Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl. 08.30-12.35"

Transkript

1 Plats och tid Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 14 november 2012 kl Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M) Kenneth Pehrsson (KD) Bertil Andersson, ekonomichef, Jörgen Karlsson, ekonom, Jörgen Samuelsson, näringslivsutvecklare, Harald Olofsson, mark- och exploateringsingenjör, Britt Wall (S) Hilbert Eliasson (S) Annica Erlandsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Björn Martinsson, teknisk chef 260 Mats Ove Svensson, kommunchef Isolde Johansson, sekreterare Justerare Britt Wall Justering Kommunhuset, kansliet den 19 november 2012 kl Sekreterare Ordförande Isolde Johansson Justerare Mats Abrahamsson Britt Wall Anslagsbevis Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkansliet. Ann-Marie Hermansson

2 KSAU 246 KA 2012/116 Ekonomisk uppföljning oktober 2012 Ekonomiavdelningen har tagit fram en ekonomisk uppföljning med prognos helår 2012 baserat på utfall t o m oktober månad. Ekonomiavdelningens rapporter januari - oktober 2012 Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen och uppmanar nämnderna att fortsätta arbeta aktivt för att komma tillrätta med prognostiserade underskott. 2(24)

3 KSAU 247 Begäran om tilläggsanslag, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Lysekil och Sotenäs gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd har i en skrivelse till respektive kommunstyrelse påtalat behovet av extra budgetmedel för kostnader i samband med skolgång på introduktionsprogram/språkintroduktion för ensamkommande barn och ungdomar i de båda kommunerna. För andra halvåret 2012 beräknas de extra kostnaderna för nämnden till 438 tkr baserat på 24 elever. Antalet elever har under hösten varit betydligt lägre. Finansiering av det extra anslaget skulle enligt nämndens förslag ske genom de medel som utgår från migrationsverket. Det är således inte en fråga om tilläggsanslag i egentlig mening som innebär att nämndens ram utökas och finansiering sker med skattemedel utan frågan är hur de medel som migrationsverket anvisar skall fördelas inom kommunen. Denna fråga bör lösas förvaltningarna emellan utan något politiskt beslut. Ekonomichefens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen avslår begäran om extra budgetmedel och uppmanar gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen att i dialog med respektive omsorgsförvaltning lösa frågan om fördelning av de medel som utgår från Migrationsverket. Ärendet skall återrapporteras till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen 3(24)

4 KSAU 248 Förslag till revidering av ekonomiska styrprinciper Kommunfullmäktige antog en ny budget- och målprocess för Sotenäs kommun. Bakgrunden till den nya processen var bland annat att nämnderna skulle få mer tid för att processa internbudgeten vilket möjliggjordes genom att de ekonomiska ramarna fastställdes tidigare under budgetprocessen. Kommunfullmäktige fastställer enligt den nya budgetprocessen ramar och mål vid sitt sammanträde i juni. Kommunstyrelsens arbetsutskott genomförde i oktober en budgetdialog med berörda nämnder och utskott där en av punkterna var synpunkter på den nya budgetprocessen. En samstämd uppfattning var, trots tidigarelagd process, att tidsramen för att arbeta fram internbudgeten behöver förlängas. Förvaltningen har tagit fram ett förslag till reviderade ekonomiska styrprinciper enligt bilaga. Ekonomichefens tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige beslutar att anta utarbetat förslag till revidering av ekonomiska styrprinciper. Kommunstyrelsen 4(24)

5 KSAU 249 KA 2012/100 Internbudget och styrande verksamhetsmål för kommunstyrelsen 2013 Förvaltningen har arbetat fram ett förslag till internbudget för kommunstyrelsens ansvarsområde. Förslaget bygger på budget 2012 och de förändringar som redovisats och behandlats under vårens budgetarbete samt anpassningar knutna till förändringar i verksamheterna. Den totala budgetramen för kommunstyrelsens allmänna och tekniska verksamhet uppgår till ,7 tkr Sammanfattning Verksamhet Förändring Nettokostnadseffekt tkr Allmän verksamhet Tillväxt- och utvecklingsavdelning (TUA) Detaljplanearbete Smögen +145 Tillväxt- och utvecklingsavdelning (TUA) Lägre kostnader för konsulter -50 Personalavdelning Lägre kostnader för PA-system -300 Kansliavdelning / TUA Förändring tjänst -50 Ofördelade medel Justering m h t dagvattenavgift -525 Teknisk verksamhet Fastigheter Förstärkt organisation fastighetsförvaltning, avseende underhåll +500 Markförvaltning Ny tjänst +500 Markförvaltning Ökade intäkter arrende -500 Markförvaltning Minskad avsättning för återställande av tipp -700 Väghållning Säsongsanställning P-verksamhet / upplåtelse av gatumark Väghållning Avveckling av KUSTOM -75 Ofördelat anslag +200 Summa föreslagna förändringar -605 Nettokostnadseffekt Ramförändring enligt KF-beslut tkr Utökad ram detaljplanearbete +145 Fastighetsförvaltning +400 Dagvattenavgift -500 Effektivisering 1,0 % -650 Summa ramförändring (24)

6 Kommunfullmäktige fastställde , 64, målstyrning i Sotenäs kommun. Där står att kommunstyrelsen i samband med beslut om internbudget ska lämna förslag till styrande verksamhetsmål. Dessa ska sedan fastställas av kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige har i budget 2013, antagen , fastställt övergripande samt nämndspecifika verksamhetsmål enligt god ekonomisk hushållning för Dessa mål kommer, tillsammans med kommunfullmäktiges programförklaring, att ligga till grund för förvaltningens förslag till styrande verksamhetsmål för kommunstyrelsen Internbudget kommunstyrelsen 2013 Kommunchefens tjänsteutlåtande Yrkande Ronald Hagbert (M) yrkar bifall till förslaget till internbudget med tillägget att anslaget för Markförvaltning Ökade intäkter arrende skall höjas med 200 tkt till 500 tkr Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Ronald Hagberts yrkande om bifall till förslaget om internbudget för kommunstyrelsens ansvarsområde samt ändringen att Ökade intäkter arrende skall tas upp med 500 tkr och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Ronald Hagberts yrkande. Kommunstyrelsen fastställer internbudget för kommunstyrelsens ansvarsområde. Den beräknade ökningen av arrendeintäkter justeras upp med 200 tkr till 500 tkr och ett ofördelat anslag om 200 tkr inom teknisk verksamhet tillskapas. Kommunchefen får i uppdrag att mera i detalj redovisa behovet av förstärkt organisation för fastighetsavdelningen innan rekrytering av ny personal sker. Kommunstyrelsen 6(24)

7 KSAU 250 Internkontrollplan för kommunstyrelsens allmänna och tekniska verksamhet. Kommunfullmäktige har antagit Reglemente för intern kontroll. Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att tillse att det finns en god intern kontroll. I ansvaret ingår att upprätta en intern kontrollorganisation inom kommunen samt att utveckla denna utifrån kommunens kontrollbehov. Kommunstyrelsen ska tillse att förvaltningsövergripande regler och anvisningar upprättas. Enligt, reglementet ska varje nämnd årligen anta en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen. Internkontrollplan ska minst innehålla: Genomförd riskbedömning (riskanalys) Rutiner och kontrollmoment som ska följas upp Omfattningen på uppföljningen (frekvensen) Ansvarig för uppföljningen När uppföljningen ska rapporteras till nämnden Varje år anvisar kommunstyrelsen de frågor upp som samtliga nämnder skall ha med i sin internkontrollplan. För 2012 är det följande områden: Inköp - avtalstrohet Faktureringsrutiner Internkontroll skall inte enbart avse sådana regler och moment som innebär en ekonomisk risk. Det är viktigt att nämndernas internkontrollplaner även innefattar verksamhetsinriktade kontroller. Förvaltningen har genomfört en riskbedömning för den allmänna och tekniska verksamheten. För den allmänna verksamheten föreslås att utöver de områden som framgår av anvisningarna för året så genomförs även en granskning av rutinerna kring kommunens tomtköregler. För den tekniska verksamheten föreslås inte något ytterligare granskningsområde då de områden som anvisats centralt kommer att kräva en relativt omfattande granskningsinsats för den tekniska verksamheten. Ekonomichefens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen fastställer Intern kontroll 2012 kommunstyrelsens allmänna och tekniska verksamhet. Kommunstyrelsen 7(24)

8 KSAU 251 Livsmedelsupphandling 2014 Förvaltningen informerar om pågående livsmedelsupphandling för 2014 som sker i samverkan med sju andra kommuner. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott ser positivt på att arbeta miljövänligt med upphandling i ett långsiktigt perspektiv, men framhåller att fokus i nuläget bör ligga på livsmedelskvaliteten. Ekonomiavdelningen 8(24)

9 KSAU 252 Ansökan om sjöbodsarrende på Springet Bolaget Tångens båtturer och charter har ansökt om att få ett sjöbodsarrende på Springet för sin verksamhet. Företaget har ansökt om ett sjöbodsarrende i samarbete med Ungdomsstöd Väst AB. Företaget har förutom båtturer och charter utvecklat sin verksamhet med att stödja ungdomar med speciella problem. Området är avsett för privata sjöbodar och är därför inte lämpat för detta ändamål. Näringslivsutvecklarens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott avslår ansökan om sjöbodsarrende. Tångens Båtturer och Charter Tekniska avdelningen Kommunchefen 9(24)

10 KSAU 253 KA 2010/027 Förfrågan om köp av kommunal industrimark på Hedalen 2:5 i Hunnebostrand Företaget Malmstolen Produktion AB, är beroende av industrimark för att kunna fortsätta att utvecklas. Företaget har för avsikt att flytta hem sin verksamhet/produktion från England och är därför beroende av mer industrimark, företaget har en option sedan tidigare och önskar nu utnyttja denna. Bolaget har sin verksamhet på Hedalen i Hunnebostrand och har under en tid ökat sin produktion, en del av tillverkningen har funnits i England men bolaget har nu beslutat att flytta hela tillverkningen till Sotenäs. Bolaget betalade tidigare för industrimark 185 kronor per m² Näringslivsutvecklarens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen beslutar att sälja del av Hedalen 2:5 i Hunnebostrand. Kommunens mark- exploateringsingenjör får i uppdrag att upprätta ett köpekontrakt. Kommunstyrelsen 10(24)

11 KSAU 254 Förfrågan om option på köp av kommunal industrimark på Hovenäs 1:212 Företaget Feldts Fisk och Skaldjur har önskemål om att upprätta en option om köp av fastigheten Hovenäs 1:212 optionen skall gälla under en tid av fem år. Bolaget skall ha möjlighet att friköpa marken under denna tiden till en kostnad av 200:kronor per kvm. Företaget har som målsättning att utveckla sin verksamhet och behöver därför bygga ut sina lokaler. Bolaget sedan tidigare en muntlig uppgörelse med Sotenäs kommun, att grovplanering av området skall ombesörjes av kommunen. Det finns i dag en avloppsledning som troligtvis måste flyttas då den med stor sannolikhet är placerad inom berört markområde. Näringslivsutvecklarens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsen arbetsutskott beslutar godkänna att arrendeavtal med optionsklausul upprättas. Feldts Fisk och Skaldjur 11(24)

12 KSAU 255 KA 2008/115 Förfrågan om tillköp av mark Ägaren till fastigheten Hovenäs 1:337 önskar köpa mark av kommunen för att få en bättre yta att uppföra industrilokaler på. Köpet skulle följa intentionen med planen och ge en tomt som bättre skulle kunna utnyttjas för sitt ändamål. Fastigheten Hovenäs 1:337 ligger inom det av kommunen detaljplanelagda området Hogenäs hamn. Under arbetet med planen har ägaren till fastigheten framfört önskemål om att få köpa till mark för att fastigheten ska rymma de byggnader han önskar uppföra. Fastighetsägaren har hela tiden varit positivt inställd till planläggningen trots att det betyder att hans infart måste stängas. Området är planerat för industriändamål och det är fastighetsägarens syfte att använda fastigheten till. Kommunen har detaljplanelagt det aktuella området i syfte att försälja mark till näringsidkare. I och med försäljning får kommunen intäkter som kan bidra till att täcka de kostnader som uppstått i samband med planläggningen. Den totala kommunala andelen av områdets planlagda mark uppgår till cirka kvm. En ungefärlig analys av de totala kostnaderna visar att ett pris på 150 kr/kvm skulle täcka alla kostnader och generera ett litet överskott. Kommunens intention med planen följs och den private fastighetsägaren kan utveckla sin rörelse på fastigheten. Näringslivsutvecklarens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna att ett cirka 1500 kvm stort område försäljs till ägaren av fastigheten Hovenäs 1:337 Tekniska avdelningen Mark och exploateringsingenjören Kommunchefen 12(24)

13 KSAU 256 KA 2012/626 Begäran om uppskov - köp av tomt Bohus Malmön Fastighetsägarna begär i skrivelse uppskov på tre år med att uppföra bottenplatta på fastigheten Malmön 1:748. Köpekontrakt tecknades och enligt tomtköreglerna pkt 24 skall sökanden ansöka om bygglov sex månader från tillträdesdagen som är datum då köpekontraktet undertecknades. Detta har inte skett i detta fall. I pkt 25 i tomtköreglerna står att sökanden skall inom 18 månader från tillträdesdagen ha uppfört en bottenplatta eller liknande konstruktion. Fastighetsägarna ansöker om att förlänga denna tidsfrist till 36 månader. Enligt tomtköreglerna skall tomten återlämnas till kommunen om bygglov inte inlämnats av sökanden senast 6 månader från tillträdesdagen. Om kommunstyrelsen ställer sig positiv till ett uppskov kan det innebära att kommunen står med många fastigheter utan byggnad vilket inte stämmer med tomtköreglerna eller kommunens mål om fler invånare. Ekonomin påverkas negativt om det inte betalas in det totala tomtpriset utan endast kronor i handpenning och samtidigt låser möjlighet att erbjuda annan tomten Kommunstyrelsen kan bevilja undantag från regelverket och förlänga påbörjandetiden. Enligt tomtköreglerna får påbörjandetiden maximalt uppgå till 18 månader Det kan uppfattas negativt av medborgarna att regelverket inte tillämpas. Kommunchefens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen beviljar inte förlängning av påbörjandetiden. Kommunstyrelsen 13(24)

14 KSAU 257 KA 2012/559 Begäran om uppskov - köp av tomt Bohus Malmön Fastighetsägarna begär i skrivelse uppskov med att uppföra bottenplatta på fastigheten Malmön 1:749. Köpekontrakt tecknades och enligt tomtköreglerna pkt 24 skall sökanden ansöka om bygglov sex månader från tillträdesdagen som är datum då köpekontraktet undertecknades. Detta har inte skett i detta fall. I pkt 25 i tomtköreglerna står att sökanden skall inom 18 månader från tillträdesdagen ha uppfört en bottenplatta eller liknande konstruktion. Fastighetsägarna ansöker om att förlänga denna tidsfrist till 36 månader.enligt tomtköreglerna skall tomten återlämnas till kommunen om bygglov inte inlämnats av sökanden senast 6 månader från tillträdesdagen. Fastighetsägarna är idag folkbokförda i Hammarö kommun och avser att flytta till Bohus-Malmön vilket är positivt och i linje med kommunens mål. Om kommunstyrelsen ställer sig positiv till ett uppskov kan det innebära att kommunen står med många fastigheter utan byggnad vilket inte stämmer med tomtköreglerna eller kommunens mål om fler invånare. Ekonomin påverkas negativt om det inte betalas in det totala tomtpriset utan endast kronor i handpenning och samtidigt låser möjlighet att erbjuda annan tomten Kommunstyrelsen kan bevilja undantag från regelverket och förlänga påbörjandetiden. Enligt tomtköreglerna får påbörjandetiden maximalt uppgå till 18 månader Det kan uppfattas negativt av medborgarna att regelverket inte tillämpas. Kommunchefens tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen beviljar inte förlängning av påbörjandetiden. Kommunstyrelsen 14(24)

15 KSAU 258 KA 2012/591 Folkets Hus och Parker Hunnebostrand Representanter för styrelsen för Folketshus- och parkföreningen i Hunnebostrand informerade KSAU om planerna på en ny organisation från KSAU ställde sig positiv till planerna. Föreningen har därefter inkommit med en skrivelse daterad där man föreslår att kommunen ställer sig bakom till tankarna om en ny organisation och ett organiserat samarbete med föreningen för att utveckla Folkets Hus i Hunnebostrand till ett Kulturhus för hela kommunen. Det finns ett ramavtal och ett tilläggsavtal som reglerar ekonomin. Avtalet gäller till Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll Kommunchefens tjänsteutlåtande Yrkande Britt Wall (S) föreslår bifall till förvaltningens förslag men understryker vikten av att följa ärendet. Minoritetsgrupperingen bör därför ha en adjungerad representant i styrelsen för Folkets Hus och Parker Hunnebostrand. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Britt Walls (S) yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott bifaller yrkandet. Sotenäs kommun ställer sig bakom det förslag till organisatorisk förändring som föreningen tagit fram. Sotenäs kommun är villig att delta i ett organiserat samarbete för att utveckla Folkets Hus till Kulturhuset Hav och Land Som en del i skapandet av kulturhuset är Sotenäs kommun positiv till att i samarbete med föreningen driva olika utvecklingsprojekt. Sotenäs kommun är positiv till att på avtalsmässig grund samarbeta med föreningen om arbetsuppgifter lämpliga att utföras inom ramen för kommunens arbetsmarknadspolitiska åtgärder eller som meningsfullt sysselsättningsstöd. Utbildningsnämnden får uppdraget att välja en adjungerad representant från minoritetsgrupperingen som ska ingå i styrelsen för Folkets Hus och Parker Hunnebostrand. Kommunstyrelsen 15(24)

16 KSAU 259 Förslag till förändring av tjänst till kommunarkitekt i samband med organisationsförändring av miljö- och byggkontoret Nuvarande miljö- och byggnämnd och dess myndighetsutövning kommer från och med att delas upp i en byggnadsnämnd och en miljönämnd. Båda nämnderna kommer dock att servas av ett gemensamt miljö- och byggkontor. Sammanlagt kommer miljö- och byggkontoret att ha en arbetsstyrka av cirka 35 personer. Organisatoriskt och praktiskt blir detta mycket svårt att styra om inte dagens organisation ändras. Orsaken är antalet anställda men även att miljö- och byggkontoret inom miljöområdet även har arbetsplatser i Lysekils och Munkedals kommun. Förutsättningarna för att skapa en gemensam och sammanhållen organisation försvåras av detta. Lösningen på detta är att inom ramen för miljö- och byggkontoret bilda 2 avdelningar. Miljöavdelning och Plan- och byggavdelning. Miljöavdelning får en egen enhetschef (miljöchef) med eget planerings-, ekonomiskt- och personal ansvar. Plan- och byggavdelningen, inklusive kartoch mät får en ansvarig verksamhetssamordnare i form av kommunarkitekt. Nuvarande förvaltningschef har kvar personal- och ekonomiskt ansvar. Förvaltningschefen har enligt gällande delegationsordning beslutat om förändring av tjänst från arkitekt till kommunarkitekt. Förvaltningschefens tjänsteutlåtande Organisationsschema 2013 Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott noterar informationen och har för övrigt inga synpunkter på den nya organisationen. Miljö- och byggförvaltningen 16(24)

17 KSAU 260 Bygglov och arrendeavtal för Smögenön 6:1 Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av skriftväxling och frågeställningar kring bygglov och arrendeavtal för fastigheten Smögenön 6:1, som blir föremål för ingående diskussion i utskottet. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott har diskuterat frågeställningarna och ställer sig bakom förvaltningens förslag till svar. Miljö- och byggförvaltningen 17(24)

18 KSAU 261 KA 2011/348 Motion - Ge Hovenäsets ideella krafter möjlighet att utveckla samhället Peter Hemlin (M) föreslår i en motion att samtal skall inledas med Hovenäsets Intresseförening i syfte att skapa förutsättningar för de ideella föreningarna i Hovenäset att kunna medverka till måluppfyllnad av den av kommunalfullmäktige antagna programförklaringen bland annat genom att Sotenäs kommun medverkar med föreningslokal, översyn av hamn- och brygga samt att i övrigt medverkar till en ökad trivsel i samhället. Under hösten 2012 har kontakter initierats mellan tekniska avdelningen, Hovenäsets Intresseförening och politisk företrädare för KSAU. Dessa kontakter har utmynnat i att ett första möte mellan tjänstemän, politiker och företrädare för Hovenäsets Intresseförening kommer att ske den 17 oktober. Ambitionen är att skapa ett klimat som gynnar klimatet mellan kommunen och intresseföreningen, och i förlängningen skapa goda förutsättningar för kultur- och fritidsaktiviteter. I den av kommunfullmäktige antagna programförklaringen framgår att Sotenäs kommun skall erbjuda en trygg och säker livsmiljö. Som medel för att åstadkomma denna trygga och säkra livsmiljö skall Sotenäs kommun medverka till att skapa goda förutsättningar för kultur- och fritidsaktiviteter. Motionärens yrkande gynnar förutsättningar för att erbjuda medborgarna i Hovenäset en tryggare och säkrare livsmiljö där kommunen skapar möjlighet för ideella krafter att verka. Tekniske chefens tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige bifaller motionen. Kommunstyrelsen 18(24)

19 KSAU 262 KA 2012/546 Motion - Sotenäs som rökfri miljö och arbetsplats Lena Linke (MP) har väckt en motion till kommunfullmäktige om Sotenäs kommun som rökfri miljö och arbetsplats. Motionären föreslår att Sotenäs kommun ska följa Tanums kommuns rutiner vad gäller annonsering hos Arbetsförmedlingen. Sotenäs kommunstyrelse fastställde 2011 Rökpolicy. Av riktlinjerna till policyn fastställs att det vid annonsering av nya tjänster ska framgå att Sotenäs kommun är en rökfri arbetsplats. Sotenäs kommun har i riktlinjerna till kommunens rökpolicy kravet att det vid utannonsering av nya tjänster skall framgå att Sotenäs kommun är en rökfri arbetsplats. Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktiges protokoll Personalchefens tjänsteutlåtande Kommunfullmäktige bifaller motionen. De föreslagna åtgärderna är redan genomförda. Kommunstyrelsen 19(24)

20 KSAU 263 Redovisning av pågående ärenden hösten 2012 Enligt gällande regler ska kommunstyrelsens förvaltning två gånger per år redovisa ärenden som enligt ärendehanteringssystemet är pågående. Ärendelistor från kommunkansliet har varit utsända till förvaltningar och avdelningar för genomgång. Ärendelistor från kommunkansliets diarium Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av redovisningen av pågående ärenden för kommunstyrelsen. 20(24)

21 KSAU 264 Ägardirektiv för Smögens Fiskauktion AB Förvaltningen har tagit fram förslag till ägardirektiv för Sotenäsbostäder AB. Utkast till ägardirektiv Yrkande Mikael Sternemar (FP) föreslår att bestämmelserna i avsnittet Ägaridé andra stycket skall ändras enligt följande: "Bolaget skall stödja verksamheter inom det maritima området samt gästhamns- och turismverksamhet främst knutna till varumärket Smögen." Vidare ska fjärde stycket i avsnittet Verksamhetens inriktning tas bort. Hilbert Eliassson (S), Britt Wall (S) och Ronald Hagbert (M) yrkar bifall till förslaget till ägardirektiv i dess helhet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Hilbert Eliassons, Britt Walls och Ronald Hagberts förslag mot Mikael Sternemars ändringsyrkande och finner, att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta förslaget till ägardirektiv för Smögens Fiskauktion AB i dess helhet. Kommunfullmäktige antar ägardirektiv för Smögens Fiskauktion AB. Kommunstyrelsen 21(24)

22 KSAU 265 Bolagsordning för Smögens Fiskauktion AB Förvaltningen har tagit fram förslag till bolagsordning för Smögens Fiskauktion AB. Förslag till bolagsordning Yrkande Mikael Sternemar (FP) föreslår att andra stycket i 3 i förslaget till bolagsordning om gästhamnsverksamhet och turismverksamhet skall utgå. Ronald Hagbert (M) föreslår att förslaget till bolagsordning skall godkännas i sin helhet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Mikael Sternemars ändringsyrkande mot Ronald Hagberts förslag och finner, att arbetsutskottet beslutar enligt Ronald Hagberts förslag. Kommunfullmäktige godkänner bolagsordning för Smögens Fiskauktion AB. Kommunstyrelsen 22(24)

23 KSAU 266 KA 2012/635 Konstverket Utsikt Kommunstyrelsens arbetsutskott har mottagit ett erbjudande om köp av konstverket Utsikt med föreslagen placering som utsmyckning av Smögens hamn Brev och offert Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för erbjudandet och överlämnar ärendet till Gruppen för konst och offentlig miljö för beredning. Gruppen för konst och offentlig miljö Konstnären 23(24)

24 KSAU 267 Information om West Sweden Britt Wall (S) informerar kommunstyrelsens arbetsutskott om att hon deltagit i årsstämma med West Sweden, Västsveriges EU- och representationskontor, Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar del av informationen. 24(24)

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Plats och tid Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M),

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare Plats och tid Folkets Hus i Kungshamn, torsdagen den 20 oktober 2011, kl. 17.30-19.00 ajournering kl. 18.25-18.35 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 08.30-12.30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Jimmy Lundström, MEX-ingenjör 91 Jörgen Karlsson,

Läs mer

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Lena Vilhelmsson. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 13.30-17.00. Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Annmarie Erlandsson, VA anläggningschef, 74-79

Läs mer

Ann-Marie Hermansson

Ann-Marie Hermansson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn den 17 april 2013 kl. 08.30-12.30 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) 1:e v ordförande Ronald Hagbert (M) Britt Wall (S) 2:e v

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 30 september 2015 kl. 08.30-16.20 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25 Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 08.30 12.00 Mötet ajourneras kl 11.15-11.25 Beslutande Mats Abrahamsson (M), ordförande Ola Strand (KD) Ronald Hagbert

Läs mer

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Kommunhuset, Hållö, 08.30-12:30 Beslutande Mikael Sternemar (FP), ordförande Anders Rosén (M), Verena Rodin (M), Gunnar Selstam ( C) Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kenth Östergren (S)

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) 01-14 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) Övriga

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45

Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45 Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, torsdagen den 25 september 2014 kl. 17.30-18.50 Mötet ajourneras under 86, kl 17.30-17.45 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 01-12 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.30 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Olof Börjesson (C) Birgitta Granström

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare Plats och tid Folkets Hus i Kungshamn, torsdagen den 10 februari 2011, kl. 17.30-19.50 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans s revisorer Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område. Revisionen

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson.

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson. Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 25 februari 2015 kl. 08.30-15.50 Mötet ajourneras kl 12.00-13.00 Beslutande Mats Abrahamsson (M) ordförande Mikael Sternemar (FP) 16-34 Olof Börjesson (C)

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP)

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, 2014-10-22, kl 09.00-11.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kenny Thärnström (FP), tjänstgörande ers. Eli Niklaus (MP), tjänstgörande ers. 51-54

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande ersättare

Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-09-13 1 Beslutande organ Plats och tid Fastighetskontoret, Förrådsgatan 8, Mariestad, kl. 14.00-17.10 Beslutande Staffan Starringer (s) ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice ordförande Sune B Jansson

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 120-134 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 14 00. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-01 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, k1 15.00-16.45 Beslutande Arne Ottosson (M) ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordf Markus Kauppinen (S) 2:e

Läs mer

Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl

Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl Plats och tid Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand torsdagen den 16 juni 2016 kl. 16.30-17.15 Beslutande Mats Abrahamsson (M), ordförande Jeanette Loy (M) Ulla Christensson Ljunglide (M) Nils Olof

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.30-14.40 Beslutande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48 Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Stina Espenkrona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Österportskolan, Gränssnittet, Surbrunnsvägen 1, Ystad 09:00 10:00, 10:25 11:15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Sara Chermiti (M) ersättare Christer Olofsson förvaltningschef

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid SÄS Skene, sjukvårdskansliet klockan 08:30-11:10 Beslutande S Hanne Jensen ersätter Peter Rosholm, Västra Götalandsregionen M Madeleine Ekman-Boldizar, Västra

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 08:30-12:10 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson (FP)

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Lena Linke (MP)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-16.45. Öppet sammanträde 1-6 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 56 42 Anmälan av delegationsbeslut... 57 43 Delgivningar... 59 44 Lägesbeskrivning per programområde... 60 45 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl Protokollet justeras den 25 april, kl på kommunkansliet.

Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl Protokollet justeras den 25 april, kl på kommunkansliet. Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 21 april 2016 kl. 17.15-17.25. Beslutande Närvarande ersättare Mats Abrahamsson (M), ordförande Ronald Hagbert (M) Ulla Christensson Ljunglide (M) Nils

Läs mer

Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Britt Lindgren (C) Bengt Sandberg (MP)

Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Britt Lindgren (C) Bengt Sandberg (MP) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 3 maj 2018 kl 08:30-12:15 Beslutande Mikael Sternemar (L, Ordförande Ragnhild Selstam (M Gunnar Selstam (C Verena Rodin (M Annica Erlandsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s)

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s) 142-155 Plats oh tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl. 08.30 11.45 Beslutande Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vie ordförande Reine Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15 2011-02-21 1 (7) 10-15 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-09.55 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S)

Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Madelein Arnoldsson. Mikael Sternemar (L) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn den 7 december 2017, kl. 13.00-15:45 Beslutande Mikael Sternemar (L) ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 08.30-11.40 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Jimmy Lundström, MEX-ingenjör 82 Johanna Hisbro,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen i kommunhuset, Hultsfred 26 april 2016 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C ej 88 Åke Nilsson, KD ej 88 Åke Bergh, M ej 88 Tommy Rälg, S Lena Hasting, S Övriga deltagande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18 1 (18) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2015-12-09 kl. 08.30-11.40 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer