3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. 4. Utbyggnad av öppet stadsnät i Härryda kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal m.m. 5. Medborgarförslag om att förbättra trafiken men bevara vallen. 6. Redovisning av obesvarade motioner. 7. Interpellation om lönebidrag. 8. Inkomna interpellationer. 9. Inkomna motioner. 10. Avsägelse, Claes Anger (FP), samt fyllnadsval. 11. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 24 februari 12. Information från Förbo AB om verksamheten Information från kommunens revisorer. 14. Politiska inriktningsmål för individ- och familjeomsorg. 15. Politiska inriktningsmål för trafik. 16. Organisationsförändring med tillhörande budgetjusteringar mellan sektorn för socialtjänst och sektorn för teknik- och försörjningsstöd. 17. Revidering av arvodesreglementet. 18. Motion om tilläggsbelysning av anslutningsvägar till Finnsjöns motionsspår. 19. Interpellation om Narconon. 20. Inkomna interpellationer.

2 21. Remittering av inkomna motioner. 22. Avsägelse, Harald Eliasson (SD), samt fyllnadsval. 23. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 24 mars 24. Information om årsredovisning Allmänhetens frågestund om årsredovisning Revisorernas årsberättelse och frågan om ansvarsfrihet för 2013 års förvaltning. 27. Arbetssätt vid behandling av revisorernas berättelse. 28. Frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för miljö- och bygglovsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för sociala myndighetsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för överförmyndarnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för valnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för den gemensamma IT-nämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för infrastrukturberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för miljö- och näringslivsberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för utbildnings- och kulturberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för socialberedningens förvaltning Årsredovisning Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2013 års budgetavvikelser. 40. Förslag till anvisningar för budget/plan Årsredovisning 2013 för verksamheten för vattentjänster. 42. Årsredovisning 2013 för verksamheten för avfallstjänster. 43. Förvärv av del av fastigheten Landvetter 2: Överenskommelse avseende framtida exploatering i Landvetter Södra.

3 45. Medborgarförslag om komplettering av strategi för övertagande av enskilda vägar i tätort. 46. Motion angående författarfristad. 47. Motion angående FAS Interpellation om kommunens hantering av regeringens beslut att liksom länsstyrelsen upphäva kommunfullmäktiges antagandebeslut för detaljplanen. 49. Interpellation om trygghetslarm. 50. Fråga om Ipads. 51. Inkomna interpellationer. 52. Remittering av inkomna motioner. 53. Avsägelse, Jan Johansson (C), samt fyllnadsval. 54. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 22 april 55. Information från Härryda Energi AB om verksamheten Debatt om barns och ungas psykiska ohälsa. 57. Översyn av politiska inriktningsmål för barn och unga. 58. Förslag till politiska inriktningsmål för vatten och avlopp. 59. Ekonomisk månadsuppföljning per februari Antagande av detaljplan för Bårhult 1:112 m fl, Bårhults Företagspark II. 61. Utredning om gatukostnader inom förslag till detaljplan för Bårhult 1:112 m fl, Bårhults Företagspark II. 62. Reviderad utredning avseende befolkningsutveckling. 63. Underlag för samhällsplanering för sektorn för socialtjänsts verksamhetsområde på längre sikt med start Uppdrag om att genomföra en förstudie för en möjlig cykelbana längs sträckan Landvetter- Mölnlycke. 65. Kommunfullmäktiges sammanträden år Taxor för Räddningstjänsten Storgöteborg 2014.

4 67. Redovisning av medborgarförslag per april Motion angående Finnsjöns friluftsområde. 69. Motion angående högre kravsättning vid offentlig upphandling. 70. Motion om stöd till solenergi. 71. Interpellation om heltidstjänster. 72. Remittering av inkomna motioner. 73. Remittering av inkomna medborgarförslag. 74. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 19 maj 75. Information från kommunens revisorer. 76. Information om reviderad utredning om befolkningsutredning. 77. Riktlinjer för exploateringsverksamheten. 78. Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Härryda kommun. 79. Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:153 m fl, Stenhuggeriet, i Mölnlycke. 80. Exploateringsavtal inom detaljplaneområdet i Stenhuggeriet. 81. Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende kommunens efterlevnad av reseoch representationspolicy. 82. Motion om utökning av antalet ungdomspraktikplatser. 83. Motion om resekostnader för ungdomar med funktionsnedsättning. 84. Motion om regionens modernaste resecentrum. 85. Fråga om Råda Säteri. 86. Remittering av inkomna motioner. 87. Remittering av inkomna medborgarförslag. 88. Avsägelse, Ulrika Sjöberg (C). 89. Ärenden för fullmäktiges kännedom.

5 Sammanträde den 16 juni 90. Dialog om tillgänglighet. 91. Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för Landvetter stad. 92. Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för fastighet. 93. Lägesrapport från fullmäktigeberedningarna. 94. Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL). 95. Antagande av detaljplan för del av Rydet 1:4 m fl, bostäder vid skolan i Hällingsjö. 96. Antagande av detaljplan för del av Hönekulla 1:3 m fl, cirkulationsplats och bostäder m m vid Benarebyvägen i Mölnlycke. 97. Ekonomisk månadsuppföljning per mars Uppräkning av taxor för sotning och brandskyddskontroll i enlighet med sotningsindex Namngivning av bostadsområde i Östra Mölnlycke Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Motion angående giftfri vardag i kommunen Interpellation om den ökade sjukfrånvaron Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Avsägelse, Gunnar Carlson (-) Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 22 september 107. Information från kommunens revisorer Ekonomisk månadsuppföljning per juni Politiska inriktningsmål för fastighet Politiska inriktningsmål för Landvetter stad Socialberedningens rapport från fokusgruppernas arbete.

6 112. Ändring av reglemente för valnämnden Reglemente för partistöd Förvärv av del av fastigheten Landvetter 3: Uppdrag gällande studie-o ch yrkesvägledning Uppdrag gällande organisationen inom skolan utifrån skolverkets tolkning av skollagen Uppdrag gällande fritidsverksamhet för barn och ungdomar Yttrande över kommunrevisionens rapport granskning av arbetssituationen för biståndsbedömarna i Härryda kommun Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende assistansersättning Ändring av plan och bygglovtaxa Kommunfullmäktiges sammanträden år Kommundelsstämmor år Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden år Motion angående en viktig fråga, om ett långsiktigt arbete för att förebygga främlighetsfientlighet och rasism Motion om kollektivtrafik Motion om kollektivtrafik till Landvetter flygplats Motion om busstrafik till Landvetter flygplats Motion angeånde cykelbana mellan Härryda och Rya Motion om finansiell långtidsplan Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Avsägelse, Karl Kardos (KP) Entledigande av tillfällig beredning Ärenden för fullmäktiges kännedom Annette Eiserman-Wikström (M) tackar för sin tid som ordförande i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

7 Sammanträde den 13 oktober 136. Information om Härryda kommuns hantering av gatukostnader Information om delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Ekonomisk månadsuppföljning per juni Ändring av arbetsordning för kommunfullmäktige Utvecklingsplan för del av Bollebygd, Härryda och Marks kommuner Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:584 samt del av Hönekulla 1:77, tillbyggnad av Barrskogens förskola i Mölnlycke Markanvisningsavtal med Derome Hus AB i Enebacken etapp b. Samverkansavtal Kulturskolan mellan Bollebygds kommun och Härryda kommun Samverkan av överförmyndarverksamheterna i Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille kommuner Införande av medborgardialog samt process och arbetssätt Kommunikationspolicy Motion angående ökad sysselsättning för personer med psykisk ohälsa Motion angående insatser för arbetslösa ungdomar Motion om kommunens uttag av gatukostnadsersättningar Motion om hantering av gatukostnader Motion om att stoppa avdemokratiseringen i Härryda Redovisning av medborgarförslag oktober Remittering av inkomna motioner Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 17 november 154. Sammanträdet öppnas Val av ordförande samt förste och andre vice ordförande i kommunfullmäktige för tiden till och med den 14 oktober 2018.

8 156. Val av valberedning för tiden till och med den 14 oktober Val av revisorer för tiden 1 januari december Val av 4 ledamöter och 4 ersättare i Göteborgsregionens kommunalförbund för tiden 1 januari december Val av 2 ledamöter och 2 ersättare till Räddningstjänstförbundet Storgöteborgs fullmäktige för tiden 1 januari december Kommunens medverkan i val av ombud till kongress med Sveriges kommuner och landsting Information från kommunens revisorer Upphävande av kommunfullmäktiges beslut rörande bidrag till Rävlanda AIS Antagande av detaljplan för Kullbäckstorp 2:2 m fl, VÄLLKULLEVÄGEN, i Mölnlycke Exploateringsavtal Vällkullevägen i Mölnlycke Biblioteksplan för Härryda kommun Informationssäkerhetspolicy Bidrag till enskild väghållning för vägar med kollektivtrafik i Härryda kommun Taxa för anläggningsavgifter och brukningsavgifter avseende vattentjänster Taxa för avfalls- och slamhantering Taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade Taxor och taxebestämmelser för Räddningstjänsten Storgöteborg från och med 2015 samt uppräkning av taxor Ändring av avgiftskonstruktion och taxa för sotning och rengöring enligt lag om skydd mot olyckor Information om delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Behandling av budget/plan Bostadsförsörjningsprogram Partistöd.

9 178. Mål för god ekonomisk hushållning Driftbudget, inklusive verksamhetsplan och verksamhetsmål för år Investeringsbudget för perioden Lokalresursplan Exploateringsbudget Utdebitering för Långfristig upplåning Anslagsbindning Uppdrag Motion angående förlängda vistelsetider på fritidshem för barn till föräldralediga Motion om matlag i hemtjänsten Motion om grön kompensation Motion om att göra visstidsanställningar till fasta tjänster Motion om välkomstskyltning och informationstavlor Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Avsägelse, Jörgen Johansson (M) Avsägelse, Christina von Brömssen (FP) Avsägelse, Joachim von Hacht (SD) Avsägelse, Martin Sunemar (S) Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 15 december 199. Val för perioden Turordningsregler vid ersättarnas tjänstgöring i nämnder och styrelser Ekonomisk månadsuppföljning per oktober 2014.

10 202. Ändring av reglemente för kommundelsstämmor Antagande av detaljplan för Landvetters-Backa 1:4 m fl, LANDVETTERS-BACKA ÖSTRA, Etapp Genomförande- och exploateringsavtal för Landvetters-Backa 1:4 m fl, LANDVETTERS-BACKA ÖSTRA, Etapp Förvärv av fastigheten Kullbäckstorp 2: Avveckling av gemensam IT-nämnd Regional vattenförsörjningsplan Yttrande över kommunrevisionens granskning av samordning av kommunens fastighetsskötares kompetens Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende kommunens rutiner och riktlinjer för bisysslor inom kommunledningens verksamhet Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Avsägelse, Pär Lundqvist (FP) samt fyllnadsval Inkomna interpellationer Remittering av inkomna medborgarförslag Ärenden för fullmäktiges kännedom.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 3 Införande

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunfullmäktige Sammanträde den 29 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för Nya Långenäs, Mölnlycke 3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241,

Läs mer

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL 2014-12-09 Annette Eiserman-Wikström, kommunstyrelsens ordförande 1 2014-12-09 Administrativt stöd INNEHÅLL Välkommen till Härryda kommun Organisation och rollfördelning

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 2012-01-30 1 Fråga angående Klockaregården i Vinslöv 2 Fråga angående fritidsgården i Hästveda 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 4 Svar på motion om vattenlivräddningsutrustning och vattenlivräddningsutbildning

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr 1 (6) Datum Tid, klockan 16:00-22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Fotografering mellan klockan 17.00 och 17.30. (se separat brev) Lerums kommuns medverkan i val av ombud till Sveriges Kommuner

Läs mer

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2010-01-25 Information om Hässleholm Miljö AB 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2 Taxa för offentlig livsmedelskontroll 3 Kommunal borgen för AB Hässleholmsbyggen avseende kvarteret Verkmästaren,

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M)

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-04-08 Kommunstyrelsen Sammanträde 14 april 2015 klockan 13 Kungsbackarummet Ärende Beteckning 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) 2. Information om samråd och viktigare

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2018 2018-02-13 1 Medborgarförslag om att bygga upp en Parkourpark i Gagnef 2 Medborgarförslag om LONA bidrag för att minska eller stoppa lupinernas

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke.

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. 2. Ledningssystem

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Kommunfullmäktiges sammanträde

Kommunfullmäktiges sammanträde Kommunfullmäktige Datum 2014-12-05 Kallelse och ärendelista till Kommunfullmäktiges sammanträde Tid: Måndagen den 15 december 2014 Plats: Inredia, kl 17.00 Ledamot som är förhindrad att deltaga vid sammanträdet

Läs mer

Kommunfullmäktige 2018

Kommunfullmäktige 2018 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2018 2018-03-07 1 Ekonomisk rapport 2 Verksamhetsrapport 3 Revisionsrapport "Granskning av kommunstyrelsens samordning och uppsiktsplikt" 4 Medborgarförslag

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

Kommunfullmäktige 2017

Kommunfullmäktige 2017 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2017 2017-03-09 1 Lupp 2016 2 Ekonomisk rapport 3 Verksamhetsrapport 4 Motion om kapprumsbibliotek på Gagnefs förskolor och fritidshem 5 Interpellation

Läs mer

Norrtälje kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 10 december 2018 kl i Sportcentrum, Gustaf Adolfs väg 53, Norrtälje

Norrtälje kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 10 december 2018 kl i Sportcentrum, Gustaf Adolfs väg 53, Norrtälje 1 Norrtälje kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 10 december 2018 kl 09.00 i Sportcentrum, Gustaf Adolfs väg 53, Norrtälje Kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga. Allmänheten är därför välkomna

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Lunch serveras på Hotell Mysoxen kl 11.30 för ledamöter och mottagare av minnesgåvor och pris TID Måndag 21 november 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-11-29 Kommunfullmäktige Sammanträde 2016-12-06 klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset Ärende 1. Val av justerare och tid för justering Beteckning Förslag

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16

ÅMÅLS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2010-11-16 KOMMUNFULLMÄKTIGE i Åmåls kommun kallas härmed till sammanträde i Stadshuset onsdagen den 24 november 2010, kl 18.30 för behandling av nedanstående ärenden: - Hälsningsanförande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-11-27 Kommunfullmäktige Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20 1. Val av justerare och tid för

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Fika med julsmörgås kommer att serveras klockan 17:00.

Fika med julsmörgås kommer att serveras klockan 17:00. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) Tid Tisdag den 18 december 2018, klockan 14:00 till cirka 22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Kommunstyrelsens förslag till budget 2019 med plan 2020-2021 kommer

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Rikssalen i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D, torsdagen den 16 mars 2017 kl

Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Rikssalen i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D, torsdagen den 16 mars 2017 kl Justerad föredragningslista Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Rikssalen i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D, torsdagen den 16 mars 2017 kl. 16.00. Ärenden 1. Val av två ledamöter att justera dagens

Läs mer

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Skellefteå kommuns medverkan i val av ombud till Sveriges kommuner och landstings

Läs mer

Besvarande av medborgarförslag

Besvarande av medborgarförslag KOMMUNFULLMÄKTIGE 1(6) KUNGÖRELSE DATUM: 2014-04-28 SEKRETERARE: Vesna Casitovski 046-25 12 78 Vesna.casitovski@staffanstorp.se Sammanträde Sammanträdesdatum: 2014 04 28 Sammanträdestid: Klockan 18.00

Läs mer

Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala. 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige

Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala. 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige 2019-01-28 1 Fråga till kommunstyrelsens ordförande om simhallen i Sösdala 2 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige 3 Avsägelse av uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i tekniska

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag

Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-03-25 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 31 mars 2015, klockan 8.30 Kungsbackarummet 1. Val av justerare Eva Borg (S) 2. Köpeavtal -

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M)

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-09-03 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 9 september 2014 klockan 8.30 i Kungsbackarummet, stadshuset OBS! Sammanträdet startar i kommunfullmäktigesalen 1.

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde.

Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde. Föredragningslista 1 (5) 2012-04-11 Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde. Plats och tid Rådhussalen, Folkets Hus, Hudiksvall, måndagen den 23 april,

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 ÄRENDE Sammanträdet är offentligt och kommer att webbsändas direkt fr o m ärende nr 6, www.herjedalen.se BESLUT 1.

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-01-15 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 25 januari 2016 Ulf Olsson Göran Björklund OBS!

Läs mer

1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering

1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Tid: Klockan 16:00 Plats: Gustaf Adolfs Torg 5, Fullmäktiges sessionssal i Börsbyggnaden Justerad föredragningslista Ärenden 1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-01-23 KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 30 januari 2019 Tid Klockan 18.00 Plats Program Tingshuset, Mellerud Sammanträdet öppnas Upprop samt anmälan om tjänstgörande ersättare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Nämndsekreterare Beslutad av Kommunfullmäktige i samtliga samverkanskommuner Gäller för Nämnden för överförmyndare i samverkan Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille

Läs mer

Plats/tid Rådhuset i Staffanstorp, sammanträdesrum Bjällerup, tisdagen den 26 april 2011, klockan 18.00

Plats/tid Rådhuset i Staffanstorp, sammanträdesrum Bjällerup, tisdagen den 26 april 2011, klockan 18.00 KUNGÖRELSE 1(5) 2011-04-11 KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats/tid Rådhuset i Staffanstorp, sammanträdesrum Bjällerup, tisdagen den 26 april 2011, klockan 18.00 Sammanträdet kommer att inledas med en presentation

Läs mer

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunstyrelsen Sammanträde den 8 januari 1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd 2 Bestämmelser för näringslivsutskottet

Läs mer

Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen

Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen Frida Törnqvist Magdalena Fallde Julia Larsson Marie Nikonoff Agenda för utbildningen Ramar för kommunfullmäktige Hur väcks ett ärende? Hur avgörs

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunstyrelsen Sammanträde den 9 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av va-anläggning och gång- och cykelbana vid flygplatsmotet 2. Antagande

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket KALLELSE 1 (9) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 8 november 2017, kl. 14.00 Plats: Gemaket Ordförande: Camilla Janson (S) Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan närvara

Läs mer

Direktionsprotokoll

Direktionsprotokoll Direktionsprotokoll 2015-05-08 Plats och tid Borås, kl. 09.30-11.30 Omfattning 33-42 Beslutande Ersättare Adjungerade Övriga Ulf Olsson (S) ordförande Margareta Lövgren (M) 1-e vice ordförande 33-36 (930-1040)

Läs mer

5. Sammanträdestider 2016 KS/2015:338 Kommunfullmäktige fastställer fullmäktiges sammanträdesdagar för 2016 enligt skrivelse, daterad 2015-10-09.

5. Sammanträdestider 2016 KS/2015:338 Kommunfullmäktige fastställer fullmäktiges sammanträdesdagar för 2016 enligt skrivelse, daterad 2015-10-09. KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-11-02 Kommunfullmäktige Sammanträde 10 november 2015 klockan18 i kommunfullmäktigesalen Observera: Fullmäktige inleder med grupparbete. Allmänheten hälsas välkomna

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Ledningsprocesser i Torsby kommun 1.1. Ledning 1.1.1 Kommunfullmäktige Antagen av, datum och paragraf Version Kommunstyrelsen, 2016-09-05 139 1.0 Reering: datum och paragraf Reeringen

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (14) Tid 2019-06-13, kl. 13:00-22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Sammanträdet börjar klockan 13.00. Sommarfika med landgång serveras klockan 16.15. Uppvakning av

Läs mer

4. Placera ut fler soptunnor i närheten av skogspartier Medborgarförslag av Filip Nayis Bil A:96, Dnr: KS 16/221

4. Placera ut fler soptunnor i närheten av skogspartier Medborgarförslag av Filip Nayis Bil A:96, Dnr: KS 16/221 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2016-06-07 KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid Måndagen 20 juni 2016 kl 17.00 Plats Sessionssal Demokratin, plan 1, Stadshuset, Campusgatan 26 Sekreterare Ordförande Ola Schön Besim Aho Ärenden

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30 Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE 2015-05-27 Rev. 2015-06-02 1(5) Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30 Sammanträdet inleds med Sparbanken i Enköpings utdelning av utvecklingsstipendium

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012 KALLELSE 1(6) Kommunstyrelsen 2012-03-21 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012 Kung Birger 1+2, Kommunhuset, kl. 14.00 Upprop Val av justerare:

Läs mer

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1368/16 Samverkansavtal mellan Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad angående uppförande av en ny spårvagnsdepå på Ringön Anteckningar Ärendet utgår 2. Dnr

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 21 juni 2017 Plats och tid s sessionssal, klockan 08:00 2017-06-14 2 (10) 1 Dnr KS 1810569-

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Aslan Akbas (S) och Jörgen Fogelklou (SD) tisdagen den 8 maj 2018 kl. 15.30. 2. Dnr Anmälan av länsstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Datum Ny ersättare (V) i kommunfullmäktige för tiden tom Dnr

Datum Ny ersättare (V) i kommunfullmäktige för tiden tom Dnr TILLKÄNNAGIVANDE Sida 1 (6) Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde måndagen den 26 november 2018 i Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen kl 09:00 för att behandla följande ärenden: Mötet startar

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-11-03 Kommunfullmäktige Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare och tid för justering Lars

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2017-09-18 kl. 18:30 Plats: Bergkarlås-Risa bystuga Öppnande, närvaro, justering Information från byn Bergkarlås Allmänhetens frågestund Mottagande av

Läs mer

- KOMMUNFULLMÄKTIGE -

- KOMMUNFULLMÄKTIGE - Plats och tid för sammanträdet Folkets Hus, Heby Gruppmöte kl.9.00 10.00 Tisdag 14 december kl 10.00 Lunch 12.00 13.00 Kaffe och kaka kl 15.00 Kaffe och smörgås 17.15 Ärenden: Anteckningar: 1. Kommunfullmäktiges

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 23 november 2016 Tid Klockan Plats

KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 23 november 2016 Tid Klockan Plats KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-11-16 KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 23 november 2016 Tid Klockan 18.00 Plats Program Sparbanksalongen på Kulturbruket, Mellerud Sammanträdet öppnas Upprop samt anmälan

Läs mer

1 (11) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen

1 (11) Kallelse/Föredragningslista. 1. Protokollets justering. 2. Fastställande av dagordning. 3. Information från Polisen 1 (11) 2014-05-27 Kallelse/Föredragningslista Nämnd/Styrelse Kommunstyrelsen Handläggare Ola Schön 08-523 019 29 ola.schon@sodertalje.se Tid och plats: Fredagen den 13 juni 2014 klockan 08.30 i Dirigenten,

Läs mer

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse till sammanträde med Kommunfullmäktige Tid: kl. 18:00 Plats: Vätternsalen, Motala Convention Centre Ledamöter kallas Ersättare underättas Elias Georges (S), ordförande 1 Page 1 of 7 1. Allmänhetens

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista 1 (8) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Plats: Stadshusets ljusgård, Östra Madenvägen 4, Hallonbergen Förhinder

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE 2011-06-07 Rev 2011-06-14 Rev 2011-06-16 1(6) Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl. 18.30 Sammanträdet inleds med att Sparbanken

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 11 juni 2014 Härneviskolan, matsalen, kl

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 11 juni 2014 Härneviskolan, matsalen, kl Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE 2014-06-04 1(5) Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 11 juni 2014 Härneviskolan, matsalen, kl. 18.30 Sammanträdet inleds med Sparbanken i Enköpings utdelning av utvecklingsstipendium

Läs mer

2 Fråga gällande redovisning av kunskapsmålen inom skolan. 3 Svar på interpellation om Servicekontorens framtid

2 Fråga gällande redovisning av kunskapsmålen inom skolan. 3 Svar på interpellation om Servicekontorens framtid 2014-01-27 1 Mandatperiod från 2014-10-15 2 Fråga gällande redovisning av kunskapsmålen inom skolan 3 Svar på interpellation om Servicekontorens framtid 4 Svar på revisionsrapport "Granskning av IT och

Läs mer

Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30. Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård

Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30. Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård Sida 1 (6) kallas till sammanträde 5/2018 Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30 Plats Stora kollegiesalen Föredragningslista 1 Justering Borgarrådet Wanngård 2 Rapport över inkomna ärenden 23 februari

Läs mer

4 Information av kommunrevisionen

4 Information av kommunrevisionen STRÖMSUNDS KOMMUN KUNGÖRELSE 2 Kommunfullmäktige 2011-04-13 Plats och tid Onsdagen den 27 april 2011, klockan 13.00, i Virveln på Folkets Hus, Strömsund Klockan 13.00 Ekonomichefen informerar om årsredovisning

Läs mer

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:17 Dnr. KS 2015/0125 Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Arbetsutskottets beslut Ärendet bereds vidare. Sammanfattning

Läs mer

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-06-19 1 (34) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 19 juni 2006 kl 19.00 22.35 Paragrafer 88-114 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer