Boo Löfberg Curriculum Vitae

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Boo Löfberg Curriculum Vitae"

Transkript

1 Lätt att göra rätt varje gång! Det ska vara lätt för alla medarbetare oavsett geografi att göra rätt, varje gång. Det kräver att det är lätt att hitta svar på frågor om VAD vi gör, HUR vi gör det, VEM som gör vad, NÄR och VARFÖR. Boo Löfberg Mitt bidrag är förmågan att fånga, beskriva, balansera och förena intressenternas förväntningar. Med det som grund kan jag leda trovärdiga projekt mot mål och överenskommelser. Konsult inom processorienterad verksamhetsutveckling med erfarenhet från hälso- och sjukvård, tillverkande industri, tjänsteföretag, handel, rederi och IT-bolag i privata, statliga, kommunala och landstingsverksamheter. Typiska uppdrag: utredning/förstudie, intressent- och kravanalys, processmodellering, ledningssystem, informationssäkerhet, utveckling/anskaffning anpassning, införande och förvaltning av IT-stöd. Typiska roller: utredare, projektledare, modelleringsledare, mentor. Som projektledare betraktar jag mig som ödmjuk, modig, självsäker, drivande, humoristisk och kontrollerande. Vana av intressent-, krav- och processmodellering och med det som grund genomföra projekt t.ex. för att utveckla eller anskaffa och anpassa IT-stöd, införa nya arbetssätt och etablera drift- och förvaltning inklusive disaster recovery samt överlämna projektets resultat. Jag menar att det är viktigt att koppla projekt till intressenters behov och krav, verksamhetens processer (befintliga eller nya) i en obruten kedja; från ägarnas vision, behov, (avtalade)krav, specifikationer, anpassningar eller nyutveckling, tester (även acceptans och prestanda), utbildningar, införande, övergång från projekt till förvaltningsläge, ev. outsourcing och till sist skapa möjligheter för fortsatt ständig förbättring. Medgrundare och delägare i 2conciliate Business Solutions AB som tillhandahåller metod och marknadens mest effektiva och användarvänliga verktyg för modellering av verksamheter. 2c8 Modeling Tool har användare i över 20 länder (5)

2 Arbetslivserfarenheter Arbetande styrelseordförande 2conciliate Business Solutions AB, Projektledare, konsult - METRONOM Projekt AB, Regionchef och Account Manager - Cap Gemini, Konsultchef Programator, Projektledare - Benefit AB, Konsult - Värmlandsdata AB, 1987 Driftledare - SOS Alarm, Utbildningar och kurser El- och teleingenjör, Karlstad Informationsbehandling, Universitetet i Karlstad Utbildningar inom IT, ledarskap, verksamhetsutveckling, metod och kvalité: 1989 Projektledarutbildning 1991 Verksamhetsanalys, Verksamhetsutveckling 1996 Ledarutvecklingsprogram 1999 Modelleringsledning 1999 Projektledning PMI 1999 Effektivare Projektledning 1999 Kvalité i projektledning 2000 Avancerad IT-projektstyrning 2001 Projektledning PROPS 2005 Förändringsledning Verktyg och metoder PC Windows och MAC OS; MS Office osv. Processmodellering: 2conciliate-metoden och 2c8 Modeling Tool. Projektledarverktyg: MS Project, WBS o PERT Chart PRO, Mindjet MindManager, Projectplace. Kravhantering: IBM Rational Focal Point. Affärssystem: Pyramid, Jeeves, Maconomy, XOR, IFS mfl. Metoder: PROPS, RUP, Scrum mfl. Språk Svenska - modersmål Engelska - flytande i tal och skrift Tyska - basnivå Norska - basnivå Kontaktinformation Metronom Projekt AB Rektorsgatan Karlstad Telefon: boo.lofberg@metronom.se (5)

3 Uppdragserfarenhet Inera, Informationssäkerhet Modellör och kravanalytiker i ett projekt för att integrera ledningssystem Nordic MedTest, Informationssäkerhet Projektledare och modellör i ett projekt för att utveckla och införa ledningssystem som uppfyller SS- ISO/IEC Brand Factory Norge AS Projektledare och modellör i ett projekt för att utveckla och införa ett grafiskt ledningssystem med hjälp av 2conciliate-metoden och 2c8 Modeling Tool Sydöstra sjukvårdsregionen, vårdprocesser Utredare för att ta fram ett direktiv för ett program som ska bidra till att uppfylla sjukvårdsregionens mål att tillgodose medborgarnas behov av likvärdig sjukvård genom att identifiera, dokumentera och förankra hur en likformighet och samordning av COSMIC-installationerna kan förbättra och samordna vårdprocesserna inom och mellan landstingen. Syftet ska uppnås genom att det inom programmet genomförs konkreta väl avgränsade projekt för att utveckla valda gemensamma vårdprocesser, begrepp och termer samt konfigurera Cosmic för att optimalt stödja dessa vårdprocesser landsting och Capio, e-hälsa Programledare uppstart av program för sam-ordnat införande av IT-stöd för remiss och läkemedel. Överlämnat till landstingsintern resurs., MS Project, Project Place 2012 Evry Leverantörens projektledare i tre outsourcing- och disaster recovery projekt i Sverige och Tyskland., MS Project, Project Place, IFS Applications SYSteam Outsourcing Services, Utredning Förstudieanalys av IT-stöd för ärendeprocesser med förslag till förbättrad produktionsstyrning och logistik bland annat genom att etablera en processyn i företaget, uppdatera och modellera nya processer samt anpassa processer och IT-stöd efter varandra SYSteam / Camfill Farr Power Systems Projektledare implementering av drift och förvaltning av IFS Application., MS Project, Project Place, IFS Applications 2011 Cellcomb Tillverkande företag med förändrad ägarbild och i begrepp att expandera, därav behov att optimera processer och IT-stöd. Modellerat affärsprocesser från försäljning till leverans till ett intranätbaserat grafiskt ledningssystem samt analyserat processernas behov av IT-stöd med hjälp av 2conciliate-metoden och 2c8 Modeling Tool., MS Project, Project Place, Pyramid (5)

4 2010 Cambio, e-hälsa Behov att dokumentera de verksamhetsprocesser som stöds av COSMIC, bland annat för att stödja scenariobaserade kravanalyser och tester. Jag tog fram ett ramverk för modellering av verksamhetsprocesser och för att mappa dessa mot stödjande IT-system med syfte att dokumentera "Intended use" (CE). Efter utvärdering har man beslutat att i linje med ramverket dokumentera de processer som COSMIC stödjer, som ett led i produktens kvalitetssäkring. Utfördes enligt 2conciliate-metoden och 2c8 Modeling Tool., MS Project, Project Place, COSMIC Cambio, e-hälsa Behov att styra upp en serie omfattande utvecklingsprojekt. Jag etablerade som Program Manager ett program som ram och startade upp de två första projekten innan överlämnande till egen resurs. I arbetet användes 2conciliate-metoden och 2c8 Modeling Tool Landstinget i Uppsala Län, e-hälsa Behov att fysiskt arkivera vårdprocessdata. Jag var leverantörens Projektledare för utveckling och införande av IT stöd för arkivering av vårdprocess-data. Parallellt var jag leverantörens Projektledare för ett projekt att införa ett redan anskaffat Patientadministrativt system., MS Project, Project Place, COSMIC 2007 Cambio, e-hälsa Leverantörens Projektledare i parallella anpassnings- och införandeprojekt inom e-hälsa i tre landsting. Verktyg: MS Project, Project Place, COSMIC Metallfabriken Ljunghäll AB Ny ägare och ledning som beslutat förbereda bolaget för expansion i volym och geografi. Jag var Projektledare för projekt som anskaffade, anpassade och införde ett gemensamt IT-stöd utifrån en processorienterad syn på verksamheten. Ansvar för processkartläggning, kravsättning, upphandlingsunderlag och införande av ett processbaserat IT-stöd, utläggning av drift samt etablering av förvaltningsorganisation. Jeeves, driftat av SYSteam. Verktyg: Business Modeller, Focak Point, MS Project, Project Place, Jeeves Ahlmark Lines AB Behov att kommunicera affärsinformation med hamnar. Jag var Projektledare vid införande av elektroniska affärer. Omfattade nyttoanalys, kravinsamling och kravprioritering samt ansvar för att verifiera systemlösning, införa och överlämna till förvaltning. Verktyg: ProShip, MS Project Cambio, e-hälsa Leverantörens projektledare vid anpassning av, och införande av ett gemensamt IT-stöd för vårdprocesser i ett landsting (e-hälsa). Omfattade kravanalys grundat på begreppsmodell och processmodeller, kravprioritering samt verifiering av uppfyllda avtalade krav. Verktyg: MS Project, Project Place, COSMIC Ericsson Lärare vid utbildning av projektledare för Ericsson och deras kunder i Ericssons projektmodell PROPS Landstinget i Värmland Projektrevision därefter coach för intern projektledare i Content Management projekt för interna och externa webbplatser åt Landstinget i Värmland (5)

5 2001 Ahlmark Lines AB Kundens projektledare med uppdraget att efter genomförd projektrevision slutföra utvecklingen av ett skräddarsytt affärssystem, införa detta och etablera en systemförvaltningsorganisation. Verktyg: ProShip, MS Project Landstinget i Värmland, e-hälsa Extern projektledare och metodstöd i projekt för beskrivning, anskaffning och införande av IT-stöd för vårdprocesser åt ett landsting. Omfattade verksamhetsanalys och idé-prototyp-utveckling som grund för en vision (IT-idé) och ett koncept för IT-stöd för en processorienterad syn på vårdens utförande FMV Utredning och av system för kemikaliehantering i relation till referenssystem Linjeroller i IT-bolag Affärsansvar för produkter, konsulttjänster och IT-projekt. Ansvar för certifiering av försäljningsprocess (ITprojekt) enligt ISO9001 och TickIT. Regionchef med ansvar för konsolidering av tre lokala servicebyråer (IBM stordatorer) till en. Konsultchef med affärsmässigt ansvar för ett flertal olika projekt i olika branscher. Projektledare utveckling av butiksdatasystem. Produktansvarig projektledare ärendehantering i kommuner, underhållssystem och modelleringsverktyg. Lärare metodutbildningar inom systemutveckling och projektledning (5)

Boo Löfberg. Sammanfattning

Boo Löfberg. Sammanfattning Sammanfattning Oberoende konsult inom projektledning i egen regi sedan 18 år med tillämpad erfarenhet från träindustri, tillverkande industri, tjänsteföretag, handel, rederi, IT-bolag samt statliga, kommunala

Läs mer

Boo Löfberg. Sammanfattning

Boo Löfberg. Sammanfattning Sammanfattning Oberoende konsult inom processutveckling och IT-ledning i egen regi sedan 18 år med tillämpad erfarenhet från träindustri, tillverkande industri, tjänsteföretag, handel, rederi, IT-bolag

Läs mer

Curriculum Vitae BOO LÖFBERG

Curriculum Vitae BOO LÖFBERG BOO LÖFBERG RESUMÉ Driven konsult inom verksamhetsutveckling mha IT. Duktig på att leda team och hålla berörda delaktiga. Van att tillsammans med intressenter identifiera krav på funktion och egenskaper,

Läs mer

Inriktning. Språk: Anställningar. Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Eva Erlman

Inriktning. Språk: Anställningar. Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Eva Erlman Konsultprofil Eva Erlman Eva är en erfaren projektledare med verksamhetsperspektiv och med gedigen erfarenhet från större och mindre projekt av komplex natur, med branschtyngd inom svensk och internationell

Läs mer

Ledningssystem för IT-tjänster

Ledningssystem för IT-tjänster Styrning och ledning av IT med stöd av internationella standarder Ledningssystem för IT-tjänster sixten.bjorklund@sipit.se 2013-11-05 Sip It AB, Sixten Björklund 1 Kort om Sixten Konsult i eget bolag Ledning

Läs mer

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Konsultprofil Mattias Jansson Mattias har mångårig erfarenhet av projektledning inom IT ur ett verksamhetsperspektiv, företrädesvis för affärssystem inom läkemedelsindustrin med dess myndighetskrav. Mattias

Läs mer

Standarder källa till kunskap och utveckling. Arkivarien i den digitala kommunikationen

Standarder källa till kunskap och utveckling. Arkivarien i den digitala kommunikationen Standarder källa till kunskap och utveckling Arkivarien i den digitala kommunikationen Öppna data G-kataloger Big Data Verksamhetssystem Samarbetsytor Sociala media Ärendehanteringssystem e-arkiv e-post

Läs mer

Vår värdegrund. Modiga Våra medarbetare vill skapa kundnytta och vågar ifrågasätta onytta.

Vår värdegrund. Modiga Våra medarbetare vill skapa kundnytta och vågar ifrågasätta onytta. Vår profil Frontwalker arbetar med hela kedjan från verksamhetsutveckling till IT-utveckling. Vi har en helhetssyn när det gäller människor, processer och IT. Vårt kännetecken är att vi kombinerar ansvarsfulla

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

Kvalitetsprocesser och nya utmaningar i ISO-certifieringar. Jana Johansson Kvalitetsansvarig CityAkuten Praktikertjänst AB

Kvalitetsprocesser och nya utmaningar i ISO-certifieringar. Jana Johansson Kvalitetsansvarig CityAkuten Praktikertjänst AB Kvalitetsprocesser och nya utmaningar i ISO-certifieringar Jana Johansson Kvalitetsansvarig CityAkuten Praktikertjänst AB CityAkuten CityAkuten är ett dotterbolag till Praktikertjänst AB, som är Sveriges

Läs mer

Mycket erfaren Projektledare och verksamhetsutvecklare

Mycket erfaren Projektledare och verksamhetsutvecklare Ulf Hagberg Mycket erfaren Projektledare och verksamhetsutvecklare Presentation Ulf Hagberg är en erfaren och senior konsult med tyngdpunkt på analys, projektledning (projektchef), verksamhetsutveckling

Läs mer

Riktlinje för kvalificering av Ineras kunder

Riktlinje för kvalificering av Ineras kunder Riktlinje för kvalificering av Ineras kunder Kvalificeringen syftar till att försäkra sig om att Ineras tjänster används på ett sådant sätt att Inera och användningen av Ineras tjänster håller sig inom

Läs mer

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 1/10 Projektdirektiv Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 2/10 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2015-10-16 Upprättande inför beslut om Anne Gustavsson

Läs mer

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare cv01s 1999-09-20 Födelseår 1958 Nationalitet Svensk Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare Språk Befattning

Läs mer

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Datum 2016-06-22 Antal sidor 1(8) IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Version Datum Ansvarig Uppdatering 1.0 2016-05-18 Carina Hellström/Victoria Allard Första version 1.1 2016-06-07

Läs mer

Delivering Business Value through IT

Delivering Business Value through IT Delivering Business Value through IT Verklig affärsnytta genom leverans av kvalitativa IT-projekt IT-projekt handlar om affärsnytta. Vi är experter på att leverera IT-projekt, vårt pragmatiska angreppsätt

Läs mer

E-hälsostrategi för socialförvaltningen

E-hälsostrategi för socialförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2019-03-12 SN 2019/0197.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden E-hälsostrategi för socialförvaltningen 2019-2025 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

Framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) - Vad vill regionerna med de nya systemen?

Framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) - Vad vill regionerna med de nya systemen? Framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) - Vad vill regionerna med de nya systemen? Jonas Rudenstam Anestesiläkare Ordf. FVIS Region Västernorrland Ledamot i Sussa styrgrupp Delar som kommer beröras Vilka/vad

Läs mer

Kurs Processledning. Kund- och processorientering - grunder för ett ledningssystem

Kurs Processledning. Kund- och processorientering - grunder för ett ledningssystem Kurs Processledning Del 1 Kund- och processorientering - grunder för ett ledningssystem Ingvar Johansson, Senior Advisor Institutet för Kvalitetsutveckling SIQ SIQ Institutet för Kvalitetsutveckling En

Läs mer

Bilaga 3 till F:203. Säkerhet. Dnr 93-25-09 Fasta och mobila operatörstjänster samt transmission -C. Bilaga 3. Säkerhet

Bilaga 3 till F:203. Säkerhet. Dnr 93-25-09 Fasta och mobila operatörstjänster samt transmission -C. Bilaga 3. Säkerhet Bilaga 3 Säkerhet Säkerhet 2 (8) Innehållsförteckning Bilaga 3 Säkerhet 1 Allmänt 3 2 Säkerhet 4 2.1 Administrativa säkerhetskrav 4 2.1.1 Basnivå för informationssäkerhet 4 2.1.2 Uppföljning och kontroll

Läs mer

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Registratorskonferens 19 maj 2015 Elisabeth Jarborn Arkivchef och verksamhetsutvecklare, Danderyds kommun På två månader kan ni ha ny teknisk lösning

Läs mer

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare.

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare. HiQ S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t O l l e L i l j a Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare T a r d i n a a f f ä r e r t i l l n y a n i v å e r Affärsinriktad verksamhetsutvecklare

Läs mer

http://www.sis.se http://www.sis.se http://www.sis.se http://www.sis.se http://www.sis.se Provläsningsexemplar / Preview SVENSK STANDARD SS 62 40 70 Fastställd 2002-10-11 Utgåva 1 Ledningssystem för kompetensförsörjning

Läs mer

Innovationsimplementation

Innovationsimplementation Innovationsimplementation Hur tar vi tillvara innovationskraften och får mer och säkrare IT i vården? 2015-02-04 Peter Furster Nordic Medtest Utmaning % tid 2 Vatikanen - 2005 3 Vatikanen - 2013 4 Möjligheter

Läs mer

Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps allmänna råd och kommentarer om krav på informationssäkerhet.

Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps allmänna råd och kommentarer om krav på informationssäkerhet. Förslag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps allmänna råd och kommentarer om krav på informationssäkerhet. Följande allmänna råd ansluter till förordningen (2006:942) om krisberedskap och

Läs mer

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten.

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten. Björn Larsson - Automationsingenjör Myohliv AB, Affärsutveckling Engineering Services - Projektledning Försäljning: 0734-38 24 34 sales@myohliv.se www.myohliv.se Kortfattat om Björn Larsson Automationsingenjör

Läs mer

E N P R E S E N T A T I O N

E N P R E S E N T A T I O N Visma Sverige Visma Sverige E N P R E S E N T A T I O N Vismas värld Visma ger företag, föreningar, organisationer och offentlig sektor effektiva lösningar för ekonomisk administration, verksamhetsstyrning

Läs mer

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu MATS BLOMSTRAND Född: 1973 Nationalitet: Svensk Kontaktuppgifter Mobil: 0736 996799 www.mgb.nu Mats@mgb.nu Sammanfattning Mats har haft en hel del olika roller och jobbat på flera olika delar inom AB Volvo.

Läs mer

Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com

Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com Arbetslivserfarenhet Systemkonsult ATEA, Göteborg Maj 2012 Anställd som systemkonsult i grupperingen System

Läs mer

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson Curriculum Vitae Namn Födelseår E-post Adress Telefonnummer Kompetensinriktning Jag är en driven och social kille som tar mycket ansvar i mina arbetsgrupper. Jag strävar efter förbättring i mina och företagets

Läs mer

Tråkmånsarnas comeback

Tråkmånsarnas comeback Tråkmånsarnas comeback - att föra in en systemutvecklingsprocess i en organisation Jonas Görnebrand, Centia jonas@centia.se Hans Kjellbing, IT-Arkitekterna hans.kjellbing@it-arkitekterna.se Tänkbart scenario

Läs mer

INITIATIVKRAFT LEDER TILL FRAMGÅNGSRIKA PROJEKT. Webinar 2012-05-10

INITIATIVKRAFT LEDER TILL FRAMGÅNGSRIKA PROJEKT. Webinar 2012-05-10 INITIATIVKRAFT LEDER TILL FRAMGÅNGSRIKA PROJEKT Webinar 2012-05-10 PROJECTPLACE ÄR EN SAMARBETSTJÄNST ONLINE PROJECTPLACE Social collaboration tool 750 000 användare 150 länder 7 språk PROJECTPLACE Social

Läs mer

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016)

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016) Svensk Kvalitetsbas kravstandard (1:2016) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter Antagen den 25 augusti 2016 www.svenskkvalitetsbas.se 1 INNEHÅLL Inledning... 3 Syfte med standarden... 3 Föreningens

Läs mer

18 APRIL, EVRY-tjänster IFS APPLICATIONS

18 APRIL, EVRY-tjänster IFS APPLICATIONS 18 APRIL, 2018 EVRY-tjänster IFS APPLICATIONS EVRY-tjänster EVRY tillsammans med kunden för att långsiktigt nå ett strategiskt affärsvärde. Förvaltningsmodell Applikationssupport Leveranser av IFS Applications

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll sid 1/9 VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder identifierar och tydliggör förbättringsbehov samt planerar, genomför och följer upp

Läs mer

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter. Antagen den 15 maj 2019

Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter. Antagen den 15 maj 2019 Svensk Kvalitetsbas kravstandard (2:2019) 1. Utfärdare 2. Revisorer 3. Verksamheter Antagen den 15 maj 2019 www.svenskkvalitetsbas.se 1 INNEHÅLL INLEDNING... 3 Syfte med standarden... 3 Föreningens ska

Läs mer

Riktlinjer för stadens arbetssätt,

Riktlinjer för stadens arbetssätt, Riktlinjer för stadens arbetssätt, metoder och verksamhetsarkitektur inom it-området tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Stadens arkitekturramverk...

Läs mer

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv Anders Henriksson Sida: 1 (6) Projektdirektiv Regionala nav för identitetsuppgifter och hantering av autentiserings- och auktorisationsuppgifter Anders Henriksson Sida: 2 (6) 1 Projektnamn/identitet Regionala

Läs mer

Ledningssystem för Informationssäkerhet

Ledningssystem för Informationssäkerhet Dnr 2017/651 Ledningssystem för Informationssäkerhet Riktlinjer för säkerhetsarbetet vid Uppsala universitet Fastställd av Säkerhetschefen 2016-04-26 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Organisationens förutsättningar...

Läs mer

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) Bilaga 4d Resursförstärkning Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan

Läs mer

4. Inriktning och övergripande mål

4. Inriktning och övergripande mål Lednings- och verksamhetsstöd IT-policy Bilaga 2 LS 14/06 HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Ante Grubbström 2005-12-19 IT-policy för samtliga verksamheter i Landstinget Sörmland 1. Definition Med IT informationsteknologi

Läs mer

Curriculum Vitae Camilla Sandell

Curriculum Vitae Camilla Sandell Curriculum Vitae Camilla Sandell Konsultchef och konsult SAP Kompetensområde/Roller Utbildare Coach Inspiratör Support Skribent Kravställning av redaktörsgränssnitt Konsult och utbildare Camilla är konsultchef

Läs mer

Vismas värld. Flera hundra tusen människor använder dagligen Vismas produkter och tjänster

Vismas värld. Flera hundra tusen människor använder dagligen Vismas produkter och tjänster Visma Sverige Vismas värld Visma ger företag, föreningar, organisationer och offentlig sektor effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning samt service inom elektronik och IT

Läs mer

Nordic MedTest. Tillväxtverket. Regionalt Innovationsarbete och Kluster 2014-05-06. Peter Furster Göran Österman 2014-01-30

Nordic MedTest. Tillväxtverket. Regionalt Innovationsarbete och Kluster 2014-05-06. Peter Furster Göran Österman 2014-01-30 Nordic MedTest Tillväxtverket Regionalt Innovationsarbete och Kluster 2014-05-06 Peter Furster Göran Österman 2014-01-30 Varför Nordic MedTest? Sjukvården drabbas allt för ofta av allvarliga incidenter

Läs mer

Bilaga 3 Säkerhet. Bilaga 3 Säkerhet. Dnr 93-25-09 Kommunikation som tjänst - A

Bilaga 3 Säkerhet. Bilaga 3 Säkerhet. Dnr 93-25-09 Kommunikation som tjänst - A 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt 3 2 4 2.1 Administrativa säkerhetskrav 4 2.2 Allmänna tekniska säkerhetskrav 7 3 (8) 1 Allmänt 4 (8) 2 Tele2 bedriver en verksamhet vars produktion till största delen

Läs mer

Vilket mervärde ger certifiering dig?

Vilket mervärde ger certifiering dig? Vilket mervärde ger certifiering dig? En debatt Håkan Skyllberg, KPMG Inger Nordin, WM-data Validation Information Risk Management 0 Presentation Håkan! Medytekk AB! Tillverkning av läkemedel & medicinskteknisk

Läs mer

Talare till konferensen IT-SUPPORT I FOKUS 2017

Talare till konferensen IT-SUPPORT I FOKUS 2017 Talare till konferensen IT-SUPPORT I FOKUS 2017 Eget mätsystem på ICA ger kontroll inom supporten och på SLA:er med strategiska partners Föredraget kommer att handla om hur vi har tillgodosett behovet

Läs mer

Processinriktning i ISO 9001:2015

Processinriktning i ISO 9001:2015 Processinriktning i ISO 9001:2015 Syftet med detta dokument Syftet med detta dokument är att förklara processinriktning i ISO 9001:2015. Processinriktning kan tillämpas på alla organisationer och alla

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Prel Utgåva (1)9 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning Dokumentbeskrivning: Underlag för beslut om stimulansmedel Mobilitet Mobila tjänster Utfärdat

Läs mer

Administrativ säkerhet

Administrativ säkerhet Administrativ säkerhet 1DV425 Nätverkssäkerhet Dagens Agenda Informationshantering Hur vi handhar vår information Varför vi bör klassificera information Riskanalys Förarbete till ett säkerhetstänkande

Läs mer

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB Pressmeddelande Måndag 6 oktober 2014 Den 2 oktober 2014 blev Industribeslag Sjögren AB en del av Göthes koncernen, ett förvärv som stärker och breddar Göthes position på OEM-marknaden inom lås, beslag

Läs mer

Managing the IT Business program

Managing the IT Business program Managing the IT Business program Karlöf-Hiltmann Management och Informator har satt samman en unik modul för utbildning och utveckling av personer med nuvarande eller kommande managementansvar inom ITtunga

Läs mer

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Värdebaserad vård är en strategi för sjukvårdens styrning och arbetssätt som syftar till att åstadkomma så friska patienter

Läs mer

Processorientering och Processledning

Processorientering och Processledning Ingvar Johansson, Processorientering och Processledning Ingvar Johansson, Senior Advisor, Ingvar Johansson AB torso.radhus@home.se Kvalitet? God kvalitet = att tillfredsställa och helst överträffa förväntningar!

Läs mer

www.nordicmedtest.se 2013-09-23

www.nordicmedtest.se 2013-09-23 www.nordicmedtest.se 2013-09-23 Nordic MedTest är ett testcenter för vård-it - ett leverantörsoberoende och öppet testcenter där vårdgivare (landsting, kommuner och privata aktörer) i samverkan med leverantörer

Läs mer

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Sammanfattning Detta dokument beskriver hur Kryssarklubbens nya webbplats skall tas fram. Planen är ett resultat av det arbete som gjorts av

Läs mer

Bilaga 4c. Utveckling. Upphandling av IT-stöd för barn- och elevregister inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. Förfrågningsunderlag

Bilaga 4c. Utveckling. Upphandling av IT-stöd för barn- och elevregister inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. Förfrågningsunderlag UTBILDNINSFÖRVLTNINEN SID 1 (1) Bilaga 4c Utveckling Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för barn- och elevregister inom Skolplattform Stockholm Box 049, 104 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan

Läs mer

Geodata utvecklar e-förvaltningen

Geodata utvecklar e-förvaltningen IT-standardiseringen har bäring på geodataområdet eller Geodata utvecklar e-förvaltningen Kartdagarna 2008 Torbjörn Cederholm, SIS 2008-07-04 1 Geodata ger draghjälp IT-standardiseringsutredningen Handlingsplan

Läs mer

Projektkunskap, företagande, entreprenörskap LS10a lektion 5 Dagens lektion Gruppdynamik Teambuilding Icke-agila projekt Presentationsteknik inför presentationen Maslow Behov av självförverkligande Behov

Läs mer

Framtidens IT-upphandling baseras på dialog

Framtidens IT-upphandling baseras på dialog Framtidens IT-upphandling baseras på dialog Jonas Andersson HerbertNathan & Co 2014-02-03 Stockholm Göteborg Karlstad Köpenhamn Århus Oslo Reykjavik 1 2014-02-03 HerbertNathan & Co Konsulttjänster Strategi

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Anturadagen 26 oktober 2016

Anturadagen 26 oktober 2016 I samband med Anturas 15-årsjublieum lanserar vi första upplagan av Antura Awards. Genom Antura Awards kommer Antura att få möjlighet att visa vår uppskattning samt lyfta fram goda exempel och föredömen

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

Ledning och styrning av IT-tjänster och informationssäkerhet

Ledning och styrning av IT-tjänster och informationssäkerhet Ledning och styrning av IT-tjänster och informationssäkerhet sixten.bjorklund@sipit.se 2013-05-21 Sip It AB, Sixten Björklund 1 Några standarder för ledning och styrning 2013-05-21 Sip It AB, Sixten Björklund

Läs mer

KONSULTPROFIL. Irene Ström

KONSULTPROFIL. Irene Ström KONSULTPROFIL Irene Ström Med fokus på Liv & Pension och med stor entusiasm kring detta driver jag uppdrag hos mina kunder. Mina projekt kännetecknas av arbetslust, energi och möten mellan människor. Min

Läs mer

Olika former av metodstöd

Olika former av metodstöd 5 Kapitel Olika former av metodstöd Processkartläggning är en viktig del av arbetet med verksamhetsutveckling för att bland annat definiera nuläget i den arbetsprocess som är tänkt att förändras. Samstämmighet

Läs mer

Ledningssystem för informationssäkerhet - Kompetensprofil

Ledningssystem för informationssäkerhet - Kompetensprofil Handläggare, tfn Bengt Rydstedt, 08-555 520 28 E-post bengt.rydstedt@sis.se Ledningssystem för informationssäkerhet - Kompetensprofil Detta dokument har utarbetats av AG 8 inom projekt LIS, Ledningssystem

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Vägledning för krav på dokumenterad information enligt ISO 9001:2015

Vägledning för krav på dokumenterad information enligt ISO 9001:2015 Vägledning för krav på dokumenterad information enligt ISO 9001:2015 1 Orientering Två av de viktigaste målen vid revideringen av standarderna i ISO 9000-serien var att a) utveckla förenklade standarder

Läs mer

NYFIKEN PÅ PROJEKTLEDNING MÄSSA 2008

NYFIKEN PÅ PROJEKTLEDNING MÄSSA 2008 Sid: 1 (5) NYFIKEN PÅ PROJEKTLEDNING MÄSSA 2008 En spännande mässa där utställarna är särskilt utvalda av våra studenter. Ni som besökare är också speciella, ni är uppdragsgivare, kunder, föreläsare,ledningsgrupp

Läs mer

Nyhetsbrev oktober 2011

Nyhetsbrev oktober 2011 Nyhetsbrev oktober 2011 Låt oss bli din guide på resan mot bra e-förvaltning! Som du säkert känner till, så erbjuder vi på Sentensia erfarna och innovativa konsultteam för upphandling, utveckling och styrning

Läs mer

Reglab Göran Österman Göran Karlström

Reglab Göran Österman Göran Karlström Reglab 2013-09-12 Göran Österman Göran Karlström 100+ företag i samverkan 3500 ingenjörer och tekniker Genom samverkan bidrar vi till Compareföretagens tillväxt i regionen: Vi verkar för att Compare-företagen

Läs mer

UTBILDNING: Verksamhetsledningssystem ISO 9001

UTBILDNING: Verksamhetsledningssystem ISO 9001 UTBILDNING: Verksamhetsledningssystem i praktiken Introduktion Den här kursen riktar sig till dig som skall arbeta fram ett nytt, eller vidareutveckla ett befintligt, verksamhetsledningssystem för din

Läs mer

Steg för steg. så får du ut mest av din digitaliseringssatsning

Steg för steg. så får du ut mest av din digitaliseringssatsning Steg för steg så får du ut mest av din digitaliseringssatsning Agenda Digitaliseringens möjligheter Nuläget: digital mognadsanalys av svenska företag (2018) Konkreta råd för hur ditt företag får ut det

Läs mer

Effekten av att tillämpa industriell inriktning på kommunal IT. Janne Dicander CIO och IS/IT-chef Jönköpings kommun

Effekten av att tillämpa industriell inriktning på kommunal IT. Janne Dicander CIO och IS/IT-chef Jönköpings kommun Effekten av att tillämpa industriell inriktning på kommunal IT Janne Dicander CIO och IS/IT-chef Jönköpings kommun Innehåll Så arbetar vi med IT i vår verksamhetsutveckling. Hur samverkar vi med övriga

Läs mer

Bilaga 2. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete. Kompetensspecifikation 2011-04-28. Dnr 2011/817/243 Sid.

Bilaga 2. Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete. Kompetensspecifikation 2011-04-28. Dnr 2011/817/243 Sid. Bilaga 2 Konsulter för tjänster inom IT-relaterat utvecklingsarbete Kompetensspecifikation 2011-04-28 Dnr 2011/817/243 Sid. 1 (7) 1 Klassningsmodell Kompetensklassningsmodellen är en matris i två dimensioner

Läs mer

Lots för fabrikslayout. Frukostmöte Automation Region 5 maj 2015

Lots för fabrikslayout. Frukostmöte Automation Region 5 maj 2015 Lots för fabrikslayout Gunilla Sivard KTH Xpres Frukostmöte Automation Region 5 maj 2015 Lots för fabrikslayout Ett sätt att sprida resultat från ett antal industriella forskningsprojekt ihop med Scania

Läs mer

Frukostseminarium - Portföljstyrning med pm3

Frukostseminarium - Portföljstyrning med pm3 Frukostseminarium - Portföljstyrning med pm3 Johanna Nilsson och Axel Bolander från På AB Agenda Inledning och presentation Vad är portföljstyrning och varför behövs den? Hur adresserar pm3 portföljstyrning

Läs mer

Krav Svensk Kvalitetsbas 1:2016 ISO 9 001:2015 Sammanfattning av hur motsvarar kraven i SKB kraven i ISO Ledarskap, ansvar och delaktighet

Krav Svensk Kvalitetsbas 1:2016 ISO 9 001:2015 Sammanfattning av hur motsvarar kraven i SKB kraven i ISO Ledarskap, ansvar och delaktighet Jämförelse mellan kvalitetsledningssystemen Svensk Kvalitetsbas och ISO 9001 Sammanfattning av jämförelse + eventuell bild Likvärdigt i SKB Liknande i SKB Andra krav i SKB Krav Svensk Kvalitetsbas 1:2016

Läs mer

Nyhetsbrev juni 2012. Vi stöttar vid förändring och utveckling. Nytt uppdrag som

Nyhetsbrev juni 2012. Vi stöttar vid förändring och utveckling. Nytt uppdrag som Nyhetsbrev juni 2012 Vi stöttar vid förändring och utveckling Hos våra kunder sker utvecklingen i allt högre tempo, vilket leder till ökade krav på förändringar både i verksamheten och i ledarskapet. I

Läs mer

Det ska vara lätt att göra rätt! Språkvård vid Umeå universitet Ulla Nordlinder 131018

Det ska vara lätt att göra rätt! Språkvård vid Umeå universitet Ulla Nordlinder 131018 Det ska vara lätt att göra rätt! Språkvård vid Umeå universitet Ulla Nordlinder 131018 . 2014 Förvaltning i förvandling Ulla Nordlinder Utvecklingsledare, universitetsförvaltningen okt 2009 Informationschef

Läs mer

UTBILDNING: Effektiv processutveckling

UTBILDNING: Effektiv processutveckling UTBILDNING: Effektiv processutveckling Introduktion Kursen i effektiv processutveckling fokuserar på effektiva, väl beprövade arbetssätt för att identifiera, definiera, kartlägga och utveckla företagets

Läs mer

Så här skapar du en katastrofplan för oförutsedda händelser

Så här skapar du en katastrofplan för oförutsedda händelser Så här skapar du en katastrofplan för oförutsedda händelser Hur länge kan du vara utan dina IT-system...? Den här frågan ställs oftare i dag än för 15 år sedan. I dag finns det i princip inte en enda process

Läs mer

Strategi för digital utveckling

Strategi för digital utveckling Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Strategi Utvecklings- och 6 kommunikationsavdelningen Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Henrik Svensson Landstingsstyrelsen 2018-05-22

Läs mer

1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola

1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola Yrke: IT-Konsult / Databasadministratör Födelseår: 1949 IT-erfarenhet sedan: 1974 Utbildning: 1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola Profilresume: BS har lång erfarenhet av

Läs mer

Policy för informationssäkerhet

Policy för informationssäkerhet 30 Policy för informationssäkerhet Publicerad: Beslutsfattare: Lotten Glans Handläggare: Malin Styrman Beslutsdatum: Giltighetstid: Tillsvidare Sammanfattning: Informationssäkerhetspolicyn sammanfattar

Läs mer

CV Catarina Sundqvist

CV Catarina Sundqvist Catarina Sundqvist INRIKTNING Affärsutveckling/Projektledning/Scrum Master/Teamleader SAMMANFATTNING Jag är en positiv och kreativ ledare och har en styrka genom min tekniska bakgrund och jag har ett gediget

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

Strategi för arbete med IT-frågor och ehälsa inom Stockholms läns landsting

Strategi för arbete med IT-frågor och ehälsa inom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 1 (9) Strategi för arbete med IT-frågor och ehälsa inom Stockholms läns landsting Beslutad av landstingsfullmäktige 2012-03-20 Målet för strategi för arbete med IT-frågor

Läs mer

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Bilaga till beslutsunderlag för Region Jönköpings län att införa standardiserat vårdförlopp i cancervården enligt överenskommelse

Läs mer

FMV användning av ISO/IEC 15288 för ledningssystem implementering. Harold Bud Lawson Styrelsemedlem och Consulting Partner

FMV användning av ISO/IEC 15288 för ledningssystem implementering. Harold Bud Lawson Styrelsemedlem och Consulting Partner FMV användning av ISO/IEC 15288 för ledningssystem implementering Harold Bud Lawson Styrelsemedlem och Consulting Partner Roller FMV har nära och långsiktiga samarbeten Regeringen Uppgifter Anslag Finansiella

Läs mer

Gatukontoret. Projektägare, styrgruppsmedlem och referensgrupp

Gatukontoret. Projektägare, styrgruppsmedlem och referensgrupp Gatukontoret Projektägare, styrgruppsmedlem och referensgrupp 1 Innehållsförteckning 1. Projektarbete på gatukontoret - sid 3-5 2. Projektägare - sid 6-9 3. Styrgruppsmedlem - sid 10-13 4. Referensgrupp

Läs mer

- your integration and education partner

- your integration and education partner HiFront - your integration and education partner Agenda HiFront Om mig Tjänster Utbildningar Samarbetspartner HiFront HiFront Grundat av Mattias Olofsson - www.hifront.se Tjänster Vi erbjuder marknadsledande

Läs mer

Diskussionsmöte om behov av gemensam förvaltning av e-hälsostandarder

Diskussionsmöte om behov av gemensam förvaltning av e-hälsostandarder Diskussionsmöte om behov av gemensam förvaltning av e-hälsostandarder Erika Ericsson och Mathias Kristiansson 2017-09-27 Agenda 27/9 Frukost 9 10 Introduktion och presentation Bakgrunden till mötet Upplägget

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

Hur kommer man igång med effektiviseringsarbetet? Fredrik Davidsson ECE Network

Hur kommer man igång med effektiviseringsarbetet? Fredrik Davidsson ECE Network Hur kommer man igång med effektiviseringsarbetet? Fredrik Davidsson ECE Network ECE Network Start i denna form 2001 i Ronneby Kärnverksamhet - verksamhetsutveckling med logistik i fokus Primärt inom vård

Läs mer