SAMRÅDSREDOGÖRELSE - PROGRAM Dnr: 2013/482. Planprogram för Elektronen 12 och Sandskogen 2:1 m.fl. i Ystad Ystads kommun, Skåne län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE - PROGRAM 2014-12-12 Dnr: 2013/482. Planprogram för Elektronen 12 och Sandskogen 2:1 m.fl. i Ystad Ystads kommun, Skåne län"

Transkript

1 Planprogram för Elektronen 12 och Sandskogen 2:1 m.fl. i Ystad Ystads kommun, Skåne län PROGRAMSAMRÅDET Program till detaljplan för Elektronen 12 och Sandskogen 2:1 m.fl., upprättat , har varit föremål för samråd under tiden 30 augusti 29 september 2014 enligt Samhällsbyggnadsnämndens beslut , 114. Myndigheter, sakägare och övriga berörda har beretts tillfälle till samråd genom underrättelse. Underrättelsen har även varit uppsatt på kommunens anslagstavla samt införd i Ystads Allehanda. Handlingarna har funnits tillgängliga på Plan o Byggs expedition, Ystads stadsbibliotek samt på Ystads kommuns hemsida. Samrådsmöte har hållits 16 september Vid mötet diskuterades motiven för anläggningen, dvs varför Ystads Energi behöver bygga en ackumulatortank och vilken nytta den gör för distributionen av värme. Även utformningsfrågor som varför tanken behöver vara så hög diskuterades. Deltagaren på mötet ville främst ha information, och framförde inga önskemål om förändringar. YTTRANDEN Inkomna yttranden Under samrådstiden har yttranden inkommit från: - Länsstyrelsen - Lantmäteriet - Trafikverket - Luftfartsverket - Skanova - Försvarsmakten - Kommunstyrelsens arbetsutskott - Avdelningen för Strategiskt Miljöarbete - Ystads Pensionärsråd - Ystads Fornminnesförening Följande har inte haft något att erinra mot planförslaget: - Lantmäteriet - Luftfartsverket 1(6)

2 - Skanova - Försvarsmakten - Kommunstyrelsens arbetsutskott - Ystads Pensionärsråd Inkomna synpunkter sammanfattas nedan. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Myndigheter, statliga verk m.fl. Länsstyrelsen Redogörelse för ärendet Syftet med programmet är att pröva förslag till lokalisering, utformning och funktion av ny ackumulatortank till Ystad Energi AB:s anläggning. Detaljplanen ligger i nordöstra delen av Ystad tätort i ett befintligt verksamhetsområde. Planförslaget överensstämmer med nu gällande översiktsplan för Ystads kommun (antagen 2005) utifrån det perspektivet att området är markerat som "Tätort/Bebyggelsegrupp" på markanvändningskartan. I den fördjupade översiktplanen för Ystad "Staden Ystad 2030" (som är under framtagande) är området markerat som "Verksamheter." Riksintressen Riksintresse för totalförsvaret (MB 3:9) I planhandlingarna framgår att ackumulatortanken kommer att få en höjd på minst 55 meter. Samråd ska alltid ske med Försvarsmakten vid planering av byggnader som är högre än 20 meter utanför och 45 meter inom sammanhållen bebyggelse. Länsstyrelsen menar att handlingarna måste kompletteras i fråga om planförslagets eventuella påverkan på riksintresset for totalförsvaret. Länsstyrelsen bedömer att det inte är möjligt att pröva områdets lämplighet får föreslagen bebyggelse utan en sådan redovisning. Riksintresse för kustzonen (MB 4:4) Planområdet omfattas av riksintresse för kustzonen enligt 4 kap. miljöbalken. Länsstyrelsen bedömer att planförslaget är förenligt med riksintresset då planförslaget innebär en förtätning av befintlig tätort. Hälsa och säkerhet Risker och störningar Länsstyrelsen anser att underlaget i planhandlingarna i programskedet inte ger tillräckligt stöd och vägledning för en bedömning av risk- och störningsproblematiken inom planområdet, vilket gör det svårt för Länsstyrelsen att ta ställning till om marken är lämplig att bebygga. I handlingarna framgår att risken för att hetvatten läcker ut är väldigt liten. Länsstyrelsen menar att en riskanalys kan behövas för att avgöra vilka risker som föreligger samt deras eventuella konsekvenser. 2(6)

3 Miljöbedömning Länsstyrelsen har med föreliggande underlag inget att invända mot kommunens bedömning att planen inte medför betydande miljöpåverkan enligt 4 kap. 34 plan- och bygglagen (2010:900). Länsstyrelsen kan dock komma att återkomma till frågan om behov av miljöbedömning i samrådsskedet. Övriga statliga intressen Kulturmiljö Det vore värdefullt om planhandlingarna redovisade om tanken blir synlig från stadskärnan och på vilket sätt den i så fall påverkar upplevelsen av stadskärnan. Försvarsmakten har tagit del av programhandlingen och givits möjlighet att framföra synpunkter. Försvarsmakten hade inget att erinra mot förslaget. I det fortsatta planarbetet kommer riskerna med en ackumulatortank att hanteras genom jämförelser med andra anläggningar. Det finns många tankar byggda över hela Sverige, och riskerna är likartade. Särskilda, platsspecifika risker kan också framkomma under samråd, då verksamhetsutövare i anläggningens direkta närhet ges möjlighet att lämna upplysningar som kan påverka riskbedömningen. Ystads medeltida stadskärna karaktäriseras av smala, svängda gator och slutna gaturum. En bedömning på plats visar att det inte finns fria siktlinjer mot ackumulatortankens tänkta placering. Trafikverket En ny byggnad med totalhöjd på minst 55 meter kan komma att påverka luftfarten. Etableringen ligger inom den MSA-påverkande zonen för Malmö Airport och Kristianstad Airport. Flygplatserna är sakägare och ska därför beredas möjlighet att yttra sig. Även Försvarsmakten ska ges möjlighet att yttra sig. Transportstyrelsen har föreskrifter om hur höga byggnader ska markeras. Både Försvarsmakten och Luftfartsverket har givits möjlighet att yttra sig över programhandlingen. Försvarsmakten hade inget att erinra mot förslaget. Luftfartsverket har hänvisat till närliggande flygplatser, som i sin tur har fått möjlighet att yttra sig. I samband med projektering och uppförande av byggnaden kommer Transsportstyrelsens föreskrifter att beaktas. Luftfartsverket LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot något av de föreslagna alternativen till placering av ackumulatortanken. Med CNS-utrustning menas utrustning för kommunikation, navigation och radar (Communication, Navigation, Surveillance). Analysen grundar sig på Svensk Standard utgåva 1:1991 Skyddsavstånd för luftfartsradiosystem mot aktiva 3(6)

4 och passiva störningar för elektrisk kraftöverföring och tågdrift, Standardiseringskommissionen i Sverige samt på ICAO DOC 015. VIKTIGT: I vårt remissvar har LFV inte analyserat konsekvenser för flygvägar till och från flygplatser, samt om CNS-utrustning ägd av flygplats kan riskera att bli påverkad. Berörda flygplatser skall därför alltid tillfrågas som sakägare om byggnadsverk över 20 meter ingår i planer, eller om flygplatserna av annan anledning misstänks kunna bli påverkade av en etablering. Med berörd flygplats avses att etableringen hamnar inom flygplatsens MSA-yta ca 60 km ut från flygplatsen. MSA är den hinderyta som är störst och står för Minimum Sector Altitude. LFV erbjuder produkten Flyghinderanalys, där vi utför kontroll av flygvägar, luftrum och all tänkbar radioutrustning för luftfarten. För mer information, se Planprogrammet har skickats till Malmö Airport och Kristianstad Airport för samråd. Inga yttranden har inkommit. Nämnder och styrelser Avdelningen för Strategiskt Miljöarbete Det är mycket positivt att det föreslås solceller som en ring på toppen av tornet och att växter föreslås få klättra på och även växa direkt på fasaden för att skapa en grön och behaglig gatumiljö. Det är även positivt att säkrare gång- och cykelmöjligheter till området planeras. Avdelningen för strategiskt miljöarbete instämmer i bedömningen att främst fortsätta arbetet med lokaliseringsalternativ l. Planförslaget visar på en möjlighet att placera solceller på byggnaden, men det innehåller inga tvingande bestämmelser om att det ska finnas. Detsamma gäller för växtlighet på byggnaden. Den enskilt viktigaste åtgärden för gc-trafikanter är en trygg och säker passage över Dragongatan till verksamhetsområdet. Det finns en åtgärdsvalsstudie med förslag på åtgärderför att åstadkomma en trygg passage, och Trafikverket och kommunen diskuterar för närvarande genomförandet av åtgärderna. 4(6)

5 Organisationer, föreningar och politiska partier Ystads Fornminnesförening l. Utgångspunkter- beskrivningar i dokumentet Syftet är att "pröva förslag till framförallt lokalisering men även utformning av en ny ackumulatortank". Den kommande tanken beskrivs som ett" landmärke i form av en arkitektonisk pärla" (s.3) och detta diskuteras utifrån form, gestaltning och ex.vis ljussättning. Byggnaden väntas bli drygt 55 m hög och kommer dominera stadsbilden, vilket också påpekas under Landskapsbildsanalys (s.8). Tanken är att den ska upplevas som en del av staden. I avsnittet Stads- och landskapsbild (s.14) påpekas att det aktuella området i Staden Ystad 2030 är ett område där högre bebyggelse prövas från fall till fall. 2. Synpunkter Angående planerna på att bygga högre inom Ystads stadsgräns liksom i stadens omnejd efterlyser YF en genomarbetad plan för när, hur, var och om dylika högre byggnader har en relevant funktion att fylla. YF ser helst att stadens siluett bevaras och att högre byggnader inte konkurrerar med de byggnader som idag har ger staden dess särpräglade karaktär. Innan det byggs fler högre byggnader i Ystad vill YF gärna se en fördjupningsstudie i ämnet, som bl.a. tar upp aspekter kring stadsbilden, stadens varumärke och miljö- detta med utgångspunkt i den historiska atmosfär Ystad besitter. YF ifrågasätter inte nyttan av en ackumulatortank men ser gärna en diskussion kring möjligheten att göra byggnaden lägre. Ackumulatortanken är att betrakta som en anläggning snarare än en byggnad. Det är dess tekniska funktioner som avgör utformningen. Dels fungerar den som ett värmelager som medger en jämn produktion av värme i pannan, oberoende av variationer i förbrukningen, dels fungerar den som en trycksättning på distributionsnätet. För att säkerställa värmedistribution även i händelse av elavbrott måste anläggningen fungera med självtryck. Därför behöver den nå över bebyggelsens höjd, dvs 55 meter. För en effektiv värmelagring behöver tanken vara tillräckligt hög för att man ska få en skiktbildning. Anläggningen är lokaliserad till ett verksamhetsområde, med stora hallbyggnader, cisterner och höga skorstenar. Parallellt med detaljplanen för ackumulatortanken håller Ystads kommun på att ta fram en fördjupad översiktsplan för Ystads tätort. I Föpen finns förslag på förhållningssätt till högre byggnader, var sådana kan tillåtas respektive avstyrkas. 5(6)

6 SAMMANFATTNING Planprogram Samrådet visar att varken Försvarsmakten, Luftfartsverket eller berörda flygplatser har något att invända mot placeringen av ackumulatortanken inom Östra Industriområdet. Risker med en hetvattentank behöver dock beskrivas tydligare i detaljplaneprogrammet. Frågan om byggnadshöjder och höga byggnaders placering i Ystad hanteras i kommande fördjupning av översiktsplanen. I det här fallet är det inte möjligt att göra anläggningen lägre, eftersom den tekniska funktionen avgörs av anläggningens höjd. Avdelningen för strategiskt miljöarbete tillstyrker placeringsalternativet 1. Övriga remissinstanser har inte haft några synpunkter på vilket alternativ som väljs. Förslag till detaljplan föreslås därför upprättas för den placering som ur stadsbildssynpunkt samt efter utredning av tekniska och ekonomiska aspekter framstår som det bästa alternativet. Behovsbedömning av miljöbedömning Inga synpunkter på behovsbedömning av miljöbedömning har inkommit under samrådet. Miljökonsekvensbeskrivning anses inte behöva upprättas. Kvarstående erinringar Erinringar kvarstår från: Ystads Fornminnesförening Stadsbyggnadsavdelningen Leila Ekman Leila Ekman Planchef 6(6)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun 1 [5] 3013:513 Referens Zillah Bood Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 12 april 2016 om

Läs mer

Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen..

Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen.. 2017-06-16 Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen.. Detta yttrande gäller på utfärdandedatum. LFV förbehåller sig rätten att revidera

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Yttrande avseende bygglov för telekommunikationsmast med tillhörande teknikbodar på fastigheten Erstavik 25:1, Nacka kommun, Stockholms län

Yttrande avseende bygglov för telekommunikationsmast med tillhörande teknikbodar på fastigheten Erstavik 25:1, Nacka kommun, Stockholms län Dnr B 2017-000646 Ankom 2017-07-07 Yttrande Datum Beteckning 2017-07-06 FM2017-14497:3 Sida 1 (2) Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Nacka kommun, Klas Modin B 2007-000646 Vårt tjänsteställe,

Läs mer

Länsstyrelsen har inget att erinra mot vad som föreslås. Beskrivning och MKB behöver förtydligas enligt nedanstående.

Länsstyrelsen har inget att erinra mot vad som föreslås. Beskrivning och MKB behöver förtydligas enligt nedanstående. Samrådsyttrande 2017-05-02 Bilaga S3 sid 1/15 Diarienummer 407-12178-2017 Sida 1(2) Samhällsbyggnadsenheten Arkitekt @vattenfall.com @poyry.com @lansstyrelsen.se Yttrande över ansökan om att flytta markkablar

Läs mer

Sky Lodge hotell Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län

Sky Lodge hotell Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län Antagandehandling Dnr: BNO 2012/3 215 Detaljplan för del av fastigheten Hansjö 135:68 Sky Lodge hotell Grönklitt, Orsa kommun, Dalarnas län U T L Å T A N D E november 2012 Hur utställningen har bedrivits

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SAM 2013/193 Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen samt byarna Hammar, Ingelstorp och Peppinge Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen

Läs mer

Flyghinderanalys gällande Uppförande av vindkraftverk Filipstads kommun på fastigheten Filipstad Torskbäcken 1:9

Flyghinderanalys gällande Uppförande av vindkraftverk Filipstads kommun på fastigheten Filipstad Torskbäcken 1:9 2015-04-10 Pia Hjalmarsson Stena Renewable AB Box 7123 402 33 Göteborg Flyghinderanalys gällande Uppförande av vindkraftverk Filipstads kommun på fastigheten Filipstad Torskbäcken 1:9 Ni har sänt en förfrågan

Läs mer

Samråd och granskning

Samråd och granskning Detaljplan för Kvarteret Kokillen 1 och 2 inom stadsdelen Edvinshem Ystads kommun, Skåne län, inklusive ändring av detaljplan. Antagen av: SAMBN 2017-10-18, 184 Laga Kraft: Genomförandetiden slutar: SAMBN

Läs mer

Förteckning över planerat/planerade byggnadsverk Beteckning RT90 2.5 gon V () RT90 2.5 gon V (Y) SWEREF 99 TM () SWEREF 99 TM (Y) Markens höjd (möh) Bygghöjd (m ö mark) Totalhöjd (möh) 140 6172131 381850

Läs mer

Norrköping 2013 01 04 Länsstyrelsen Västra Götalands län Samhällsbyggnadsenheten Att. Helena Carling 462 82 Vänersborg Yttrande över remiss Härmed överlämnas LFV/ANS yttrande över i rubriken nämnda remiss.

Läs mer

Flyghinderanalys gällande uppförande av fastighet i Oxelösunds kommun del av Oxelö 8:39 och 7:41

Flyghinderanalys gällande uppförande av fastighet i Oxelösunds kommun del av Oxelö 8:39 och 7:41 2014-08-29 Staffan Stenvall SWECO Box 8 721 03 VÄSTERÅS Flyghinderanalys gällande uppförande av fastighet i Oxelösunds kommun del av Oxelö 8:39 och 7:41 Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys till

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: 2013/82 Tillhör revidering

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: 2013/82 Tillhör revidering Detaljplan för Göinge 1 inom stadsdelen Sandskogen Ystads kommun, Skåne län SAMRÅDET Förslag till detaljplan för Göinge 1, upprättat 2013-12-09, har varit föremål för samråd under tiden 11 januari 10 februari

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län Bilaga A. Samrådsredogörelse Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun, Norrbottens län 2017-09-25 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 SAMRÅDETS

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

JP Vind AB. Luftrumsutredning Vindkraftspark Moskogen. Göteborg 2010-12-01

JP Vind AB. Luftrumsutredning Vindkraftspark Moskogen. Göteborg 2010-12-01 Luftrumsutredning Vindkraftspark Moskogen Göteborg 2010-12-01 JP VIND AB Luftrumsutredning vindkraftspark Moskogen Datum 2010-12-01 Uppdragsnummer 61401042088 Utgåva/Status V2 Nils T:son Axberg Uppdragsledare

Läs mer

2014-11-21 Fredrik Joråd Kontur Arkitektkontor AB Triewaldsgränd 1 111 29 Stockholm

2014-11-21 Fredrik Joråd Kontur Arkitektkontor AB Triewaldsgränd 1 111 29 Stockholm 2014-11-21 Fredrik Joråd Kontur Arkitektkontor AB Triewaldsgränd 1 111 29 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Upplands Väsby kommun - Vatthagen 1:103 Ni har sänt en förfrågan

Läs mer

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad 2012-12-07,

Läs mer

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2016.2238 Granskningshandling 2017-10-18 Samrådsredogörelse Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet är det första

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

UTLÅTANDE Dnr:

UTLÅTANDE Dnr: Detaljplan för Grundström 1 m.fl. inom stadsdelen Bellevue i Ystad Ystads kommun, Skåne län UTSTÄLLNINGEN Detaljplan för Grundström 1 m.fl., upprättad 2012-02-02, har varit utställd för granskning under

Läs mer

Ändring av detaljplan för området kring Sätra trafikplats UTLÅTANDE 2013-07-03 TN 308/2012-214

Ändring av detaljplan för området kring Sätra trafikplats UTLÅTANDE 2013-07-03 TN 308/2012-214 ANTAGANDEHANDLING 1(9) 2013-07-03 TN 308/2012-214 Ändring av detaljplan för området kring Sätra trafikplats ARBOGA KOMMUN VÄSTMANLANDS LÄN UTLÅTANDE Planens syfte och huvuddrag Befintlig detaljplan är

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil.

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Falköpings bibliotek och på Falköpings kommuns webbplats under tiden 2018-01-08 till och

Läs mer

Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Stockholms kommun på fastgheten Timotejen 19 och Timotejen 28

Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Stockholms kommun på fastgheten Timotejen 19 och Timotejen 28 2015-10-01 Maria Majtorp Slipskäraren Holding Jakobsbergsgatan 22 111 44 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Stockholms kommun på fastgheten Timotejen 19 och Timotejen 28 Ni har

Läs mer

Gunnar Landing JM AB Gustav III Boulevard Stockholm

Gunnar Landing JM AB Gustav III Boulevard Stockholm 2016-06-15 Gunnar Landing JM AB Gustav III Boulevard 64 169 82 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av bostadshus fastigheten Marievik 15 Liljeholmen Stockholms kommun Ni har sänt en förfrågan

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2017-04-04 Tove Mark Nacka Kommun Granitvägen 15 131 18 Nacka Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastigheter i Nacka kommun - Orminge 54:1 Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys till och vi

Läs mer

Flyghinderanalys gällande vindkraftverk Marviken mfl i Norrköpings kommun

Flyghinderanalys gällande vindkraftverk Marviken mfl i Norrköpings kommun 2014-09-09 Scanergy Wind AB Lantvärnsgatan 8 652 21 Karlstad Flyghinderanalys gällande vindkraftverk Marviken mfl i Norrköpings kommun Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys till och vi återkommer

Läs mer

Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun

Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-09-28 Dnr KS 2017/100 PL 17-0002 Detaljplan för Fågelsången 3 m fl, Centrum, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Ett förslag

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län B404 Dnr. 2013-1686 Ändring av detaljplan för Teglagärdet m.fl. Skara kommun, Västra Götalands län Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03 SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Per Andrén AB Familjebostäder/JM Box Stockholm

Per Andrén AB Familjebostäder/JM Box Stockholm 2016-05-26 Per Andrén AB Familjebostäder/JM Box 92100 120 07 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av byggnad på fastigheten Perstorp 1 Farsta kommun Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys

Läs mer

SAMRÅD OCH GRANSKNING

SAMRÅD OCH GRANSKNING Detaljplan för Geijer 4 inom stadsdelen Edvinshem i Ystad tätort Ystads kommun, Skåne län SAMRÅD OCH GRANSKNING Detaljplan för Geijer 4 har genomförts med ett så kallat standardförfarande. Detta innebär

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

NV Nordisk Vindkraft AB. Luftrumsutredning Arvidsjaur Granliden. Göteborg 2010-05-20

NV Nordisk Vindkraft AB. Luftrumsutredning Arvidsjaur Granliden. Göteborg 2010-05-20 Luftrumsutredning Arvidsjaur Granliden Göteborg 2010-05-20 NV NORDISK VINDKRAFT AB Datum 2010-05-20 Uppdragsnummer 61401039808 Utgåva/Status V0.2 Nils T:son Axberg Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2016-06-10 André Amanpour 2xA Projektpartner AB Box 49114 100 28 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Nacka kommun - Sicklaön 367:5 Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Mikael Rosenberg/Olle Wallin Täby Port AB c/o TryggHem, Sturegatan Stockholm

Mikael Rosenberg/Olle Wallin Täby Port AB c/o TryggHem, Sturegatan Stockholm 2016-06-03 Mikael Rosenberg/Olle Wallin Täby Port AB c/o TryggHem, Sturegatan 32 114 36 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Täby kommun - Tibble 10:8, 10:9 Ni har sänt en förfrågan

Läs mer

Elin Cederholm Stena Bygg AB Drakegatan Göteborg

Elin Cederholm Stena Bygg AB Drakegatan Göteborg 2019-03-28 Elin Cederholm Stena Bygg AB Drakegatan 1 412 50 Göteborg Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastigheter i Nacka kommun - Erstavik 26:109-26:118; 26:28-26:30, 26:428-26:430, 26:1 Ni har

Läs mer

Sima Ghaemi Sundbypark Bo AB c/o Skanska Fastigheter Stockholm AB Stockholm

Sima Ghaemi Sundbypark Bo AB c/o Skanska Fastigheter Stockholm AB Stockholm 2017-12-19 Sima Ghaemi Sundbypark Bo AB c/o Skanska Fastigheter Stockholm AB 112 74 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av byggnad i Sundbyberg kommun - Sundbyberg Fröfjärden 1 Ni har sänt en

Läs mer

Framtidsplan. Översiktsplan för Krokoms kommun. Utlåtande över planförslag. utställt 2014-09-22 2014-11-23. kommentarer och ändringar 2015-01-28

Framtidsplan. Översiktsplan för Krokoms kommun. Utlåtande över planförslag. utställt 2014-09-22 2014-11-23. kommentarer och ändringar 2015-01-28 Framtidsplan Översiktsplan för Krokoms kommun Utlåtande över planförslag utställt 2014-09-22 2014-11-23 kommentarer och ändringar 2015-01-28 Utlåtande över utställt förslag till Framtidsplan/Översiktsplan

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2018-11-26 Mikael Vestin Nyköpingshem AB Box 1019 611 29 Nyköping Flyghinderanalys gällande Uppförande byggnad i Nyköpings kommun - Gruvan 13 och 15 Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys till och

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2016-11-30 Jenny Reuterswärd Järfälla kommun Järfälla kommun 177 80 Järfälla Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastigheter i Järfälla kommun - Järfälla Veddesta 1:13, 2:27, 2:2, 2:11, 2:33, 2:7 Ni

Läs mer

Samuel Roihjert Sätuna Fastighetsförvaltning AB Stationsgatan 6 A Märsta

Samuel Roihjert Sätuna Fastighetsförvaltning AB Stationsgatan 6 A Märsta 2017-08-22 Samuel Roihjert Sätuna Fastighetsförvaltning AB Stationsgatan 6 A 195 25 Märsta Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Sigtuna kommun - Sätuna 3:178 och 3:179 Ni har sänt en förfrågan

Läs mer

Läge för plan: Planområdet är beläget på Tuvan, vid Tennisvägen och Tuvanvägen. Se karta.

Läge för plan: Planområdet är beläget på Tuvan, vid Tennisvägen och Tuvanvägen. Se karta. 2016-03-31 Dnr: MK BN 2016/00267 Behovsbedömning Handläggare: Erika Svensson Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa. Plan:. Detaljplanen ersätter delar av SP046, Förslag till stadsplan för TUVAN

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2016-08-22 Jonas Davidsson Playce AB Box 7744 103 95 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av byggnader i Stockholms kommun - Akalla 4:1, sporthotellet Playce, Kista Ni har sänt en förfrågan om

Läs mer

Förteckning över planerat/planerade byggnadsverk Beteckning RT gon V (X)

Förteckning över planerat/planerade byggnadsverk Beteckning RT gon V (X) 2017-01-30 avier Saladin LINK Arkitektur AB Box 92126 120 31 Stockholm Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet Hemholmen 1 Stockholm stad Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys till och

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Jan Andersson Fastighets AB Jakobsberg Fack 697/bolag Uppsala

Jan Andersson Fastighets AB Jakobsberg Fack 697/bolag Uppsala 2017-05-16 Jan Andersson Fastighets AB Jakobsberg Fack 697/bolag 620 751 75 Uppsala Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastigheter i Järfälla kommun - Jakobsberg 2:2583 Ni har sänt en förfrågan om

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

UTLÅTANDE Dnr:

UTLÅTANDE Dnr: Detaljplan för del av Grundström 1 m.fl. i Ystad Ystads kommun, Skåne län UTSTÄLLNING 2 Detaljplan för del av Grundström, upprättad 2012-10-08, har varit utställd på en ny utställning under tiden 27 oktober

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden 2013-06-04 Dnr 2011/111-BN-213 Lovisa Gustavsson Tel 021-39 00 00 Byggnadsnämnden Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Fastighetskontoret har från Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Älgö 4:1, norr om Trappstigen på Älgö, i Fisksätra-Saltsjöbaden, Nacka kommun

Detaljplan för del av fastigheten Älgö 4:1, norr om Trappstigen på Älgö, i Fisksätra-Saltsjöbaden, Nacka kommun 2015-10-13 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2014/726-214 Projekt 9528 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för del av fastigheten Älgö 4:1, norr om Trappstigen på Älgö, i Fisksätra-Saltsjöbaden, Nacka

Läs mer

Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet Stockholms kommun Packrummet 9-12 Liljeholmen

Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet Stockholms kommun Packrummet 9-12 Liljeholmen 2015-01-30 Sofia Wahlén Ikano Bostad AB Box 1304 132 27 Sundbyberg Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet Stockholms kommun Packrummet 9-12 Liljeholmen Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller.

Sist i detta dokument hittar du mer information om vad analysen innehåller, samt en sammanfattande förklaring av LFV:s och flygplatsernas roller. 2017-09-07 Eva-Lena Larsdotter Kalmar kommun Box 611 391 26 Kalmar Flyghinderanalys gällande Uppförande av fastighet i Kalmar kommun - Del av fastigheten Flodhästen 5 Ni har sänt en förfrågan om flyghinderanalys

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13)

STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13) KS/2015/726 SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLANER FÖR STUBBARP 39:2 m fl (14/07) och STUBBARP 39:3 m fl (1/13) HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-03-16 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Kommunstyrelsen

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN DNR 2013/323 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Rud 4:181 (laga kraft 2000-05-26) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2014-09-09 ANTAGEN AV KS 2014-10-07

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY

DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY FÖP HOGDALSNÄSET 1(1) Ändring av DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY fastigheterna Torreby 3:161 3:162 m fl MUNKEDALS KOMMUN Tillägg till PLANBESKRIVNING, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING och PLANBESTÄMMELSER Antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Standardförfarande 2018-09-28 Handlingar Ändring av detaljplan 474 (denna handling),

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Upphävande av tomtindelning för Hammaren 1

Upphävande av tomtindelning för Hammaren 1 Samrådshandling Upphävande av tomtindelning för Hammaren 1 Dnr KS/2018:591 Osby tätort Osby kommun Skåne län Tomtindelningens utsträckning för Hammaren 1, 2 och 3. Det gulmarkerade området är den fastighet

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

S 381 Lasarettet Laga kraft

S 381 Lasarettet Laga kraft Ändring av detaljplan för LASARETTET Karlskrona kommun. Blekinge län. Dnr: PLAN.2014.1457 Tillägg till PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör följande handlingar: Planhandlingar fastställda

Läs mer

Revidering: LFV:s flyghinderanalys avseende planerat uppförande av Vindkraftverk Norrberget i Salas kommun

Revidering: LFV:s flyghinderanalys avseende planerat uppförande av Vindkraftverk Norrberget i Salas kommun 2014-02-26 VKS Vindkraft Sverige AB Ann-Sofi Laurin Strandvägen 169 591 46 MOTALA Revidering: LFV:s flyghinderanalys avseende planerat uppförande av Vindkraftverk Norrberget i Salas kommun Ni har sänt

Läs mer

ÖP 2025 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Vindbruksplanen. - tematiskt tillägg till Västerviks kommuns översiktsplan

ÖP 2025 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Vindbruksplanen. - tematiskt tillägg till Västerviks kommuns översiktsplan ÖP 2025 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Vindbruksplanen - tematiskt tillägg till Västerviks kommuns översiktsplan Godkänd av kommunfullmäktige den 28 januari 2013 6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE VAD ÄR DET? Utställningsutlåtandena

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad

Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) BN 16-1283 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan (ÄDP) del av MAJOREN 2 (tidigare NÄSBY 35:47), Berga förskola i Kristianstad Ändring

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer