NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS"

Transkript

1 Plats och tid Stadshuset sal B kl Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp) Cajsa Widqvist (s) Jacob Larsson (s) Louise Ankarfjäll (s) Micael Ardeheim (s) Jan Carle (m) ordf Axel Wevel (c) tj ers Raija Ringberger (fp) tj ers Abdullahi Dubet Ali (s) tj ers Ersättare Anne-Marie Wigertz (m) Kjell Ericson (m) Lena Stammel (mp) Övriga deltagare Erik Carlgren, Lars Granath, Stefan Kindeborg, Magnus Bengtsson, Mats Dryselius, Jan Kviby, LudwigTejler, Henrik Haugness och Margareta Domert Underskrifter Sekreterare... Anna-Karin Lindblad Paragrafer 1-21 Ordförande... Jan Carle Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Kommunstyrelsen Anslag uppsatt den Datum för anslags nedtagande Protokollet förvaras hos Kommunledningskontoret/kansli Underskrift... Anna-Karin Lindblad

2 KS 1 Kommundirektören informerar Mats Dryselius informerar om projekt effektiv fastighetsförvaltning. Projektet innehåller 5 delprojekt; - Tydliggör beslutade styrprinciper - Lokalresursplanering - Utveckla ekonomistyrning - Utveckla en strategi för energiinvesteringar - Förbättra kundrelationer - Slopa avkastningskravet och motstridiga budgetkrav Samtliga projekt påbörjas under februari och har olika lång löptid. Avrapportering kommer att ske till kommunstyrelsen månatligen. Målet är att till årsskiftet 2009/2010 ha en fungerande organisation, styrning och pilotverksamhet.

3 KS 2 KK08/585 Nya motioner Motion ang. samordnare för mångfald och tolerans väckt av Urban Granström (s) och Marco Venegas (-)

4 KS 3 Information Ludwig Tejler informerar om Rakel, kommunikationssystem med radio som kan utnyttjas av blåljusmyndigheterna men med bredare användningsområde. Rakel möjliggör avbrottsfri samverkan med möjlighet till kodning för sekretess och positionering. Statsbidrag kommer att sökas för kvartal 1, 2009.

5 KS 4 Dnr KK08/651 Kollektivtrafikplan för Nyköpings kommun med plan för utbyggnad av stadstrafiken Kommunstyrelsen beslutade , 12, att uppdra åt Samhällsbyggnad att ta fram förslag till en kollektivtrafikförsörjningsplan för Nyköpings kommun. Planen ska utgöra underlag för kommunens prioriteringar av trafiklösningar och samtidigt vara en del i en kommande infrastrukturplan som kommunstyrelsen fattat beslut om enligt och som håller på att utarbetas. Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen föredrar Lars Granath ärendet. Inlägg i ärendet görs av Jan Carle (m) och Jacob Larsson (s). Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att godkänna kollektivtrafikplanen som underlag för kommunens kollektiva trafikförsörjning samt att uppdra åt kommunstyrelsen att låta genomföra de åtgärdsförslag som redovisas och närmare preciseras i planens sammanfattning.

6 KS 5 Dnr KK09/27 Upphandlingspolicy Kommunstyrelsen beslutade att uppdra åt upphandlingsenheten att revidera upphandlingspolicyn. Syftet med revideringen är att fokusera på goda affärer och kvalitetssäkring av upphandlingsprocessen, bidra till att frigöra resurser för verksamheterna samt att lyfta fram och tydliggöra upphandlingens strategiska och tillväxtbefrämjande roll samt att policyn på ett tydligare sätt ska bidra till en hållbar utveckling. Policyn ska också bidra till att förenkla administrationen såväl internt som för anbudsgivare, i syfte att underlätta anbudsgivning för framförallt små och medelstora företag. I och med fastställande av förslag till upphandlingspolicy med riktlinjer kommer tidigare upphandlingspolicy, , att upphöra att gälla. Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen föredrar Stefan Kindeborg ärendet. Inlägg i ärendet görs av Raija Ringberger (fp), Tina Michalowski (m), Jan Carle (m) och Urban Granström (s). Efter att diskussionen förklarats avslutad enas kommunstyrelsen om att i riktlinjerna, sidan 4, lägga till Inga gåvor eller förmåner av något slag får mottagas under rubriken C:affärsmässighet. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att fastställa upphandlingspolicy med tillhörande riktlinjer i enlighet med bilaga till tjänsteskrivelse daterad

7 KS 6 Dnr KK95/30 Borgen för Gumshallen AB Kommunfullmäktige beslutade , 2 4 att godkänna förslag till rekonstruktion av Gumshallen AB. Kommunfullmäktige beslutade om ett fast kommunal borgen för lån om 2,3 mkr. Under tiden 1997 till och med 2008 har inte någon amortering skett av lånet. Vid genomläsning av Gumshallen ABs årsredovisningar har bolaget de senaste åren visat negativa resultat. I 2007 års bokslut har en uppskrivning av fastigheten skett med kronor. Enda tillgången bolaget har är fastigheten. Gumshallen AB har haft amorteringsfritt under perioden. Amortering bör börja ske av lånet, så att lägre räntekostnader kan komma bolaget tillgodo. Amortering bör ske och borgensåtagande fastställas att gälla till Lånet bör betalas av på 25 år, med början från Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen föredrar Margareta Domert, ärendet. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att borgensåtagande för Gumshallen AB förlängs till att amortering av lånet ska ske under 25 år, med början 2010.

8 KS 7 Dnr KK08/281 Detaljplan för del av Brandholmen 1:1 (kaj för småbåtar), Nyköping Förslag till detaljplan för del av Brandholmen1:1 Nyköping har upprättats av SWECO FFNS Arkitekter i Falun AB på uppdrag av Peab Bostad AB. Syftet med planförslaget är att planlägga öppet vattenområde med kaj och bryggplatser för småbåtar för intilliggande bostäder på Brandholmen vid Stadsfjärden. Planförslaget innebär att kvartersmark i gällande detaljplan överförs till parkmark och vattenområde. En mindre del planläggs som parkeringsplats. Handläggning av ärendet har skett i enlighet med PBL. Bygg- och tekniknämnden behandlade ärendet Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen föredrar Henrik Haugness, ärendet. Inlägg i ärendet görs av Raija Ringberger (fp) och Axel Wevel (c). Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av Brandholmen 1:1 (kaj för småbåtar) i Nyköping upprättat av SWECO FFNS Arkitekter i Falun AB, senast reviderad i december 2008.

9 KS 8 Dnr KK08/299 Detaljplan för del av Anderslund 1:1 och Oppeby Gård 1:1, Anderslund, Nyköping Exploateringsenheten har ansökt att förslag till detaljplan för del av Anderslund 1:1 och Oppeby Gård 1:1, Anderslund, får upprättas. Syftet med detaljplanen är att etablera verksamhetsområde med kontor och handel. Genom områdets logistiskt strategiska läge, lättillgänglighet för biltrafik, utgör det en markresurs som är intressant för handelsetableringar med varierande innehåll till nytta för invånarna i Nyköping. Planområdet är inte planlagt tidigare. I Fördjupad översiktsplan för Nyköpings tätort, antagen av kommunfullmäktige , är planområdet redovisat som ett område där förutsättningar för planläggning för icke störande verksamheter ska prövas. Den befintliga bebyggelsen, Hinzens krog, är angelägen att behållas av kulturhistoriska skäl och föreslås ingå i en småskalig anläggning med användning som vandrarhem, café eller liknande. Planförslaget redovisar i övrigt mark för kontor och handel på ömse sidor om en ny anslutning av Blommenhovsvägen till väg 52, Katrineholmsvägen. Lagerverksamhet tillåts inte. Handläggning av planärendet har skett med normalt planförfarande i enlighet med PBL. Samrådet och bemötande av inkomna synpunkter redovisas i samrådsredogörelsen, upprättad av planeringsenheten daterad BTN beslutade att planförslaget får ställas ut för granskning. Planförslaget ställdes ut för granskning from tom Utställningen och bemötande av inkomna synpunkter redovisas i utlåtandet, upprättat av planeringsenheten daterad Inlägg i ärendet görs av Raija Ringberger (fp).

10 KS 8 Dnr KK08/299 Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av Anderslund 1:1 och Oppeby Gård 1:1, Anderslund, Nyköping, Nyköpings kommun, upprättad , reviderad

11 KS 9 Dnr KK08/618 Avslut av Sjösa skola premiestiftelse Sjösa Skolas premiestiftelse uppkom genom att ådömda böter för olaga jakt på Sjösa Fideikommiss skänkts av godsförvaltningen till Sjösa skola för utdelning till barn vid examensavslutningar. Denna fond avvecklas under en femårsperiod genom utdelning till barnen vid Sjösa skola vid examensavslutningar. Fondens avveckling har beslutats i kommunfullmäktige , 167. Inlägg i ärendet görs av Curt Eriksson (kd). Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att Sjösa Skola premiestiftelse avslutas per och att kvarvarande förmögenhet överförs till Sjösa skola för utdelning till barnen vid examensavslutningen.

12 KS 10 Dnr KK08/619 Avslut av Lars Bergmans stipendiestiftelse Lars Bergmans stipendiestiftelse uppkom och utdelas till fyra förtjänstfulla elever vid Nyköpings kommuns musikskola till och med år 2007 varefter återstående kapitalbelopp ska tillföras Nyköpings kommuns Musikskola. Kvarvarande medel ska användas för införskaffande av ett eller flera musikinstrument att användas i musikundervisningen. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att Lars Bergmans stipendiestiftelse avslutas per och kvarvarande förmögenhet överförs till musikskolan i Nyköpings kommun för införskaffande av ett eller flera musikinstrument att användas i undervisningen.

13 KS 11 Dnr KK08/620 Avslut av Ester Lindbergs stiftelse Ester Lindbergs stiftelse uppkom och för inköp av konstföremål av besående värde till stadshuset i Nyköping. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att Ester Lindbergs stiftelse avslutas per och av kvarvarande förmögenhet införskaffas konstföremål till ett bestående värde till stadshuset i Nyköping.

14 KS 12 Dnr KK09/23 Avslut av Richard Petterssons minnesstiftelse I enlighet med gåvobrev ska avkastningen från Richard Petterssons minnesstiftelse utdelas den 25 april vart femte år. Kammarkollegiet har avslagit att fonden ska få läggas till en ny stiftelse och istället medgivit att den får förbruka sitt ändamål med hänsyn till fondens ringa kapital och dess destinärskrets, som inte enbart är barn på grundskola. Inga beviljade utdelningar har genomförts under de senaste fem åren. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att Richard Petterssons minnesstiftelse avslutas per och kvarvarande förmögenhet överförs till musikskolan i Nyköping för inköp av violin.

15 KS 13 Dnr KK09/22 Bemyndigande att underteckna checkar och löneförskott 2009 För utbetalning av löner och löneförskott föreslås att nedan namngivna personer har rätt att underteckna underlag. Kommunstyrelsen beslutar att för år 2009 bemyndiga lönechef Inger Hadell, systemförvaltare Gert Granath, HR-chef Ingrid Lindbom, ekonomichef Margareta Domert och ekonom Lena Rosén att underteckna utbetalning var för sig. Utbetalningsunderlaget ska vara behörighetsattesterat av lönekonsult/syst.specialist Britt-Marie Kjellberg, lönekonsult/syst. admin Carina Wahlström eller lönekonsult Malin Karlsson, att underrätta kommunens bank om att endast ovan nämnda personer äger rätt att för år 2009 för kommunens räkning underteckna löner och löneförskott. Beslut till: Löneavdelningen Ekonomi

16 KS 14 Dnr KK05/409 Ändrade riktlinjer och rutiner för investeringar Kommunstyrelsen beslutade , om riktlinjer och rutiner för investeringar med tillämpning fr om Syftet var i första hand att säkra god redovisningssed i kommunens redovisning. Efter att ha tillämpat dessa riktlinjer och rutiner har det visat sig att det är onödigt omständligt att kontinuerligt hålla riktlinjer och rutiner uppdaterade. Bedömningen är att bättre effekt kan nås om riktlinjerna beslutas varje år i samband med budget och att ekonomiavdelningen ansvarar för att rutinerna hålls kontinuerligt uppdaterade. Kommunstyrelsen beslutar att tidigare beslutade riktlinjer och rutiner för investeringar enligt kommunstyrelsen 232/05 utgår och ersätts med de riktlinjer som anges i respektive års budget samt att ekonomiavdelningen ansvarar för utfärdande av rutiner för investeringar. Beslut till: Ekonomi Divisionerna

17 KS 15 Dnr KK08/448 Utvecklingen av Arnö Kommunstyrelsen beslutar att lyfta ur ärendet från dagens sammanträde. Magnus Bengtsson informerar om ärendet. Inlägg i ärendet görs av Jacob Larsson (s), Curt Eriksson (kd), Jan Carle (m) och Axel Wevel (c).

18 KS 16 Dnr KK09/24 Detaljplaneläggning Ekensberg 1:16 Mark- och exploateringsenheten föreslår att de tilldelas ett uppdrag om detaljplaneläggning av del av fastigheten Ekensberg 1:16. omfattningen redovisas på bifogad karta. Kommunen har tidigare planlagt angränsande område för bostäder/friskvård mm. Delar av detta område är idag bebyggt av bostäder som förvaltas av kommunfastigheter. En friskola har visat intresse för området men konstaterat att det tillgängliga området är för litet för att inrymma samtliga verksamheter. Mark- och exploateringsenheten föreslår därför att det angränsande området planläggs för bl.a skolverksamhet Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen yrkar Urban Granström (s) avslag till framskrivet förslag. Inlägg i ärendet görs av Jan Carle (m). Ordföranden ställer, efter kommunstyrelsens godkännande, proposition på framskrivet förslag mot avslagsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag. Kommunstyrelsen beslutar att ge mark- och exploateringsenheten i uppdrag att detaljplanelägga, i kartbilaga, specificerat område i Ekenberg 1:16. att kostnaden för arbetet belastar exploateringsbudgeten. Mot beslutet reserverar sig Urban Granström (s), Micael Ardeheim (s), Louise Ankarfjäll (s), Jacob Larsson (s) och Abdullahi Dubet Ali (s). Beslut till: Samhällsbyggnad

19 KS 17 Dnr KK08/564 Förslag till nybyggnation som ersättning för Rosenkällagården Rosenkällagården som idag har 53 lägenheter samt ett tillagningskök har från Arbetsmiljöverket fått en rad påpekanden om arbetsmiljön. Köket som har renoverats berörs inte i detta sammanhang och kan hanteras som fristående från boendedelarna. Arbetsmiljöverket kräver svar från Nyköpings kommun om hur de brister som framkommit ska åtgärdas. Svar skall vara inlämnat senast i januari Vård och omsorg (VoO) som idag ansvarar för verksamheten på uppdrag av Äldre och handikappnämnden bekräftar de påpekanden som Arbetsmiljöverket angivit och ser det som mycket angeläget att dessa åtgärdas. Nyköpingshem är idag fastighetsägare och Nyköpings kommun har ett hyresavtal med Nyköpingshem fram till En bedömning som både Nyköpingshem och VoO gör, är att det kommer att kräva mycket stora ombyggnationer för att åtgärda aktuella brister. Trots detta blir inte arbetsmiljön optimalt bra. Parallellt med diskussionen om behov av särskilda boenden för äldre eftersöks en rimlig lösning på bristen på student-/ungdomsbostäder. Av tjänsteskrivelse daterad framgår möjliga alternativa upphandlingar av nytt äldreboende. För att hitta en långsiktigt hållbar lösning som på bästa sätt kan svara mot uppställda arbetsmiljökrav och tillgång till samma antal äldreboenden som finns idag, föreslås att Nyköpings kommun upphandlar kontrakt på ett nytt äldreboende med ca 50 platser, (alternativ 2). Då Rosenkällagården avvecklas som äldreboende bedöms det vara mycket lämpligt för student/ungdomsboende och bör kunna ställas om för denna boendegrupp med mindre investeringar i fastigheten.

20 KS 17 Dnr KK08/564 Det nya äldreboendet byggs på norra Arnö (Arnö brygga) i Nyköpings tätort eftersom de som idag bor på Rosenkällagården kommer att vara direkt berörda av förändringen. Detta förslag påverkar inte balansen mellan centralorten och andra tätorter vad gäller tillgång till äldreboenden. En kommande utökning av nya platser på äldreboenden ska ske utanför centralorten och markeras genom ett inriktningsbeslut om att nästkommande boende ska lokaliseras i någon av de mindre tätorterna. För att få en så bra kvalitet och kontinuitet för de boende som möjligt under tiden fram till att det nya äldreboendet är klart och verksamheten är överflyttad, föreslås att verksamheten bedrivs i kommunal regi. Division Vård och omsorg kan då aktivt bidra med verksamhetskompetens i byggprojektet. Om verksamhetsdriften för detta boende därefter ska upphandlas på entreprenad föreslås vara en fråga att avgöra i ett senare skede efter att ombyggnationen är klar. Ett nytt äldreboende beräknas kunna vara klart för inflyttning under 2010 under förutsättning att nödvändiga beslut tas i början av Vid ärendets behandling i kommunstyrelsen framställer Urban Granström (s) ändringsyrkande avs 1:a attsatsen enligt följande att ge kommundirektören i uppdrag att utreda lokalisering av nytt äldreboende och underlag för upphandling av nytt boende om behov finns. Inlägg i ärendet görs av Raija Ringberger (fp), Jan Carle (m), Anne-Marie Wigertz (m) samt Jacob Larsson (s). Ordföranden ställer, efter kommunstyrelsens godkännande, proposition på framskrive förslags 1:a attsats mot Urban Granströms yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt framskrivet förslag. Kommunstyrelsen beslutar att ge kommundirektören i uppdrag att ta fram förslag på underlag för upphandling av ett ersättningsboende för Rosenkällagården, lokaliserat till norra Arnö enligt tjänsteskrivelse daterad ,

21 KS 17 Dnr KK08/564 att ge kommundirektören i uppdrag att tillsammans med Nyköpingshem ta fram förslag till förändrad inriktning för Rosenkällagården, samt att senast i mars i kommunstyrelsen återkomma med rapport samt förslag på kompletterande beslut för att realisera framskrivet förslag. Mot beslutet avseende 1:a attsatsen reserverar sig skriftligen Urban Granström (s), Micael Ardeheim (s), Louise Ankarfjäll (s), Jacob Larsson (s) och Abdullahi Dubet Ali (s). Bil KS 17 Beslut till: Kommundirektören

22 KS 18 Dnr KK05/156 Revidering av delegationsordning för kommunstyrelsen En översyn av gällande delegationsordning för kommunstyrelsen har genomförts. Revideringarna omfattar; - avskrivning av fordran (från tidigare 3BB till 10BB samt ändrade delegater) - avskrivning av fordran vid konkurs - hela stycket om inköp/upphandling (m anl. av upphandlingspolicyn) - upplåtelse av hyra (ändrad delegat) - Inhyrning av lokaler m.m. (ändrad delegat) Kommunstyrelsen beslutar att fastställa delegationsordning i enlighet med bilaga. Bil KS 18 Beslut till: Divisionerna Ekonomi Samhällsbyggnad Upphandling Räddningstjänsten HR-avdelningen Kommunjurist

23 KS 19 Dnr KK07/217 Yttrande länsrätten ang. friköp av tomträtter Kommunstyrelsens beslut , 315, ang friköp av tomträtter har överklagats till länsrätten. Förslag till yttrande har upprättats, daterad Kommunstyrelsen beslutar att godkänna yttrandet, att omedelbart justera denna paragraf.

24 KS 20 Dnr KK 08/5 Delegationsärenden Förteckning över beslut fattade på delegation av: 1 Gunbritt Lindfors, Säkerhetssamordnare, Beslut om beviljande av skadeståndsersättning 2 Tomas Barret, Brandingenjör, Beslut om medgivande för sotning av egen anläggning på fastighet 3 Jan Kviby, Räddningschef, Avtal om akut lyfthjälp. Avtalspart: Attendo Care AB 4 Stefan Kindeborg, Upphandlingschef, upphandling ang. luftfilter till ventilationsaggregat 5 Stefan Kindeborg, Upphandlingschef, upphandling ang. Terminalglasögon, skyddsglasögon och synundersökningar 6 Anna Lännholm, Enhetschef vård och omsorg, ang. anställningsavtal 7 Ewa Collin, Exploateringslantmätare, avseende avstående från den kommunala förköpsrätten KK09/5 KK09/5 KK09/5 KK08/5 KK08/5 KK08/5 KK08/5 Kommunstyrelsen beslutar att lägga rubr delegationsärenden till handlingarna.

25 KS 21 Dnr KK 08/2 Anmälningsärenden Nr Från Innehåll Dnr 1 Landstinget Sörmland, Hjälpmedelsnämnden Protokoll från sammanträde med Gemensamma nämnden för tekniska hjälpmedel, KK08/2 2 Mälardalsrådet Protokoll från rådsmöte KK08/2 3 Statistiska centralbyrån Medborgarundersökning, Nyköpings kommun hösten 2008 KK08/426 4 Hållbarhetsrådet Minnesanteckningar från möte KK08/2 5 Föreningen Europakorridoren Anteckningar från möte KK08/287 6 Utbildningsnämnden Utdrag protokoll UBN 88 Uppdrag om kartläggning av efterfrågad kompetensutbildning inom utbildning av vuxna i Nyköpings kommun KK08/327 7 Strategiberedningen för Nyköping och Oxelösund 8 Kultur och Fritidsnämnden Minnesanteckningar från sammanträde Utdrag protokoll KFN 95 Internt hyreskontrakt avseende kv Bryggaren 7 och internöverenskommelse med Tekniska divisionen/kommunfastigheter avseende administrativa tjänster för bryggeriområdet 2009 KK08/11 KK08/347 9 Skavstaberedningen Protokoll från möte KK08/43 10 Samhällsbyggnad, Planeringsenheten Kommunprofil 2008 KK08/2 11 Mälardalsrådet Protokoll från rådsmöte KK08/2 12 Nyköping- Östgötalänken AB Protokoll från styrelsemöte KK08/2

26 13 NTF Sörmland Bältesmätningar under 2008 KK08/2 14 Pensionärsrådet Protokoll från sammanträde KK08/2 Kommunstyrelsen beslutar att lägga rubr anmälningsärenden till handlingarna.

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 10 16 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 10 16 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl 13.30 15.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Eva Thunér Ohlsson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2005 02 07 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2005 02 07 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist (s) Göran Silfverling

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.15 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp)

Läs mer

Ordförande... Ulla-Karin Danielsson. Justerande... Eva Sjöström ANSLAG/BEVIS

Ordförande... Ulla-Karin Danielsson. Justerande... Eva Sjöström ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal kl 17.00-17.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Ulla-Karin Danielsson (S), ordf Karina Josevski (MP) Staffan Folke (V) Eva Sjöström (M) Kent Gustafsson (C) Johan Munthe (FP)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 12 11 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 12 11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal C kl. 14.00-14.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 22.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 52 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 52 Ersättare Se bilagd förteckning KF 52 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-15.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 02 18 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 02 18 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.35 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp) Cajsa Widqvist (s) Jacob Larsson

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B, kl. 09.00-14.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) 326-335 13.30-14.30 Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 20.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 106 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 106 Ersättare Se bilagd förteckning KF 106 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-14.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Cajsa Widqvist

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 09.00-17.00 (paus, 09.45-10.00, 12.30-13.30 samt 14.55-15.10) Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Eva Thunér Ohlsson (s)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011 03 14 ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011 03 14 ANSLAG/BEVIS. Beslutande. Ersättare Plats och tid Stadshuset sal B, kl 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Johannes Krunegård (mp) 1:e v ordf Anne-Marie Wigertz 2:e v ordf (m) Cajsa Widqvist (s) Jacob Larsson (s) Louise Ankarfjäll

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, Kl 19.00-20.00 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 71 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 71 Ersättare Se bilagd förteckning KF 71 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 10.00-12.00, 13.30-14.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 11 06 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2006 11 06 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.50 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Carl-Åke Andersson (s) Eva Thunér Ohlsson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 08 20 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 08 20 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Göran Silfverling (fp) Leif Larsson (mp) Cajsa Widqvist (s) Louise Ankarfjäll

Läs mer

Justerande... Urban Granström Cajsa Widqvist ANSLAG/BEVIS

Justerande... Urban Granström Cajsa Widqvist ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-15.15 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf 13.30-15.00 339-355 Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl 13.30 15.25 Ledamöter och ersättare Beslutande Jan Carle (m) vice ordf. Eva Thunér Ohlsson (s) Saga-Britt Landelius (s) Cajsa Carlsson Widqvist (s) Louise Ankarfjäll (s)

Läs mer

Ordförande... Adéle Bergentoft. Justerande... ANSLAG/BEVIS

Ordförande... Adéle Bergentoft. Justerande... ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Sal A, kl. 19.00 20.20 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 41 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 41 Ersättare Se bilagd förteckning KF 41 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19 1(5) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 08:30-09:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Elaine Björkman (s), ordf Jan Skog (m) Thor Eliasson

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-02-13 KS Dnr KK17/5 Delegationsärenden Förteckning över beslut fattade på delegation av: Nr Från Innehåll Dnr 1 Anna Thörn, Divisionschef

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS - Plats och tid C-salen, Heby Folkets Hus kl 14:00-15:10 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande Sixten Larsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Bengt Löfling (V) Bernt-Ove Stenmark (KD) Anne-Charlotte

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 12 17 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 12 17 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli

ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Kommunledningskontoret/kansli Plats och tid Stadshuset, Sal A, Kl 19.00 20.50 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 107 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 107 Ersättare Se bilagd förteckning KF 107 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.14 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justerande... Urban Granström ANSLAG/BEVIS. Protokollet har justerats och justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Stadshuset sal B kl.09.00-11.30 13.30-14.35 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Palme (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Leif Larsson (mp) Cajsa

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.15 Vissa personuppgifter kan vara radera p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S),

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 04 28 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2008 04 28 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30 15.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 03 19 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 03 19 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-15.25 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-10-02 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-02, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Gun-Britt Andersson (S) Ulla Lundberg (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

Justerande... Jan Bonnier Gunilla Eriksson ( 1-10) Per Hultberg ( 11-19) ANSLAG/BEVIS

Justerande... Jan Bonnier Gunilla Eriksson ( 1-10) Per Hultberg ( 11-19) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Sal A, Kl 19.00 22.25 Ledamöter Se bilagd förteckning KF 2 Tjänstgörande ersättare Se bilagd förteckning KF 2 Ersättare Se bilagd förteckning KF 2 Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 09:00-10:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl

Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl Plats och tid Stadshuset sal B, torsdag 15 mars 2018 kl. 13.30-15.10 Ledamöter och ersättare Beslutande Marjo Gustafsson (S), ordf Anne Marie Wallin (MP), 1 :e v ordf 11-14 Adele Bergentoft (M), 2:e v

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17: Margareta Wallin (M) Carina Helenius-Lindgren (M) Britt Larsson Gårdebäck (S) Eva Nordlöf (V)

Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17: Margareta Wallin (M) Carina Helenius-Lindgren (M) Britt Larsson Gårdebäck (S) Eva Nordlöf (V) Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-10-04 Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17:00-19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Helena

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 11 19 ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2007 11 19 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-14.20 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Göran Silfverling (fp) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2008-01-22. Joachim Nordlund (v)... Anne-Marie Skölin.... Arne Persson

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2008-01-22. Joachim Nordlund (v)... Anne-Marie Skölin.... Arne Persson SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Skolkansliet, kl 08.30 10.10 Beslutande Arne Persson (kd) ordf Sven-Erik Carlsson (c) v ordf Margareta Skalin (s) Stephan Bergman-Paul (s) Tjänstgörande

Läs mer

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Plats och tid Stadshuset, plan 1, Översikten, kl. 13.30- Ledamöter och ersättare Beslutande Leif Karlsson (s) ordf Solveig Lindblom(s) Anniola Nilsson(m) Ersättare Kjell Arvidsson (c) Ulla Jansson(s) Ulf

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18. GISLAVEDS KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-21 Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.30 - Enligt särskild förteckning 18.55 Ovriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 9.00 11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Angelie Fröjd (M), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C) Wioletta Kopanska

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset sal B kl. 13.30-15.45 Ledamöter och ersättare Beslutande Urban Granström (s) v ordf Tina Michalowski (m) Annika Karlsson (c) Curt Eriksson (kd) Leif Larsson (mp) Jacob Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer