Tabeller för försäkringsmäklarens berättelse över rörelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tabeller för försäkringsmäklarens berättelse över rörelse"

Transkript

1 Anvisning 1 (8) VQ Tabeller för s berättelse över rörelse Genom VQ-rapporteringen insamlas årliga uppgifter om försäkringsmäklarnas rörelse. Uppgifterna används vid Finansinspektionens tillsyn och sammanställandet av försäkringsstatistik. Rapporteringen sker enligt tabell på följande sätt: Tabellkod Tabellens namn Uppgiftslämnarnivåer Allmänna uppgifter Allmänna uppgifter om rapporteringen 475 VQ01 Sammanfattning 475 VQ02 Skadeförsäkring 475 VQ03 Livförsäkring 475 Tabellerna för rapporteringsåret, det vill säga föregående kalenderår, ska lämnas in till Finansinspektionen senast den 30 april (Föreskrifter och anvisningar 1/2011, avsnitt 4.2.1, stycke 15). Med de försäkringar som anges i tabellerna avses försäkringar som hör till de försäkringsklasser som fastställs i lagen om försäkringsklasser (526/2008). Sålunda avses med livförsäkring andra än fondanknutna livförsäkringar och med pensionsförsäkring andra än fondanknutna pensionsförsäkringar. Fondanknutna liv- och pensionsförsäkringar ska uppges under fondanknutna försäkringar. Tabellernas ordning får inte ändras och tabellerna får inte kombineras med varandra. Om det finns brister eller fel i en tabell som lämnats in till Finansinspektionen, ska alla tabeller lämnas in igen som ett nytt paket. Antalen ska anges med ett styckes noggrannhet. Penningvärdena anges med en euros noggrannhet. Penningbeloppen i utländsk valuta ska anges i euro. Uppgifterna i form av procent ska meddelas med två decimalers noggrannhet utan procenttecken. Ytterligare information om VQ-rapportering ges av byrån för kundskydd i avdelningen för marknadsuppförande.

2 Anvisning 2 (8) Allmänna uppgifter Allmänna uppgifter om rapporteringen (kolumn B): R 5 R 7 R 11 Kieli/Språk Du kan välja finska eller svenska i listrutan för ifyllning av uppgifter. Uppgiftslämnarnivå Uppgiftslämnarnivån är färdigifylld och kan därför inte ändras. ID-typ ID-typen är färdigifylld och kan därför inte ändras (1 = ID-kod tilldelad av Statistikcentralen, 2 = FO-nummer utan bindestreck). R 13 R 15 R 17 R 19 R 23 R ID-kod ID-koden är färdigifylld och kan därför inte ändras. Rapportdatum Med rapportdatum avses rapportdag för uppgifterna och anges i formatet ååååmmdd, t.ex (= ). Rapportperiod Med rapportperiod avses det datum som uppgifterna gäller. Uppgiften rapporteras i formatet ååååmmdd, t.ex (=). Dag (dd) ska vara månadens sista dag. Funktionskod Funktionskoden beskriver typen av uppgifter som rapporteras. Om det är fråga om en normal rapport (den första rapporten för det aktuella rapporteringsåret), är koden 1 (= Första rapport). Om en rapport som gäller samma rapporteringsår och som har lämnats in tidigare korrigeras, är koden 2 (= Korrigering). Inget att rapportera Väljs endast om det inte finns något att rapportera. Handläggarens kontaktinformation På raderna ifylls namn, e-postadress och telefonnummer för den som har sammanställt rapporten.

3 Anvisning 3 (8) Knapparna (kolumn C): Importera rapport. Hämtar data från fil (ASCII-fil enligt postbeskrivningen i anvisningen för elektronisk rapportering) till blankettsidorna i arbetsboken. Observera att funktionen Spara FI-rapporten skapar en ASCII-fil av ovannämnd typ som alltså kan importeras in i blankettsetet. Programmet formaterar blankettsidorna innan några uppgifter matas in och raderar då all gammal information. Töm arbetsboken. Tömmer blanketternas rapportfält på data. Gäller inte formler. Skriv ut allt. Skriver ut de ifyllda blanketterna på standardskrivaren. Spara arbetsboken. Sparar arbetsboken i Excel-format. Spara rapporten. Sparar och krypterar inmatade data på blanketterna i ett sådant filformat att de kan skickas till Finansinspektionen som e-postbilaga. VQ01 Sammanfattning I sammanfattningstabellen rapporteras uppgifter om omsättning och rörelse med samma innehåll som i motsvarande uppgifter i bokslutet. Om räkenskapsperioden inte är ett kalenderår, uppskattas uppgifterna för rapporteringsåret för sammanfattningstabellen. Arvodena och antalet anställda rapporteras enligt utfallet under det aktuella rapporteringsåret. Radkoderna i tabell VQ01 R 20 R R R 28 R 30, Arvoden som betalats av uppdragsgivare Mottagna arvoden rapporteras i berättelsen över rörelse för det år de redovisats som intäkt. Avtal, st. På raderna specificeras nya uppdragsavtal som ingåtts under rapporteringsåret och gällande uppdragsavtal vid utgången av rapporteringsåret. Personer som handlar för s räkning På raderna specificeras ovan nämnda personalgrupper vid utgången av rapporteringsåret. Omsättning Rörelsekostnader sammanlagt På raderna specificeras rörelsekostnader.

4 Anvisning 4 (8) VQ02 Skadeförsäkring Premier för skadeförsäkringar som förmedlats av rapporteras i berättelsen över rörelse för det år de har förfallit till betalning, oavsett när premien de facto har betalats eller vilken period premien har gällt. Dessa premier ska anges i netto, vilket innebär att premieskatt och andra avgifter av skattenatur samt rabatter för betalningssätt, kundgruppsrabatter och dylika dras av från bruttopremien. Under premier för skadeförsäkringar som förmedlats av anges summan av premierna för de skadeförsäkringar som enligt försäkringsavtalet förfallit till betalning det år berättelsen över rörelse gäller, oavsett om den premie som uppdragsgivaren betalat förmedlats direkt till försäkringsgivaren eller om premien förmedlats via. Premierna ska rapporteras även för försäkringar som inga arvoden betalats för. Kolumnerna i tabell VQ02 ID-typ (kolumn F) ID-typen är 1 när försäkringsgivaren har FO-nummer och 4 när försäkringsgivaren saknar FO-nummer. ID-kod (kolumn G) ID-koden är försäkringsgivarens FO-nummer utan det bindestreck som avskiljer kontrolldelen. Om vissa försäkringsgivare saknar FO-nummer, sparas en valfri individuell teckensträng med högst 20 tecken (t.ex. abcd eller ) för varje försäkringsgivare i fältet. Varje försäkringsgivare ska således ha en egen ID-kod. Namn (kolumn H) I fältet skrivs försäkringsgivarens officiella namn. OBS! För att mata in uppgifter om försäkringsgivaren kan nya rader infogas i tabellen genom listrutan Infoga rad (se bilden). Dessutom kan rader vid behov raderas en i sänder genom att välja en cell på den rad som raderas och sedan Radera rad i listrutan.

5 Anvisning 5 (8) Kolumnkoderna i tabell VQ02 Premier för försäkringar som förmedlats av S 10 S 15 Premier för lagstadgade olycksfallsförsäkringar som förmedlats av Premier för övriga skadeförsäkringar som förmedlats av Premier som betalats via S 30 S 35 Premier för lagstadgade olycksfallsförsäkringar som betalats via Premier för övriga skadeförsäkringar som betalats via Ersättningar som betalats via S 50 S 55 Ersättningar som betalats utifrån lagstadgad olycksfallsförsäkring via Ersättningar som betalats utifrån övriga skadeförsäkringar via VQ03 Livförsäkring Premier för livförsäkringar som förmedlats av rapporteras i berättelsen över rörelse för det år de har förfallit till betalning, oavsett när premien de facto har eller vilken period premien har gällt. Dessa premier ska anges i netto, vilket innebär att premieskatt och andra avgifter av skattenatur samt rabatter för betalningssätt, kundgruppsrabatter och dylika dras av från bruttopremien. Under premier för livförsäkringar som förmedlats av anges summan av premierna för de livförsäkringar som enligt försäkringsavtalet förfallit till betalning det år berättelsen över rörelse gäller, oavsett om den premie som uppdragsgivaren betalat förmedlats direkt till försäkringsgivaren eller om premien förmedlats via. Premierna ska rapporteras även för försäkringar som inga arvoden betalats för. Kolumnerna i tabell VQ03 ID-typ (kolumn F) ID-typen är 1 när försäkringsgivaren har FO-nummer och 4 när försäkringsgivaren saknar FO-nummer.

6 Anvisning 6 (8) ID-kod (kolumn G) ID-koden är försäkringsgivarens FO-nummer utan det bindestreck som avskiljer kontrolldelen. Om vissa försäkringsgivare saknar FO-nummer, sparas en valfri individuell teckensträng med högst 20 tecken (t.ex. abcd eller ) för varje försäkringsgivare i fältet. Varje försäkringsgivare ska således ha en egen ID-kod. Namn (kolumn H) I fältet skrivs försäkringsgivarens officiella namn. OBS! För att mata in uppgifter om försäkringsgivaren kan nya rader infogas i tabellen genom listrutan Infoga rad (se bilden). Dessutom kan rader vid behov raderas en i sänder genom att välja en cell på den rad som raderas och sedan Radera rad i listrutan. Kolumnkoderna i tabell VQ03 Premier för försäkringar som förmedlats av S 10 S 15 Premier för livförsäkringar (livförsäkringsklass 1) som förmedlats av I kolumnen specificeras premier för livförsäkringar som förmedlats av, exklusive pensionsförsäkringar (dvs. andra livförsäkringar än pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). Premier för pensionsförsäkringar (livförsäkringsklass 1) som förmedlats av I kolumnen specificeras premier för pensionsförsäkringar som förmedlats av (dvs. pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). S 20 Premier för fondanknutna livförsäkringar (livförsäkringsklass 3) som förmedlats av

7 Anvisning 7 (8) S 25 S 30 S 35 S 42 Premier för fondanknutna pensionsförsäkringar (livförsäkringsklass 3) som förmedlats av Premier för kapitaliseringsavtal (livförsäkringsklass 6) som förmedlats av Premier för lagstadgade pensionsförsäkringar som förmedlats av Premier för övriga livförsäkringar som förmedlats av Premier som betalats via S 55 S 60 S 65 S 70 S 75 S 80 S85 Livförsäkringspremier (livförsäkringsklass 1) som betalats via I kolumnen specificeras premier för livförsäkringar som betalats via, exklusive pensionsförsäkringar (dvs. andra livförsäkringar än pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). Pensionsförsäkringspremier (livförsäkringsklass 1) som betalats via I kolumnen specificeras premier för pensionsförsäkringar som betalats via (dvs. pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). Premier för fondanknuten livförsäkring (livförsäkringsklass 3) som betalats via Premier för fondanknuten pensionsförsäkring (livförsäkringsklass 3) som betalats via Premier för kapitaliseringsavtal (livförsäkringsklass 6) som betalats via Premier för lagstadgad pensionsförsäkring som betalats via Premier för övriga livförsäkringar som betalats via

8 Anvisning 8 (8) Ersättningar som betalats via S 100 S 105 S 110 S 115 S 120 S 125 S 130 Ersättningar som betalats utifrån livförsäkring (livförsäkringsklass 1) via I kolumnen specificeras ersättningar som betalats utifrån andra livförsäkringar än pensionsförsäkringar via (dvs. andra livförsäkringar än pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). Ersättningar som betalats utifrån pensionsförsäkring (livförsäkringsklass 1) via I kolumnen specificeras ersättningar som betalats utifrån pensionsförsäkring via (dvs. pensionsförsäkringar enligt livförsäkringsklass 1). Ersättningar som betalats utifrån fondanknuten livförsäkring (livförsäkringsklass 3) via Ersättningar som betalats utifrån fondanknuten pensionsförsäkring (livförsäkringsklass 3) via Ersättningar som betalats utifrån kapitaliseringsavtal (livförsäkringsklass 6) via Ersättningar som betalats utifrån lagstadgad pensionsförsäkring via Övriga livförsäkringsersättningar som betalats via

ANVÄNDNINGEN AV EXCEL-ARBETSBÖCKER FÖR RAPPORTERINGEN

ANVÄNDNINGEN AV EXCEL-ARBETSBÖCKER FÖR RAPPORTERINGEN FINANSINSPEKTIONEN BILAGA VIII 1 (6) ANVÄNDNINGEN AV EXCEL-ARBETSBÖCKER FÖR RAPPORTERINGEN Innehåll: 1. Allmänt 2. Installation 3. Arbetsböckernas struktur och funktioner 3.1. Allmänt 3.2. Allmänna uppgifter

Läs mer

FONDBOLAGENS MÅNADSRAPPORT OM PLACERINGSFONDER

FONDBOLAGENS MÅNADSRAPPORT OM PLACERINGSFONDER 205.2 / Bilaga 3 14.3.2000 FONDBOLAGENS MÅNADSRAPPORT OM PLACERINGSFONDER Anvisningar om rapportering via datamedium Innehåll 1 Allmänt... 1 2 Rapporttabellerna i sammandrag... 1 3 Dataformat... 1 4 Postformat

Läs mer

Statistisk undersökning om trafikförsäkring

Statistisk undersökning om trafikförsäkring Anvisning 1 (7) Senaste ändringen 31.12.2017 VN Statistisk undersökning om trafikförsäkring Genom VN-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens trafikförsäkring. Uppgifterna används

Läs mer

Utredning av trafikförsäkringspremier

Utredning av trafikförsäkringspremier Anvisning 1 (5) Senaste ändringen 1.1.2016 VN Utredning av trafikförsäkringspremier Genom VN-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens trafikförsäkring. Uppgifterna används vid Finansinspektionens

Läs mer

Utredning av trafikförsäkringspremier

Utredning av trafikförsäkringspremier Anvisning 1 (5) Senaste ändringen 31.12.2014 VN Utredning av trafikförsäkringspremier Genom VN-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens trafikförsäkring. Uppgifterna används vid Finansinspektionens

Läs mer

Försäkringsbolags verksamhet i utlandet

Försäkringsbolags verksamhet i utlandet Anvisning 1 (5) Senaste ändringen 31.12.2014 VH Försäkringsbolags verksamhet i utlandet Genom VH-rapporteringen insamlas årliga uppgifter om liv- och skadeförsäkringsbolagens utländska kassaflöden. Uppgifterna

Läs mer

Utredning av trafikförsäkringspremier

Utredning av trafikförsäkringspremier Anvisning 1 (6) Senaste ändringen 31.12.2015 VN Utredning av trafikförsäkringspremier Genom VN-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens trafikförsäkring. Uppgifterna används vid Finansinspektionens

Läs mer

Enkät till pensionskassor och -stiftelser

Enkät till pensionskassor och -stiftelser Anvisning 1 (7) Senaste ändring 31.12.2014 VL Enkät till pensionskassor och -stiftelser Genom VL-rapporteringen insamlas årliga uppgifter om pensionskassornas och -stiftelsernas verksamhet. Uppgifterna

Läs mer

Tabellkod Tabellens namn Uppgiftslämnarkategorier. Redogörelse över beräkningen av livförsäkringsbolags försäkringstekniska ansvarsskuld

Tabellkod Tabellens namn Uppgiftslämnarkategorier. Redogörelse över beräkningen av livförsäkringsbolags försäkringstekniska ansvarsskuld Anvisning 1 (5) Senaste ändringen 31.12.2014 VE Ansvarsskuld Genom VE-rapporteringen insamlas årliga uppgifter om liv- och skadeförsäkringsbolagens ansvarsskuld. I tabellerna utreds ansvarsskulden per

Läs mer

Analys av lagstadgad olycksfallsförsäkring

Analys av lagstadgad olycksfallsförsäkring Anvisning 1 (12) Senaste ändringen 31.12.2014 VJ Analys av lagstadgad olycksfallsförsäkring Genom VJ-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens lagstadgade olycksfallsförsäkring. Tabellen

Läs mer

Pensionsförsäkrings halvårsrapport

Pensionsförsäkrings halvårsrapport Anvisning 1 (5) Senaste ändring (31.12.2013) VO Pensionsförsäkrings halvårsrapport Genom VO-rapporteringen insamlas halvårsuppgifter om täckning för ansvarsskuld och riskkoncentrationer i tillgångar som

Läs mer

Tabellkod Tabellens namn Uppgiftslämnarkategorier. Redogörelse över beräkningen av livförsäkringsbolags försäkringstekniska

Tabellkod Tabellens namn Uppgiftslämnarkategorier. Redogörelse över beräkningen av livförsäkringsbolags försäkringstekniska Anvisning 1 (7) Senaste ändringen 31.12.2018 VE Ansvarsskuld Genom VE-rapporteringen insamlas årliga uppgifter om liv- och skadeförsäkringsbolagens ansvarsskuld. I tabellerna utreds ansvarsskulden per

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.2 (6.8.

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.2 (6.8. POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) I kraft 1.9.2008 Tekniska anvisningar 2 (16) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

Anvisningar om dataöverföring i elektronisk form vid rapportering av uppgifter om personer inom förvaltning och ledning

Anvisningar om dataöverföring i elektronisk form vid rapportering av uppgifter om personer inom förvaltning och ledning FINANSINSPEKTIONEN Billaga/Anvisning 101.9 1 (5) Anvisningar om dataöverföring i elektronisk form vid rapportering av uppgifter om personer inom förvaltning och ledning 1 Datamedium, filer och data Som

Läs mer

VERSION 1.3 (21.11.2008)

VERSION 1.3 (21.11.2008) POSTFORMAT ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG STATEN (SAVE) VERSION 1.3 (21.11.2008) Gäller från 1.1.2009 Tekniska anvisningar 2 (15) Version

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE)

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A158/200/2016 1.2 FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) INNEHÅLL

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2011:30) om svenska livförsäkringsföretags

Läs mer

Anvisningar om rapportering av stora exponeringar via datamedium

Anvisningar om rapportering av stora exponeringar via datamedium 1(6) Anvisningar om rapportering av stora exponeringar via datamedium 1 Data och datamedium Uppgifterna översänds i en fil som består av poster av olika längd. Fälten i posterna skiljs åt med semikolon

Läs mer

Utredning av livförsäkringsbolags försäkringsverksamhet

Utredning av livförsäkringsbolags försäkringsverksamhet Anvisning 1 (7) VK Utredning av livförsäkringsbolags försäkringsverksamhet Genom VK-rapporteringen insamlas uppgifter om livförsäkringsbolagens försäkringsverksamhet. Uppgifterna används vid Finansinspektionens

Läs mer

Pensionsförsäkrings halvårsrapport

Pensionsförsäkrings halvårsrapport Anvisning 1 (5) Senaste ändring 31.12.2017 VO Pensionsförsäkrings halvårsrapport Genom VO-rapporteringen insamlas halvårsuppgifter om täckning för ansvarsskuld och riskkoncentrationer i tillgångar som

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 7831, 103 98 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Anmälan om arbetsolycksfall 2016 -> Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Start Välj först skadetyp och klicka på Fortsätt. Om det öppnas tilläggsfrågor i anslutning till försäkringen,

Läs mer

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet Meddelande Arbetslöshetsförsäkringsfonden förbereder sig att ta emot elektroniska anmälningar från löneadministrationsprogram beskrivning av poster för TYVI-gränssnittet har publicerats För att effektivisera

Läs mer

VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) 17BPOSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Gäller från 1.11.2015 Tekniska anvisningar 2 (21) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

Kvartalsstatistik över arbetskraftskostnader Svarsanvisningar. Servicebranscher. Bästa mottagare!

Kvartalsstatistik över arbetskraftskostnader Svarsanvisningar. Servicebranscher. Bästa mottagare! Kvartalsstatistik över arbetskraftskostnader Svarsanvisningar Servicebranscher Bästa mottagare! Statistikmaterialet återsänds via det elektroniska datainsamlingssystemet http://www.tilastokeskus.fi/keruu/tyne/lomake

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.;

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.; FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av kvalificerat innehav och dotterföretag m.m.; FFFS 1998:33 beslutade den 17 december 1998

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 2/2011

Föreskrifter och anvisningar 2/2011 Föreskrifter och anvisningar 2/2011 Försäkringsmarknadssammanslutningars inlämning av tillsynshandlingar Dnr 6/101/2011 Utfärdade 21.3.2011 Gäller från 1.4.2011 FINANSINSPEKTIONEN Telefon 010 831 51 fax

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A129/200/2015 version 1.2. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN A129/200/2015 version 1.2. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A129/200/2015 version 1.2 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR

Läs mer

Rapporteringen sker enligt tabell på följande sätt:

Rapporteringen sker enligt tabell på följande sätt: Anvisning 1 (10) Senaste ändringen 1.1.2016 VJ Analys av arbetsolycksfalls- och yrkessjukdomsförsäkring Genom VJ-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens försäkringar enligt lag om

Läs mer

Underskrift och namnförtydligande

Underskrift och namnförtydligande Den juridiska personens uppgifter Officiellt namn ANSÖKAN OM REGISTRERING SOM OMBUD (juridisk person) FO-nummer Bilaga A1 Gatuadress Postnummer Postanstalt Hemort Uppgifter om ombudsverksamheten Den ansvariga

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/ OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/ OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A42/200/2016 1.4 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR ANDELAR

Läs mer

Studerande i utbildning som förbereder för fristående yrkesprov och personer som avlagt fristående yrkesprov kalenderåret 2007 - anvisningar

Studerande i utbildning som förbereder för fristående yrkesprov och personer som avlagt fristående yrkesprov kalenderåret 2007 - anvisningar 1(6) Studerande i utbildning som förbereder för fristående yrkesprov och personer som avlagt fristående yrkesprov kalenderåret 2007 - anvisningar Insamlingen gäller Uppgifterna samlas in om de studerande

Läs mer

6. Uppgör notuppgift för premieinkomst enligt försäkringsinspektionens modell för notuppgifter som delats ut i materialet.

6. Uppgör notuppgift för premieinkomst enligt försäkringsinspektionens modell för notuppgifter som delats ut i materialet. SGF- EXAMEN TENTAMEN I BOKFÖRING B-DEL BOKFÖRINGSUPPGIFT 22.5.2008 1. Uppgör en kontoplan med bifogade schema för kontoplan. Konton och kontonamn skall namnges och deras gruppering skall motsvara vad som

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer. Innehåll: 1(9)

Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer. Innehåll: 1(9) 1(9) Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer Innehåll: 1. Att omvandla en Excel-fil till en CSV-fil och överföra den till enkäten 2. Att öppna en CSV-fil som skapats av

Läs mer

BETALNINGSSTATISTIK RAPPORTERING (MATI)

BETALNINGSSTATISTIK RAPPORTERING (MATI) RAPPORTERING (MATI) POSTFORMAT Version 1.0.4 Gäller: 1.1.2014 Rapportperiodens begynnelsedag Publicerad: 19.8.2014 Tillämpas: Valideringen enligt postformatet tillämpas på DCS-tjänsten efter 1.1.2015 2

Läs mer

Scenarier för transaktionsrapportering

Scenarier för transaktionsrapportering Version 1.2 1 (34) Scenarier för transaktionsrapportering Version 1.2 2 (34) Ändringshistorik Version Ändring Datum Version 1.0 Anknyter till TREM version 3.0 Version 1.1 Anknyter till TREM version 3.0

Läs mer

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Försäkringsnummer 56- Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Denna ansökan gäller pensionsförsäkring som fyller minimivillkoren enligt lagen om pension för arbetstagare, som trädde i kraft 1.1.2007.

Läs mer

ANVISNING 24.3.2015 1 INLÄMNING AV ANMÄLAN OM APOTEKETS INKOMSTER OCH UTGIFTER

ANVISNING 24.3.2015 1 INLÄMNING AV ANMÄLAN OM APOTEKETS INKOMSTER OCH UTGIFTER 1 (6) ANVISNING 24.3.2015 ANVISNING AV SÄKERHETS- OCH UTVECKLINGSCENTRET FÖR LÄKEMEDELSOMRÅDET OM ANMÄLAN AV APOTEKETS INKOMSTER OCH UTGIFTER FÖR FASTSTÄLLANDE AV APOTEKSAVGIFTEN 1 INLÄMNING AV ANMÄLAN

Läs mer

SKATTEDEKLARATION FÖR FÖRENING OCH STIFTELSE (6C)

SKATTEDEKLARATION FÖR FÖRENING OCH STIFTELSE (6C) SKATTEFÖRVALTNINGEN 19.3.2018 1.1 SKATTEDEKLARATION FÖR FÖRENING OCH STIFTELSE (6C) POSTBESKRIVNING 2018 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER... 2 4 GILTIGHET...

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A134/200/2015 version 2.11 FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal POSTBESKRIVNING

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Korrigering av deklarationer av skatter på eget initiativ och sammandragsdeklarationer för moms när de har lämnats in elektroniskt i filformat

Korrigering av deklarationer av skatter på eget initiativ och sammandragsdeklarationer för moms när de har lämnats in elektroniskt i filformat Korrigering av deklarationer av skatter på eget initiativ och sammandragsdeklarationer för moms när de har lämnats in elektroniskt i filformat INNEHÅLL 1 Allmänt om hur man korrigerar uppgifter i framtiden...

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) Version 1.3 Gäller från Rapporteringsanvisningar 2 (36)

Läs mer

SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A)

SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.2 SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER...

Läs mer

SGF Examen. Prov i bokföring B-DEL BOKSLUTSUPPGIFT 18.5.2006

SGF Examen. Prov i bokföring B-DEL BOKSLUTSUPPGIFT 18.5.2006 SGF Examen Prov i bokföring B-DEL BOKSLUTSUPPGIFT 18.5.2006 1. Uppgör en kontoplan på bifogade blankett för kontoplan. Kontonas uppläggning och namn skall motsvara uppläggning och benämningar i den officiella

Läs mer

21 Pensionssparavdrag

21 Pensionssparavdrag 21 Pensionssparavdrag Pensionssparavdrag 407 21.1 Villkor för avdragsrätt Avdrag får göras (2 ) för premier för pensionsförsäkring som den skattskyldige äger och för inbetalningar på pensionsspararens

Läs mer

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL)

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 version 1.1. ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/2015 version 1.0. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/2015 version 1.0. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A42/200/2015 version 1.0 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A94/200/ OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN A94/200/ OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 2.1.2018 A94/200/2017 1.0 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR ANDELAR

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring

Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Försäkringsvillkor för frivillig OFLA-arbetsskadeförsäkring Betryggande välfärd LPA Dessa försäkringsvillkor gäller frivillig arbetsskadeförsäkring enligt 21 1 mom. i lagen om olycksfallsförsäkring för

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2005:11) om försäkringsförmedling;

Läs mer

Försäkringsmäklare 2010

Försäkringsmäklare 2010 1 (8) Utgivare Finansinspektionen Upplysningar Janne Sinisalo Tel. 010 831 5556 janne.sinisalo@fiva.fi Titel Försäkringsmäklare 2010 Innehåll Tabeller Referat Statistik över försäkringsmäklarnas verksamhet

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (7) ENKÄT OM UTLÄNDSKA FORDRINGAR OCH SKULDER VID SLUTET AV 2011 (SVA-ÅRSENKÄT 2011): RAPPORTERINGS INNEHÅLL 1 Allmänt... 2 2 Användning av rapporteringstjänsten... 2 2.1 Inloggning i rapporteringtjänsten...

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN VH/2694/ / OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN VH/2694/ / OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 23.1.2019 VH/2694/00.01.00/2018 1.0 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR

Läs mer

Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering

Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering Version 1.3 1 (39) Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering Version 1.3 2 (39) Ändringshistorik Version Ändring Datum Version 1.0 Remissversion 30.11.2012 Anknyter till TREM version 3.0 Version

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens föreskrifter om svenska livförsäkringsbolags skyldighet att lämna uppgifter om nyteckning m.m.; FFFS 1996:6 beslutade den

Läs mer

Ansö kan öm möderskapsunderstö d

Ansö kan öm möderskapsunderstö d Ansö kan öm möderskapsunderstö d Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN

SKATTEFÖRVALTNINGEN SKATTEFÖRVALTNINGEN 2.1.2018 1.0 UTRÄKNING AV RESULTATET FRÅN NÄRINGSVERKSAMHET (77) POSTBESKRIVNING 2018 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER... 2 4 GILTIGHET...

Läs mer

INSAMLING AV UPPGIFTER OM LÄRARE 2013

INSAMLING AV UPPGIFTER OM LÄRARE 2013 1 INSAMLING AV UPPGIFTER OM LÄRARE 2013 Lärare inom grundläggande utbildning och gymnasieutbildning Datainsamlingsobjekt Datainsamlingen gäller rektorer och lärare som ger grundläggande utbildning och

Läs mer

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar Budget Budgetmodulen i Navision används för att skapa den budget som önskas. Det är möjligt att skapa flera budgetar för samma period. När budgeten är skapad, används den för jämförelse med de faktiska

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om svenska livförsäkringsbolags skyldighet att lämna uppgifter om analys av årsresultat.

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om svenska livförsäkringsbolags skyldighet att lämna uppgifter om analys av årsresultat. FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens föreskrifter om svenska livförsäkringsbolags skyldighet att lämna uppgifter om analys av årsresultat. FFFS 997: beslutade

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 1/2011

Föreskrifter och anvisningar 1/2011 Föreskrifter och anvisningar 1/2011 Elektroniska tillsynsuppgifter som försäkringsmarknadssammanslutningar ska överföra till Dnr FIVA 8/01.00/2015 Utfärdade 21.3.2011 Gäller från 1.4.2011 FINANSINSPEKTIONEN

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 7/2012

Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Rapportering av Dnr 8/01.00/2011 Utfärdade 26.7.2012 Gäller från 31.12.2012 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare Så här söker du semesterkostnadsersättning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2017 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare Du behöver auktorisering

Läs mer

4:e KVARTALET: OKTOBER:

4:e KVARTALET: OKTOBER: Löneenkät för den privata sektorn 2009 Timavlönade Blankettanvisningar 4:e KVARTALET: OKTOBER: Industrin Byggbranschen Samfärdsel och bevakning Fastighets-, uthyrnings- och andra företagstjänster Miljöhygien

Läs mer

Löneenkät för den privata sektorn 2013 Blankettanvisningar. Månadsavlönade Timavlönade

Löneenkät för den privata sektorn 2013 Blankettanvisningar. Månadsavlönade Timavlönade Löneenkät för den privata sektorn 2013 Blankettanvisningar Månadsavlönade Timavlönade Löneuppgifterna anges på så sätt att löneposterna innehåller eventuella avtalshöjningar! Innehåll ALLMÄNNA BLANKETTANVISNINGAR

Läs mer

HYRESINKOMSTER, FASTIGHET (7K)

HYRESINKOMSTER, FASTIGHET (7K) HYRESINKOMSTER, FASTIGHET (7K) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER... 2 4 GILTIGHET... 2 5 DATAFLÖDESKOMBINATIONER... 2 6 ÄNDRINGAR

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter,

ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter, SKATTEFÖRVALTNINGEN 14.11.2018 A115/200/2017 1.1 ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter, kommuner och arbetsgivare) (VSLAINAE) POSTBESKRIVNING

Läs mer

Ansökan om underhållsstöd

Ansökan om underhållsstöd Ansökan om underhållsstöd Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen

Läs mer

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 UTRÄKNING AV RESULTATET FRÅN NÄRINGSVERKSAMHET (77) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER... 2 4 GILTIGHET...

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING. Finansinspektionens allmänna råd angående god försäkringsmäklarsed;

FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING. Finansinspektionens allmänna råd angående god försäkringsmäklarsed; FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens allmänna råd angående god försäkringsmäklarsed; beslutade den 23 november 1995 Inledning Dessa allmänna råd omfattar regler

Läs mer

SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINARG, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6)

SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINARG, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINARG, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar x/2011

Föreskrifter och anvisningar x/2011 Föreskrifter och anvisningar x/2011 Rapportering av hypoteksbanksverksamhet Dnr 8/01.00/2011 Utfärdad 31.1.2012 Gäller fr.o.m. 1.6.2012 FINANSINSPEKTIONEN tfn 010 831 51 fax 010 831 5328 förnamn.efternamn@finansinspektionen.fi

Läs mer

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET SKATTEFÖRVALTNINGEN 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET POSTBESKRIVNING 2018 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 NÄRMARE BESKRIVNING AV DATAFLÖDE... 2 3 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET...

Läs mer

ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I VÄRDEPAPPERS- FÖRETAG SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL

ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I VÄRDEPAPPERS- FÖRETAG SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL tills vidare 1(6) Till värdepappersföretagen Till värdepappersföretagens holdingsammanslutningar ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I VÄRDEPAPPERS- FÖRETAG SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL Finansinspektionen

Läs mer

ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I KREDIT- INSTITUT SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL

ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I KREDIT- INSTITUT SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL tills vidare 1(6) Till kreditinstituten Till kreditinstitutens holdingsammanslutningar ANVISNING OM DELÅRSRAPPORTERING I KREDIT- INSTITUT SOM ÄR FÖREMÅL FÖR OFFENTLIG HANDEL Finansinspektionen meddelar

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter,

ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter, SKATTEFÖRVALTNINGEN 26.3.2019 VH/2718/00.01.00/2018 1.0 ÅRSANMÄLAN Uppgifter om lån och räntor (Kreditinstitut och finansiella institut, försäkringsanstalter, kommuner och arbetsgivare) (VSLAINAE) POSTBESKRIVNING

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A47/200/2016 version 1.2

SKATTEFÖRVALTNINGEN A47/200/2016 version 1.2 SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A47/200/2016 version 1.2 ÅRSANMÄLAN OM DIVIDENDER SAMMANDRAG (VSOSVYHT) POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

FORMULÄR MED UPPGIFTER OM UTESTÅENDE FORDRINGAR OCH BERÄKNINGSDATUM (Artikel 20.1 c i rådets förordning (EG) nr 4/2009 av den 18 december 2008)

FORMULÄR MED UPPGIFTER OM UTESTÅENDE FORDRINGAR OCH BERÄKNINGSDATUM (Artikel 20.1 c i rådets förordning (EG) nr 4/2009 av den 18 december 2008) FORMULÄR MED UPPGIFTER OM UTESTÅENDE FORDRINGAR OCH BERÄKNINGSDATUM (Artikel 20.1 c i rådets förordning (EG) nr 4/2009 av den 18 december 2008) Sökandens namn: Datum (DD/MM/ÅÅÅÅ) och referensnummer för

Läs mer

Statistisk undersökning om arbetsolycksfalls- och yrkessjukdomsförsäkring

Statistisk undersökning om arbetsolycksfalls- och yrkessjukdomsförsäkring Anvisning 1 (11) Senaste ändringen 31.12.2017 VJ Statistisk undersökning om arbetsolycksfalls- och yrkessjukdomsförsäkring Genom VJ-rapporteringen insamlas uppgifter om skadeförsäkringsbolagens försäkringar

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning ALLMÄNT.2 I FÖRESKRIFTER FÖR OMBUD (UPPHÄVTS).....2 1 Registrering av ombud (upphävts)... 2 2 Anmälan om utnyttjande av etableringsfriheten eller friheten att tillhandahålla tjänster(upphävts)...

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

Företagets primäruppgifter. Företagets kontaktinformation. Företagets kontaktperson för denna enkät

Företagets primäruppgifter. Företagets kontaktinformation. Företagets kontaktperson för denna enkät BYGGFÖRETAGENS REPARATIONSBYGGANDE Lagstadgad enkät, uppgifterna konfidentiella Statistiklagen 280/2004 ( 12, 14 och 15) Enkäten gäller den räkenskapsperiod som upphörde under perioden 1.1.2014 31.12.2014.

Läs mer

Deklarationstjänsten för import

Deklarationstjänsten för import Deklarationstjänsten för import Postförtullning Privatpersoner Anvisningar I deklarationstjänsten för import kan du lämna in en importdeklaration för varor som införs från länder utanför EU, varor som

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST)

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A46/200/2016 version 1.0 ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare E-tjänsten för arbetsgivare Från 6.0.08 Innehåll Inloggning och autentisering Val av program Funktioner Val av förmån Lön för sjuktid Uppvisad sexmånadersinkomst

Läs mer

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 1(9) Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 ANVISNINGAR FÖR IFYLLANDE AV FINREP- TABELLBILAGORNA 2014... 1 Allmänt... 2 FA-tabellbilaga... 3 FA11A Ränteintäkter... 3 FA11B Räntekostnader...

Läs mer

Ett bankförbindelseprogram behövs för överföring av materialet.

Ett bankförbindelseprogram behövs för överföring av materialet. INKOMMANDE REFERENSBETALNINGAR TJÄNSTEBESKRIVNING Version 2.1 / 20.8.2007 1 (6) 1 ALLMÄNT... 1 2 TJÄNSTENS FUNKTION... 1 3 MATERIALETS INNEHÅLL... 1 4 FILENS UPPBYGGNAD... 2 4.1 Satspost... 2 4.2 Transaktionspost...

Läs mer

Elektronisk anmälan om ArPL-inkomstuppgifter

Elektronisk anmälan om ArPL-inkomstuppgifter Anvisning 1 (5) Elektronisk anmälan om ArPL-inkomstuppgifter Månadsanmälningsteknik Anvisning 2 (5) 1 BAKGRUND Denna beskrivning fastställer de regler, enligt vilka Pensions-Fennias kunder kan lämna inkostanmälningar

Läs mer

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL)

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 version 1.0. ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

ALANDIA PLACERINGSFÖRSÄKRING

ALANDIA PLACERINGSFÖRSÄKRING Produktfakta ALANDIA PLACERINGSFÖRSÄKRING 1.1.2015 Här får du en allmän beskrivning av vad försäkringen innehåller och hur den fungerar. En utförligare bild av försäkringen får du genom att bekanta dig

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Skatteförvaltningen Användarguide, Katso-identifierad skattskyldig - Punktskattedeklaration 1 / 32 Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Innehåll STARTSIDA...

Läs mer