GULDKLUBBENS Jubileumsskrift

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GULDKLUBBENS Jubileumsskrift 1978-2003"

Transkript

1 GULDKLUBBENS Jubileumsskrift Inledning Denna jubileumsskrift är ett försök att skildra Guldklubbens aktiviteter från starten 1978 till år Avsikten är att, för framtida intressenter, redogöra för Guldklubbens inriktning, aktiviteter, vilka stipendiater vi utsett samt vilka förändringar som genomförts under de första 25 åren. Det kan konstateras att även om 25 år inte är så lång tid, har det varit svårt att hitta en fullständig beskrivning av verksamheten på grund av att protokoll och årsmöteshandlingar inte kunnat återfinnas. En del av här återgivna skeenden har tolkats genom att läsa protokoll, både före och efter planerade aktiviteter. Därför är det tacknämligt om Du som läser denna skrift och konstaterar felaktigheter, kontaktar undertecknad eller Guldklubbens styrelse för tillrättaläggande. Det kan konstateras att intresset för klubbens arrangemang många gånger varit ljumt från medlemmarnas sida. Styrelserna har efter bästa förmåga och med begränsade ekonomiska resurser försökt genomföra de önskemål som årsmötena framfört. Några stadgeändringar har genomförts under 25-årsperioden. Stadgarna, har sedan de första fastställdes den 27 augusti 1983, ändrats tre gånger nämligen 5 oktober 1994, 7 mars 1998 och den 15 mars Stadgarna från 1983, 1994, 1998 och 2003 bifogas som bilagor. Även vilka som ingått i råd och styrelser bifogas som tabellsammanfattning i bilaga. Samtliga guldmedaljörer från 1913 till 2002 finns upptagna i lista som bifogas. Vilka som erhållit Guldklubbens stipendier anges vid respektive årtal. Ett stort tack för benägen hjälp av Anita Gandå och Annsofie Ljunggren på GI för layout, redigering, fotomontage och tryckning av minnesskriften. Visby i juni 2003 Rune Fransson Sammanställare och protokolltydare.

2 Hur började det? Gotlands Idrottsförbund delade för första gången ut GI: s förtjänstmedalj i guld Mottagare var Alfred Franzén, Ekeby och John Larsson, Dalhem. Medaljens utseende hade utformats av dåvarande styrelseledamoten Ivar Persson. Följande bestämmelser gällde för erhållande av guldmedaljen: Förbundets guldmedalj bäres i blått och gult band och kan tilldelas den, som under längre tid inom förbundets centrala organisationer med nit och intresse samt på ett gagnande och framgångsrikt sätt arbetat och verkat för idrottsrörelsen. I undantagsfall kan medaljen utdelas till annan person som genom utomordentligt värdefulla insatser till gagn för idrotten främjat arbetet inom förbundet. Förtjänsttecken i silver och brons instiftades Från år 1913 och fram till 2002 har guldmedaljen delats ut till 119 mottagare. Hur bildades Gotlands Idrottsförbunds Guldklubb? Några av de som tilldelats GI: s guldmedalj började diskutera intresset av att anordna träffar med tidigare innehavare. Gotlands Idrottsförbund beslutade att, med anledning av sitt 70 års jubileum, inbjuda samtliga Guldmedaljörer till en utflykt med lunch och middag under försommaren Sagt och gjort, lördagen den 15 juli 1978 anordnades en bussutflykt, med 27 guldmedaljörer och 9 övriga deltagare från GI, RF, pressen m fl som genomförde besök på Solbergabadet, Hemse simhall, Hemse ishockeyhall och avslutades med en lunch på Hemse hotell. Under lunchen beslutades, efter förslag av Karl-Herman Engström, att namnet som använts i kallelsen för utflykten, GULDKLUBBEN, skulle instiftas. Vidare beslutades att en medlemsavgift på 25 kronor skulle uttas av Guldmedaljörerna och att dessa medel skulle användas för att utdela ett eller flera stipendium till någon framstående idrottsman. Samtidigt utsågs en kommitté bestående av Karl-Herman Engström, Anders Attner som i samråd med GI:s jubileumskommitterande Göran Engström GI, erhöll uppdraget att till nästa Guldklubbsträff, lämnar förslag till enkla stadgar för Guldklubben och att dessa innan träffen, sändes ut till samtliga medlemmar för yttrande. Stadgarna skulle antas och fastställas vid nästa klubbträff. Dagen avslutades med en gemensam middag på Snäckgärdsbaden.

3 Vad hände sedan? Genom Gotlands Idrottsförbunds försorg såg man till att avgiften togs in från medlemmarna samt att stipendiat för 1978 utsågs. Stipendiat blev Jan Erik Östergren, skidor var det i stort sett Gotlands Idrottsförbund, Göran Engström, som såg till att Guldklubbens ärenden blev utförda. Bland annat såg man till att medlemsavgifterna betalades in och att stipendiater utsågs. Samråd togs med Karl-Herman Engström och Anders Attner i klubbrådet. Stipendiat för 1979 Ronny Liljegren, orientering Lars Olsson, handboll 1981 anordnades en sommarträff i Åhsbergska hagen den 21 augusti med 12 deltagare. Där genomfördes ett Guldklubbsmästerskap i varpa som vanns av lag nr 4 bestående av Sigvard Löfstedt, Karin Bengtsson och Karl-Herman Engström. GI var anordnare av sommarträffen liksom de som såg till att medlemsavgiften blev betald samt utsåg 1981 års Guldklubbsstipendiat. Detta år erhöll Johan Hallgren denna utmärkelse inbjöds Guldklubbens medlemmar till träff den 27 mars, i samband med GI: s årsmöte, på Nya Snäckgärdsbaden. GI stod för lunch. Där diskuterades vilka statuter som skulle gälla för klubben samt valdes ett råd bestående av tre ledamöter. Dessa ledamöter var Karl-Herman Engström, Lennart Krullis Johansson och Britt Nyman.

4 Inbjudan till en sommarträff i Åhsbergska hagen den 21 augusti med klubbmästerskap i varpa skulle genomföras och med en gemensam middag på kvällen. Men för få medlemmar var intresserade och träffen fick inställas. GI svarade som vanligt med att indriva årsavgiften, som fortfarande var 25 kronor, samt utsåg stipendiat i samråd med klubbrådet. Årets stipendiat blev Jonas Lindgren, skidor. Karl-Herman Engström 1983 kallades Guldklubbmedlemmarna till möte den 26 mars på nya Snäck där 18 deltagare hörsammat kallelsen. Rådet omvaldes och årsavgiften fastställdes till 25 kronor. Lunch intogs på Snäckrestaurangen. Gotlands Idrottsförbund firade sitt 75 årsjubileum den 27 augusti. Festligheter genomfördes på Gutavallen och på propagandastationer på olika platser i Visby. På kvällen anordnades gemensam middag på Stadshotellet. I samband med jubileet samlades Guldklubben till ett möte där förslag till klubbens första stadgar lades fram vilka efter diskussion godkändes av mötet. Stipendiat för 1983 utsågs: Mariette Lundström, basket och Kjell Karlström, fotboll genomfördes årsmötet den 7 april på Nya Snäck. Årsmötet beslutade att det inrättade rådet skulle fortsätta ett år till. I rådet invaldes Göran Engström och omval blev det för Lennart Johansson och Britt Nyman. Årsavgift: 25 kronor. Sven Nordberg föreslog att styrelsen skulle verka för att namnuppgifter på Guldklubbens medlemmar och att de som erhållit Riksidrottsförbundets guldmedalj skulle införas i GI:s årsberättelse. Stipendiat Tony Olsson, motorsport förlades årsmötet till Borgen, Visby, den 30 mars. Det valda rådet föreslog årsmötet att en styrelse på fem personer borde väljas. Årsmötet antog rådets förslag. Till styrelse valdes: ordförande Lennart Krullis Johansson, sekreterare Karl- Arne Fontell, kassör Britt Nyman och till ledamöter Mats-Ola Granlund och Alvar Olin. Årsavgiften höjdes till 50 kronor. Efter mötet intogs lunch på Borgen. Stipendiat blev Susanne Rosengren, basket Inga protokoll funna för detta år. Årsavgiften är 50 kronor och den valda styrelsen är fortfarande kvar. Kan detta bero på dåligt medlemsintresse. Stipendiat Hans Lindkvist, fotboll genomfördes årsmötet i samband med GI:s årsmöte 30 mars med 17 deltagare. Vid mötet överlämnade Lennart Larsson en ordförandeklubba som gåva till Guldklubben. Klubban var hämtad från naturens konstskola, SKOGEN, och

5 förädlad av Lennart. Styrelsen omvaldes i sin helhet. Årsavgiften blev oförändrad 50 kronor. Under mötet debatterades den fortsatta klubbverksamheten eftersom intresset från medlemmarna var mycket låg. Krullis föreslog att klubben skulle anordna en debattkväll som skulle omfatta idrotten förr och nu. Årsmötet ansåg att man borde inbjuda GI-styrelsen och SDF-representanter till denna debatt.. Efter mötet intogs lunch på Snäckrestaurangen. Stipendiat blev Kurt Johansson, fotboll. Debatten om idrott förr och nu anordnades under hösten i GI: s regi, med inbjudna politiker och en panel av idrottsfolk. Debatten utföll inte direkt som klubben hade tänkt sig, utan gick helt i politikernas anda och blev för klubbdeltagarna en stor besvikelse Årsmötet genomfördes på Toftagården den 15 oktober. Ordförande konstaterade att årets verksamhet inte har varit så lysande och att träffen mellan idrottsfolket och politikerna helt spårade ur till politikernas fördel. Försöken att samla medlemmarna till aktiviteter hade misslyckats. Den träff som medlemmarna inbjudits till i samband med korporienteringen hade fem medlemmar anmält sig, men bara tre kom. Sven Nordberg föreslog återigen att en träff skulle anordnas i Åhsberska hagen. Mötet beslutade att en sådan träff skulle anordnas sista veckan i maj eller första veckan i juni kommande år. Omval skedde av hela styrelsen det vill säga: Ordförande Krullis Johansson, sekreterare K-A Fontell, kassör Britt Nyman och ledamöterna Mats-Ola Granlund o Alvar Olin. Årsavgiften beslutades vara oförändrad 50 kronor. Mötet beslutade också att på försök anordna en höstutflykt med buss till södra Gotland. För att planlägga denna resa utsågs Sigvard Löfstedt. Gotlands Idrottsförbund firade sina 80 år med en ungdomskonferens på Toftagården och inbjöd 10 åringens medlemmar till en gemensam middag på kvällen. Årsmötesdeltagarna fick även övervara ungdomskonferensen och lyssna till de förslag mm som framfördes där. Stipendiat blev Mattias Sunneborn, friidrott Enligt styrelseprotokoll avhölls årsmötet lördagen den 27 maj. Sven Nordbergs förslag om tävlingar i Åhsbergska hagen skulle genomföras och därefter årsmöte med lunch på Gustavsviks sommarrestaurang. Inget årsmötesprotokoll har hittats, men man kan utläsa mellan raderna att denna verksamhet förmodligen blev inställd. Stipendiat Peter Nordgren, skytte Styrelsen beslutade att årsmötet skulle genomföras den 31 mars i samband med GI: s årsmöte på Snäck. Styrelsen diskuterade även möjligheten att klubbmedlemmarna skulle kunna tilldelas frikort till idrottsevenemang på Gotland. Beslutades att inlämna en skrivelse till GI i detta ärende. Årsmötesprotokoll ej hittat! Stipendiat Peter Lindström, ishockey genomfördes årsmöte med bussutflykt 20 april. Besök gjordes vid Klintevallen, Hemse ishall, Hemse simhall samt Närs golfanläggning där årsmötet genomfördes. Årsmötet leddes av ordförande Lennart Krullis Johansson där aktuella frågor diskuterades. Krullis beklagade den låga verksamheten under 1990 som berodde på dålig anslutning till anordnade arrangemang. Årsmötet hoppades att de utlovade (av GI beslutade) frikorten skulle utsändas till

6 Guldkubbens medlemmar. Styrelsen omvaldes i sin helhet. Årsavgiften beslutades vara 50 kronor. Efter mötet intogs lunch på golfrestaurangen Fransan. Stipendiat för året blev Sara Karlström, skytte avhölls årsmöte på A 7 gamla underbefälsmäss där nu Visby IF Gute och Gotlands Fotbollförbund residerar. Mötet gav avgående styrelse ansvarsfrihet och hela styrelsen omvaldes. Efter mötet övervarade medlemmarna, av Gotlands Handikappidrottsförbund anordnad, uppvisning i curling och boccia, som genomfördes i A 7 gymnastiksal, vilket uppskattades av klubbmedlemmarna. Stipendiat för året var Mats Ladebäck, basket firade Guldklubben 15 år. Höstträff och årsmöte genomfördes 14 augusti vid Bläse kalkbruk. Guidning av bruket genomfördes av Yngve Friberg och en tur med tåget gjordes varefter årsmöte och lunch genomfördes. Efter mötet fortsatte bussturen till Bungemuseet. Ansvarsfrihet för styrelsen beviljades och styrelsen omvaldes i sin helhet. En höstträff genomfördes 17 november med besök på Visby lasarett. Idrottsläkaren Staffan Bark guidade runt på lasarettet och kvällsfika intogs i cafeterian. Stipendiat 1993 var Malin Petersson, ishockey. Trevlig samvaro med underhållning av Guldklubbsorkestern under ledning av Klas Kristiansson. Åktur med tåget och ett gruppfoto. Foto: K-O Fransson hölls årsmötet den 15 oktober vid Visby AIK: s idrottsanläggning vid Traume. Årsmötet var snabbt avklarat och ansvarsfrihet gällde och omval av ledningen genomfördes. Årsavgiften beslutades oförändrad d v s 50 kronor. Ändring av stadgarna godkändes. Före lunchen berättade Visby AIK: s Janne Lindell om uppbyggandet av anläggningen och vilka planer som fanns planerade för framtiden.

7 Stipendiat detta år är Christer Olsson, fotboll genomfördes inget årsmöte på grund av ordförandens sjukdom. Däremot anordnades en medlemsträff den 10 maj på Penninglotteriet med 40 deltagare. På hösten besökte Guldklubben Militärkommando Gotlands militärmuseum. 11 medlemmar ställde upp. Guldklubbens stipendium tilldelades Madelene Allmungs, orientering genomfördes årsmötet i Humanus lokaler den 2 mars. Årsmötesförhandlingarna omfattade de vanliga frågorna och styrelsen omvaldes. Vidare beslutade mötet om vissa ändringar av stadgarna. Årsavgiften förblev oförändrad. Stipendiat 1996 blev Peter Engström, bowling. Höstträff genomfördes den 28 oktober med besök på Fornsalen och där i första hand vid Fenomenalen. Efter besöket intogs fika på Högskolan. Vår ordförande Lennart Krullis Johansson avled den 28 november. Många av oss kamrater deltog vid den välbesökta jordfästningen den 11 december i Visby Domkyrka. Lennart Krullis Johansson

8 1997 hölls årsmötet, som vanligt i Humanus lokaler med Lasse Hammarström som värd, den 22 mars. Till ny ordförande, efter bortgångne Lennart Johansson, valdes Göran Engström. Även ny kassör valdes in i styrelsen, som efterträdare till Britt Nyman, nämligen Ewert Gardinge. Resterande styrelseledamöter omvaldes. Årsavgiften bestämdes till 50 kronor samt att medlem som fyllt 80 år blir ständig medlem och därmed avgiftsbefrias. Höstutflykten genomfördes den 4 oktober och förlades till Hamra hälsocenter varefter lunch åts på Hamra krog. Ewert Gardinge hade tagit fram ett Guldklubbsmärke i tyg att användas på blazer eller jackor. Priset på märket fastställdes till 30 kronor. Till 1997 års stipendiat hade utsetts Lennart Olofsson, bågskytte. Som traditionen gav så hölls 1998 års årsmöte på Humanus den 7 mars. Vid årsmötet antogs omarbetade stadgar och oförändrad årsavgift. Till ny ordförande, efter Göran Engström, valdes Rune Fransson. Styrelsen i övrigt valdes om. Höstutflykten genomfördes med buss till Fårö och deltagarna intog lunch vid FBU:s kursgård, Svenslägret. En gymnastiktjej fick årets stipendium nämligen Marie Gahnström. Årsmötet 1999 genomfördes den 6 mars, ja just det, på Humanus i Visby. Ewert Gardinge hade avsagt sig sitt styrelseuppdrag som kassör och mötet valde att ge förtroendet till Rune Fohlström. Ordförande och övriga styrelseledamöter omvaldes. Årsavgiften höjdes försiktigt till 60 kronor. Höstutflykten, med 20 deltagare, gick detta år med buss till östra Gotland efter en runda via Kinnerstugan (fikapaus) till Cementa, där vi fick en guidad tur ledd av Jan-Ove Schalén, varefter förflyttning skedde till Åminnes restaurang för en god lunch. Återfärden till Visby gick via Norrlanda ljusfabrik och Bringes i Norrlanda där eftermiddagsfika intogs. Efter förfrågan från arrangörerna av Nat West Island Games om Guldklubben kunde bistå med kostnaden för anskaffande av guldmedaljerna för spelen, beslutade styrelsen att vädja till medlemmarna om bidrag till dessa. Guldklubbens kassa tillät inte att direkt bevilja denna utgift. Kostnaderna för medaljerna skulle vara cirka 8000 kronor. Medlemmarnas generositet var stor varvid insamlade medel blev 8101 kronor. Totalt kostade medaljerna 8140 kronor så endast 39 kronor saknades för att nå uppsatt mål. Guldklubbens medlemmar visade här att vi ställer upp för den gotländska idrotten när det behövs. Spelen blev en stor succé för arrangerande Gotlands Idrottsförbund. Stipendiat för året blev Joacim Daun, friidrott. Vid årsmötet 2000 som vi avhöll i Humanus lokaler nyvaldes, efter avgående nestorn Alvar Olin, Karl-Olof Putte Fransson. Årsavgiften höjdes till 75 kronor. Den traditionella höstträffen samlade 19 deltagare och genomfördes med buss till Bara IK:s bouleplan där vi mötte världsmästarna i varpa, bröderna Hansson, i en boulematch. Guldklubben stod slutligen som segrare. Tänk att få slå världsmästarna på deras hemma plan!! I och för sig var det väl tur att det inte var varpa kampen gällde. Efter denna tvekamp så gick färden vidare till den nyöppnade restaurangen vid Herrvik, där lunch intogs. På hemfärden besökte vi Östergarns IF och fick där en redogörelse för hur en liten förening kan överleva med små resurser. Valet av stipendiat för år 2000 föll på Petra Allestad, simning.

9 Guldklubben med respektive vid utflykt till Bara och boulespel mot bröderna Hansson, världsmästare i varpa. Foto: Rune Fohlström Den 14 mars 2001 genomförde vi årsmötet, med risk för att bli tjatig, hos Humanus. Som vanligt var Lasse Hammarström värd och även årsmötesordförande. Styrelsen fick förnyat förtroende och årsavgiften förblev oförändrad. Kurt Johansson, känd fotbollsprofil, kåserade över ämnet idrottsledare förr och nu vilket uppväckte många minnen från dråpliga händelser som inträffat under årens lopp. Efter mötet inbjöd Lasse Hammarström deltagarna på kaffe med dopp. Till årets stipendiat utsågs Mikael Budin, fotboll. För första gången anordnades höstträffen i Visby den 13 juni med 24 deltagare. Vi besökte Visby Skeppargille, Visby domkyrka och förflyttade oss till Frimurarlogens lokaler där vi avnjöt en god buffé. Efter att ha ätit och druckit gott avnjöt vi en musikalisk afton i Sankt Nicolai ruin med Visby storband förstärkt med Arne Domnérus. En lyckad och uppskattad sommarkväll i glada kamraters lag. I samarrangemang med SISU anordnade vi den första idrottshistoriska cafékvällen på Gutavallens cafeteria. Vår första kåsör var Torsten Palmquist som berättade om gotländska ishockeyns utveckling genom åren fortsatte arbetet med att försöka bilda en från Guldklubben fristående idrottshistorisk förening. Vi tillsatte en arbetsgrupp bestående av styrelsen förstärkt med Kjellåke Nordström. Delar av styrelsen blev även engagerade i GI: s projekt Riksidrottsförbundet 100 år för att ta fram ideella ledare inom gotländsk idrott under 1900-talet. Meningen är att en utställning på Gotlands Fornsal skall äga rum under senare delen av Arbetet fortskrider för fullt. Även de idrottscafékvällar som startade föregående år har fortsatt med en kväll i månaden,

10 förutom i mars, juni, juli, augusti samt december. Vid ett av cafémötena utsåg deltagarna de idrottshistoriska platser som skulle anmälas till RF. Årsmötet avhölls den 20 mars i Humanus lokaler. Lasse Hammarström stod för lokal och kaffe samt ledde årsmötet med bravur. Vi hade även arrangerat den gotlandskände skådespelaren mm Evert Jansson som läste ett par Gotlandsberättelser, vilket hörbart uppskattades av årsmötesdeltagarna. Vår sekreterare Karl-Arne Fontell avgick efter många år i styrelsen, på grund av sjukdom, och till hans efterträdare valdes Lennart Svennefelt. Övriga i styrelsen omvaldes. Till styrelsen adjungerades även Rosita Fellman för att förstärka den idrottshistoriska gruppen. Årsavgiften fastställdes till 100 kronor. Styrelsen har även gjort en genomgång av gällande stadgar och beslutat att modernisera dessa utan att bruka våld på grundstadgarna. Förslaget till förändringar skickades ut till samtliga medlemmar för yttrande men väldigt få har anmält några synpunkter. Meningen är att de nya stadgarna ska beslutas på årsmötet Styrelsen beslutade att upprätta matrikel över medlemmarna och skickade ut ett frågeformulär till alla Guldklubbsmedlemmar. Av ca 70 registrerade medlemmar fick vi in svar från 37. Guldklubben fyller 25 år 2003 och en minnesskrift är under utarbetande. Stipendiat för innevarande år har utsetts Erik Larsson, friidrott års styrelse: Lennart Svennefelt, K-O Fransson, Rune Fohlström, Rune Fransson och Mats-Ola Granlund. Foto: Anita Gandå Detta år firar klubben sitt 25 års jubileum. Årsmötet avhölls den 15 mars på Humanus. Årsmötet leddes som vanligt av Lasse Hammarström. Mats-Ola Granlund hade avsagt sig omval och Kjellåke Nordström invaldes som ersättare. Enligt de nya stadgarna valdes ordförande Rune Fransson på ett år, K-O Fransson och K Nordström på två år och Rune Fohlström o Lennart Svennefelt på ett år. Årsavgiften är oförändrad på 100 kronor. De nya stadgarna föredrogs av Rune Fohlström och antogs i sin helhet av årsmötet. Den 11 april firade Gotlands Idrottsförbund att Riksidrottsförbundet firar 100 år. Samtliga Guldklubbsmedlemmar var inbjudna till en buffé på Visby Hotell. Omkring 40 medlemmar hade hörsammat inbjudan. Styrelsen har under året även separerat den idrottshistoriska gruppen från Guldklubbens verksamhet. Den 16 januari inbjöds intresserade att bilda Gotlands Idrottshistoriska förening. Vid detta möte diskuterades verksamhet, stadgar mm och en interimsstyrelse valdes. Idrottshistoriska föreningens första årsmöte äger rum den 4 september. En påminnelse utskickades för att få in svar på matrikelfrågorna. Fortfarande är det några tiotal som ej svarat. Den 26 juli kommer Guldklubbens 25 åriga verksamhet att firas i samband med den årliga sommarträffen. Stipendiat för 2003 utses först i början av Visby i juni 2003 Rune Fransson

Guldklubbens stipendiater 2014: Ida Kellström och Mats Åkerblom Foto: Lasseman Larsson resp. Jenny Pettersson/SR Gotland

Guldklubbens stipendiater 2014: Ida Kellström och Mats Åkerblom Foto: Lasseman Larsson resp. Jenny Pettersson/SR Gotland Guldklubbens stipendiater 2014: Ida Kellström och Mats Åkerblom Foto: Lasseman Larsson resp. Jenny Pettersson/SR Gotland Verksamhetsberättelse 2014 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed

Läs mer

Guldklubbens stipendiater 2013: Göran Nährström, Anna Jakobsson och Harald Hoffman Foto: Lasseman Larsson

Guldklubbens stipendiater 2013: Göran Nährström, Anna Jakobsson och Harald Hoffman Foto: Lasseman Larsson Guldklubbens stipendiater 2013: Göran Nährström, Anna Jakobsson och Harald Hoffman Foto: Lasseman Larsson Verksamhetsberättelse 2013 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

GA Foto: Elsie Nordström. Guldklubbens stipendiater 2012 Evert Olsson och Oskar Stillman

GA Foto: Elsie Nordström. Guldklubbens stipendiater 2012 Evert Olsson och Oskar Stillman GA 15.6.2012 Foto: Elsie Nordström Guldklubbens stipendiater 2012 Evert Olsson och Oskar Stillman Verksamhetsberättelse 2012 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 20

Läs mer

Guldklubbens stipendiater 2011 Adam Ladebäck och Anna Oscarsson Foto: Lasseman Larsson

Guldklubbens stipendiater 2011 Adam Ladebäck och Anna Oscarsson Foto: Lasseman Larsson Guldklubbens stipendiater 2011 Adam Ladebäck och Anna Oscarsson Foto: Lasseman Larsson Verksamhetsberättelse 2011 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 21 april 2012

Läs mer

Foto: Lisa Etzner. Guldklubbens stipendiater 2016: Louise Etzner Jakobsson Marcus Larsson. Foto: Radio Gotland

Foto: Lisa Etzner. Guldklubbens stipendiater 2016: Louise Etzner Jakobsson Marcus Larsson. Foto: Radio Gotland Foto: Lisa Etzner Guldklubbens stipendiater 2016: Louise Etzner Jakobsson Marcus Larsson Foto: Radio Gotland Verksamhetsberättelse 2016 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte

Läs mer

Guldklubbens stipendiater 2015: Carl Jacobsson och Tove Rönnbäck Foto: Tommy Backlin och Elsie Nordström

Guldklubbens stipendiater 2015: Carl Jacobsson och Tove Rönnbäck Foto: Tommy Backlin och Elsie Nordström Guldklubbens stipendiater 2015: Carl Jacobsson och Tove Rönnbäck Foto: Tommy Backlin och Elsie Nordström Verksamhetsberättelse 2015 2 GULDKLUBBEN Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte fredag

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11 Verksamhetsberättelse 2009 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 11 mars 2010 kl 18.30 i Gurkans kvarterslokal,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga.

PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga. LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Guldklubbens stipendiat 2010 Clara Markstedt, fotboll. Guldklubbens stipendiat 2010 Thomas Löfkvist, cykel

Guldklubbens stipendiat 2010 Clara Markstedt, fotboll. Guldklubbens stipendiat 2010 Thomas Löfkvist, cykel Guldklubbens stipendiat 2010 Clara Markstedt, fotboll Guldklubbens stipendiat 2010 Thomas Löfkvist, cykel Verksamhetsberättelse 2010 2 GULDKLUBBEN 2011-04-02 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl 11.00-12.00 i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Välkomnande Ordföranden Sven Olof Ekholm hälsade de ca 80 närvarande medlemmarna

Läs mer

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2012-03-08 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014

KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014 ÅRSMÖTESPROTOKOLL KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014 Lokal: Sjölins Ek gymnasium, Mäster Mikaels gata 10 Stockholm. 1/ Åldermannen, Göran Wendin, öppnade Katarina Skolgilles 84:e årsmöte och hälsade alla årsmötesdeltagare

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Årsmöte Blekinge Seglarförbund

Årsmöte Blekinge Seglarförbund Sid 1( 5 ) Årsmöte Blekinge Seglarförbund Tid: Plats: Närvarande: 26 november 2015 Kl.19.00 Karlshamns Segelsällskaps klubbstuga, Karlshamn Enligt deltagarlista Före årsmötesförhandlingarna: Ordföranden

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 ÅRSMÖTESPROTOKOLL KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 Lokal: Sjölins Ek gymnasium, Mäster Mikaels gata 10 Stockholm. 1/ Åldermannen, Göran Wendin, öppnade Katarina Skolgilles 83:e årsmöte och hälsade alla årsmötesdeltagare

Läs mer

3. Dagordningen godkändes efter att punkt 20 lades till efter punkt 10 på dagordningen.

3. Dagordningen godkändes efter att punkt 20 lades till efter punkt 10 på dagordningen. Årsmöte för Gotlands Guideförening 2019-02-09 Plats: Villa Manhem på Scandic i Visby. 45 deltagare. 1. Ordförande Gunilla Lauström hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Mötet ansåg årsmötet

Läs mer

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut.

För att hedra dessa bortgångna medlemmar hölls en tyst minut. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress i Alingsås lördagen den 2 april 2011. Förhandlingarna startade kl. 11.00. Kongressen hölls i Alingsås SS spellokal, Ängsgatan

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg

Wagner-Sällskapet i Göteborg Wagner-Sällskapet i Årsmötesprotokoll 2019 Tidpunkt: 2019-04-06 kl. 14.30 Plats: Norges Hus, Närvarande: 27 medlemmar och 4 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets ordförande Lennart Röök,

Läs mer

Gotlands Idrottsförbunds styrelser

Gotlands Idrottsförbunds styrelser Gotlands Idrottsförbunds styrelser 1/3 1937 28/2 1938 Ordförande: Ivar Sellergren, Visby Övriga ledamöter: O. H. Jacobsson, Visby, vice ordf. Bernh. Gellbom, Visborgs-sl., sekr. Allan Sandström, Visby,

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Kongressprotokoll 2014

Kongressprotokoll 2014 Västergötlands Schackförbund Sid 1 Kongressprotokoll 2014 Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds Kongress lördagen den 29 mars 2014. Förhandlingarna startade kl 11. Kongressen hölls på Hultasjöns

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014

ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014 ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014 HALMSTAD 2004 Datum: 2015-02-14 Närvarandestyrelsemedlemmar: Jan-Inge Ottosson Tina Upphoff Lise Hoffert Glenn Störsjö Thomas Winberg Nils Ove Norrman Deltagande medlemmar:

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 95 årsmöte Dag: Lördag 9 mars 2013 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och parentation

Läs mer

I STOCKHOLM 2006-02-21

I STOCKHOLM 2006-02-21 1 GOTLANDS GILLE ÅRSMÖTE I STOCKHOLM 2006-02-21 Plats: Westmanska Palatset Närvarande: Ett 70-tal ledamöter 1 Ordföranden Mats Ekeroth förklarar sammanträdet öppnat och hälsar Gillesledamöterna välkomna.

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande.

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 26 januari 2017. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2017 års älgmöte. 1. Val

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 Plats: Stallet på Mårbacka Närvarande: ett femtiotal av sällskapets medlemmar samt ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman, Herta

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2016-02-19 1. Mötets öppnande: Dagen började med att ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2016. Önskar b.la. att

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING Verksamhetsberättelse 2013 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte och cafékväll torsdag 15 maj 2014 kl. 18.30 i Gutavallens Cafeteria,

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2017 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 18 maj klockan 15.00 PLATS: Klubben Resande gesäller, Helsingör, Danmark Närvarande: Berit

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Datum: 2009-08-29. Plats: Wisby Rackethall. Närvarande, röstberättigade: Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate Lawergren, Bertil Lawergren, Mattias

Läs mer

Sändlista. PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10.

Sändlista. PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10. Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10. Börje Kavhed Sekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2014-03-05 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 27 juni 1999 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet.

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 5 mars 2011 kl. 11.00 12.50 Riddarsalen, Riddarhuset, Stockholm Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 22 juni 1997 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Undens Fiskevårdsområde

Undens Fiskevårdsområde Undens Fiskevårdsområde Protokoll fört vid årsstämman lördagen den 24 mars 2012 i församlingshemmet i Sannerud Föreningens ordförande Gunnar Bohlin hälsade samtliga välkomna till årsstämman och mötet inleds.

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård.

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. SPFSeniorerna Orsa Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl.15.00 i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. 1 Årsmötets öppnande. Parentation. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade ca

Läs mer

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås

Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Protokoll fört vid Västmanlands Fotbollförbunds årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 18.30 ABB Arena Nord Rocklunda Västerås Ordförande Johan Björklund hälsar årsmötesdeltagarna varmt välkomna till Västmanlands

Läs mer

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna.

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna. 1 BORÅS O-RING Protokoll fört vid årsmöte med Borås O-ring onsdagen den 27 januari 2016. Plats: SOK 68:s klubbstuga, Nordtorp Närvarande: föreningarnas ombud enligt bilaga. 1 Öppnande Årsmötet öppnades

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin Mona Snäckerström Roger Wärn Christer Stoltz Bo Johansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin Mona Snäckerström Roger Wärn Christer Stoltz Bo Johansson Protokoll nr: 8 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-09-13 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 90-102 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Anders Rönndal från Öresundskraft och Ulf Liljefors från Höganäs Energi informerade

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen

Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen 2005-12-11 1 Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen Närvarande: 28 st. medlemmar 1. Mötets öppnande Vice ordföranden Peter Elgström

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129 Protokoll nr: 10 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-11-15 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 117-129 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

BOFORS FRITID, KARLSKOGA

BOFORS FRITID, KARLSKOGA BOFORS FRITID, KARLSKOGA Stadgar för Bofors Fritid, Karlskoga antagna i november 1993. Reviderat och antaget: 2007-03-06 1 Föreningens namn och Ändamål Föreningen, vars namn är Bofors Fritid, Karlskoga,

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2015-03-14 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 Tid: lördag den 14 mars 2014 kl. 12.00 Plats: Brännögården, Brännö Närvarande: 15

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Förslag till ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 ÖOF 2014 1 2014-01-22 Östergötlands orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska riktlinjer Posthantering och kommunikation

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011 Wagner-Sällskapet i Göteborg Årsmötesprotokoll 2011 Tidpunkt: 2011-03-14 kl 17.30 Plats: Norska Sjömanskyrkan, Göteborg Närvarande: 34 medlemmar och 9 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer