Idrottslig Samverkan i Gråbo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Idrottslig Samverkan i Gråbo"

Transkript

1 Sida 1 av 7 Idrottslig Samverkan i Gråbo Sammanställda minnesanteckningar Sammanfattning Det finns ett uttalat intresse av ett enklare boende hos de flesta föreningar och organisationer som deltagit i studien. En etablering kommer att innebära ökade möjligheter till arrangemang av olika slag, vilket kommer att innebära fler besökare till kommunen och en utveckling av föreningarnas verksamheter och Lerums kommun. Föreningarnas aktiviteter med säsongerna fördelade på olika årstider bör innebära att en anläggning har beläggning under en stor del av året. Det är samtidigt också tydligt att föreningarna har brist på personella och ekonomiska resurser, varför ett fortsatt arbete måste grunda sig på samverkan mellan dessa föreningar och andra intressenter. Antalet medverkande i studien är fler än vad som förutsåg i planeringen, men det finns ändå ett antal föreslagna föreningar, organisationer och nätverk som bör informeras och bjudas in i ett fortsatt arbete. Det är naturligt att varje förening vill se en etablering i direkt närområde till sin egen verksamhet, men i de diskussioner som varit, så finns det två markområden som är aktuella för fördjupade studier i ett fortsatt arbete. Områdena är belägna på Lekstorps IF:s anläggning och på Stora Lundby Golfklubb. Det finns ett intresse från fler av de som deltagit att ingå i en organisation, intressegrupp eller motsvarande, med inriktning att arbeta vidare med plan och tillståndsfrågor, finansiering och liknande. Det är viktigt att hitta arbetsformer, dels under etableringsfasen, men också för framtida drift och underhåll. Den enkla omvärldsbevakning som ingår i studien pekar på att det finns en relativt stor sannolikhet att en anläggning kan drivas kommersiellt. Detta innebär eventuellt nya arbetstillfällen eller att säkerställa redan befintliga. Branschorganisationerna Caravan Club och Sveriges camping och stugägares Riksförbund framhåller dessutom att tillgång till enklare boende i Göteborgsområdet är otillräckligt, vilket kommer att locka gäster och turister för många olika aktiviteter.

2 Sida 2 av 7 Översiktlig redovisning Idrottsföreningar Medlemm Tävlingar Behov av boende ar arrangemang IK Baltikhov /år vid varje tillfälle Lerums BK 400 Ett tiotal arrangemang per år Ja, i samband med 2 dagarsarrangemang mm Stenkullen GOIK lag i seriespel Det finns behov i framtiden Floda BOIF dagscuper och matcher i Nej inte för närvarande seriespelet Gråbo Ridklubb tävlingsdagar/år Nej inte för närvarande Lekstorps IF seniorlag, 11 ungdomslag, 4 årliga cuper Ja för gäster till träningsläger varje år 10 träningsläger/år Lerum Friidrott större arrangemang + matcher mm Ja. Föreningen har deltagare från hela landet till Stonehill games Lerum jaktvårds och 350 Ett flertal under året Ja sportskytteförening MA Lerum tävlingar per år Inte för tillfället men är ändå intresserade av en etablering Stora Lundby GK 1282 Ett stort antal Ja arrangemang och tävlingar FBC Lerum lag i seriespel och dagscuper mm Ja, kan och vill arrangera träningsläger, cuper mm Lerums bågskytteklubb Har valt att inte delta i studien då behoven tillgodoses via Ljungslätt Scoutgård Lerums konståkningsklubb Anser sig inte ha personella resurser för att delta i studien 11 st deltagare av 11 har behov av boende Organisationer Caravan klubb Redovisas ingående under Omvärldsbevakning Sveriges Camping och Redovisas ingående under Omvärldsbevakning stugägares Riksförbund Gråbo Allt som skapar underlag för företagarnas verksamhet är positivt för föreningen Företagarförening Lerums kommun Är positiva och kommer att stödja arbetet i planfrågor mm Lerums naturskyddsförening Ser för närvarande inget behov för egen del då verksamheten riktar sig till medlemmar i närområdet. Ramhage Galleri Är intresserade och vill medverka i det fortsatta arbetet Sjöviksgården Finns som resurs vid större arrangemang Ljungslätt scoutgård Scoutgården har besökts utan medverkan från representant för scouterna. 8 st Alla vidtalade är positiva till en etablering av enkelt boende

3 Sida 3 av 7 IK Baltikhov, Lerums BK, Stenkullen GOIK Samtliga föreningar har eller som för Stenkullen Goik kommer att ha behov av boende för utifrån kommande ledare och deltagare i de arrangemang som respektive klubb har. Nuvarande förläggning i klubbhus och liknande bör bytas mot vandrarhem, stugor kompletterat med möjlighet till camping. IK Baltikhov Stenkullen är kommunens nav för idrott och det finns behov av ett vandrarhem eller motsvarande. Baltikhov har ca 600 medlemmar. Klubben arrangerar SM steg, tävlingar 5 6 helger per år och det deltar 4 6 externa lag vid varje tillfälle vilket innebär behov av förläggning för ca ungdomar och ledare. Därutöver arrangeras en cup Allhelgonahelgen i november varje år. Samtliga arrangemang äger rum under vinterhalvåret och hallen är tom 15/6 15/8. Hallen/golvet tål stor belastning och kan därför användas även för andra syften. Lerums BK Föreningen har närmare 400 aktiva medlemmar med huvudsaklig säsong mellan augusti och mars. Föreningen bedriver aktiviteter för ungdomar under höst, jul och sportlov för ca 90 deltagare varav 10 % kommer från andra närliggande ishockeyföreningar. För denna verksamhet finns inget behov av övernattning. Uppstartsläger arrangeras i början på augusti för föreningens egna lag och ca 20 utomstående deltagare från Norge. Under säsongen arrangeras 6 st cuper, Lerumspucken, per säsong. Detta är endagars arrangemang och kräver dag ingen övernattning. Cuperna för de äldre ålderslagen har tidigare bedrivits som 2 dagarscuper vilket kräver boende. Normalt kommer ett par lag från andra disktrikt till cuperna vilka kan behöva boende. Detta har lösts genom förläggning i Stenkulan (grundskola i anslutning till ishallen) Egna lag och dess ledare kan vid olika tillfällen behöva tillgång till någon form av boende för teambildning etc.

4 Sida 4 av 7 Stenkullen GOIK För närvarande har Stenkullen GOIK inget behov av boende, men nuvarande planer på konstgräs innebär möjlighet till att arrangera cuper och träningsläger. Nuvarande grusplan och planer i närheten är av undermålig kvalité. Målbilden är att få samma verksamhet som Lekstorp IF. Mikael och Dan ser också framtida möjligheter i samverkan mellan föreningarna. Floda BOIF Grundfrågan för förstudien angående behov och önskemål för enklare boende har hittills inte varit aktuell för Floda BOIF. Bodil kommer att informera styrelsen om förstudien och aktualisera frågeställningen inför framtiden. Gråbo Ridklubb Gråbo Ridklubb har sin verksamhet med inriktning på boende i Gråbo. Verksamheten omfattar ridskola, utbildning och träning för medlemmar med egen häst. Behovet av enklare boende för gäster kan eventuellt vara aktuellt i samband med ridläger för 2 veckor i juli och augusti. Lekstorps IF Lekstorps IF avslutade en första fas i klubbens och klubbens anläggnings utveckling under För nästa steg i utvecklingen diskuteras i styrelsen och med ledarna behovet av förläggning av gästande klubbar i samband med träningsläger, cuper och liknande. Den lösning som i diskuteras är någon form av stugby placerad i anslutning till anläggning på den mark om ca 2 HA som klubben disponerar. Behovet uppskattas för närvarande till ca 5 stugor, men en mer detaljerad analys tillsammans med en beläggningsprognos kommer att göras relativt omgående. Det finns ekonomi i att tillhandahålla mat i egen regi men det krävs också mycket ideellt arbete. Intresse finns från restaurangen på golfklubben men det finns också fler som kan leverera. Lekstorp IF har 3 st totalsponsrade stugor som ligger och väntar på etablering. Lerum Friidrott Lerum Friidrott är positiv till och intresserad av att det etableras någon form av enklare boende, företrädesvis stugor, i närområdet. De arrangemang och tävlingar som arrangeras lockar deltagare och åskådare med olika behov av förläggning. I dagsläget sker detta ofta på luftmadrasser och motsvarande i olika lokaler. Deltagarna kommer från hela södra Sverige och det arrangeras några större tävlingar varje år.

5 Sida 5 av 7 Det har med tiden blivit svårare att få tillgång till skolor och liknande och är dessutom svårare att motivera ledare och föräldrar att acceptera dessa enkla förhållanden. Lerum Friidrott har inte tillgång till egen mark för eventuell etablering utan detta måste i så fall hanteras via Lerums kommun. En anläggning i närområdet är OK eftersom transporter är relativt lätt och billigt att organisera. Lerum jaktvårds och sportskytteförening Sektionen för pistolskytte med 20 st medlemmar har en aktiv tävlingsverksamhet runt om i landet och har gäster med behov av övernattning vid egna arrangemang. I övrigt är anläggningen huvudsakligen besökt och använd av personer boende i Göteborgsregionen. MA Lerum MA Lerum har i nuläget inget behov av ett enklare boende då tävlande gäster till banan i huvudsak kommer i husbilar och husvagnar som ställs upp i anslutning till banan. Frågeställningen är ändå intressant för klubben som alternativ och komplement till befintlig lösning. Stora Lundby GK Erfarenheterna från nationella seriespelet för juniorerna visar att det är svårt och dyrt att hitta boende på spelare och ledare vid tävling och träningsläger. Det finns stora möjligheter för Stora Lundby GK att arrangera fler tävlingar och också erbjuda träningsläger framför allt för mellan Sverige (långt att åka om alla skall till Skåne) om det finns möjlighet att ordna boende, helst i anslutning till anläggningen. FBC Lerum FBC Lerum har en omfattande verksamhet med många lag och medlemmar. Föreningen är trångbod i nuvarande Rydbergshallen men med nya hallar som kommer att tas i bruk 2014, finns det betydligt större möjligheter att anordna cuper och träningsläger. Träningsläger förutsätter att det finns tillgång till enklare boende i närområdet och FBC Lerum är därför intresserade av att följa utvecklingen avseende Idrottslig Samverkan i Gråbo. De olika egna projekten i föreningen gör att det är osäkert om FBC Lerum kan delta aktivt i det fortsatta arbetet, men detta kommer att avgöras längre fram. Idrottslig samverkan är intressant som generell fråga och föreningen deltar gärna i aktiviteter mellan olika föreningar.

6 Sida 6 av 7 Caravan klubb Det finns ett stort underskott på enklare boende och camping i Göteborgsregionen. Caravan Club, är i detta skede mycket intresserade av att delta i den fortsatta processen och kommer att informera föreningens styrelse samt verka för att CC bidrar med underlag i form av kravspecifikationer och liknande dokumentation. Sveriges Camping och stugägares Riksförbund SCR är en ekonomisk förening med inriktning att organisera och stödja befintliga och nya campingägare. Göteborgsområdet saknar anläggningar för enklare boende och bedömningen är att en anläggning i Gråboområdet bör vara kommersiellt intressant. SCR tillhandahåller kompetens, rådgivning tillsammans med diverse underlag. Gråbo Företagarförening Gråbo företagarförening är positiv till all utveckling och aktiviteter som tillför underlag för handeln och Gråbo samhälle. Föreningen har ett stort kontaktnät och god kännedom om de lokala förutsättningarna. Lerums kommun Med lång erfarenhet från idrottsrörelsen, både som ledare och tjänsteman, anser Bo Backman att ett eventuellt boende för mat och vila skall koncentreras till ett ställe. Syftet är att hålla samman ledare och deltagare i en grupp för enklare samordning, informationshantering, sociala aspekter och liknande fördelar. Bo är tveksam till lönsamhetsaspekten för en stugby och föreslår att intressenterna skall presentera en väl underbyggd analys och beskrivning av tänkt underlag och säsongsplanering. Planarbeten, bygglov och tillstånd är en arbetskrävande och relativt kostsam process inom kommunen, varför kontakter med kommunens politiker och ledande tjänstemän är en förutsättning för ett bra resultat. Deltagarna från Lerums kommun, Åsa Qvist, Per Sahlin och Andreas Lindholm är positiva till idén om ett enklare boende inom Gråbo eller dess närområde. Kommunen kan hjälpa till med planfrågor och annat som ligger inom kommunens verksamhet, dock ej avseende specifika tekniska lösningar mm. Man rekommenderar att identifiera en eller flera tänkbara platser som underlag för fortsatt dialog med kommunen. En stark miljöinriktning på en etablering stämmer väl in med Lerums vision i både ett kort och långt perspektiv.

7 Sida 7 av 7 Lerums naturskyddsförening I dagsläget har Lerums naturskyddsförening företrädesvis lokala arrangemang i form av vandringar med olika teman och med deltagare från närområdet och Göteborg. Det kan däremot finnas intresse och möjlighet av att på sikt bjuda in andra naturskyddsföreningar för att på så sätt skapa ett intresse för ett mer gränsöverskridande utbyte med andra distrikt. Frågan kommer att väckas vid nästa styrelsesammanträde i föreningen. Föreningen arbetar också med att påverka olika planärenden fram för allt inom Risveden 7 8 naturreservat, bland annat genom skiften av mark i samband med avverkning av skog. Ramhage Galleri Ramhage Galleri anser att det ger ökade möjligheter och fler besökare om det finns möjlighet till boende i närområdet. Galleriet vill ingå i en eventuell intressegrupp om och när denna etableras. Eventuella stugor kan vara en plats att visa galleriets alster. Sjöviksgården Sjöviksgården tillhandahåller en anläggning med 110 bäddar med möjlighet till ytterligare 20 extrabäddar för föreningar, samfund och organisationer. Inriktningen är att tillhandahålla en drogfri verksamhet i en lugn, stimulerande och naturlig miljö. Anläggningen ägs och drivs i Missionskyrkans regi och är öppen för alla demokratiska organisationer. Beläggningen är hög särskilt avseende helger. Sjöviksgården kan tillhandahålla fullservice avseende boende och förplägnad. Boende är enligt vandrarhemsstandard. I Sjövik finns affär och bensinmack.

Idrottslig samverkan i Gråbo

Idrottslig samverkan i Gråbo Sida 1 av 11 Idrottslig samverkan i Gråbo Omvärldsbevakning av enklare boende på golfanläggningar Inledning Av Sveriges 474 golfanläggningar anger (källa är Golfguiden Svensk Golf) 315 klubbar att det

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

matchprogram Besök våra välfyllda grill- och cafétält mellan matcherna! Alla matcher spelas på gräs! Välkomna önskar Lekstorps IF

matchprogram Besök våra välfyllda grill- och cafétält mellan matcherna! Alla matcher spelas på gräs! Välkomna önskar Lekstorps IF matchprogram 29-30 augusti på Lekstorpsvallen i Gråbo för killar och tjejer födda -97 till -01. regler för 7-manna - Cupen spelas med 7-mannalag i 4-5 lagsgrupper. - Pokal, medaljer till 1an, 2an och 3an

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti

Samverkansmöte i projektet Utvecklingsmiljö Göteborg 25 augusti Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti Närvarande IK Uven Annika Aasa annika@boquist.net Götebors Skidklubb Lennart Andersson info@skidklubben.se Sjövalla FK Magnus Ohlsson magnus.ohlsson@volvo.com

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande.

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande. 2017-12-14 Vid möte med Hässleholms fritid angående bokning av planer samt hur de olika prioriteringarna ser ut, fick vi nedanstående information. Det vi i styrelsen tillsammans med Hässleholms fritid

Läs mer

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 en efter föreningarnas föreningarna möjlighet Västerbottens att Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte vara samarbetsorganisation för

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017-2021 Landskrona Golfklubb VÅR VISION Golf tillgänglig för alla, livskvalité och hälsa i en stimulerande miljö SÅ HÄR VILL VI UPPFATTAS Välkomnande, Engagerande och Utvecklande KLUBBENS

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK VISION OCH MÅL 2014-2017 Söderköpings GK SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet

Läs mer

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB / godkänd av styrelsen 07.11.2017 INLEDNING Ålands Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning. Klubben grundades år 1975. Klubbens idrottsverksamhet består av tävlingsmoment

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3 Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK Version 3 Bakgrund 3 Damkommitténs vision 4 Ledord 4 Värderingar 4 Verksamhet 4 Långsiktiga mål 5 Kortsiktiga mål 2014 5 Förutsättningar 6 Kommitténs

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB den 15 februari 2019 Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Vision Klubbens nuvarande vision är fortfarande aktuell och ligger

Läs mer

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev Verksamhetsplan Sommarro Junior Golfklubb 2016 Rev 160316 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Nulägesanalys... 3 3 Mål 2015... 4 4 Mål 2019... 4 5 Vision... 4 6 Värdegrund/Förhållningssätt... 5 6.1 Värdegrund

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy. Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening

Alkohol- och Drogpolicy. Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening Alkohol- och Drogpolicy Oxberg/Älvdalen-Åsens FotbollsFörening Nationell och lokal nivå Riksdagen beslutade 2001 att anta en ny nationell handlingsplan för att förebygga alkoholskador. De antog ett antal

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Resultat av rådslag 2007 om idrottsinvesteringar i Stockholm. Idrottsförvaltningen föreslår att idrottsnämnden beslutar att

Resultat av rådslag 2007 om idrottsinvesteringar i Stockholm. Idrottsförvaltningen föreslår att idrottsnämnden beslutar att IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2008-01-11 Handläggare: Kjell Olofsson Telefon: 08-508 27 172 Till Idrottsnämnden 2008-02-05 Nr 14 Dnr 121/117/07 Resultat av rådslag 2007 om idrottsinvesteringar i Stockholm

Läs mer

Hela Lerum Vår kommun med nya ögon Nytt sätt att betrakta kommunen. Lerums Gästabud Angelägna evenemang för hela kommunen Med engagemang underifrån

Hela Lerum Vår kommun med nya ögon Nytt sätt att betrakta kommunen. Lerums Gästabud Angelägna evenemang för hela kommunen Med engagemang underifrån Presentation av: Hela Lerum Vår kommun med nya ögon Nytt sätt att betrakta kommunen Lerums Gästabud Angelägna evenemang för hela kommunen Med engagemang underifrån Hela Lerum - ett nytt synsätt. Bakgrunden.

Läs mer

Vision - Strategi och Målsättningar

Vision - Strategi och Målsättningar Vision - Strategi och Målsättningar Uppdaterad 2014 Vision En av Sveriges mest attraktiva och respekterade golfklubbar där spelglädje, trivsel, kvalitet, kunskap och golftradition står i fokus 2 Strategi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun

Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun Huvudprinciper från 2004-05-05 Reviderade 2005-07-19 pga ändrat driftförhållande på Hanvedens IP Principer vid fördelning av tider i ishallar i Haninge kommun Huvudprinciper från 2004-05-05 - reviderade

Läs mer

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat Den lilla klubben med det stora hjärtat Vi bildades 1964 och är den lilla klubben med det stora hjärtat. Vi är en ideell förening och vill erbjuda och motivera, alla som vill vara med, att utvecklas och

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Projektplan. Konstgräsanläggning Stallaholm Samtliga fotbollsklubbar i Essunga kommun. IK Elmer Essunga IS Främmestad IK Fåglums IF Nossebro IF

Projektplan. Konstgräsanläggning Stallaholm Samtliga fotbollsklubbar i Essunga kommun. IK Elmer Essunga IS Främmestad IK Fåglums IF Nossebro IF Projektplan Konstgräsanläggning Stallaholm Samtliga fotbollsklubbar i Essunga kommun IK Elmer Essunga IS Främmestad IK Fåglums IF Nossebro IF Inledning 1. Projektnamn Konstgräsanläggning Stallaholmsområdet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(8) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 1 VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb

Läs mer

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 Sida 4 av 129 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-05 Dnr: BN 2018/242 Bildningsnämnden Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ljungvalla Tennis

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Riktlinje för fördelning av tider på kommunala idrottsanläggningar

Riktlinje för fördelning av tider på kommunala idrottsanläggningar Riktlinje 2016-04-13 Riktlinje för fördelning av tider på kommunala idrottsanläggningar KFN 2016/0134-5 003 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 13 april 2016 49 Ersätter dokumentet Prioriteringsordning

Läs mer

Utvärdering av spelarenkät 2017

Utvärdering av spelarenkät 2017 Utvärdering av spelarenkät 2017 1 Har du förslag på förbättringar av tourens deltävlingar? Ja 12 27,3 Nej 32 72,7 Total 44 100 97,8% (44/45) Förslag vid ja 3 klasser i kat 1. A-klass ska spela brutto Kategorierna

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Plan infrastrukturutveckling för fotboll i Piteå Kommun

Plan infrastrukturutveckling för fotboll i Piteå Kommun Plan infrastrukturutveckling för fotboll i Piteå Kommun Del i Piteå Kommuns avsiktsförklaring 43 000 invånare 2020 Tillsammans kan pitebor, näringsliv, föreningsliv, aktörer och kommunen utveckla Piteå

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Vallentuna kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran All föreningsidrotts (inkl. fotboll) huvudsakliga syfte är att bedriva sin

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Fotbollsklubben för Alla!

Fotbollsklubben för Alla! Fotbollsklubben för Alla! Sponsorer & Engagemang Tack vare våra sponsorer och föreningens alla ideella krafter, har alla barn och ungdomar i Hillerstorp med omnejd, en fantastisk möjlighet till aktiv fritidssysselsättning.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ

ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSPLAN FÖR ÖRBYHUS GK 2014 ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ Örbyhus GK ska vara en ideell idrottsförening som till en rimlig kostnad erbjuder sina medlemmar, i alla åldersgrupper, högklassiga förutsättningar

Läs mer

Riktlinjer för fritidsklubbar

Riktlinjer för fritidsklubbar Utlåtande 2006: RIV (Dnr 324-572/2006) Riktlinjer för fritidsklubbar Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Riktlinjer för fritidsklubbar för elever i skolår 4-6 i Stockholm fastställs

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden.

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden. Verksamhetsplan för Arlandastad GK 2015. Övergripande inriktning Verksamheten i Arlandastad Golfklubb bedrivs inom ramen för två huvudprogram, medlemsprogrammet respektive junior- och elitprogrammet. Verksamhetsplanen

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2014-04-01 Sida 1 (5) Tid: 2014-04-01 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1 Rollfördelning 2 Vision 4 Vad är en hållbar besöks- och turismdestination

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

SKÅ IDROTTSKLUBB. och Bygdegård

SKÅ IDROTTSKLUBB. och Bygdegård SKÅ IDROTTSKLUBB och Bygdegård FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2012 Inledning Under 2011 har stor kraft ägnats åt att ta ett samlat grepp om klubbens ekonomi. Detta arbete har nu slutförts och samtliga sektioners

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Informationsmöte Informationsmöte 25 november 2018 Halmstad Golfklubb

Informationsmöte Informationsmöte 25 november 2018 Halmstad Golfklubb Informationsmöte 25 november 2018 Halmstad Golfklubb Nätverkets stipendium på 20.000 kr - Titti Larsson - Calle Emanuelsson - Elvis Emanuelsson - Hanna Nilsson - Elise Fredriksson - Hugo Stark - KajsaLotta

Läs mer

Justering av Verksamhetsinriktning för (som beslutades vid Vårårsmötet 2014)

Justering av Verksamhetsinriktning för (som beslutades vid Vårårsmötet 2014) Justering av Verksamhetsinriktning för 2015 2017 (som beslutades vid Vårårsmötet 2014) 1. Bakgrund Vid Vårårsmötet 2014 så beslutades det om en verksamhetsinriktning för 2015 2017. Beslutet hade sin bakgrund

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Slutrapport nulägesanalys Föreningsservice

Slutrapport nulägesanalys Föreningsservice Slutrapport nulägesanalys Föreningsservice Man är medlem för att man måste! Varför måste man vara medlem? eller uttryckt på ett annat sätt, vad är medlemsnyttan? Delprojektet Föreningsservice uppdrag är

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén.

Verksamhetsplan Seniorkommittén. 1 Verksamhetsplan Seniorkommittén. 1. Vision: Utökad och förbättrad social verksamhet. Mål: Att få fler involverade i vår Seniorverksamhet. Strategier: Seniorgolf en gång i veckan. Gemensamma luncher vid

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 november 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLANDASTAD GK den 22 januari 2019 Verksamhetsplan 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. 2019 kommer att bli ett intensivt

Läs mer

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk.

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk. Sponsorpaket Sponsringsarbetets syfte och mål: IBF Gagnef har sedan 2008 verkat för Gagnefs invånare och företagare. IBF Gagnefs breda förankring hembygden gör klubben till en bra samarbetspartner för

Läs mer