla en baletteknik som möjliggör en yrkeskarriär som dansare Att skapa insikt och förståelse

Läs mer

justine innehåll en del av västra götalandsregionen -

justine innehåll en del av västra götalandsregionen - justine innehåll till dig som lärare vad handlar justine om? prata om föreställningen övningar inspiration & processen att prata om dans till sist... programblad en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se

Läs mer

F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA. Foto: Micke Sandström F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R

F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA. Foto: Micke Sandström F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R HA NDLEDNIN G S M A T E R I A L Foto: Micke Sandström F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Fniss

Läs mer

troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar

troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar troll i utkanten av samhället lärarhandledning innehåll inledning analys samtalsfrågor övningar en del av västra götalandsregionen - www.regionteatervast.se inledning TILL DIG SOM LÄRARE Detta är lärarhandledningen

Läs mer

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning www.teatervasternorrland.se PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning Välkommen Teater Västernorrland är länets egen teater, ingår i Scenkonst Västernorrland, och ägs av Landstinget

Läs mer

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning

PREMIÄR PÅ EN DAG Skapa en färgsprakande föreställning Lärarhandledning www.teatervasternorrland.se Skapa en färgsprakande föreställning PREMIÄR PÅ EN DAG Lärarhandledning Välkommen Teater Västernorrland är länets egen teater, ingår i Scenkonst Västernorrland, och ägs av Landstinget

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Källgren och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Källgren och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Välkommen till denna lärarhandledning för Teater Eksem föreställning FUL. Vår förhoppning med föreställningen och detta material är att öppna upp för diskussion hos eleverna kring de frågor

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att få komma till ert klassrum med vår föreställning Hamlet - en monolog där alla dör. I föreställningen träffar vi

Läs mer

lilla spöksonaten innehåll

lilla spöksonaten innehåll lilla spöksonaten innehåll till dig som lärare tankar om föreställningen prata om föreställningen övningar inspiration och process analys och samtal till sist... programblad en del av västra götalandsregionen

Läs mer

VÄNDA & VRIDA Inspirationsmaterial för lärare Manilla Ernst

VÄNDA & VRIDA Inspirationsmaterial för lärare Manilla Ernst VÄNDA & VRIDA Inspirationsmaterial för lärare Manilla Ernst Foto: Markus Gårder MEDVERKANDE OCH PRODUKTION Medverkande på scen: Sindri Runudde och Jens Comén Dans och koreografi: Sindri Runudde Musik:

Läs mer

Stage4you & Stylingutbildningen. V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n

Stage4you & Stylingutbildningen. V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n Stage4you & Stylingutbildningen V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n rehearsal catwalk success T ä n k o m d e t f a n n s e n p l a t s d ä r m a n s a m m a n f ö r t a r t i s t e r i,

Läs mer

Lärarfolder. till dansföreställningen. Foto: Okänd

Lärarfolder. till dansföreställningen. Foto: Okänd Lärarfolder till dansföreställningen Foto: Okänd Inledning Detta är en folder framtagen av danskompaniet Arkeolog 8 till dig som är rektor, lärare, fritidspedagog, fritidsledare eller annan personal som

Läs mer

Lärarhandledning till föreställningen. Nycirkus för samtycke

Lärarhandledning till föreställningen. Nycirkus för samtycke Lärarhandledning till föreställningen TILL S AMMANSA Nycirkus för samtycke Det här materialet är tänkt att ge dig en rad ingångar till föreställningen Tillsammans och några av dess teman. Materialet kan

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL ATT GÅ PÅ TEATER INFÖR TEATERBESÖKET Ska du gå på teater med en grupp barn/unga? Kanske ingår teaterbesöket som en del av ett större temaarbete på skolan? Eller kanske ska ni gå för

Läs mer

REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019

REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019 REGION UPPSALAS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2019 BILDKONST Simon Norrlid Namn: Simon Norrlid, Uppsala Simon läser linjen Serieteckning & illustration på Uppsala estetiska gymnasium samt målar en gång i veckan

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN DU GNISSLAR

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN DU GNISSLAR VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN DU GNISSLAR HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att vi får komma till ert klassrum och spela Du Gnisslar. Föreställningen är en musikal som handlar om

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

SVARET INSPIRATIONSMATERIAL FÖR SKOLOR. Foto: Matilda Rahm

SVARET INSPIRATIONSMATERIAL FÖR SKOLOR. Foto: Matilda Rahm SVARET INSPIRATIONSMATERIAL FÖR SKOLOR Foto: Matilda Rahm 2 SVARET av Ayesha Quraishi, Niki Tsappos, Imenella Mohamed och Doreen Ndagire. Medverkande: Niki Tsappos, Imenella Mohamed och Doreen Ndagire.

Läs mer

Lärarmaterial. Resan hem av Bodil Malmberg. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Resan hem av Bodil Malmberg. VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Resan hem av Bodil Malmberg Foto: Magnus Kaplan Lärarmaterialet vänder sig till dig som

Läs mer

HANDLEDNINGSMATERIAL UPPSALA>>>> STADSTEATER FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA BRÖDERNA LEJONHJÄRTA. Foto: Micke Sandström

HANDLEDNINGSMATERIAL UPPSALA>>>> STADSTEATER FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA BRÖDERNA LEJONHJÄRTA. Foto: Micke Sandström HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA BRÖDERNA LEJONHJÄRTA UPPSALA>>>> STADSTEATER Foto: Micke Sandström VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Bröderna Lejonhjärta på Uppsala stadsteater med din

Läs mer

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Sid 1 Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 ESTETISKA PROGRAMMET LOKAL INRIKTNING: ARTIST Programmål och programstruktur

Läs mer

MED ANDRA ORD LÄRARMATERIAL

MED ANDRA ORD LÄRARMATERIAL MED ANDRA ORD LÄRARMATERIAL TILL DIG SOM ÄR LÄRARE Detta är ett lärarmaterial som ska ge dig och din klass möjlighet att arbeta med föreställningen Med andra ord på olika sätt både före och efter visningstillfället.

Läs mer

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING

LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING www.teatervasternorrland.se En föreställning om kärlek, svartsjuka och lite fotboll LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING Lärarhandledning Välkommen! Teater Västernorrland är länets egen teater. Vi spelar föreställningar

Läs mer

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh Illustration: Malin

Läs mer

Minnesrunda. Samtala om föreställningen och analysera. Diskutera

Minnesrunda. Samtala om föreställningen och analysera. Diskutera Ska du gå på teater med en grupp barn/unga? Kanske ingår teaterbesöket som en del av ett större temaarbete på skolan? Eller kanske ska ni gå för att njuta av en enskild konstnärlig upplevelse tillsammans?

Läs mer

EFTER HAMLET LÄRARMATERIAL

EFTER HAMLET LÄRARMATERIAL EFTER HAMLET LÄRARMATERIAL TILL DIG SOM ÄR LÄRARE Vad roligt att ni ska se föreställningen Efter Hamlet! En föreställning vi gör i samarbete med Backa Teater i Göteborg. Detta är ett lärarmaterial som

Läs mer

Kan vi inte bara mysa?

Kan vi inte bara mysa? 4 Kan vi inte bara mysa? Bianca Film 4: Kan vi inte bara mysa? Den här filmen tar upp frågor om kommunikation, ömsesidighet, samspel och samtycke (och allas ansvar att läsa av det), samt avvägningen mellan

Läs mer

Välkommen till Angereds Teater! angeredsteater.se. angeredsteater.se

Välkommen till Angereds Teater! angeredsteater.se. angeredsteater.se LÄRARHANDLEDNING Av Nicolas Kolovos, fritt efter Italo Calvinos roman Klätterbaronen. Jag ska aldrig mer komma ner! skriker Cosimo 12 år efter ett bråk vid middagen och flyr upp i ett högt träd. Föräldrarna

Läs mer

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län En munter skröna om vårt län THIS IS VÄSTERNORRLAND Lärarhandledning ROMEO OCH J Bodil Carr Granlid Maurits Elvingsson Anja Rajic Anders Öhrström Manus och Regi: Therese Söderberg Scenografi och Kostym:

Läs mer

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow

Att vara Andreas. manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow 1 (5) Att vara Andreas manus av Lina Ekdahl, regi Karl Ekdahl baserat på boken Du & Jag av Katarina von Bredow Föreställning / produktion: Teater Halland Premiär 21 oktober 2016 Framtaget av Maria Ericson,

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER

INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER INSPIRATIONSMATERIAL OM ATT GÅ PÅ TEATER Av Ellinor Lidén, barnteaterforskare vid Stockholms universitet och av Malin Appeltoft, dramapedagog Texten är baserad på en handledning som skrevs för Stockholms

Läs mer

upplandsvasby.se Sommarlov i Väsby

upplandsvasby.se Sommarlov i Väsby upplandsvasby.se 08-590 970 00 Sommarlov i Väsby I sommar ordnar Upplands Väsby kommun en massa kul aktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år. Helt gratis och utan krav på förkunskaper eller medlemskap

Läs mer

GET SQUEERED!!! En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med: foto: Gabriel Flores Jair

GET SQUEERED!!! En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med:  foto: Gabriel Flores Jair GET SQUEERED!!! foto: Gabriel Flores Jair En workshop i drag & genusgestaltning tillsammans med: info@potatopotato.se www.potatopotato.se We are born naked, the rest is drag Drag ett kroppsligt sätt att

Läs mer

HANDLEDNING LÄS EN FILM. Kulturutveckling. Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich

HANDLEDNING LÄS EN FILM. Kulturutveckling. Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich LÄS EN FILM HANDLEDNING Filmtitel: Kan du vissla, Johanna? Regissör: Rumle Hammerich Boktitel: Kan du vissla, Johanna? Författare: Ulf Stark Rekommenderas för åldrarna 6-9 år En filmhandledning av Maria

Läs mer

DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus

DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus DANS, MUSIK, TEATER, Cirkus OM PARKTEATERN Hela Stockholm Hela sommaren Alltid fri entré Musikal Elvira Madigan Foto: Markus Gårder En musikal om cirkusartisten Elvira Madigan och adelsmannen Sixten Sparre.

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN FLADDRET

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN FLADDRET VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN FLADDRET HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att vi får komma till ert klassrum och spela Fladdret. Föreställningen handlar om M och C, som kommit till

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING FÖR FÖRESTÄLLNINGEN ZIGGY OCH ISPRINSESSAN

LÄRARHANDLEDNING FÖR FÖRESTÄLLNINGEN ZIGGY OCH ISPRINSESSAN LÄRARHANDLEDNING FÖR FÖRESTÄLLNINGEN ZIGGY OCH ISPRINSESSAN Hej! Välkommen till oss på Profilteatern och föreställningen Ziggy och Isprinsessan. Vi har satt ihop detta material som riktar sig till dig

Läs mer

Provundersökning om dansstatistik

Provundersökning om dansstatistik Provundersökning om dansstatistik Under 2006/2007 har ett arbete inletts med syfte att utveckla en nationell dansstatistik. Mer information om bakgrunden för initiativet finns i bifogad broschyr. För att

Läs mer

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet Lärarhandledning Teater Eksem 2012-2013 Välkomna till Teater Eksem! Teater Eksem är en fri teatergrupp som verkar i Göteborg, Sverige och världen. Vi strävar efter att undersöka, skildra, aktualisera,

Läs mer

Lärarhandledning. Vi ses snart! Bästa hälsningar: Folke Dansteater. Föreställningen produceras och framförs med stöd av:

Lärarhandledning. Vi ses snart! Bästa hälsningar: Folke Dansteater. Föreställningen produceras och framförs med stöd av: Lärarhandledning Lärarhandledning Hej! Så fantastiskt roligt att vi kommer få framträda för dig och dina elever med vår dansproduktion Narcissus! Vi ser mycket fram emot att träffa er! Denna lärarhandledning

Läs mer

Turbo blir spökjägare

Turbo blir spökjägare SIDAN 1 Elevmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Turbo och hans kompisar Olle och Simon tar en tur till flygarens hus på väg hem från skolan. Flygarens hus står tomt sedan han dog. Pojkarna smyger runt i huset

Läs mer

Provundersökning om dansstatistik

Provundersökning om dansstatistik Provundersökning om dansstatistik Kontaktuppgifter Institutionens/Gruppens/Koreografens namn Postadress Postnummer och ort Kontaktperson Telefonnummer E-postadress Produktion och repertoar 1. Produktioner

Läs mer

Fanatism beskrivs i nationalencyklopedin som en nedsättande benämning på religiösa eller

Fanatism beskrivs i nationalencyklopedin som en nedsättande benämning på religiösa eller 1 1 2 Martyrer är en nyskriven pjäs av den tyske dramatikern Marius von Mayenburg (född 1972). Stockholms stadsteaters uppsättning hade premiär 11 januari 2013 på lilla scenen. Den är regisserad av Dritëro

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

HEJ PEDAGOG! LÄRARMATERIAL

HEJ PEDAGOG! LÄRARMATERIAL HEJ PEDAGOG! Du och din klass/grupp har sett eller ska se föreställningen Signalisterna. En föreställning om att vilja förstå och vilja bli förstådd. Om att bli sedd för den man är. Om att avge signal.

Läs mer

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där

Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Om du tar steget, växer marken fram under fötterna Kanske kan du gå ända till havet Om du öppnar dig finns en människa där Ur Det omöjliga Av Göran Sonnevi Min starka scenbild, tre kuber flödande av ljus,

Läs mer

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 UTVÄRDERING o c h R ed o vi s ning Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 Drivs av Musik GävleborG i samarbete med Destination Gävle kultur & FritiD Gävle kommun länsmuseet GävleborG idka-kulturkiosken

Läs mer

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION

Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION Danskompaniet Spinn och Producentbyrån presenterar MOVING BEYOND INCLU- SION MOVING BEYOND INCLU- SION 2016 2018 2016 23/8 2/9 Danskompaniet Spinn och Candoco Dance Company bjuder in till Lab Sweden ett

Läs mer

Handledning för lärare och elever

Handledning för lärare och elever Handledning för lärare och elever till dansföreställningen Dans för skolungdom HT 2012 Avart dans & rörelse info@avartdans.se www.avartdans.se tel 073-600 54 17 Hur är det egentligen att vara tonåring

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN TROLLKARLEN FRÅN OZ

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN TROLLKARLEN FRÅN OZ VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN TROLLKARLEN FRÅN OZ HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att ni kommer och ser föreställningen Trollkarlen från Oz hos oss. Föreställningen är en nyskriven,

Läs mer

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar.

Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Bild 1 Välkommen Bild 2 PRAKTISK INFO Gå igenom all praktisk info om dessa 2 dagar. Fika 10.00-10.15 Lunch 12.00-13.00 Fika 15.00-15.15 Viktiga telefon nr: Ev övrig info typ kod till hotellet eller dyl

Läs mer

Kulturskolan Stockholm Kulturförvaltningen * * * * * * * * * * * * * * * Projektledare Anna Josefsson Amygdalus/Stockholms Melodifestival

Kulturskolan Stockholm Kulturförvaltningen * * * * * * * * * * * * * * * Projektledare Anna Josefsson Amygdalus/Stockholms Melodifestival Kulturförvaltningen Pressmeddelande Sida 1 (1) 2017-11-06 Final av Stockholms Melodifestival 2017 En musiktävling av och med personer med funktionsvariationer Stor final på Kulturhuset Stadsteatern den

Läs mer

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén

Lärarhandledning. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén Lärarhandledning till dansföreställningen Foto: Elin Svensén Inledning Detta är en folder framtagen av dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8 till dig som är rektor, lärare, fritidspedagog, fritidsledare

Läs mer

Alice i Underlandet Skolmaterial

Alice i Underlandet Skolmaterial Alice i Underlandet Skolmaterial Skolmaterialet till denna föreställning är ämnat för att ge lärare tips och tankar för hur de kan arbeta vidare kring föreställningen Alice i underlandet på Helsingborgs

Läs mer

VÄSSA BLICKEN. Praktiska tips om hur du kan tolka scenens bilder och tecken

VÄSSA BLICKEN. Praktiska tips om hur du kan tolka scenens bilder och tecken VÄSSA BLICKEN Praktiska tips om hur du kan tolka scenens bilder och tecken photospin.com VÄSSA BLICKEN Praktiska tips om hur du kan tolka scenens bilder och tecken Lisa Lindén, genusvetare och dramaturg,

Läs mer

ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14

ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14 ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14 konst Där ljus möter dans aleksandra stratimirovic I föreställningen In Motion målar en konstnär och en koreograf tillsammans upp ett nordiskt landskap med hjälp av ljus

Läs mer

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA.

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. Sammanställning av Video och Mönster" en serie workshops på ett boende för ensamkommande

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

galaxens bästa Operaverkstad

galaxens bästa Operaverkstad www.malmoopera.seomåhända galaxens bästa Operaverkstad 05 08 19 28 24 03 13 32 O _ n? 23 06 14 30 26 09 o s 02-03: Operaverkstan spelar musikteater för små barn, stora barn och vuxna barn. Vi är Malmö

Läs mer

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby Dansstudion din väg från nybörjare till proffs I Norby VÄLKOMMEN TILL DANSSTUDION I NORBY Dansstudion i Norby är en dansskola i Uppsala med fokus på kvalitet och dansglädje. Vi erbjuder klasser för alla

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA TILL BORÅS STADSTEATER!

VARMT VÄLKOMNA TILL BORÅS STADSTEATER! VARMT VÄLKOMNA TILL BORÅS STADSTEATER! Vi är glada att ni vill komma och se föreställningen Kunskapens Frukt efter Liv Strömquists bok med samma titel. Föreställningen är ca 1 timme och 20 minuter, utan

Läs mer

SCENKONST &SKAPANDE VERKSAMHET

SCENKONST &SKAPANDE VERKSAMHET SCENKONST &SKAPANDE VERKSAMHET Förskola Våren 2019 Illustration:Helene Berg KULTURHUSET DIESELVERKSTADEN Scenkonst VÅRTERMINEN 2019 FÖRSKOLA BOKA FRÅN 3 DECEMBER MINIDANSFESTIVAL FÖR VÅRA SMÅ Vårterminen

Läs mer

Välkomna till Teater Tamauer! Kontaktuppgifter. Hitta till oss

Välkomna till Teater Tamauer! Kontaktuppgifter. Hitta till oss Lärarhandledning Välkomna till Teater Tamauer! Teater Tamauer har funnits sedan 1994 och vi flyttade in på Hagateatern 2002 och satte upp vår första pjäs för barn 2003; Igelkotten och mullvaden. Vi har

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen Acting/Voice Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft. Kursens syfte är att utveckla den studerandes röst och röstteknik för scen, för undervisningssituationer och

Läs mer

Lärarhandledning. DROTTNINGEN DANSAR - en hovbalett på Kristinas sätt

Lärarhandledning. DROTTNINGEN DANSAR - en hovbalett på Kristinas sätt Lärarhandledning DROTTNINGEN DANSAR - en hovbalett på Kristinas sätt Foto: Iman Khayyatan I denna lärarhandledning vill vi ge dig tips och förslag på vad du kan göra med din barngrupp i anslutning till

Läs mer

Mång falds check. underlag för ett normkreativt arbete

Mång falds check. underlag för ett normkreativt arbete Mång falds check underlag för ett normkreativt arbete Inledning Vi förhåller oss alla dagligen (o)medvetet till normer. Eftersom normer oftast är outtalade är de svåra att se. De är ännu svårare att se

Läs mer

HANDLEDNING APL FÖR ALLA

HANDLEDNING APL FÖR ALLA HANDLEDNING APL FÖR ALLA HANDLEDNING APL FÖR ALLA 1 Förord Vid det arbetsplatsförlagda lärandet, APL, möter eleverna den kultur de ska verka i, i framtiden. Att då inte behandlas schysst kan vara förödande

Läs mer

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: TEATER Ämnet teater behandlar skapande och gestaltande arbete samt hur olika sceniska uttrycksmedel kan kombineras för att kommunicera med en publik. Ämnet handlar om teater som konstform samt om att gestalta

Läs mer

CENTRALANSTALTEN FÖR KLÄCKNING OCH FOSTRAN

CENTRALANSTALTEN FÖR KLÄCKNING OCH FOSTRAN VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN CENTRALANSTALTEN FÖR KLÄCKNING OCH FOSTRAN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att ni kommer och ser vår föreställning Centralanstalten för kläckning och

Läs mer

BOULEVARDTEATERNS. Handledarmaterial. till föreställningen av Daniel Goldmann

BOULEVARDTEATERNS. Handledarmaterial. till föreställningen av Daniel Goldmann BOULEVARDTEATERNS Handledarmaterial till föreställningen av Daniel Goldmann Hej Det här är ett handledarmaterial för er som ska se Bröderna Pixon - och TV:ns hemtrevliga sken på Boulevardteatern. Här finns

Läs mer

BOULEVARDTEATERNS. Handledarmaterial. till föreställningen av dramapedagog Ami Hallberg-Pauli

BOULEVARDTEATERNS. Handledarmaterial. till föreställningen av dramapedagog Ami Hallberg-Pauli BOULEVARDTEATERNS Handledarmaterial till föreställningen av dramapedagog Ami Hallberg-Pauli Hej handledare! Ami Hallberg-Pauli Här kommer ett material med förslag på övningar och diskussioner man kan ta

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen?

Hej. Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Hej Den här presentationen handlar om att vi ska försöka reda ut begreppen Konst och Kultur och svara på frågan: Vad står orden för egentligen? Vad är kultur? enligt EST14 & ESM14 Länders kultur Främmande

Läs mer

diskussionsunderlag BLUE, KARMA, TIGER

diskussionsunderlag BLUE, KARMA, TIGER diskussionsunderlag BLUE, KARMA, TIGER Vad tycker du? Vad är konst? Är graffiti konst? Är graffiti naturligt? Verkar påståendet att människor i alla tider har haft ett behov av att lämna avtryck och påverka

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

1 Foto: Petra Hellberg

1 Foto: Petra Hellberg Foto: Petra Hellberg 1 2 Rättvisa Av: Maria Sundbom och Martin Rosengardten Medverkande: Maria Sundbom Regi: Martin Rosengardten Scenografi & kostym: Ebba Forstenberg Ljusdesign: Esko Vuonokari Ålder:

Läs mer

World Dance Festival 2010

World Dance Festival 2010 1 World Dance Festival 2010 World Dance Festival vill lyfta fram scenisk dans som har världens folkliga danstraditioner som bas. Syftet är att skapa uppmärksamhet och debatt kring den dans som idag befinner

Läs mer

KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA

KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA 2 Dansstudion Östergötland Dansstudion erbjuder en mängd olika danskurser, allt från balett till hip hop. Vi har välutbildade lärare med bred erfarenhet

Läs mer

Missa inte!! kl. 11.00 kommer vår egen astronaut Christer Fuglesang på besök till KUL1415 i Kungsan!

Missa inte!! kl. 11.00 kommer vår egen astronaut Christer Fuglesang på besök till KUL1415 i Kungsan! Vi har ordnat matsäcksrum, extra toaletter och värdar som hjälper er på plats för att besöket ska bli så bra och lärorikt som möjligt. All information finns på www.kul1415.se/kungsan eller besök vår INFOdisk

Läs mer

Prova på dagar 12-14 januari 2015

Prova på dagar 12-14 januari 2015 Prova på dagar 12-14 januari 2015 Måndag 12/1 Tid Studio 1 Studio 4 Studio 5 Studio 8 Studio 9 Studio 10 17.00- Balett Hiphop/Streetdance Balett Balett Tå Mindfulness Feminine Vibe 18.00 13-16år F 16år+

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

ALFHILD AGRELLS ARV Lärarhandledning

ALFHILD AGRELLS ARV Lärarhandledning Tre passionerade tolkningar om allas lika värde www.norrdans.se ALFHILD AGRELLS ARV Lärarhandledning Förberedelser i klassrummet För oss på Norrdans är det viktigt att eleverna vet vilken typ av föreställning

Läs mer

Prata dans - fyra frågor att börja med

Prata dans - fyra frågor att börja med 8A och 8B UTVÄRDERING VT 2014 Efter att vi sett föreställningen Tango på en sopptipp samlades åttorna för att tillsammans prata om upplevelsen, både den egna och den gemensamma. Eleverna delades in i grupper

Läs mer