Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen (fp) Lars Thorsson (m) vice ordf Bo Bertelsen (ka) Övriga deltagande Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, sekreterare Maravgi Staifo, juristkonsult Utses justera Martin Johansen (fp) Justeringens plats och tid Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerare Martin Johansen (fp) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens expedition Carina Eliasson

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 99 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Arbetsutskottet beslutar fastställa dagordningen med följande tillägg: 19. Prissättning av två tomter på fastigheten Kroksdal 1:273 (Dagistomten). 20. Ansökan om kommunal borgen till Wallhamnbolagen AB. 21. Upplåtelse av mark på fastigheten Hövik 5:1 för dagvenledning. 22. Hyresnämndsprövning av förköpsärende rörande fastigheten Ävja 1: Fråga om ny vägdragning av Signuellvägen, Kållekärr. 24. Information rörande bod på fastigheten Hövik 5: Försäljning av fastigheten Tubberöd 1:35, Wågermanska huset. 26. Uppdrag rörande lokalförsörjningsplan. 27. Organisationsanpassning av teknik- och serviceförvaltningen. 28. Ändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträdesdagar i juni.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 100 Dnr. 2007/ SVAR PÅ MOTION OM ATT KOMMUNSTYRELSENS SAMMANTRÄDEN SKALL VARA OFFENTLIGA Bo Bertelsen (ka) har lämnat in en motion med följande lydelse: På kommunstyrelse sammanträdet , ses demokratins spelregler helt ur spel av den politiska majoriteten. Deras agerande var föraktligt. Det var synd kommunstyrelsens sammanträden inte är offentliga, så press och allmänheten haft tillfälle se majoritetens företrädare i helfigur. Man lade fram en budget som inte på något sätt beretts, trots dess storlek på hela 33,0 mkr. Man gav inga som helst motiveringar till de olika anslagen inom budgetens ramar. Vi efterlyste bakomliggande motiv till bl.a. det ökade anslaget till Akvarellmuseet från 2,0 till 2,3 mkr, genom ställa fem konkreta frågor. Ingen av de fulltidsarvoderade kommunalråden lämnade dock överhuvudtaget något som helst svar, eller en motivering till det höjda anslaget. Heller ingen annan av företrädarna för den politiska majoriteten. Man gav ej heller några som helst motiveringar till de övriga anslagen som ryms inom denna budget. Kommunalt Alternativ yrkar därför på : Kommunfullmäktige medger kommunstyrelsen får besluta dess sammanträden fortsättningsvis skall vara offentliga. Detta är en väg vitalisera den kommunala demokratin, som vi anser väl värd pröva, samt ett arbetssätt som med all önskvärdhet säkerligen helt stoppar ovan beskrivna respektlösa uppträdande. Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 3. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 75 - bordläggning. Samtliga politiska partier har beretts tillfälle yttra sig över motionen.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Yrkanden Benny Andersson (s) och Martin Johansen (fp) yrkar motionen avslås. Bo Bertelsen (ka) med instämmande av Lars Thorsson (m) yrkar bifall till motionen med tillägget kommunstyrelsen har en prövotid på sex KS-sammanträden fr.o.m augustisammanträdet och en utvärdering sedan görs innan slutligt ställningstagande. Propositionsordning Följande propositionsordning uppläses och godkänns: 1. Bifall eller avslag till motionen 2. Bifall med tilläggsyrkande. 3. Avslag med tilläggsyrkande. Proposition Ordföranden ställer proposition på de tre förslagen och finner arbetstskottet beslutat motionen skall avslås. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta kommunstyrelsens sammanträden inte skall vara offentliga samt motionen med detta anses besvarad.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 101 Dnr. 2005/ SVAR PÅ MOTION OM INRÄTTANDE AV EN BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING MED TILLHÖRANDE NÄMND Gunnemar Olsson (fp) har lämnat in en motion med följande lydelse: Krav och önskemål på en ständigt utökad och förbättrad kommunal service ställs kontinuerligt från kommuninnevånare, staten och andra aktörer. Även ambitioner och god vilja hos många anställda bidrar till denna konstanta nivåhöjning. Samtidigt finns nog kunskapen om det finns en övre gräns för inkomstförstärkningar även hos mer förhärdade skehöjarna på vänsterkanten. Höga sker blir kontraproduktiva och tillväxtdämpande. Hur kan man då åstadkomma högre produktivitet och kvalitet till oförändrad eller lägre kostnad? Ett sätt är ha ett tvärfunktionellt arbetssätt. Det betyder man sammanfogar till en organisation de kompetenser som jobbar mot samma mål eller har samma målgrupp. I dag är kommunen organiserad i sektorer eller efter kompetenser. Det betyder en person kan vara föremål för flera förvaltningars och nämnders intresse. I en tvärfunktionell organisation har en nämnd och en förvaltning det fulla budget och verksamhetsansvaret för denna person. Folkpartiet Liberalerna anser förvaltningarna under barn- och utbildningsnämnden som kommit långt när det gäller delegation och i övrigt fungerar väl är lämpade formeras om till en barn- och ungdomsförvaltning med ansvar för alla kommunala aktiviteter riktade mot åldrarna 0-20 år. Synkront bör även nämnden få utökat mandat för ha samma verksamhetsområde som förvaltningen. Folkpartiet Liberalerna föreslår därför: Att en utredning omgående startas i syfte finna den bästa formen för en Barn- och ungdomsförvaltning med tillhörande nämnd på Tjörn. Att en Barn- och ungdomsförvaltning med tillhörande nämnd inrättas till Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 99.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Yrkande Benny Andersson (s) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta med hänvisning till en arbetsgrupp har tillss av barn- och utbildningsnämnden, i samverkan med socialnämnden, för utreda formen för den bästa barn- och ungdomsförvaltningen med tillhörande nämnd en information om den sk Strömstadsmodellen lämnades den 26 april-07 till intresserade politiker inom kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden samt diskussioner i enlighet med motionens intentioner pågår mellan socialförvaltningen/nämnden och barn- och utbildningsförvaltningen/nämnden anses motionen besvarad.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 102 Dnr. 2007/ SVAR PÅ MOTION OM BYGGNATION AV SENIORBOENDE I TJÖRNS KOMMUN. Yvonne Andersson (m) har lämnat in en motion med följande lydelse: Det har visat sig behovet av olika typer av seniorboende har ökat, så även i vår kommun. Det efterfrågas fler bostäder för 55+ och äldre. För öka valfriheten föreslår vi moderater marken på Dunkavlemyren i Skärhamn säljs till ev. intresserad entreprenör som kan bygga lämpliga bostäder för 55+ och äldre. I och med detta frigör vi bostäder för yngre familjer i våra villaområden och ökar ev. inflyttningen till vår kommun. Vi har flera områden i vår kommun som också skulle behöva ett tillskott av seniorboenden såsom Myggenäs, Höviksnäs och Rönnäng, vi moderater föreslår man prioriterar och snabbar på byggandet då behovet är stort. Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 14 Tjörns Bostads AB:s beslut , 24. Yrkande Martin Johansen (fp) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta med hänvisning till Tjörns Bostads AB:s remissvar man genom sina lägenhetssökande inte har märkt något behov av seniorboende samt Dunkavlemyren, i dagsläget inte får användas för bostadsändamål, pga säkerhetsavståndet till det närliggande reningsverket i Skärhamn anses motionen besvarad.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 103 Dnr. 2007/ SVAR PÅ MOTION OM ÖKAD ENERGIEFFEKTIVISERING Reidun Lorentzon (kd) och Berne Petersson (kd) har lämnat in en motion med följande lydelse: Det allra svårast miljöproblemet vi står inför idag är den tilltagande växthuseffekten. IPCC, FN:s klimatpanel, konstaterar de närmast 100 åren kommer medeltemperaturen i världen öka med mellan 2-4,5 grader, vi kommer få kraftigare stormar och medelhavsnivån kommer stiga med 43 cm. Detta kommer påverka hela världen och även Sverige kommer påverkas av varmare väder och högre havsvennivåer. Att minska utsläppen av de gaser som påverkar växthuseffekten är ansvar för alla, globalt, nationellt, regionalt och lokalt. Alla måste bidra. Den nationella klimat- och sårbarhetsutredningen, har i sitt uppdrag redovisa hur Sverige kommer påverkas av ett förändrat klimat. Sveriges kommuner och landsting har ansvar för minska utsläppen som påverkar växthuseffekten, så även Tjörns kommun. IEA (International Energy Agency) har i flera rapporter slagit fast energieffektivisering är kostnadseffektivt och den mest effektiva bidraget till minska klimatpåverkande utsläpp. EU driver på för energieffektivisering ska öka bl a genom den grönbok som presenterats. Det finns stor potential minska energiförbrukning i en kommun och samtidigt tjäna både pengar och minskade utsläpp av bl a växthusgaser. Studier som genomförts av bland annat Energimyndigheten visar potentialen för energieffektivisering i byggnader ligger mellan 15 och 60 procent. Genom använda energitjänstavtal har flera kommuner uppnått ca 20 procents effektivisering och motsvarande kostnadsminskning för uppvärmning, kyla och el. Samtidigt har dessa kommuner behållit en god inomhusmiljö. Energieffektiviseringen går sakta bl a på grund av avsaknad av politiska mål i kommunerna och driftspersonal inte har tid hålla sig ajour om nya tekniker och metoder. Vi anser Tjörns kommun borde kartlägga hur energiförbrukningen ser ut och var det finns potential energieffektivisera. Mål för energieffektivisering måste slås fast. Därefter tas en strategi för kontinuerlig uppföljning av kommunens energianvändning i de egna fastigheterna fram, samt en plan för vilka åtgärder som ska vidtas för minska energiförbrukningen.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kristdemokraterna föreslår därför kommunfullmäktige besluta: Tjörns kommun energieffektiviserar med minst 20 % de närmast 5-10 åren och tar fram mål för lång sikt, samt en plan med åtgärder för hur energieffektiviseringen ska åstadkommas. Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 24. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta med hänvisning till kommunstyrelsens arbetsutskott den 11 januari 2007 gav Wallhamnbolagen AB i uppdrag revidera kommunens energiplan, vilket inrymmer energieffektivisering, anses motionen besvarad.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 104 Dnr. 2007/ RAPPORTERING AV EJ VERKSTÄLLDA GYNNANDE BISTÅNDSBESLUT ENLIGT 4 KAPITLET 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN En rapporteringsskyldighet har införts i 16 kapitlet Socialtjänstlagen (SoL) som trädde i kraft Rapporteringen gäller ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kapitlet 1 SoL. Rapportering skall ske till Länsstyrelsen, kommunens revisorer samt kommunfullmäktige en gång per kvartal. Föreliggande rapport avser tre fall (tre kvinnor) som berörs inom äldreomsorgen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta notera rapport rörande ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt 4 kapitlet 1 Socialtjänstlagen.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 105 Dnr. 2007/ GODKÄNNANDE AV FÖRSLAG TILL POLICY FÖR REGIONAL INFRASTRUKTUR FÖR VUXNAS LÄRANDE I GÖTEBORGSREGIONEN (GR) GR:s förbundsstyrelse har översänt förslag till policy för regional infrastruktur för vuxnas lärande i Göteborgsregionen Våren 2001 antog Riksdagen Regeringens proposition Vuxnas lärande och utvecklingen av vuxenutbildningen. Policyn för utveckla vuxnas lärande i GRregionen utgår från det i propositionen uppsa målet: Alla vuxna skall ges möjlighet utvidga sina kunskaper och utveckla sin kompetens i syfte främja personlig utveckling, demokrati, jämställdhet, ekonomisk tillväxt och sysselsättning samt en rättvis fördelning. Besked från kommunerna om godkännande skall vara GR tillhanda senast Policyn har remitterats till barn- och utbildningsnämnden som behandlar ärendet vid sitt sammanträde Yrkande Martin Johansen (fp) yrkar bifall till liggande förslag med tillägget han vill ha information från barn- och utbildningsförvaltningen vid kommunstyrelsens sammanträde 31 maj om vad kostnaden är för två extra platser inom kommunens transportutbildning samt om det går det ordna dessa platser. Arbetsutskottet beslutar barn- och utbildningsförvaltningen vid kommunstyrelsens sammanträde 31 maj skall redovisa vad kostnaden är för två extra platser inom kommunens transportutbildning samt om det går det ordna dessa platser. Vidare beslutar arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen besluta inte ha något erinra mot förslaget till policy för regional infrastruktur för vuxnas lärande i Göteborgsregionen

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 106 Dnr. 2007/ GODKÄNNANDE AV AVTAL FÖR SAMVERKAN KRING VUXNAS LÄRANDE I GÖTEBORGSREGIONEN (GR) ETAPP 3+ GR:s förbundsstyrelse har översänt förslag till avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen (GR) etapp 3+ (för utbildningar som startar hösten 2007). Föreliggande avtal utgör Etapp 3+ och omfar andra halvåret Den första etappen utgjordes av andra halvåret 2004 och första halvåret 2005, den andra etappen utgjordes av andra halvåret 2005 och första halvåret Den tredje etappen utgjordes av andra halvåret 2006 och första halvåret Avsikten är i en förlängning av genomförda fyra etapper skapa ett långsiktigt avtal kring vuxnas lärande i GR-regionen utifrån policy för regional infrastruktur för vuxnas lärande i Göteborgsregionen Besked från kommunerna om godkännande skall vara GR tillhanda senast Policyn har remitterats till barn- och utbildningsnämnden som behandlar ärendet vid sitt sammanträde Yrkande Benny Andersson (s) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslås besluta godkänna avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen etapp 3+.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 107 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REVIDERAT REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Enligt kommunallagen 3 kap. 9 punkt 3 beslutar kommunfullmäktige om nämnders organisation och verksamhetsformer. En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 51 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 108 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REVIDERAT REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 52 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 109 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REVIDERAT REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 53 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 110 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 54 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 111 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 55 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 112 Dnr. 2007/ ANTAGANDE AV REGLEMENTE FÖR TEKNIK- OCH SERVICENÄMNDEN En större översyn har gjorts av styrelsens och nämndernas reglementen. Anledningen till översynen är bland annat den beslutade organisationsöversynen i december 2005 med inrättande av en samhällsbyggnadsnämnd och en teknik- och servicenämnd. Kommunjuristen har, efter genomgång med samtliga ordföranden och förvaltningschefer, arbetat fram förslag till nya och reviderade reglementen. Tidigare beslut Arbetsutskottets beslut , 56 återremittera ärendet för inarbetande av eventuella synpunkter från de politiska partierna. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 113 Dnr. 2007/ YTTRANDE ÖVER UTBYGGNAD AV RENOVAS AVFALLSKRAFT- VÄRMEVERK VID SÄVENÄS Renova är ett återvinnings- och avfallsföretagsbolag ägt av kommunerna Göteborg, Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Tjörn, Stenungsund och Öckerö. Renovas styrelse planerar snarast möjligt fa beslut om bygga ut kapaciteten vid avfallskraftvärmeverket vid Sävenäs. Beslutet är av principiell beskaffenhet och ska därför enligt ägardirektiven för bolaget föregås av ställningstagande av respektive ägarkommun. Styrelsen ser idag inga andra miljöriktiga behandlingsalternativ, än en kapacitetsutbyggnad av avfallskraftvärmeverket vid Sävenäs, för klara den allt snabbare avfallssökningen i regionen. En enig styrelse har beslutat rekommendera Renovas ägare ställa sig positiva till en utbyggnad av avfallsvärmeverket. Renova önskar få kommunernas ställningstagande snarast möjligt. Yrkanden Martin Johansen (fp) yrkar bifall till liggande förslag. Lars Thorsson (m) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottet beslutar inte ha något erinra mot den planerade utbyggnaden av avfallskraftvärmeverket vid Sävenäs.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 114 Dnr. 2007/ FÖRPROJEKTERING RÖRANDE OM- OCH TILLBYGGNAD AV BLEKETSKOLANS IDROTTSHALL Barn- och utbildningsnämnden har ansökt om kommunstyrelsens arbetsutskotts godkännande starta förprojektering av om- och tillbyggnad av Bleketskolans idrottshall. Tidigare beslut Barn- och utbildningsnämndens beslut , 47. Yrkanden Benny Andersson (s) yrkar bifall till liggande förslag. Bo Bertelsen (ka) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottet beslutar ge Tjörns Bostads AB i uppdrag påbörja en förprojektering av en om- och tillbyggnad av Bleketskolans idrottshall.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 115 Dnr. 2007/ YTTRANDE ÖVER FÖRFRÅGAN OM ATT FÅ UPPFÖRA EN SK LANGEBOCK I SÖDRA HAMNEN, SKÄRHAMN Skärhamns Frys AB har anmält man är intresserad av bygga en sk langebock i rondellen i Södra hamnen i Skärhamn. En langebock är en ställning som man förr i tiden hängde långa på för torkning. Ärendet har remitterats till samhällsbyggnadsnämnden för synpunkter. Tjänsteutlåtande Kristina Christianssons, samhällsbyggnadschef och Tore Järvengrens, stadsarkitekt gemensamma tjänsteutlåtande Jäv Bo Bertelsen (ka) anmäler jäv och deltar därför inte i handläggningen av ärendet. Yrkande Ordföranden yrkar kommunen ställer sig positiv till uppförandet av en Langebock och placeringen sker inom företagets egen fastighet; Nötsäter 1:299. Lars Thorsson (m) yrkar kommunen ställer sig positiv till uppförandet av en Langebock och placeringen sker i rondellen. Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner arbetsutskottet beslutat Langebocken får uppföras inom fastigheten Nötsäter 1:299. Arbetsutskottet beslutar ställa sig positiv till uppförande av en sk Langebock samt Langebocken får placeras inom fastigheten Nötsäter 1:299.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 116 Dnr. 2007/ PRISSÄTTNING AV TVÅ TOMTER PÅ FASTIGHETEN KROKSDAL 1:273 (DAGISTOMTEN) Den så kallade dagistomten i södra Kroksdal har planändrats och avstyckning pågår. Det gäller två tomter för bostäder och ett PM gällande värdering inför prissättningen är beställd och erhållen. Enligt förslag till detaljplan kan marken indelas i två tomter med minsta tomtstorlek 900 m 2. Tomterna får bebyggas med bostäder i ett plan om högst 200 m 2 byggnadsarea. Bedömningen av värdet resulterar i ett värde om mellan kr per avstyckad tomt. Tjänsteskrivelse Kristina Christianssons, samhällsbyggnadschef, och Lena Kammefors, exploaterings-ingenjör gemensamma tjänsteskrivelse Yrkanden Martin Johansen (fp) yrkar bifall till liggande förslag. Bo Bertelsen (ka) yrkar bifall till liggande förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta prissätta de två nya tomterna på Kroksdal 1:273 till kronor per styck samt tomterna skall erbjudas i den kommunala tomtkön.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 117 Dnr. 2007/ ANSÖKAN OM KOMMUNAL BORGEN TILL WALLHAMNBOLAGEN AB Wallhamnbolagen AB har efter försäljningen av aktierna i Wallhamn AB löst alla sina lån. De gamla lånen var en blandning av lån med kommunal borgen och säkerhet i form av pantbrev i fastigheten Vallhamn 3:4. Genom fastighetsreglering har Vallhamn 3:4 sedermera kraftigt förminskats. Balansräkningen i Wallhamnbolagen AB omfar idag cirka 73 mkr och soliditeten överstiger 90%. I samband med förväntade investeringar i nya magasin, närvärmeprojekt i Kållekärr och aktieutdelning är bolagets bedömning man behöver låna upp 15 mkr. Behovet av finansiering kan komma uppstå under sommaren. I syfte få så fördelaktiga lånevillkor som möjligt anhåller Wallhamnbolagen AB om kommunal borgen på de lån upp till 15 mkr, som man kan komma behöva ta upp. Yrkande Benny Andersson (s) yrkar bifall till kommunal borgen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta bevilja Wallhamnbolagen AB kommunal borgen på lån upp till 15 miljoner kronor.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 118 Dnr. 2007/ UPPLÅTELSE AV MARK PÅ KOMMUNENS FASTIGHET HÖVIK 5:1 FÖR DAGVATTENLEDNING Fastighetsägaren till Hövik 3:84 inkommit till byggavdelningen med förfrågan om få avleda dagven över kommunens fastighet Hövik 5:1. Byggavdelningen har besiktat platsen och gör bedömningen ingreppet inte kommer leda till någon olägenhet för omgivningen eller för kommunen som fastighetsägare. Tjänsteskrivelse Kristina Christianssons, samhällsbyggnadschef, och Urban Nilssons, bygglovshandläggare, gemensamma tjänsteskrivelse Arbetsutskottet beslutar ge sitt tillstånd till sprängningsarbeten utföres på kommunens del av fastigheten Hövik 5:1 enligt bilaga samt ge samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag upprätta avtal angående dagvenledningen.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott Bilaga till KS AU 118/070510

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 119 Dnr. 2007/ FÖRKÖPSÄRENDE RÖRANDE HYRESFASTIGHETEN ÄVJA 1:93 Enligt kommunstyrelsens delegationsordning skall ärenden som rör lagen om förvärv av hyresfastighet, både vad gäller tillstyrkan eller avstyrkan av och hänskjutning till hyresnämndens prövning, beslutas av kommunstyrelsens arbetsutskott. Arbetsutskottet skall ta ställning till hyresfastigheten Ävja 1:93. Arbetsutskottet beslutar inte underställa förköpsärendet rörande fastigheten Ävja 1:93 till hyresnämnden för prövning.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 120 Dnr. 2007/ FRÅGA OM NY VÄGDRAGNING AV SIGNUELLVÄGEN, KÅLLEKÄRR Kållekärrs vägförening, som är väghållare i Lilldals bostadsområde, har framfört önskemål om Signuellvägen breddas till en tvåfilig väg. Idag är genomfart endast tillåten åt ett håll. Vägföreningen anser trafiken ökat pga kommunens institutioner Lilldalshemmet, Carls höjd och Valåsen ligger i området. Besökare till dessa institutioner måste sedan passera genom bostadsområdet på sin väg till och från dessa platser. I området finns även Kållekärrs Gym med många besökare. Arbetsutskottet beslutar inga kommunala medel skall läggas på en breddning av Signuellvägen samt för sin del besluta Signuellvägen skall vara enkelriktad.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 121 Dnr. 2006/ INFORMATION RÖRANDE BOD PÅ FASTIGHETEN HÖVIK 5:1 AB Jan Adolf Olssons Trävaruaffär använder, utan kommunens medgivande, en bod som är placerad på fastigheten Hövik 5:1. Olsson använder boden som förråd. Ärendet är avgjort via dom i Tingsrätten. Kommunchef Bo Svensson informerar om ärendets fortsa handläggning. Arbetsutskottet beslutar ge kommunchefen i uppdrag meddela AB Jan Adolf Olssons Trävaruaffär kommunen är villig lösa in boden för kronor under förutsättning uppgörelse kan träffas om detta senast måndag 14 maj kl samt om ingen uppgörelse träffats ge Kronofogdemyndigheten i uppdrag på AB Jan Adolf Olssons Trävaruaffärs bekostnad utan dröjsmål låta riva boden.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 122 Dnr. 2006/ FÖRSÄLJNING AV FASTIGHETEN TUBBERÖD 1:35 - WÅGERMANSKA HUSET Kommunstyrelsen beslutade , 193 bl a, med undantag från fastigheten Klädesholmen 1:136, skall samtliga fastighetsobjekt på försäljningslistan nov 2005 erbjudas till försäljning. Arbetsutskottet beslutade , 231 Wågermanska huset säljs i nuvarande skick till högstbjudande genom upphandlad fastighetsmäklare. Fastigheten Tubberöd 1:35, Wågermanska huset, har varit ute på den öppna marknaden och kommunen har fått ett slutbud på kronor. Tjörns kommun genom samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår kommunstyrelsen godkänna detta anbudet. Avtalet är undertecknat av den tilltänkta köparen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta sälja fastigheten Tubberöd 1:35 till företaget Startplan AB enligt upprättat avtal för kronor samt avtalet undertecknas av kommunalråd Eva Bertilsson-Styvén och kommunchef Bo Svensson.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 123 Dnr. 2007/ UPPDRAG RÖRANDE LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN Kommunchef Bo Svensson informerar om kommunen snarast bör arbeta vidare med ta fram en lokalförsörjningsplan. Arbetsutskottet beslutar ge kommunchefen i uppdrag beställa en lokalförsörjningsplan för Tjörns kommun samt det i detta förslag skall innehålla rekommendation om hur detta arbete skall organiseras i kommunen samt förslagen skall redovisas arbetsutskottet innan årsskiftet 07/08.

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 124 Dnr. 2007/ ORGANISATIONSANPASSNING AV TEKNIK- OCH SERVICE- FÖRVALTNINGEN Teknik- och servicenämnden/förvaltningen tillskapades i samband med den större organisationsöversyn som fullmäktige beslutade om i december Nämnden fick efter detta beslut ansvaret för ett antal områden med speciell bäring på kommunintern service. Under de snart 1,5 år som gått sedan organisationsbeslutet har nämnden/förvaltningen arbetat med en målmedveten strategi finna effektiva arbetsformer för dels minimera kostnader och samtidigt höja servicenivån. Mot denna bakgrund behöver förvaltningen nu förtydliga och anpassa sin struktur för kunna möta en ökad efterfrågan på såväl interna som externa tjänster. Områden som i detta sammanhang tydligt måste lyftas fram och dimensioneras är förverkligandet av den VA-utbyggnad som kommunfullmäktige beslutat och som är en förutsättning för beslutad samhällsutveckling och planering. VA-verksamhetens finansiering, översyn av taxor, anpassning till ny VA-lagstiftning är några av de administrativa uppgifter som följer av detta. Vidare behöver uppdraget sköta om den yttre miljön i kommunen säkerställas genom en tydlig ansvarsfördelning och organisation. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen föreslås besluta ge teknik- och servicenämnden i uppdrag på lämpligt sätt inom budgetram 2007 vidta de organisatoriska förändringar och dimensioneringar som kan bli följden av ovan redovisade beskrivning ovanstående uppdrag även innefar inrättande av två tjänster som utredare för Gata/Natur/Renhållning samt avdelningschef för Gata/Natur/Renhållning samt ovanstående kan utgöra svaren på det av kommunstyrelsen återremitterade ärendet om inrättande av tjänst som renhållningshandläggare.

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 125 Dnr. 2007/ ÄNDRING AV KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTTS SAMMANTRÄDESDAGAR I JUNI Arbetsutskottet beslutar sammanträde den 28 juni ställs in samt sammanträdet den 7 juni skall vara ett heldagssammanträde med halva dagen avs för information och resterande för beslutsärenden.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-05-31 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.15.00 18.40 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf ej 95 Benny Andersson (s) Nils Lackfors

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Nils Lackfors (s) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-08 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 08.30 10.15 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Nils Lackfors

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-01-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 12.00 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-13 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.30 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-14 1 Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) Ordf Lars Thorsson (m) Louise

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 22-37 Annika Funkqvist BEVIS

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 22-37 Annika Funkqvist BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-05 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) ordf Lars Thorsson (m) Louise Marklund (ka)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-15 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Anders Wernesten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-06-11 1 [14] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.00 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:40 53-63 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Jytte Grundberg

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-12 1. Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen, 2006-01-12 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades Styrelsemöte nr 6 2014-06-16 1 [7] Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl.09.00 10.30 Mötet ajournerades 09.15 09.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2009-05-14 1

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2009-05-14 1 Tekniska nämnden arbetsutskottet 2009-05-14 1 Plats och tid kl 08.30 10.30 Beslutande Pär Palmgren, m, ordförande Arne Dahlström, kd, 1:e vice ordförande, 46-49 Benny Petersson, s, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad. 1. Val av justeringsperson. 2. Godkännande av dagordning NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Munck (MP), Göteborg, ordförande Mikael Berglund (M), Ale, vice ordförande Olle Adolfsson (S), Lerum Fredrik Hansson (C), Kungsbacka Thorsten Larsson (M), Alingsås

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (11) Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 2015-11-23 Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16:30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. KD Sonja Shirwani

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sidan 1 av 6

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sidan 1 av 6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-02-10 Sidan 1 av 6 Plats och tid Häggvallskolan kl 13.00 16.4 0 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Gunnemar Olsson (FP) Torsten Gustafsson (S) Owe Berntsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: TJÖRNS KOMMUN 2019-05-22 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:30 15.57 Utses att justera Rikard Larsson (S) Justeringens plats och datum Stora Tjörnsalen,

Läs mer