Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor"

Transkript

1 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (18) Datum Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information om Södertörnssamarbetet 3 Information från HR-enheten 4 Information om lokalförsörjningsfrågor 5 Information om mottagande av nyanlända 6 Revidering av fördelning av medel för asylsökande och nyanlända 7 Riktlinjer för lokalförsörjning * 8 Svar på remiss av välfärdsutredningens betänkande Ordning och reda i välfärden 9 Revidering av bolagsordningar för Tyresö Näringslivs AB och Tyresö Vindkraft AB * 10 Justering av kommunstyrelsens delegationsordning inom plan-, fastighets- och markärenden 11 Svar på motion om inrättande av äldrenämnd i Tyresö kommun * 12 Svar på motion om att utreda förutsättningarna för en kommunal barnombudsman * 13 Verksamhetsberättelse för prövning och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen under Ansökan om stadigvarande serveringstillstånd för Bistron i Trollbäcken AB på Bistro 135, Vendelsövägen 64 Med reservation för ev. tillkommande ärenden. * Ärenden som även ska behandlas i kommunfullmäktige.

2 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 2 (18) Ärende 1 Dnr 2017/KS Ekonomisk information s förslag till beslut Informationen noteras. Tillförordnade ekonomichefen Ingrid Bardh föredrar aktuella frågor om kommunens ekonomi.

3 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 3 (18) Ärende 2 Dnr 2017/KS Information om Södertörnssamarbetet s förslag till beslut Informationen noteras. Ordförande Fredrik Saweståhl (M) och kommundirektör Bo Renman informerar om aktuella frågor inom Södertörnssamarbetet.

4 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 4 (18) Ärende 3 Dnr 2017/KS Information från HR-enheten s förslag till beslut Informationen noteras. HR-chef Jonas Jansfors informerar vid sammanträdet om aktuella frågor inom HR-området.

5 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 5 (18) Ärende 4 Dnr 2017/KS Information om lokalförsörjningsfrågor s förslag till beslut Informationen noteras. Aktuella lokalförsörjningsfrågor föredras vid sammanträdet.

6 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 6 (18) Ärende 5 Dnr 2017/KS Information om mottagande av nyanlända s förslag till beslut Informationen noteras. Aktuella frågor vad gäller mottagande av nyanlända föredras vid sammanträdet.

7 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 7 (18) Ärende 6 Dnr 2017/KS Revidering av fördelning av medel för asylsökande och nyanlända s förslag till kommunstyrelsen 1. Revidering av fördelningen av medel för asylsökande och nyanlända antas. 2. Uppföljning av fördelningsmodellen för medel för asylsökande och nyanlända som skulle ha skett inför 2017 enligt kommunstyrelsens beslut den 23 augusti genomförs inte. Kommunstyrelsen beslutade den 23 augusti om en modell för fördelning av medel för asylsökande och nyanlända. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår att två delar i fördelningsmodellen revideras samt att den beslutade uppföljningen av modellen inför 2017 inte genomförs. Bilagor Tjänsteskrivelse Revidering av fördelning av medel för asylsökande och nyanlända.pdf

8 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 8 (18) Ärende 7 Dnr 2015/KS Riktlinjer för lokalförsörjning s förslag till kommunstyrelsen för förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinjer för lokalförsörjning antas. 2. Kommundirektören ges i uppdrag att följa upp tillämpningen av riktlinjerna. På uppdrag av kommunledningsutskottet har kommunstyrelseförvaltningen tagit fram förslag till riktlinjer för lokalförsörjning till kommunstyrelsen för slutgiltigt antagande i kommunfullmäktige. Syftet är att arbeta med lokalförsörjning efter en enhetlig strategi och skapa en samsyn i dessa frågor. Lokalkostnader utgör en betydande del av verksamhetens kostnader och bedömningen är att genom en väl fungerande lokalförsörjningsprocess kan kostnaderna optimeras. Handlingar är under utarbetande.

9 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 9 (18) Ärende 8 Dnr 2017/KS Svar på remiss av välfärdsutredningens betänkande Ordning och reda i välfärden s förslag till kommunstyrelsen Remiss av välfärdsutredningens betänkande Ordning och reda i välfärden, SOU 2016:78, besvaras med ordförandeutlåtandet från kommunstyrelsens ordförande. Välfärdsutredningens betänkande Ordning och reda i välfärden, SOU 2016:78, har skickats ut på remiss. Betänkandet föreslås besvaras med ordförandeutlåtandet från kommunstyrelsens ordförande. Betänkandet finns tillgängligt att läsa på Ordförandeutlåtande Utredningen har haft i uppdrag att föreslå ett nytt regelverk för offentlig finansiering av privat utförda välfärdstjänster. Uppdraget har omfattat verksamhet inom skolväsendet och äldreomsorgen samt sådan hälso- och sjukvård som omfattas av hälso- och sjukvårdslagen. Vidare omfattas hem för vård och boende och all verksamhet enligt socialtjänstlagen som bedrivs i privat regi liksom all verksamhet som är kopplad till insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det nya regelverket föreslås innehålla en rörelseresultatsbegränsning satt till 7 procentenheter plus statslåneräntan. All rörelsevinst över taket ska återinvesteras i verksamheten. Endast juridiska personer som har tillstånd ska få ta emot offentlig finansiering inom välfärdssektorerna. Utredningen föreslår även att nya regler införs som underlättar för den idéburna sektorn att delta i utförandet av välfärdstjänster. Tidigare rådde vad som kan liknas vid en samsyn mellan Allianspartierna och Socialdemokraterna vad gäller vinster i välfärden. Frågans fokus handlade om kvaliteten. I botten ligger således ett samstämt perspektiv: valfrihet och mångfald är bra och vinster inget problem om kvalitet ses som det överordnade. Välfärdsdebatten måste handla om hur välfärden ska fungera inte om ett ideologiskt drivet motstånd mot privata utförare och valfrihet. Fördelen med utredningen är dock att det gjorts tydligt att det inte finns

10 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 10 (18) någon faktisk anledning att införa ett vinsttak undan endast en politisk övertygelse. Fokus måste hamna på vad Sverige behöver och det är fler som investerar och driver välfärdsverksamhet. Redan idag bygger privata vårdbolag vart fjärde äldreboende i Sverige. Det är en trend som ökar då många kommuner saknar resurser att bygga i egen regi. I Tyresö kommun drivs 36 procent av förskoleplatserna i privat regi och 23 procent av skolbarnen går inte i kommunens egna skolor. Inom äldreomsorgen bedrivs cirka 50 procent av externa utförare. Valfriheten uppskattas av våra kommuninvånare. Det skulle krävas stora resurser från kommunen om de privata utförarna valde att lägga ned verksamheten.

11 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 11 (18) Ärende 9 Dnr 2017/KS Revidering av bolagsordningar för Tyresö Näringslivs AB och Tyresö Vindkraft AB s förslag till kommunstyrelsen för förslag till kommunfullmäktige Reviderade bolagsordningar för Tyresö Näringslivs AB och Tyresö Vindkraft AB antas. I ärendet lämnas förslag på reviderade bolagsordningar för Tyresö Näringslivs AB och Tyresö Vindkraft AB. Eftersom att bolagen inte längre kommer att ha någon verkställande direktör revideras de skrivningar som finns angående den verkställande direktören. Med hänsyn till den begränsade verksamhet som bedrivs i bolagen och med beaktande av bolagens framtid har behovet av en verkställande direktör ansetts vara omotiverad. I samband med denna revidering genomförs också en korrekturläsning med tillhörande justering. I bilagorna har ändringarna markerats med gul färg och genomstruken text. Bilagor Tjänsteskrivelse Revidering av bolagsordningar för Tyresö Näringslivs AB och Tyresö Vindkraft AB.pdf Bolagsordning för Tyresö Näringslivs AB.pdf Bolagsordning för Tyresö Vindkraft AB.pdf

12 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 12 (18) Ärende 10 Dnr 2017/KS Justering av kommunstyrelsens delegationsordning inom plan-, fastighets- och markärenden s förslag till kommunstyrelsen 1. Delegat för delegation C6 i kommunstyrelsens delegationsordning Förvärv samt överenskommelse eller ansökan om fastighetsbildning enligt FBL, LL, AL och PBL för genomförande av detalj- eller fastighetsplan ändras från miljö- och samhällsbyggnadsutskottet till förvaltningschef. 2. Delegationsbesluten anmäls till miljö- och samhällsbyggnadsutskottet. På förslag från stadsbyggnadsförvaltningen föreslår kommunstyrelseförvaltningen att delegationen i kommunstyrelsens delegationsordning om förvärv samt överenskommelse eller ansökan om fastighetsbildning för genomförande av detalj- eller fastighetsplan ändras från miljö- och samhällsbyggnadsutskottet till chefen för stadsbyggnadskontoret för att skapa en rationellare hantering. Besluten ska anmälas till miljö- och samhällsbyggnadsutskottet. Bilagor Tjänsteskrivelse Justering av kommunstyrelsens delegationsordning.pdf Förslag till reviderad delegationsordning för kommunstyrelsen.pdf

13 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 13 (18) Ärende 11 Dnr 2016/KS Svar på motion om inrättande av äldrenämnd i Tyresö kommun s förslag till kommunstyrelsen för förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad. Sverigedemokraterna Per Carlberg och Jörgen Bengtsson har lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att ge kommunstyrelsen i uppdrag att inrätta en äldrenämnd i Tyresö kommun samt att ge denna immunitet. Kommunstyrelsens ordförande besvarar motionen i nedan ordförandeutlåtande. Ordförandeutlåtande Sverigedemokraterna Per Carlberg och Jörgen Bengtsson föreslår kommunfullmäktige besluta ge uppdrag till kommunstyrelsen att inrätta en äldrenämnd i Tyresö kommun samt att ge denna immunitet. Inrättandet av en äldrenämnd har diskuterats såväl inom Alliansen som tillsammans med det kommunala pensionärsrådet och det finns enighet i att detta är något bra. Gruppen äldre är växande och med en äldrenämnd i kommunen skulle sannolikt frågor som rör äldres behov och rättigheter i olika avseenden såsom vård, omsorg och samhällsplanering få ett större fokus. Viktigt för att alla ska känna sig sedda och lyssnade till. Men samtidigt är en ny nämnd inget som hastas fram mitt i en mandatperiod. Det skulle inte vara gynnsamt för våra förvaltningars och verksamheters ordning och arbetsro. Sverigedemokraterna behöver emellertid inte vänta länge. Under nästa år kommer alla partier få möjligheter att diskutera kring den nämndstruktur som ska gälla i Tyresö för perioden Att vi redan nu vet var Sverigedemokraterna står i frågan är välkommet. Det som däremot som föreslås i att-sats 2; Kommunfullmäktige beslutar om att den nya Äldrenämnden får immunitet, ställer vi oss inte bakom. Anledningen är att förslaget helt enkelt strider mot lagen. Full konstitutionell immunitet är det i Sverige endast kungen som har. Begränsad sådan har statsråd i regeringen. Att Sverigedemokraterna nu föreslår att Tyresö

14 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 14 (18) kommun beslutar ge en politisk nämnd i en förvaltningsmyndighet straffrättslig ansvarsfrihet tyder på viss okunskap om konstitutionell rätt. Med ovanstående som bakgrund föreslår Alliansen att motionen anses besvarad. Bilagor Motion om inrättande av äldrenämnd i Tyresö kommun.pdf

15 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 15 (18) Ärende 12 Dnr 2015/KS Svar på motion om att utreda förutsättningarna för en kommunal barnombudsman s förslag till kommunstyrelsen för förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Peter Bylund, Marie Åkesdotter och Rickard Ljung från Miljöparitet har lämnat en motion till kommunfullmäktige om att utreda förutsättningarna för en kommunal barnombudsman. Kommunstyrelseförvaltningen har tagit fram förslag till svar på motionen och föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen. behandlade ärendet den 22 september 2016 och beslutade då att remittera motionen till barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden. Nämnderna har nu behandlat motionen och föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen. Bilagor Kultur-och fritidsnämnden protokollsutdrag pdf Socialnämndens protokollsutdrag pdf Barn- och utbildningsnämnden protokollsutdrag pdf s protokollsutdrag pdf Motion om att utreda förutsättningarna för en kommunal barnombudsman.pdf

16 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 16 (18) Ärende 13 Dnr 2017/KS Verksamhetsberättelse för prövning och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen under 2016 s förslag till beslut Verksamhetsberättelsen för prövning och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen 2016 noteras. Kvalitetsenheten har lämnat en verksamhetsberättelse för arbetet med prövning och tillsyn enligt alkohollagen och tillsynen enligt tobakslagen under Bilagor Verksamhetsberättelse alkohol och tobak 2016.pdf

17 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 17 (18) Ärende 14 Dnr 2016/KS Ansökan om stadigvarande serveringstillstånd för Bistron i Trollbäcken AB på Bistro 135, Vendelsövägen 64 s förslag till beslut Ansökan från Bistron i Trollbäcken AB, , om stadigvarande serveringstillstånd för allmänheten på Bistro 135, Vendelsövägen 64 avslås med stöd av 8 kap 12 alkohollagen. Motivering till beslutet finns i förvaltningens tjänsteskrivelse. Bistron i Trollbäcken AB, , har ansökt om stadigvarande serveringstillstånd på restaurang Bistro 135, Vendelsövägen 64. Ansökan gäller servering av alla slags alkoholdrycker till allmänheten med serveringstiderna inomhus och på uteserveringen. Kvalitetsenheten bedömer att kraven på lämplighet i 8 kap 12 alkohollagen inte är uppfyllda och att ansökan därför ska avslås. Ärendehandlingarna skickas ut med brevpost av sekretesskäl. Bilagor Information om hur man överklagar beslut enligt alkohollagen.pdf

18 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 18 (18) Ärenden som tillkommer till kommunstyrelsen och bereds i andra organ Via miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Antagande Kryddvägen etapp 3 * Marköverlåtelseavtal Kryddvägen etapp 3 * Svar på motion om skjutbanan i Gimmersta * * Ärenden som även ska behandlas i kommunfullmäktige

2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor. 5 Information om mottagande av nyanlända

2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor. 5 Information om mottagande av nyanlända ÄRENDELISTA 1 (20) Ärenden 1 Ekonomisk information 2 Information om Södertörnssamarbetet 3 Information från HR-enheten 4 Information om lokalförsörjningsfrågor 5 Information om mottagande av nyanlända

Läs mer

3 Information om mottagande av nyanlända. 5 Information om IT- och digitaliseringsfrågor

3 Information om mottagande av nyanlända. 5 Information om IT- och digitaliseringsfrågor KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2018-08-29 Tid 13:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information om Södertörnssamarbetet

Läs mer

20 Marköverlåtelseavtal gällande del av Näsby 4:1469 och Basilikan 1 * 21 Antagande av detaljplan för bostäder vid Basilikagränd *

20 Marköverlåtelseavtal gällande del av Näsby 4:1469 och Basilikan 1 * 21 Antagande av detaljplan för bostäder vid Basilikagränd * ÄRENDELISTA 1 (32) Ärenden 19 Kommundirektörens rapport februari 20 Marköverlåtelseavtal gällande del av Näsby 4:1469 och Basilikan 1 * 21 Antagande av detaljplan för bostäder vid Basilikagränd * 22 Antagande

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 3 Information om mottagande av nyanlända

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 3 Information om mottagande av nyanlända KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2016-12-21 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information

Läs mer

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (17) Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Information från Hemsö om förslag

Läs mer

99 Information om Södertörnssamarbetet. 100 Meddelande till kommunledningsutskottet. 103 Personuppgiftsombud för kommunstyrelsen

99 Information om Södertörnssamarbetet. 100 Meddelande till kommunledningsutskottet. 103 Personuppgiftsombud för kommunstyrelsen ÄRENDELISTA 1 (18) Ärenden 98 Ekonomisk information 99 Information om Södertörnssamarbetet 100 Meddelande till kommunledningsutskottet 101 Återrapport från barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden

Läs mer

148 Information om Södertörnssamarbetet. 149 Information om mottagande av nyanlända. 150 Information om lokalförsörjningsfrågor

148 Information om Södertörnssamarbetet. 149 Information om mottagande av nyanlända. 150 Information om lokalförsörjningsfrågor ÄRENDELISTA 1 (21) Ärenden 147 Ekonomisk information 148 Information om Södertörnssamarbetet 149 Information om mottagande av nyanlända 150 Information om lokalförsörjningsfrågor 151 Information från HR-enheten

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 3 Information om mottagande av nyanlända

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 3 Information om mottagande av nyanlända KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (21) Datum 2017-12-18 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Reviderade riktlinjer för biståndshandläggning inom äldreomsorgen

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Reviderade riktlinjer för biståndshandläggning inom äldreomsorgen KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (15) Datum 2017-06-14 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Ekonomisk uppföljning per maj 2 Reviderade

Läs mer

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38) Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-02 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-06-15 Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Läs mer

90 Information om mottagande av nyanlända. 91 Information om IT- och digitaliseringsfrågor

90 Information om mottagande av nyanlända. 91 Information om IT- och digitaliseringsfrågor ÄRENDELISTA 1 (23) Ärenden 87 Information om lokalförsörjningsfrågor 88 Ekonomisk information 89 Information om Södertörnssamarbetet 90 Information om mottagande av nyanlända 91 Information om IT- och

Läs mer

147 Information om mottagande av nyanlända. 149 Information om IT- och digitaliseringsfrågor

147 Information om mottagande av nyanlända. 149 Information om IT- och digitaliseringsfrågor ÄRENDELISTA 1 (26) Ärenden 145 Ekonomisk information 146 Information om Södertörnssamarbetet 147 Information om mottagande av nyanlända 148 Information om lokalförsörjningsfrågor 149 Information om IT-

Läs mer

Datum Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 3 Anmälan och besvarande av interpellationer

Datum Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 3 Anmälan och besvarande av interpellationer KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (20) Datum 2015-04-16 Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7 Ordförande Sekreterare Mats Fält Rebecca Berlin Dagordning 1 Anmälan av nya motioner 2 Anmälan och

Läs mer

Datum Tid 18:30 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport maj Kommunal borgen Tyresö Strands båtklubb *

Datum Tid 18:30 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport maj Kommunal borgen Tyresö Strands båtklubb * KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (17) Datum 2015-05-12 Tid 18:30 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Kommundirektörens rapport maj 2015 2 Kommunal

Läs mer

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (7) Datum 2015-11-24 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Ulrica Riis-Pedersen Rebecca Berlin Dagordning 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015 2 Program

Läs mer

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-12-21 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Uppföljning av granskning av handläggning

Läs mer

32 Investeringsbeslut för Fornuddens nya skola och idrottshall. 35 Information om Södertörnssamarbetet. 36 Information om mottagande av nyanlända

32 Investeringsbeslut för Fornuddens nya skola och idrottshall. 35 Information om Södertörnssamarbetet. 36 Information om mottagande av nyanlända ÄRENDELISTA 1 (38) Ärenden 32 Investeringsbeslut för Fornuddens nya skola och idrottshall 33 Yngre medarbetares syn på arbetslivet 34 Ekonomisk information 35 Information om Södertörnssamarbetet 36 Information

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-02-21 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00 10:55 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport april Information om kameraövervakning i kommunen

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport april Information om kameraövervakning i kommunen KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (24) Datum 2015-04-21 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Rebecca Berlin Dagordning 1 Kommundirektörens rapport april 2015 2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Kommunfullmäktige (5) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ansvar för verksamheter som bedrivs med kommunala utförare

Kommunfullmäktige (5) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ansvar för verksamheter som bedrivs med kommunala utförare Kommunfullmäktige 2015-05-18 1(5) 18 Ändring av social- och äldrenämndens reglemente med anledning av att kommunstyrelsens välfärdsutskott upphör och inrättande av social- och omsorgskontor (KS/2015:143)

Läs mer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (15) Datum 2018-06-14 Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7 Ordförande Sekreterare Mats Fält Päivi Sandholm Dagordning 1 Anmälan och besvarande av frågor 2

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

63 Redovisning av uppdrag om användning av lokaler i gymnasiet

63 Redovisning av uppdrag om användning av lokaler i gymnasiet ÄRENDELISTA 1 (34) Ärenden 63 Redovisning av uppdrag om användning av lokaler i gymnasiet 64 Redovisning av uppdrag att utreda möjligheten att starta en skrivar-/författarskola i Kulturskolans regi * 65

Läs mer

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38)

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Förvaltningsyttrande Sida 1 (6) 2017-06-19 Handläggare Carolina Morales Telefon: 08-508 25 146 Till Socialnämnden 2017-08-22 Välfärdsutredningens

Läs mer

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (8) Datum 2019-05-24 Vår referens Malin Midler Norén Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Revidering av delegationsordning ASN-2019-1000 Sammanfattning

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Justering av tillståndsavgifter enligt alkohollagen. (AU 401) KS 2013-426

Justering av tillståndsavgifter enligt alkohollagen. (AU 401) KS 2013-426 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 21 (AU 401) KS 2013-426 KF Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Datum Tid 09:00 11:45 Sammanträdesrummet Bollmora

Datum Tid 09:00 11:45 Sammanträdesrummet Bollmora SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Datum Tid 09:00 11:45 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Beslutande Övriga deltagare Se närvarolista Se närvarolista Justeringens plats och tid Kommunkansliet 2015-10-26 Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 153 Dnr KS/2018:273. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 153 Dnr KS/2018:273. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-10-15 1 (1) Sida 153 Dnr KS/2018:273 Revidering av avgifter för serveringstillstånd, folköl, tobak och receptfria läkemedel Bakgrund

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

30 FÖREDRAGNINGSLISTA

30 FÖREDRAGNINGSLISTA 30 FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-05-19 10 (15) KOMMUNFULLMÄKTIGE Dnr KSF 2013/339 6 Svar på motion från Kristdemokraterna avseende integration av ensamkommande flyktingbarn. Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-06-19 1 (1) Sida 153 Dnr KS/2018:273 Avgifter för tobaksförsäljning- till KF Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade 2018-11-27/ 157 om

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-03 121 Revidering av socialnämndens reglemente (SN 2015.162) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll 2015-02-10 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn, kl. 10:00-10:40 ande S Kenneth Persson, ordförande

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 29 januari 2018, 24 Diarienummer KS.2017.420 och OAN.2017.164 Reglementet träder i kraft den 1 mars 2018 1 (4) Reglemente

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (9) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-04-18 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00-10:45 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Kenneth Persson,

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2016-04-26 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Kenneth Persson, ordförande, 21-23 Borlänge S Christina

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Utredning av konsekvenserna av vinstförbud i välfärden Skrivelse av Anna König Jerlmyr (M) och Lotta Edholm (L)

Utredning av konsekvenserna av vinstförbud i välfärden Skrivelse av Anna König Jerlmyr (M) och Lotta Edholm (L) PM 2017:259 RI (Dnr 108-1418/2017) Utredning av konsekvenserna av vinstförbud i välfärden Skrivelse av Anna König Jerlmyr (M) och Lotta Edholm (L) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl 15.10-16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Ingrid

Läs mer

Taxa för godkännande av fristående förskolor

Taxa för godkännande av fristående förskolor PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 118 Dnr KS/2019:246-100 2019-05-29 1/2 Taxa för godkännande av fristående förskolor Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta styrdokument

Läs mer

Datum Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 5 Riktlinjer för internationellt samarbete i Tyresö kommun

Datum Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 5 Riktlinjer för internationellt samarbete i Tyresö kommun KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (32) Datum 2015-09-10 Tid 18:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7 Ordförande Sekreterare Mats Fält Ulrika Westberg Josephson Dagordning 1 Anmälan av nya motioner

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för socialnämnden Beslutsdatum: 2016-05-17, 81 Dokumentansvarig

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

I stället för Kenneth Persson (S) Övriga deltagare

I stället för Kenneth Persson (S) Övriga deltagare 1 Plats och tid Sundborn, kl. 10:00 10:50 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun S Joakim Lundgren Smedjebackens kommun C Kjell Andersson Gagnefs kommun S Marina Forslund Säters kommun Tjänstgörande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Remissvar- Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38) Diarienr KLF 2017/792

Remissvar- Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38) Diarienr KLF 2017/792 REMISSVAR 1 (2) Ärendenr Kvalitet och planering 2017-06-15 2017/190-1.3.1.1 Sven Teglund Remissvar- Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden (SOU 2017:38) Diarienr KLF 2017/792 Kommunens

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Kommunens skuldrådgivare informerar om sitt arbete

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Kommunens skuldrådgivare informerar om sitt arbete KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (5) Datum 2017-10-10 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Ulrica Riis-Pedersen Päivi Sandholm Dagordning 1 Kommunens skuldrådgivare informerar om sitt arbete 2 Uppföljning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (7) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-10-17 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-10:45 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 33 Utsändningsdag: Tisdagen den 26 november 2013 V 49 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämnden Tisdag 3 December Socialnämnden kallas till sammanträde Tisdag 3 december 2013, kl 11.00,

Läs mer

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdagen den 21 juni 2017, kl. 09.35-09.45 Plats Largen, Alceahuset, Akersberga Närvarande Enligt bifogad närvarolista Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2018-08-29 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Carl Lidén Högselius Dagordning 1 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 2 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 (13) Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-10:45 ande S Kenneth Persson, ordförande Borlänge

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen, plan 1 kommunhuset. 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning

Datum Tid 18:30 Myggdalen, plan 1 kommunhuset. 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-05-23 Tid 18:30 Plats Myggdalen, plan 1 kommunhuset Ordförande Sekreterare Dick Bengtson Lena Riddervold Dagordning 1 Delårsrapport med mål- och budgetuppföljning

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN. Kommunhuset, sammanträdesrum Rodret. Övriga Ann-Christine Larsson personalchef

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN. Kommunhuset, sammanträdesrum Rodret. Övriga Ann-Christine Larsson personalchef STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 16:00 16:45 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Rodret Ledamöter Se närvarolista Övriga Ann-Christine Larsson personalchef Erica Bjärsved ekonomichef Anette Oscarsson

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 3 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information från fastighetsenheten november 2015

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 3 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information från fastighetsenheten november 2015 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (37) Datum 2015-11-26 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Kommunpolisen informerar 2 Ekonomisk information

Läs mer

Avgifter enligt alkohollagen 2010:1622 samt tobakslagen 1993:581 (SBU 12) Bilaga KS 2013/47/1-2

Avgifter enligt alkohollagen 2010:1622 samt tobakslagen 1993:581 (SBU 12) Bilaga KS 2013/47/1-2 Avgifter enligt alkohollagen 2010:1622 samt tobakslagen 1993:581 (SBU 12) Bilaga KS 2013/47/1-2 ~~~ SALAlaga KS 2013/47/1 ~KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOll SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-02-12

Läs mer

Ärendelista Ks 1495/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 1495/ Val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 1495/2016 Kommunfullmäktige Datum: 2017-01-25 Klockan: 09:00 ca 17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Information om ny teknik i Sessionssalen 2 Val av protokollsjusterare och bestämmande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (13) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-11-14 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Kenneth Persson,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 (13) Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, Plats och tid socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:40 ande S Kenneth Persson, ordförande Borlänge S Christina Knutsson, 85-86,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017 Sid Justering... 2 Dagordning... 3 32 Donationsmedelsrapport 2016... 4 33 Information om socialnämndens

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 14 juni 2018 Datum 2018-06-14 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 14 juni 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

1 Beslut om samråd för bostäder och hotell vid Bäverbäcken. 2 Beslut om antagande för ändring av detaljplan för Brevik 1:99

1 Beslut om samråd för bostäder och hotell vid Bäverbäcken. 2 Beslut om antagande för ändring av detaljplan för Brevik 1:99 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (15) Datum 2017-05-22 Tid 08:30 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Jennifer Peel Dagordning 1 Beslut om samråd för bostäder och hotell vid Bäverbäcken 2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Christina Knutsson 67-69,71-76 Gunilla Franklin 70

Christina Knutsson 67-69,71-76 Gunilla Franklin 70 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Lokal: Sundborn, kl. 10:00 11:15 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun 67-69, 71-76 S Joakim Lundgren Smedjebackens kommun C Kjell Andersson Gagnefs

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20

Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-17 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:20 ande S Kenneth

Läs mer