Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 8 oktober 2014 kl Mötet ajourneras kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 8 oktober 2014 kl. 08.30-15.10 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 8 oktober 2014 kl Mötet ajourneras kl Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M) Britt Wall (S) Hilbert Eliasson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Kenneth Pehrson (KD) Succkie Gunnarsson, informationsansvarig 151 Per Svensson, rektor 152 Björn Martinsson, teknisk chef Maria Hassing, folkhälsosamordnare 161 Annica Erlandsson (S) Nina Roos, förvaltningschef 162 Maria Edlund, IFO-chef 162 Jörgen Karlsson, ekonomichef Mats Ove Svensson, kommunchef Anna-Lena Höglund, sekreterare Justerare Britt Wall Justering Kommunhuset, kansliet den 8 oktober 2014 kl Sekreterare Ordförande Anna-Lena Höglund Justerare Mats Abrahamsson Britt Wall Anslagsbevis Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkansliet. Ann-Marie Hermansson

2 Innehållsförteckning Oktobermässan...3 Handlingsplan för kommunalt informationsansvar för ungdomar...4 Medborgarförslag - Önskan om fler p-platser i Hästedalen/ Amundsdalen, Hunnebostrand...5 Medborgarförslag ett bord i lekparken i Kungshamn...6 Kajområde vid Inre Dragsbågen, Malmön...7 Upplåtelse av kommunal mark för sjöbodar, Malmön...8 VA-taxa Försäljning av byggnad vid fotbollsplanen, Malmön...12 Strategiplan för gästhamnsverksamheten...13 Information från tekniska avdelningen...14 Motion gällande Folkhälsoperspektivet...15 Information om Migrationsverkets flyktingboende i Sotenäs...17 Motion om Udden som naturområde...18 Motion om Udden som en mötesplats för natur- och kulturupplevelser...19 Bolagsbildning Symbioscentrum...20 Revidering av reglemente för kommunstyrelsen från 1 januari Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning från 1 januari Upphörande av små stiftelser...23 Prognos helår 2014 baserat på utfall till och med augusti...25 Samverkansformer inom gymnasieutbildning...26 Konstnärlig utsmyckning (27)

3 KSAU 151 KA 2014/736 Oktobermässan Information lämnas om Oktobermässan som genomförs den 25 oktober 2014 i Idrottshallen med 120 företag. Mässan är öppen Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen 3(27)

4 KSAU 152 KA 2014/734 Handlingsplan för kommunalt informationsansvar för ungdomar Ett förslag till handlingsplan för kommunalt informationsansvar har tagits fram för Sotenäs kommun. Enligt Skollagen 29:e kapitlet 9 ska hemkommunen bland annat hålla sig löpande informerad om hur de ungdomar i kommunen som fullgjort sin skolplikt men inte fyllt 20 år är sysselsatta. Kommunen har en skyldighet att erbjuda individuella åtgärder. Handlingsplan för Kommunalt Informationsansvar Yrkande Britt Wall (S) föreslår att det läggs till i utvärderingen att; sammanställning av årets arbete och resultat ska dokumenteras och återrapporteras till rektor för Sotenäs Kompetenscentrum samt kommunstyrelsen och utbildningsnämnden. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Britt Wall (S) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen beslutar att fastställa Handlingsplan för kommunalt informationsansvar för ungdomar med revidering av texten under Utvärdering enligt följande; En sammanställning av årets arbete och resultat ska dokumenteras och återrapporteras till rektor för Sotenäs Kompetenscentrum samt kommunstyrelsen och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsen 4(27)

5 KSAU 153 KA 2014/591 Medborgarförslag - Önskan om fler p-platser i Hästedalen/ Amundsdalen, Hunnebostrand Sammanfattning Lars-Erik Knutsson har skickat in ett medborgarförslag och önskar att kommunen utökar antalet p- platser vid badplatsen i Hästedalen / Amundsdalen då det varit stor brist på p-platser under sommaren. VA- och anläggningschefs tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige beslutar att anlägga fler p-platser inom området för nuvarande parkering. Medel avsätts inom ramen för driftbudget 2015, ansvar 141. Kommunstyrelsen 5(27)

6 KSAU 154 KA 2014/334 Medborgarförslag ett bord i lekparken i Kungshamn Sammanfattning Petra Olsson föreslår i ett medborgarförslag att ett bord sätts upp på lekparken vid Vinkelgatan, Kungshamn. Tekniska avdelningen har utrett frågan. För närvarande finns det bänkar att sitta på, men det finns inget bord som man kan använda om man vill fika där med sina barn. Sittbänkarna är dessutom rundade i sin utformning så det är svårt att ställa ner glas och liknande på bänken utan att de ramlar. Tekniska avdelningen meddelar att ett bord är uppsatt den 15 augusti VA- och anläggningschefs tjänsteutlåtande Kommunsekreterarens tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige beslutar att bifalla medborgarförslaget. Kommunstyrelsen 6(27)

7 KSAU 155 KA 2014/750 Kajområde vid Inre Dragsbågen, Malmön Sammanfattning 2002 beslutade TU (Dnr KA 02/223) att ett kajområde på drygt 90 meter skulle disponeras exklusivt och vederlagsfritt av Dragets intresseförening i syfte att "...förädla bad och båtangöring. Snygga till området samt kompletterar med stegar och bryggor för bad samt angöring av gästbåtar till boende på Draget". Tekniska avdelningen gavs ett uppdrag att utforma ett avtal som skulle reglera detta. Avtalet har aldrig kommit till stånd. På kajen finns idag två stycken badstegar. Efter samtal med föreningens ordförande så har föreningen inte haft något möte de senaste två åren och ungefär hälften(ca 35 st av totalt 65) av fastigheterna på Draget är medlemmar i föreningen. Förvaltningens uppfattning är att kommunen inte längre har rådighet över en icke oansenlig del av den gamla stenutlastningskajen. Förvaltningens bedömning är att genom kommunens/förvaltningens försorg kan allmänheten ges tillträde till- och möjlighet för fler personer/familjer att uppfylla det ursprungliga syftet "...förädla bad och båtangöring och att snygga till området samt kompletterar med stegar och bryggor för bad samt angöring av gästbåtar till boende på Draget" i det fall markupplåtelsen till föreningen upphör och kommunen återtar rådighet över rubricerat mark- och vattenområde. Teknisk chefs tjänsteutlåtande TU protokoll KA 02/223 med vidhängande tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott upphäver TU:s beslut Dnr KA 02/223, och ger kommunchefen i uppdrag att förvalta kommunens mark- och vattenområde i enlighet med gällande delegationsordning. Tekniska avdelningen Intresseföreningen Draget 7(27)

8 KSAU 156 KA 2014/751 Upplåtelse av kommunal mark för sjöbodar, Malmön Sammanfattning Sotenäs kommun köpte Malmön av konkursboet efter Kullgrens Enka i slutet av 1970-talet. Troligtvis fanns redan då ett icke oväsentligt antal sjöbodar, bryggor etc uppförda på Kullgrens Enka:s mark/fastighet. I förvaltningens blygsamma efterforskningar har det inte framkommit att det har funnits några skriftliga avtal mellan ägarna av sjöbodarna och dylika byggnader gentemot Kullgrens Enka. Man har helt enkelt byggt en sjöbod där den inte stått i vägen för bolaget och så var allt "frid och fröjd". Bygglov kan saknas i ett flertal fall. Kommunen (KS/KF) har i våren 2014 beslutat att för att vara arrendator till ett sjöbodsarrende i Sotenäs kommun skall bland annat följande regler gälla: "Arrendet gäller under förutsättning att arrendatorn eller dennes make/maka (jämställd) inte har annan sjöbod eller del i sådan. Kommunen avgör vad som klassificeras som sjöbod. Arrendatorn skall vara fast boende och folkbokförd inom kommunen." Förvaltningen har fått i uppdrag att reglera dessa avtalslösa sjöbodar och då uppstår frågan, hur förfar vi med de som är ägare till en "arrendelös" sjöbod och som inte är boende och folkbokförd i Sotenäs kommun? Efter att ha konsulterat juridisk kompetens om huruvida man kan ställa detta kravet så framkommer följande: I det fall bodarna har funnit en längre tid så kan man som sjöbodsinnehavare på goda skäl anta att det har funnit en "tyst" överenskommelse/avtal på någon form av upplåtelse av mark. Att då vid en mer formaliserad avtalsskrivning ställa krav på att boden skall bort eller säljas till boende i kommunen torde inte vara en framkomlig väg, i vart fall inte om man vill undvika en juridisk tvist med osäker utgång. Att däremot villkora i detta nya avtal om att i de fall boden skall överlåtas/säljas i framtiden till en ny arrendator så skall detta innebära att kommunens nuvarande regler tillämpas "Arrendatorn skall vara fast boende och folkbokförd inom kommunen" skulle möjligtvis vara en framkomlig väg. Det finns möjligheter om att någon arrendator inte tycker om detta och inte accepterar dessa villkor som ur arrendatorns synvinkel kan tyckas vara oskäliga. Detta får då avgöras vid en rättslig prövning. Teknisk chefs tjänsteutlåtande (27)

9 Forts. KSAU 156 Yrkande Hilbert Eliasson (S) föreslår att det i varje beslut ska följa med en text med villkoret att i de fall boden/byggnaden skall överlåtas/säljas i framtiden till en ny arrendator så skall detta innebära att kommunens nuvarande regler tillämpas. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Hilbert Eliasson (S) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ge kommunchefen uppdrag att utforma nytt arrendeavtal som skall tillämpas i de fall där byggnaden är befintlig och arrendatorn ej folkbokförd i Sotenäs kommun med villkoret att i de fall boden/byggnaden skall överlåtas/säljas i framtiden till en ny arrendator så skall detta innebära att kommunens nuvarande regler tillämpas. Villkorstexten läggs till i varje enskilt avtal. Tekniska avdelningen 9(27)

10 KSAU 157 KA 2014/752 VA-taxa 2015 Sammanfattning Beslut om taxeföreskrifter, anläggningsavgifter och brukningsavgifter för VA beslutades i KF Detta beslut innebar en höjning av anläggningsavgifterna med 10 % medan de årliga brukningsavgifterna inte höjdes. Anläggningsavgifterna ska enligt beslut i KF ha 100 % täckningsgrad. Anläggningsavgiften ska täcka den verkliga kostnaden för utbyggnad av det allmänna VA-nätet och serviskostnad fram till varje fastighet. För att inte halka efter i täckningsgrad bör anläggningsavgiften höjas 8 % Brukningsavgifterna har varit desamma sedan VA-avdelningen har sedan dess genomfört en stor investering för utbyggnad av kväverening på Omholmens reningsverk, vilket resulterar i höjda kapitaltjänstkostnader och höjda driftskostnader. Vi ser också att underhåll på rörnätet bör prioriteras högre för att alla kunder ska ha tillgång till vatten i den mängd och kvalitet som förväntas. Vi har flera livsmedelsindustrier i kommunen som är beroende av kommunalt vatten. De förväntar sig vatten utan driftstörningar. I dagsläget har vi svårt att leverera vatten utan driftstörningar samtidigt som vi har utläckage som måste åtgärdas. Detta är kostsamt och har hittills inte prioriterats tillräckligt högt. En ny överföringsledning för spillvatten ska dessutom byggas från Malmön till Omholmen. 4 st av 9st av VA-avdelningens drift/rörnätspersonal kommer att gå i pension inom de närmaste åren. Det är av största vikt att behålla kunskapen inom avdelningen. Driftpersonalen har en särställning i kommunen genom sitt ansvar för vattendistribution och även för kvalitetsuppföljning. Nyanställning av personal behöver ske med tidsöverlapp för att överföra kunskapen inom avdelningen. Brukningstaxan bör därför höjas med 8 % för 2015 för att klara av framtida kapitaltjänstkostnader, drift- och underhållskostnader för både anläggningar och rörnät och kunskapsöverföring. VA- och anläggningschefs tjänsteutlåtande VA Taxeföreskrifter Bilaga 1 Anläggningsavgifter Bilaga 2 Brukningsavgifter Yrkande Mats Abrahamsson (M) föreslår att anläggningsavgiften höjs 4 procent och att brukningsavgiften höjs 8 procent år (27)

11 Forts. KSAU 157 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Mats Abrahamsson (M) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunfullmäktige beslutar att anläggningsavgiften höjs med 4 procent och brukningsavgiften höjs 8 procent år 2015 och i övrigt anta VA Taxeföreskrifter med bilaga 1 och 2. Kommunstyrelsen 11(27)

12 KSAU 158 KA 2014/754 Försäljning av byggnad vid fotbollsplanen, Malmön Sammanfattning Det har till tekniska avdelningen inkommit intresseanmälan om att få köpa den fd omklädningsbyggnaden i anslutning till fotbollsplanen på Malmön. Byggnaden inrymmer omklädningsrum, HWC samt mindre förrådsutrymme och omfattar en yta av totalt ca 50 kvm. Byggnaden är uppförd under 1980-talet och är för närvarande outnyttjad. Tekniska avdelningen ser inte att detta är en byggnad som erfordras för kommunal verksamhet. Förvaltningens förslag är att byggnaden försäljs via anbudsgivning alternativt via mäklare och att arrende upprättas med köparen på marken där byggnaden är uppförd. Teknisk chefs tjänsteutlåtande Yrkande Hilbert Eliasson (S) föreslår att byggnaden värderas och försäljs. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Hilbert Eliasson (S) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att värdera och försälja byggnaden. Markarrende upprättas med köparen. Tekniska avdelningen 12(27)

13 KSAU 159 KA 2013/547 Strategiplan för gästhamnsverksamheten Sammanfattning Kommunchefen fick i augusti 2013 av Kommunstyrelsen i uppdrag att utforma en strategiplan för gästhamnsverksamheten i Sotenäs kommun. Denna skall sedan ligga till grund för det politiska ställningstagandet avseende gästhamnarnas utveckling och driftsformer. I denna rapport presenteras det underlag som ligger till grund för de rekommendationer som studien avslutas med. Syftet med uppdraget är att ta fram en strategi i vilken driftsform gästhamnar i Sotenäs kommun skall drivas. Strategin skall ge bättre förutsättningar för turistnäringen, den primära fiskenäringen och övrigt näringsliv samt ökade turistströmmar till hamnarna. Teknisk chefs tjänsteutlåtande "Strategiplan för gästhamnsverksamheten" Yrkanden Mats Abrahamsson (M) och Ronald Hagbert (M) föreslår att kommunchefen får i uppdrag att lämna förslag till presidiet hur en medborgardialog kan genomföras. Britt Wall (S) föreslår bifall till Mats Abrahamssons (M) och Ronald Hagberts (M) förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Mats Abrahamssons (M) med fleras förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunchefen lämna förslag till presidiet hur en medborgardialog kan genomföras inför beslut om en Strategiplan för gästhamnsverksamheten. Kommunstyrelsen 13(27)

14 KSAU 160 Information från tekniska avdelningen Björn Martinsson, teknisk chef, lämnar information om pågående arbete på tekniska avdelningen enligt följande; Förhandling Tingsrätten om sjunken båt Vattenarrende Lökholmen Hunnebo 1:113, möte med Lantmäteriet MEX-ingenjören slutade den 15 augusti och rekrytering pågår. Investeringsbudget 2015 Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen. 14(27)

15 KSAU 161 KA 2013/662 Motion gällande Folkhälsoperspektivet Lena Linke (MP) har i en motion föreslagit att folkhälsoperspektivet implementeras på samtliga plan i samtliga kommunens verksamheter genom att: Arbeta utifrån Västra Götalandsregionens folkhälsopolitiska policy och utarbeta kommunövergripande mål utifrån denna. Alla nämnder och utskott föreslås ha folkhälsa och/eller rapport från Hälsorådet som stående punkt på sina dagordningar. För in ordet folkhälsa i kommunens vision och övergripande mål. Välfärdsbokslut bör införas och användas i verksamheterna. Folkhälsosamordnaren lämnar följande yttrande över motionen; Yttrande Sotenäs har genom avtal med Hälso- och sjukvårdsnämnden ingått ett avtal kring folkhälsoarbete. Avtalet reglerar former och innehåll för det gemensamma folkhälsoarbetet. Folkhälsoarbetet drivs och samordnas genom Hälsorådet, ett politiskt sammansatt råd vilket har som uppdrag att bedriva arbetet så att ett folkhälsoinriktat synsätt blir en del av de ingående parternas verksamhet. Representationen skall säkra att folkhälsofrågorna tas upp, drivs, diskuteras och implementeras i samtliga nämnder. Hälsorådets protokoll delges samtliga nämnder. Spridningen av de beslut som fattas i Hälsorådet och vilka frågor som diskuteras varierar troligen med intresse från den enskilda nämnden och dess ledamöter. Kommunfullmäktige antog den Västra Götalandsregionens folkhälsopolitiska policy att gälla för folkhälsoarbetet i Sotenäs. Hälsorådets folkhälsoplan och mål utgår från detta dokument, dock saknas kommunövergripande mål antagna av fullmäktige för folkhälsoarbetet. Välfärdsredovisning tas fram vartannat år av folkhälsosamordnaren vilket sedan presenteras i Hälsorådet och i de nämnder och förvaltningar som önskar. En kortversion av Välfärdsredovisningen finns med i kommunens årsbokslut varje år. En välfärdsredovisning fungerar som ett styr- och uppföljningsdokument och skall kunna ligga till grund för prioriteringar och beslut vilka har betydelse för folkhälsans utveckling i kommunen. Arbetet med att implementera folkhälsofrågorna i kommunens samtliga nämnder och verksamheter går långsamt framåt och kräver kunniga, engagerade och intresserade politiker och tjänstemän. Tydliga mål, strukturer och rutiner för arbetet är av stor vikt för det fortsatta arbetet. Folkhälsosamordnarens tjänsteutlåtande (27)

16 Forts. KSAU 161 Yrkanden Ronald Hagbert (M) föreslår att kommunstyrelsen för sin egen del beslutar att kommunchefen får i uppdrag att ta fram en handlingsplan för att genomföra det av kommunfullmäktige fattade beslutet att implementera Västra Götalandsregionens folkhälsopolitiska policy, samt att kommunstyrelsen uppmanar övriga nämnder att ta fram en handlingsplan. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Ronald Hagberts (M) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunchefen att ta fram en handlingsplan för att genomföra det av kommunfullmäktige antagna dokumentet om Västra Götalandsregionens folkhälsopolitiska policy. Kommunstyrelsen uppmanar övriga nämnder att ta fram en handlingsplan för Västra Götalandsregionens folkhälsopolitiska policy. Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. Kommunstyrelsen 16(27)

17 KSAU 162 KA 2014/770 Information om Migrationsverkets asylboende i Sotenäs Omsorgschef Nina Roos och IFO-chef Maria Edlund lämnar information om att Migrationsverket har öppnat ett asylboende på Lyckan, Röd i Sotenäs kommun. Totalt har 44 personer anlänt från flera länder varav några är barn. Yrkanden Britt Wall (S) föreslår att Migrationsverket bjuds in till ett informationsmöte med kommunen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Britt Wall (S) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen och bjuder in Migrationsverket till nästa möte den 29 oktober. Omsorgschefen 17(27)

18 KSAU 163 KA 2013/133 Motion om Udden som naturområde Sammanfattning Lena Linke (MP) föreslår i en motion att Udden utses till naturområde i Sotenäs kommuns översiktsplan. I den gällande översiktsplanen ÖP2010, redovisas Udden som ett utredningsområde där lämplig framtida markanvändning ska utredas. Översiktsplanen ger därmed utrymme för en förändring av markanvändningen såväl från dagens användning som rekreationsområde som från boende/kontor mm vilket medges i gällande detaljplan. För att tydliggöra vilken markanvändning som är önskvärd krävs ett politiskt ställningstagande. En förändring av översiktsplanens förslag till markanvändning kräver beslut i Kommunfullmäktige. En ny detaljplan för området kan ske på initiativ av Kommunstyrelsen. Landskapsarkitektens tjänsteutlåtande Yrkanden Ronald Hagbert (M), Britt Wall (S) och Hilbert Eliasson (S) föreslår att kommunchefen får i uppdrag att arbeta fram lämplig form för dialogmöte ang. Uddens framtid. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Ronald Hagberts (M) med fleras förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att arbeta fram lämplig form för dialogmöte ang. Uddens framtid. Kommunstyrelsen 18(27)

19 KSAU 164 KA 2014/187 Motion om Udden som en mötesplats för natur- och kulturupplevelser Sammanfattning Britt Wall (S), Elving Claesson (S), Stellan Welin (S) och Vivianne Gustafsson (S) föreslår i en motion att en ny detaljplan för Uddens framtida utveckling startar under kommande mandatperiod. Gällande detaljplan för Udden från 1996 innefattar byggrätter för boende, hotell, restaurang, kontor, handel och konsthantverk. Området längst i norr är planlagt som friluftsbad. Kommunen äger marken inom planområdet. För att tydliggöra vilken markanvändning som är önskvärd krävs ett politiskt ställningstagande. Uppstart av planarbete med en ny detaljplan för området kan ske på initiativ av Kommunstyrelsen. Landskapsarkitektens tjänsteutlåtande Yrkanden Ronald Hagbert (M), Britt Wall (S) och Hilbert Eliasson (S) föreslår att kommunchefen får i uppdrag att arbeta fram lämplig form för dialogmöte ang. Uddens framtid. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Ronald Hagberts (M) med fleras förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att arbeta fram lämplig form för dialogmöte ang. Uddens framtid. Kommunstyrelsen 19(27)

20 KSAU 165 KA 2013/660 Bolagsbildning Symbioscentrum Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade att bilda ett bolag som senare kom att kallas Västkustens Symbioscentrum AB. Kommunen är minoritetsägare med 49 % av aktierna. Bolaget har inte utvecklats på det sätt som var tänkt. Verksamheten har inte kommit igång och hyresavtal med f.d. Abba seafood har inte tecknats ännu. Efter sommaren har därför andra vägar till lösning diskuterats. För att inte ytterligare dröjsmål i uppstartandet av bolaget och därmed tappa viktig tid i förverkligandet av ett Symbioscentrum förslås att kommunen säljer samtliga aktier i Västkustens symbioscentrum AB till majoritetsägaren Dorco International BV för aktiernas nominella värde kronor. Dorco har meddelat att bolaget är intresserat av att köpa kommunens andel av Västkustens Symbioscentrum AB. Kommunchefens tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige beslutar att sälja samtliga aktier i Västkustens Symbioscentrum AB till Dorco international BV. Aktierna sälj för det nominella värdet kronor. Kommunstyrelsen 20(27)

21 KSAU 166 KA 2014/620 Revidering av reglemente för kommunstyrelsen från 1 januari 2015 Med anledning av kommunfullmäktiges beslut om en förändrad politisk organisation har kommunledningskontoret tagit fram ett förslag till reglemente för kommunstyrelsen. Förslaget utgår från nu gällande reglemente, vilket fastställdes av kommunfullmäktige Revideringen innebär att ansvaret för omsorgsfrågor flyttas från kommunstyrelsen till den återinrättade omsorgsnämnden och att ett nytt reglemente tas fram för omsorgsnämnden. Kommunsekreterarens tjänsteutlåtande Förslag till reglemente för kommunstyrelsen Yrkanden Britt Wall (S) föreslår att kommunchefen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att arbetslivsenhetens verksamhet ska tillhöra kommunstyrelsen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Britt Wall (S) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar åt kommunchefen att se över den organisatoriska tillhörigheten för arbetslivsenhetens verksamhet. Kommunfullmäktige fastställer reviderat reglemente för kommunstyrelsen att gälla från och med 1 januari Kommunstyrelsen 21(27)

22 KSAU 167 KA 2014/619 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning från 1 januari 2015 Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till delegationsordning för kommunstyrelsen inför den nya mandatperioden. Det innebär att omsorgsfrågor tas bort och att delegationsordningen omfattar tekniskt utskott. Förslaget utgår från den nu gällande delegationsordningen, vilken fastställdes av kommunstyrelsen Beslutsnivåerna bör i så stor utsträckning som möjligt se likadan ut i kommunen oavsett nämnd. På så vis har kommunen en enhetlig beslutsstruktur som är lätt att följa för såväl politiker som tjänstemän. Kommunstyrelsens delegationsstruktur ska därför användas i övriga nämnders delegationsordningar. Tekniska utskottets frågor finns under avsnitten 5 Mark- och exploateringsfrågor, 6 Fastighetsfrågor, 7 Planfrågor, 8 Hyresfrågor, 10 Renhållning, 11 Hamnar, 12 Kost och städ. Vilka frågor som ska delegeras till tekniskt utskott att besluta om överlämnas för politiskt avgörande. Kommunsekreterarens tjänsteutlåtande Förslag Delegationsordning för kommunstyrelsen Yrkanden Ronald Hagbert (M) föreslår att punkt inte ändras gentemot tidigare, vilket innebär att kommunstyrelsen ska ha kvar beslutanderätten. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Ronald Hagberts (M) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar detta. Kommunstyrelsen fastställer reviderad delegationsordning för kommunstyrelsen från och med 1 januari 2015, med revidering att punkt inte ändras. Kommunstyrelsen 22(27)

23 KSAU 168 KA 2014/755 Upphörande av små stiftelser Sammanfattning Sotenäs kommun förvaltar 18 stiftelser/donationsfonder. De flesta av stiftelserna är gamla, har små kapital och har, p.g.a. svårigheter att uppfylla villkoren, inte kunnat främja sina ändamål under de senaste fem åren. Under vissa förutsättningar kan styrelsen besluta om att små stiftelser skall upphöra. Beskrivning av ärendet Enligt stiftelselagen har styrelsen möjlighet att besluta om stiftelsens upphörande och att ansöka hos länsstyrelsen om att få förbruka stiftelsens tillgångar för det ändamål vartill de är bestämda eller för ett ändamål som så nära som möjligt motsvarar detta, om 1. stiftelsen bildades för mer än 20 år sedan, 2. stiftelsen inte har kunnat främja sitt ändamål under de senaste fem åren, 3. värdet av tillgångarna, värderade med tillämpning av 3 kap. 3, vid utgången av de tre senaste räkenskapsåren har understigit ett gränsbelopp som motsvarar tio gånger det då gällande prisbasbeloppet enligt 2 kap. 6 och 7 socialförsäkringsbalken, samt 4. Stiftelsen saknar skulder. När kapitalet är förbrukat upphör stiftelsen. Stiftelserna i bifogad bilaga har samtliga mycket små kapital. Avkastningen har inte varit tillräcklig för att kunna uppfylla stiftelsens ändamål under de senaste fem åren. Ekonomichefens tjänsteutlåtande Stiftelser förvaltade av Sotenäs kommun Yrkanden Hilbert Eliasson (S) föreslår att föreningslivet på Malmön ska kunna söka medel för allmännyttig verksamhet ur fonderna Kullgrens båda stiftelser, stiftelsen Granitaktiebolag och CA Kullgrens Enkas fond. Mikael Sternemar (FP) föreslår att medel avsätts till friluftsutrustningar, från Engberg Johanssons och Olséns fond. Ronald Hagbert (M) föreslår att medel från Herman Hallgrens donationsfond avsätts till Linus och Lina i Hunnebostrand. 23(27)

24 Forts. KSAU 168 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Hilbert Eliasson (S), Mikael Sternemars (FP) och Ronald Hagberts (M) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar dessa. Kommunstyrelsen beslutar att stiftelser enligt bifogad bilaga ska upphöra. En ansökan om att få förbruka stiftelsernas tillgångar enligt det ändamål vartill de är bestämda eller för ett ändamål som så nära som möjligt motsvarar detta skickas till länsstyrelsen. att föreningslivet på Malmön ska kunna söka medel för allmännyttig verksamhet ur fonderna Kullgrens båda stiftelser, stiftelsen Granitaktiebolag och CA Kullgrens Enkas fond. att medel avsätts till friluftsutrustningar, från Engberg Johanssons och Olséns fond. att medel från Herman Hallgrens donationsfond avsätts till Linus och Lina i Hunnebostrand. Kommunstyrelsen 24(27)

25 KSAU 169 KA 2014/64 Prognos helår 2014 baserat på utfall till och med augusti Budgetuppföljningen till och med augusti visar på ett prognostiserat underskott på 8,7 mkr för den skattefinansierade verksamheten vilket är 0,2 mkr bättre än budgeterat. KS allmän verksamhet För kommunstyrelsens allmänna verksamhet pekar prognosen på ett överskott på 0,1 mkr. Prognosen utgår ifrån att återstoden av de ofördelade medlen, 278 tkr, inte tas i anspråk under året. KS teknisk verksamhet Prognosen för kommunstyrelsens tekniska verksamhet är ett överskott på cirka 4,9 mkr inklusive ej utfördelade 3 mkr för fastighetsunderhåll. Markförvaltning, GS-personal, samt fastigheter ser ut att hamna på överskott i förhållande till budget medan kost- och städverksamheten prognostiserar underskott. Ekonomichefens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen. 25(27)

26 KSAU 170 KA 2013/334 Samverkansformer inom gymnasieutbildning Sammanfattning Sotenäs kommun har varit i kontakt med Lysekils kommun och Uddevalla kommun om samverkansavtal inom gymnasieutbildning. Lysekils kommun har nu kommit med ett förslag till avtal som kommunicerats och reviderats på tjänstemannanivå, några små redaktionella ändringar kvarstår. En gällande prislista för de olika program och inriktningar som erbjuds har lämnats tidigare av den då gemensamma nämnden. Bakgrund Sotenäs kommun beslutade i juni 2013 säja upp avtalet om en gemensam gymnasienämnd med Lysekils kommun. En modell för fortsatt organisering av gymnasieutbildningar i Sotenäs kommun är att skriva samverkansavtal med annan kommun. Kommunfullmäktige beslutade att uppdra åt kommunstyrelsen att förhandla fram ett förslag till samverkansavtal om gymnasieutbildningar med Lysekil och Uddevalla kommun. Kommunfullmäktige beslutade att kommunstyrelsen är ansvarig nämnd för gymnasieutbildning. Utbildningschefens tjänsteutlåtande Förslag till samverkansavtal mellan Lysekils och Sotenäs kommuner Kommunstyrelsen beslutar att ingå avtal med Lysekils kommun enligt framtaget förslag till samverkansavtal. Kommunstyrelsen 26(27)

27 KSAU 171 KA 2014/768 Konstnärlig utsmyckning Yrkanden Britt Wall (S) och Mikael Sternemar (FP) föreslår att en rutin tas fram kring konstnärlig utsmyckning i samband med investeringar. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Britt Walls (S) och Mikael Sternemars (FP) förslag och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott antar denna. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar åt kommunchefen att ta fram en rutin kring konstnärlig utsmyckning i samband med investeringar. Kommunchefen 27(27)

Mötet ajourneras kl 12.20-13.20.

Mötet ajourneras kl 12.20-13.20. Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 22 oktober 2014 kl. 08.30-14.00 Mötet ajourneras kl 12.20-13.20. Beslutande Närvarande ersättare Mats Abrahamsson (M), ordförande Ola Strand

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Ann-Marie Hermansson

Ann-Marie Hermansson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn den 17 april 2013 kl. 08.30-12.30 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) 1:e v ordförande Ronald Hagbert (M) Britt Wall (S) 2:e v

Läs mer

Björn Martinsson, teknisk chef Jörgen Wollbratt, fastighetschef 11-17 Mary-Ann Grahn, kost- och städchef 11-17 Annmarie Erlandsson, VA/Anläggningschef

Björn Martinsson, teknisk chef Jörgen Wollbratt, fastighetschef 11-17 Mary-Ann Grahn, kost- och städchef 11-17 Annmarie Erlandsson, VA/Anläggningschef Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 11 mars 2015 kl. 08:30-12:00, 13:00 14:30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Justerare Björn Martinsson,

Läs mer

Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande ersättare

Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 08.30-11.40 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Jimmy Lundström, MEX-ingenjör 82 Johanna Hisbro,

Läs mer

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Plats och tid Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M),

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn kl. 08.30-11.15. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Mats Tillander,

Läs mer

Ann-Marie Hermansson

Ann-Marie Hermansson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 18 februari 2015 kl. 08:30-13:00 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Björn Martinsson, teknisk

Läs mer

Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Hilbert Eliasson. Lennart Petersson. Roland Mattsson.

Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Hilbert Eliasson. Lennart Petersson. Roland Mattsson. Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, den 1 mars 2017 kl. 08.30-12.30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Göran Säwe, fastighetschef 10-11

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson (s)

Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson (s) 28-35 Plats h tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.15-12.00 Beslutande Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare Plats och tid Folkets Hus i Kungshamn, torsdagen den 20 oktober 2011, kl. 17.30-19.00 ajournering kl. 18.25-18.35 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.15 Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef

Läs mer

Jan Ulvemark (S) Helene Stranne (M)

Jan Ulvemark (S) Helene Stranne (M) Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 18 oktober kl 17:30-18:05 Beslutande Se bifogad närvarolista sidan 2. Närvarande ersättare Se bifogad närvarolista sidan 2. Övriga deltagare Maria Vikingsson,

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice

Läs mer

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunhuset, Kontor Utbildningsförvaltningen, torsdagen den 8 november 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S),

Läs mer

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl. 08.30-12.35

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl. 08.30-12.35 Plats och tid Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl. 08.30-12.35 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M)

Läs mer

Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S)

Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-01-22 kl. 08.30-12:00 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Eveline Savik, förvaltningschef Amanda

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 08.45-11.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S), ej 97 Lena

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 30 september 2015 kl. 08.30-16.20 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C)

Roland Mattsson (M), Ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 8 mars 2018 kl 08:30-12.00 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C)

Läs mer

Leif Andreasson, utvecklingsstrateg, 138 Mona Engelbrektsson, säkerhetssamordnare 139 Succkie Gunnarsson, informationsansvarig 139

Leif Andreasson, utvecklingsstrateg, 138 Mona Engelbrektsson, säkerhetssamordnare 139 Succkie Gunnarsson, informationsansvarig 139 Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 15 september 2015 kl. 09.00-11.10 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) Britt Wall (S) Lars-Erik Knutsson (S) Hilbert Eliasson

Läs mer

Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef Maria Ceder Askman, administratör 21 Daniel Jarnrot, hamnansvarig 22

Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef Maria Ceder Askman, administratör 21 Daniel Jarnrot, hamnansvarig 22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-12 kl. 13:00-15:45 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef 19-20

Läs mer

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 13.30-17.00. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Annmarie Erlandsson, VA anläggningschef, 74-79

Läs mer

Ansökan om att Hovenäset blir egen postort Kommunfullmäktige beslutade att ansöka hos Posten om att Hovenäset ska bli en egen postort.

Ansökan om att Hovenäset blir egen postort Kommunfullmäktige beslutade att ansöka hos Posten om att Hovenäset ska bli en egen postort. Kommunstyrelsens förvaltning Administrativ chef Telefon: 0523-66 45 19 E-post: anna-lena.hoglund@sotenas.se 2017-02-17 Tjänsteutlåtande Dnr KA 2015/199 Sida 1(1) Till: PostNord Postnummergruppen 105 00

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl

Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl Plats och tid Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl. 16.30-17.15 Beslutande Mats Abrahamsson (M), ordförande Jeanette Loy (M) Ulla Christensson Ljunglide (M) Nils Olof

Läs mer

Kommunhuset Hållö, Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kent Östergren (S)

Kommunhuset Hållö, Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kent Östergren (S) Plats och tid Kommunhuset Hållö, 08.30 12.00. Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Britt Lindgren (C), tjg ersättare, 20-26 Gunnar Selstam ( C), 27-28 Anders Rosén(M) Annica Erlandsson

Läs mer

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn den 12 oktober 2016 kl

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn den 12 oktober 2016 kl Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn den 12 oktober 2016 kl. 13.00-15.30 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Jeanette Loy (M) Roland Mattsson (M) Britt Wall (S) Lars-Erik Knutsson (S) 180,182-188

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45 Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25 Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25 Beslutande Mats Abrahamsson (M), ordförande Ola Strand (KD) Ronald Hagbert

Läs mer

Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S) Åsa Olsson, sekreterare

Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S) Åsa Olsson, sekreterare Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesprotokoll 2019-02-12 10 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-02-12 kl. 13:00 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm

Läs mer

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-14.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Rosita Holmström (M) Britt Lindgren (C) Mikael Sternemar

Läs mer

Närvarande ersättare. Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare. Ordförande. Justerare

Närvarande ersättare. Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Tryggö kl. 08.30-12.00 Beslutande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sida 2. Justerare Annica Erlandsson Justering Utbildningskontoret,

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M)

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.30. Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef Astrid Edström, sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 7 juni 2017 kl Sammanträdet ajourneras kl

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 7 juni 2017 kl Sammanträdet ajourneras kl Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 7 juni 2017 kl. 10.00-15.10 Sammanträdet ajourneras kl 12.00-13.00. Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (L) Roland Mattsson (M) Britt

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Kommunhuset Hållö, Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kent Östergren (S)

Kommunhuset Hållö, Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kent Östergren (S) Plats och tid Kommunhuset Hållö, 08.30 12.30. Beslutande Ej tjg ersättare Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Britt Lindgren (C), tjg ersättare, 13 Anders Rosén(M) Verena Rodin, tjg 13 Verena

Läs mer

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S)

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 12 oktober 2017, kl. 08.30-12.00 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Madelein Arnoldsson,

Läs mer

Stig-Arne Helmersson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Stig-Arne Helmersson

Stig-Arne Helmersson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Stig-Arne Helmersson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn kl. 08.30-11.30. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Therese Johansson, MEX-ingenjör

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) 16-34 Olof Börjesson (C)

Läs mer

Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl. 08.30 12.30 Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande, Gunnar Selstam (C) Verena Rodin (M) Anders Thompson (M) Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V)

Läs mer

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S)

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 7 december 2017, kl. 13.00-15:45 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten,

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 10 december 2015 kl. 17.30-19.10 Mötet ajourneras efter 124 under tiden kl 17.50-18.15

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 10 december 2015 kl. 17.30-19.10 Mötet ajourneras efter 124 under tiden kl 17.50-18.15 Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 10 december 2015 kl. 17.30-19.10 Mötet ajourneras efter 124 under tiden kl 17.50-18.15 Beslutande Närvarande ersättare Se bifogad närvarolista sidan

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl Protokollet justeras den 25 april, kl på kommunkansliet.

Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl Protokollet justeras den 25 april, kl på kommunkansliet. Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl. 17.15-17.25. Beslutande Närvarande ersättare Mats Abrahamsson (M), ordförande Ronald Hagbert (M) Ulla Christensson Ljunglide (M) Nils

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 78-87 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.00 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Roland Mattsson (M) Ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Protokollet justeras omedelbart.

Roland Mattsson (M) Ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Protokollet justeras omedelbart. Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, den 22 juni 2017 kl. 10.00-11.15 Beslutande Roland Mattsson (M) Ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef, sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 21 januari 2015 kl Mötet ajourneras kl Olof Börjesson (C)

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 21 januari 2015 kl Mötet ajourneras kl Olof Börjesson (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 21 januari 2015 kl. 08.30-15.10. Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) Roland Mattsson (M) Britt

Läs mer

Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Annmarie Erlandsson, VA- och anläggningschef Anna-Lena Höglund, sekreterare

Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Annmarie Erlandsson, VA- och anläggningschef Anna-Lena Höglund, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn kl. 13.00-15.20. Beslutande Övriga deltagare Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Eveline Savik, samhällsbyggnadschef Annmarie Erlandsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Hunnebohemmet, samlingssalen, Hunnebostrand kl. 08.30-11.45 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Mats Tillander, tf teknisk chef Anna-Lena

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 19 februari 2015 kl. 17.30-21.15 Mötet ajourneras efter 8 kl 18.40-19.00

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 19 februari 2015 kl. 17.30-21.15 Mötet ajourneras efter 8 kl 18.40-19.00 Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 19 februari 2015 kl. 17.30-21.15 Mötet ajourneras efter 8 kl 18.40-19.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sidan

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, 08.30 10.30.. Mikael Sternemar, (FP) ordförande Anders Rosén (M), tjg ersättare Annica Erlandsson (S)

Kommunhuset, Hållö, 08.30 10.30.. Mikael Sternemar, (FP) ordförande Anders Rosén (M), tjg ersättare Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, 08.30 10.30.. Beslutande Mikael Sternemar, (FP) ordförande Anders Rosén (M), tjg ersättare Annica Erlandsson (S) Övriga deltagare Justerare Eva-Lott Grafman, skolutvecklare

Läs mer

Roland Mattsson (M), ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C)

Roland Mattsson (M), ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-04-04 kl 08.30-12.40 Beslutande Roland Mattsson (M), ordförande Hilbert Eliasson (S), 1:e vice ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Övriga deltagare Eveline

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Beslutande Verena Rodin (NSP) Annica Erlandsson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare. Kenth Östergren (S)

Beslutande Verena Rodin (NSP) Annica Erlandsson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare. Kenth Östergren (S) Plats och tid Kommunhuset, Hållö kl. 08.30-.12.00, ajournering kl 10.00-10.15 Beslutande Verena Rodin (NSP) Annica Erlandsson (S) Kenth Östergren (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten

Läs mer

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Lennart Petersson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S)

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Lennart Petersson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 1 juni 2017, kl. 08.30-11.30 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten,

Läs mer

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare Plats och tid Folkets Hus i Kungshamn, torsdagen den 10 februari 2011, kl. 17.30-19.50 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke

Läs mer

Roland Mattsson (M), ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S)

Roland Mattsson (M), ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn, den 9 november 2017 kl. 08.30-15.15 Beslutande Roland Mattsson (M), ordförande Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Daniel Jarnrot,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om

Riktlinjer för styrdokument Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om Riktlinjer för styrdokument Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2015-10-14 Riktlinjer för styrdokument Kommunstyrelsen 2015-10-14 1 (4) Riktlinjer för styrdokument Inledning Styrdokument

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 15-26 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L)

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:30-11:15 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Lotta

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 8:30: - 12:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Tryggö, Kungshamn torsdagen den 7 december 2017 kl

Kommunhuset, lokal Tryggö, Kungshamn torsdagen den 7 december 2017 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal Tryggö, Kungshamn torsdagen den 7 december 2017 kl. 16.30-17.15 Beslutande Närvarande ersättare Mats Abrahamsson (M), ordförande Jeanette Loy (M) Ulla Christensson Ljunglide

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen 18-24 Plats och tid Tumlaren, Kungshamn, kl 13.00-15.00 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats Ove Svensson,

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 29 april 2015 kl. 13.00-18.30. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Lennart Elving, konsult 22 Ann-Marie

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar vederbörande ersättare Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, 2019-03-06 klockan 09:00 Ledamöter Ulla

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 08.30-12.30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Jimmy Lundström, MEX-ingenjör 91 Jörgen Karlsson,

Läs mer

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Ragnhild Selstam (M)

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Ragnhild Selstam (M) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 22 mars 2018 kl 09:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp) 123-135 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 00 11 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn den 9 november 2017, kl

Kommunhuset, Kungshamn den 9 november 2017, kl Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 9 november 2017, kl. 08.30-12.15 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl , mötet ajourneras , mötet fortsätter

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn, kl , mötet ajourneras , mötet fortsätter Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl. 08.30 10.00, mötet ajourneras 10.00-10.15, mötet fortsätter 10.15-12.05 Beslutande Ej tjg ersättare Mikael Sternemar (L), ordförande, Ragnhild Selstam

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 01-12 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.30 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer