Tävling! från elverket. Nu lanserar vi VindEl! Bästa elspartipsen i höst. Gör livet lätt och lönsamt för dina vänner få lyxig hotellövernattning!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tävling! från elverket. Nu lanserar vi VindEl! Bästa elspartipsen i höst. Gör livet lätt och lönsamt för dina vänner få lyxig hotellövernattning!"

Transkript

1 elementärt från elverket Nr Teckna Elverkets nya avtal VindEl och bidra till en hållbar framtid för oss alla Tävling! Vinn ett lysande morgonhumör Nu lanserar vi VindEl! Gör livet lätt och lönsamt för dina vänner få lyxig hotellövernattning! Bästa elspartipsen i höst

2 Vd har ordet Bäste kund, I år är ett speciellt år för oss på Elverket eftersom vi fyller 90 år! Slå ett slag för miljön skaffa Sveriges billigaste VindEl! Miljön är viktig för oss på Elverket och vi bedriver hela vår verksamhet utifrån en miljöpolicy. Vi vet också att miljöfrågor är viktiga för många av våra kunder. Under dessa 90 år har vi hunnit skaffa oss gedigen erfarenhet och kunskap inom branschen, vilket gett oss möjlighet att inta positionen som ett av Sveriges ledande prispressarbolag. Omtanke om miljön genomsyrar hela vår verksamhet och nu utmanar vi våra konkurrenter med Sveriges billigaste VindEl! Du som redan har avtal hos oss kan enkelt komplettera ditt nuvarande avtal med VindEl. Förresten, känner du någon som också vill ha ett lika lågt elpris som du? Om du skickar oss kontaktuppgifter till fem av dina vänner, som inte redan är kunder hos oss, så kan ni alla bli rikligt belönade. Läs mer i nyhetsbrevet! Ha en riktigt skön höst! Jonas Borgardt Vd & koncernchef Tfn Alla vill vi bidra till en bättre värld och de flesta av oss försöker göra småsaker i vardagen för att förbättra situationen för moder jord. Det kan handla om alltifrån att panta burkar till att samåka till jobbet eller till att betala räkningarna via e-faktura vilket du givetvis även kan göra med din faktura från Elverket. Miljövänlig el För dig som vill ta ytterligare ett steg i rätt riktning går det nu också att göra elen mer miljövänlig! Hos oss kan du därför teckna VindEl, som ett tillägg till det elavtal du har idag. Ett års förbrukning av VindEl innebär i snitt kg mindre koldioxidutsläpp i atmosfären per kund*. VindEl är ett enkelt och effektivt sätt att bidra till en mer hållbar framtid för våra barn och barnbarn. Och med Elverkets VindEl är det inte längre dyrt att värna om miljön! Gör vår planet en tjänst skaffa Sveriges billigaste VindEl redan idag! VindEl kostar dig bara 1,2 öre extra (1,5 öre inklusive moms) per kwh. Det betyder en merkostnad på cirka 18 kr per månad. Summan är uträknad på en genomsnittsfamilj i villa, exakt kostnad beror på just din elförbrukning. Hör av dig till oss så ordnar vi Sveriges billigaste VindEl** till dig redan idag! Du kan enkelt komplettera ditt gamla avtal med VindEl, eller teckna nytt avtal. Tel: , eller gå in på och klicka på Elpriser. * Källa: Svenskenergi.se. Jämförelse med kund som köper av den genomsnittliga nordiska produktionsmixen. Uträkningen är gjord av Elverket och är baserad på Elverkets genomsnittliga kund med en förbrukning på kwh per år. ** Vi har sökt med ljus och lykta men inte lyckats hittat någon konkurrent som är billigare än oss på vind-el. Om du hittar något elbolag som kan erbjuda ett lägre pris på vind-el så vill vi gärna veta det. Hittelön utlovas!

3 Känner du någon som vill ha ett lägre elpris? Gör livet lätt och lönsamt för dina vänner och få övernattning på slott, herrgård eller hotell! Som kund hos oss på Elverket kan du vara säker på att du alltid har ett bra elpris som ligger bland de absolut lägsta på marknaden. Vi är ett utpräglat lågprisbolag och vårt mål är att se till att du och alla våra andra kunder betalar så lite som det bara är möjligt för elen. Vi tror dessutom att det är fler än du och de andra Elverket-kunderna som hellre lägger pengarna på annat än el. Just därför vill vi ge fler chansen att ta del av våra förmånliga elpriser och samtidigt passa på att få belöna dig lite extra! Hjälp nära och kära få lyxig hotellvistelse Kontakta vänner, grannar, släktingar eller arbetskamrater som du tror vill ha billigare el. När du samlat ihop fem intresserade personer som inte redan är kunder hos Elverket, klickar du på knappen Lätt och Lönsamt på vår hemsida och fyller i formuläret. Du kan också fylla i talongen här i nyhetsbrevet. Som tack för hjälpen får du då av oss en övernattning på utvalda slott, herrgårdar eller hotell! Värde från kr per övernattning. Villkoret är att varje person betalar kostnaden för ett middags- och frukostpaket per dygn. Fullständiga villkor för hotellövernattningen kan du läsa på vår hemsida. Dina vänner får lägre elräkning och en premie Till dina fem vänner skickar vi ut ett fördelaktigt erbjudande. Den som tecknar ett 1-årsavtal eller längre får, förutom ett bra elpris, en startpremie på 500 kr inklusive moms. Erbjudandet gäller till och med den 31 december Erbjudandet gäller bara personer som inte redan är kunder hos Elverket idag. Fyll i talongen på nästa sida och posta till oss. Du kan också gå in på och klicka på knappen Lätt och Lönsamt!

4 Energispartips från Elverkets medarbetare Karin de Verdier Nyström, elhandel: Välj att duscha istället för att bada. En femminuters dusch med snålmunstycke kostar ungefär en fjärdedel så mycket som ett bad i ett vanligt badkar. Tänk också på att fylla tvättmaskinen med så mycket tvätt som möjligt och låt tvätten lufttorka efteråt, det sliter dessutom mindre på kläderna. Glöm inte heller locket på kastrullen när du ska värma eller koka upp något utan lock tar det längre tid och det går åt mer energi. Om man ska se energisparandet i ett mer globalt perspektiv tycker jag också att vi alla ska tänka på att ibland köpa begagnade möbler istället för nya och att skänka bort eller sälja avlagda möbler istället för att bara slänga dem. Sofia Hultberg, ekonomichef: Byt ut omoderna köksmaskiner till mer energisnåla hushållsapparater, så kallad AA-klassad elektronik. Se också till att ha energisparande vattenmunstycken i alla våtutrymmen. Sedan ska du komma ihåg att inte lämna adaptrar till elektronisk utrustning kvar i uttaget efter att du laddat färdigt. Ett annat tips är att täta balkongdörrar och fönster för att minimera energiförluster. Och funderar du på att köpa en kamin lagom till vintern välj en braskamin i täljsten i stället för att köpa en i plåt. Täljsten lagrar värme betydligt bättre Elverket Vallentuna Svarspost Kundnummer Vallentuna Gör livet lätt och lönsamt för dina vänner! Jag heter... Kundnummer... Jag har kontaktat följande fem personer som är intresserade av ett lägre elpris och en startpremie på 500 kr. Som tack för hjälpen får jag ett värdebevis på en, alternativt två, hotellövernattningar som jag bokar på Värde från kr per övernattning. Fullständiga villkor för övernattningen finns på Erbjudandet gäller till och med den 31 december Lyckas du hitta tio intresserade personer får du givetvis ytterligare ett värdebevis! Porto Betalt

5 elementärt från elverket Fråga Anders Elverkets nätchef Anders Östlund svarar på dina frågor om el. E-post: Fråga: Jag har läst att det ska bli lag på automatisk avläsning av elförbrukningen. Vad innebär det för mig som elkund? Kan avläsningen bli fel? Peter Larsson, Göteborg Anders: Hej Peter! Ja, det stämmer att det numera är lag på automatisk avläsning, och lagen har faktiskt redan trätt i kraft. Från och med den 1 juli i år ska alla elmätare läsas av varje månad. Det innebär i praktiken att din nätägare bör ha bytt din elmätare till en modell som medger fjärravläsning. Vilket nätbolag som äger nätet där just du bor ser du på din nätfaktura. Nätägare kan du inte välja, till skillnad från elleverantör. Den automatiska avläsningen innebär att du bara betalar för den faktiska el du förbrukat, månad för månad. Din nätägare fakturerar nätavgiften samtidigt som mätvärdet skickas till oss på Elverket. Vi kan därmed fakturera dig för den förbrukade energin. På så vis får du bättre kontroll på förbrukningen och kostnaden varje månad. Vi på Elverket var bland de första i Sverige med att byta ut mätarna i Vallentuna, där vi är nätägare. Vi var klara redan Sedan dess har vi fakturerat våra nätkunder verkliga värden varje månad. Skulle något, mot förmodan, gå fel i kommunikationen mellan din mätare och nätbolagets insamlingssystem sker en uppskattning av vad förbrukningen borde vara. Den korrekta förbrukningen finns ändå kvar i mätaren. Uppskattningen justeras sedan vid nästkommande månadsfaktura när det riktiga värdet är inhämtat. För att din nya elmätare ska kunna sända iväg ett förbrukningsvärde (även om förbrukningen är noll) är det viktigt att elcentralens huvudströmbrytare i din bostad är tillslagen. I annat fall får nätbolaget larm om att något är fel. Vänliga hälsningar, Anders

6 Mer information om Elverket: Vinn ett lysande morgonhumör! I detta nummer har du chansen att vinna väckningslampan Philips HF3451 Wake up light, till ett värde av kr. Med Wake up light väcks du på ett naturligt sätt, genom ljus som ökar gradvis en halvtimme före din inställda väckningstid. Fyll i korsordet nedan och skicka in lösenordet till oss, så kan det bli du som blir den lyckliga vinnaren. 2:a till 10:e plats belönas med två trisslotter var. Lycka till! Tävling! I denna ort är Elverket nätägare Så många år har Elverket funnits Ska du täta för att minimera energiförluster Bör den ekonomiske göra istället för att bada Får du bo på om du skickar in namn på fem intresserade personer till oss Denna visar din elförbrukning E-posta svaret till: eller skicka vykort till: Elverket Vallentuna, Box 36, Vallentuna. Märk vykortet Tävlingen. Glöm inte att uppge din postadress. Vi vill ha lösningen senast den 30 november. Detta nyhetsbrev skickas till dig eftersom du är en av kunder hos oss på Elverket. Har du några frågor, synpunkter eller kanske nya idéer för framtidens elmarknad, kontakta oss gärna! Elverket Vallentuna AB Box 36, Moränvägen Vallentuna Tel: Fax: Innehåll: Elverket i samarbete med Inmema PR & Information Layout och original: Inspirera reklambyrå I början av december drar vi tio vinnare bland de rätta svaren. Vinnarna meddelas via e-post eller brev. Förstapristagaren avslöjas i nästa nummer av Elementärt från Elverket som kommer ut i mars Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Elverket gratulerar Gunilla Karlsson i Brottby som vann tre månaders gratis el i förra numrets tävling!

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el

elementärt Vinn Bli ditt eget elbolag! Med solceller på taket gör du din egen el elementärt F r å n e l v e r k e t n r 1 2 0 1 3 Vinn solcellsdriven husnummerlampa! Aldrig mer överraskad av elräkningen Betalsmart TM - samma summa varje månad Lär din villa kolla vädret Elpiloten TM

Läs mer

elementärt Vinn Möt fåruppfödaren som gått över till solenergi en väderstation! Spara pengar och miljö med Elpiloten

elementärt Vinn Möt fåruppfödaren som gått över till solenergi en väderstation! Spara pengar och miljö med Elpiloten elementärt F r å n e l v e r k e t n r 2 2 0 1 4 Möt fåruppfödaren som gått över till solenergi Spara pengar och miljö med Elpiloten Med Betalsmart får du stugvärme i januari, men betalar i juli Vinn en

Läs mer

Elspararguiden. Fler guider på nätet. bästa valen. Testa bilenmed hos bilhandlaren. försäkring. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.

Elspararguiden. Fler guider på nätet. bästa valen. Testa bilenmed hos bilhandlaren. försäkring. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet. Fler guider på nätet Vik här Vik Vik här här publicerad publicerad februari mars 2009 2009!! r a t p s p i l a l s n i e r s p u t v i a s n u ä l j ExTk bästa valen Köpa 25 begagnad bil Elspararguiden

Läs mer

teckna avtal sänk din elkostnad!

teckna avtal sänk din elkostnad! MedlemsEl LO verkar för ett rättvisare samhälle och vill därför förbättra villkoren för så många människor som möjligt. MedlemsEl är det elavtal som LO-förbundens medlemmar kan ansluta sig till för att

Läs mer

Frågor och svar. Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3

Frågor och svar. Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3 Frågor och svar Sandviken Energi + Bixia = sant Ver. 1.3 ÖVERGRIPANDE Fråga 1: Fråga 2: Fråga 3: Fråga 4: Fråga 5: Fråga 6: Varför blir Sandviken Energi nu Bixia? Vi går samman med Bixia för att bli starkare

Läs mer

Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar.

Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar. Kundtidning Nr 2 2006 Tidningen? Möt Peter. Bredband är en del av hans vardag. Läs mer på sidan 2 Sommartips! Stäng av strömmen men inte elmätaren och andra tips som sparar tid och pengar. Läs mer på sidan

Läs mer

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström ESL Ekonomi Upplaga nr 3, 2014 Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström Innehållsförteckning Inledning 1 Arbetsblad Nå mål och klara hinder 3 Ordning och reda på papper 4 Kostnader 5 Checklista kostnader

Läs mer

energi Min De bytte till fjärrvärme och fick ett bättre hus Nr 2/2001 En tidning från din lokala energileverantör

energi Min De bytte till fjärrvärme och fick ett bättre hus Nr 2/2001 En tidning från din lokala energileverantör Min energi Nr 2/2001 En tidning från din lokala energileverantör De bytte till fjärrvärme och fick ett bättre hus Förmåner för hela familjen Ny profil, men samma företag. Bilar, brevpapper, annonser och

Läs mer

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt.

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån Göteborg Stad - Förvaltningen för Konsument och Medborgarservice 2 Innehåll: Sammanfattning, 3 Bakgrund, 3 Syfte,

Läs mer

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB.

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Om ni vill komma i kontakt med oss maila till csr@sveaekonomi.se eller ring 08-735 90 00. Att unga människor på väg in

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Frågor och svar om el

Frågor och svar om el Frågor och svar om el Fråga: Varför ser fakturan annorlunda ut nu? Istället för en räkning från Söderhamn NÄRA så har jag fått två? Du som har Källmärkt el från Söderhamn NÄRA elhandel undrar kanske varför

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

SPARA ENERGI DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR. Var med och gör skillnad du också. Pyssla med Energiarbetarna. 28 ENKLA TIPS Så sparar du energi i alla rum

SPARA ENERGI DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR. Var med och gör skillnad du också. Pyssla med Energiarbetarna. 28 ENKLA TIPS Så sparar du energi i alla rum Hela denna bilaga är en annons från SABO SPARA ENERGI Var med och gör skillnad du också Pyssla med Energiarbetarna SIDAN 10 DINA OSYNLIGA VARDAGSHJÄLTAR Det är smutsigt, varmt och slitsamt. Följ med oss

Läs mer

Texter från filmen Prata Pengar

Texter från filmen Prata Pengar Texter från filmen Prata Pengar 1.1 Boendeformer - Inledning - Vad gör du för något? - Jag letar efter en lägenhet. - Jaha, har du hittat någon? - Ja, den här, titta. Den lägenheten vill jag ha. Den ligger

Läs mer

DIN KONTAKT MED ELFÖRETAGEN

DIN KONTAKT MED ELFÖRETAGEN DIN KONTAKT MED ELFÖRETAGEN Sid 3 sid 2 Dina valmöjligheter när det gäller el Sid sid 54 Din elförbrukning (fakta om mätaravläsning) Sid 7 sid 6 Du ska flytta in (så gör du med dina elavtal) Sid 9 sid

Läs mer

Danne har parkerat traktorn

Danne har parkerat traktorn REPORTAGETIDNING FÖR SKEBOS HYRESGÄSTER NR 3 2009 14:E ÅRGÅNG efter 28 År I tjänst: Danne har parkerat traktorn skebo klimatsatsar spara pengar med elavtal kom in 1 läsning utan kostnad för DIg som är

Läs mer

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 Juni 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Snart är det dags att bygga om huset på Vasagatan 9. Sedan årsskiftet har vi genom nyhetsbrev informerat dig och dina grannar om planerna och hur de kommer att

Läs mer

Elreformen som gick snett?

Elreformen som gick snett? Elreformen som gick snett? Bättre konkurrens, billigare elpriser och mer kundinflytande. Det var målen med avregleringen av svensk elmarknad. Men dagens ägarkoncentration, höga elpriser och krångliga elräkningar

Läs mer

Välkommen till Svea Ekonomis. skola. för privatekonomi

Välkommen till Svea Ekonomis. skola. för privatekonomi Välkommen till Svea Ekonomis skola för privatekonomi 1. Del 1. Ungdomsdel 4 Första inkomsten 8 Hemförsäkring 10 Ibland måste man låna 18 Skaffa en sparbuffert Del 2. Föräldradel. Sidan 25 2 välkommen Här

Läs mer

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Compricer i samarbete med Newsfactory AB ANNONS DistribuerasiExpressenseptember2009 Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 Börja

Läs mer

SOLCELLSANLÄGGNING. från idé till verklighet. Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning.

SOLCELLSANLÄGGNING. från idé till verklighet. Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning. SOLCELLSANLÄGGNING från idé till verklighet 1 m 2 solcell ger ca 160 W en solig dag Solens effekt är ca 1000 W/m 2 Denna broschyr riktar sig till dig som bestämt dig för att investera i en egen solcellsanläggning.

Läs mer

Konsument i Sverige. Svenska

Konsument i Sverige. Svenska Konsument i Sverige Svenska Konsument i Sverige För dig som vill veta vilka konsumentregler som gäller i Sverige har vi samlat viktiga fakta och goda råd. Råd och hjälp... 3 Konsumentvägledning... 3 Konsument

Läs mer

Kraftsamlingen. Dala Elfond. Framtidens elmarknad blir oroligare. Kundförmåner. Nya sättet att handla el tillsammans. Så möter vi utmaningen

Kraftsamlingen. Dala Elfond. Framtidens elmarknad blir oroligare. Kundförmåner. Nya sättet att handla el tillsammans. Så möter vi utmaningen Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2013 Dala Elfond Nya sättet att handla el tillsammans Framtidens elmarknad blir oroligare Så möter vi utmaningen Kundförmåner Hotellpaket

Läs mer

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån 1. Välkommen & Introduktion till privatlån Hej och välkommen till Lendo! Hos oss på Lendo kan du låna från 5.000 kr. till 350.000 kr. De lån vi erbjuder är så kallade privatlån, vilket innebär att ingen

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten Johanna Rygaard och Nora Hjertén Första flytten FF Första Flytten är till för dig som är på väg eller funderar på att flytta hemifrån för första gången inom Linköping. Vi kommer att besvara viktiga frågor

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer