Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014"

Transkript

1 1(9) Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 ANVISNINGAR FÖR IFYLLANDE AV FINREP- TABELLBILAGORNA Allmänt... 2 FA-tabellbilaga... 3 FA11A Ränteintäkter... 3 FA11B Räntekostnader... 3 FA14 Utdelningar... 4 FA16A Avgiftsintäkter... 4 FA16B och FA16C Avgiftsintäkter... 4 FA17A Avgiftskostnader... 4 FA17C Avgiftskostnader... 4 FA18 Vinster och förluster på finansiella tillgångar och skulder som innehas för handel -- insamlas inte... 5 FA22A-B Övriga rörelseintäkter... 5 FA24 Adminstrationskostnader... 5 FA27A, -B Övriga rörelsekostnader... 6 FT-tabellbilagor... 6 FT05 Skuldinstrument... 6 FT10 Lånefordringar och kundfordringar... 6 FT 12 Depositioner och övriga skulder totalt... 7 FT17 Dividendutdelningar... 7 FT20 Kreditinstituts aktie-, andels- och grundkapital efter ägarsektor... 7 FT22 Kapitalförvaltning... 7 FT35 Lanskapsvisa uppgifter... 8 FT52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar... 8 FT53 Investeringar i programvara... 9 FT54 Aktier och andelar av fastighetssammanslutningar... 9

2 2(9) Allmänt Företagets FO-nummer (ytunnus) FO-nummer, dvs. företags- och organisationsummer är ett nummer som myndigheterna ger till alla registreringsskyldiga och som identifierar företaget eller organisationen. Numret har ett sjusiffrigt ordningsnummer, bindestreck och kontrollnummer. FO-numret ersätter handelsregisternumret, stiftelseregisternumret och AS-signumet som tidigare var i bruk. (käsitekanta) Företagets TK-kod (tk_tunnus) Varje uppgiftslämnare som har ett företags- eller organisationsnummer får en indentifierare för uppgiftslämnarnivån samt en enhetsbeteckning som identifierar uppgiftslämnaren. Beteckningen för den enskilda uppgiftslämnaren erhålls av Finansinspektionen då skyldigheten att lämna uppgifter börjar. Uppgiftslämnarkategori (tataso) Uppgiftslämnarna är grupperade som olika uppgiftslämnarkategorier, som beskriver uppgiftslämnargrupper med en likadan uppgiftslämnarskyldighet. En enskild uppgiftslämnarkategori är också en så enhetlig aktör på marknaden som möjligt. Med uppgiftslämnarkategorierna beskrivs olika former av uppgiftslämnare på följande sätt: hela institutionen (t.ex. inlåningsbank) sammanlagt inklusive alla filialer (201) den del av institutionen som verkar i Finland (202) den del av institutionen som verkar utomlands (203) koncernen eller konsolideringsgruppen inom institutionen (204/205) institutionens holdingsammanslutning (236) Indelningen inhemska / utländska Indelningen i inhemska/utländska görs utgående från motparten, dvs. kunden. Om kunden finns inom Finlands gränser är det fråga om en inhemsk kund, om kunden finns utanför Finlands gränser är det fråga om en utländsk kund. Exempel 1: om ett finländskt kreditinstitut beviljar ett lån till en utländsk kund rapporteras beloppet i kolumnen utländsk (Utlandet). På motsvarande sätt rapporteras ränteintäkter för samma lån i kolumnen utländsk (Utlandet). Exempel 2: om en tysk filial i Finland beviljar lån till en finländsk kund sker rapporteringen i kolumnen inhemsk (Finland). Exempel 3: om ett finländskt kreditinstituts filial i Tyskland beviljar lån till en tysk kund, rapporteras detta i kolumnen Utlandet. Exempel 4: om ett finländsk moderbolag beviljar lån till sin filial i Tyskland rapporteras detta i kolumnen utländsk (Utlandet).

3 3(9) FA-tabellbilaga FA11A Ränteintäkter FA11B Räntekostnader Indelningen i resultaträkningsposten Ränteintäkter (F 02.00_010_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRA- TI-datainsamlingen i tabellbilaga A11 Ränteintäkter, men med en uppdaterad underindelning. Posten Ränteintäkter innehåller bl.a. räntor och räntesubventioner, straff- och dröjsmålsränta samt sådana kreditreserveringsprovisioner o.d. provisioner som bestäms på basis av tid och kapitalbelopp Skillnaden mellan det nominella värdet och anskaffningspriset för fordringar som förvärvats till ett pris som över- eller understiger det nominella värdet, till den del som den kan hänföras till räkenskapsperioden Skillnaden mellan återköpsvärdet och inköpspriset för värdepapper eller andra nyttigheter som köpts med förpliktande återförsäljningsförbindelse (repo) under avtalets giltighetstid Intäkter av räntenatur i anslutning till derivatkontrakt Provisioner som jämställs med räntor, såsom marginalränta, periodiseras som ränteintäkter under lånets löptid. Till posten Fordringar på kreditinstitut (S121, S1221, S1222, S1223) hör krediter till och andra fordringar på kreditinstitut. Till posten Fordringar på allmänheten och offentliga sektorn (S123, S124, S125, S126, S127, S128, S129, S13, S14 och S15) räknas krediter till och andra sådana fordringar på allmänheten och offentliga sektorn. Allmänheten (fordringar på/skulder till allmänheten) omfattar hushåll, företag, icke vinstdrivande organisationer, försäkringsanstalter och övriga finansinstitut med undantag för kreditinstitut. Offentliga sektorn omfattar staten, kommuner och samkommuner, Ålands landskapsförvaltning, arbetspensionsanstalter och övriga socialskyddsfonder. Indelningen i resultaträkningsposten Räntekostnader (F 02.00_090_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A13 Räntekostnader, men med en uppdaterad underindelning. Posten Räntekostnader innehåller bl.a. räntor, straff- och dröjsmålsräntor samt sådana kreditreserveringsprovisioner o.d. provisioner som bestäms på basis av tid och kapitalbelopp; den till räkenskapsperioden hänförliga delen av emissionsförluster på emitterade lån samt den till räkenskapsperioden hänförliga delen av provisioner på erhållna lån utom ersättningar för omedelbara förvaltningskostnader i anslutning till lånebeviljandet.

4 4(9) FA14 Utdelningar Indelningen i resultaträkningsposten Utdelningar (F 02.00_160_010) av företag i samma koncern, ägarintresseföretag och företag som inte hör till koncernen. FA16A Avgiftsintäkter FA16B och FA16C Avgiftsintäkter FA17A Avgiftskostnader FA17C Avgiftskostnader Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftsintäkter (F 02.00_200_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A16 Avgiftsintäkter, men med en uppdaterad underindelning. Denna post omfattar expeditionsavgifter och provisioner för beviljande av krediter, emittering av värdepapper och förmedling av annan liknande finansiering, garantier och andra åtaganden utanför balansräkningen, valutaväxling, värdepappersförmedling, skötsel av notariatuppdrag, betalningsförmedling, värdepappersutlåning och andra liknande tjänster. Intäkterna indelas i privatkunder och övriga kunder. Ifråga om privatkunder refereras till sektorn S14 Hushåll. Övriga kunder refererar till övriga sektorer inkl. utländska kunder. I posten Intäkter under innevarande period anges intäkter under innevarande period från avgifter för värdepapper, betalningsförmedling och distributionskanaler. Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftsintäkter (F 02.00_200_010). Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A16 Avgiftsintäkter, men med en uppdaterad underindelning. Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftskostnader (F 02.00_210_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A17 Avgiftskostnader, men med en uppdaterad underindelning. Avgiftskostnader indelas i kostnader för clearing och avveckling, förvaring, värdepapperiseringar, erhållna lånelöften och garantier samt övriga kostnader.

5 5(9) Indelningen i resultaträkningsposten Avgiftskostnader (F 02.00_210_010). Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A17 Avgiftskostnader, men med en uppdaterad underindelning. FA18 Vinster och förluster på finansiella tillgångar och skulder som innehas för handel -- insamlas inte FA22A-B Övriga rörelseintäkter FA24 Adminstrationskostnader Indelningen i resultaträkningsposten Övriga rörelseintäkter (02.00_340_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A22 Övriga rörelseintäkter, men med en uppdaterad underindelning. Denna post omfattar hyresintäkter från fastigheter och dividend- och hyresintäkter från fastighetssammanslutningar till bruttobelopp, provisioner och arvoden från företag inom samma koncern eller konsolideringsgrupp för tillhandahållna förvaltningstjänster och för andra liknande tjänster samt övriga intäkter från kreditinstitutets normala verksamhet. Ytterligare information: IAS (d) IAS (f) IAS 17.50, 51, 56 (b) Indelningen i resultaträkningsposten Administrationskostnader (F 02.00_360_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A24 Administrationskostnader, men med en uppdaterad underindelning. Personalkostnader motsvarar administrationskostnadernas underpost F 02.00_370_01. Övriga administrationskostnader motsvarar posten F 02.00_380_010. Posten Personalkostnader indelas i löner och arvoden samt i personalbikostnader. Underposten Löner och arvoden omfattar förskottsinnehållning underkastade löner och arvoden som hänför sig till räkenskapsperioden, inklusive semesterlöner, semesterersättningar och avgångsvederlag. Löner och arvoden indelas ytterligare i anställningsoptioner och övriga löner och arvoden. Underposten Övriga administrationskostnader omfattar bl.a. personalrelaterade måltids-, hälsovårds-, rekreations-, rekryterings-, utbildnings-, rese-, kontors-, adb-, marknadsförings-, representations-, forsknings- och utvecklings- samt övriga administrationskostnader som inte är hänförliga till personalkostnader.

6 6(9) FA27A, -B Övriga rörelsekostnader FT-tabellbilagor FT05 Skuldinstrument Indelningen i resultaträkningsposten Övriga rörelseintäkter (02.00_350_010) enligt Statistikcentralens databehov. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga A27 Övriga rörelsekostnader, men med en uppdaterad underindelning. I Övriga rörelsekostnader ingår hyror för utrustning och föremål. I denna post ingår också bl.a. fusionsförluster, försäkrings- och andra säkerhetskostnader, tillsyns-, inspektions- och medlemsavgifter och andra sådana kostnader som inte är hänförliga till någon annan post. FT10 Lånefordringar och kundfordringar Posten omfattar balansräkningsposterna Skuldinstrument (F 01.01_080_010, F 01.01_120_010, F 01.01_160_010, F 01.01_190_010, F 01.01_220_010) indelade enligt den sektorvisa indelningen i finansräkenskaperna. Posten FT05 beskriver balansräkningens tillgångar. I praktiken är det fråga om alla värdepapper exkl. aktier, andelar och derivat. Skuldinstrumenten indelas enligt återstående löptid i följande grupper: 12 månader eller kortare och längre än 12 månader. Återstående löptid avser den återstående avtalsenliga löptid som gäller vid rapporteringstillfället. Med återstående löptid beskrivs den förändring av depositions- och lånekapitalet, som grundar sig på amorteringsplaner eller depositionsavtal. Obs! De periodiska justeringarna av räntan i avtal som är bundna till euribor påverkar inte den återstående löptiden. Tidsbundna krediter och depositioner indelas enligt återstående löptid på så sätt att amorteringen av avtalade krediter och uttag av depositioner hänförs var och en till sin egen maturitetsklass. Beroende på vilken typ av utgifter som samlas in anges krediter och insättningar som ska betalas på anfordran i den kortaste maturitetsklassen. Fordringar och skulder med uppsägningsvillkor anges i en maturitetsklass som motsvarar uppsägningstiden eller i en tidigare maturitetsklass som motsvarar den återstående löptiden. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutstabellbilagan T03-04 och T10 Fordringar, men med uppdaterad indelning. Uppgifterna anges till nominellt värde. I denna post ingår inte upplupna räntor, vilket innebär att posten inte direkt motsvarar balansräkningsposten. Posten Fordringar på allmänheten och den offentliga sektorn omfattar krediter till och övriga sådana fordringar på allmänheten och den offentliga sek-

7 7(9) torn. Allmänheten (fordringar på/skulder till allmänheten) omfattar hushåll, företag, icke vinstdrivande organisationer, försäkringsföretag och övriga finansinstitut med undantag för kreditinstitut. Offentliga sektorn omfattar staten, kommuner och samkommuner, Ålands landskapsförvaltning, arbetspensionsanstalter och övriga socialskyddsfonder. FT 12 Depositioner och övriga skulder totalt FT17 Dividendutdelningar Denna post omfattar inlåningen i balansräkningens passiva (F 01.02_040_010, F 01.02_080_010, F 01.02_120_010) OCH övriga finansiella skulder (F 01.02_060_010, F 01.02_100_010, F 01.02_140_010) indelade enligt den sektorvisa indelningen i finansräkenskaperna. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T06-07 och T12 Skulder, men med uppdaterad indelning. Posten Skulder till allmänheten och offentlig sektor omfattar depositioner som betalas på anfordran och övriga depositioner. På samma sätt rapporteras också posten Övriga skulder till allmänheten och offentlig sektor. Indelning Föreslagen dividendutdelning för räkenskapsperioden, dividendutdelning som förverkligats föregående period FT20 Kreditinstituts aktie-, andels- och grundkapital efter ägarsektor FT22 Kapitalförvaltning Sammanlagt stämmer posten överens med posten Aktiekapital/andelskapital/grundkapital ((F 01.03_010_010) på den passiva sidan i balansräkningen. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATIdatainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T20 Kreditinstituts aktie-,/andels- /grundkapital efter ägarsektor, men med uppdaterad sektorindelning. Börsnoterade enheter som drivs i aktiebolagsform anger sitt aktiekapital i kolumnen "Noterat aktiekapital". Enheter med aktiebolagsform, men som inte är börsnoterade, anger sitt aktiekapital i kolumnen "Icke-noterat aktiekapital". Andra enheter än de med aktiebolagsform, såsom t.ex. andelsbanker, anger uppgifterna i kolumnen "Andels-/grundkapital". Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i tabellbilaga T22 Kapitalförvaltning, men med en uppdaterad underindelning. Till skillnad från tidigare så görs det inte längre skillnad mellan diskretionärt och

8 8(9) FT35 Lanskapsvisa uppgifter konsultativt förvaltade medel. De förvaltade medlen bestäms enligt ITL 1 kapitlet 11 4 mom. Posten Provisionsintäkter under perioden stämmer överens med posten Provisionsintäkter (F 02.00_200_010) i resultaträkningen. Provisionsintäkterna insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T35 Landskapsvisa uppgifter. Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Posten Depositioner och andra skulder till allmänheten vid periodens slut stämmer överens med posterna Inlåning och andra finansiella skulder sammanräknat (F 01.02_040_010, _F 01.02_060_010, F 01.02_080_010, F 01.02_100_010, F 01.02_120_010, F 01.02_140_010) samt med sektorerna S111 S129 och S14 15 i FT12-tabellens totalt-post. Uppgiftena insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T36 Landskapsvisa uppgifter vid periodens slut. Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Posterna Lånefordringar på allmänheten vid periodens slut och Lånefordringar på hushållen vid periodens slut ingår i posten Lånefordringar och kundfordringar (F 01.01_180_010) på den aktiva sidan i balansräkningen samt i sektorerna S111 S12 i FT10 -tabellens totalt-post. Uppgiften insamlas såsom tidigare i VIRATI-datainsamligen i bokslutets tabellbilaga T36 Landskapsvisa uppgifter vid periodens slut (exkl. den offentliga sektorns lån och fordringar). Uppgifterna insamlas utgående från belägenhetsadressen för kreditinstitutets kontor. Hushållens lån i slutet av perioden motsvarar totalt-sektorerna S14 15 i tabellen FT10. FT52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar Rapporteringskategorier: 201, 202, 210, 211, 221, 222, 235, 240, 245, 246, , 252, 253, 254 Balansräkningsposten Materiella tillgångar (F _010) indelas efter Statistikcentralens databehov i ökningar, minskningar och överföringar under räkenskapsperioden. Uppgifterna insamlas såsom tidigare i VIRATIdatainsamlingen i bokslutets tabellbilaga T52 Ökningar och minskningar av materiella tillgångar under perioden. Denna post stämmer inte överens med balansräkningsposten Materiella tillgångar, eftersom underposten Fastigheter innehåller här både förvaltningsfastigheter (investment property) och fastigheter i eget bruk. Denna avviker från balansräkningens post Förvaltningsfastigheter (F _010). Materiella tillgångar omfattar mark- och vattenområden, mark- och vattenanläggningar, byggnader och konstruktioner, maskiner och inventarier samt övriga materiella anläggningstillgångar. Byggnader och konstruktioner samt

9 9(9) FT53 Investeringar i programvara mark- och vattenanläggningar räknas till investeringarna för den statistikperiod då de har betalats. Övriga anläggningstillgångar räknas till investeringar för den statistikperiod då anläggningstillgångarna övergår till köparens eller mottagarens förfogande. Med programvara avses här programvara som företaget köpt eller låtit göra på beställning. Programvara som företaget tillverkat själv för eget bruk räknas inte med här. Databaser som företaget köpt eller låtit göra på beställning räknas med här. Årliga licensavgifter och avgifter för användningsrätt med anknytning till anskaffning av programvara räknas inte med här. Indelning: Internt utvecklad programvara Externt införskaffad programvara FT54 Aktier och andelar av fastighetssammanslutningar I tabellen rapporteras aktier både i bostadssamfund och i fastighetssammanslutningar. I tabellen ingår utgifter för ombyggnad som finns i balansräkningsposten materiella tillgångar.

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014

Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 1(9) Anvisningar för ifyllande av FINREP-tabellbilagorna 2014 ANVISNINGAR FÖR IFYLLANDE AV FINREP- TABELLBILAGORNA 2014... 1 Allmänt... 1 FA-tabellbilaga... 3 FA11A Ränteintäkter... 3 FA11B Räntekostnader...

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2014 Kreditinstitutens bokslut 2014, 1:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto var oförändrat under första kvartalet 2014 De inhemska bankernas finansnetto uppgick till

Läs mer

En översikt över betydande redovisningsprinciper som används är önskvärd

En översikt över betydande redovisningsprinciper som används är önskvärd 1 (19) I 4 kap. 14 24 i finansministeriets förordning om bokslut och koncernbokslut i kreditinstitut och värdepappersföretag (FMF) specificeras de upplysningar som skall lämnas i noter till bokslutet.

Läs mer

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen)

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) VIRTI MYNDIGHETSSMRBETSGRUPPEN 19.7.2007 1.9.2007 Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) 240, 241, 242, 247, 249 Inhemska värdepappersföretag 246 Utländska värdepappersföretag i Finland 248 Clearingsmedlem

Läs mer

Finansministeriets föreskrift

Finansministeriets föreskrift FINANSMINISTERIET Helsingfors 19.1.2016 TM 1602 VM/22/00.00.00/2016 Finansministeriets föreskrift om scheman för bokslutet för statliga fonder utanför budgeten och de uppgifter som ska ingå i bilagorna

Läs mer

RESULTATRÄKNINGS- OCH BALANCRÄKNINGSSCHEMA FÖR FONDBOLAG

RESULTATRÄKNINGS- OCH BALANCRÄKNINGSSCHEMA FÖR FONDBOLAG 524 Nr 151 Bilaga I RESULTATRÄKNINGS- OCH BALANCRÄKNINGSSCHEMA FÖR FONDBOLAG RESULTATRÄKNING Provisionsintäkter Förvaltningsarvoden - Återburna förvaltningsarvoden Teckningsprovisioner Inlösningsprovisioner

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Värdepappersföretags koncern/konsolideringsrupp

Värdepappersföretags koncern/konsolideringsrupp VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (jfr. Bilaga 6) Daterad Identifierare System Identifierare 19.7.2007 1.9.2007 2.1.2., 2.2.2. A_L3b_s.XLS A 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 243, 244 Värdepappersföretags

Läs mer

MYNDIGHETSRESULTATRÄKNINGEN och tabellbilagor till resultaträkningen

MYNDIGHETSRESULTATRÄKNINGEN och tabellbilagor till resultaträkningen VIRTI Uppgiftslämnarnivåer: System Bilaga 2b. (jfr. Bilaga 6) 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 240, 241, 242, 247, 249 Inhemska värdepappersföretag 3 246 Foreign värdepappersföretag i Finland 248 Clearingsmedlem

Läs mer

Statrådets förordning

Statrådets förordning Statrådets förordning om uppgifter som ska tas upp i små- och mikroföretags bokslut I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 kap. 6 i bokföringslagen (1336/1997), sådan den lyder i lag

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) Version 1.3 Gäller från Rapporteringsanvisningar 2 (36)

Läs mer

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)!

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)! BrfBorggården99 Org.nr76960327493 Org.nr76960327493 Förvaltningsberättelse2014 Föreningensverksamhet Fastigheter BrfBorggårdenbildadesimaj1999.FastighetenRimfrosten2förvärvadesden19 september2000avstockholmshemab.fastighetenvilkenmanupplåterlägenheter

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (5) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Blanketterna fylls i enligt dessa anvisningar. Posterna har i tillämpliga delar definierats i enlighet med VIRATI-dokumentet Klassificeringar och definitioner (18.10.2004)

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) SCBFS 2015:25 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas och landstingens finansiella tillgångar

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Kräftan 1620

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Kräftan 1620 Styrelsen för Org.nr: 769605-6477 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2011 för Sparbanken Skaraborg AB

Delårsrapport januari - juni 2011 för Sparbanken Skaraborg AB Sida 1 (7) Delårsrapport januari - juni 2011 för Sparbanken Skaraborg AB Verksamheten Under första halvåret har efterfrågan på krediter minskat. De främsta orsakerna är stigande ränteläge, regler kring

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633 Arkiv Digital AD AB Delårsrapport januari mars 2015 Arkiv Digital AD AB Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Arkiv Digital AD AB, 556688-7633, får härmed avge en delårsrapport

Läs mer

ANVISNING OM LIMITERNA FÖR VALUTAKURSRISKER KREDITINSTITUTETS VALUTAAFFÄRER (EXKL. UTLÄNDSKA FILIALER)

ANVISNING OM LIMITERNA FÖR VALUTAKURSRISKER KREDITINSTITUTETS VALUTAAFFÄRER (EXKL. UTLÄNDSKA FILIALER) 1 (8) ANVISNING OM LIMITERNA FÖR VALUTAKURSRISKER BLANKETT FX1: KREDITINSTITUTETS VALUTAAFFÄRER (EXKL. UTLÄNDSKA FILIALER) Allmänt Blanketten fylls i av de kreditinstitut som godkänts som motparter vid

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén Bokslutsdokument RR KF BR 2016-04-14 13:35 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1603 1503 Verksamhetens intäkter 1 0 258 Verksamhetens kostnader 2,3-7 874-8 305 Avskrivningar och nedskrivningar 4-1 -1 Verksamhetens

Läs mer

FÖRESKRIFT OM KONSOLIDERAT BOKSLUT FÖR SAMMANSLUTNINGEN AV ANDELSBANKER

FÖRESKRIFT OM KONSOLIDERAT BOKSLUT FÖR SAMMANSLUTNINGEN AV ANDELSBANKER tills vidare 1 (8) Till det centralinstitut som avses i andelsbankslagen FÖRESKRIFT OM KONSOLIDERAT BOKSLUT FÖR SAMMANSLUTNINGEN AV ANDELSBANKER Finansinspektionen meddelar med stöd av 7 m 2 mom. andelsbankslagen

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Bokslutsdokument RR KF BR Närhälsan vårdvalsverksamhet Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 2 827 724 2 546 597 Verksamhetens kostnader 2-2 753 537-2 514 775 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Wivallius

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Wivallius Styrelsen för Org.nr: 716425-8159 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G och K O N C E R N R E D O V I S N I N G för Easyfill AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsupplysningar enligt blanketterna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen.

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsupplysningar enligt blanketterna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen. Bilaga 7 Anvisningar till blankett Kompletterande tillsynsrapportering tilläggsuppgifter ECB Begrepp och uttryck i blanketten och i dessa anvisningar har samma betydelse som i lagen (1995:1560) om årsredovisning

Läs mer

Bilaga 1 RESULTATRÄKNING

Bilaga 1 RESULTATRÄKNING Nr 1259 3403 RESULTATRÄKNING Bilaga 1 Ränteintäkter Leasingnetto Räntekostnader FINANSNETTO Intäkter från investeringar i form av eget kapital I företag inom samma koncern I ägarintresseföretag I övriga

Läs mer

TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6)

TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN TATU; T -tabellbilagor Uppgiftslämnarnivåer: (jfr. Bilaga 6) Identifierare System Identifierare T_L2b_s.XLS T 1 = Suomi 2 = English 3 = Svenska 3 240, 241, 242, 247, 249

Läs mer

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR tills vidare 1 (17) Till kreditinstituten Till holdingsammanslutningarna FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR Finansinspektionen meddelar med stöd av 4

Läs mer

Provisionsintäkterna har ökat med 8 % till 11,2 Mkr (10,4 Mkr). Ökning har främst skett av intäkter från värdepappersförmedling och försäkringar.

Provisionsintäkterna har ökat med 8 % till 11,2 Mkr (10,4 Mkr). Ökning har främst skett av intäkter från värdepappersförmedling och försäkringar. VIMMERBY SPARBANK AB Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Allmänt om verksamheten Vimmerby Sparbank redovisar ett, jämfört med tidigare år svagare resultat för första halvåret 2015. Resultat före kreditförluster

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Finnvera Abp Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Resultaträkning för koncernen Not 1-06/2008 1-06/2007 Ränteintäkter 55 450 51 183 Ränteintäkter från utlåning 42 302 38 888 Räntestöd som styrts

Läs mer

Resultaträkningen upprättas enligt följande schema:

Resultaträkningen upprättas enligt följande schema: Resultaträkningen upprättas enligt följande schema: RESULTATRÄKNING (a) Nettoresultat av värdepappershandel (b) Nettoresultat av valutaverksamhet (a) I företag inom samma koncern (b) I ägarintresseföretag

Läs mer

Magnasense Technologies Oy

Magnasense Technologies Oy Bokslut 1.5.2013 30.4.2014 Balansboken skall bevaras till den 2024 30.4. Adress Hermiankatu 6-8 H FO-nummer: 2336219-4 33720 Tammerfors Säte Tammerfors 1 /11 Bokslut för perioden 1.5.2013-30.4.2014 Innehåll

Läs mer

Delårsrapport 2015-06-30

Delårsrapport 2015-06-30 Delårsrapport 2015-06-30 DELÅRSRAPPORT 2015-06-30 Skurups Sparbank, organisationsnummer 548000-7409, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2015-01-01 2015-06-30. Utveckling av resultat

Läs mer

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning.

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Fastighetskostnader Drift 1, 5-6 720 466-6 802 262 Reparationer och underhåll -6 135 182-1 638

Läs mer

Statistiska centralbyrån Betalningsbalans- och finansmarknadsstatistik. Anvisning: Svenska direktinvesteringar i utlandet 2014

Statistiska centralbyrån Betalningsbalans- och finansmarknadsstatistik. Anvisning: Svenska direktinvesteringar i utlandet 2014 Statistiska centralbyrån Betalningsbalans- och finansmarknadsstatistik Anvisning: Svenska direktinvesteringar i utlandet 2014 Anvisning: Svenska direktinvesteringar i utlandet 2014 Syfte: Syftet med enkäten

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för AB Sveriges Säkerställda obligationer (publ), org nr. 556645-9755, 1 januari 30 juni 2007

DELÅRSRAPPORT för AB Sveriges Säkerställda obligationer (publ), org nr. 556645-9755, 1 januari 30 juni 2007 DELÅRSRAPPORT för AB Sveriges Säkerställda obligationer (publ), org nr. 556645-9755, 1 januari 30 juni 2007 Sammanfattning Jun 2007 Jun 2006 Räntenetto, mnkr 399 36 Rörelseresultat, mnkr 326 (408) Kreditförluster,

Läs mer

Halvårsrapport januari juni 2015

Halvårsrapport januari juni 2015 Halvårsrapport januari juni 2015 Resultatet AI Pensions resultat efter skatt uppgick till 488 (-49) mkr enligt bokslutet per 30 juni 2015. Det positiva resultatet beror på den goda avkastningen som ökat

Läs mer

Sammanställning över investeringsfondens innehav

Sammanställning över investeringsfondens innehav Bilaga 9 FFFS 2008:x Sammanställning över investeringsfondens innehav Investeringsfondens innehav av överlåtbara värdepapper och andra finansiella instrument ska specificeras sista bankdagen av varje kvartal

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2004-09-01 2005-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

ÅLEMS SPARBANK DELÅRSRAPPORT Juni 2014

ÅLEMS SPARBANK DELÅRSRAPPORT Juni 2014 ÅLEMS SPARBANK DELÅRSRAPPORT Juni 2014 Innehållsförteckning för första halvåret 2014, s. 3 Sparbankens resultat under första halvåret, s. 3 Sparbankens ställning, s.4 Väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer,

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 1(6) Nordanstigs Bostäder Aktiebolag Org nr 556410-7745 Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 Om inte annat

Läs mer

Moderbolagets resultaträkning

Moderbolagets resultaträkning Moderbolagets resultaträkning Januari december, MSEK Not 2008 2007 2006 1) Nettoomsättning 1) m2 5 086 3 236 2 601 Kostnader för sålda varor och tjänster 669 368 285 Bruttoresultat 4 417 2 868 2 316 Försäljningskostnader

Läs mer

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ)

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2012 Period 1 januari - 31 mars 2012 Nettoomsättningen uppgår till 43 057 (33 079) kkr motsvarande en tillväxt om 30 %. Organisk tillväxt

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2016 Kreditinstitutens bokslut 2016, 2:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto minskade med 5 procent och rörelsevinsten med 37 procent under andra kvartalet 2016 De inhemska

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse ersätts av text fr styrelsen 1-5 Resultaträkning 6 Balansräkning 7-8 Ställda

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING Nr 89 257 KONCERNRESULTATRÄKNING Bilaga 1 I Kalkyl över kreditinstitutsverksamhet och investeringstjänster 1 Ränteintäkter Räntekostnader Finansnetto Intäkter från investeringar i form av eget kapital

Läs mer

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning Trionakoncernen 1(6) för Trionakoncernen 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31 Trionakoncernen 2(6) Inledning I och med förvärvet av VegInformatikk den 30 september 2009 vill vi åskådliggöra en proforma resultaträkning

Läs mer

Karleby Hamn / bolagisering

Karleby Hamn / bolagisering Stadsfullmäktige 90 17.11.2014 Karleby Hamn / bolagisering FGE 90 639/00/01/00/2010 Stadsstyrelsen 10.11.2014 546 Stadsfullmäktige har 29.9.2014 ( 73) för affärsverket Karleby Hamns del godkänt principerna

Läs mer

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret 1 Årsredovisning För BRF Vinkremlan. Räkenskapsåret 2005 2 Styrelsen för BRF Vinkremlan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Allmänt om verksamheten

Läs mer

Statskontoret. Affärsbokföringens kontoplan

Statskontoret. Affärsbokföringens kontoplan Affärsbokföringens kontoplan Statskontorets föreskrift Bokföringens konton (VK/180/00.01/2015) 2.3.2015 1 AKTIVA... 1 10 NATIONALFÖRMÖGENHET... 1 100 Jord- och vattenområden... 1 101 Byggnadsmarks- och

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Området strukturerade produkter, främst Spax, har haft en stor efterfrågan under året. Vid halvårsskiftet fanns placeringar i spaxar på 63 Mkr.

Området strukturerade produkter, främst Spax, har haft en stor efterfrågan under året. Vid halvårsskiftet fanns placeringar i spaxar på 63 Mkr. ÅTVIDABERGS SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2009 Allmänt om verksamheten Riksbankens styrränta som vid årets ingång uppgick till 2 procent sänktes löpande under året till 0,50 procent vid halvårsskiftet.

Läs mer

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154 Årsredovisning för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB Styrelsen och verkställande direktören för N.P. Nilssons Trävaru AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet

Läs mer

Bilaga 1 1 AKTIVA... 1

Bilaga 1 1 AKTIVA... 1 Statskontoret Förvaltningens styrning AFFÄRSBOKFÖRINGENS KONTOPLAN (14/03/2002) Bilaga 1 1 AKTIVA... 1 10 NATIONALFÖRMÖGENHET... 1 100 Jord- och vattenområden... 1 101 Byggnadsmarks- och vattenområden...

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

3.1 Årsredovisning Bilaga 4, uppdaterad 18.12.2007 KONCERNBOKSLUT KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 1 (9) Dnr 7/120/2005

3.1 Årsredovisning Bilaga 4, uppdaterad 18.12.2007 KONCERNBOKSLUT KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 1 (9) Dnr 7/120/2005 1 (9) KONCERNBALANSRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT Enligt 31 1 mom. i finansministeriets förordning (FMF) om bokslut, koncernbokslut och verksamhetsberättelse i kreditinstitut och värdepappersföretag ska kreditinstitut

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under april juni jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 2:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under apriljuni jämfört med året innan Under andra kvartalet 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

BAS 2007 Förenklat årsbokslut

BAS 2007 Förenklat årsbokslut 1/9 BAS 007 Förenklat årsbokslut 1 Tillgångar 10 Immateriella anläggningstillgångar 1000 Immateriella anläggningstillgångar B1 1009 Årets avskrivningar på immateriella anläggningstillgångar B1 11 Byggnader

Läs mer

698/2014 15. Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT

698/2014 15. Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT 698/2014 15 Bilaga 1 RESULTATRÄKNING FÖR KREDITINSTITUT Ränteintäkter Nettointäkter från leasingverksamhet Räntekostnader RÄNTENETTO Intäkter från egetkapitalinstrument Företag inom samma koncern Ägarintresseföretag

Läs mer

Delårsrapport per 2010-06-30

Delårsrapport per 2010-06-30 Delårsrapport per 2010-06-30 -DET ÄR VI SOM ÄR TRIVSELBYGDENS BANK- DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2010 Styrelsen för Mjöbäcks Sparbank, 565000-6520 får härmed lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet

Läs mer

Vindico Group AB (publ)

Vindico Group AB (publ) Sida 1 av 11 Vindico Group AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2016-01-01 2016-03-31 Rapportperioden 2016-01-01 2016-03-31 Koncernens nettoomsättning minskade jämfört med Q1 2015 och uppgick till 1 640

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2014 Apoteksgruppen i Sverige Holding AB org nr: 556481-5966

Delårsrapport januari-mars 2014 Apoteksgruppen i Sverige Holding AB org nr: 556481-5966 Delårsrapport januari-mars 2014 i Sverige Holding AB org nr: 556481-5966 Sammanfattning av första kvartalet 2014 Nettoomsättningen ökade under perioden med 52 % och uppgick till 72,4 (47,6) miljoner kronor.

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan

Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januari mars jämfört med året innan Finansiering och försäkring 2015 Värdepappersföretag 2015, 1:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst ökade under januarimars jämfört med året innan Under första kvartalet år 2015 var värdepappersföretagens

Läs mer

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR 1 RESULTATRÄKNINGAR Resultaträkning Not 150101 140101 150101 140101-151231 -141231-151231 -141231 Rörelsens intäkter 1 6 896 134 6 581 120 1 259 709 1 147 810 Summa intäkter 6 896 134 6 581 120 1 259 709

Läs mer

Principer för RAY:s understödsverksamhet - RAY:s preciserade förmögenhetskriterier

Principer för RAY:s understödsverksamhet - RAY:s preciserade förmögenhetskriterier Principer för RAY:s understödsverksamhet RAY:s preciserade förmögenhetskriterier I enlighet med 1 kap. 4 i lagen om penningautomatunderstöd skall beviljandet av understöd anses vara nödvändigt med beaktande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Januari Juni 2005. SkandiaBanken koncern

DELÅRSRAPPORT. Januari Juni 2005. SkandiaBanken koncern DELÅRSRAPPORT Januari Juni 2005 SkandiaBanken koncern Förvaltningsberättelse Koncernen SkandiaBanken Aktiebolag (publ) avger härmed delårsrapport för perioden januari-juni 2005. Resultat SkandiaBankens

Läs mer

Genline: Kvartalsrapport för Genline Holding AB januari - mars 2010

Genline: Kvartalsrapport för Genline Holding AB januari - mars 2010 PRESSMEDDELANDE 2010-04-23 Genline Holding AB Hallvägen 14 121 62 Johanneshov Phone +46 8 600 33 10 Fax +46 8 600 33 20 E-mail info@genline.se www.genline.se Genline: Kvartalsrapport för Genline Holding

Läs mer

Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare

Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare Finansiering och försäkring 2016 Värdepappersföretag 2016, 1:a kvartalet Värdepappersföretagens rörelsevinst sjönk ytterligare Under första kvartalet år 2016 var värdepappersföretagens rörelsevinst 20

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007

Finnvera Abp. Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Finnvera Abp Tabelldel för bokslutskommuniké 30.06.2007 Resultaträkning för koncernen Teur Not 1-06/2007 1-06/2006 Ränteintäkter 51 183 40 265 Ränteintäkter från utlåning 38 888 28 013 Räntestöd som styrts

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

FINNAIR-KONCERNENS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR RÄKENSKAPSPERIODEN 1.1.2006 31.12.2006

FINNAIR-KONCERNENS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR RÄKENSKAPSPERIODEN 1.1.2006 31.12.2006 FINNAIR-KONCERNENS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR RÄKENSKAPSPERIODEN 1.1.2006 2006 NYCKELTAL 2006 2005 Förändring 2006 2005 Förändring 1.10.- 1.10.- % 1.1. 1.1. % Omsättning 499,3 478,6 4,3 1 989,6 1 871,1 6,3

Läs mer

Exempel på tentamensuppgifter (lösningsförslag följer sist i dokumentet)

Exempel på tentamensuppgifter (lösningsförslag följer sist i dokumentet) Exempel på tentamensuppgifter (lösningsförslag följer sist i dokumentet) Förklara innebörden av försiktighetsprincipen. (2p) Vilka tre kriterier ska vara uppfyllda för att kunna ta upp en tillgång i redovisningen?

Läs mer

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stockholm 2011-11-29 Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stureguld AB (publ) lämnade den 27 oktober

Läs mer

Föreskrifter och anvisningar 7/2012

Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Föreskrifter och anvisningar 7/2012 Rapportering av Dnr 8/01.00/2011 Utfärdade 26.7.2012 Gäller från 31.12.2012 FINANSINSPEKTIONEN telefon 010 831 51 fax 010 831 5328 fornamn.efternamn@finanssivalvonta.fi

Läs mer

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV LÄNDERRISKER 105.7

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV LÄNDERRISKER 105.7 N01 Kreditinstitut exkl. utländska filialer och utländska kreditinstituts filialer i Finland / Utländska fordringar och skulder Uppgiftslämnarnivåer: 202, 211, 221, 222 Region / Land : Välj Namn, landkod

Läs mer

VD kommentar. Stockholm i mars 2009

VD kommentar. Stockholm i mars 2009 VD kommentar NGS Group har lagt grunden för framtiden genom de två förvärv som genomförts under 2008. Psykiatrika som förvärvades i april och First Medical som förvärvades i maj 2008. Nu har vi nått en

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747 ÅRSREDOVISNING för SingöAffären AB (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för SingöAffären AB för perioden 1 maj 2011-30 april 2012. 1 av 8 Styrelsen och

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2017 Kreditinstitutens bokslut 2017, 1:a kvartalet Finansnettot och rörelsevinsten för bankerna i Finland sjönk under första kvartalet år 2017 Finansnettot för kreditinstitut

Läs mer

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014

Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Tillägg 2015:1 (Fi Dnr 15-3547) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2014 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI KABE AB (publ.) > en uppgick till 756,0 Mkr (737,3 Mkr). > Resultat efter skatt uppgick tilll 41,7 Mkr (45,9). > Resultat per aktie var 4:63 (5:11). > Rörelseresultatet uppgick till 55,0 Mkr (60,7). >

Läs mer

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20).

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20). Göteborg 2014-04-17 Delårsrapport perioden januari-mars 2014 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 14,2 (15,8) Mkr en minskning med 1,6 Mkr eller 10,2 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,4 Mkr

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-juni 2015

Delårsrapport. för. januari-juni 2015 Delårsrapport för januari-juni 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-06-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-06-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Genline Holding AB (publ) - året som gått

Genline Holding AB (publ) - året som gått PRESSMEDDELANDE 2010-02-26 Genline Holding AB Hallvägen 14 121 62 Johanneshov Telefon +46 8 600 33 10 Fax +46 8 600 33 20 E-post info@genline.se www.genline.se Bokslutskommuniké från Genline Holding AB

Läs mer

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT Delårsrapport januari - september 2003 Optoventkoncernen Optovent AB (publ) är ett medicintekniskt företag, vars affärsidé är att utveckla och marknadsföra innovativa system och teknikplattformar för säker

Läs mer

Årsredovisning Miljö- och Biståndsföreningen HUMANA Sverige 2014 Organisationsnummer: 822001-5930

Årsredovisning Miljö- och Biståndsföreningen HUMANA Sverige 2014 Organisationsnummer: 822001-5930 Årsredovisning Miljö- och Biståndsföreningen HUMANA Sverige 2014 Organisationsnummer: 822001-5930 Belopp anges i tusental kr Not RESULTATRÄKNING 1 2014-01- 01 2013-01- 01 2014-12- 31 2013-12- 31 Verksamhetens

Läs mer

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Sammanfattning av kvartalsrapport Första kvartalet 2014-01-01 till 2014-03-31 Nettoomsättningen uppgick till 1 609 979 SEK (1 422 064). Resultatet efter finansiella

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

1 januari 30 juni 2010

1 januari 30 juni 2010 1 januari 30 juni 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Finansräkenskaper 2016

Finansräkenskaper 2016 Nationalräkenskaper 216 Finansräkenskaper 216 Hushållens förmögenhet steg till 575 miljarder euro år 216 Hushållens finansiella uppgick till 293 miljarder euro och övriga till 436 miljarder euro i slutet

Läs mer