Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet"

Transkript

1 Filosofisk fakultet vid s universitet Förtroendeuppdrag Kårordförande (KO) Som s kårordförande leder du styrelsens och studentkårens arbete och har därmed huvudansvaret för arbetsledning av både styrelsen och styrelsens olika utskott. Kårordförande är s representant vid möten med s Universitet såsom universitetsstyrelsen och den fakultetsstyrelse vid den fakultet som ordföranden kommer från. Kårordförande har huvudansvar för LUST-samarbetet och leder såväl presidiets (det vill säga Kårordförande och Vice Kårordförande) som styrelsens möten. I uppdraget ingår också huvudansvaret för s strategi och långsiktiga organisationsarbete. Eftersom att det finns tre kårer med tre olika ordföranden så roterar tre olika uppdrag årsvis mellan dessa ordföranden. Under verksamhetsåret 18/19 kommer s kårordförande vara studentrepresentant i LiUs rektors beslutsmöten. Som kårordförande är du även ansvarig för den nationella representationen. För posten som Kårordförande söker vi dig som har tidigare erfarenhet av en ordförande- eller ledarroll och har en viss mötesvana. Det är meriterande om du någon tidigare erfarenhet av Sveriges Förenade Studentkårer som ledamot, volontär eller dylikt. Du ska vara duktig på att leda människor och organisera arbete. Vi vill att du ska vara stabil och kunna behålla ett realistiskt perspektiv i stressade situationer. Vice Kårordförande (VKO) Som Vice Kårordförande har du huvudansvaret för s interna arbete inom styrelsen. Det innefattar den dagliga ekonomiska hanteringen, arbetsledning och övrig förvaltning samt att bistå kårordförande när hen behöver hjälp. Vice kårordförande är kårordförandes ställföreträdare i kårstyrelsen vid dennes frånvaro. I posten som Vice Kårordförande ingår även att representera i möten med universitetet, såsom i den fakultetsstyrelse som ordförande ej sitter i, alltså antingen Filosofisk Fakultet eller Utbildningsvetenskap. För posten som Vice Kårordförande söker vi dig som har någon slags kunskap om och intresse för ekonomi. Du ska ha en ekonomisk medvetenhet och vara strukturerad och stabil i mötet med andra människor. Du ska ha en empatisk förmåga och kunna sätta dig in i andra människors situation. Du ska kunna se helheten i en organisation.

2 Filosofisk fakultet vid s universitet Kommunikatör (KOM) Som Kommunikatör har du ansvar för att marknadsföra organisationens arbete på ett välgrundat sätt. Kommunikatören är ansvarig för den långsiktiga strategiska inriktningen för kommunikationen och för att upprätthålla en tydlig struktur för informationsflödet. Kommunikatören ska arbeta för att alla som verkar vid universitetet lätt vet eller kan ta reda på vad s löpande och strategiska arbete går ut på. Kommunikatören ansvarar för den grafiska kommunikationen och är ansvarig för att ta fram grafiska material. Det är du som kommunikatör som planerar innehållet i s marknadsföringskanaler - hemsidan, sociala medier och fast marknadsföringsmaterial. Kommunikatören är tillsammans med kårordförande ansvarig för kontakt med media. För posten Kommunikatör söker vi dig som kan hantera program i Adobe såsom Photoshop och Illustrator. Du ska vara flexibel, strukturerad och tänker strategiskt. Du ska ha tidigare erfarenhet av marknadsföring inom exempelvis en mindre förening och du kan hantera komplicerade språkliga underlag och kan uttrycka dig väl i skrift. Det är meriterande om du kan hantera andra program inom Adobe såsom Dream Weaver och Premiere Pro. Det är också meriterande om kan jobba med HTML och om du tidigare jobbat med webbutveckling samt innehållsskapande på något sätt. Medlemskoordinator (MV) Som Medlemskoordinator är du inom styrelsen ansvarig för att förvalta värdet i kårmedlemskapet samt kontakten med kårens medlemmar. Medlemskoordinatorn ska på ett kvalitativt sätt arbeta med att ta fram långsiktiga strategier för att öka medlemsantalet. Inom uppdraget ingår att planera och följa upp medlemsrekryterande och medlemsvårdande insatser samt att utöka utbudet och bredden av medlemsförmåner. I uppdraget ingår också att svara på studenternas och sektionernas frågor om medlemskap och medlemssystemet, sådana uppgifter som kan räknas som medlemsservice. Under verksamhetsåret 2018/2019 kommer kåren att behöva upprätta rutiner för efterlevnaden av de nya dataskyddslagarna. Medlemskoordinatorn är ansvarig för det löpande och strategiska arbetet kopplat till medlemsrekryteringsavtalet. För posten Medlemskoordinator söker vi dig som har någon tidigare erfarenhet av marknadsföring eller medlemshantering och då exempelvis att du jobbat med medlemsförmåner. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att söka spons och liknande arbetsuppgifter. Du är initiativrik och har förmågan att övertyga andra människor och få dem på din sida. Du arbetar strukturerat och är självgående.

3 Filosofisk fakultet vid s universitet Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet (UUF) Som Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet driver du studentombudsfrågor för de studenter som tillhör den filosofiska fakulteten vid s Universitet. Arbetet inkluderar att representera i fakultetsstyrelsen och fakultetens kvalitetsnämnd. Som Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet ansvarar du för kårens arbete med studentinflytande och utbildningskvalitet för programstudenter, studenter på fristående kurser och masterprogram inom den filosofiska fakulteten. Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet ansvarar för s utbildningsutskott tillsammans med Utbildningsutvecklaren för Utbildningsvetenskap. I posten ingår även att organisera och samordna sektionernas utbildningsbevakare, samt att anordna utbildningsbevakarträffar. För posten Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet söker vi dig som är bra på att samarbeta och som har en empatisk förmåga och kan sätta sig in i andra människors situation på ett professionellt sätt. Du ska vara beslutsam och initiativtagande. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av utbildningsfrågor. Utbildningsutvecklare för Utbildningsvetenskap (UUU) Som Utbildningsutvecklare för Utbildningsvetenskap driver du studentombudsfrågor för de studenter som tillhör utbildningsvetenskap vid s Universitet. Arbetet inkluderar att representera i styrelsen för utbildningsvetenskap. I arbetet ingår även ett huvudansvar för doktorandfrågor och internationalisering. Det innebär exempelvis att delta i den centrala samt de båda fakulteternas internationaliseringsnämnder. Utbildningsutvecklare för Utbildningsvetenskap ansvarar även för s utbildningsutskott tillsammans med Utbildningsutvecklare för Filosofisk Fakultet. I posten ingår det även att representera kåren i universitetets centrala grupper relaterade till utbildningskvalitet och Didacticum, samt att delta i utbildningsbevakarträffar För posten Utbildningsutvecklare för Utbildningsvetenskap söker vi dig som är lärarstudent och är bra på att samarbeta samt har en empatisk förmåga och kan sätta sig in i andra människors situation på ett professionellt sätt. Du ska vara beslutsam och initiativtagande. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av utbildningsfrågor och är bekväm med att tala och skriva på engelska.

4 Filosofisk fakultet vid s universitet Studiesocialt ansvarig med inriktning mot arbetsmiljö och lika villkor (SAc) Som Studiesocialt ansvarig med inriktning mot arbetsmiljö och lika villkor har du det övergripande ansvaret för studenternas arbetsmiljö och studiesociala situation. Detta inkluderar att vara centralt arbetsmiljöombud för studenter (CAMO-stud) för campus Valla och campus Norrköping samt att representera i strategigruppen för lika villkor samt i Studenthälsans styrelse. Studiesocialt ansvarig med inriktning mot arbetsmiljö och lika villkor sammankallar och genomför möten och utbildningar för sektionernas arbetsmiljöombud tillsammans med representanter från LinTek och Consensus. För posten som Studiesocialt ansvarig med inriktning mot arbetsmiljö och lika villkor söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmiljö. Du är stabil och är utåtriktad i och socialt aktiv i yrkesmässiga situationer. Du ska styras av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Du ska vara bra på att leda andra människor är och kan föra din egen talan. Det är meriterande om du har koll på ekonomiska begrepp. Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event (SAm) Som Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event är den i styrelsen som ansvarar för s mottagningsverksamhet. Arbetet inkluderar mycket kontakt med motsvarande inom de andra två studentkårerna och sektionernas fadderier och festerier samt s Eventutskott. Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event är första kontaktperson till Mottagningssamordnare i både och Norrköping och stödjer dessa i sitt arbete. Tillsammans med de studiesocialt ansvariga i de övriga kårerna arbetar Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event med att utvärdera och utveckla Mottagningspolicyn. Utöver mottagningen är du delaktig i planering och genomförande av många andra evenemang; Regnbågsparader, Valborgsfiranden, utbildningar för ansvarsfull alkoholservering. Arbetsuppgifterna inkluderar även att arbeta med strategier och insatser för alkoholprevention och som Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event är du kårens representant i SLANDT (Nätverket för studenter vid s universitet alkohol, narkotika, dopning och tobak). För posten som Studiesocialt ansvarig med inriktning Mottagning och event söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Mottagningen. Du ska ha kunskap om s Universitets studentliv och dess traditioner. Du är stabil och är utåtriktad i och socialt aktiv i yrkesmässiga situationer. Du ska styras av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Du ska vara bra på att leda andra människor är och kan föra din egen talan. Det är meriterande om du har koll på ekonomi.

5 Filosofisk fakultet vid s universitet Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan (SKN) Som Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan är din huvudsakliga uppgift är att på ett strategiskt och långsiktigt sätt informera studenter om sina möjligheter att utöva studentinflytande. Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan behöver således jobba tillsammans med universitetet och kommunikatören för att fortsätta förtydliga uppdraget som studentrepresentant. Strategiska informationssatsningar behöver följas upp och utvärderas. Inom uppdraget ingår att rekrytera studentrepresentanter och att administrera arbetet med att tillsätta dessa. Du är också ansvarig för att tillgodose studentrepresentanter med den information och det stöd de behöver för sitt uppdrag. Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan är ansvarig för att tillvarata kårens påverkansmöjligheter i nationell studentpolitik genom att delta i nationella samarbeten; såsom SFS och Projektet. I detta uppdrag förekommer flera tjänsteresor, samt arbete på kvällar och helger. Du bereder arbetet med att ta fram kårens delegation till SFS-fum. Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan är ansvarig för det löpande och strategiska arbetet kopplat till studentrepresentantavtalet. För posten som Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan söker vi dig som är bra på att samarbeta och kan formulera dig väl i tal och skrift. Du är öppen och positiv och kan hantera bakslag. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av SFS och kan hantera många bollar i luften. Sektionskoordinator (SK) Som Sektionskoordinator ansvarar du för det löpande samarbetet med sektionerna och fungerar som kontaktperson till sektionsordföranden. Du ansvarar också för att sammankalla sektionerna på ordföranderåd i respektive Norrköping och för att planera och genomföra sektionsutbildningar. Sektionskoordinatorn jobbar för att stödja sektionerna i sitt utvecklingsarbete och att fortsätta utveckla samarbetet mellan sektioner samt mellan sektion och studentkår. Du behöver till viss del vara dynamisk och anpassa strategiska satsningar utefter sektionernas behov. Tillsammans med Studentrepresentantkoordinator med ansvar för nationell påverkan hjälper Sektionskoordinatorn sektionerna att tillsätta studentrepresentanter i universitetets olika organ. Sektionskoordinatorn administrerar också förfrågningar om kårens närvaro på sektioners föreningsmöten och arbetsmarknadsdagar. Du är också ansvarig för sektionsservice, i mån av tid, samt ansvarig för det löpande och strategiska arbetet kopplat till sektionsavtalet. För posten som Sektionskoordinator söker vi dig som har tidigare erfarenhet inom sektionsarbete. Du är bra på att samarbeta och kan formulera dig väl i tal och skrift. Du är öppen och positiv och kan hantera bakslag. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av SFS och kan hantera

6 Filosofisk fakultet vid s universitet många bollar i luften. Vi söker även engagerade studenter till andra uppdrag som går utmärkt att kombinera med studier: Talman och vice talman Talman planerar, kallar till och leder fullmäktiges sammanträden i samråd med styrelsens presidium och enligt gällande arbetsordning. I detta ingår bland annat att se till att sammanträdena fungerar, genom att att praktiska uppgifter inför sammanträdena utförs. Detta inkluderar exempelvis lokalbokning, beställning av mat och fika och distribution av handlingar och att dessa läggs upp på s webbplats. Talman skall göra en kontinuerlig beslutsuppföljning samt att ha en kontinuerlig dialog med styrelsen. Vice talman inträder vid talmans frånvaro. Vice talman skall vara talman behjälplig i dennes uppgifter. Det senare kan exempelvis innebära att fullmäktige alternerar mellan ordinarie och vice talman under längre möten. Sekreterare och vice sekreterare Sekreterare ansvarar för protokollföring av fullmäktiges möten, att protokoll justeras och sedan återförs till fullmäktige. Sekreterare ansvarar även för att protokollen görs tillgängliga för medlemmarna när de justerats. Vice sekreterare inträder vid sekreterares frånvaro och skall i övrigt vara sekreterare behjälplig. Det senare kan exempelvis innebära att fullmäktige alternerar mellan ordinarie och vice sekreterare under längre möten. Valråd Valrådet anordnar val till fullmäktige och ansvarar för att valen genomförs enligt gällande styrdokument. Detta involverar informationsarbete ut mot s studenter om möjligheten att bilda lista, information och stöd till de listor som ställer upp i valet samt att genomföra själva valproceduren. Valrådet består av fem ledamöter varav en är ordförande. Utöver övriga styrdokument reglerar s fullmäktige valrådets arbete genom instruktioner till valrådet samt instruktioner för fullmäktigeval. Valberedning Valberedningen ansvarar för att bereda val till poster som väljs av fullmäktige. Detta involverar att planera och genomföra informationsarbete för att informera s medlemmar om möjligheten att

7 Filosofisk fakultet vid s universitet söka förtroendeposter i, intervjua kandidater samt att nominera lämpliga kandidater till fullmäktige. Valberedningen skall vara styrelsen behjälplig vid rekrytering till styrelsens utskott och övriga föruppdrag under styrelsen. Utöver övriga styrdokument reglerar fullmäktige valberedningens arbete genom instruktioner samt tjänstestruktur. Stadgetolkare Som stadgetolkare träder du in när det råder en tvist eller annan oklarhet om hur stadgan skall tolkas, med uppgiften att ange den slutgiltiga tolkningen. Stadgetolkaren ska vara verksam vid universitetet eller ha god kännedom om hur är organiserat. Revisorer Revisorerna ansvarar för en fortlöpande granskning av s räkenskaper och förvaltning.

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur.

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur. 1(10) för verksamhetsår 2018/2019 en för verksamhetsår 2018/2019 är en förteckning över de förtroendevalda poster som utses av fullmäktige. Dokumentet har som syfte att ge en överblick över vilka de poster

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2016-02-04 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2018-03-01 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Sidnummer 1(4) Rev

Sidnummer 1(4) Rev Sidnummer 1(4) Rev 2017-04-08 Budget för 2017/2018 Dokumenttyp Budget Dokumentansvarig Styrelsen Fastställs av Fullmäktige Intäkter 1. Stöd från Linköpings universitet 3715780 Arbetsmiljö 75000 Grundstöd

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Antaget av Fullmäktige [Välj datum]

Antaget av Fullmäktige [Välj datum] Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av Fullmäktige [Välj datum] Innehåll Innehåll... 2 Kapitel 1: Allmänt... 3 Kapitel 2: Presidiet... 4 Kapitel 3: Kårordförande... 5 Kapitel 4: Vice Kårordförande...

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Handlingsplan för 2015/2016

Handlingsplan för 2015/2016 1(7) för 2015/2016 Inledning en för s verksamhetsår 16/17 anger de särskilda satsningar som studentkåren ska genomföra under året. ansvarar för att handlingsplanen genomförs, men det är hela studentkårens

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

SöderS organisationsplan 11/12

SöderS organisationsplan 11/12 SöderS organisationsplan 11/12 Fastställd av fullmäktige 2011-04-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Verksamhetsplan under treårsperioden

Verksamhetsplan under treårsperioden Sidnummer 1(8) 2018-2021 under treårsperioden 2018-2021 s verksamhetsplan är ett dokument som sätter kårens riktning för den kommande treårsperioden. Dokumentet är en vägledning för organisationen och

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

Budget 2019/2020. Summa av Budgeterad intäkt

Budget 2019/2020. Summa av Budgeterad intäkt Budget 2019/2020 Radetiketter Summa av Budgeterad intäkt Summa av Budgeterad kostnad Förvaltning 3484343 3872646 Stöd från s universitet 3308343 Grundstöd 3008343 Kårordförandes omkostnader 300000 Kårstyrelsen

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär:

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: https://goo.gl/forms/q8jgnviaoyxfetb73 Valberedningen svarar på frågor om valet på val@gus.gu.se Från och med den 13 feb 2018 kan du

Läs mer

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX 1 Innehåll Arbetsordning för SAUS... 3 Ansvarsområde... 3 Arbetsfördelning... 4 Delegationsordning... 4 Instruktion för ledamot... 5 Det åligger

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Protokoll 13/14-5. Consensus fullmäktigesammanträde 1(9) Datum: Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US

Protokoll 13/14-5. Consensus fullmäktigesammanträde 1(9) Datum: Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US Protokoll 13/14-5 Consensus fullmäktigesammanträde Datum: 2014-03-03 Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US Närvarande: SG Linnéa Högberg Niklas Norberg John Lemchen AT Ej närvarande LOG Maria Jönsson

Läs mer

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsen Kårstyrelsen är s operativa organ och har ansvar främst för att verkställa verksamhetsplanen. Kårstyrelsen: har det operativa ansvaret för organisationen representerar

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Budget för verksamhetsår 2014/2015

Budget för verksamhetsår 2014/2015 1 (8) Budget för verksamhetsår 2014/2015 Intäkter Stöd från Linköpings universitet 3401 Grundstöd 2 684 480 kr Ersättning om 320 kr / heltidsekvivalent. 3403 Arbetsmiljöarbete 75 000 kr Ersättning för

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Linköping 150225 Utifrån diskussioner med styrelsen och FUM så har styrelsen nu skrivit ett utkast till verksamhetsplan för verksamhetsåret 15/16. De strukturella

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2012 2013 Consensus - en kår nära dig 1(9) Inledning Verksamhetsåret 11/12 har fokuserat mycket på att vara En kår nära dig. Det har skapats rutiner för att synas

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Verksamhetsplan för

Verksamhetsplan för 1(13) Inledning Tanken med en treårig verksamhetsplan s verksamhetsplan är ett dokument som sätter kårens riktning för den kommande treårsperioden. Dokumentet är en vägledning för organisationen och ett

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vid Lunds universitet

Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vid Lunds universitet PROTOKOLL Valberedningen Närvarande ledamöter Lukas Olsson (vice ordförande) 1 11 Theresa Fuchs (ledamot) 1 11 Micha Hallberg (ledamot) 10a, d, g, h 11 Ärende Beslut/kommentar 1. Mötets öppnande Vice ordförande

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för Kårledningens enheter

Arbetsbeskrivningar för Kårledningens enheter Arbetsbeskrivningar för Kårledningens enheter Arbetsbeskrivningarna är jämte verksamhetsplanen enheternas största stöd i verksamheten. Dessa dokument visar vilka arbetsområden som är prioriterade för Chalmers

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 18/19

VERKSAMHETSPLAN 18/19 1 VERKSAMHETSPLAN 18/19 Antagen 2018-04-07 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR ARBETSBESKRIVNINGAR Kårhuset Lund, 12 december 2015 Presidiet Presidiet sköter den dagliga ledningen av Teknologkåren. Vidare ska Presidiet kontinuerligt utvärdera och planera Teknologkårens verksamhet

Läs mer

Diskussionsunderlag Budget

Diskussionsunderlag Budget Linköping 2015-02-25 Diskussionsunderlag Budget Efter diskussion om verksamhetsplan för kommande verksamhetsår har styrelsen kommit fram till att vissa poster i budgeten kommer att behöva ändras. Just

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för kårledningens enheter

Arbetsbeskrivningar för kårledningens enheter Arbetsbeskrivningar för kårledningens enheter Arbetsbeskrivningarna är jämte verksamhetsplanen enheternas största stöd i verksamheten. Dessa dokument visar vilka arbetsområden som är prioriterade för Chalmers

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-02-08 1. ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP I. ERHÅLLANDE II. RÄTTIGHETER III. SKYLDIGHETER 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR I. ORGAN

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2015 2016 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 2015-03-31 Inledning Verksamhetsplanens innehåll är en kombination av de frågor som styrelsen 14/15 anser bör

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument Kristianstad Studentkår Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument 1 Innehåll Arbetsordning för styrelsen på Kristianstad Studentkår... 3 Instruktion för ledamot... 6 Instruktion för

Läs mer

LOGISTIKSEKTIONENS STADGAR

LOGISTIKSEKTIONENS STADGAR LOGISTIKSEKTIONENS STADGAR Senast reviderad: 2015-01-15 2 Innehållsförteckning 1. Ändamål... 5 1.1. Ändamål... 5 2. Medlemskap... 5 2.1. Medlem... 5 2.2. Hedersmedlem... 6 3. Organisation... 6 3.1. Organisation...

Läs mer

CONSENSUS BUDGET

CONSENSUS BUDGET CONSENSUS BUDGET 2013-2014 Kontonr. Intäkter 3980 Verksamhetsstöd HU 845 000 kr 3980 Mottagningsstöd HU 120 000 kr 3981 Medlemshantering 226 667 kr 3982 Arbetsmiljö LiU 75 000 kr 3983 LiU stöd för Kårordförande

Läs mer

CURRICULUM VITAE. Samhällsvetenskapligaprogrammet vid Kungsholmens Gymnasium Internationella sektionen, samtliga ämnen studerades på engelska.

CURRICULUM VITAE. Samhällsvetenskapligaprogrammet vid Kungsholmens Gymnasium Internationella sektionen, samtliga ämnen studerades på engelska. CURRICULUM VITAE PERSONUPPGIFTER: Veronica Andersson Gråbrödragatan 12 nb 582 18 Linköping 013-14 93 83 0708 74 69 64/alt. 0735 42 19 20 veronica@stuff.liu.se UTBILDNING PÅ GYMNASIENIVÅ: Samhällsvetenskapligaprogrammet

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida Valberedningen har valt att nominera Karin Jerner till Kårordförande. Karin är en mycket strukturerad och stabil person som kan föra sig väl i olika sociala situationer och har god retorisk förmåga, något

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 för Grafisk design och kommunikations sektion Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Senast uppdaterade 2013-05-29 GDK-sektionen 2 (10) 2011-05-03 Innehållsförteckning

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 Studentkåren Malmös verksamhetsplan 2013-2014.doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 1. Inledning Under verksamhetsåret 13/14 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens

Läs mer

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: 17.30 på Örat Närvarande: Kårordförande Vice Kårordförande med studiesocialt ansvar Vice Kårordförande med utbildningsansvar

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

Reglementessamling rö rande La rarsektiönen vid Linkö pings universitet. Reviderade 2014-12-16

Reglementessamling rö rande La rarsektiönen vid Linkö pings universitet. Reviderade 2014-12-16 Reglementessamling rö rande La rarsektiönen vid Linkö pings universitet Reviderade 2014-12-16 Innehållsförteckning Om samlingen... 3 Reglemente för FOUL... 3 Kapitel 1: Organisation... 3 Kapitel 2: Ekonomi...

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Antaget av Fullmäktige Reviderat av Stämman

Antaget av Fullmäktige Reviderat av Stämman Stadgar för Studentkåren i Skövde Antaget av Fullmäktige 2014-12-18 Reviderat av Stämman 2016-11-08 1 Innehåll Innehåll... 2 Kapitel 1: Ändamål... 3 Kapitel 2: Medlemmars rättigheter och skyldigheter...

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sektionsstyrelsen Sektionsstyrelsen är s styrelse och är sektionsmötets ställföreträdare (Stadga 9:1). Detta dokument är en sammanställning av sektionsstyrelsens

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Vårterminsmöte: Under vårterminsmötet skall följande poster tillsättas: Valberedning

Vårterminsmöte: Under vårterminsmötet skall följande poster tillsättas: Valberedning Reglemente D-Chip 1. Hedersmedlemmar Hedersmedlemmar är: Nora Ekdahl Anu Uus Erik Iveroth (Chip N Dale 2009 samt 2010) Olov Petrén (Chip N Dale 2011) Lars Gustafsson (Chip N Dale 2012) Chip N Dale Föreningens

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2012-09-27 GILTLIGT TILL OCH MED 2015-03-29

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2012-09-27 GILTLIGT TILL OCH MED 2015-03-29 REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2012-09-27 GILTLIGT TILL OCH MED 2015-03-29 Reglementets utgångspunkt Samhällsvetarkåren vid Lunds universitets (hädan efter Samhällsvetaråren) reglemente finns till och

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Stadgar gällande SKA-sektionen

Stadgar gällande SKA-sektionen HÖSTTERMINEN 2017 Stadgar gällande SKA-sektionen Sektionen för kandidatprogrammet Samhälls- och Kulturanalys och Mastersprogrammet Ethnic and Migrations studies Linköpings universitet Campus Norrköping

Läs mer

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01 REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01 Reglementets utgångspunkt Samhällsvetarkåren vid Lunds universitets (hädan efter Samhällsvetarkåren) reglemente finns till

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Föreningen IT-Sektionen i Uppsala. Stadgar

Föreningen IT-Sektionen i Uppsala. Stadgar Föreningen IT-Sektionen i Uppsala Stadgar gillad och antagen av årsmötet 2001 reviderad av årsmötet 2002 reviderad av årsmötet 2005 reviderad av årsmötet våren 2007 reviderad av årsmötet hösten 2008 reviderad

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Kårstyrelsen har arbetat med att ta fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med ledningsgruppen.

Kårstyrelsen har arbetat med att ta fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med ledningsgruppen. Sid 1(11) ARBETSBESKRIVNINGAR har arbetat med att ta fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med ledningsgruppen. Syfte Arbetsbeskrivningens syfte är att skapa kontinuitet i ledningsgruppens arbete och

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer