Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Margareta Jarlstedt (M) Jesper Johansson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Margareta Jarlstedt (M) Jesper Johansson (MP)"

Transkript

1 Protokoll 1 (5) Sjukhusutskottet LK/ Plats Landstingshuset fredag 31 maj kl Beslutande Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Margareta Jarlstedt (M) Jesper Johansson (MP) ordförande ersättare för Björn Kihl ersättare för Marianne Utterdahl I tjänsten Justering Anders Hallberg, forskningschef Torbjörn Nyvall, verksamhetschef ambulanssjukvården Petra Lundgren, verksamhetsutvecklare division medicinska specialiteter Anna-Carin Johansson, folkhälsostrateg Eva Eriksson, utvecklingsledare Ida Kullgren, verksamhetsanalytiker Susanne Forslund, enhetschef Rolf Åström, utvecklare Maj-Britt Andersson, stabschef, hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar, sekreterare Utsågs Christina Wahrolin att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 57 Godkännande av dagordningen Föredragningslistan godkänns. 58 LK/ Politisk viljeinriktning för nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar Forskningschef Anders Hallberg, ordförande i landstingets arbetsgrupp för nationella riktlinjer föredrar ärendet. Samverkansnämnden har lämnat synpunkter på Socialstyrelsens förslag, sedan kommer den slutliga riktlinjen. Därefter skrivs den politiska viljeinriktningen samtidigt som det görs en konsekvensbeskrivning. Den beskrivningen är klar för Värmland och nu arbetas det med utredningsuppdrag i enlighet med den. De är: Helkropps- DXA, reuma-mottagningens resurser och arbetssätt, resursbehov vid fysisk träning vid artros i knä eller höft och MRT-resurser för diagnostik av inflammatoriska ryggsjukdomar. Plan för uppföljning är klar, vårdprogramarbete (sex olika) pågår som ska vara färdigt senast i juni Ansvaret för implementering ligger hos verksamheten, det finns ingen gemensam strategi för det inom landstinget. Planering av uppföljning pågår. Återrapportering av implementeringen (vårdprogram, riktlinjer, rutiner) måste komma från hälso- och sjukvårdschefen till politiken. Viljeinriktningen är väldigt specifik i vissa delar, byggs in i vårdprogrammen.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND CSK/ (5) Uppföljning av nationella riktlinjer planerar man att göra en gång per år genom en sammanställning till verksamheter, politiker och landstingsledning. Berörda Kvalitetsregister ska fylla en viss täckningsgrad. Skriftlig dokumentation om uppföljningen kommer. Övriga nationella riktlinjer det pågår arbete med är palliativa riktlinjer och cancerriktlinjer. Utskottet vill ha information om utredningen av helkropps-dxa. 59 LK/ Medborgarförslag om bemanning av ambulans i Munkfors Verksamhetschef Torbjörn Nyvall informerar om historiken bakom ärendet. En process pågår på ambulansstationen i linje med förslaget. Den kommer att provas i Hagfors/Munkfors under 24 veckor. Avstämning med fackliga organisationer, riskbedömning etcetera är genomfört. En process pågår även i Torsby/Likenäs parallellt, lösningarna kommer att se lite olika ut. Konsekvenser för medarbetare och patienter är det mest intressanta. Riskbedömning kommer att göras ur de fem perspektiven fortsättningsvis. Bättre mål och mått kommer att tas fram för att följa verksamheten. 60 MAVA process Petra Lundgren är nyligen avgången avdelningschef med en ny tjänst som verksamhetsutvecklare i division medicinska specialiteter. MAVA är en medicinsk akutvårdsavdelning som har 23 vårdplatser med telemetriövervakning. DVT-mottagning (djup ven-trombos), endokrin och diabetes (svårare fall) som tidigare behandlades på IVA tas om hand mer och mer på MAVA. Att det finns en vårdsamordnare är en vital del för att kunna få ett bra flöde för patienterna. En tydlig ökning av läkemedelsintoxikationer kan ses under senare år, både för missbrukare och för suicidpatienter. Ett nytt tänk på arbetet startade 2008 på grund av ett högt tempo på avdelningen. Nya förutsättningar: tänk om, tänk nytt, tänk lean. Metoden var att eliminera all form av slöseri, dels via verktyget 5S, dels via en idé-grupp. Viktigt är att det finns personal avsatt för att ta hand om idéerna och att synliggöra vad som sker, t.ex. via aktivitetstavla. Allt är standardiserat, uppmärkt och enhetligt, vilket ger mer tid över för patienterna. Patienten rondar används i rum med sex vårdplatser, patienten styr över innehåll och tidsåtgång för ronden. Utjämning av flöden/arbetsbelastning görs, t.ex. genom att ha både morgon- och eftermiddagsmöte. Resultatet har blivit en avdelning med patientens fokus, inte medarbetarnas. Avdelningens rykte har blivit så bra att det inte finns några rekryteringsproblem.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND CSK/ (5) Avdelningen jobbar utifrån team med två personer (sjuksköterska/undersköterska) och läkare inkopplad korridorvis. Sjukgymnastik finns regelbundet på avdelningen, men också vid behov. Teammöten hålls där alla arbetskategorier pratar med varandra. Vi ska lösa dagens uppgifter men vi ska lösa morgondagens uppgifter ännu bättre. Vi ska inte arbeta så hårt vi kan, vi ska arbeta så bra vi kan! Petra Lundgren kommer nu att använda sin kompetens som verksamhetsutvecklare och stöd för nya chefer och vid införande av lean. 61 LK/ Motion om möjlighet för palliativ vård i hemmet för alla inkl. lägesrapport palliativ vård Stabschef Maj-Britt Andersson fördrar ärendet som gäller en motion om palliativ vård i hemmet för alla, men speciellt för barn. Ett svar finns, skrivet i juni, men det behöver nu uppdateras eftersom förutsättningarna ändrats. Marinette Moberg, verksamhetschef onkologikliniken, har fått i uppdrag att arbeta med det palliativa arbetet. Det är tillsatt ett palliativt råd med representanter även från kommunen. Rådet håller på med en beskrivning av vad som görs kontra vad som behöver göras. Barnperspektivet anses vara så speciellt att det bildas ett speciellt palliativt råd för barn, där även habilitering, barnrehabilitering, barnmedicin och onkologi ingår. Nationella riktlinjer för palliativ vård kom i juni. Det är en samstämmighet över hela linjen inom landstinget och med kommunerna. Samtidigt pågår också ett uppdrag om att utreda möjligheten till flera vårdplatser i Värmland, på olika vårdnivåer, där palliativa rådets erfarenheter kommer att nyttjas. Den utredningen innefattar även vårdplatser i hemmet. 62 LK/ Handlingsplan CEMR deklarationen om jämställdhet Folkhälsostrateg Anna-Carin Johansson konstaterar att alla ledamöter tidigare har fått föredragning om ärendet i andra utskott. Därför beslutar utskottet att punkten utgår. 63 LK/ Vårdgivardirektiv för läkemedelshantering Utvecklingsledare Eva Eriksson är föredragande. Läkemedelshantering är ett helt nytt direktiv. Tillägg har gjorts med rubriker under tillämpning sedan det senast var uppe i utskottet. Hälso- och sjukvårdslagen och Läkemedelslagen bör nämnas som styrande lagar i vårdgivardirektivet.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND CSK/ (5) 64 LK/ Vårdgivardirektiv för ambulanssjukvård Eva Eriksson informerar om att vårdgivardirektivet för ambulanssjukvård är inlagt i den nya mallen och nedkortat, tidigare antogs det i styrelsen december LK/ Egen vårdbegäran - utdrag LS Enhetschef Susanne Forslund och verksamhetsanalytiker Ida Kullgren redovisar uppföljning av införandet av egen vårdbegäran som gjordes 1 oktober En vilja finns att öka tillgängligheten, även från verksamheten, men viss tveksamhet fanns kring egen vårdbegäran. Därför görs nu en uppföljning på uppdrag av styrelsen. Mycket arbete lades ner på att ta fram blanketter som gjorde det enkelt att utvärdera egen vårdbegäran. Utgångspunkten var att det ska vara lätt att göra rätt. Det ledde även till en utveckling av Mina vårdkontakter och 1177.se med bland annat förtydligad information. Remissbekräftelse skickas alltid om att vårdbegäran är mottagen och om vad som kommer att ske. Remissvar, som skickas vid remiss från professionell vårdgivare, har utretts som ett tilläggsuppdrag. Andel egen vårdbegäran per division ligger relativt konstant över tiden. Bilagt till rapporten finns en specifikation över hur utfallet varit per verksamhet, som underlag för att utvecklas. En utförd enkätundersökning i verksamheterna har gett följande svar bland andra. Positivt var att införandet fungerat bra och att det inte någon anstormning. Negativt var att det var tidspress vid införandet, att det är ett ökat söktryck generellt och att det administrativa arbetet ökat. Slutsatser blir att det varit relevanta egen vårdbegäran som skickats in, återkoppling är viktigt (sker via rapport skapad i datalagret) och att det är en viktig del i att stärka patientens ställning. 66 LK/ Remiss: Rätt information - kvalitet och patientsäkerhet för vuxna med nedsatt beslutsförmåga Utvecklare Rolf Åström, med samordningsansvar för nationella e- hälsatjänster är föredragande. Remissen gäller en förändring av patientdatalagen. Sammanhållen journalföring blev möjlig genom patientdatalagen som kom 2008 och innebär att vårdgivare kan dela vårddokumentation med varandra. Vid akut läge finns möjlighet till nödöppning. Patienter som inte endast tillfälligt saknar beslutsförmåga har varit en bortglömd grupp, därav utredningen. I remissvaret kommer det att ställas kompletterande frågor till utredningen.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND CSK/ (5) Efterfrågar en klarare definition av vad den som inte endast tillfälligt saknar beslutsförmåga är. Anser att även kvalitetsregister bör tas upp i lagtexten. 67 Rapporter Inga rapporter redovisas. 68 Kurser och konferenser En diskussion om hur kurser och konferenser ska hanteras tas upp i politikergruppen. 69 Övriga frågor Inga övriga frågor väcks. 70 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är den 11 oktober kl i Arvika. Vid protokollet Elisabeth Ehne Jangehammar Justerat den Elisabeth Kihlström Christina Wahrolin

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Plats Landstingshuset Karlstad, tisdagen den 3 september kl. 09.00 16.00

Plats Landstingshuset Karlstad, tisdagen den 3 september kl. 09.00 16.00 Protokoll 1 (7) Primärvårds- och psykiatriutskottet 2013-09-03 LK/130111 Plats Landstingshuset Karlstad, tisdagen den 3 september kl. 09.00 16.00 Beslutande Marianne Utterdahl (SIV), ordförande Christina

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Elisabeth E Jangehammar 2014-09-04 LK/140042 Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00 Beslutande Ersättare I tjänsten

Läs mer

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Palliativ vård Uppdrag palliativ vård i Värmland 20150220 Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Bakgrund Socialstyrelsens bedömning Den palliativa vården och omsorgen omfattar

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Plats Karlstad CCC och Landstingshuset torsdag 25 april kl. 08.15 16.00. Elisabeth Kihlström (KD) Inga-Lill Röhr (S)

Plats Karlstad CCC och Landstingshuset torsdag 25 april kl. 08.15 16.00. Elisabeth Kihlström (KD) Inga-Lill Röhr (S) Protokoll 1 (6) Primärvårds- och psykiatriutskottet 2013-04-25 LK/130111 Plats Karlstad CCC och Landstingshuset torsdag 25 april kl. 08.15 16.00 Beslutande PPU Ersättare PPU Marianne Utterdahl (SiV), ordförande

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S)

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Protokoll 1 (6) Folkhälso-och tandvårdsutskottet David Kvicklund LK/142996 Plats Beslutande Landstingshuset Karlstad Gert Ohlsson (L) Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Ersättare

Läs mer

Administrativa staben Anna Roos LK/140039

Administrativa staben Anna Roos LK/140039 Protokoll 1 (7) Hälso- och sjukvårdschefens ledningsgrupp Administrativa staben Anna Roos 2014-02-05 LK/140039 Plats Sammanträdesrum Rigel Närvarande Maj Britt Andersson, t.f. hälso och sjukvårdschef ordförande

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Elisabeth Kihlström (KD), ordförande Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn Kihl (M)

Elisabeth Kihlström (KD), ordförande Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn Kihl (M) Protokoll 1 (5) Sjukhusutskottet 2013-01-09 LK/130110 Plats Landstingshuset, onsdag 9 januari kl. 13.00 16.00 Beslutande Elisabeth Kihlström (KD), ordförande Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn

Läs mer

Förbättrad informationshantering avseende vissa patienter inom hälso- och sjukvården

Förbättrad informationshantering avseende vissa patienter inom hälso- och sjukvården Socialutskottets betänkande 2013/14:SoU20 Förbättrad informationshantering avseende vissa patienter inom hälso- och sjukvården Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2013/14:202

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Barnperspektiv, förstudie

Barnperspektiv, förstudie LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-09-07 Karin Selander Rev/15022 Barnperspektiv, förstudie Rapport 3-15 Barnperspektiv, förstudie Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra

Läs mer

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län YTTRANDE 1(2) 2012-01-26 LK11-0480 Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Landstingsfullmäktige Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-04-29 2014-04-16 PAN 2/2014 Patientnämnden Tid Onsdagen den 16 april kl. 9 12.10 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Monica Gundahl (S) Nina Koivumaa (M) Kenneth Johannesson (S) Utsågs Monica Gundahl att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Monica Gundahl (S) Nina Koivumaa (M) Kenneth Johannesson (S) Utsågs Monica Gundahl att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll 1 (5) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Folktandvården/Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten David Kvicklund LK/160033 Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Lokal Pilstjärnan, Landstingshuset

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Aula Medica rum 635, Karolinska Institutet, Nobels väg 6.

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Aula Medica rum 635, Karolinska Institutet, Nobels väg 6. Programberedning 6-1 (4) Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar Datum Tid 14.00-16.15 Plats Aula Medica rum 635, Karolinska Institutet, Nobels väg 6 Ledamöter (KD) (M) (S) (M) (L) (C)

Läs mer

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län ÄRENDE 9 2012-03-07 Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, Sverigedemokraterna Yttrande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039. 1 Sammanträdet öppnas Malin Berglund öppnade dagens sammanträde.

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039. 1 Sammanträdet öppnas Malin Berglund öppnade dagens sammanträde. Minnesanteckningar 1 (8) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Lokal Galaxen (kl.9-12),

Läs mer

Kansliavdelningen, Ingrid Holmér 2005-08-30 ÄU 3/05. Tid Tisdagen den 30 augusti kl. 9.30-14.00. Olle Håkansson (mp), observatör

Kansliavdelningen, Ingrid Holmér 2005-08-30 ÄU 3/05. Tid Tisdagen den 30 augusti kl. 9.30-14.00. Olle Håkansson (mp), observatör PROTOKOLL Justeringsdatum 2005-09-08 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen, 2005-08-30 ÄU 3/05 Protokoll från sammanträde med äldreutskottet Tid Tisdagen den 30 augusti kl. 9.30-14.00 Plats Närvarande

Läs mer

Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn Kihl (M) Jesper Johansson (MP) Ulrika Nilsson (S) Margareta Jarlstedt (M)

Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn Kihl (M) Jesper Johansson (MP) Ulrika Nilsson (S) Margareta Jarlstedt (M) Protokoll 1 (8) Sjukhusutskottet 2013-11-07 LK/130110 Plats Landstingshuset torsdag 7 november kl. 10.00 16.00 Beslutande Ersättare Elisabeth Kihlström (KD), Christina Wahrolin (S), vice ordförande Björn

Läs mer

Capio S:t Görans Sjukhus ur ett flödesperspektiv

Capio S:t Görans Sjukhus ur ett flödesperspektiv Capio S:t Görans Sjukhus ur ett flödesperspektiv Samverkansnämnden Stockholm Gotland 13 november 2009 PA Dahlberg vvd, chefläkare Agenda Introduktion till Capio S:t Görans Sjukhus och resultat av förbättringsarbetet

Läs mer

Datum: Tid: kl Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN Tid: kl FURAN

Datum: Tid: kl Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN Tid: kl FURAN OCH TANDVÅRDSNÄMNDEN Tjänsteställe, handläggare Regionledningsförvaltningen Monika Öhgren 2018-02-20 18FPTN1 1(11) Datum: 2018-02-20 Tid: kl. 09.15 Plats: Regionens hus Härnösand Sammanträdesrum: ASKEN

Läs mer

Verksamhetsutveckling genom lean. Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se

Verksamhetsutveckling genom lean. Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se Verksamhetsutveckling genom lean Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se Lean - historik Tidiga Toyotatankar Fokusera på flödet Kompetens i produktionen Lagerhållning

Läs mer

Rutin för remisshantering God klinisk praxis

Rutin för remisshantering God klinisk praxis Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Landstinget i Värmland 2.0 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Stabschef Hälso- och sjukvårdsstaben Hälso- och sjukvårdschef

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Nationellt kunskapsstöd för palliativ vård i livets slutskede Vägledning, rekommendationer och indikatorer Stöd för ledning och styrning

Nationellt kunskapsstöd för palliativ vård i livets slutskede Vägledning, rekommendationer och indikatorer Stöd för ledning och styrning Nationellt kunskapsstöd för palliativ vård i livets slutskede Vägledning, rekommendationer och indikatorer Stöd för ledning och styrning Socialstyrelsens bedömningar och centrala rekommendationer 2011

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-10-20 Kansliavdelningen, Justerat 2014-11-03 SB 6/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Övergripande rutin i samband med vård under eget ansvar - Egenvård för barn över sju år och vuxna enligt SOSFS 2009:6

Övergripande rutin i samband med vård under eget ansvar - Egenvård för barn över sju år och vuxna enligt SOSFS 2009:6 LANDSTINGET I VÄRMLAND PM Hälso- och sjukvårdsstaben Eva Eriksson 2011-09-28 LK/100553 Övergripande rutin i samband med vård under eget ansvar - Egenvård för barn över sju år och vuxna enligt SOSFS 2009:6

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde med Sjukvårdsstyrelse norr 1 ( 14) Sammanträde med Datum för justering: 2017-08-29 Hans Andersson (L) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Närvarande ledamöter Hans Andersson (L)

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (5) 28-37, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Inger Eriksson, ersättare för Anna S Lindström Marika

Läs mer

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén Allmänna ärenden 5 november 2013 Plats och tid Socialförvaltningen IFO, tisdag den 5 november 2013, kl 08.15 08.45 1(5) Beslutande Ledamöter Cristine Persson, C, ordförande Elisabeth Svensson, M Christer

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal A, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Emelie Walfridsson (C) (ers Helena Stålhammar (C)) Marcus Eskdahl (S) Britt Johansson (M) (ers Maritha

Läs mer

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 31 december 2014.

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 31 december 2014. Handläggare: Agneta Calleberg 1 (2) PaN 2015-03-06 P 6 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-02-11 PaN 1401-00020-30 1403-01455-30 Återföring Problem att få remissvar vid införd spärr i journalsystem Ärendet Patientnämnden

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-09-18 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO vice ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Kjell Lindström, SPF Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat.

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat. PROTOKOLL 13 Organ Plats Patientnämnden Bubbholmen, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Torsdagen den 11 juni 2015 klockan 13:30-15:00 Ledamöter Anna Maria Romlid (V), Ordförande Johanna Skottman (S), 1:e

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 PROTOKOLL 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson Programberedning 6-4/2017 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar Datum Tid 14.00-16.00 Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (L) (C) (MP) (V) Maria

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP)

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP) Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-05-20 LK/141046 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar

17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar PROTOKOLLSUTDRAG RE-REV17-0037 Ankom 180302 HANDLÄGGARE DATUM DIARIENUMMER 2018-02-13 LS-LED17-1879-4 17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar Diarienummer:

Läs mer

\--1 y402q 09. Landstinget d

\--1 y402q 09. Landstinget d \--1 y402q 09. d Plats Landstingshuset Lokal: Gemma Tid Fredag 19 maj kl. 13:30-15:00. Politiska styrgruppen för utveckling av missbruks- och beroendevården i Värmland. Beslutande: Mats Sandström (s),

Läs mer

Riktlinjer för Patientsäkerhetsberättelse

Riktlinjer för Patientsäkerhetsberättelse Riktlinjer för Patientsäkerhetsberättelse Gäller from 2013-06-04 Ersätter 2012-04-20 Medicinskt ansvarig sjuksköterska Eva-Karin Stenberg HEMVÅRDSFÖRVALTNINGEN/ SOCIALFÖRVALTNINGEN Bakgrund Vårdgivaren

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive klockan 13.15-16.25 Beslutande Kerstin Svensson ers Sten Fransson, ordförande (s) Rikard Dahlin ers Kerstin Svensson,

Läs mer

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande.

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande. YTTRANDE 2014-09-16 LJ 2013/767 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utvärdera öppethållande på vårdcentralerna I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00 PROTOKOLL 1(6) Plats: Närvarande: Konferensrum i Regionens hus och Sal C landstingets kansli, Jönköping Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Bo Arencrantz (M) (ers Birgitta

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 41-48 Tid: 2012-08-05 14:00-14:40 Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 41-48 Tid: 2012-08-05 14:00-14:40 Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar Närvarande: Urban Blomberg (M), ordförande Eva Lundemo (C) Ia Andersson (S) ersätter Annika Nordin (S) Kjell Ekelund (S)

Läs mer

Regel för hälso- och sjukvård: Nationella Kvalitetsregistret

Regel för hälso- och sjukvård: Nationella Kvalitetsregistret Region Stockholm Innerstad Sida 1 (5) 2014-04-07 Sjuksköterskor Rev 2014-07-30 Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering Regel för hälso- och sjukvård: Nationella Kvalitetsregistret Sjuksköterskor och Medicinskt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Version. Specialitetsråd Funktionshinder. Arbetsgrupp: SYN

Verksamhetsberättelse Version. Specialitetsråd Funktionshinder. Arbetsgrupp: SYN Specialitetsråd Funktionshinder Arbetsgrupp: SYN 2 (5) 1 Innehållsförteckning 1. Uppdrag och möten under året... 3 2. Genomförda aktiviteter under året... 4 3 (5) 1. Uppdrag och möten under året Vi har

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 Plats och tid Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 ande Marianne Utterdahl (SiV) (ordförande) Mats Sandström (S) (1:e vice ordförande) Eva Julin Dombrowe (L) (2:e vice ordförande) Henrik Samuelsson (M)

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35 FoU-beredningen Datum: 2018-06-14 Tid: 13:00-15:35 Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Elizabet Peltola (C) (2:e vice ordförande) 23-31 Peter Freij

Läs mer

Erik Jansson, (SIV) ordförande Christina Wahrolin, (S) vice ordförande Margareta Jarlstedt, (M) Daniel Schützer, (S) Gert Olsson, (FP)

Erik Jansson, (SIV) ordförande Christina Wahrolin, (S) vice ordförande Margareta Jarlstedt, (M) Daniel Schützer, (S) Gert Olsson, (FP) PROTOKOLL 1 (6) Primärvårds- och psykiatriutskottet Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering BUP, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan, kl.10.00-16.00 Erik Jansson, (SIV) ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstaben Anders Andrén, David Kvicklund 121017 LK/120073

Hälso- och sjukvårdsstaben Anders Andrén, David Kvicklund 121017 LK/120073 Protokoll 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskott Hälso- och sjukvårdsstaben Anders Andrén, David Kvicklund 121017 LK/120073 Plats Beslutande Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica

Läs mer

Sammanträde i Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Sammanträde i Landstingsstyrelsens arbetsutskott Central förvaltning Sammanträde 2016-03-29 Sida 1 (11) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2016-03-29, kl 09:30 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Dessa handlingar finns att tillgå

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Protokoll Vv 99/2012 Vård- och omsorgsnämnd väster Datum: 2012-04-18 Klockan: 14:00-17:30 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II Närvarande ledamöter Gunhild Wallin (C) Jan Zetterqvist (S) Anna Hedström

Läs mer

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus 1(6) Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14.00-16.00 Ugglan, Hälsans hus Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Birgitta Öberg Preben Bendtsen Siw Alehagen Tino Ebbers Michael Sandborg Dick Wågsäter

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad.

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad. Landstinget ~ DALARNA Hälso- och sjukvård Dalarna Division Primärvård BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (3) Dnr LD14/01457 000 32 5 Uppdnr 837 2015-08-31 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Landstingets kansli 2010-02-15 ÄU 1/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25. Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16.

Landstingets kansli 2010-02-15 ÄU 1/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25. Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16. 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25 Äldreutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16.00

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (7) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-11-11 LK/140107 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd (S)

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad LK/110156 PROTOKOLL 1 (6) HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget,

Läs mer

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde I ~ Landstinget IJ DALARNA Sammanträde 2014-09-29 80 PROTOKOLL Omedelbar justering Sida 1 (3) Protokoll från s sammanträde Tid: 2014-09-29, kl 10:00 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Beslutande Ingalill

Läs mer

Effektivare administration i Region Skåne

Effektivare administration i Region Skåne 6 maj 2014 Ansvarig: Johan Cosmo johan.cosmo@skane.se Effektivare administration i Region Skåne SLUTRAPPORT 1 1 Projektarbete... sid 3 1.1 Bakgrund 1.2 Frågeställning 1.3 Metod 1.4 Projektgrupp 2 Resultat

Läs mer