1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar Banvägen i Pixbo. 3. Upphandling av entreprenör för nybyggnad av Backaskolan och Östra Backa gruppboende. 4. Avslut av anställning, kommundirektör. 5. Riktlinjer för markanvisning. 6. Förvärv av Hulebäck 1: Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 8. Förhandlingar om marköverlåtelse i Roskullen i Hindås. 9. Försäljning av del av Björröd 1: Motion om höjt driftbidrag till enskilda vägar. 11. Motion om förskönande av alla våra tätorter. 12. Medborgarförslag om tydligare skyltning av gång- och cykelväg. 13. Motion om kommunens flagginstruktioner. 14. Boende för ensamkommande flyktingbarn. 15. Motion om kvinnojour i Härryda kommun. 16. Dokumenthanteringsplaner för sektorn för socialtjänst. 17. Medborgardialog om välfärdsteknologi. 18. Partistöd Samverkansavtal för lokalt folkhälsoarbete samt upplösning av folkhälsorådet. 20. Motion om att utreda antalet studie- och yrkesvägledare. 21. Statistiska uppgifter per den 30 september och den 31 oktober 2015.

2 22. Delgivning av protokoll från råd. 23. Anmälan av delegationsbeslut. 24. Delgivningar. Informationssammanträde den 14 januari 25. Götalandsbanan Informationssammanträde den 18 januari 26. Anställning av tillförordnad kommundirektör 27. MIPIM 28. Mölnlycke fabriker 29. Utbildning för krisledningsnämnden 30. Renova 31. Medborgardialog om ungas boendepreferenser 32. Landvetter södra - medverkan i forskningsprojekt 33. Götalandsbanan Sammanträde den 2 februari 34. Förslag till ändring av firmatecknare. 35. Antagande av detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl Gärdesområdet i Mölnlycke. 36. Försäljning av del av fastigheten Solsten 1: Motion om säkrare järnvägsövergång i Landvetter. 38. Motion om cykelplan. 39. Medborgarförslag om tillsättning av PFAS i Finnsjöns dricksvattenanläggning. 40. Överenskommelse om mottagande av asylsökande barn utan legal vårdnadshavare, ensamkommande flyktingbarn Politiska inriktningsmål för utsatta barn och unga. 42. Politiska inriktningsmål för område funktionshinder.

3 43. Revidering av politiskt inriktningsmål inom förskola och grundskola. 44. Plan för tillsyn av fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg samt insyn i fristående skolor. 45. Ansökan om godkännande för enskild huvudman C Företaget ekonomisk förening. 46. Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. 47. Medborgarförslag om simhall i privat regi. 48. Risk- och sårbarhetsanalys Motion om en motorbana i kommunen. 50. Statistiska uppgifter per den 30 november Delgivning av protokoll från råd. 52. Anmälan av delegationsbeslut. 53. Delgivning. 54. Götalandsbanan/Sverigeförhandlingen. Informationssammanträde den 8 februari 55. Avsägelse samt fyllnadsval efter Johanna Hagen (V) 56. Medarbetarenkät 57. Uppföljning av kvalitetsmått i förskolan 58. Redovisning av stöd till elever med särskilda behov 59. Kommundelsstämmor 60. Öppna jämförelser gymnasiet 61. Information om trygghetsskapande insatser i Mölnlycke och Landvetter centrum 62. Götalandsbanan/Sverigeförhandlingen Sammanträde den 29 februari 63. Upphandling av entreprenör för tillbyggnad av Östra Bygården och ombyggnad av Bygården. 64. Årsredovisning 2015.

4 65. Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2015 års budgetavvikelser. 66. Förslag till anvisningar/budget plan Upprättande av detaljplan för Björröd 1:13 m fl Skällsjöås. 68. Fördjupad översiktsplan och genomförandestrategi för Landvetter södra. 69. Motion om hotell och camping vid Rådasjön. 70. Motion om översyn av Allmänna lokala ordningsföreskrifter i Härryda kommun. 71. Motion om en polisstation i Härryda kommun. 72. Medborgardialog om ungas boendepreferenser. 73. Årsredovisning 2015 för verksamheten för vattentjänster. 74. Årsredovisning 2015 för verksamheten för avfallstjänster. 75. Ersättning till fristående förskolor Ersättning till fristående grundskolor, förskoleklasser, fritidshem och fritidsklubb Ersättning till fristående gymnasieskolor Välfärdsbokslut Tillägg till plan för tillsyn av förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg samt insyn i fristående skolor. 80. Uppdrag att undersöka möjligheten att tillsammans med Marks och Bollebygds kommuner erbjuda författarfristad. 81. Tillsynsplan för Härryda kommuns tillsyn över servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker enligt alkohollag (2010:1 622). 82. Motion om undersökning inför en förväntad äldreboom. 83. Delgivning av protokoll från råd. 84. Anmälan av delegationsbeslut. 85. Avsägelse samt fyllnadsval efter Ronny Sjöberg (C). 86. Nytt arbetssätt avseende vårens kommundelsstämmor 2016.

5 Sammanträde den 7 mars 87. Kommun- och sektorsövergripande områden effektiv resursanvändning, personal, miljö, energi, folkhälsa, samt alkohol, narkotika, droger, tobak och spel. 88. Verksamhetsberättelse 2015 för sektor för samhällsbyggnad. 89. Verksamhetsberättelse 2015 för sektorn för utbildning och kultur. Sammanträde den 11 mars 90. Verksamhetsberättelse 2015 för sektor för socialtjänst. 91. Verksamhetsberättelse 2015 för sektor för teknik och förvaltningsstöd. 92. Verksamhetsberättelse 2015 för sektor för administrativt stöd. 93. Verksamhetsberättelse 2015 för Härryda kommuns förvaltning. Informationssammanträde den 14 mars 94. Yttrande i laglighetsprövning av kommunstyrelsens beslut att teckna avtal med Migrationsverket 95. Yttrande i laglighetsprövning av kommunfullmäktiges beslut om boende för flyktingbarn 96. Val av representant till Förvaltningshögskolans råd för forskning och utveckling 97. Val av ombud i kommunforskning i Västsverige, KFI 98. Uppföljande granskning av 2013 års granskningar 99. Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt och interna kontroll 100. Granskning av Härryda kommuns momshantering 101. Kommunens kvalitet i korthet, KKiK 102. Verksamhetsområden i Härryda kommun 103. Kvalitetsrapport läsåret 14/ Götalandsbanan/Sverigeförhandlingen Sammanträde den 4 april 105. Upphandling av entreprenör för Västergärdets förskola Ny verksamhet inom sektorn för socialtjänst, flyktingmottagande.

6 107. Patientsäkerhetsberättelse för sektorn för socialtjänst i Härryda kommun år Förslag till förtydligat uppdrag för GR när det kommer till samordning av kommunernas gemensamma agerande i hälso- och sjukvårdsfrågor på delregional nivå Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats Kvalitetsrapport för läsåret 2014/ Kompletterande tillsynsrapport för fristående förskolor i Härryda kommun Upprättande av detaljplan för Hindås 1:456 m fl i Hindås Marköverlåtelseavtal för Stenbrottet Yttrande över översiktsplan för Göteborg och Mölndal fördjupad för Mölndals dalgång Regionalt trafikförsörjningsprogram och avstämning av kollektivtrafikens samverkansformer Förslag till ny finanspolicy för Härryda kommun Ekonomisk månadsuppföljning per februari Yttrande över kommunrevisionens granskning av Härryda kommuns momshantering Yttrande över kommunrevisionens granskning av uppföljande granskning av 2013 års granskningar Samrådsunderlag avseende verksamhetsinriktning, budget och revision för GR Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt och interna kontroll Medborgarförslag om borgerlig drop in-vigsel Redovisning av medborgarförslag per april Statistiska uppgifter per den 31 december 2015 och den 31 januari Anmälan av delegationsbeslut Delgivning från råd Presentation av utveckling av kommunstyrelsens dialogform kommundelsstämmor till kommundelsdialoger.

7 Informationssammanträde den 18 april 128. Förslag till ändring av firmatecknare 129. Säkerhetsläget i Härryda kommun 130. Information om Airwatch 131. Mölnlycke fabriker 132. Uppföljning av hemtjänsten 133. Personalinformation 134. Trygghet och närvaro UTK 135. Götalandsbanan/Sverigeförhandlingen 136. Ändrat datum för ks-info i augusti Sammanträde den 2 maj 137. Antagande av entreprenör för konstgräsplan i Rävlanda Antagande av entreprenör för utbyggnad av gator och ledningar i Landvetters-Backa Östra, Etapp Antagande av detaljplan för Hindås 1:11 m fl, Villa Roskullen i Hindås Exploateringsavtal inom detaljplan för Landvetter 4:45 m fl Landvetters-Backa, Västra Förändring av verksamhetsmål för miljö Förändring av verksamhetsmål för bostad Medborgarförslag om detaljplan över Hönekulla Höjd Granskning av ekonomistyrningen inom sektorn för socialtjänst Verksamhetsuppföljning hemtjänst Ansökan om rätt till bidrag för enskild huvudman för pedagogisk omsorg, Almens Äventyrsförskolor AB Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från Lärande i Sverige AB om utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från Thoren Innovation School AB om utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad.

8 149. Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från Amerikanska Gymnasiet i Sverige AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från stiftelsen Fryshuset om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från stiftelsen Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborgs Stad Yttrande till skolinspektionen gällande ansökan från Thorengruppen AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad Motion om mångkulturellt bokslut Val av ledamöter till kommunstyrelsens arbetsgrupp för skolfrågor Delgivning av protokoll från råd Anmälan av delegationsbeslut. Informationssammanträde den 16 maj 157. Asylboende 158. Införandet av P-skiva 159. Ekonomisk månadsuppföljning 160. Särskilt boende med annan utförare 161. Patientsäkerhet och kvalitetsberättelse 162. Bredbandsstrategi en lägesrapport 163. Detaljplan för Hindås 1:433 m fl, Bocköhalvön i Hindås 164. Götalandsbanan/Sverigeförhandlingen Sammanträde den 30 maj 165. Antagande av leverantör för livsmedel och hushållsartiklar i konsumentförpackning Upphandling av konstgräsplan i Mölnlycke Antagande av entreprenör för drift och underhåll av gatubelysning Upphandling av entreprenör för renovering av Hindås stationshus.

9 169. Förändring av verksamhetsmål för fastighetsfunktionen Rutin för flaggning vid kommunhuset Antagande av detaljplan för Mölnlycke 1:55 m.fl., Alhagen i Mölnlycke Utredning om gatukostnad inom förslag till detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl. Alhagen Antagande av detaljplan för Landvetter 4:45 m.fl. Landvetters-Backa, Västra Utredning om gatukostnad inom förslag till detaljplan för del av Landvetters-Backa 4:45 m.fl., Landvetters-Backa Västra Antagande av detaljplan för Rävlanda 4:145 m.fl., utvidgning av byggrätter för radhus Antagande av detaljplan för Hulebäck 1:491, avstyckning av fastighet i Mölnlycke Yttrande över Målbild för stadstrafiken i Göteborg, Mölndal och Partille Utredning avseende Härryda kommuns delägarskap i Renova AB Medborgarförslag om gratis busskort till förtidspensionärer Reviderade läsårstider för grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och ungdomsgymnasium 2016/ Förändrad timplan för grundskola och grundsärskola. Synpunkter från Lärarnas Riksförbund, protokoll från CSG 182. Politiska verksamhetsmål för grundskola, grundsärskola samt fritidshem Hulebäcksgymnasiets organisation för läsåret 2016/ Ansökan om rätt till bidrag för enskild huvudman för pedagogisk omsorg, Ekolek barnomsorg AB Ansökan om godkännande för att bedriva fristående förskola, Solberga förskolor AB Yttrande över kommunrevisionens granskning av betyg och bedömning inom grundskolan i Härryda kommun Yttrande över kommunrevisionens granskning av diskriminering och kränkande behandling inom grundskolan Yttrande över kommunrevisionens granskning av rektors roll som pedagogisk ledare Återremitterat ärende: Motion om översyn av skolorganisationen Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen på förändrad och utökad serveringsyta, Råda Rum Restaurang och Konferens.

10 191. Riktlinje för Annan särskilt anpassad bostad enligt lag om stöd och service åt vissa funktionshindrade Politiska verksamhetsmål för Individ- och familjeomsorg samt Funktionshinder Politiska verksamhetsmål för Hälsa och bistånd Politiska verksamhetsmål för Vård och omsorg Yttrande avseende kommunrevisionens rapport Granskning av kommunens insatser för arbetslösa ungdomar och övriga arbetsmarknadsåtgärder Motion om att återinföra personligt ombud för människor med psykiska funktionsnedsättningar i Härryda kommun Konkurrensutsättningsprogram för Härryda kommun Rapport från personuppgiftsombudet Utdelning av Härryda kommuns tillgänglighetspris Uppföljning av intern kontrollplan Motion om varför har vi ett oppositionsråd i Härryda kommun Ekonomisk månadsuppföljning per mars Tillfällig ändring av firmatecknare Utveckling av kommundelsstämmor Avsägelse, Anna Palmér, samt fyllnadsval Lägesrapport avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Delgivning av protokoll från råd Anmälan av delegationsbeslut Information om köp av bostäder Delgivningar.

11

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Kl 08.15 09.00 Ärende 3 Välkommen till kommunstyrelsen ordföranden har ordet

Kl 08.15 09.00 Ärende 3 Välkommen till kommunstyrelsen ordföranden har ordet Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 5 november 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Planerade beslutsärenden

Planerade beslutsärenden Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 26 mars 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 8 FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR o FRITID 2009-02-10 Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 1285 Direktfax: E-postadress: Diarienr: sven.tronne@lomma.se Barn-

Läs mer

29 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 30 Reglemente för kommunstyrelsen

29 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 30 Reglemente för kommunstyrelsen Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2015 1 Medborgarförslag om sophämtning vid fritidsfastigheter 2 Motion om att införa en egen variant av "Kan du lova?" i kommunen 3 Begäran om investeringsmedel till

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar KALLELSE Datum Sida 2016-03-14 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Thomas Werthén Förhandling enligt

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Beslut efter riktad tillsyn

Beslut efter riktad tillsyn Beslut Tingsryds kommun 2014-11 -07 Ynqve.Rehnstrom@tingsrvd.se Beslut efter riktad tillsyn av utbildning i Tingsryds kommun för asylsökande barn och barn som vistas i landet utan tillstånd Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Stadsarkivet DNR Sida 1 (5) 2015-06-10 Arkivmyndighetens beslut 2015:15 Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Nämnd Utbildningsnämnden Beslutets omfattning Enligt Arkivregler för Stockholms

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-10-08 75 (85) Plats och tid Hälsoäventyret, Tierps köping, Kl. 08.30 16.00 Beslutande Övriga närvarande Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth Gunnarsson

Läs mer

Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11

Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11 Policy för ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen i Kommunfullmäktige 2009-11-11 SVEDALA KOMMUN 2(5) Begreppsförklaring Socialstyrelsens terminologiråd har tagit beslut om revidering

Läs mer

Reviderat Drogpolitiskt handlingsprogram 2012-2014

Reviderat Drogpolitiskt handlingsprogram 2012-2014 Reviderat Drogpolitiskt handlingsprogram 2012-2014 Handläggare: Johan Sjöholm Datum: 2012-10-08 Tjörn Möjligheternas ö Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 2. Bakgrund... 4 2.1 Definition droger... 4

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Partille kommun

Beslut. efter tillsyn i Partille kommun Partille kommun efter tillsyn i Partille kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se 2 (15) Tillsyn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 7 Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 12 85 Direktfax: 040-641 13 03 E-postadress: sven.tronne@lomma.se Diarienr:

Läs mer

Ansvar för utbildning och särskilda stödinsatser i skola och barnomsorg vid placeringar i annan kommun m.m. Ersätter: 1997:202 Bilagor:

Ansvar för utbildning och särskilda stödinsatser i skola och barnomsorg vid placeringar i annan kommun m.m. Ersätter: 1997:202 Bilagor: Cirkulärnr: 2006:18 Diarienr: 2006/0876 Handläggare: Laina Kämpe Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2006-05-23 Mottagare: Barnomsorg Skola Individ- och familjeomsorg Handikappomsorg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion. Produktionen

Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion. Produktionen Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion Produktionen Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten... 3 3 Måluppfyllelse verksamhet... 3 4 Ekonomi... 4 5 Uppdrag lämnade av

Läs mer

Beslut efter riktad tillsyn

Beslut efter riktad tillsyn Lessebo kommun lnfo@lessebo.se efter riktad tillsyn av utbildning i Lessebo kommun för asylsökande barn och barn som vistas i Sverige utan tillstånd 2(12) Riktad tillsyn i Lessebos kommun Skolinspektionen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Symfonin, Skolkontoret, Ruddammsg 27, den 9 april kl. 08.30

Plats och tid Sammanträdesrum Symfonin, Skolkontoret, Ruddammsg 27, den 9 april kl. 08.30 Kallelse Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2014-04-09 Plats och tid Sammanträdesrum Symfonin, Skolkontoret, Ruddammsg 27, den 9 april kl. 08.30 Gruppmöte Kl. 12.30 Symfonin (majoriteten) Kl. 12.30

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Beslut Gävle kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Gävle kommun Beslut 2 (8) Tillsyn i Gävle kommun har genomfört tillsyn av Gävle kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Täby kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Täby kommun Beslut 2 (8) Tillsyn i Täby kommun har genomfört tillsyn av Täby kommun under HT 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2012-10-18 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 24 oktober 2012 kl 16.00 i Öckerösalen - gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Höjning av schabloner/peng 2014

Höjning av schabloner/peng 2014 Utbildningsförvaltningen Avdelningen ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-12-03 Handläggare Anne Hind Telefon: 08 50833676 Till Utbildningsnämnden 2014-12-18 Höjning av schabloner/peng

Läs mer

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1 Sid.1 Uppföljning av målen i kommunfullmäktiges budget 2007 (Används som underlag till stadens årsredovisning 2007. Respektive nämnd bifogar förteckningen i nämnden verksamhetsberättelse. Mål som inte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Innehåll. Protokoll 2016-01-11 2 av 2. 2 Detaljbudget 2016. 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav. 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande Protokoll 2 av 2 Innehåll 1 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 2 Detaljbudget 2016 4 3 Konsekvensanalys avseende besparingskrav 5 4 Konsekvensanalys avseende flyktingmottagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Konferensrummet Yxningen, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Maria Eklund, S Erik Karlsson,

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut ra\ 2015-10-23 Dnr 44-2015:6446 Nya Tidens Montessoriskola I Täby Aktiebolag Org.nr. 556591-7993 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Nya Tidens Montessoriskola I Täby Aktiebolag Dnr 44-2015:6446

Läs mer

Entreprenad och samverkan

Entreprenad och samverkan Informationsblad 1 (6) Entreprenad och samverkan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen tolkar reglerna om entreprenad och samverkan, i samband med myndighetens tillsyn. Det är med utgångspunkt i dessa

Läs mer

2015-04-08 1 (24) Underskrifter Paragrafer 24-38. Kerstin Jonasson. Kenneth Gunnarsson. Christer Niklasson

2015-04-08 1 (24) Underskrifter Paragrafer 24-38. Kerstin Jonasson. Kenneth Gunnarsson. Christer Niklasson 2015-04-08 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl.10.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Allmänt om delegering Delegeringsordningen är främst ett formellt instrument som reglerar beslutanderätten

Läs mer

Entreprenad och samverkan

Entreprenad och samverkan Juridisk vägledning Granskad september 2013 Mer om Entreprenad och samverkan Entreprenad enligt skollagen är när kommuner, landsting och enskilda huvudmän, med bibehållet huvudmannaskap, sluter avtal med

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun

Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun (Antagna i barn-och skolnämnden den 20121217) P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E F O N E - P O S T P L U S G I R O Box 803, 761 28

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

Ett gemensamt ansvar för ensamkommande barn och ungdomar

Ett gemensamt ansvar för ensamkommande barn och ungdomar Ett gemensamt ansvar för ensamkommande barn och ungdomar Mars 2011 Årligen kommer ett stort antal barn och ungdomar utan medföljande förälder eller annan legal vårdnadshavare till Sverige för att söka

Läs mer

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för förskola fritidshem - pedagogisk omsorg med enskild huvudman Antagen av: Kommunstyrelsen 2013-05-08; Ks 134 Innehåll A. Inledning...3 B. Godkännande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 16:00 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Mimmi Ingevall-Madsen, miljö- och hälsoskydds-inspektör, 8 Maria Wikström, chef Bygg-

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. i Norbergs kommun. Antagen i KF 65 2011-06-07

Arbetsmiljöpolicy. i Norbergs kommun. Antagen i KF 65 2011-06-07 Arbetsmiljöpolicy i Norbergs kommun Antagen i KF 65 2011-06-07 ARBETSMILJÖPOLICY Definition av begreppet arbetsmiljö Enligt Världshälsoorganisationen är begreppet arbetsmiljö en sammanfattande benämning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 24 februari 2010 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation

Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation 1 (11) Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation Här kan du läsa om hur Skolinspektionen tolkar reglerna om rektors möjlighet att delegera och skolors organisation, i samband med myndighetens

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92. Eira Bring, verksamhetschef Birgitta Ratcovich, sektionschef 74,75 Kerstin Rehn-Ivsjö, sekreterare

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92. Eira Bring, verksamhetschef Birgitta Ratcovich, sektionschef 74,75 Kerstin Rehn-Ivsjö, sekreterare 92 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Ewa Svensson (s) Juhani Kujansivu (s) Theo Zickbauer

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1/14 Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013.

Kommunstyrelsens ordförande har i skrivelse 2012-10-22, delvis reviderat 2012-11-05, redovisat förslag till budget 2013. 147 KS 2012/0019 Budget 2013 Ärendet Danderyds kommun visar genomgående mycket goda resultat i de kvalitetsredovisningar som görs både lokalt och på nationell nivå. Det innebär att kommunen erbjuder hög

Läs mer

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Rektorsområde förskola och grundskola Rektorsområde gymnasium Hultsfreds kommun rutiner för handläggning, utredning och beslut om mottagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 2013-05-15 Sida 1 (21) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Förtida inlösen av option för Bergesta, LB Kiel Gnarp AB, samt upptagande av lån. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Tisdag 19 januari 2016 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18 Socialnämnden 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 18 augusti 2009 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden Rossana Rothstein - bunrr01 E-post: rossana.rothstein@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-03-11 Dnr: 2015/138-GSN-002 Grundskolenämnden Delegationsordning Grundskolenämnden 2015 Förslag

Läs mer

Riktlinjer för beräkning av interkommunala avgifter för barn och unga upp till 16 år i Västerbottens län

Riktlinjer för beräkning av interkommunala avgifter för barn och unga upp till 16 år i Västerbottens län Dnr: 12RV425-1 Överenskommelse på skolchefskonferensen den 22 november 2012 om reviderade riktlinjer att gälla fr.o.m 2013-01-01 Riktlinjer för beräkning av interkommunala avgifter för barn och unga upp

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE VK300S v1.0 040416, Kallelse BoU extra nämnd 141016 bou.doc Datum 2014-10-15 1 (1) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE OBS! OBS! OBS! Ändrad tid Till: sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tid: onsdagen den

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-05-25 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-05-25 1 Socialnämnden 2010-05-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 75 Arbetsutskottets protokoll 76 Tillfälligt serveringstillstånd, Storöns Folkpark 77 Delegationsbeslut 78 Information

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-06-18

Barn- och skolnämnd Lund Öster Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-06-18 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Boklunden, Torna Hällestad, kl 17:30-18:25 Ordförande: Carolina Nordbeck (FP) Vice ordförande: Inga-Kerstin Eriksson (C) 2:e vice ordförande: Tord Persson (S) Ledamöter:

Läs mer

2010-08-31 Dnr 44-2010:117. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Backaskolan i Malmö kommun

2010-08-31 Dnr 44-2010:117. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Backaskolan i Malmö kommun 2010-08-31 Dnr 44-2010:117 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Backaskolan i Malmö kommun Beslut Föreningen Backaskolan Östra fäladsgatan 46-48 212 24 Malmö 2010-08-31 1 (2) Dnr 44-2010:117

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Uppföljning av verksamheterans åtgärder i budget 2014. 6. Nordanstigs placering i näringslivsranking.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Uppföljning av verksamheterans åtgärder i budget 2014. 6. Nordanstigs placering i näringslivsranking. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 14 augusti 2014 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av dagordning.

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-27 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.10 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd Tertialrapport nämnd april 2015 Utbildningsnämnd 1 Sammanfattning 1.1 Verksamhet Utbildningsnämndens ansvarsområden är pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, Gymnasieskola,

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2008-12-18 217 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Håkan Anderberg, (m) ordf. Henrik Kvennberg, (m) ledamot Ingrid Håkansson, (m) ledamot Lars

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Stadshuset, kl. 16.00 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (s) Lesley Holmberg (fp) Elo Larsen (s) Agneta Nilsson (s) Kerstin Ekoxe (s) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-01-20 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 20 januari 2009, kl. 14.00-19.20 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer