1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. 3. Revidering av taxa för äldre och funktionshindrade Överenskommelse om mottagande av asylsökande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning. 6. Försäljning av del av Solsten 1: Yttrande över 2013 års avstämning av regionalt trafikförsörjningsprogram och förslag till övergripande prioriteringar för Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. 9. Medborgardialog om framtida bostadsutbyggnad i Rävlanda. 10. Medborgarförslag om att förbättra trafiken men bevara vallen. 11. Markförvärvsprogram Ändring av firmateckning. 13. Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. 14. Förvaltningens strategi för arbetet med att motverka funktionshinder. 15. Inrättande av årets tillgänglighetspris. 16. Medborgarförslag om simhall i Mölnlycke. 17. Statistiska uppgifter per den 30 september Delgivning av protokoll från utskott och råd. 19. Anmälan av delegationsbeslut. 20. Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 20 januari 21. Information från Business Region Göteborg.

2 22. Redovisning av medarbetarenkät Utbyggnad av öppet stadsnät i Härryda kommun. 24. Information om översyn och revidering av riksintresse för friluftsliv i Västra Götalands län. 25. Rapporter. Sammanträde den 27 januari 26. Utbyggnad av öppet stadsnät i Härryda kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal m.m. Sammanträde den 3 februari 27. Avveckling av avtal avseende leverans av vindkraftverk. 28. Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska del Upphandling av familjerådgivning. 30. Överenskommelse om samverkansregler mellan hälso- och sjukvård, forskning och industri. 31. Reviderade riktlinjer för Västbus. 32. Yttrande avseende översyn och revidering av riksintresse för friluftsliv i Västra Götalands län. 33. Yttrande avseende utökning av reservationsområdet samt nya föreskrifter m.m. för naturreservatet Klippan. 34. Medborgarförslag om utomhusgym. 35. Medborgarförslag om lekplats och grönområde för Landvetterbor att mötas på. 36. Motion om tilläggsbelysning av anslutningsvägar till Finnsjöns motionsspår. 37. Organisationsförändring med tillhörande budgetjusteringar mellan sektorn för socialtjänst och sektorn för teknik och försörjningsstöd. 38. Revidering av arvodesreglementet. 39. Politiska inriktningsmål för individ- och familjeomsorg. 40. Politiska inriktningsmål för trafik.

3 41. Yttrande i laglighetsprövning av kommunfullmäktiges beslut avseende granskningsrapport. 42. Statistiska uppgifter per den 31 oktober Delgivning av protokoll från utskott och råd. 44. Anmälan av delegationsbeslut. 45. Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 17 februari 46. Information från Vattenfall Eldistribution AB. 47. Information från Göteborgs Insjörike och Bjerkne & Co om destinationsstudie. 48. Kommunens kvalitet i korthet. 49. Information om systematiskt kvalitetsarbete i sektorn för utbildning och kultur. 50. Rapporter. Sammanträde den 3 mars 51. Antagande av entreprenör för utbyggnad av Småstugevägen i Mölnlycke. 52. Antagande av entreprenör för anläggande av Länsmansparken Landvetter centrum. 53. Årsredovisning Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2013 års budgetavvikelser. 55. Förslag till anvisningar för budget/plan Medborgarförslag om att ta in adekvat konflikthanteringshjälp för skolorna. 57. Medborgarförslag om söndagsöppet bibliotek. 58. Motion angående författarfristad. 59. Internationella skolan under ett tak. 60. Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola. 61. Motion angående Fas Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Solsidan Restaurang & Bistro.

4 63. Medborgarförslag om busskur hållplats Kalkstensvägen. 64. Medborgarförslag om komplettering av Strategi för övertagande av enskilda vägar i tätort 65. Förvärv av del av fastigheten Landvetter 2: Överenskommelse avseende framtida exploatering i Landvetter Södra. 67. Årsredovisning 2013, verksamheten för vattentjänster. 68. Årsredovisning 2013 för verksamheten för avfallstjänster. 69. Statistiska uppgifter per den 30 november Delgivning av protokoll från utskott och råd. 71. Anmälan av delegationsbeslut. Sammanträde den 10 mars 72. Kommun- och sektorsövergripande områden miljö, energipolitiskapolitiska inriktningsmål och folkhälsa. 73. Verksamhetsberättelse 2013 för sektorn för samhällsbyggnad. 74. Verksamhetsberättelse 2013 för sektorn för utbildning och kultur. Sammanträde den 14 mars 75. Verksamhetsberättelse 2013 för sektorn för socialtjänst. 76. Verksamhetsberättelse 2013 för sektorn för administrativt stöd. 77. Verksamhetsberättelse 2013 för sektorn för teknik- och försörjningsstöd. 78. Verksamhetsberättelse 2013 för Härryda kommuns förvaltning. Kommunstyrelsens informationssammanträde 17 mars 79. Antagande av entreprenör för tillbyggnad av Bygården. 80. Konsekvensbedömning av alternativa intagsplatser för råvatten i nedsjöarna. 81. Kompetensförsörjning inom VA. 82. Information om strategi för övertagande av enskilda vägar i tätorter. 83. Information om utredning av gång- och cykelbana längs Landvettersjön.

5 Sammanträde den 31 mars 84. Yttrande angående förslag till regional folkhälsomodell. 85. Etablering av konceptet ökad trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik. 86. Vägledning för rehabilitering och habilitering inom öppenvård för vuxna personer arbetsterapeuter och sjukgymnasters ansvar. 87. Underlag för samhällsplanering för sektorn för socialtjänsts verksamhetsområde på längre sikt med start Motion angående Finnsjöns friluftsområde. 89. Uppdrag om att genomföra en förstudie för en möjlig cykelbana längs sträckan Landvetter Mölnlycke. 90. Medborgarförslag om köbevakning på Bråta och Råssa. 91. Motion om stöd till solenergi. 92. Antagande av detaljplan för Bårhult 1:112 m fl, Bårhults företagspark II. 93. Utredning om gatukostnader inom förslag till detaljplan för Bårhult 1:112 m fl, Bårhults företagspark II. 94. Avsiktsförklaring om samarbete inom samhällsplanering i stråket Göteborg Borås. 95. Yttrande över samrådsunderlag om förstärkning av elnätet till Landvetter, Nya 130 kv regionnätsledningar. 96. Taxor för räddningstjänsten Storgöteborg Ekonomisk månadsuppföljning per februari Motion angående högre kravsättning vid offentlig upphandling. 99. Reviderad utredning avseende befolkningsutveckling Översyn av politiska inriktningsmål för barn och unga Förslag till politiska inriktningsmål för vatten och avlopp Redovisning av medborgarförslag per april Kommunfullmäktiges sammanträden år Statistiska uppgifter per den 31 december 2013 och per den 31 januari 2014.

6 105. Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde 14 april 107. Information om elnätet Överläggning om politiska verksamhetsmål för trafik Överläggning om politiska verksamhetsmål för myndighetsutövning och hälso- och sjukvård Överläggning om politiska verksamhetsmål för individ- och familjeomsorg Överläggning om politiska verksamhetsmål för idéburna organisationer Överläggning om politiska verksamhetsmål för alkohol, narkotika, doping, tobak och spel Information om Villa Roskullen. Sammanträde den 28 april 114. Antagande av entreprenör för ombyggnad av Råda torg Ramavtal för VA-entreprenadtjänster VA-omläggning Mölnlycke fabriker Programmål för det specialutformade programmet handel och service Yttrande över ansökan från Hermods AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad (dnr :1025) 119. Yttrande över ansökan från Thorengruppen AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad (dnr :1063) 120. Yttrande över ansökan från Thorengruppen AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs Stad (dnr :868) 121. Motion om utökning av antalet ungdomspraktikplatser Verksamhetsuppföljning hemtjänst Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Pizzeria Viktoria Patientsäkerhetsberättelse för sektorn för socialtjänst i Härryda kommun år 2013.

7 125. Medborgarförslag om standardmjölk, smör och Bregott i barnomsorg och äldreomsorg Medborgarförslag om hundrastgårdar Medborgarförslag om motionsslinga i Gallhålan Utvidgning av strandskyddsområden i Härryda kommun Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:153 m fl, Stenhuggeriet, i Mölnlycke Exploateringsavtal inom detaljplaneområdet i Stenhuggeriet Riktlinjer för exploateringsverksamheten Motion om resekostnader för ungdomar med funktionsnedsättning Medborgarförslag om rutiner i hanteringen av detaljplaneärenden Markanvisningstävling i Enebacken i Mölnlycke Försäljning av del av Björröd 1: Motion om regionens modernaste resecentrum Försäljning av del av Landvetters-Backa 3: Yttrande över förslag till ändring i trafikförordningen och vissa andra frågor rörande parkeringstillstånd för personer med funktionshinder Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter Flytt av tennisbanor vid Björnmossen i Pixbo Förändring av politiska verksamhetsmål för miljö Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende kommunens efterlevnad av reseoch representationspolicy Avsägelse Jan Johansson, samt fyllnadsval Statistiska uppgifter per den 28 februari Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar

8 Kommunstyrelsens informationssammanträde 12 maj 148. Lokal uppföljning av den lokala ungdomspolitiken - LUPP Redovisning av medborgardialogen Framtida bostadsutbyggnad i Rävlanda Redovisning av medborgardialogen Framtida boende för personer med funktionsnedsättning Kompetenskrav inom förskolan Speciallärare och specialpedagoger inom grundskolan Ekonomisk månadsuppföljning per mars Information om ensamkommande flyktingbarn Personalinformation enligt kommunstyrelsens uppsiktsplikt Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda. Sammanträde den 26 maj 157. Antagande av entreprenör för byggnation av ridbana m m i Tahult i Landvetter Upphandling av entreprenör för allvädersbanor i Landvetter Ekonomisk månadsuppföljning per mars Medborgarförslag om söndagsöppet bibliotek Namngivning av bostadsområde i Östra Mölnlycke Hulebäcksgymnasiets organisation läsåret 2014/ Politiska verksamhetsmål för alkohol, narkotika, doping, tobak och spel Politiska verksamhetsmål för individ- och familjeomsorg Politiska verksamhetsmål för hälsa och bistånd Politiska verksamhetsmål för kommunens samverkan med idéburna organisationer Politiska verksamhetsmål för trafik Antagande av detaljplan för del av Rydet 1:4 m fl, bostäder vid skolan i Hällingsjö Markförvärv av del av fastigheten Hindås 1:123.

9 170. Antagande av detaljplan för del av Hönekulla 1:3 m fl, cirkulationsplats och bostäder m m vid Benarebyvägen i Mölnlycke Motion angående giftfri vardag i kommunen Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) Tillfällig ändring av firmateckning Uppföljning av intern kontroll Uppräkning av taxor för sotning och brandskyddskontroll i enlighet med sotningsindex Översyn av kommunstyrelsens arbetsformer Ändring av bestämmelser för kommunstyrelsens ekonomiutskott Mottagare av kommunens tillgänglighetspris Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 18 augusti 183. Antagande av entreprenör för tennisbanor i Pixbo Information om handelsutredning Härryda kommun Redovisning av medborgardialogen Hindås station Information om remiss angående förslag till principer för tillköp av färdbevis Bredbandsstrategi en lägesrapport Information om förvaltningens förslag till budget/plan Sammanträde den 1 september 189. Antagande av entreprenör för Enebacken etapp Yttrande över ansökan om nytt tillstånd enligt Miljöbalken för utökad flygverksamhet på Göteborg Landvetter flygplats Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen 2015/ /2019.

10 192. Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen 2015/ / Uppdrag gällande studie- och yrkesvägledning Motion angående viktig fråga, om ett långsiktigt arbete för att förebygga främlingsfientlighet och rasism Uppdrag gällande organisationen inom skolan utifrån skolverkets tolkning av skollagen Yttrande över kommunrevisionens rapport Granskning av arbetssituationen för biståndsbedömarna i Härryda kommun Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende assistansersättning Införande av arbetssättet Äldres Behov i Centrum Uppdrag gällande fritidsverksamhet för barn och unga IT-strategi för Härryda kommun Försäljning av del av Björröd 1: Medborgarförslag om att förlänga vägräcke, bussgatan, Lunnaskolan och Lunnatorpet Motion om kollektivtrafik Motion om kollektivtrafik till Landvetter flygplats Motion om busstrafik till Landvetter flygplats Motion angående cykelbana mellan Härryda och Rya Ändring av plan- och bygglovtaxa Förvärv av del av fastigheten Landvetter 3: Motion om kommunens uttag av gatukostnadsersättningar Motion om hantering av gatukostnader Upprättande av detaljplan för Långenäs 1:10 m fl, norr om Abborrtjärnsvägen, i Mölnlycke Framtida bostadsutbyggnad i Rävlanda Ekonomisk månadsuppföljning per juni Amorteringsplan för Hindås tennisklubb.

11 215. Motion om finansiell långtidsplan Ändring av reglemente för valnämnden Instruktion för rådet för idéburna organisationer Reglemente för partistöd Entledigande av tillfällig beredning Socialberedningens rapport från fokusgruppernas arbete Förslag till politiska inriktningsmål för fastighet Förslag till politiska inriktningsmål för Landvetter stad Kommunstyrelsens sammanträden år Kommunfullmäktiges sammanträden år Kommundelsstämmor år Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden år Statistiska uppgifter per den 31 mars 2014, per den 30 april 2014, per den 31 maj 2014 och per den 30 juni Delgivning av protokoll Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Kommunstyrelsens informationssammanträde 16 september 231. Antagande av entreprenör för tillbyggnad av Fagerhults förskola Förslag till ackord från Råda Säteri & Gästgifveri AB 233. Överläggning om politiska verksamhetsmål för vatten och avlopp Miljöaktuellts kommunranking Information om gatukostnader Information om Välkomsten. Sammanträde den 29 september

12 237. Antagande av leverantör för leverans av skol- och förskolemöbler Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Ekonomisk månadsuppföljning per juni Samverkansavtal Kulturskolan mellan Bollebygds kommun och Härryda kommun Framtida nyttjande av Hindås station Förlängning av samverkansavtal avseende lokalt folkhälsoarbete Överenskommelse för barn och ungdomar vid misstanke om eller med specifika läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Motion angående ökad sysselsättning för personer med psykisk ohälsa Motion angående insatser för arbetslösa ungdomar Boende för personer med funktionsnedsättning Samverkan av överförmyndarverksamheterna i Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille kommuner Dokumenthanteringsplan för måltidsservice Dokumenthanteringsplan för administration/sektorsledning Dokumenthanteringsplan för säkerhet Medborgarförslag om busshållplatsförflyttning Markanvisningsavtal med Derome Hus AB i Enebacken Försäljning av del av Landvetters-Backa 3: Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:584 samt del av Hönekulla 1:77, tillbyggnad av Barrskogens förskola i Mölnlycke Utvecklingsplan för del av Bollebygd, Härryda och Marks kommuner Motion om kommunens uttag av gatukostnadsersättningar Motion om hantering av gatukostnader Yttrande över ny beräkningsmodell för medlemsavgiften till Räddningstjänstförbundet i Storgöteborg Införandet av medborgardialog samt process och arbetssätt.

13 260. Kommunikationspolicy Motion om att stoppa avdemokratiseringen i Härryda Ändring av arbetsordning för kommunfullmäktige Redovisning av medborgarförslag oktober Statistiska uppgifter per den 31 juli Delgivning av protokoll Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde 14 oktober 267. Ekonomiutskottets förslag till budget/plan Information om upphandlingspolicyn Rapport från vattenråden. Sammanträde den 27 oktober 270. Antagande av entreprenör för Guldsmedsplatsen i Landvetter Biblioteksplan för Härryda kommun Motion angående förlängda vistelsetider på fritidshem för barn till föräldralediga Läsårstider för grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och ungdomsgymnasium 2015/ Motion om matlag i hemtjänsten Revidering av taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Food Factory Upphävande av kommunfullmäktiges beslut rörande bidrag till Rävlanda AIS Dokumenthanteringsplan för IT-funktionen Dokumenthanteringsplan för städservice Dokumenthanteringsplan för service Dokumenthanteringsplan för mark och anläggningar.

14 282. Informationssäkerhetspolicy Arbetssätt för systematiskt miljöarbete i Härryda kommun Medborgarförslag om åtgärder mot miljöproblem i Landvetter Markanvisningsavtal med Hällingsjö Rydet 1:4 AB 286. Medborgarförslag om att ingen luftledning (130 kv) ska gå igenom Tahult Bidrag till enskild väghållning för vägar med kollektivtrafik i Härryda kommun Motion om grön kompensation Taxa för anläggningsavgifter och brukningsavgifter avseende vattentjänster Taxa för avfalls- och slamhantering Antagande av detaljplan för Kullbäckstorp 2:2 m fl, Vällkullevägen, i Mölnlycke Exploateringsavtal Vällkullevägen i Mölnlycke Yttrande över regionala miljömål från Västra Götaland Politiska verksamhetsmål för vatten och avlopp Motion om att göra visstidsanställningar till fasta tjänster Taxor och taxebestämmelser för Räddningstjänsten Storgöteborg från och med 2015 samt uppräkning av taxor Ändring av avgiftskonstruktion och och taxa för sotning och rengöring enligt lag om skydd mot olyckor Motion om välkomstskyltning och informationstavlor Förvaltningsgemensamt kvalitetsledningssystem Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Bostadsförsörjningsprogram Partistöd Mål för god ekonomisk hushållning Driftbudget, inklusive verksamhetsplan och verksamhetsmål för år Investeringsbudget för perioden

15 306. Lokalresursplan Exploateringsbudget Utdebitering för Långfristig upplåning Anslagsbidning Uppdrag 312. Borgerliga vigselförrättare Statistiska uppgifter per den 31 augusti Anmälan av delegationsbeslut. Kommunstyrelsens informationssammanträde 10 november 315. Ekonomisk uppföljning per oktober Regional vattenförsörjningsplan Information om miljötillstånd Personalinformation enligt kommunstyrelsens uppsiktsplikt Rapporter. Sammanträde den 24 november 320. Antagande av leverantörer för leverans av miljöklassade förmånsbilar med tillhörande serviceavtal Information om detaljplan för Landvetters-Backa 1:4 m fl, Landvetters-Backa östra, ETAPP 1 samt genomförande- och exploateringsavtal Antagande av detaljplan för Landvetters-Backa 1:4 m fl, Landvetters-Backa östra, ETAPP Genomförande- och exploateringsavtal för Landvetters-Backa 1:4, m fl, Landvetters- Backa östra, ETAPP Interkommunal ersättning inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kalenderåret Interkommunal ersättning inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandrare kalenderåret 2015.

16 326. Interkommunal ersättning inom förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola och ISGR kalenderåret Mottagare av kommunens kulturpris Mottagare av kommunens kulturstipendium Årets idrottsprofil Medborgarförslag om kost i skola och förskola Medborgarförslag om samlingsplats för barn och föräldrar i Norra Önneröd och Tahult Medborgarförslag om utveckling av lekplatsen på Lyckhemsvägen i Mölnlycke Revidering av dokumenthanteringsplan för fastighetsfunktionen Instruktion för brottsförebyggande rådet Avveckling av gemensam IT-nämnd Hyresavtal för Hönekullavägen 13 i Mölnlycke Yttrande över kommunrevisionens granskning av samordning av kommunens fastighetsskötares kompetens Förvärv av fastigheten Kullbäckstorp 2: Ansökan om medlemskap i ARC, Airport Regions Conference Regional vattenförsörjningsplan Förslag till ledamot och ersättare i styrelsen för Räddningstjänstförbundet Storgöteborg Förslag till revisor i Räddningstjänstförbundet Storgöteborg Yttrande över kommunrevisonens granskning avseende kommunens rutiner och riktlinjer för bisysslor inom kommunledningens verksamhet Ändring av reglemente för kommundelsstämmor Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Lägesrapport avseende utredningsuppdrag med anledning av obesvarade motioner Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut.

17 Kommunstyrelsens informationssammanträde den 17 december 349. Yttrande över förändrad organisation för det delregionala kollektivtrafikrådet i Göteborgsregionen Yttrande över förfrågan om medfinansering av utbyggnad av E Information från Renova Skolinspektionens samlade rapport Organisation och arbetssätt inom förskolan Rapport från rådet för funktionhinderfrågor Rapport från pensionärsrådet.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 3 Införande

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke.

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. 2. Ledningssystem

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunstyrelsen Sammanträde den 9 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av va-anläggning och gång- och cykelbana vid flygplatsmotet 2. Antagande

Läs mer

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunstyrelsen Sammanträde den 8 januari 1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd 2 Bestämmelser för näringslivsutskottet

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2018 2018-02-13 1 Medborgarförslag om att bygga upp en Parkourpark i Gagnef 2 Medborgarförslag om LONA bidrag för att minska eller stoppa lupinernas

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Informationssäkerhetspolicy 2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-01-15 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 januari 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Så här gjorde vi för att fördubbla andelen gas i våra bilar

Så här gjorde vi för att fördubbla andelen gas i våra bilar Så här gjorde vi för att fördubbla andelen gas i våra bilar Inspirationsseminarium; Ökad användning av biogas Borås 2014-11-19 1 Välkommen till Härryda kommun Från djupa skogar och klara vatten är det

Läs mer

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 2012-01-30 1 Fråga angående Klockaregården i Vinslöv 2 Fråga angående fritidsgården i Hästveda 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 4 Svar på motion om vattenlivräddningsutrustning och vattenlivräddningsutbildning

Läs mer

1(9) Instruktion för kommunstyrelsens utskott. Styrdokument

1(9) Instruktion för kommunstyrelsens utskott. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Instruktion Beslutad av Kommunstyrelsen 201705-30, 123 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning Inledning...4 Kommunstyrelsens

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (6) kallar till sammanträde Beredningen sammanträder den 18 april 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen Tid: tisdagen den 25 april 2017, kl 17:00 Plats: Gemaket Ordförande: Rolf

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL 2014-12-09 Annette Eiserman-Wikström, kommunstyrelsens ordförande 1 2014-12-09 Administrativt stöd INNEHÅLL Välkommen till Härryda kommun Organisation och rollfördelning

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag

Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-03-25 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 31 mars 2015, klockan 8.30 Kungsbackarummet 1. Val av justerare Eva Borg (S) 2. Köpeavtal -

Läs mer

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1368/16 Samverkansavtal mellan Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad angående uppförande av en ny spårvagnsdepå på Ringön Anteckningar Ärendet utgår 2. Dnr

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1(5) Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Ärenden Enligt nedanstående föredragningslista Ordförande Madelaine Jakobsson (C) Sekreterare Maria Syd Information

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (8) 2014-12-05 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 december 2014 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde KALLELSE 1(5) Kommunstyrelsens ledamöter Ersättare för kännedom Kommunstyrelsen kallas till sammanträde Plats: Lokal Bruket Bibliotekshuset : 18 juni 2019 Tid: 13:00 n föredras av berörda tjänstemän. Därefter

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1(5) Reglemente för socialnämnden Detta reglemente är beslutat av kommunfullmäktige den 28 februari 2011, 102. Utöver vad som anges i kommunallagen (1991:900) och i Trelleborgs kommuns reglemente med gemensamma

Läs mer

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 8 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Motion om socialt nätverk mot datorberoende 2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren 2008

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M)

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-04-08 Kommunstyrelsen Sammanträde 14 april 2015 klockan 13 Kungsbackarummet Ärende Beteckning 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) 2. Information om samråd och viktigare

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun

Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun 1(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden, Täby kommun Reviderad 2(13) Delegationsordning för barn- och grundskolenämnden Med delegation avses att barn- och grundskolenämnden överför beslutanderätt,

Läs mer

BEHANDLADE ÄRENDEN. Kommunstyrelsen

BEHANDLADE ÄRENDEN. Kommunstyrelsen 2019-01-30 1 Integrations- och arbetsmarknadsfrågor 2 Information från Räddningstjänsten 3 Justering av avgiftsmodell och kursavgifter för Kulturskolans elever 4 Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunfullmäktige Sammanträde den 29 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för Nya Långenäs, Mölnlycke 3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241,

Läs mer

BEHANDLADE ÄRENDEN. Kommunstyrelsen

BEHANDLADE ÄRENDEN. Kommunstyrelsen 2019-01-30 1 Integrations- och arbetsmarknadsfrågor 2 Information från Räddningstjänsten 3 Justering av avgiftsmodell och kursavgifter för Kulturskolans elever 4 Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt

Läs mer

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2010-01-25 Information om Hässleholm Miljö AB 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2 Taxa för offentlig livsmedelskontroll 3 Kommunal borgen för AB Hässleholmsbyggen avseende kvarteret Verkmästaren,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde 1 (5) s sammanträde Välkommen till kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 9 maj kl. 14.00 i kommunhuset, A-salen. Visst material lägga enbart ut på www.solleftea.se/. Kontakta kansliet om du saknar

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Kommunfullmäktige 2017

Kommunfullmäktige 2017 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2017 2017-03-09 1 Lupp 2016 2 Ekonomisk rapport 3 Verksamhetsrapport 4 Motion om kapprumsbibliotek på Gagnefs förskolor och fritidshem 5 Interpellation

Läs mer

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument 1(14) Datum Diarienummer 2018-07-24 KS/2016/0150/003-2, Bilaga 1 Upprättad av Sanna Jansson, Kommunjurist Version 1 Sammanställning av gällande kommunala styrdokument Den 29 mars 2017, 71, gav kommunstyrelsen

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Revisionsrapport Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Härryda kommun 2010-06-14 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 1.1 Uppdrag och syfte...3 1.2 Revisionsfråga...3

Läs mer

Omsorgsnämnden Utdelning av kvalitetspriset. 2 Hemtjänst brukarundersökning 2016

Omsorgsnämnden Utdelning av kvalitetspriset. 2 Hemtjänst brukarundersökning 2016 BEHANDLADE ÄRENDEN 1(7) 2017 Omsorgsnämnden 2017 2017-01-31 1 Utdelning av kvalitetspriset 2 Hemtjänst brukarundersökning 2016 3 Särskilt boende brukarundersökning 2016 4 Intern kontroll, granskningsrapport

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Styrdokument, reglemente Sida 1(6) Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1 Ansvar för verksamheter som bedrivs

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Förskole- och grundskolenämndens delegationsordning Antagen av Förskole- och grundskolenämnden 2019-01-29, FGN 1:9 Dnr: FGN 2019/0012 Kommentar: - 1 Delegationsordning för

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Skolnämndens delegationsordning Antagen av Skolnämnden: 2015 03 10 2:5 Reviderad i Skolnämnden 2016-05-17, 5:5 Diarienr: SKOL15 2016/0026-002 1 Delegationsordning för Skolnämnden

Läs mer

Författningssamlingen. Innehållsförteckning. Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen

Författningssamlingen. Innehållsförteckning. Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen Författningssamlingen Innehållsförteckning Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen A Arbetsordning för kommunfullmäktige i Lomma Kommun A Arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 27 mars 2013 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02 Delegationsordning för barn- och utbildnings Antagen av barn- och utbildnings 2011-10-26. Tillägg 2012-04-25, kommunal vuxenutbildning om nationella kurser. Denna delegationsordning ersätter tidigare delegationer

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2017-04-21 OBS! dagen Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, tisdagen den 2 maj 2017 kl 14.00. Ulf Olsson Göran

Läs mer

2015-02-27. Göran Björklund

2015-02-27. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-02-27 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 9 mars 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010 2011-01-31 1 Svar på revisionsrapport - Granskning av rutinen för hantering av avgifter inom omsorgsverksamheten 2 Svar på revisionsrapport granskning av Hässleholms kommuns delårsrapport 2010-08-31 3

Läs mer

Ledamot och ersättare anmäler förhinder till att delta på mötet till Mattias Fyhr, nämndsekreterare 040-641 1645, mattias.fyhr@lomma.

Ledamot och ersättare anmäler förhinder till att delta på mötet till Mattias Fyhr, nämndsekreterare 040-641 1645, mattias.fyhr@lomma. 1(5) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Ledamot och ersättare anmäler förhinder till att delta på mötet till Mattias Fyhr, nämndsekreterare 040-641 1645, mattias.fyhr@lomma.se Gruppmöten: Borgerliga gruppen

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde KALLELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: tisdagen den 23 augusti 2016, kl 15:00 Plats: Gemaket Ordförande: Rolf Nersing Sekreterare: Anna-Lena Örvander Ledamot och ersättare som inte kan närvara vid

Läs mer

Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala. 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige

Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala. 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige 2019-01-28 1 Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige 3 Avsägelse av uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i tekniska

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2017 2017-02-14 1 Medborgarförslag om busskort till alla ungdomar i kommunen 2 Medborgarförslag om förteckning på kommunens hemsida över lägenhetsuthyrare

Läs mer

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad:

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad: Reglemente Utbildningsnämnden Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2014-09-29 Reviderad: 2019-01-15 Dnr: Bun 2014/159 Reglemente för Utbildningsnämnden Kommunfullmäktige ansvarar för

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02

Kungsörs kommuns författningssamling Nr B.02 Delegationsordning för barn- och utbildnings Antagen av barn- och utbildnings 2015-01-21 Denna delegationsordning ersätter tidigare delegationer i samma ärenden/ ärendegrupper. Delegation och delegering

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

Lokalresursplanering. - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid. 6 april 2017 Lena Magnusson

Lokalresursplanering. - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid. 6 april 2017 Lena Magnusson Lokalresursplanering - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid 6 april 2017 Lena Magnusson LRP Härryda kommun Förutsättningar utifrån befolkningsutveckling 43000 42000 41000 40000 39000 38000

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2012-04-13 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 23 april 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INDIVIDNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR INDIVIDNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR INDIVIDNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN Typ av styrdokument Reglemente Datum för fastställande 2017-09-21 Beslutsinstans Kommunfullmäktige Datum för revidering 2018-12-31 Dokumentansvarig Administrativa

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Justering av avgiftsmodell och kursavgifter för Kulturskolans elever. 2 Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda

Justering av avgiftsmodell och kursavgifter för Kulturskolans elever. 2 Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda 2019-01-16 1 Justering av avgiftsmodell och kursavgifter för Kulturskolans elever 2 Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda 3 Samarbetsavtal med Nyföretagarcentrum Hässleholm 4 Remissvar

Läs mer

Register 2013 Socialnämnden

Register 2013 Socialnämnden Register 2013 Socialnämnden A Anmälan av beslut enligt delegation 25, 115, 143, 169, 204, 281, 322 Ansökan om fondmedel ur familjen Bünsows hjälpstiftelse 237 Ansökan om prestationsersättning till kommuner

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M)

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-09-03 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 9 september 2014 klockan 8.30 i Kungsbackarummet, stadshuset OBS! Sammanträdet startar i kommunfullmäktigesalen 1.

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde:

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde: Tid: Tisdagen den 26 augusti klockan 15.00 Information för nämndens ledamöter/ersättare klockan 15.00-17.00 Plats: Utbildningskontorets sammanträdesrum, Stora

Läs mer

1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017

1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0999/18 Årsredovisning och revisionsberättelse för Tolkförmedling Väst 2017 2. Dnr 1129/18 Årssammandrag 2017 för anknutna stiftelser och gåvor 3. Dnr 1128/18

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4 UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: tisdagen den 19 september 2017, kl. 15:00 Plats: OBS! Hagnässkolan, Hagnäsvägen 1, 196 37 Kungsängen Ordförande: Rolf Nersing (S) Sekreterare:

Läs mer

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden.

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden. Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Datum 2017-12-13 Sida 1 (5) Ledamöter Vakant (S) Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson (SD) Inbjudna Dan Gabrielsson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 666 1 av 6 2010-11-03 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 18 november 2010, kl 17.00, kommunhuset, Stora Tjörnsalen. 1. Val av protokollsjusterare (Mona Olausson)

Läs mer

dina pengar En kortversion av Härryda kommuns årsredovisning

dina pengar En kortversion av Härryda kommuns årsredovisning dina pengar 2016 En kortversion av Härryda kommuns årsredovisning Kommunstyrelsens ordförande har ordet Årets resultat på 118 miljoner gör att vi når de finansiella målen, vilket är grunden för fortsatt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (5) 2015-08-21 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 31 augusti 2015 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

1 (11) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen

1 (11) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen 1 (11) 2014-05-27 Kallelse/Föredragningslista Nämnd/Styrelse Kommunstyrelsen Handläggare Ola Schön 08-523 019 29 ola.schon@sodertalje.se Tid och plats: Fredagen den 13 juni 2014 klockan 08.30 i Dirigenten,

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

DELEGATIONSORDNING. Delegationsordning för utbildningsnämnden

DELEGATIONSORDNING. Delegationsordning för utbildningsnämnden DELEGATIONSORDNING Delegationsordning för utbildningsnämnden Dokumentets syfte Delegationsordningen anger vilka som är delegater inom utbildningsnämndens ansvarsområden Dokumentet gäller för All verksamhet

Läs mer

Reglemente för Barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-11-29 Kommunfullmäktige Sammanträde 2016-12-06 klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset Ärende 1. Val av justerare och tid för justering Beteckning Förslag

Läs mer

2015-06-04. Göran Björklund

2015-06-04. Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2015-06-04 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 15 juni 2015, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Sektorn för utbildning och kultur

Sektorn för utbildning och kultur Sektorn för utbildning och kultur 2019-02-06 Sektorn för utbildning och kultur UTK Sektorschef Päivi Malmsten Administration Planering och tillsyn Sektorskontor Administrativ chef Elin Rosén Förskola Förskola

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum Kommunstyrelsen KALLELSE Datum 2018-01-10 Sida 1 (6) Ledamöter Dan Gabrielsson (S), ordförande Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M), 2:e vice ordf. Ingvor Bergman (S) Christopher Münch

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdag den 28 november 2018, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer A Upprop B Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Beslutsärenden

Läs mer