Annonstider i radio och tv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annonstider i radio och tv"

Transkript

1 Myndigheten för radio och tv Juli 2014

2 Sammanfattning Genom en lagändring 2008 har tv- och radioföretag fått möjlighet att sända tolv minuter reklam per timme i stället för åtta minuter. Ändringen i radio- och tv-lagen (2010:696) är en harmonisering av de svenska reglerna med motsvarande EU-reglering. Hur har förändringen i annonstid påverkat konkurrenssituationen på mediemarknaden och vilka är konsekvenserna för tittare och lyssnare? Den frågan har regeringen ställt till Myndigheten för radio och tv, och Stelacon lämnar följande underlag till myndigheten. Lagändringen medförde att alla programbolag som är etablerade och sänder från Sverige hade möjlighet att öka annonstiden. Utökningen har haft störst effekt för TV4-gruppen, övriga programföretag har av olika anledningar påverkats mindre. SVT sänder inte reklam, och MTG (TV3, TV6) och SBS Discovery TV (Kanal 5, Kanal 9) sänder från Storbritannien och omfattas därmed inte av lagändringen. De små tv-programföretagen som har fått utökat annonsutrymme använder vanligtvis inte hela annonstiden, men TV4-gruppen har ökat sin annonsmängd och därmed sina reklamintäkter. Lagändringen kan ha bidragit till att TV4-gruppen fortfarande har en stark ställning på tv-marknaden. Samtidigt finns andra faktorer som sannolikt har större betydelse för konkurrensen än den utökade annonstiden, exempelvis konjunktur, varumärke och förändrade konsumtionsmönster. Radioprogrambolagen har påverkats i mindre utsträckning av lagändringen. De två stora aktörerna SBS Discovery Radio och MTG Radio har samma möjligheter att sända reklam och samma annonstid, så konkurrensen dem emellan styrs av andra faktorer än annonstiden. Konsekvensen för tittare och lyssnare är att de i många fall får mer reklam i programmen, och flera undersökningar visar att konsumenterna blivit mer negativt inställda till reklam de senaste åren. Den utökade annonstiden kan ha påskyndat den utvecklingen. Andra studier har samtidigt visat att inställningen till reklam också är tudelad, och påverkad av hur frågan ställs. Trots att en ökande andel är negativt inställd till reklam, har tidigare studier visat att de flesta tillfrågade ändå anser att reklamen är nödvändig som finansieringsform. Konsumentens makt och möjlighet att undvika reklamen är samtidigt större i dag eftersom det finns ett utökat utbud av tjänster. Den utökade annonstiden kan vara en bidragande orsak till att vissa tittar- och lyssnargrupper, framför allt yngre, lämnar radio och linjär tv. Men den här tendensen påverkas av flera faktorer, och den utökade annonstidens eventuella del av påverkan är inte möjlig att påvisa i den här studien. 2 (31)

3 Innehåll Sammanfattning Inledning Bakgrund Uppdraget och dess genomförande Tillåtna annonstider i radio och tv Utländska programföretag omfattas inte av svenska regler Mediekonsumtion och reklaminvesteringar Mediekonsumtionen förändras Reklaminvesteringarna minskar i radio och tidningar Tv-mediet och reklam Den svenska tv-marknaden Tv-branschens affärsmodeller Reklaminvesteringar på den svenska tv-marknaden Den svenska radiomarknaden Marknaden och aktörer Radiobranschens affärsmodeller Reklaminvesteringar på den svenska radiomarknaden Aktörernas bedömning av effekterna av den utökade annonstiden Aktörerna på den svenska tv-marknaden Aktörerna på den svenska radiomarknaden Konsekvensanalys Den utökade annonstidens betydelse för konkurrensen mellan programföretag på den svenska tv-marknaden Den utökade annonstidens betydelse för konkurrensen på den svenska radiomarknaden Utökade annonstidens påverkan på tittare och lyssnare Utökade annonstidens påverkan på unga tittare och lyssnare Utökade annonstidens påverkan på konkurrensen mellan medieslagen28 7. Slutsatser Bilaga 1: Intervjuade aktörer (31)

4 1. Inledning 1.1. Bakgrund Den 1 februari 2008 trädde nya regler för annonstider i tv och radio i kraft. Ändringarna innebar att annonser fick sändas under högst tolv minuter under en timme mellan hela klockslag. Annonser i tv fick sändas under högst 15 procent av sändningstiden per dygn. I radio fick annonser sändas under högst 15 procent av tiden i program som inte omfattar en timme mellan hela klockslag. I augusti 2010 avskaffades 15-procentsregeln för tv-sändningar, men behölls för radio Uppdraget och dess genomförande Myndigheten för radio och tv har fått i uppdrag av regeringen att utvärdera effekterna av den ändring i radio- och tv-lagen (2010:696) som genomfördes 2008 och som innebar en ökning av den högsta tillåtna annonstiden till tolv minuter per timme. Myndigheten för radio och tv har anlitat konsultföretaget AB Stelacon för att ta fram en underlagsrapport till utvärderingen, i rapporten analyseras lagändringens konsekvenser för konkurrensen mellan programföretag för tittare och lyssnare. Uppdraget har genomförts i dialog med Konkurrensverket och Konsumentverket, och synpunkter har inhämtats från programföretagen och andra berörda intressenter. Resultatet av myndighetens uppdrag redovisas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet). Stelacon har genomfört djupintervjuer med intressenter som i varierande omfattning är påverkade av lagändringen (se respondentlista i bilaga 1). Stelacon har även granskat befintliga rapporter och offentligt tillgängligt material samt inhämtat statistiskt underlag från andra källor. I de fallen finns en källhänvisning i rapporten Tillåtna annonstider i radio och tv Regler om annonser i svenska tv-sändningar infördes 1991 i samband med att riksdagen fattade beslut om en reklamfinansierad tredje tv-kanal (prop. 1990/91:149, bet. 1990/91:KU39, rskr. 1990/91:370). Det skedde genom en ändring i den dåvarande radiolagen (1966:755). Reglerna fördes senare i stort sett oförändrade över till den nya radio- och tvlagen (1996:844), som trädde i kraft den 1 december Reglerna om hur stor annonsmängd som är tillåten har därefter ändrats vid flera tillfällen. Den 1 juli 1997 trädde en ändring av radio- och tv-lagen i kraft som innebar att den särskilda begränsningen av den mängd annonser som får sändas under bästa sändningstid togs bort. Den högsta tillåtna annonsmängden höjdes också från åtta till tio minuter per timme, dels mellan kl och kl , dels vid andra tider i rena undantagsfall (prop. 1996/97:101, bet. 1996/97:KU19, rskr. 1996/97:208). Genom en lagändring som trädde i kraft den 1 april 2002 blev det möjligt att i vissa fall och på visst sätt låta annonssändningar avbryta tv-program (prop. 2001/02:82, bet. 2001/02:KU16, rskr. 2001/02:187). Den 1 maj 2004 trädde ytterligare en ändring i kraft som innebar att den högsta annonstiden per timme i vissa fall fick överskridas på grund av händelser som låg utanför 4 (31)

5 programföretagets kontroll. Men annonstiden fick aldrig överskrida tolv minuter per timme (prop. 2003/04:66, bet. 2003/04:KU16, rskr. 2003/04:165). Regler om annonser i ljudradion infördes den 1 januari 1992 genom lagen (1991:2027) om kabelsändningar till allmänheten. Dessförinnan hade det inte varit tillåtet att sända annonser i ljudradiosändningar, oberoende av hur de distribuerades. Enligt den nya lagen fick högst 10 procent av en programtjänsts sändningstid per dygn vara annonser. Inom en timmes sändningstid mellan hela klockslag fick annonser sändas under högst åtta minuter, eller tio minuter i rena undantagsfall. Reglerna om den högsta annonstiden per timme fördes också in i den lagstiftning för privat lokalradio som trädde i kraft den 1 januari 1993, men lokalradiolagen (1993:120) hade ingen begränsning av den totala annonsmängden per dygn. I radio- och tv-lagen (1996:844) infördes en åttaminutersregel också för närradion, samtidigt som möjligheten enligt lokalradiolagen att i undantagsfall sända annonser under tio minuter togs bort. Lokalradiolagen upphävdes den 1 juli 2001, och reglerna om annonstid överfördes i oförändrad form till radio- och tv-lagen. Den 1 februari 2008 trädde de nya regler i kraft (prop. 2007/08:4, 2007/08:KU3, rskr 2007/08:39) ) som är föremål för denna rapport. Ändringarna innebar att annonser i radio och tv fick sändas under högst tolv minuter under en timme mellan hela klockslag, och annonserna i en tv-sändning fick sändas under högst 15 procent av sändningstiden per dygn. Begränsningen för sändningar av annonser i tv-sändningar som inte omfattade en timme mellan hela klockslag avskaffades, och man tog bort möjligheten att i en tv-sändning under vissa förutsättningar överskrida annonstiden per timme. I ljudradio fick annonser sändas under högst 15 procent av tiden i program som inte omfattar en timme mellan hela klockslag. Den 1 augusti 2010 (prop. 2009/10:115, 2009/10:KU25, rskr. 2009/10:331) avskaffades dygnsregeln om att den sammanlagda sändningstiden för annonser i tv-sändningar inte fick överstiga 15 procent av sändningstiden. Men för ljudradiosändningar förblev begränsningsregeln oförändrad Utländska programföretag omfattas inte av svenska regler Utländska programföretag, eller företag som sänder från andra länder, omfattas inte av reglerna om reklam i radio- och tv-lagen utan ska normalt följa reglerna i de länder där de är etablerade. TV3, TV6, TV8 och TV10 sänds av Viasat Broadcasting UK Ltd i Storbritannien, Kanal 5 och Kanal 9 sänds av det brittiska bolaget SBS Discovery Media. Sändningarna i CNN och Discovery Channel med flera omfattas inte heller av svenska regler utan av brittisk lagstiftning. Brittiska myndigheten Ofcom, har tillsyn över dessa kanaler. MTV Sverige och Nickelodeon ägs av företag i Nederländerna, Commissariaat voor de Media, har tillsyn över dessa kanaler. 1 Konstitutionsutskottets betänkande 2011/12:KU16. 5 (31)

6 2. Mediekonsumtion och reklaminvesteringar 2.1. Mediekonsumtionen förändras Användningen 2 av tv, radio och dagstidningar har minskat de senaste åren medan internetanvändningen har ökat (bild 1). I genomsnitt använde vi internet 120 minuter per dag Den samlade tid vi lägger på medieanvändning totalt har genom åren förblivit i huvudsak oförändrad, ca sex timmar per dag, men det finns en tydlig förskjutning mellan medierna. Minuter TV Radio Internet Dagstidningar 20 0 Bild 1: Användningstid för olika medier i hela befolkningen 9 79 år en genomsnittlig dag, (minuter). Källa: Medieutveckling , Myndigheten för radio och tv och Nordicom Sveriges mediebarometer Reklaminvesteringarna minskar i radio och tidningar Omsättningen på den svenska reklammarknaden 3 uppgick 2013 till 31,5 miljarder kronor, det är en minskning med ca en halv miljard jämfört med två år tidigare 4. Bild 2 visar reklaminvesteringarna i tv, radio, internet och dagstidningar. Reklaminvesteringarna i de fyra medieslagen uppgick 2013 till ca 21 miljarder kronor. 2 Hur många minuter en person i Sverige använder olika medier i genomsnitt. 3 Medieinvesteringar. 4 Medieutveckling 2014, Myndigheten för Radio och tv (IRM, Pressmeddelande ). 6 (31)

7 Mnkr TV Radio Internet Dagstidningar Bild 2: Reklaminvesteringar i Sverige (Mnkr) i löpande priser, netto, inklusive reklamskatt. Tillväxten är baserad på jämförbart underlag. Källa: Medieutveckling , Myndigheten för radio och tv och Institutet för reklam- och mediestatistik (IRM). Fördelat över medieslagen står reklaminvesteringarna i dagstidningar för den största minskningen. Reklaminvesteringarna på internet däremot ökar successivt, precis som var fallet med användningstiden. Investeringarna i tv-reklam har också ökat, men radioreklamen har minskat något under de senaste åren. Jämfört med tv, dagstidningar och internet är radio ett mindre reklammedium, radio används ofta för att förlänga en annonskampanj som huvudsakligen tagit avstamp i tv eller i dagstidningar. I högkonjunktur ökar reklaminvesteringarna i tv, vilket även ger fördelar för radio som till stor del är komplementmedium för annonskampanjer. Det finns ett naturligt samband mellan förändringar i reklaminvesteringar och den svenska BNP-utvecklingen. Under högkonjunktur finns ett större utrymme att investera i reklam, men sambandet har blivit mindre tydlig med åren och de senaste två årens positiva BNP-utveckling har inte återspeglats i reklaminvesteringarna 5. Däremot har den djupa lågkonjunkturen till följd av både finanskrisen 2008 och lågkonjunkturen i Europa lämnat tydliga avtryck på reklammarknaden. Bild 3 visar händelser som påverkar reklammarknaden, de två traditionellt större medieslagen tv och dagspress gick tillbaka i lågkonjunkturen efter Lehman Brothers konkurs 2008 och hur internet tog marknadsandelar från tv och dagspress, trots att dess tillväxt bromsades upp. Internet, som har haft en kraftig tillväxt under åren , påverkas mindre av konjunktursvängningar än tv, radio och dagstidningar. 5 IRM Pressmeddelande (31)

8 Mnkr TV Radio Internet Dagstidningar Digitalisering av marknätet Lagändring 8 till 12 Lågkonjunktur Lagändring 15 % Netflix/HBO Tittande på linjär tv sjunker Bild 3: Reklaminvesteringar i Sverige (mnkr) och större händelser med påverkan på mediebranschen. Källa för reklaminvesteringar: Medieutveckling , Myndigheten för radio och tv och IRM. Under avsnitt 3.2 och 3.3 beskrivs reklaminvesteringar och användningstid för tv och radio mer ingående. 8 (31)

9 3. Tv-mediet och reklam 3.1. Den svenska tv-marknaden Flera aktörer är etablerade på den svenska tv-marknaden (tabell 1), Sveriges Television (SVT) har tillsammans med Bonnierägda TV4-gruppen den största andelen tittare. SVT:s båda kanaler utgör tillsammans med TV3 (MTG), TV4 och Kanal 5 (SBS Discovery TV) de fem största kanalerna och har en total tittarandel på 62,4 procent. 6 De fyra aktörernas samtliga kanaler har en tittarandel på 92,5 procent. TV4 var den första reklamfinansierade kanal som fick tillstånd att sända i det rikstäckande marknätet, genom ett beslut i riksdagen TV4-gruppen fick betala en årlig koncessionsavgift för TV4:s ensamrätt i marknätet, men när marknätet digitaliserades 2007 öppnades det för fler kommersiella aktörer och koncessionsavgiften avskaffades. Numera finns även MTG och SBS Discovery TV representerade i marknätet. MTG och SBS Discovery TV sänder däremot från Storbritannien och programverksamheten, inklusive annonser, lyder därför under brittiska lag. Tabell 1. TV-företagen 2013 Huvudägare Företag/kanaler Totalt antal kanaler Andel av tittartid % Förvaltningsstiftelse SVT, UR 5 35,3 Bonnier TV4 AB/C More 17 29,7 Stenbeck MTG/Viasat 20 16,7 Discovery SBS (Kanal 5, Kanal 9) 10 10,8 Disney Disney Channel 3 1,8 Viacom MTV, Nickelodeon, VH-1 m.fl. 5 1,4 Time Warner Cartoon Network, CNN m.fl. 8 1,0 TF1 Eurosport m.fl. 3 0,7 BBC BBC World News m.fl. 4 0,4 Övriga 2,1 Totalt 100,0 Källa: Medieutveckling Myndigheter för radio och tv. Bearbetning av MMS årsrapport Vid sidan av det traditionella, linjära tv-utbudet pågår en kraftig expansion av tv-tjänster online. Utbudet växer snabbt, liksom antalet aktörer. Samtliga av de större svenska tvkanalerna har i dag en playtjänst 7, där de lägger ut delar av programinnehållet från sina 6 Mediemätning i Skandinavien AB (MMS). Årsrapport Playtjänst är portal för en kanals programutbud, som vanligtvis innehåller både direktsändningar och ett programarkiv. 9 (31)

10 linjära 8 tv-sändningar. År 2012 introducerades de amerikanska streamingtjänsterna 9 Netflix och HBO på den svenska marknaden och de fick ett stort genomslag. Netflix har över 1 miljon användare i Sverige. 10 Även tidningar i Sverige bedriver tv-sändningar genom sina webbplatser. År 2014 fick dessutom Aftonbladet tillstånd för att sända tv i det digitala marknätet Tv-branschens affärsmodeller Public service SVT ägs precis som Sveriges Radio (SR) och Utbildningsradion (UR) av den statliga Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB. Public service-bolagen (SVT, SR och UR) finansieras nästan uteslutande av radio- och tv-avgiften. SVT får en liten andel intäkter från sponsorer vid speciella evenemang. År 2012 uppgick sponsorsintäkterna till knappt 1 procent av SVT:s totala intäkter 11. SVT:s licensintäkter har varit jämna under de senaste tio åren, med en svag årlig ökning sedan SVT sänder också regionalt, och finns på 27 orter i Sverige. UR:s program ska användas i utbildnings- och folkbildningssammanhang. Det ligger också i UR:s uppdrag att producera program för språkliga och etniska minoriteter samt för personer med funktionsnedsättning. UR erbjuder även skolor, folkhögskolor, studiecirklar, universitet och högskolor särskilda innehållstjänster. Kommersiella bolag De kommersiella tv-aktörerna har i huvudsak två olika intäktskällor. Annonsutrymme paketeras i olika tv-kanaler som respektive bolag kontrollerar, och i olika medieslag. Bolagen har också i varierande utsträckning distributionsintäkter. Tittare betalar för att få tillgång till vissa kanaler och dessa ingår ofta i kanalpaket som kan köpas från distributionsbolag som sänder via marknätet, kabel-tv, satellit eller internet. Vilken intäktskälla som tv-aktörer får mest intäkter ifrån varierar mellan de olika aktörerna. MTG har betydande intäkter från annonsförsäljning kopplat till sina reklamfinansierade kanaler, men har samtidigt ökat sina abonnemangsintäkter från tv-kanaler. SBS Discovery TV driver i huvudsak reklamfinansierade kanaler och även TV4-gruppens huvudsakliga intäkter kommer från annonsförsäljning. Medan TV4-gruppen är ett bolag inom Bonnierkoncernen och onoterat, är MTG noterat på NASDAQ OMX Stockholm. SBS Discovery TV ingår i amerikanska Discovery Communications, i sin tur noterat på NASDAQ-börsen. Programbolagen utvecklar sina affärsmodeller efter en mer varierad distribution där internet blir viktigare. Distribution av innehåll över internet erbjuder bland annat playtjänster där tittaren kan välja innehåll, tid, plats och plattform, till skillnad från tablålagd och linjär tv. Distribution kan ske till plattformar som datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Intäkterna från annonsering på internet ökar stadigt, men de är fortfarande låga för tvdistribution. Det vill säga, intäkterna från annonsering i tv på internet via exempelvis playtjänster är fortfarande en liten del av de totala reklaminvesteringarna på internet. Men 8 Linjära sändningar innefattar program som följer en förbestämd tablå. 9 Streaming är en teknik för publicering av radio och tv via internet. 10 Dagens Media, 11 Den svenska mediemarknaden Nordicom. 10 (31)

11 den strategiska vikten av tv-distribution via internet är stor, då tittandet via distributionskanalen ökar. Förutom de nationella programbolagen finns ett mindre antal regionala bolag med tillstånd att endast sända tv regionalt i marknätet. Exempelvis 24UNT, 24Norrbotten, 24nt och 24Corren som ingår i NTM-koncernen 12. Även dessa har normalt annonsintäkter som den huvudsakliga intäktskällan Reklaminvesteringar på den svenska tv-marknaden Reklaminvesteringarna inom tv-mediet har ökat trots att tittartiden för tv linjärt är oförändrad eller till och med minskar (bild 4). Bild 4 visar den procentuella förändringen i reklaminvesteringar och tittartid sedan % 30% 20% 10% 0% -10% -20% Reklaminvesteringar tv, procentuell förändring i jämförelse med 2006 Tittartid i tv, procentuell förändring i jämförelse med 2006 Bild 4: Reklaminvesteringar och tittartid för tv, procentuella förändringar sedan 2006, två år före lagändringen. Källa: Bearbetning av statistik från Medieutveckling , Myndigheten för radio och tv. Reklaminvesteringar: IRM, Tittartid: Nordicom. Reklaminvesteringarna inom tv-mediet följer framför allt konjunkturen och har ett tydligt samband med den svenska BNP-utvecklingen (bild 5). Faktorer som påverkar reklaminvesteringarna diskuteras vidare i kapitel Norrköpings Tidningars Media 11 (31)

12 40% 30% 20% 10% 0% -10% -20% Reklaminvesteringar tv, procentuell förändring i jämförelse med 2006 BNP, procentuell förändring i jämförelse med år 2006 Bild 5: Reklaminvesteringar i tv och den svenska BNP-utvecklingen, procentuella förändringar sedan Källa: Bearbetning av statistik från SCB och Medieutveckling , Myndigheten för radio och tv. 12 (31)

13 4. Den svenska radiomarknaden 4.1. Marknaden och aktörer De tre stora aktörerna på den svenska radiomarknaden är Sveriges Radio (SR), SBS Discovery Radio och MTG Radio. Av dessa tre är SR överlägset störst, både beträffande omsättning och antal lyssnare. SR:s intäkter, vilka består av licensavgifter, är drygt fyra gånger högre än de totala reklaminvesteringarna på radiomarknaden. 13 De privata radioaktörerna SBS Discovery Radio och MTG Radio kontrollerade 102 av landets 103 lokala sändningstillstånd vid utgången av SBS Discovery Radio har på senare år genomfört ett antal förvärv och är numera en större aktör än MTG Radio. 14 Tabell 2. Räckvidd, lyssnartid och marknadsandel på radiomarknaden 2013 Aktör Daglig räckvidd 15 Lyssnartid min 16 Marknadsandel 17 Sveriges Radio 59, ,7 SBS Discovery Radio 25, ,0 MTG Radio 16,6 48 7,3 Totalt 74, ,0 Radiostationerna kompletterar sina FM-sändningar med sändningar via internet, och det finns aktörer som enbart sänder via webben. Det finns även närradioaktörer men lyssnandet på närradio samt webbradio är lågt jämfört med de kommersiella bolagens och SR:s FMsändningar. Det totala radiolyssnandet har minskat och den kommersiella radion har tappat fler lyssnare än SR. En anledning till att lyssnartiden minskar är sannolikt konkurrensen från internetbaserade musiktjänster som Spotify Radiobranschens affärsmodeller Public serviceaktören på den svenska radiomarknaden, SR, finansieras genom radio- och tvavgiften. SR:s intäkter har varit jämna med en svag ökning under de senaste tio åren. De kommersiella radiobolagens huvudsakliga intäkt är reklamförsäljning, och till skillnad från kommersiell TV har radiobranschens kommersiella aktörer inga distributionsintäkter. De två stora bolagen inom kommersiell radio, SBS Discovery Radio och MTG Radio, sänder flera radiokanaler över FM-bandet som huvudsaklig verksamhet, och det är härifrån som de huvudsakliga intäkterna kommer. De sänder också radio via andra plattformar. Samtidigt är en övergång från de analoga sändningarna i FM-bandet till digitala radiosändningar förestående. 13 Medieutveckling Myndigheten för radio och tv. 14 Medieutveckling Myndigheten för radio och tv. 15 Daglig Räckvidd anger andelen lyssnare som en genomsnittlig dag har lyssnat på en radiokanal minst tre sammanhängande minuter. 16 Lyssnartiden (lyssnare) anger den genomsnittliga dagliga lyssnartid i minuter en specifik radiokanals lyssnare lägger på denna radiokanal. 17 Marknadsandel anger en radiokanals andel i procent av den totala lyssnartiden 18 Medieutveckling Myndigheten för radio och tv. 13 (31)

14 Därutöver finns också närradio, som ger ideella föreningar och registrerade trossamfund möjlighet att sända radio lokalt. Närradiosändningar får sända tolv minuter reklam per timme, liksom kommersiell radio Reklaminvesteringar på den svenska radiomarknaden Radiolyssnandet minskar årligen. Reklaminvesteringarna inom radio har inte följt samma kurva över tid. Investeringarna har dock minskat framförallt under de senaste två åren, vilket illustreras av bild 6 nedan. Bilden jämför den procentuella förändringen i reklaminvesteringar och lyssnartid i relation till basåret 2006, två år innan lagförändringen. Den minskade lyssnartiden är sannolikt en av flera faktorer bakom de minskade investeringarna i mediet under de senaste åren. 40% 30% 20% 10% 0% -10% -20% -30% -40% Lyssnartid radio, procentuell förändring i jämförelse med 2006 Reklaminvesteringar radio, procentuell förändring i jämförelse med 2006 Bild 6: Reklaminvesteringar i radio och lyssnartid. Källa: Bearbetad statistik från Medieutveckling 2014, Myndigheten för radio och tv och IRM. Reklaminvesteringarna i radio följer i huvudsak konjunkturen liksom investeringar i tv. Bild 7 visar reklaminvesteringarnas samband med BNP-utvecklingen. Men reklaminvesteringarna har minskat markant under de senaste åren trots att BNP-utvecklingen gått i motsatt riktning. Bilden visar den procentuella förändringen i reklaminvesteringar och BNP sedan (31)

15 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% -5% -10% BNP, procentuell förändring i jämförelse 2006 Reklaminvestering radio, procentuell jämförelse med 2006 Bild 7. Reklaminvesteringar i radio och BNP-utvecklingen. Procentuell förändring sedan Källa: Bearbetning av statistik från SCB och Medieutveckling (Myndigheten för radio och tv och IRM). 15 (31)

16 5. Aktörernas bedömning av effekterna av den utökade annonstiden 5.1. Aktörerna på den svenska tv-marknaden I följande avsnitt presenteras hur några av aktörerna på den svenska tv-marknaden uppfattar effekterna av den utökade annonstiden. Aktörernas synpunkter har framkommit under intervjuerna. MTG:s och SBS Discovery TV:s sändningar lyder inte under svensk lagstiftning, och har därmed inte fått förändrade förutsättningar att sända reklam. SVT sänder inte reklam överhuvudtaget. Samtliga aktörerna har uttalat sig om lagändringens påverkan på konkurrensförutsättningar och påverkan för tittare. TV4-gruppens synpunkter TV4-gruppen anser att förändringen 2008 var en viktig och nödvändig harmonisering ur ett konkurrensperspektiv och utifrån det faktum att TV4-gruppen inte längre hade en särställning i marknätet efter digitaliseringen TV4 framhåller också att det var riksdagens vilja att harmonisera marknaden. Nu har alla reklamfinansierade tv-aktörer på den svenska marknaden liknande spelregler, vilket TV4-gruppen anser borde vara en självklarhet. TV4- gruppens årliga investeringar är en miljard högre 2013 än programinvesteringarna 2007, och de uppger att de därmed har en möjlighet att göra bättre tv som gynnar tittarna. TV4-Gruppen framhåller att det ligger i deras intresse att inte ge tittaren en negativ upplevelse som skulle innebära att hon eller han väljer bort kanalen. Uppföljningar kring tittandet görs på minutnivå för varje dag. Lagändringen innebär att TV4-gruppen inte behöver göra reklampauser vid illa valda tillfällen, utan istället kan placera reklamen där upphovsmännen till programmen lämnat utrymme. TV4 anser att detta har förbättrat upplevelsen för tittaren. Tittarsiffrorna under reklampauserna jämfört med övrig programtid har enligt TV4-gruppen inte förändrats sedan annonstiden utökades. SVT:s synpunkter SVT anser att det är nödvändigt med flera starka spelare på tv-marknaden och att åtgärder som stärker aktörer är generellt bra för tv-mediet som helhet. SVT upplever att den utökade annonstiden kan ha påverkat konkurrensen inom branschen då TV4-gruppen som redan hade en stark ställning mot TV3 och Kanal 5 gavs en möjlighet att öka sina intäkter. SVT anser dock att den utökade annonstiden inte har medfört ökad konkurrens från TV4-gruppen i programinnehåll. Det linjära tv-tittandet minskar, och SVT anser att den utökade annonstiden kan vara en bidragande faktor. SBS Discovery TV:s synpunkter SBS Discovery TV anser att lagändringen 2008 var en harmoniserande åtgärd, som olyckligtvis gynnade TV4-gruppen som redan hade en dominant position. Förändringen 2010, som slopade begränsningen om 15 procents annonstid per dygn för TV gick däremot onödigt långt, anser SBS Discovery TV. De anser att den medförde att Sveriges regler för reklammängd blev mer liberala än för stora delar av övriga Europa. Exempelvis har 16 (31)

17 de brittiska reglerna ett maxtak på 216 minuter per dygn, i Sverige är taket sedan 2010 på 288 minuter. SBS Discovery TV framhåller att det ger de som sänder från Storbritannien en konkurrensmässig nackdel, då de har ca 33 procents lägre annonstid än de svenska. SBS Discovery TV menar att den utökade annonstiden har påverkat konkurrensen, men att denna knappast eller bara i begränsad utsträckning har märkts genom utökade programinvesteringar på TV4. SBS Discovery TV anser inte att den utökade annonstiden har påverkat tittarna nämnvärt. MTG TV:s synpunkter MTG TV anser att förändringen 2008 var en gynnande åtgärd för TV4-gruppen som redan hade en mycket stark position genom en serie andra fördelar. MTG TV menar att de mindre kanalerna har en besvärlig och sårbar situation som har blivit värre. De lättnader i reklamreglerna som TV4-gruppen fått i flera steg och borttagandet av koncessionsavgiften snedvrider konkurrensen anser MTG TV, de mindre kanalerna får mycket svårt att finansiera det innehåll som krävs för att hävda sig mot TV4. Problemet förvärras av migrationen till andra plattformar. Det kommer att krävas dyrare liveunderhållning för att behålla tittare på linjära tablålagda program, anser MTG. Konsekvensen på sikt kan bli att de mindre kanalerna måste dra ner på programinvesteringar för att leva upp till en pressad lönsamhet, vilket leder till ett sämre utbud för tittarna. MTG uppger att aktörer som sänder från andra länder har andra mindre fördelar, som möjlighet att sända reklam som inte är tillåten att sända från Sverige. MTG TV anser inte att konsumenterna har påverkats nämnvärt av den utökade annonstiden, men att den utökade reklammängden möjligen kan ha ökat migrationen till andra plattformar. Regionala och mindre aktörers synpunkter Intervjuer har skett med programbolagen Axess TV, Kanal Global och NTM (24UNT, 24Corren, 24nt och 24Norrbotten). Den samlade bedömningen från dessa aktörer är att den utökade annonstiden har haft marginell påverkan på deras verksamhet. Axess TV och Kanal Global har sänder generellt få reklaminslag och utnyttjar inte möjligheten till tolv minuters reklam per timme. Men Axess TV anser det vara självklart att lagstiftningen ska vara gemensam för hela EU eftersom sändningar idag sker från ett flertal länder. Lokala 24UNT, 24Corren, 24nt och 24Norrbotten utnyttjar inte heller sina annonstider till fullo. Deras bedömning är att lagändringen inte har haft någon direkt effekt på den regionala marknaden. De framhåller att det finns en ökande reklamtrötthet bland tittarna, och den utökade annonstiden kan ha en påverkan Aktörerna på den svenska radiomarknaden I det här avsnittet presenteras synpunkter på lagändringen från de största aktörerna på den svenska radiomarknaden. MTG Radio och SBS Discovery Radio är direkt påverkade av lagändringen, medan SR inte påverkas direkt eftersom de inte sänder någon reklam. Samtliga aktörerna har uttalat sig om hur lagändringen har påverkat konkurrensförutsättningarna och konsumenterna. 17 (31)

18 MTG Radio MTG Radio anser att det var ett korrekt beslut att utöka annonstiden. Radiobranschen har problem med lönsamheten och tolv minuters reklam per timme är viktigt för branschen. Reklammarknaden för radio följer i övrigt till stor del konjunkturen, där fördelen med lagförändringen 2008 dämpades av en vikande konjunktur 2009 enligt MTG Radio. Annonstiden är till stor del självreglerande, enligt MTG. För lite reklam ger för låga intäkter och för mycket reklam gör att lyssnarna lämnar radiokanalen. Det är svårt att vinna tillbaka lyssnare som lämnat, varför MTG Radio anser det viktigt att inte ha för mycket reklam. MTG Radio tror att ungefär tio minuter reklam skulle vara den optimala nivån för att maximera intäkterna och samtidigt bibehålla ett starkt lyssnande. MTG Radio upplever dock att det är svårt att minska eller begränsa reklamvolymen på grund av konkurrensen på den kommersiella radiomarknaden. SBS Discovery Radio SBS Discovery Radio anser att lagändringen 2008 som ledde tolv minuters annonstid per timme var en harmoniserande och rättvis åtgärd som inte bara gynnade radiobranschen, utan också harmoniserade villkoren mellan Sverigebaserade radio- och tv-bolag och bolag som sänder i Sverige från andra länder. SBS anser vidare att mängden reklam nu befinner sig på en nivå som den nog skulle göra om marknaden hade varit oreglerad; varken mer eller mindre reklam skulle alltså gynna radiobranschen på sikt. Mängden radioreklam påverkar konsumenternas val av radiostation, vilket avspeglas i lyssnarantalet. Någon stor konsumentpåverkan till följd av lagändringarna har SBS Discovery Radio inte noterat, de har höjt annonstiden stegvis. Samtidigt menar SBS att det finns en tydlig koppling mellan reklamintäkter och kvalitet på programinnehållet. Ökade intäktsmöjligheter ger möjlighet till ökade programsatsningar. SR Sveriges Radio har inte märkt någon påverkan av den utökade annonstiden, och har inga ytterligare reflektioner i frågan. 18 (31)

19 6. Konsekvensanalys 6.1. Den utökade annonstidens betydelse för konkurrensen mellan programföretag på den svenska tv-marknaden Reklaminvesteringar Lagändringen som trädde i kraft år 2008 gäller för alla tv-aktörer som sänder från Sverige. För lokala aktörer och aktörer med mindre tittartidsandelar har inte lagändringen haft någon stor betydelse, eftersom de vanligtvis inte utnyttjar all sin annonstid. Den aktör som framför allt har påverkats är TV4-gruppen. Av de fem största kanalerna i Sverige, har lagändringen bara ändrat förutsättningarna att sända reklam för TV4. Avsnittet nedan kommer därför till stor del handla om TV4-gruppens relation till övriga aktörer på den svenska tv-marknaden. Eftersom lagändringen givit en möjlighet för alla tv-aktörer som sänder från Sverige att öka sina intäkter, kan lagändringen ha påverkat konkurrensförutsättningarna på tv-marknaden. Men eftersom konkurrensen mellan tv-aktörerna påverkas av flera andra faktorer är det inte möjligt att koppla rörelser på marknader till enbart lagändringen. Som diskuterats tidigare i den här rapporten påverkas storleken på reklaminvesteringar inom branschen i betydande grad av rådande konjunktur. Dessutom har marknadens strukturella förändringar, med ett mera fragmenterat konsumtionsmönster och migration av annonsörer mellan medieslagen, också en påverkan på konkurrensförutsättningarna. Lagändringen 2008 bedöms ha en liten påverkan på lokala, regionala och mindre nationella aktörer som sänder från Sverige, eftersom annonseringen i dessa kanaler är liten. TV4- gruppen har genom lagändringen haft möjlighet att öka sina intäkter. Men även om TV4- gruppen har stärkt sin position på marknaden något, har de inte tagit några stora kliv i marknadsandelar åren efter lagändringen. Stelacon bedömer att lagändringen kan ha haft en inverkan, men att TV4-gruppens position på marknaden främst beror på andra händelser. TV4:s position är sannolikt ett resultat av flera faktorer, bland annat den tidigare ensamrätten som kommersiell aktör i det svenska marknätet under lång tid, samt ett framgångsrikt varumärkesbyggande. Syftet med lagändringen var att närma det svenska regelverket mot Europeiska rådets direktiv 89/552/EEG. Det blev därmed en harmonisering mot det regelverk som MTG och SBS Discovery TV lyder under. Harmoniseringen upplevs som naturlig av de flesta intervjuade tvaktörerna. Men MTG TV och SBS Discovery TV framhåller att ändringen medförde att TV4- gruppen ytterligare kunde stärka sin position. Bild 8 visar TV4-gruppens (samtliga TV4:s kanaler inklusive C More) totala reklamintäkter i relation till de totala reklaminvesteringarna i den svenska tv-marknaden. Reklamintäkterna för TV4-gruppen följer, precis som de totala reklaminvesteringarna i den svenska tv-marknaden, främst BNP-utvecklingen. Bild 9 visar att TV4-gruppen har ökat sin andel av de totala reklaminvesteringarna något sedan (31)

20 Reklamintäkter TV4-Gruppen Totala reklaminvesteringar tv Bild 8: Reklamintäkter för TV4-gruppen och totala reklaminvesteringar inom tv (Mnkr). Källa: Bearbetning av TV4-gruppen årsredovisningar och statistik från Medieutveckling (Myndigheten för radio och tv och IRM). 70% 65% 60% 55% 50% 45% 40% Marknadsandelar TV4-Gruppen Bild 9: TV4-gruppens andel av reklamintäkterna i tv i procent. Källa: Bearbetning av TV4-gruppen årsredovisningar och statistik från Medieutveckling (Myndigheten för radio och tv och IRM). Lagändringen som trädde i kraft i augusti 2010 var en ytterligare liberalisering av regelverket. Den innebar att regeln om max 15 procents annonstid per dygn slopades för tv så att svenska tv-aktörer kunde utnyttja de tolv minuterna per timme hela dygnet. Tidigare var de begränsade till att ha ett mindre antal minuter utslaget över dygnet. MTG och SBS Discovery TV lyder under regelverket i Storbritannien och har kvar begränsningen om maximalt 15 procents annonstid utslaget över dygnet. Det innebär att de aktörer som sänder från Sverige efter 2010 har kunnat sända mer annonser än de bolag som sänder från Storbritannien. Även om denna lagändring inte ingår i studien, påpekar MTG och SBS Discovery TV att förändringen ger TV4-gruppen ytterligare fördelar. Samtidigt är den brittiska lagstiftningen i vissa avseenden liberalare än den svenska. Exempelvis får MTG och SBS Discovery TV sända alkoholreklam och reklam för spelbolag. 20 (31)

21 Bild 10 visar den procentuella förändringen i TV4-gruppens reklamintäkter från 2006 i relation till den procentuella förändringen av de totala reklaminvesteringarna på den svenska tvmarknaden. 50% 40% 30% 20% 10% 0% -10% Totala reklaminvesteringar i tv, procentuell förändring i jämförelse med år 2006 TV4:s reklamintäkter, procentuell förändring i jämförelse med år 2006 Bild 10. TV4:s reklamintäkter och reklaminvesteringar i tv. Procentuella förändringar sedan Källa: Bearbetning av TV4-gruppen årsredovisningar och statistik från Medieutveckling (Myndigheten för radio och tv och IRM). Bild 10 visar att TV4-gruppens reklamintäkter procentuellt har ökat något mer än de totala reklaminvesteringarna i tv-mediet efter år Men det är svårt att härleda skillnaden i reklaminvesteringar i bild 10 enbart till lagändringen även om det kan ha en påverkan. Reklamintäkterna bygger till stor del även på aktörernas varumärke. Var annonsörer väljer att synas styrs till stor del av tittarandelar, programinnehållet och vilka målgrupper som programmen riktar sig till. Affärsmodellen för hur annonsutrymme paketeras och säljs påverkar också. Tittarandelar Bild 11 visar tittarandelar över tid bland för de fem största kanalerna. Förutom en högre tittarandel för SVT, har fördelningen i tittarandelar mellan kanalerna varit i huvudsak oförändrad sedan lagändringen Lagändringen kan därför inte antas haft någon betydande påverkan på konkurrensen om tittarna mellan de kommersiella kanalerna. 21 (31)

22 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% SVT1 SVT2 TV3 TV4 Kanal 5 Bild 11: Tittarandelar för de fem största kanalerna. Källa: MMS. Priset för annonsutrymme De totala reklaminvesteringarna inom tv-mediet har ökat sedan 2006 men priserna för annonsutrymme har sjunkit. I samband med övergången till digitala TV-utsändningar 2007 skapades nya och billigare annonsmöjligheter i takt med att kanalutbudet ökade. Under 2009, året efter lagändringen, sjönk priserna markant. Ett vanligt marknadsscenario är att ett utökat utbud leder till lägre priser, men prisnedgången beror enligt branschaktörer 19 i det här fallet mer på konjunkturförändringen än på den utökade annonstiden. Efter 2009 har priserna per reklamkontakt ökat igen, det vill säga kostnaden för att nå ut med sin annons till en person. Aktörer i branschen förklarar detta främst med att fler annonsörer satsar på tv, samtidigt som de befintliga annonsörerna ökat sina investeringar. Trots ett något sjunkande tittande linjärt, är tv-mediet fortsatt starkt på annonsmarknaden. Bild 12 visar förändringen i pris per reklamkontakt i löpande och fasta priser i relation till de totala reklaminvesteringarna på den svenska tv-marknaden. Fasta priser tar hänsyn till inflation, löpande priser tar inte hänsyn till inflation. Statistiken baseras på siffror från IRM och beräknas med hjälp av MMS tittarsiffror. 19 Sveriges Annonsörer, Sveriges Mediebyråer. 22 (31)

23 Indexvärde Löpande priser per reklamkontakt Reklaminvesteringar tv Fasta priser per reklamkontakt Bild 12. Prisinflation och reklaminvesteringar tv. (Indexvärde) Källa: Bearbetning av statistik från Reklaminflation 2013 (IRM) och Medieutveckling (Myndigheten för radio och tv) Den utökade annonstidens betydelse för konkurrensen på den svenska radiomarknaden Utifrån resultatet från intervjustudierna och granskning av tillgänglig statistik är Stelacons bedömning att lagändringen år 2008 inte har haft en direkt påverkan på konkurrensförutsättningarna för programföretag på den svenska radiomarknaden. Men konkurrensen mellan de två stora kommersiella aktörerna MTG Radio och SBS Discovery Radio har påverkats indirekt av den utökade annonstiden. SBS Discovery Radio har större marknadsandel och räckvidd än MTG Radio, vilket medför att de är attraktivare för annonsörer. De har därmed större möjligheter att dra nytta av de utökade annonstiderna. MTG Radio och SBS Discovery Radio anser att den utökade annonstiden har stärkt radiobranschen som helhet, då lagändringen möjliggjort ökade intäkter. Men de positiva effekterna har enligt de kommersiella aktörerna delvis försvunnit i två större händelser. Den ena är lågkonjunkturen som följde efter finanskrisen och som gjorde att reklaminvesteringarna var mycket låga Den andra är de strukturella förändringar som skett inom radiobranschen de senaste åren, dels genom radio via andra plattformar, dels då SBS Discovery Radio genom bland annat ett samarbete med radiostationen NRJ blev större än MTG Radio. MTG Radio ansvarade tidigare för driften av NRJ:s stationer och var då större än SBS Discovery Radio. Radioaktörerna MTG Radio och SBS Discovery Radio anser att det var ett korrekt beslut att utöka annonstiden. Däremot anser de att koncessionsavgifterna starkt hämmar radioaktörernas ekonomi och därmed branschens konkurrenskraft. De kommersiella radioaktörerna anser att deras svaga lönsamhet har medfört att de inte har finansiellt manöverutrymme. De upplever att det nuvarande annonsutrymmet per timme är viktigt för deras konkurrenskraft och överlevnad. Radiobranschen omsätter i dag mindre än 23 (31)

24 för 5 6 år sedan, vilket enligt aktörerna huvudsakligen beror på att efterfrågan på radioreklam är låg. Radioaktörerna själva anser att radio är komplementmedium, till exempelvis tv, när det gäller reklamkampanjer. En annonskampanj som går i tv kan förlängas i radio genom exempelvis reklamjinglar. Samtidigt är radio ett attraktivt annonsmedium för lokala annonsörer, enligt radioaktörerna. Branschen har därför sannolikt haft fördelar på den lokala marknaden av att reklaminvesteringarna i tryckta medier minskar. Såväl SBS Discovery Radio och MTG Radio höjde annonstiden per minut successivt för att inte tappa lyssnare. Båda aktörerna ser minuters reklam som en rimlig nivå för att behålla både lyssnare och annonsintäkter. Intervjuade aktörer inom närradio och webbradio anser inte att den utökade annonstiden har någon påverkan generellt, eftersom dessa aktörer vanligtvis sänder en mindre mängd reklam. Pris för annonsutrymme Det fanns en oro bland några av de intervjuade att den utökade annonstiden skulle sänka priserna för annonsering på radiomarknaden, men detta har inte inträffat. Priserna för annonsutrymme har ökat per reklamkontakt i radio. Anledningen till det är att priserna i stort sett varit desamma samtidigt som antalet lyssnare har sjunkit. Bild 14 visar priserna per reklamkontakt i radio har ökat under de senaste åren. Fasta priser tar hänsyn till inflationen, medan rörliga priser inte gör det. Indexvärde Löpande priser per reklamkontakt Fasta priser per reklamkontakt Bild 13. Prisinflation radio. (Indexvärde) Källa: Reklaminflation 2013 (IRM) Utökade annonstidens påverkan på tittare och lyssnare Inställning till reklam Att svenskarna har en mer negativ inställning till reklam nu än tidigare är tydligt utifrån resultatet från flera studier. TNS Sifos undersökning ORVESTO konsument från 2014 visar att andelen som är positivt inställd till reklam har minskat. Framförallt har förflyttningen mot en 24 (31)

25 mer negativ inställning ökat under de tre senaste åren (bild 15). Bilden visar andelen som är ganska eller mycket positiva till reklam. Bioreklam står för den största nedgången och tv har tappat något det senaste året. Andelen som är positiva till radioreklam har också minskat, från redan låga nivåer Bioreklam Butiksreklam Morgontidningar Kvällstidningar Gratistidningar Vecko-/Månadstidningar Special-/Facktidningar Telefonkataloger Internet Reklamtavlor/Affischpelare TV-reklam Radioreklam WebRadioreklam DR i brevlådan WebTV-reklam Mobilen E-post E-post mätstart 2013 Bild 14. Vilken är din generella inställning till reklam? Andelen som är ganska eller mycket positiva till reklam. Källa: TNS Sifo SOM-insitutet har jämfört svenska folkets inställning till tv-reklam sedan 1992 och andelen som är negativt inställd har ökat kontinuerligt (bild 15). 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% Mycket positiv Ganska positiv Varken eller ganska negativ mycket negativ 20% 10% 0% Bild 15. Är du positivt eller negativt inställd till tv-reklam? Källa: De nationella SOM-undersökningarna Fler negativt inställda till tv-reklam (Börjesson/Edström) En stor andel av de tillfrågade är negativt inställda till reklam i flera undersökningar, men samtidigt tycker en stor andel i andra undersökningar att reklam är nödvändigt. En MMSundersökning från 2009 visar att merparten av de tillfrågade (64 procent) ser tv-reklam som 25 (31)

26 ett nödvändigt ont; man uppskattar inte tv-reklam men anser att det är nödvändigt eftersom det betalar för programinnehållet 20. Samarbetsorganisationen Sveriges Konsumenter framhåller att konsumenterna i deras medlemsorganisationer framför en trötthet på reklamavbrott i TV och en irritation över att mängden reklam ökar. Irritationen ter sig enligt organisationen olika i olika grupper och inte minst olika vid olika typer av program. Vid filmer och andra mer konstnärliga verk anses det mer störande än vid t ex sportevenemang, där det finns en större acceptans för sponsring. Huruvida de utökade annonstiderna har påverkat konsumenternas inställning till reklam är dock svårt att särskilja. Jämfört med 2008 är i dag en större andel negativt inställd till tvreklam enligt statistik från SOM-undersökningarna 21, men andelen negativt inställda har å andra sidan ökat sedan mätningarna startade Inställningen till reklam generellt är mer negativ nu än tidigare, och kan vara påverkad av att reklamen även ökar på andra platser. I dag finns reklam i applikationer eller webbsidor i mobilen, i webbsändningar och klipp på nätet etc. Samtidigt finns fler reklamfria playtjänster för filmer och serier vilket kan påverka konsumenternas inställning till de reklamfinansierade alternativen. I takt med att reklamen ökar i flera medier minskar även möjligheten att få konsumentkontakt med sina annonser, dvs. antalet ögon per annonskampanj minskar. Detta medför att reklamkampanjerna måste pågå längre för att tillräckligt många ska kunna ta del av reklamen och annonsörerna måste annonsera i fler medier. Även detta kan ökad reklamtröttheten. Priset för radio och tv-reklam har sjunkit (bild 12 och 13). Sveriges Annonsörer lyfter fram att eftersom priserna i dag är lägre kan mindre aktörer göra reklam till en mindre kostnad. Detta kan innebära att kvaliteten på annonserna i vissa fall blir sämre, vilket i sin tur kan leda till ökad reklamtrötthet bland konsumenterna. Några av de intervjuade aktörerna upplever att den utökade annonstiden har ökat reklamtröttheten och till viss del påskyndat tittarnas migration till playtjänster. Tittandet på linjär tv har minskat de senaste åren, enligt siffror från MMS, och några tv-bolag framhåller att det är framför allt yngre och medelålders personer som tittar mindre på linjär tv. Men den sammanlagda konsumtionen av rörlig bild eller konsumtionen av ljud (musik, poddar) har inte minskat, konsumenten har i dag fler alternativ för att tillgodogöra sig rörliga bilder, ljud och musik. Nya aktörer har etablerat sig på den svenska tv-marknaden (exempelvis Netflix och HBO) och befintliga aktörer har utökad sitt utbud med bland annat playtjänster och on demand-tjänster 22 (exempelvis Viaplay, SVT Flow och Tivo). Enligt Sveriges Mediebyråer och Sveriges Annonsörer är produktplacering och sponsrade program en växande marknad. Detta kan vara en metod att kompensera för reklamtröttheten och att fler tittare hoppar över reklamen i playtjänster eller abonnerar på reklamfria alternativ. TV4-gruppen framhåller, precis som MTG Radio och SBS Discovery Radio, att de är beroende av att hitta en balans där inte tittarna eller lyssnarna lämnar programmet eller kanalen på grund av för mycket reklam. Det är en självreglerande marknad eftersom aktörerna säljer annonsutrymme utifrån antal tittare eller lyssnare, enligt aktörerna. 20 MMS Rörlig bild De nationella SOM-undersökningarna Fler negativt inställda till tv-reklam (Börjesson/Edström) 22 Beställ-tv med programinnehåll som tillhandahålls på begäran av tittaren, dvs. inte tablålagd tv. 26 (31)

ANNONSTIDER I RADIO OCH TV

ANNONSTIDER I RADIO OCH TV ANNONSTIDER I RADIO OCH TV Ökningen av den högsta tillåtna annonstiden till tolv minuter Dnr: 13/03026 Sammanfattning Myndigheten för radio och tv har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en allsidig

Läs mer

MEDIEUTVECKLING

MEDIEUTVECKLING MEDIEUTVECKLING 2019 1 INNEHÅLL INLEDNING 3 1. MEDIEKONSUMTION I FÖRÄNDRING 4 2. KONSUMTION AV TV 10 3. ANVÄNDNING AV STREAMINGTJÄNSTER 14 4. KONSUMTION AV RADIO 17 5. KONSUMTION AV DAGSTIDNINGAR OCH NYHETER

Läs mer

MEDIEUTVECKLING

MEDIEUTVECKLING MEDIEUTVECKLING 2018 1 INNEHÅLL INLEDNING 3 1. MEDIEKONSUMTION I FÖRÄNDRING 4 2. KONSUMTION AV TV 11 3. KONSUMTION AV PLAYTJÄNSTER 15 4. KONSUMTION AV RADIO 19 5. KONSUMTION AV DAGSTIDNINGAR 24 KÄLLOR

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av villkor för kommersiell radio. Dir. 2007:77. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007

Kommittédirektiv. Översyn av villkor för kommersiell radio. Dir. 2007:77. Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007 Kommittédirektiv Översyn av villkor för kommersiell radio Dir. 2007:77 Beslut vid regeringssammanträde den 14 juni 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ges i uppdrag att föreslå vilka

Läs mer

Myndigheten för press, radio och tv har i

Myndigheten för press, radio och tv har i INNEHÅLL 1 METOD 4 2 FÖRÄNDRINGAR I MEDIEKONSUMTIONEN 5 3 KONSUMTION AV TV 9 4 KONSUMTION AV PLAYTJÄNSTER 12 5 KONSUMTION AV RADIO 14 6 KONSUMTION AV DAGSTIDNINGAR 18 INLEDNING Myndigheten för press, radio

Läs mer

Konkurrensen i Sverige Kapitel 7 TV-marknaden RAPPORT 2018:1

Konkurrensen i Sverige Kapitel 7 TV-marknaden RAPPORT 2018:1 Konkurrensen i Sverige 2018 Kapitel 7 TV-marknaden RAPPORT 2018:1 Utdrag Det här dokumentet innehåller ett utdrag ur Konkurrensverkets rapport Konkurrensen i Sverige (rapportserie 2018:1). Du kan läsa

Läs mer

Annonstid i radio och TV

Annonstid i radio och TV Ds 2007:3 Annonstid i radio och TV Kulturdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU och Ds svarar Fritzes Offentliga Publikationer på uppdrag av Regeringskansliets

Läs mer

Kan väljas bort (zappa) Hög impact. Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg

Kan väljas bort (zappa) Hög impact. Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg Kapitel MDK A Tv-reklam Fördelar Nackdelar Påverkar flera sinnen Dyrt Når nästan alla Kan väljas bort (zappa) Hög impact Begränsad tid den visas (oftast 30 sekunder) Högt kom-ihåg Når inte alla grupper

Läs mer

Myndigheten för radio och tv, 08-580 070 00, www.mrtv.se

Myndigheten för radio och tv, 08-580 070 00, www.mrtv.se MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-2-6 Redaktör Tove de Vries Grafisk form Martin Zachrisson Tryckeri: TMG Tabergs Papper/miljömärkning: Inlaga GaleriArt Matt (ECF, PEFC, uppfyller

Läs mer

Regeringens proposition 2007/08:4

Regeringens proposition 2007/08:4 Regeringens proposition 2007/08:4 Annonstid i radio och TV Prop. 2007/08:4 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 13 september 2007 Fredrik Reinfeldt Beatrice Ask (Kulturdepartementet)

Läs mer

Myndigheten för radio och tv:s regeringsuppdrag att analysera public service och mediemarknaden

Myndigheten för radio och tv:s regeringsuppdrag att analysera public service och mediemarknaden Myndigheten för radio och tv:s regeringsuppdrag att analysera public service och mediemarknaden Svenska Tidningsutgivareföreningen (TU) har getts tillfälle att yttra sig över de frågor som Myndigheten

Läs mer

Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se

Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se Myndigheten för radio och TV Att: uppdrag@mrtv.se Svar gällande Myndigheten för radio och TV:s uppdrag om förhandsprövning av nya tjänster FOX International Channels Nordic (FIC) är en del av 21st Century

Läs mer

Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning

Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning 2015-01-12 Remissvar på MRTV:s uppdrag om marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning Del 1: Fyra frågor till er som är aktörer inom mediemarknaden MTG välkomnar MRTV:s analys av public service-företagens

Läs mer

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan?

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Sida 1 av 6 Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Hur beskriva mediemarknaden? För att kunna analysera public service-bolagens påverkan på mediemarknaden

Läs mer

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-0-2 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Lisbeth Byman Design Tryckeri Elanders

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-0-2 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Lisbeth Byman Design Tryckeri Elanders MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-0-2 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Lisbeth Byman Design Tryckeri Elanders Sverige AB, Mölnlycke juni 2012 Distribution Myndigheten för

Läs mer

Mediebarometern Välkommen!

Mediebarometern Välkommen! Den fyrtionde undersökningen av befolkningens medieanvändning 1979 2018 Välkommen! 24 maj 2019 NORDICOM, Göteborgs universitet Medielandskapet 1979 Medieutvecklingen 1979 2018 Medielandskapet 2018 Om Medieanvändning

Läs mer

Beslut Krav på tillgänglighet av tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning

Beslut Krav på tillgänglighet av tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning 1/11 Beslut 2011-06-23 Dnr 10/01035 Leverantörer av medietjänster enligt sändlista Krav på tillgänglighet av tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning Myndigheten för radio och tv:s beslut 1.

Läs mer

Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59)

Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59) REMISSVAR 1 (6) ERT ER BETECKNING 2012-10-22 Ku2012/1365/MFI Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Nya villkor för public service (SOU 2012:59) Regeringen beviljar public service

Läs mer

Medier i Sverige. En faktasamling

Medier i Sverige. En faktasamling Medier i Sverige En faktasamling Medier som tar ansvar TU Medier i Sverige är sedan 1898 de fria mediehusens branschorganisation. I dag representerar vi huvuddelen av landets mediehus, som ger ut nyheter

Läs mer

Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017

Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017 Nordicom-Sveriges Mediebarometer 2017 Mediebarometern Om undersökningen 1979-2017 Huvudresultaten (mediedagen och trender) Lite mer om digitala medier Lite om barn/ungdomar och medieanvändning Lite om

Läs mer

Nyheter ur ORVESTO Konsument 2018:2

Nyheter ur ORVESTO Konsument 2018:2 Nyheter ur ORVESTO Konsument 2018:2 Förra veckan lanserades ORVESTO Konsument 2018:2. Undersökningen genomfördes under perioden 1 maj 31 augusti och totalt deltog 12 748 personer i mätningen. Här följer

Läs mer

Medier Fakta i korthet

Medier Fakta i korthet Jag vill ha fler syntolkade filmer, tv-program och teaterföreställningar. Delar av dessa skulle kunna förinspelas och läggas i en molntjänst som jag kommer åt med valfritt hjälpmedel, exempelvis en daisyspelare

Läs mer

På regeringens vägnar. Alice Bah Kuhnke. Jon Dunås. Likalydande till Sveriges Utbildningsradio AB. Regeringens beslut.

På regeringens vägnar. Alice Bah Kuhnke. Jon Dunås. Likalydande till Sveriges Utbildningsradio AB. Regeringens beslut. Regeringsbeslut 12 2016-12-20 Ku2016/02488/MF Kulturdepartementet Sveriges Television AB 105 10 Stockholm Krav på tillgänglighet till tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning avseende Sveriges

Läs mer

Regeringens proposition 2012/13:164

Regeringens proposition 2012/13:164 Regeringens proposition 2012/13:164 Bildning och tillgänglighet radio och tv i allmänhetens tjänst 2014 2019 Prop. 2012/13:164 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 19 juni

Läs mer

En sammanställning av myndighetens uppföljning. av leverantörer av. medietjänster som tillgängliggjort tv-program på

En sammanställning av myndighetens uppföljning. av leverantörer av. medietjänster som tillgängliggjort tv-program på 1/12 2013-12-20 Dnr: 13/01828 En sammanställning av myndighetens uppföljning av leverantörer av medietjänster som tillgängliggjort tv-program på svenska för personer med funktionsnedsättning under perioden

Läs mer

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-85229-30-7 Redaktör Tove de Vries, Skribenter Therese Köster, Ulrika Stridbeck och Tove de

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-85229-30-7 Redaktör Tove de Vries, Skribenter Therese Köster, Ulrika Stridbeck och Tove de MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-85229-30-7 Redaktör Tove de Vries, Skribenter Therese Köster, Ulrika Stridbeck och Tove de Vries Grafisk form Lisbeth Byman Design Tryckeri Elanders

Läs mer

Betänkandet Ett oberoende public service för alla - nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Ku2018/01387 /MF

Betänkandet Ett oberoende public service för alla - nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Ku2018/01387 /MF YTTRANDE 2018-10-11 Dnr413/2018 1 (9) Kulhudepartementet ku.remissvar@regeringskansliet.se Betänkandet Ett oberoende public service för alla - nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Ku2018/01387

Läs mer

Kommittédirektiv. Radio och TV i allmänhetens tjänst. Dir. 2007:71. Beslut vid regeringssammanträde den 31 maj 2007

Kommittédirektiv. Radio och TV i allmänhetens tjänst. Dir. 2007:71. Beslut vid regeringssammanträde den 31 maj 2007 Kommittédirektiv Radio och TV i allmänhetens tjänst Dir. 2007:71 Beslut vid regeringssammanträde den 31 maj 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare skall utifrån de gällande villkoren för

Läs mer

Regeringens proposition 2011/12:151

Regeringens proposition 2011/12:151 Regeringens proposition 2011/12:151 Ändringar i radio- och tv-lagen Prop. 2011/12:151 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 31 maj 2012 Carl Bildt Beatrice Ask (Kulturdepartementet)

Läs mer

Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014

Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014 Eventmarknaden 2013 Publicerad 30 April 2014 i samarbete med Observera! Rapporten har tagits fram för IRM:s intressenter och får inte publiceras, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan IRM:s tillstånd.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i radio- och tv-lagen (2010:696); SFS 2012:702 Utkom från trycket den 30 november 2012 utfärdad den 22 november 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13

Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13 Radiobranschen Remissvar Box 34108 100 26 Stockholm 2009-02-13 Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Radiobranschens yttrande över Kommersiell radio nya sändningsmöjligheter: Slutbetänkande

Läs mer

Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77)

Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77) Modern Times Group 2015-03-23 Box 17054 SE-104 62 Stockholm Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar på Digitalradiosamordningens betänkande Från analog till digital marksänd radio (SOU 2014:77)

Läs mer

Välkomna till TV-året 2013

Välkomna till TV-året 2013 Välkomna till TV-året 2013 1 2 Vision Skapa en av branschen fullt accepterad och använd medievaluta för rörlig bild, oavsett plattform och situation 3 Tekniktillgång vad finns i hemmen 94% 88% 46% 6,0

Läs mer

ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN 2014 Stockholm den 5 februari 2015

ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN 2014 Stockholm den 5 februari 2015 ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN 2014 Stockholm den 5 februari 2015 Starkt resultat för TV4-Gruppen 2014 TV4-Gruppen, 1 januari 31 december 2014 TV4-Gruppen gör ett starkt 2014. Det operativa resultatet uppgick

Läs mer

Komplettering av sändningstillstånd för Sveriges Television AB med rätt att sända tv i hd-tv-kvalitet

Komplettering av sändningstillstånd för Sveriges Television AB med rätt att sända tv i hd-tv-kvalitet Regeringsbeslut 87 2013-12-19 Ku2013/2333/MFI (delvis) Ku2013/2529/MFI Kulturdepartementet Sveriges Television AB 105 10 Stockholm Komplettering av sändningstillstånd för Sveriges Television AB med rätt

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i radio- och TV-lagen (1996:844); SFS 2007:1289 Utkom från trycket den 14 december 2007 utfärdad den 29 november 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2

Läs mer

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2016 Källa: TNS Sifo PPM-panel

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2016 Källa: TNS Sifo PPM-panel Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel Sammanfattning Daglig räckvidd för radiolyssnandet i Sverige ökar något år 2015 jämfört med 2014 (från 72,6 procent till 73,1 procent). Ökningen kan främst hänföras

Läs mer

Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014

Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014 Sponsring 2013 Publicerad 30 April 2014 i samarbete med: Observera! Rapporten har tagits fram för IRM:s intressenter och får inte publiceras, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan IRM:s tillstånd.

Läs mer

Vissa frågor om kommersiell radio

Vissa frågor om kommersiell radio MTG Radio remissvar på Ds 2016:23 Vissa frågor om kommersiell radio MTG Radio ( MTG ) har beretts möjlighet att inkomma med synpunkter på DS 2016:23 Vissa frågor om kommersiell radio. Med anledning av

Läs mer

Utveckling och påverkan i allmänhetens tjänst

Utveckling och påverkan i allmänhetens tjänst REDOVISNING AV TVÅ REGERINGSUPPDRAG Utveckling och påverkan i allmänhetens tjänst Redovisning av uppdragen att kartlägga hur public servicebolagens verksamheter påverkar mediemarknaden och att se över

Läs mer

Radio och TV - förr och nu

Radio och TV - förr och nu Radio och TV - förr och nu Radion hur började det? Marconi 1901 1:a världskriget USA ledande Sverige: Radiotjänst 1925 PRINCIPER SOM STYRDE RADIOTJÄNST 1925 Staten ska ge ramar för verksamheten men inte

Läs mer

DEN SVENSKA MEDIEMARKNADEN SVERIGES UTBILDNINGSRADIOS SYNPUNKTER OCH SVAR PÅ MRTV:S REGERINGSUPPDRAG ATT ANALYSERA PUBLIC SERVICE OCH MEDIEMARKNADEN

DEN SVENSKA MEDIEMARKNADEN SVERIGES UTBILDNINGSRADIOS SYNPUNKTER OCH SVAR PÅ MRTV:S REGERINGSUPPDRAG ATT ANALYSERA PUBLIC SERVICE OCH MEDIEMARKNADEN DEN SVENSKA MEDIEMARKNADEN SVERIGES UTBILDNINGSRADIOS SYNPUNKTER OCH SVAR PÅ MRTV:S REGERINGSUPPDRAG ATT ANALYSERA PUBLIC SERVICE OCH MEDIEMARKNADEN INNEHÅLL Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 I VILKEN ELLER

Läs mer

Gratistidningens förändrade roll. En favorit i det nya medielandskapet 2017

Gratistidningens förändrade roll. En favorit i det nya medielandskapet 2017 Gratistidningens förändrade roll En favorit i det nya medielandskapet 2017 Regionala och lokala medier i Sverige 300 225 150 NÄSTAN 300 GRATISTIDNINGAR 60 % 45 % 30 % Antal titlar Procentandel 75 15 %

Läs mer

Enligt sändlista. Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv

Enligt sändlista. Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv 1/10 BESLUT 2016-11-28 Dnr: 16/01242 m.fl. SÖKANDE Enligt sändlista SAKEN Tillstånd att sända tv och sökbar text-tv BESLUT 1. Myndigheten för press, radio och tv ger med stöd av 4 kap. 3 radio- och tvlagen

Läs mer

TV4. Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen Jan Scherman, vice vd Nordie Broadcasting. Stort tack för att vi fått möjligheten att komma hit!

TV4. Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen Jan Scherman, vice vd Nordie Broadcasting. Stort tack för att vi fått möjligheten att komma hit! TV4 Casten Almqvist vd TV4-Gruppen J an Sch nnan vice vd Nordk: Broadcasting 1111111111. 111111 IIIIII, III....,..., 6 Presentation för Konstitutionsutskottet, 8 maj 2012 Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen

Läs mer

Radiolyssnande via olika apparater i befolkningen 9 79 år en genomsnittlig dag 2013 (procent)

Radiolyssnande via olika apparater i befolkningen 9 79 år en genomsnittlig dag 2013 (procent) December 2014: Radio Med anledning av SOU 2014:77 "Från analog till digital marksänd radio" passar vi på att lyfta fram hur befolkningen lyssnar på radio. Av ljudmedierna har radion den största andelen

Läs mer

6 Riktlinjer för kommande tillståndsperiod

6 Riktlinjer för kommande tillståndsperiod 6 Riktlinjer för kommande tillståndsperiod I detta kapitel redogör vi för de slutsatser om svensk public serviceradio och TV som enligt vår uppfattning bör dras mot bakgrund av situationen på mediemarknaden

Läs mer

Koncessionsavgift på televisionens område m.m.

Koncessionsavgift på televisionens område m.m. Lagrådsremiss Koncessionsavgift på televisionens område m.m. Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 7 april 2005 Leif Pagrotsky Knut Weibull (Utbildnings- och kulturdepartementet)

Läs mer

REKORDFÖRSÄLJNING OCH ÖKAT RESULTAT FÖR TV4-GRUPPEN

REKORDFÖRSÄLJNING OCH ÖKAT RESULTAT FÖR TV4-GRUPPEN ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN Stockholm den 19 februari 2013 REKORDFÖRSÄLJNING OCH ÖKAT RESULTAT FÖR TV4-GRUPPEN TV4-Gruppen, 1 januari 31 december 2012 TV4-Gruppen ökar omsättningen och resultatet under 2012.

Läs mer

Regeringens proposition 2001/02:82

Regeringens proposition 2001/02:82 Regeringens proposition 2001/02:82 Ändrade regler om annonser i TV-sändningar Prop. 2001/02:82 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 17 januari 2002 Göran Persson Marita

Läs mer

Vad vill svenska folket se på TV? Och stämmer i så fall tittarnas önskemål

Vad vill svenska folket se på TV? Och stämmer i så fall tittarnas önskemål TV-tittarnas programpreferenser och TV-kanalernas programutbud TV-TITTARNAS PROGRAMPREFERENSER OCH TV-KANALERNAS PROGRAMUTBUD KENT ASP Vad vill svenska folket se på TV? Och stämmer i så fall tittarnas

Läs mer

Myndigheten för radio och tv, 08 580 070 00, www.mrtv.se

Myndigheten för radio och tv, 08 580 070 00, www.mrtv.se MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-3-3 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Martin Zachrisson och Lisbeth Byman Design Distribution Myndigheten för radio och tv, 08 580 070

Läs mer

Många människor gillar viss reklam, som de nära 60 miljoner människor

Många människor gillar viss reklam, som de nära 60 miljoner människor Fler negativt inställda till tv-reklam Fler negativt inställda till tv-reklam Britt Börjesson och Maria Edström Många människor gillar viss reklam, som de nära 60 miljoner människor som såg Volvo Lastvagnars

Läs mer

Remissyttrande över "Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar" (SOU 2018:50) dnr Ku2018/01387

Remissyttrande över Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) dnr Ku2018/01387 Dnr 116/2018 Henrik Götesson Telefon 08-39 91 49 henrik.gotesson@srf.nu 2018-10-10 Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM Remissyttrande över "Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat

Läs mer

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-6-4 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Martin Zachrisson och Lisbeth Byman Design

MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-6-4 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Martin Zachrisson och Lisbeth Byman Design MYNDIGHETEN FÖR RADIO OCH TV ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-980489-6-4 Redaktör Tove de Vries, Grafisk form Martin Zachrisson och Lisbeth Byman Design Distribution Myndigheten för radio och tv, 08 580 070

Läs mer

De första resultaten från Nordicom-Sveriges Mediebarometer mars 2014

De första resultaten från Nordicom-Sveriges Mediebarometer mars 2014 De första resultaten från Nordicom-Sveriges Mediebarometer 203 6 mars 204 Huvudrapporten kan förbeställas via info@nordicom.gu.se Pris 275 kr + moms och porto NORDICOM-Sverige Göteborgs universitet Mediedagen

Läs mer

TV4 AB Tegeluddsvägen 3-5 115 79 Stockholm

TV4 AB Tegeluddsvägen 3-5 115 79 Stockholm BESLUT 2013-12-18 Dnr: 13/02810 TV4 AB Tegeluddsvägen 3-5 115 79 Stockholm SAKEN Fråga om uppfyllelse av generella krav på tillgänglighet till tv-sändningar på svenska för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan?

Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Sida 1 av 7 Del 1. Hur ser ni på den svenska mediemarknaden och public service-bolagens påverkan? Hur beskriva mediemarknaden? För att kunna analysera public service-bolagens påverkan på mediemarknaden

Läs mer

Riksorganisationen Unga med Synnedsättning. Sandsborgsvägen 44 A, Enskede. Riksorganisationen Unga med Synnedsättning

Riksorganisationen Unga med Synnedsättning. Sandsborgsvägen 44 A, Enskede. Riksorganisationen Unga med Synnedsättning Enskede 2018 10 03 1(9) Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM Från: Nätverket Unga För Tillgänglighet (NUFT) Riksorganisationen Unga med Synnedsättning Sandsborgsvägen 44 A, 122 33 Enskede Kontaktperson:

Läs mer

2. Sändningsutrymmet 470-694 MHz får från och med den 1 april2014 till och med den 31 mars 2020 upplåtas för tillståndspliktiga tvsändningar.

2. Sändningsutrymmet 470-694 MHz får från och med den 1 april2014 till och med den 31 mars 2020 upplåtas för tillståndspliktiga tvsändningar. ------ REGERINGEN Kulturdepartementet Regeringsbeslut 2014-02-27 Myndigheten för radio och tv Box33 121 25 Stockholm 7 Ku2013/1232/MFI, Ku2013/1994/MFI, Ku2013/2084/MFI, Ku2013/2201/MFI, Ku2013/2209/MFI;

Läs mer

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer Marknadschefens bästa vän I HUVUDET PÅ EN ANNONSÖR 1. Vad är en annonsör? De störta annonsörerna i Sverige medieinvesteringar brutto i miljoner kronor 2015 1.

Läs mer

SÄNDNINGSTILLSTÅND FÖR SVERIGES TELEVISION AB

SÄNDNINGSTILLSTÅND FÖR SVERIGES TELEVISION AB Appendix 2. The Charter issued to Sveriges Television AB for the period 2007-2009. Bilaga SÄNDNINGSTILLSTÅND FÖR SVERIGES TELEVISION AB Utbildnings- och kulturdepartementet 2006-12-21 Tillståndets innebörd,

Läs mer

Medielandskapets starka förändring innebär ökad konkurrens för de bolag som redan finns på marknaden.

Medielandskapets starka förändring innebär ökad konkurrens för de bolag som redan finns på marknaden. Svenska Läromedel Norrtullsgatan 6 113 29 Stockholm Myndigheten för radio och tv Box 33 121 25 Stockholm Saken: Utredning om mediemarknaden m.m. Stockholm den 24 juni 2015 Svenska Läromedel får härmed

Läs mer

MTG:s svar på Public servicekommitténs betänkande Finansiering av public service (SOU 2017:79)

MTG:s svar på Public servicekommitténs betänkande Finansiering av public service (SOU 2017:79) Till: Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.remissvar@regeringskansliet.se Diarienummer Ku2017/02136/MF MTG:s svar på Public servicekommitténs betänkande Finansiering av public service (SOU 2017:79)

Läs mer

Anslagsvillkor för 2014 avseende Sveriges Television AB

Anslagsvillkor för 2014 avseende Sveriges Television AB Regeringsbeslut 90 Kulturdepartementet 2013-12-19 Ku2013/2292/MFI (delvis) Sveriges Television AB 105 10 Stockholm Ku2013/2310/MFI (delvis) Ku2013/2532/MFI Anslagsvillkor för 2014 avseende Sveriges Television

Läs mer

Bildning och tillgänglighet radio och tv i allmänhetens tjänst 2014 2019

Bildning och tillgänglighet radio och tv i allmänhetens tjänst 2014 2019 Konstitutionsutskottets yttrande 2013/14:KU3y Bildning och tillgänglighet radio och tv i allmänhetens tjänst 2014 2019 Till kulturutskottet Kulturutskottet beslutade den 22 oktober 2013 att ge konstitutionsutskottet

Läs mer

Förslaget om vidaresändningsplikt och upphovsrättskostnader

Förslaget om vidaresändningsplikt och upphovsrättskostnader Bakgrund Förslaget om vidaresändningsplikt och upphovsrättskostnader SABOs medlemsföretag och deras kabelnät SABO har idag ca 300 medlemsföretag med sammanlagt omkring 730 000 lägenheter. Drygt 90 % av

Läs mer

Övergripande resultat 2002-2011

Övergripande resultat 2002-2011 Övergripande resultat 2002-2011 SVT redovisar inom ramen för Public service-redovisningen (PSR) hur verksamheten bedrivits under året. Vid sidan om detta tillgängliggörs SVT:s tabeller för allmänheten

Läs mer

Krav på tillgänglighet till tvsändningar. funktionsnedsättning

Krav på tillgänglighet till tvsändningar. funktionsnedsättning Krav på tillgänglighet till tvsändningar för personer med funktionsnedsättning Förslag på beslutsmodell RAPPORT FRÅN MYNDIGHETEN FÖR PRESS, RADIO OCH TV 2 Innehåll 1 Sammanfattning... 6 2 Bakgrund... 9

Läs mer

Hushållens medieutgifter

Hushållens medieutgifter Hushållens medieutgifter Presentation på MEG 2014-03-07 Madeleine Thor, IRM madeleine.thor@irm-media.se Magnus Anshelm, MMS magnus.anshelm@mms.se Agenda Om studien Hushållens medieutgifter 2014 De största

Läs mer

Ku2009/1674/MFI (slutligt) Ku2010/2028/SAM (delvis) Sveriges Utbildningsradio AB Stockholm. 1 bilaga

Ku2009/1674/MFI (slutligt) Ku2010/2028/SAM (delvis) Sveriges Utbildningsradio AB Stockholm. 1 bilaga Regeringsbeslut 66 Kulturdepartementet 2010-12-16 Ku2009/1674/MFI (slutligt) Ku2010/2028/SAM (delvis) Sveriges Utbildningsradio AB 113 95 Stockholm Anslagsvillkor för 2011 avseende Sveriges Utbildningsradio

Läs mer

Massmedier. Press, radio och tv i den digitala tidsåldern. Tionde uppdaterade upplagan. Stig Hadenius Lennart Weibull Ingela Wadbring

Massmedier. Press, radio och tv i den digitala tidsåldern. Tionde uppdaterade upplagan. Stig Hadenius Lennart Weibull Ingela Wadbring Massmedier Press, radio och tv i den digitala tidsåldern Tionde uppdaterade upplagan Stig Hadenius Lennart Weibull Ingela Wadbring UNivnrsrrATc-B'.^'.c ' Innehåll Förord 11 DEL I INTRODUKTION 1. Massmedierna

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-02-18. Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-02-18. Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2002-02-18 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Gustaf Sandström, justitierådet Dag Victor. Enligt en lagrådsremiss den 7 februari

Läs mer

Webbexklusiva program - 2013

Webbexklusiva program - 2013 Webbexklusiva program - 2013 Webbexklusiva program under 2013 Denna rapport är en sammanställning som fokuserar på de webbexklusiva programmen och hur de figurerat på marknaden under året som gått. Med

Läs mer

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 1 Bakgrund Aspiro har idag förvärvat 100% av Rubberduck för ca 25,2 MSEK Aktieägarna/anställda

Läs mer

Krav på tillgänglighet till tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning

Krav på tillgänglighet till tv-sändningar för personer med funktionsnedsättning TECKENSPRÅKSTOLKNING SYNTOLKNING TEXTNING UPPLÄST TEXT ANVÄNDARE ANVÄNDBAR ANVÄNDBAR ALLA PROGRAMBOLAG RÄTTIGHETER KRAV SE HÖRA LÄSA FÖRSTÅ TECKENSPRÅKSTOLKNING SYNTOLKNING TEXTNING UPPLÄST TEXT ANVÄNDARE

Läs mer

Att sända kommersiell radio

Att sända kommersiell radio Att sända kommersiell radio 1 Myndigheten för radio och tv ger tillstånd och registrerar svenska radio- och tv-sändningar. Vi utfärdar även utgivningsbevis för webbplatser. En annan uppgift är att följa

Läs mer

Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla (SOU 2018:50)

Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla (SOU 2018:50) Kulturdepartementet 103 33 Stockholm ku.remissvar@regeringskansliet.se Diarienummer Ku2018/01387/MF Com Hem-Boxers synpunkter på public servicekommitténs betänkande Ett oberoende public service för alla

Läs mer

Medieutveckling. Medieutveckling 2010. Medieutveckling 2010

Medieutveckling. Medieutveckling 2010. Medieutveckling 2010 Medieutveckling 2010 Ett vanligt dygn ägnar svenskarna i åldern 9-79 år närmare sex timmar av sin tid åt att ta del av utbudet i olika medier. Totalt sett är det fortfarande tv och därefter radio som är

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (5) meddelad i Stockholm den 17 februari 2010 KLAGANDE TV4 AB Ombud: Advokat Rickard Wallentin JCA Skarp Advokatbyrå AB Box 7467 103 92 Stockholm MOTPART Granskningsnämnden för radio

Läs mer

Kommittédirektiv. Radio och tv i allmänhetens tjänst. Dir. 2016:111. Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2016

Kommittédirektiv. Radio och tv i allmänhetens tjänst. Dir. 2016:111. Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2016 Kommittédirektiv Radio och tv i allmänhetens tjänst Dir. 2016:111 Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2016 Sammanfattning En parlamentarisk kommitté ska analysera villkoren för radio och tv

Läs mer

IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare INTRODUKTION INT S1

IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare INTRODUKTION INT S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare INTRODUKTION INT.170310.S1 INNEHÅLL Vad är digital media? s. 3 Om Certifieringen s. 4 Frågor & Svar s. 5-17 Certifieringsmål s. 18 Om Studiematerialet s. 19 2

Läs mer

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV FTVS arbetar sedan 2006 för att få till stånd en fungerande digital marknad för film och tv på nätet. En viktig del i det arbetet består i att bidra med kunskap

Läs mer

Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1)

Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1) 1/3 Beslutsbilaga 1 Tillstånd för AETN UK att sända marksänd tv och sökbar texttv för programtjänsten History (tv2014:1) Allmänna förutsättningar Tillståndet innehas av AETN UK, vilket är ett aktiebolag

Läs mer

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2015 Källa: TNS Sifo PPM-panel

Radiolyssnandet i Sverige Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel. Radiolyssnandet i Sverige TNS 2015 Källa: TNS Sifo PPM-panel Årsrapport från TNS Sifos PPM-panel Sammanfattning Daglig räckvidd för radiolyssnandet i Sverige år 2014 var 72,6 procent. I genomsnitt lyssnade varje person 107 minuter på radio varje dag. Av dessa 107

Läs mer

Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv

Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv 1/4 BESLUT 2015-09-30 Dnr: 15/01995 TILLSTÅNDSHAVARE Se sändlista SAKEN Förnyad prövning och förlängning av vissa tillståndsvillkor för marksänd tv BESLUT Tillståndsvillkoren 1, 5 och 8 i respektive beslutsbilaga

Läs mer

Discovery Networks Sweden har beretts möjlighet att yttra sig rörande ovan rubricerade slutbetänkande.

Discovery Networks Sweden har beretts möjlighet att yttra sig rörande ovan rubricerade slutbetänkande. Till Kulturdepartementet ku.remissvar@regeringskansliet.se Stockholm 2018-10-XX Remissvar: Den parlamentariska public service-kommitténs slutbetänkande Ett oberoende public service för alla nya möjligheter

Läs mer

EM D I N G MEDIEUTVECKLING 2009

EM D I N G MEDIEUTVECKLING 2009 EM D I E CEV CEV KL IU T N G 09 MEDIEUTVECKLING 2009 MEDIEUTVECKLING 2009 Radio- och TV-verket 2009 ISSN 1404-2819 ISBN 978-91-85229-27-7 Redaktör Tove de Vries Skribenter Eva Bengtsson, Ulrika Köling,

Läs mer

Tidningen 8 SIDOR:s möjliga framtid inom ramen för ett public serviceuppdrag

Tidningen 8 SIDOR:s möjliga framtid inom ramen för ett public serviceuppdrag Promemoria 2014-07-15 Ku2014/1282/MFI Kulturdepartementet Enheten för medier, film och idrott Christoffer Lärkner Telefon 08-405 13 50 Tidningen 8 SIDOR:s möjliga framtid inom ramen för ett public serviceuppdrag

Läs mer

SAMMANFATTNING... 3 SVERIGES RADIO ETT NYTT MEDIELANDSKAP KRÄVER NYA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖRÄNDRINGAR SOM BÖR GENOMFÖRAS NU

SAMMANFATTNING... 3 SVERIGES RADIO ETT NYTT MEDIELANDSKAP KRÄVER NYA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖRÄNDRINGAR SOM BÖR GENOMFÖRAS NU SAMMANFATTNING... 3 SVERIGES RADIO ETT NYTT MEDIELANDSKAP KRÄVER NYA FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 1. FÖRÄNDRINGAR SOM BÖR GENOMFÖRAS NU... 4 1.1 Beakta utbudet på webben... 4 1.2 Berwaldhallen... 6 1.3 Beslut

Läs mer

Remiss avseende Från analog till digital marksänd radio. En plan från Digitalradiosamordningen (SOU 2014:77)

Remiss avseende Från analog till digital marksänd radio. En plan från Digitalradiosamordningen (SOU 2014:77) INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION Institutionen för journalistik, medier och kommunikation Ulla Sätereie, prefekt 031-786 49 99 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Dnr VR 2014/123

Läs mer

MEDIEUTVECKLING 2018 SAMMANDRAG

MEDIEUTVECKLING 2018 SAMMANDRAG MEDIEUTVECKLING 2018 SAMMANDRAG INNEHÅLL FÖRORD 3 MEDIEEKONOMI I SAMMANDRAG 4 En stark konjunktur ger fortsatt fart åt reklamförsäljningen 4 Spotify Sveriges största, och mest förlustdrivande, medieföretag

Läs mer

Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram.

Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram. Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram. Kvinna 27 år Textas det inte på tv så kan man ibland titta på surfplatta, till exempel SVT play. Då textas

Läs mer

Innehåll. Sammanfattning...5. Författningsförslag Inledning Nuvarande svenska regler TV-direktivets regler om TV-reklam...

Innehåll. Sammanfattning...5. Författningsförslag Inledning Nuvarande svenska regler TV-direktivets regler om TV-reklam... Innehåll Sammanfattning...5 Författningsförslag...7 1 Inledning...11 2 Nuvarande svenska regler...13 3 TV-direktivets regler om TV-reklam...17 4 De svenska reglerna om hur annonser får avbryta TV-program

Läs mer

Ändring av målet för mediepolitiken som avser att motverka skadliga inslag i massmedierna

Ändring av målet för mediepolitiken som avser att motverka skadliga inslag i massmedierna Promemoria 2014-03-28 Ku2014/772/MFI Kulturdepartementet Ändring av målet för mediepolitiken som avser att motverka skadliga inslag i massmedierna Denna promemoria innehåller förslag till ändring av det

Läs mer

ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN Stockholm den 20 februari 2012

ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN Stockholm den 20 februari 2012 ÅRSRAPPORT TV4-GRUPPEN Stockholm den 20 februari 2012 God försäljningstillväxt och starkt tittarår för TV4-Gruppen TV4-Gruppen, 1 januari 31 december 2011 TV4-Gruppen ökar omsättningen, men minskar resultatet

Läs mer

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld

JOSEFINE STERNVIK. Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld Ungas nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld UNGAS nyhetskonsumtion i en föränderlig nyhetsvärld JOSEFINE STERNVIK N yhetsvanor hos dagens unga har förändrats dramatiskt både om vi jämför med äldres

Läs mer

Ökade reklamintäkter under TV4:s andra kvartal 2002

Ökade reklamintäkter under TV4:s andra kvartal 2002 PRESSMEDDELANDE 23 juli, 2002 Ökade reklamintäkter under TV4:s andra kvartal 2002 Resultatet första halvåret 2002 uppgår till 34 miljoner kronor efter finansnetto exklusive jämförelsestörande poster. Reklamförsäljningen

Läs mer

Konstitutionsutskottets betänkande 2013/14:KU28

Konstitutionsutskottets betänkande 2013/14:KU28 Konstitutionsutskottets betänkande 2013/14:KU28 Etermediefrågor Sammanfattning I betänkandet behandlas elva motionsyrkanden från de allmänna motionstiderna 2012 och 2013 som rör vissa radio- och tv-frågor.

Läs mer