Medicinering. Ventilation. Nutrition. Din partner inom neonatologi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medicinering. Ventilation. Nutrition. Din partner inom neonatologi"

Transkript

1 Medicinering. Ventilation. Nutrition. Din partner inom neonatologi

2 Vi har förbättrat neonatalvården i över 30 år.

3 CareFusion. Din partner inom neonatologi. Nyfödda kan lida av en rad olika åkommor som kräver specialistvård av ett multidisciplinärt team. CareFusion stöttar dig hela vägen, vare sig du behöver administrera läkemedel till nyfödda på ett säkert sätt, tillgodose deras nutritionsbehov genom enteral näringstillförsel eller ge dem andningsstöd som CPAP (continuous positive airway pressure) eller mekanisk ventilation. CareFusions medicinerings-, nutritions- och respirationssystem har den teknik och de säkerhetsfunktioner som krävs för att du ska kunna komma till rätta med neonatala problem, oavsett art. Upptäck hur CareFusions produkter och tjänster kan hjälpa dig att hantera även de mest krävande behoven hos nyfödda patienter.

4 Risken för medicineringsfel är stor inom den neonatala intensivvården eftersom läkemedelsprepareringen är komplex, doserna låga och för tidigt födda barn kan väga så lite som 400 gram. Med Guardrails säkerhetsprogramvara och Alaris infusionssystem får klinikerna hjälp att administrera rätt läkemedel och rätt dos till rätt patient. Standardisering bästa praxis. Med Guardrails programvara kan du anpassa läkemedelsprotokoll för upp till 30 olika vårdområden, så att varje infusion garanterat sker i enlighet med sjukhusets senaste riktlinjer. Skyddar patienter och kliniker mot medicineringsfel. Klinkern väljer helt enkelt ett läkemedel i läkemedelslistan för nyfödda och anger de patientspecifika inställningarna. Medicinering. Nya säkerhetsstandarder. Förhindrar obehörig ändring av doseringsparametrar. Fördefinierade hårda och mjuka gränser för att varna klinikerna när doseringen ligger utanför rekommenderat intervall. Garanterar kontinuitet i vården. Värdefulla infusionsdata för alla nyfödda registreras, uppdateras och överförs till system för hantering av patientdata (Patient Data Management System) eller system för sjukhusinformation (Hospital Information System). Optimerar klinisk praxis. Guardrails Event Reporter-programvara för kontinuerlig kvalitetsförbättring erbjuder fullständig kontroll av läkemedelsanvändning och efterlevnad av bästa praxis. Den kliniska praxisen kan förbättras genom analys av rapporterna.

5 Specialvård för de allra känsligaste patienterna. Minskar risken för medicineringsfel Underlättar bästa praxis Skräddarsydda lösningar för neonatalpatienter Tillhandahåller kommunikation med system för hantering av patientdata

6 Medicinering. Tillsammans kan vi minska IV-komplikationer. Den avancerade tryckhanteringstekniken i Alaris infusionssystem är den bästa i sitt slag och möjliggör tidigare identifiering av IV-komplikationer hos nyfödda. Systemet som övervakar slangtrycket upptäcker minsta tryckökning och visar trenderna på en display. Trycklarmgränserna ställs in så att de passar den neonatala patienten. Tack vare den förkortade larmtiden kan upptäckten av potentiella ocklusioner hjälpa till att förebygga subterapeutisk medicinering, minska risken för postocklusiva bolusar och bistå vid upptäckt av IV-komplikationer. CareFusions infusionsanordningar erbjuder flödeskontinuitet till för tidigt födda barn. Flödeskontinuiteten åstadkoms med hjälp av mindre sprutor och möjlighet att ge ytterst exakta infusioner vid låga flödeshastigheter. Övervakning av slangtryck i realtid Tidig indikation på komplikationer under IV-behandling Förbättrad läkemedelstillförsel vid mycket låga infusionshastigheter Minskad kassation av läkemedel

7 Skydd mot fritt flöde Skräddarsydda lösningar för neonatalpatienter Färre infektioner Färre nålsticksskador Tillgodose nyföddas behov. Vi på CareFusion vet att nyföddas immunsystem inte är helt färdigutvecklade och att de därför är mer mottagliga för infektioner. Våra infusionsaggregats och infusionstillbehörs innovativa utformning minskar infektionsrisken i samband med upprepade kanyleringsförsök, så att vistelsen på den neonatala intensivvårdsavdelningen inte behöver förlängas. De positivt laddade luftfiltren fångar upp bakterier och partiklar och minskar därigenom risken att den nyfödda utsätts för potentiella smittkällor. Antisifontekniken hjälper till att förhindra oavsiktligt fritt flöde till den nyfödda vid borttagande av aggregatet från pumpen. SlimLine SmartSite nålfri ventil ger en beprövad mikrobiell barriär, kan förhindra lufttillblandning samt skyddar vårdpersonal från nålsticksskador. Den platta, lättrengjorda designen gör det enklare att undvika infektioner.

8 Ventilation. Förbättra ventilationen av ömtåliga lungor Skräddarsydda lösningar för neonatalpatienter Färre infektioner Minskar antalet ventilatordygn CareFusion har i nära samarbete med den neonatala intensivvården utvecklat innovativa och mer effektiva metoder som behandlar neonatala respiratoriska sjukdomar på ett sätt som är skonsammare och säkrare för de nyfödda. Carefusions ventilationsutrustning bygger på kliniskt testade tekniker och levererar positivt tryck till omogna lungor som har brist på surfaktant. Detta sker genom skonsamma ventilationsmetoder med låg tänjningsgrad. Den aktiva utandningsventilen främjar synkroniserad respiration mellan patienten och ventilatorn samt underlättar andningen.

9 Minskar antalet ventilatordygn. CareFusion ger kliniker möjlighet att anpassa andningsvården efter det enskilda spädbarnet. Vi erbjuder allt från CPAP, konventionell och högfrekvent mekanisk ventilation och Heliox-administration till volymetriska och kombinerade behandlingslägen. AVEA AVEA erbjuder avancerade funktioner för ventilation inom intensivvården och övervakning av neonatalpatienter. SensorMedics 3100A Den högfrekvensoscillerande ventilatorn SensorMedics 3100A förbättrar syresättningen och minskar i betydande grad risken för den kroniska lungsjukdom som för tidigt födda kan få i samband med mekanisk ventilation. Infant Flow SiPAP Infant Flow SiPAP erbjuder ett skonsamt och non-invasivt andningsstöd för spädbarn med andningssvikt. Den har lägen för upptäckt av apné, CPAP och BiPhasic samt ett BiPhasic-läge som styrs av patienten.

10 Nutrition. Optimera patientsäkerheten vid enteral näringstillförsel. Speciallösning för enteral näringstillförsel till nyfödda Minskar risken för felaktig administrering Det är mycket viktigt att för tidigt födda får rätt näring eftersom de befinner sig i en kritisk utvecklings- och tillväxtperiod. Med Alaris enterala sprutpump kan nyfödda få bröstmjölk och mjölkersättning på ett säkrare sätt. Alaris enterala sprutpump är utformad för att förhindra felaktig anslutning till venkatetrar 1 och kan identifiera en rad olika enterala standardsprutor från 5 till 60 ml. De enterala sprutorna och sprutförlängningsaggregaten har utformats så att de endast går att ansluta till magsonder. På så sätt förhindras felaktig administrering. Hela näringstillförselsystemet är dessutom färgkodat i lila så att det enterala användningsområdet är väl synligt. Med det lättanvända tangentbordet kan du snabbt och enkelt konfigurera inställningarna för näringstillförsel. Alaris enterala sprutpump registrerar dessutom tillförd volym under 24 timmar, vilket ger dig historik över patienternas näringstillförsel. 1 National Patient Safety Agency (UK), NPSA Patient Alert 19, mars 28, 2007: Promoting Safer Measurement and Administration of Liquid Medicines via Oral and other Enteral Routes.

11 Få ut så mycket som möjligt av din investering. Vi har ett världsomspännande nätverk av välutbildade kliniker och tekniker som är redo att hjälpa dig med sin omfattande kunskap inom neonatologi och bästa praxis. Support CareFusions supportteam har ett nära samarbete med din implementeringsgrupp så att integreringen av de nya systemen sker med minsta möjliga avbrott i patientvården. Vi kan dessutom visa hur du förbättrar avdelningens säkerhet och effektivitet genom att standardisera den kliniska praxisen med Alaris Editor. Utbildning Med CareFusions omfattande utbud av utbildningspaket kan du se till att hela neonatalvårdsteamet har den utbildning och kompetens som krävs. Service Alla CareFusion-apparater är tillverkade i enlighet med högsta standard och levereras med två års * garanti. Vi erbjuder även en rad olika servicepaket så att apparaterna håller länge och förblir i gott skick. * Gäller infusionssystem Kontakta den lokala CareFusionförsäljaren om du vill ha mer information om en viss CareFusion-produkt.

12 Internationellt huvudkontor CareFusion Switzerland 317 Sárl A-One Business Centre Zone d activitiés Vers-la- Pièce no Rolle Schweiz Tel: Fax: CareFusion Australia 316 Pty Limited Unit 3/167 Prospect Highway Seven Hills, NSW 2147 Tel: Fax: CareFusion NZ 313 Ltd 14B George Bourke Drive Mt. Wellington Auckland Nya Zeeland Tel: Avgiftsfritt inom NZ: Fax: CareFusion Hammarbacken 4B SE Sollentuna Sverige Tel: Fax: CareFusion Denmark Firskovvej 25B DK-2800 Kgs. Lyngby DENMARK Tel Fax CareFusion The Crescent, Jays Close, Basingstoke Hampshire RG22 4BS Storbritannien Avgiftsfritt inom landet: Fax: CareFusion Solbråveien 10A 1383 Asker Norge Tel: Fax: CareFusion Unit 2 Oude Molen Business Park Oude Molen Road Ndabeni Kapstaden 7405 Sydafrika Tel: Fax: CareFusion Corporation eller något av dess dotterbolag. Alla rättigheter förbehållna. Alaris, SmartSite, Guardrails, Avea, SensorMedics och Infant Flow är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör CareFusion Corporation eller något av dess dotterbolag. 0000CF00887 utgåva 1 carefusion.com

Guardrails. Suite - För säkerhet i medicinering och uppföljning av kvalitet. Alaris. produkter

Guardrails. Suite - För säkerhet i medicinering och uppföljning av kvalitet. Alaris. produkter Guardrails Suite - För säkerhet i medicinering och uppföljning av kvalitet Alaris produkter Medicineringsfel i dag Runtom i världen erkänns i allt ökande grad medicineringsfel som ett allvarligt och växande

Läs mer

Kända användarfel. Compat Go Pump. matningssystemet Användning av ryggsäck: Införande av luft i matningssystem

Kända användarfel. Compat Go Pump. matningssystemet Användning av ryggsäck: Införande av luft i matningssystem Konsekvenser på matningssystemet Användning av ryggsäck: Införande av luft i matningssystem Användning av aggregat med droppkammare i en ryggsäck Användning av styv eller halvstyv behållare i ryggsäcken.

Läs mer

Produktnamn: Alaris GS, GH, CC, TIVA, PK Enteral sprutpump

Produktnamn: Alaris GS, GH, CC, TIVA, PK Enteral sprutpump CareFusion Switzerland 317 Sàrl A-One Business Centre Zone d activités, Vers-la-Pièce No 10 Rolle, CH-1180 Schweiz carefusion.com Namn Adress VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN Produktnamn: Alaris

Läs mer

BRÅDSKANDE SÄKERHETSMEDDELANDE

BRÅDSKANDE SÄKERHETSMEDDELANDE CareFusion Switzerland 317 Sàrl A-One Business Centre Z.A. Vers-La-Pièce n 10 1180 Rolle / Switzerland Tel: +41 21 556 30 00 Fax: +41 21 556 30 99 Namn Adress carefusion.com Produktnamn: Produktreferens:

Läs mer

VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN. Alaris /Asena GS, GH, CC, TIVA, PK sprutpump (endast pumpar tillverkade före september 2008)

VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN. Alaris /Asena GS, GH, CC, TIVA, PK sprutpump (endast pumpar tillverkade före september 2008) CareFusion Switzerland 317 Sàrl A-One Business Centre Zone d activités, Vers-la-Pièce No 10 Rolle, CH-1180 Switzerland carefusion.com Namn Adress VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE TILL MARKNADEN Produktnamn:

Läs mer

Säkerhetsprodukter för onkologi och lösningar för slutna system

Säkerhetsprodukter för onkologi och lösningar för slutna system Säkerhetsprodukter för onkologi och lösningar för slutna system Alaris produkter Varning: Arbete med eller omkring farliga läkemedel i vården kan orsaka hudutslag, infertilitet, missfall, födelsedefekter

Läs mer

MEDICINSK TEKNIK. Infusionssystem

MEDICINSK TEKNIK. Infusionssystem MEDICINSK TEKNIK Infusionssystem En familj med intuitiva enheter för allt från allmänvård till intensivvård Den nya Agilia-familjen erbjuder ett komplett sortiment infusionspumpar, volym- och sprutpumpar

Läs mer

Linde Integrated Valve

Linde Integrated Valve LIV LIV Linde Integrated Valve Innovativ mobil gasterapi Linde: Living healthcare Linde: Living healthcare 03 Vi har skruvat upp både enkelheten och säkerheten Mobil gasterapi har aldrig varit enklare.

Läs mer

Patienthandbok. microspheres

Patienthandbok. microspheres Patienthandbok microspheres SIRT (Selective Internal Radiation Therapy - selektiv intern strålningsbehandling) för levertumörer med användning av SIR-Spheres mikrosfärer Denna broschyr tillhandahålls av

Läs mer

Viktig uppdatering av märkningen angående primingbolus med SynchroMed II infusionssystem

Viktig uppdatering av märkningen angående primingbolus med SynchroMed II infusionssystem Viktig uppdatering av märkningen angående primingbolus med SynchroMed II infusionssystem Som en följd av det Viktiga säkerhetsmeddelandet från juni 2013 ändrades informationen om primingbolusfunktionen

Läs mer

Säkerhetsmeddelande till marknaden

Säkerhetsmeddelande till marknaden Säkerhetsmeddelande till marknaden Till : Berörda kunder Från : Fresenius Kabi AB Telefon : 020-1166844 Datum : 2016-01-15 751 74 Uppsala Ämne : Läckage eller risk för skada av komponenter på ENFit aggregat

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Skyddsnätsystem en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Föreskrifter och standarder Skyddsnätsystemet har genomgått grundliga tester med avseende på prestanda, användningsområden och förenlighet med

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

RS-virusinfektion Information om RS-virus och om hur du kan förhindra att spädbarnet får en svår infektion

RS-virusinfektion Information om RS-virus och om hur du kan förhindra att spädbarnet får en svår infektion RS-virusinfektion, mer än en förkylning I den här broschyren kan du läsa om RS-virus (Respiratoriskt Syncytialvirus), hur det smittar, symtom på infektion och hur du kan skydda ditt barn mot smitta. roxenback.com

Läs mer

D-76317-2013. Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500

D-76317-2013. Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500 D-76317-2013 Ett framtidsbeslut DRÄGER EVITA INFINITY V500 02 Hur kan jag försäkra mig om att vara Förbered för framtiden? D-76319-2013 D-76325-2013 Beslut för högkvalitativ ventilationsterapi Det finns

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna information, du kan behöva

Läs mer

Parenteral nutrition Enteral nutrition

Parenteral nutrition Enteral nutrition Parenteral nutrition Enteral nutrition Anita Staaf Leg. sjuksköterska, adjunkt För sjuksköterskeprogrammet T3 Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap Uppsala universitet Del 1 Kortfattat om energibehov

Läs mer

ResMed Hospital Full Face Mask

ResMed Hospital Full Face Mask ResMed Hospital Full Face Mask RESMED HOSPITAL FULL FACE MASK är avsedd att användas av en vuxen patient (>30 kg) som har ordinerats CPAP (continuous positive airway pressure) behandling eller bilevelbehandling

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

BESLUT. Micrel Medical Devices S.A. 113 Gereka Avenue, 15344 Gerakas Athens

BESLUT. Micrel Medical Devices S.A. 113 Gereka Avenue, 15344 Gerakas Athens BESLUT 1 (7) Datum 2015-11-19 Vår beteckning FÖRETAG Micrel Medical Devices S.A. 113 Gereka Avenue, 15344 Gerakas Athens SAKEN Omprövning av beslut inom läkemedelsförmånerna BESLUT 1) Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Läs mer

RS-virusinfektion. RS-virusinfektion, ibland mer än en förkylning

RS-virusinfektion. RS-virusinfektion, ibland mer än en förkylning RS-virusinfektion, ibland mer än en förkylning SESYN140130 I den här broschyren kan du läsa om RS-virus (Respiratoriskt syncytievirus) och om hur det smittar, symtom på infektion och vad du ska tänka på

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

Infant Flow. LP-system med fixeringsband

Infant Flow. LP-system med fixeringsband Infant Flow LP-system med fixeringsband Innehåll Förbereda Infant Flow SiPAP-drivenheten... 1 Infant Flow LP-komponenter...2 Komponenter i näsaggregatet...3 Lågtrycksnäsaggregat...4 Nasalprong...5 Nasalmask...6

Läs mer

HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN

HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN Whitepaper HUR SMARTPHONES/SURF- PLATTOR OCH INTEGRATION AV MIDDLEWARE REVOLUTIONERAR SJUKVÅRDEN BYOD och sjukvårdsektorn Sedan Apple lanserade sin första iphone 2007 har konsumenternas användande av smartphones

Läs mer

MEDICINSK TEKNIK. Injectomat TIVA Agilia Snabbguide

MEDICINSK TEKNIK. Injectomat TIVA Agilia Snabbguide MEDICINSK TEKNIK Injectomat TIVA Agilia Snabbguide 1 Beskrivning 1 2 3 4 5 6 7 10 11 9 8 1- Låsklaff för spruta 2- Spår för sprutvingar 3- Drivblock 4- Drivblocksskydd 5- Handtag 6- Monteringsskruv 7-

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

Respirationsorganens anatomi och fysiologi - skillnader mellan barn och vuxna

Respirationsorganens anatomi och fysiologi - skillnader mellan barn och vuxna Respirationsorganens anatomi och fysiologi - skillnader mellan barn och vuxna Anna-Lena Lagerkvist 160128 Weibel E.R. 1984 Relativ ökning i lungvolym x 10 x 10 ICH 2005 Stocks Utveckling av lungan kan

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE NUTRITIONSUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE NUTRITIONSUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE NUTRITIONSUTBILDNING Mat och dryck Enteral nutrition Parenteral nutrition Att förbättra nutritionsomhändertagandet för våra patienter medför både patient- och vårdrelaterade vinster. Välnärda

Läs mer

Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng

Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng Vårdande bedömning inom intensivvård 10högskolepoäng Provmoment: Tentamen A:1 Ladokkod: Tentamen ges för:specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning intensivvård 2012-2013 TentamensKod: Tentamensdatum:

Läs mer

Dessa riktlinjer är avsedda att komplettera de specifika instruktioner du får av din sjukvårdspersonal.

Dessa riktlinjer är avsedda att komplettera de specifika instruktioner du får av din sjukvårdspersonal. v ON-Q* smärtlindringssystem Riktlinjer För Patient Pump A Select-A-Flow * Variabel hastighetskontroll Klämma Filter Fastsättes På Kateter Slang B ONDEMAND * Bolusknapp Flödes-Kontroll C Fast Flödeshastighet

Läs mer

BRUKSANVISNING APPlicator

BRUKSANVISNING APPlicator BRUKSANVISNING APPlicator Förpackningens innehåll Kontrollera noggrant innehållet i förpackningen: APPlicator-enhet USB-sladd Strömadapter Detta dokument Produktbeskrivning APPlicator är en trådlös kontaktlåda

Läs mer

SlimLine Edge. Presentation av nya Slimline Edge 4500 liters AdBlue lagrings- och distributionssystem. kingspan.se/adblue

SlimLine Edge. Presentation av nya Slimline Edge 4500 liters AdBlue lagrings- och distributionssystem. kingspan.se/adblue Presentation av nya Slimline Edge 400 liters AdBlue lagrings- och distributionssystem Kingspan designar utanför ramarna Global räckvidd Design Kingspan Kingspan Group är ett dynamiskt, mångfaldigt företag

Läs mer

Namn Styrka Förpackning AIP AUP Duodopa 20 mg+5 mg 7x100 ml 6 910 SEK 7 111 SEK

Namn Styrka Förpackning AIP AUP Duodopa 20 mg+5 mg 7x100 ml 6 910 SEK 7 111 SEK BESLUT 1 (6) Läkemedelsförmånsnämnden Datum 2004-01-23 Vår beteckning 1443/2003 SÖKANDE NeoPharma Production AB Ulf Rosén Box 22 751 03 UPPSALA SAKEN Ansökan inom läkemedelsförmånerna BESLUT Läkemedelsförmånsnämnden

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

Vi förändrar hur SKOLOR. använder sig av teknik. Lansering av Dell PC as a Service med Microsoft Windows 10

Vi förändrar hur SKOLOR. använder sig av teknik. Lansering av Dell PC as a Service med Microsoft Windows 10 Vi förändrar hur SKOLOR använder sig av teknik Lansering av Dell PC as a Service med Microsoft Windows 10 Det har aldrig tidigare varit så enkelt att betala, hantera och ge support för tekniken på din

Läs mer

Alaris sprutpumpar (med programvaran Plus) MK4

Alaris sprutpumpar (med programvaran Plus) MK4 laris sprutpumpar (med programvaran Plus) MK4 Modeller: 8002MED01, 8002MED01-G, 8002TIG01, 8002TIG01-G 8003MED01, 8003MED01-G, 8003TIG01, 8003TIG01-G Bruksanvisning sv s Innehåll laris sprutpumpar (med

Läs mer

Intensivvård/ intermediärvård

Intensivvård/ intermediärvård Intensivvård/ intermediärvård Markus Castegren Överläkare/Funktionsområdeschef Intensivvård Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) markus.castegren@karolinska.se SFAIs definition av intensivvård Intensivvård

Läs mer

Alaris sprutpumpar (Med programvaran Plus) Bruksanvisning SV

Alaris sprutpumpar (Med programvaran Plus) Bruksanvisning SV laris sprutpumpar (Med programvaran Plus) Bruksanvisning SV s Innehåll laris sprutpumpar Inledning................................................................................................. 2 Om

Läs mer

Vad du kan göra själv

Vad du kan göra själv Vad du kan göra själv FÖR ATT MInskA RISKER i vården 1 Vad du kan göra själv Dagens sjukvård har stora möjligheter att hjälpa dig som är sjuk med verknings fulla läkemedel och moderna behandlingsmetoder.

Läs mer

RS-virusinfektion. Information om RS-virus och om hur du kan minska risken att spädbarnet får en svår infektion

RS-virusinfektion. Information om RS-virus och om hur du kan minska risken att spädbarnet får en svår infektion RS-virusinfektion Information om RS-virus och om hur du kan minska risken att spädbarnet får en svår infektion Vad är RS-virus? RS-virus är ett av våra vanligaste luftvägsvirus och det sprids lätt. I stort

Läs mer

Bilaga III. Ändringar av relevanta avsnitt av produktresumén och bipacksedeln

Bilaga III. Ändringar av relevanta avsnitt av produktresumén och bipacksedeln Bilaga III Ändringar av relevanta avsnitt av produktresumén och bipacksedeln Observera: De relevant avsnitten av produktresumé och bipacksedel är resultatet av referral-proceduren. Produktinformationen

Läs mer

NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON

NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON NOKIAS BEGRÄNSADE TILLVERKARGARANTI FÖR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON OBS! Den begränsade tillverkargarantin (nedan kallad garantin) gäller endast för äkta Nokia-produkter med Windows-telefoner som säljs via

Läs mer

MEDICINSK TEKNIK. Injectomat MC Agilia Snabbguide

MEDICINSK TEKNIK. Injectomat MC Agilia Snabbguide MEDICINSK TEKNIK Injectomat MC Agilia Snabbguide 1 Beskrivning 1 2 3 4 5 6 7 10 11 9 8 1- Låsklaff för spruta 2- Spår för sprutvingar 3- Drivblock 4- Drivblocksskydd 5- Handtag 6- Monteringsskruv 7- Infraröd

Läs mer

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Skyddsnätsystem en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Föreskrifter och standarder Skyddsnätsystemet har genomgått grundliga tester med avseende på prestanda, användningsområden och förenlighet med

Läs mer

Lorem ipsum dolor sit sed amet constructam in dubio suntasis esse. Lorem ipsum. Knowing when it s time to change. LIV IQ.

Lorem ipsum dolor sit sed amet constructam in dubio suntasis esse. Lorem ipsum. Knowing when it s time to change. LIV IQ. Lorem ipsum dolor sit sed amet constructam in dubio suntasis esse. Lorem ipsum. Knowing when it s time to change. LIV IQ. Den intelligenta gasflaskan med digital flödes- och tidsdisplay. Visar den återstående

Läs mer

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Våra kunders erfarenhet är när de använder exodraft produkter övergår det ofta deras förväntningar flera gånger om. Jørgen Andersen, CEO Sedan 1957 har exodraft

Läs mer

Återinläggning IVA Utvärdering och Förbättringsarbete

Återinläggning IVA Utvärdering och Förbättringsarbete Återinläggning IVA Utvärdering och Förbättringsarbete OP/IVAs utvärderingsgrupp Ryhov Jönköping Förbättringsarbete kopplat till SIR-data Modifierad Q5 Utvärderingsgrupp 2 läkare, 3 sjuksköterskor Stor

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Brådskande säkerhetsmeddelande

Brådskande säkerhetsmeddelande Brådskande säkerhetsmeddelande Kommersiellt namn/modell: Infusionspump BeneFusion VP1 och BeneFusion VP3 FSCA-identifierare: XS-20170717 Typ av åtgärd: Säkerhetsmeddelande och ändring av enhet - Juli 2017

Läs mer

Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter

Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Display Line En avsevärt bättre varuexponering Den innovativa kylmonterserien Display Line är avsedd för försäljning

Läs mer

Teknisk support. Knowledgebase. Webchat

Teknisk support. Knowledgebase. Webchat Teknisk support Vår målsättning är att ge dig de bästa produkterna och den bästa servicen genom att tillhandahålla ett omfattande paket med eservice-alternativ, som kompletteras med telefonsupport. Med

Läs mer

Gilenya (fingolimod) Information för dig som ska starta behandling med GILENYA. För fullständig GILENYA information se bipacksedeln eller

Gilenya (fingolimod) Information för dig som ska starta behandling med GILENYA. För fullständig GILENYA information se bipacksedeln eller Novartis Neuroscience Gilenya (fingolimod) Information för dig som ska starta behandling med För fullständig information se bipacksedeln eller www.fass.se - ditt nya läkemedel En kapsel en gång om dagen

Läs mer

S9 Escape. Welcome Guide. Svenska POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE

S9 Escape. Welcome Guide. Svenska POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE S9 Escape POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE Welcome Guide Svenska Välkommen Tack för att du har valt S9 Escape. Läs välkomst- och informationsguiderna helt och hållet innan du använder apparaten. 8 Luftutsläpp

Läs mer

Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation

Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation Aquarius CRRT-maskin med automatisk citratfunktion Vätskebalansfunktion Vätskebalansfunktionen är en viktig del av CRRT-behandlingen Den automatiska vätskebalansfunktionen

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

Klipp. säkert. En överblick

Klipp. säkert. En överblick Klipp säkert 3M Clipper Professional kirurgisk klippapparat 9681 kombinerar en överlägsen design och prestanda för att minska risken för postoperativ infektion och för att effektivisera arbetsflödet, vilket

Läs mer

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn.

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn. n-abler Trackball Produktbeskrivning n-abler Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING 2014-02-01 9.00-11.00

OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING 2014-02-01 9.00-11.00 Malmö högskola Hälsa och samhälle Utbildningsområde: Omvårdnad Kod nr: OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING KURS OM121A, termin 2 2014-02-01 9.00-11.00 Hjälpmedel: Miniräknare, ej programmerbar Godkänd:

Läs mer

1. VAD CHLORAPREP ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

1. VAD CHLORAPREP ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Chloraprep 20 mg/ml + 0,70 ml/ml kutan lösning Klorhexidinglukonat + Isopropylalkohol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

Läs mer

OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING 2014-06-03 08.00-10.00

OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING 2014-06-03 08.00-10.00 Malmö högskola Hälsa och samhälle Utbildningsområde: Omvårdnad Kod nr: Tidpunkt för inlämning: OMTENTAMEN 2 I LÄKEMEDELSBERÄKNING KURS OM121A, termin 2 2014-06-03 08.00-10.00 Hjälpmedel: Miniräknare, ej

Läs mer

Dagens tema 20160312: "För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att...

Dagens tema 20160312: För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att... Utskrivet av: Region Jamtland Harjedalen den 14 mars 2016 14:09:50 Namn: Dagens tema 20160312: "För hälso- och sjukvården är det sjä... Sidan 1 av 7 Från: "Ulf Bittner" den 12 mars

Läs mer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer

Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer Kvalitetssäkring av nätverk och iptelefoni för operatörer och tjänsteleverantörer En bra övervakning är viktig för att säkerställa god samtalskvalitet samt att kunna analysera och felsöka orsaker till

Läs mer

Toshiba EasyGuard i praktiken:

Toshiba EasyGuard i praktiken: Toshiba EasyGuard i praktiken Toshiba EasyGuard i praktiken: Portégé M300 Superlätt och robust allt-i-ett-produkt. Toshiba EasyGuard innehåller funktioner som är speciellt utformade för att ge ökad datasäkerhet,

Läs mer

Linde Healthcare Sverige.

Linde Healthcare Sverige. Linde Healthcare Sverige. Din partner och totalleverantör inom medicinska gaser, medicinteknisk utrustning och tjänster. Linde: Living healthcare 02 Linde Healthcare Sverige. Din partner och totalleverantör

Läs mer

flocath quick enklare än någonsin

flocath quick enklare än någonsin FLOCATH QUICK Enklare än någonsin Flocath Quick Alla goda ting är tre: tre gånger lägre friktion; mjuk beläggning, glider mjukt, smidigare än någonsin* Tre gånger så hög komfort tack vare den förlängda

Läs mer

BiPAP Synchrony. Snabbinställningsguide

BiPAP Synchrony. Snabbinställningsguide BiPAP Synchrony Snabbinställningsguide Några definitioner IPAP Inspiratoriskt tryck EPAP PEEP = Positivt endexpiratoriskt tryck PS Tryckunderstöd = IPAP EPAP Ti Inspirationstid för de kontrollerade andetagen

Läs mer

Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM

Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM Mirage Swift II NASAL PILLOWS SYSTEM Den perfekta partnern för effektiv CPAP behandling Så tyst att både patient och partner kan sova gott om natten Effektiv försegling minskar oönskat luftflöde och störande

Läs mer

snabbstartshandbok F O R E R U N N E R 3 1 0 X T MULTISPORT GPS-TRÄNINGSENHET

snabbstartshandbok F O R E R U N N E R 3 1 0 X T MULTISPORT GPS-TRÄNINGSENHET snabbstartshandbok F O R E R U N N E R 3 1 0 X T MULTISPORT GPS-TRÄNINGSENHET Varning: Du bör alltid prata med en läkare innan du påbörjar eller modifierar ett motionsprogram. I guiden Viktig säkerhets-

Läs mer

FRAMTIDENS SJUKVÅRD MATTIAS SCHINDELE, CHEFLÄKARE, JLL STAREV, ÅRE 27 JAN 2014

FRAMTIDENS SJUKVÅRD MATTIAS SCHINDELE, CHEFLÄKARE, JLL STAREV, ÅRE 27 JAN 2014 FRAMTIDENS SJUKVÅRD MATTIAS SCHINDELE, CHEFLÄKARE, JLL STAREV, ÅRE 27 JAN 2014 FRAMTIDENS SJUKVÅRD MATTIAS SCHINDELE, CHEFLÄKARE, JLL STAREV, ÅRE 27 JAN 2014 Framtiden - jag? MATTIAS SCHINDELE Västgöte,

Läs mer

REMEO Stockholm. Klinik för patienter med behov av andningsstöd och rehabilitering. Linde: Living healthcare

REMEO Stockholm. Klinik för patienter med behov av andningsstöd och rehabilitering. Linde: Living healthcare REMEO Stockholm. Klinik för patienter med behov av andningsstöd och rehabilitering. Linde: Living healthcare 2 REMEO Stockholm. Klinik för patienter med behov av andningsstöd och rehabilitering. REMEO

Läs mer

Fördom 1: Det kan aldrig vara bra att ta läkemedel

Fördom 1: Det kan aldrig vara bra att ta läkemedel Säkra läkemedel? Säkra läkemedel? Det finns många missuppfattningar om läkemedel. Bristande kunskap kan göra att behandlingen inte genomförs på rätt sätt och därmed leda till försämrad hälsa och livskvalitet.

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

Infant Flow SiPAP omfattande snabbguide

Infant Flow SiPAP omfattande snabbguide Infant Flow SiPAP omfattande snabbguide Innehåll Avsnitt 1: Kretsinställning...1 Öppen säng och kuvös...2 Abdominell sensor...3 Trycknomogram för Infant Flow LP-generator...4 Larmtest...5-6 2-punkts syrgaskalibrering...7-8

Läs mer

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet Hur ger jag en patient tillgång att dela data med mig? Hur länkar jag en inbjudan från en patient till patientjournalen i mitt Hur kan delade data från en patient överföras från ACCU CHEK 360 webbhanteringssystemet

Läs mer

Tillhör du riskgruppen?

Tillhör du riskgruppen? Tillhör du riskgruppen? En enkel guide för att bedöma om du tillhör riskgruppen för obstruktiv sömnapné OSA bedömningsguide: bedöm om du är i riskgruppen a Vanliga tecken och symptom på OSA b Vad är obstruktiv

Läs mer

Tillhör du en riskgrupp?

Tillhör du en riskgrupp? Tillhör du en riskgrupp? Vaccinera dig gratis mot årets influensa Vaccinet gör gott Varför ska jag vaccinera mig? Cirka 100 000 personer i Stockholms län smittas årligen av säsongsinfluensa. Influensan

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

ResMed Hospital Nasal Mask

ResMed Hospital Nasal Mask ResMed Hospital Nasal Mask RESMED HOSPITAL NASAL MASK är avsedd att användas av en enda vuxen patient (>30 kg) som har ordinerats CPAP (continuous positive airway pressure) behandling eller bilevelbehandling

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Tilläggsinformation. 31 mars 2015. Till vårdgivaren:

Tilläggsinformation. 31 mars 2015. Till vårdgivaren: Tilläggsinformation Den berörda produktens kommersiella namn: Bead Block (emboliseringssfärer) FSCA-identifierare: PR #16295 Typ av åtgärd: Råd från tillverkaren angående användningen av produkten 31 mars

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar För ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionsenheter HANTERA ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA DINA

Läs mer

snabbstartshandbok FORERUNNER 50 med trådlös ANT+Sport -teknik

snabbstartshandbok FORERUNNER 50 med trådlös ANT+Sport -teknik snabbstartshandbok FORERUNNER 50 med trådlös ANT+Sport -teknik Varning! Den här produkten innehåller ett knappcellsbatteri som går att byta ut. Läs den medföljande guiden Viktig säkerhets- och produktinformation

Läs mer

Gammaglobulin Behandling, nyheter mm. Dr. Stephen Jolles, Department of Immunology, University Hospital of Wales

Gammaglobulin Behandling, nyheter mm. Dr. Stephen Jolles, Department of Immunology, University Hospital of Wales Gammaglobulin Behandling, nyheter mm Dr. Stephen Jolles, Department of Immunology, University Hospital of Wales Doktor Stephen Jolles, från University of Wales, gav en föreläsning om nyheter inom gammaglobulinbehandling

Läs mer

Plus500CY Ltd. Policyförklaring om intressekonflikter

Plus500CY Ltd. Policyförklaring om intressekonflikter Plus500CY Ltd. Policyförklaring om intressekonflikter Policyförklaring om intressekonflikter 1. Inledning 1.1. Denna policyförklaring om intressekonflikter beskriver hur Plus500CY Ltd. ("Plus500" eller

Läs mer

T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER

T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER T-DOC ENDOCYCLE DOKUMENTERA DINA ENDOSKOPPROCESSER 2 T-DOC EndoCycle DIGITAL DOKUMENTATION LAGRA PROCESSPARAMETRAR De ökande kraven på dokumentation av rengörings- och desinfektionssprocesser för endoskop

Läs mer

ACTINICA LOTION FÖREBYGGER vissa former av HUDCANCER

ACTINICA LOTION FÖREBYGGER vissa former av HUDCANCER ACTINICA LOTION FÖREBYGGER vissa former av HUDCANCER Actinica Lotion skyddar huden mot UV-strålning och förebygger vissa former av hudcancer 2 Vad är hudcancer? Hudcancer är den vanligaste typen av cancer.

Läs mer

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM Hantera det du mäter. Förenkla datainsamlingen efter en incident. CODE-STAT 8.0 datagranskningsprogram Inom akutvård är hastighet och kvalitet livsavgörande. Därför

Läs mer

Framtiden för effektiv desinfektion

Framtiden för effektiv desinfektion Framtiden för effektiv desinfektion Intelligent kvalitet framtiden för effektiv desinfektion Avancerad hygienteknik Uppdraget för den nya KEN IQ-serien är att presentera den ultimata intelligenta hygienlösningen

Läs mer

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem MATRIX F2 Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem Se framåt med smart frankering från Frama: Du kan förvänta dig mycket från den nya generationen Matrix. Mottagaren av dina

Läs mer

Din manual NAVMAN B10 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1220701

Din manual NAVMAN B10 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1220701 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NAVMAN B10. Du hittar svar på alla dina frågor i NAVMAN B10 instruktionsbok (information,

Läs mer

Patientsäker? självklart, eller. Tomas Kirkhorn tomas.kirkhorn@med.lu.se. september 2012

Patientsäker? självklart, eller. Tomas Kirkhorn tomas.kirkhorn@med.lu.se. september 2012 Patientsäker? självklart, eller Tomas Kirkhorn tomas.kirkhorn@med.lu.se september 2012 Patientsäkerhetslagen SFS 2010:659 (1 jan, 2011) Definitioner Patientsäkerhet: Skydd mot vårdskada Vårdskada: Lidande,

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Chloraprep 20 mg/ml + 0,70 ml/ml kutan lösning. klorhexidinglukonat + isopropylalkohol

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Chloraprep 20 mg/ml + 0,70 ml/ml kutan lösning. klorhexidinglukonat + isopropylalkohol BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Chloraprep 20 mg/ml + 0,70 ml/ml kutan lösning klorhexidinglukonat + isopropylalkohol Sepp 0,67 ml/frepp 1,5 ml/ 1,5 ml/3 ml/10,5 ml/26 ml Läs noga igenom denna

Läs mer

SafeLine. Enkel och trådlös konfiguration

SafeLine. Enkel och trådlös konfiguration SafeLine Enkel och trådlös konfiguration SafeLine är Europas största oberoende nödetelefontillverkare med ett brett sortiment av säkerhetsprodukter för hissar i sin portfölj. Vi arbetar med sådant som

Läs mer

OFFENTLIG SAMMANFATTNING AV RISKHANTERINGSPLANEN

OFFENTLIG SAMMANFATTNING AV RISKHANTERINGSPLANEN Numeta G16E, Numeta G19E 23.3.2015, Version 3.0 OFFENTLIG SAMMANFATTNING AV RISKHANTERINGSPLANEN VI.2. Delområden av en offentlig sammanfattning VI.2.1. Information om sjukdomsförekomst En del av de patienter

Läs mer

Min BiPAP-ventilator. Min hjälpguide

Min BiPAP-ventilator. Min hjälpguide Min BiPAP-ventilator Min hjälpguide Inandning. Utandning. Och allt däremellan. Hur fungerar det? Kort översikt Lungorna är vitala organ som för in friskt syre i kroppen och avlägsnar koldioxid och andra

Läs mer

Innehållet i denna fil får endast användas för privat bruk. Kopiering eller annan användning kräver tillstånd från Inger Hagerman, Karolinska

Innehållet i denna fil får endast användas för privat bruk. Kopiering eller annan användning kräver tillstånd från Inger Hagerman, Karolinska Innehållet i denna fil får endast användas för privat bruk. Kopiering eller annan användning kräver tillstånd från Inger Hagerman, Karolinska Universitetssjukhuset ICD behandling i livets slutskede Inger

Läs mer

Till dig som har fått vaccin mot lunginflammation

Till dig som har fått vaccin mot lunginflammation Till dig som har fått vaccin mot lunginflammation polysackaridvaccin mot pneumokockinfektioner, konjugerat, adsorberat, 13-valent Kort om lunginflammation Du har fått den här broschyren av din läkare eller

Läs mer

PATIENTINFORMATION HUR DU ANVÄNDER PECFENT

PATIENTINFORMATION HUR DU ANVÄNDER PECFENT PATIENTINFORMATION HUR DU ANVÄNDER PECFENT ProStrakan AB Knarrarnäsgatan 7 / 164 40 Kista, Sverige Tel: 010-235 55 60 / www.prostrakan.se / infofi@prostrakan.com PEC002-1a-sep2015FIN 1 Vad är genombrottssmärta

Läs mer