1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. 2. Ledningssystem för elevhälsans medicinska del. 3. Verksamhetsplan för elevhälsans medicinska del Antagande av detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke Härryda kommun. 5. Försäljning av del av Hönekulla 1: Reviderat yttrande från Länsstyrelsen avseende översiktsplan, ÖP Motion om ökat medborgarinflytande och kommunal närdemokrati. 8. Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. 9. Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för O Learys utrikeshallen, Landvetter flygplats. 10. Verksamhetschef med samlat ledningsansvar för hälso- och sjukvården. 11. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. 12. Slutrapport avseende beviljade utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. 13. Slutrapport avseende beviljade utvecklingsmedel till kommunerna i syfte att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till utsatta kvinnor och barn som bevittnat våld 2011 avseende Frideborg. 14. Uppdrag angående familjecentral i Hindås 15. Motion angående underlag för samhällsplanering för sociala sektorns verksamhetsområde på längre sikt med start Förlängning av samverkansavtal kring yrkesinriktad vuxenutbildning i Göteborgsregionen. 17. Kommundelsstämmor Statistiska uppgifter per den 30 september Delgivning av protokoll från utskott och råd.

2 20. Anmälan av delegationsbeslut. 21. Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 21 januari 22. Utveckling av styrsystem för medborgardialog. 23. Business Region Göteborg informerar om BRD:s konjunkturrapport. 24. Detaljplan för Landvetter 3:178, Airport City, del 2 Trafikantservice i Härryda. 25. Rapporter. Sammanträde den 4 februari 26. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gator och VA-ledningar, Grönsångarvägen i Tahult. 27. Ansökan från Ströms slott AB att bedriva annan pedagogisk verksamhet. 28. Revidering av taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade Antagande av detaljplan för del av Landvetter 3:178, Airport City, del 2, Trafikantservice i Härryda kommun. 30. Köpekontrakt avseende Härryda Solsten 1: Verksamhetsplan för energi- och klimatrådgivning Motion om cykelpumpar. 33. Val av representanter till vattenråd för Mölndalsåns avrinningsområde Statistiska uppgifter per den 31 oktober och 30 november Delgivning av protokoll från utskott och råd. 36. Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde 18 februari 37. Upphandling av entreprenör för Rullstenens förskola. 38. Yttrande i mål om laglighetsprövning av fullmäktiges beslut om uttag av gatukostnader.

3 39. Kommunens kvalitet i korthet. 40. Omstrukturering av Renova AB. 41. Miljöpolicy för Härryda kommun. 42. Kulturhus i Landvetter. 43. Mölndalsån. 44. Rapporter. Sammanträde den 4 mars 45. Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker på Hindås Marina. 46. Yttrande över förslag till West Swedens framtida inriktning, organisation och finansiering. 47. Yttrande med anledning av laglighetsprövning av taxebeslut i kommunfullmäktige. 48. Årsredovisning Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2012 års budgetavvikelser. 50. Omföring av budget mellan anslagsbindningsnivåer. 51. Förslag till anvisningar för budget/plan Ändring av bolagsordning för Gryaab AB. 53. Ändring av bolagsordning för Kungälvs Transporttjänst AB och Fastighets AB Rödingen, dotterbolag till Renova AB. 54. Omstrukturering av Renova AB. 55. Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid. 56. Slutrapport avseende statsbidrag för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som har bevittnat våld. 57. Yttrande över handlingsplan för jämlik hälsa i hela Västra Götaland. 58. Åtgärd avseende tillstånd att servera alkoholdrycker, Härryda Värdshus HB i Härryda. 59. Uppdrag att ser över rutiner vid ickeval inom valfrihetssystem enligt LOV. 60. Politiska inriktningsmål för vård och omsorg.

4 61. Uppdrag att utreda vallokaler och röstningslokaler inför valen Politiska inriktningsmål för bostad. 63. Politiska inriktningsmål för mark. 64. Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:303 m fl, bostäder vid Örtjärn i Mölnlycke. 65. Förvärv av fastigheterna Åbydalen 1:6, 1:9 och 1:60 i Mölnlycke. 66. Miljöpolicy för Härryda kommun. 67. Bredbandsstrategi för Härryda kommun Årsredovisning 2012 för verksamheten för vattentjänster. 69. Årsredovisning 2012 för verksamheten för avfallstjänster. 70. Delgivning av protokoll från utskott och råd. 71. Anmälan av delegationsbeslut. 72. Delgivningar. Sammanträde den 11 mars 73. Verksamhetsberättelse 2012 för sektorn för socialtjänst. 74. Verksamhetsberättelse 2012 för sektorn för administrativt stöd. Sammanträde den 15 mars 75. Verksamhetsberättelse 2012 för sektorn för utbildning och kultur. 76. Verksamhetsberättelse 2012 för sektorn för teknik och försörjningsstöd. 77. Verksamhetsberättelse 2012 för sektorn samhällsbyggnad. 78. Verksamhetsberättelse 2012 för Härryda kommuns förvaltning, finansförvaltning och politisk organisation. Kommunstyrelsens informationssammanträde den 18 mars 79. Förslag till nytt vattenskyddsområde och nya vattenskyddsföreskrifter för Hällingsjö vattentäkt. 80. Överläggning om principer för medborgardialog. 81. Program för Norra Mölnlycke centrum.

5 82. Yttrande över utredningen Ett effektivt plangenomförande. 83. Yttrande över 2012 års avstämning av regionalt trafikförsörjningsprogram och förslag till inriktning för västtrafiks uppdrag Sammanträde 2 april 84. Antagande av entreprenör för byggnation av cirkulationsplats i Mölnlycke. 85. Utbyggnad av Ryaverket. 86. Nya bolagshandlingar för Förbo AB. 87. Ekonomisk månadsuppföljning per februari Försäljning av del av fastigheterna Skällared 1:132 och 1: Yttrande över förslag till bildande av naturreservatet Bråtaskogen i Härryda kommun. 90. Yttrande över kommunrevisionens rapport Uppföljning av revisionsrapport granskning av förrådsverksamheten. 91. Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Bykrogen i Hindås. 92. Motion om upprättande av handlingsplan mot barnfattigdom. 93. Politiska verksamhetsmål för funktionshinder. 94. Politiska verksamhetsmål för alkohol, narkotika och tobak. 95. Medborgarförslag: Cykelväg mot Partille brandstation. 96. Medborgarförslag: Landvetters nya seniorboende. 97. Redovisning av medborgarförslag. 98. Återremitterat ärende: Uppdrag att kartlägga vilka grupper som fortfarande har ofrivilliga deltider. 99. Statistiska uppgifter per den 31 december Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar.

6 Kommunstyrelsens informationssammanträde 15 april 103. Överläggning om principer för medborgardialog Härryda kommuns riktlinjer för alkoholservering Hur når man dit man vill med utvecklingen av kommunen Personalinformation enligt kommunstyrelsens uppsiktsplikt Yttrande över utredningen Ett effektivt plangenomförande. Sammanträde den 29 april 108. Stimulansbidrag för att utveckla valfrihetssystem enligt LOV Antagande av entreprenör för byggnation av cirkulationsplats Antagande av entreprenör för ombyggnation av Finnsjöns vattenverk, etapp 3 A Försäljning av fastigheterna Solsten 1:121 och 1: Försäljning av del av fastigheten Solsten 1: Lägenhetsarrende avseende del av fastigheten Åbydalen 1: Lägenhetsarrende avseende del av fastigheten Hulebäck 1: Yttrande avseende harmonisering av färdtjänstregler inom GR Ansökan om serveringstillstånd av alkoholdrycker för Salladsbar & Tapas i Mölnlycke Härryda kommuns riktlinjer för alkoholservering Tillsynsplan enligt alkohollagen Översyn av ersättningsnivån inom valfrihetssystem enligt LOV Politiska verksamhetsmål för vård och omsorg Uppdrag att ta fram en boendestrategi för att möta äldres behov i framtiden Politiska verksamhetsmål för förskola Politiska verksamhetsmål för grundskola Politiska verksamhetsmål för gymnasiet.

7 125. Politiska verksamhetsmål för vuxenutbildning Politiska verksamhetsmål för kultur Politiska verksamhetsmål för fritid Förlängning av avtal om regional SFI Höjning av måltidstaxa inom fritidsklubb Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska del Motion om skapande av öppna jämförelser för kommunens skolor Uppdrag att ta fram en handlingsplan för suicidpreventivt arbete Ansökan om kommunal borgen, Härryda Energi AB Politiska verksamhetsmål för kostverksamheten Revidering av dokumenthanteringsplan inom sektorn för utbildning och kultur Dokumenthanteringsplan för EU-projekt Medborgarförslag om skatepark i Mölnlycke Medborgarförslag om cykelbana mellan Landvetter och Mölnlycke Medborgarförslag om tak över cykelställ Medborgarförslag om boulebana utomhus Borgerliga vigselförrättare Statistiska uppgifter per den 28 februari Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 13 maj 146. Information om ipads Ekonomisk månadsuppföljning per mars Ändring och upphävande av områdesbestämmelser för Landvetter flygplats.

8 149. Överläggning om politiska verksamhetsmål för mark Överläggning om politiska verksamhetsmål för bostad Rapporter. Sammanträde den 27 maj 152. Antagande av entreprenör för markarbeten för Allén vid kvarteret 5 i Mölnlycke Yttrande om föreskrifter om statsbidrag till huvudmän som inrättar karriärsteg för lärare Principer för medborgardialog Ekonomisk månadsuppföljning per mars Organisationsförändring med tillhörande budgetjustering ADM Organisationsförändring med tillhörande budgetjustering TOF/UTK/SHB 158. Hulebäcksgymnasietets organisation 2013/ Förändrad timplan för grundskolan och grundsärskolan Politiska verksamhetsmål för fritid Överenskommelse om mottagande av asylsökande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige Patientsäkerhetsberättelse för sektorn för socialtjänst i Härryda kommun år Ansökan om certifiering till ett lokalt vård- och omsorgscollege Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Poppels bryggeri AB i Mölnlycke Slutredovisning av stimulansmedel Uppdrag att utreda förutsättningar för LOV inom lägerverksamhet Miljöredovisning Upphandling av entreprenör för Landvetter kulturhus Antagande av entreprenör för markarbeten i Landvetter centrum, kvarteret Antagande av entreprenör för konstgräsplaner i Härryda och Mölnlycke.

9 171. Antagande av entreprenör för rör- och maskinutrusning till ny spolvattenbyggnad på Finnsjöns vattenverk Förvärv av fastigheten Björröd 1: Prövning av avstyckning från Landvetters-Buarås 1: Prövning av avstyckning från Kyrkhult 2: Ändring och upphävande av områdesbestämmelser för Landvetter flygplats Förlängning av entreprenad rörande sophämtning, slamtömmning och farligt avfall Uppdrag att redovisa miljösamordningens inriktning och verksamhet Uppdrag avseende kort- och långsiktiga förslag på hur buller från motorväg och järnväg i Landvetter ska hanteras Ändring av plan- och bygglovstaxan Politiska verksamhetsmål för mark Politiska verksamhetsmål för bostad Medborgarförslag om cykelväg och gångvägar i Rävlanda Medborgarförslag om paviljonger vid vattnet i Mölnlycke centrum Medborgarförslag om långbrygga i Rådasjön Medborgarförslag om hundlatriner Medborgarförslag om boulebana utomhus (Dnr 2012KS633) Medborgarförslag om mer sol på våra badplatser Medborgarförslag om skyltning av ortsnamnet Pixbo Medborgarförslag om busshållplats i Landvetter Revidering av dokumenthanteringsplaner för sektorn för samhällsbyggnad Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Anmälan av delegationsbeslut Statistiska uppgifter per den 31 mars 2013.

10 Kommunstyrelsens informationssammanträde den 19 augusti 194. Information om miljöprövning Information om energieffektiviseringsprojekt Förslag till regional plan för infrastrukturen i Västra Götaland samt förslag till nationell plan för transportsystemet Westsweden- en lägesrapport Information om EU-finansiering Organisation Landvetterskolan Ekonomisk månadsuppföljning per juni Sammanträde den 2 september Kommunhuset tillbyggnad upphandling av entreprenör Antagande av entreprenör för ombyggnad av VA Körsbärsvägen, Pixbo Antagande av entreprenör för vinterväghållning Antagande av entreprenör för ombyggnad av vägkorsningen Fraktvägen Boråsvägen Ekonomisk månadsuppföljning per juni Slutredovisning av Solsten kontors- och personalbyggnad Slutredovisning av Hindås idrottshall Slutredovisning av Solstensgärde träningslägenheter Slutredovisning av Mölnlycke daglig verksamhet Slutredovisning av Hjortens gruppbostad Slutredovisning Fagerhults förskola Slutredovisning av Krokens förskola Uppdrag att utreda förutsättningen för att rusta upp Dansereds bro inom ramen för konstnärlig utsmyckning Motion avseende utredning om fördelning av bidrag till olika aktiviteter för barn och ungdomar Motion om tilläggsbelysning av anslutningsvägar till Finnsjöns motionsspår.

11 216. Namngivning av dammar i Härryda kommun Namngivning av nytt bostadsområde i Norra Mölnlycke Namngivning av nytt bostadsområde i Mölnlycke Namngivning av broar i Mölnlycke Namngivning av torg i Landvetters centrum Namngivning av öppen plats i Landvetters centrum Namngivning av minipark i Landvetters centrum Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Åkantens konditori, café och bistro Ansökan om prestationsersättning för införande och utveckling av lokala värdighetsgarantier Yttrande med anledning av laglighetsprövning av kommunfullmäktiges beslut om förvärv av del av fastigheten Björröd 1: Antagande av detaljplan för Kullbäckstorp 1:9 M. FL., Enebacken Etapp 1, Mölnlycke Förvärv av fastigheten i Björröd 1: Försäljning av del av fastigheten Solsten 1: Försäljning av fastigheten i Rävlanda 4:180, Rävlanda Vårdcentral Motion angående säkrare järnvägsövergång i Landvetter Yttrande över utökat reservat och nya föreskrifter m.m för naturreservatet Gallhålan Yttande över förslag till riksintresse för dricksvattenförsörjning Uppföljning av intern kontrollplan Ändringar i reglemente för kommunstyrelsen Ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Förslag till ändring av firmateckning Medborgarförslag om öppen förskola i Rävlanda Medborgarförslag om central öppen förskola i Rävlanda Medborgarförslag om öppen förskola i Rävlanda.

12 240. Medborgarförslag om öppen förskola till Rävlanda Medborgarförslag om matavfall till biogas Medborgarförslag om vårdnadsbidrag tills barnen börjar skolan Medborgarförslag om rullstolar till Rådahemmet Medborgarförslag om vård och boende på hemmaplan Medborgarförslag övergångsställe Benarebyvägen och Ötjärnsvägen Medborgarförslag om eluttag på Kulturhuset Medborgarförslag om simhall Kommunstyrelsens sammanträden år Kommunfullmäktiges sammanträden år Kommundelsstämmor år Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden år Statistiska uppgifter per den 30 april Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde den 16 september 256. Förebyggande verksamhet för barn och unga ur ett socioekonomiskt perspektiv ett utvecklingsprojekt Information om cirkulationsplats och bostäder i Benarebyvägen Information om Program för Norra Mölnlycke Centrum Ekonomisk jämförelsestudie. Sammanträde den 30 september Remissvar angående betänkandet om kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå Uppdrag att utreda konsekvenserna av föreslagna förändringar inom för- och

13 grundskola Yttrande över kommunrevisionens rapport Granskning av psykofarmaka i äldreomsorgen Ansökan om utökad tid för serveringstillstånd enligt alkohollagen för Menzies Lounge, utrikeshallen Landvetter flygplats Program för Norra Mölnlycke Centrum Försäljning av del av fastigheten Björröd 1: Yttrande över kommunrevisionens granskning av fordonsparken Val av representant till vattenråd för Mölndalsåns avrinningsområde Uppdrag att utreda förutsättningar för kommunen att kostnadsneutralt erbjuda kommunens personal träning på arbetstid Ändring av valdistriktsindelningen inför valen Modell och arbetssätt för målstyrning i Härryda kommun Översyn av den politiska organisationen inför mandatperioden Westswedens framtida inriktning, organisation och finansiering Redovisning av medborgarförslag oktober Medborgarförslag om simhall i Mölnlycke Medborgarförslag om badhus i Mölnlycke Medborgarförslag om simhall/ishall/eventhall i Mölnlycke Medborgarförslag om Gärdesskolans lokaler som tillfällig förskola Medborgarförslag om att ersätta Örtagårdens förskola med en ny på samma tomt, eller en lika central tomt Medborgarförslag om att ta bort rörliga avgiften för insamlat matavfall Medborgarförslag om plastsortering Medborgarförslag om street racingbana i Härryda kommun Medborgarförslag om förbud mot färgämnena E141 och E Statistiska uppgifter per den 31 juli 2013.

14 284. Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde den 14 oktober 285. Metodutbildning i medborgardialog Information om arbetet med styrsystem för Mölndalsån Information om systematiskt kvalitetsarbete i sektorn för utbildning och kultur Delårsbokslut Budget/plan Information om pris- och sortimentsstrategi för Västtrafik Värdig demensvård Detaljplan för del av Kindbogården 1:95 m. fl. bostäder och förskola i Norra Säteriet Mölnlycke. Sammanträde den 28 oktober 293. Yttrande över kommunrevisionens granskning av implementering av nya skollagen i Härryda kommun Läsårstider för grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och ungdomsgymnasium 2014/ Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för serveringstillstånd av alkoholdrycker för Hemma hos 296. Medborgarförslag om sorgbearbetningsgrupper Medborgarförslag gång och cykelväg i Hindås Medborgarförslag säkrare övergångsställe Hönekullavägen Medborgarförslag vägskyltning för besökare Medborgarförslag trappan som förbinder Violstigen med Kindbovägen Medborgarförslag längre parkeringstid vid kulturhuset Medborgarförslag bullerplank utmed Mölndalsvägen i Pixbo Medborgarförslag gågata eller gårdsgata genom Mölnlycke centrum Medborgarförslag kommunen tar över ansvaret för skötsel av gång- och cykelbanor från fastighetsägare.

15 305. Medborgarförslag övergångsställe/trottoar Hönekullavägen Medborgarförslag gång- och cykelvägen längs Benarebyvägen Taxa för avfalls- och slamhantering Taxa för anläggningsavgifter och brukningsavgifter avseende vattentjänster Försäljning av del av Skällared 1: Förvärv av fastigheterna Hulebäck 1:222 och Hönekulla 1: Prövning av avstyckning från Kyrkhult 2: Antagande av detaljplan för del av Kindbogården 1:95 m. fl. bostäder och förskola i Norra Säteriet Mölnlycke Exploateringsavtal Norra Säteriet Revidering av trafiksäkerhets- och resepolicy Upphävning av beslut avseende parkeringsdäck i Mölnlycke Kommunstyrelsens uppsiktsplikt över de kommunala bolagen Motion angående avgiftsnivåer och avgiftshantering Yttrande till förvaltningsrätten avseende överklagat beslut att avslå ansökan från Ströms Slott AB Skolverkets förslag till revidering av föreskrifter om statsbidrag till huvudmän som inrättar karriärsteg för lärare Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Bostadsförsörjningsprogram Partistöd Mål för god ekonomisk hushållning Driftbudget, inklusive verksamhetsplan och verksamhetsmål för år Investeringsbudget för perioden Lokalresursplan Exploateringsbudget

16 328. Utdebitering för Långfristig upplåning Anslagsbindning Uppdrag Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde den 11 november 335. Information om utvecklingen av bostäder och sporthall vid Mölnlycke fabriker Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Information om skötsel av kommunens naturreservat Information om skolinspektionens tillsyn i Härryda kommun Information om resultat från CAN undersökning Personalinformation enligt kommunstyrelsens uppsiktsplikt Rapporter. Kommunstyrelsens sammanträde den 25 november 342.Interkommunal ersättning för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2014.r 343. Interkommunal ersättning inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandrare i Göteborgsregionen år Interkommunal ersättning inom förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, fritidshem och grundsärskola kalenderåret Interkommunal ersättning för ISGR kalenderåret Avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Mottagare av kommunens kulturpris Mottagare av kommunens kulturstipendium Årets idrottsprofil 2013.

17 350. Motion angående fri frukost i grundskolan Ickevalsalternativ inom valfrihetssystem enligt LOV Yttrande över kommunrevisionens granskning av markförsäljningar Motion angående införskaffande av belysning på samtliga motorvägsavfarter Uppdrag om att ansöka om hastighetsbegränsning på riksväg Omstrukturering av Renova AB Motion om borttagande av bygglovavgift för solpaneler Markförvärvsprogram Naturvårdsplan Mölndals stad Ramavtal avseende utvecklingen av bostäder och sporthall vid Mölnlycke fabriker Utredning av järnväg för sträckan Göteborg Mölnlycke Revidering av dokumenthanteringsplan för personal- och lönefunktionen Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning besvarade motioner Politiskt inriktningsmål för kommunens samverkan med idéburna organisationer Politiskt inriktningsmål för alkohol, narkotika, doping, tobak och spel Inrättande av arbetsgrupp för översyn av kommunstyrelsens arbetsformer Ekonomisk månadsuppföljning oktober Statistiska uppgifter per den 31 augusti Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde den 17 december 370. Antagande av entreprenör för Tallgårdens förskola Överenskommelse om mottagande av asylsökande barn utan legal vårdnadshavare. 372.Gruppstorlek samt faktiskt närvaro i förskolan Rapport från pensionärsrådet.

18 374. Rapport från rådet för funktionshinder Rapport från GR:s politiska styrgrupp för utbildning.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunstyrelsen Sammanträde den 9 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av va-anläggning och gång- och cykelbana vid flygplatsmotet 2. Antagande

Läs mer

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 3 Införande

Läs mer

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunstyrelsen Sammanträde den 8 januari 1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd 2 Bestämmelser för näringslivsutskottet

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

Register 2013 Socialnämnden

Register 2013 Socialnämnden Register 2013 Socialnämnden A Anmälan av beslut enligt delegation 25, 115, 143, 169, 204, 281, 322 Ansökan om fondmedel ur familjen Bünsows hjälpstiftelse 237 Ansökan om prestationsersättning till kommuner

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Informationssäkerhetspolicy 2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 8 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Motion om socialt nätverk mot datorberoende 2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren 2008

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Förskole- och grundskolenämndens delegationsordning Antagen av Förskole- och grundskolenämnden 2019-01-29, FGN 1:9 Dnr: FGN 2019/0012 Kommentar: - 1 Delegationsordning för

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (6) kallar till sammanträde Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen Tid: tisdagen den 25 april 2017, kl 17:00 Plats: Gemaket Ordförande: Rolf

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1(5) Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Ärenden Enligt nedanstående föredragningslista Ordförande Madelaine Jakobsson (C) Sekreterare Maria Syd Information

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Skolnämndens delegationsordning Antagen av Skolnämnden: 2015 03 10 2:5 Reviderad i Skolnämnden 2016-05-17, 5:5 Diarienr: SKOL15 2016/0026-002 1 Delegationsordning för Skolnämnden

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4 UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: tisdagen den 19 september 2017, kl. 15:00 Plats: OBS! Hagnässkolan, Hagnäsvägen 1, 196 37 Kungsängen Ordförande: Rolf Nersing (S) Sekreterare:

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M)

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-04-08 Kommunstyrelsen Sammanträde 14 april 2015 klockan 13 Kungsbackarummet Ärende Beteckning 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) 2. Information om samråd och viktigare

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 666 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 23 oktober, kl 17.00, Stora Tjörnsalen, kommunhuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2018 2018-02-13 1 Medborgarförslag om att bygga upp en Parkourpark i Gagnef 2 Medborgarförslag om LONA bidrag för att minska eller stoppa lupinernas

Läs mer

Tisdag 20 augusti 2013 kl. 08:30 (OBS dag) Godkännande av dagordning. Verksamhetschefen informerar. Ekonomirapport 2013-07 (Handlingar kommer senare)

Tisdag 20 augusti 2013 kl. 08:30 (OBS dag) Godkännande av dagordning. Verksamhetschefen informerar. Ekonomirapport 2013-07 (Handlingar kommer senare) NORDANSTIGS KOMMUN KS Omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 20 augusti 2013 kl. 08:30 (OBS dag) 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde 1 (5) s sammanträde Välkommen till kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 9 maj kl. 14.00 i kommunhuset, A-salen. Visst material lägga enbart ut på www.solleftea.se/. Kontakta kansliet om du saknar

Läs mer

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun 1(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun Reviderad 2(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden Med delegation avses att barn- och grundskolenämnden överför beslutanderätt,

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2014-12-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 december 2014 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Sektorn för utbildning och kultur

Sektorn för utbildning och kultur Sektorn för utbildning och kultur 2019-02-06 Sektorn för utbildning och kultur UTK Sektorschef Päivi Malmsten Administration Planering och tillsyn Sektorskontor Administrativ chef Elin Rosén Förskola Förskola

Läs mer

2015-08-07. Göran Björklund

2015-08-07. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-08-07 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 17 augusti 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument 1(14) Datum Diarienummer 2018-07-24 KS/2016/0150/003-2, Bilaga 1 Upprättad av Sanna Jansson, Kommunjurist Version 1 Sammanställning av gällande kommunala styrdokument Den 29 mars 2017, 71, gav kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag

Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-03-25 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 31 mars 2015, klockan 8.30 Kungsbackarummet 1. Val av justerare Eva Borg (S) 2. Köpeavtal -

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunfullmäktige Sammanträde den 29 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för Nya Långenäs, Mölnlycke 3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241,

Läs mer

Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid

Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid Dnr 2017KS740 078 Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid Förord att genomföra en utbildning som grund för vidare studier och för det framtida yrkeslivet. Grundskolan och gymnasiet ska

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (18) Datum 2017-01-26 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information

Läs mer

1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017

1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017 2. Dnr 1129/18 Årssammandrag 2017 för anknutna stiftelser och gåvor 3. Dnr 1128/18

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 555 1 av 5 2010-12-07 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 16 december 2010, kl 17.00 18.00, kommunhuset, Stora Tjörnsalen. Efter mötet serveras en jultallrik

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-05-08 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 14 maj 2009, klockan 17.00, kommunkontoret, Stora Tjörnsalen. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

Ärendeberedning 15 november

Ärendeberedning 15 november Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2013-11-04 1 (7) Dag och tid Tisdagen den 26 november 2013, klockan 15.00 Plats Beredning Rinmansalen, stadshuset Kommunstyrelsens arbetsutskotts beredning:

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Expansiv kranskommun Kan vi bygga nytt utan att skapa barriärer?

Expansiv kranskommun Kan vi bygga nytt utan att skapa barriärer? Expansiv kranskommun Kan vi bygga nytt utan att skapa barriärer? Och hur kan det gröna förstärka lokala karaktärer? 1 2012-09-21 Sektorn för samhällsbyggnad, Karin Meyer, miljösamordnare GR seminarium

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde Tid: kl. 13:00 Plats: Kommunsalen

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde Tid: kl. 13:00 Plats: Kommunsalen 1(5) Kommunstyrelsen kallas till sammanträde Tid: 2019-10-28 kl. 13:00 Plats: Kommunsalen Öppnande, närvaro, justering Beslutsärenden 1. Taxa för prövning och tillsyn enligt miljöbalken (Camilla Björck,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 888 1 av 8 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2009-12-02 Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 9 december 2009, klockan 17.00, kommunkontoret, Stora Tjörnsalen. 1. Val av protokollsjusterare (Kenneth

Läs mer

Dokumenthanteringsplan/arkivbeskrivning för skolnämnden Handläggare: Skolförvaltningen / Andrea Salguero

Dokumenthanteringsplan/arkivbeskrivning för skolnämnden Handläggare: Skolförvaltningen / Andrea Salguero SKOL15 2016/0100-01 - s dokumenthanteringsplan och arkivbeskrivning 2017-09-05 Jour.datum: 2017-10-06 Dokumenthanteringsplan/arkivbeskrivning för skolnämnden 2016-12-20 Handläggare: SKOL15 2016/0100-02

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 2012-01-30 1 Fråga angående Klockaregården i Vinslöv 2 Fråga angående fritidsgården i Hästveda 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 4 Svar på motion om vattenlivräddningsutrustning och vattenlivräddningsutbildning

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-01-15 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 januari 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293. Britta Bergström Ordförande Kristina Sköld Sekreterare

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293. Britta Bergström Ordförande Kristina Sköld Sekreterare KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare m.fl. Utbildningsnämnden Tid och plats: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293 Britta Bergström Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Policy för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Detta dokument har tagits fram för att beskriva arbetet med att stödja alla barn och elever i Härryda kommun i deras

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket KALLELSE 1 (9) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 8 november 2017, kl. 14.00 Plats: Gemaket Ordförande: Camilla Janson (S) Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan närvara

Läs mer

Tid och plats för Tisdag den 30 augusti 2011, kl sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3

Tid och plats för Tisdag den 30 augusti 2011, kl sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Kommunstyrelsen Kallelse/Underrättelse Tid och plats för Tisdag den 30 augusti 2011, kl. 13.00 sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Föredragningslista Ärende i AU Bilaga

Läs mer

Utbildningsnämndens delegeringsordning Antagen av utbildningsnämnden 2011-10-26

Utbildningsnämndens delegeringsordning Antagen av utbildningsnämnden 2011-10-26 Utbildningsnämndens delegeringsordning Antagen av utbildningsnämnden 2011-10-26 Reviderad 2012-04-18: Punkt 7.3 Reviderad 2012-05-23: Punkt 10.4 Reviderad 2012-06-20: Punkt 5.7, punkt 14.1, ägg med två

Läs mer

2015-02-27. Göran Björklund

2015-02-27. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-02-27 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 9 mars 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun

Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun Barn och utbildningsförvaltningen Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. INLEDNING... 3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (5) KOMMUNKONTORET 2012-10-12. Kommunstyrelsens sessionssal, stadshuset, Kiruna

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (5) KOMMUNKONTORET 2012-10-12. Kommunstyrelsens sessionssal, stadshuset, Kiruna KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (5) KOMMUNKONTORET 2012-10-12 Kommunstyrelsen Tid: 2012-10-22, kl 13.00 Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, stadshuset, Kiruna Ärenden Bil nr Dnr nr 1 Information, A-reservat

Läs mer

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET Ärenden Bil nr Dnr nr. 1 Information från LKAB 11/556 utgår

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET Ärenden Bil nr Dnr nr. 1 Information från LKAB 11/556 utgår KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET 2012-05-25 Kommunstyrelsen Tid: 2012-06-04, kl 13.00 Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, stadshuset, Kiruna Ärenden Bil nr Dnr nr 1 Information från LKAB 11/556

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 666 1 av 6 2010-11-03 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 18 november 2010, kl 17.00, kommunhuset, Stora Tjörnsalen. 1. Val av protokollsjusterare (Mona Olausson)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02 Delegationsordning för barn- och utbildnings Antagen av barn- och utbildnings 2011-10-26. Tillägg 2012-04-25, kommunal vuxenutbildning om nationella kurser. Denna delegationsordning ersätter tidigare delegationer

Läs mer

Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson

Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson Kommunstyrelsen 2006-09-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 25 september 2006 Kl 16.00 18.30 Paragrafer 263-280 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette

Läs mer

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET

KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET KIRUNA KOMMUN KALLELSE 1 (3) KOMMUNKONTORET 2013-01-25 Kommunstyrelsen Tid: 2013-02-04, kl 13.00-14.30, Överläggning med kommunens revisorer (sammanträdet ej öppet för allmänheten) Kl 15.00 börjar det

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002 Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Kommunstyrelsen 2017-11-01 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

DINA PENGAR. Kortversion av Härryda kommuns årsredovisning

DINA PENGAR. Kortversion av Härryda kommuns årsredovisning DINA PENGAR 2014 Kortversion av Härryda kommuns årsredovisning Kommunstyrelsens ordförande har ordet 2014 blev vårt ekonomiska resultat bättre än någonsin: 123 miljoner kronor. Det beror framför allt på

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

4. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon

4. Dnr 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0908/14 Överföring av lagfarten för fastigheterna Alingsås Västerbodarna 1:16, 1:30, 1:31, 1:33, 1:36, 1:58 och 1:440 till stiftelsen Apotekaren Fredrik Mossbergs

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 29 januari 2018, 24 Diarienummer KS.2017.420 och OAN.2017.164 Reglementet träder i kraft den 1 mars 2018 1 (4) Reglemente

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 555 1 av 5 2010-04-28 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 6 maj 2010, klockan 17.00, kommunhuset, Stora Tjörnsalen. 1. Val av protokollsjusterare (Erling Alsin)

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2016-08-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 5 september 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2017-05-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 maj 2017 Ulf Olsson Göran Björklund OBS! Kommunstyrelsen

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

1(9) Instruktion för kommunstyrelsens utskott. Styrdokument

1(9) Instruktion för kommunstyrelsens utskott. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Instruktion Beslutad av Kommunstyrelsen 201705-30, 123 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning Inledning...4 Kommunstyrelsens

Läs mer

1 (9) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen

1 (9) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen 1 (9) 2014-01-20 Kallelse/Föredragningslista Nämnd/Styrelse Kommunstyrelsen Handläggare Ola Schön 08-523 019 29 ola.schon@sodertalje.se Tid och plats: Fredagen den 31 januari 2014 klockan 08.30 i Dirigenten,

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA 10 APRIL 2013 Sammanträde Torsdag 10 april 2013 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum klockan 18.00 Denna del av sammanträdet inleds med

Läs mer