Samrådsunderlag. Avloppsanläggning i Sörfjärden MittSverige Vatten AB Uppdragsnr: Status: Slutversion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsunderlag. Avloppsanläggning i Sörfjärden MittSverige Vatten AB 2014-10-21. Uppdragsnr: 14089 Status: Slutversion"

Transkript

1 Samrådsunderlag Avloppsanläggning i Sörfjärden MittSverige Vatten AB Uppdragsnr: Status: Slutversion

2 Samrådsunderlag Avloppsanläggning i Sörfjärden MittSverige Vatten AB Beställare MittSverige Vatten AB Maria Roos Konsult Vatten & Miljöbyrån i Sverige AB Bergvikskurvan 11C Luleå Organisationsnummer: Telefon: E-post: fornamn.efternamn@vmbyran.se Hemsida: Uppdragsledare: Anna Mäki Handläggare: Hanna Östrén Granskare: Charlotta Lindberg Sida 2 (10)

3 Innehåll 1 Bakgrund Beskrivning av planerad verksamhet Reningsteknik Ledningsnät Belastning och dimensionering Alternativ Huvudalternativ Nollalternativ Övriga alternativ Slutsatser Omgivningsbeskrivning Planförhållanden Recipienten Gnarpsån Riksintressen och skyddade områden Miljökonsekvenser Påverkan på Gnarpsån Boendemiljö Övriga miljökonsekvenser Hushållning med naturresurser Risker Byggnadsskedet De allmänna hänsynsreglerna i 2 kap. miljöbalken Miljökvalitetsnormer och miljömål Skadeförebyggande åtgärder Sida 3 (10)

4 1 BAKGRUND Sörfjärden är belägen vid Gnarpåns utlopp i Bottenhavet och har sedan början av förra seklet varit intressant för bad och sommarboende samt fiskenäringen. Området har byggts ut i etapper och omfattar idag 298 fastigheter, varav merparten är fritidshus. Antalet permanentbebodda fastigheter har uppskattats till 22 stycken. VA-frågan i Sörfjärden har länge varit aktuell hos Nordanstigs kommun. En anmälan om ett konventionellt reningsverk strax söder om Sörfjärden gjordes år 2008, men möttes av kritik av de boende i området. Efter att Nordanstigs kommun tagit tillbaka beslutet om verksamhetsområdet meddelade Länsstyrelsen i Gävleborg 2011 i ett föreläggande att kommunen ska upprätta ett verksamhetsområde för VA-försörjning i Sörfjärden. Efter överklagande fastlade Statens VA-nämnd år 2012 kommunens skyldighet att lösa vatten- och avloppsfrågan för de boende i Sörfjärden. Enligt beslutet ska anläggningen stå klar senast den 30 september 2016 och verksamhetsområdet ska motsvara det som tidigare beslutats av kommunen. En vägvalsutredning för avloppsanläggningen har gjorts för att hitta en optimal lösning utifrån aspekter som teknik, ekonomi och miljö. Målen är bland annat att verksamheten inte ska ge upphov till omgivningsstörningar, ska klara rådande och framtida belastningssituationer, vara kostnadseffektiv samt anpassad till VA-huvudmannens driftorganisation. Belastningen på reningsanläggningen kommer att variera stort mellan högsäsong (sommar) och lågsäsong (vinter) vilket ställer speciella krav på anläggningens utformning. Utgångspunkten för utbyggnaden är att det nya verksamhetsområdet ska omfatta de fastigheter som ingick i 2008 års beslut samt LIS- områden(lis = Landsbygdsutveckling i strandnära lägen), detaljplaneområden och verksamheter som ansluter till detta. Tillkommande områden är därmed LISområdena Stenudden, Klasudden och Varpsand samt Sörfjärdens golfbana. Det kommunala vattenbolaget Nordanstigs Vatten har uppdragit utförarorganisationen MittSverige Vatten att svara för bland annat den frivilliga tillståndsprövningen enligt 9 kap. miljöbalken. Tillståndsansökan avser utsläpp av renat avloppsvatten från 1500 personekvivalenter. Som en del i prövningsprocessen ingår samråd. Under samrådet ges sakägare och andra berörda möjlighet att yttra sig över den planerade verksamheten. Föreliggande dokument är ett samrådsunderlag som beskriver den planerade verksamheten och översiktligt redogör för de miljöeffekter som bedöms uppstå på grund av den Sida 4 (10)

5 2 BESKRIVNING AV PLANERAD VERKSAMHET 2.1 Reningsteknik En vägvalsutredning har gjorts för att ta fram det totalt sett bästa alternativet för en ny avloppsreningsanläggning. Vid teknikval och lokalisering har följande aspekter beaktats: Omgivningspåverkan genom utsläpp till mark, vatten och luft Omgivningspåverkan genom lukt, buller, trafik mm. Energi-, resurs- och markanvändning Kostnader för investering, drift och reinvesteringar Flera olika metoder har diskuterats och följande metoder har utretts djupare: Överföringsledning till Gnarps avloppsreningsverk Konventionellt reningsverk, enligt tidigare förlag. Ett kemiskt reningsverk i kombination med markbaserad rening (infiltration eller markbädd) Slutsatserna i vägvalsutredningen visar att ett kemiskt reningsverk i kombination med markbaserad rening är den totalt sett mest fördelaktiga tekniken. 2.2 Ledningsnät Ett nytt ledningsnät för spillvatten är planerat att anläggas i området. En utredning pågår som preliminärt visar att ett trycksatt system med LTA-stationer (pumpanläggningar) på varje fastighet kombinerat med självfallsledningar i vissa delar är en trolig lösning. Förprojektering av huvudledningsnätet och lägen för eventuella pumpstationer pågår. 2.3 Belastning och dimensionering Utgångspunkten för utbyggnaden är att det nya verksamhetsområdet ska omfatta de fastigheter som ingick i 2008 års beslut. Vid dimensionering av VA-anläggningen tas även hänsyn till intilliggande LISområden (Stenudden, Klasudden och Varpsand) samt Sörfjärdens golfbana. Under midsommarhelgen är belastningen i området som störst och under sommaren är den större än under vintern. Den maximala belastningen idag har bedömts vara i storleksordningen personekvivalenter (pe) och vid en framtida utbyggnad ca pe. På grund av få permanentboende och många sommargäster är belastningen ojämn över året. Detta medför t.ex. att ett traditionellt biologiskt reningssteg kan vara problematiskt att sköta och få att fungera under vintern. 2.4 Alternativ Huvudalternativ Som huvudalternativ förordas ett reningsverk med kemisk fällning kombinerat med efterföljande markbädd. Alternativet innebär att avloppsvatten först renas i ett reningsverk med mekanisk-kemisk rening och att renat vatten leds till markbäddslösning för slutlig rening. Markbädden reducerar fosfor och organiskt material mätt som BOD 7 ytterligare och är även effektiv när det gäller reduktion av bakterier, vilket möjliggör att ha Gnarpsån som recipient. Lösningen har fördelen att inte ha ett traditionellt biologiskt steg i reningsverket vilket gör det mer anpassat för att klara belastningsvariationer Sida 5 (10)

6 En lokaliseringsstudie angående förordat alternativ (kemiskt reningsverk + infiltration alt. markbäddar) har gjorts. Avståndet till boende ska vara betryggande, området ska vara tillgängligt för drift och tillsyn och alla markägarfrågor ska kunna lösas. Utförda hydrogeologiska undersökningar och beräkningar har visat att det sker ett tillskott av grundvatten till den nyanlagda vattentäkten från nordväst eller väst via isälvsmaterialet eller den postglaciala sanden. För att undvika risken att ett infiltrerat avloppsvatten så småningom hamnar i någon av vattentäkterna valdes alternativet infiltration bort. Renat avloppsvattnet som släpps i Gnarpsån bedöms inte kunna infiltrera till grundvattenmagasinet och rinna mot vattentäkterna. Föreslagen placering ligger längs Gnarpsån i ett läge som innebär att verksamheten inte riskerar att påverka vattentäkter nedströms (se Figur 1). Vid rening av avloppsvatten i markbädd samlas behandlat avloppsvatten upp efter att ha passerat ett sandfilter (normalt med en mäktighet på ca 1 m). Markbädd motiveras normalt när de naturliga jordarterna är täta vilket omöjliggör infiltration eller där grundvattenresursen måste skyddas. Figur 1. Illustration av huvudalternativet reningsverk och markbaserad rening. Markbäddar är dyrare att anlägga än en infiltrationsanläggning, p.g.a. fler rördelar och kostnader för markbäddssand. En markbädd har generellt kortare livslängd än en infiltrationsanläggning eftersom filtreringen kommer att ske i en begränsad volym. Den huvudsakliga fosforreningen kommer dock att ske i reningsverket vilket förlänger livslängden på markbädden avsevärt. Den tydligaste fördelen med markbäddar är att utsläppspunkten är definierad och att behandlingsresultatet är kontrollerbart Nollalternativ Beslutet om att ett verksamhetsområde ska inrättas är taget av VA-nämnden, varför det inte finns ett nollalternativ i egentlig mening. Miljökonsekvensbeskrivningen kommer ändå att innehålla en jämförelse med nuvarande situation Sida 6 (10)

7 2.4.3 Övriga alternativ Av övriga studerade alternativ har konstaterats att en överföringsledning till Gnarp skulle innebära att Gnarps avloppsreningsverk skulle behöva byggas om. En samordning av avloppsreningen mellan Sörfjärden och Gnarp skulle leda till att belastningen blir relativt jämn, eftersom befolkningen i Gnarp till stor del är permanentboende. Gnarps reningsverk är i behov av viss upprustning och kan komma att beröras av en framtida omdragning av Ostkustbanan. Det föreslagna läget för huvudalternativet möjliggör en framtida samordning av VA-försörjningen om det blir aktuellt med en större åtgärd. Alternativet att anlägga ett nytt traditionellt avloppsreningsverk i Sörfjärden skulle bli betydligt dyrare än de andra två, ekonomiskt sett likvärdiga, alternativen. Det har också konstaterats att det finns få fördelar med ett konventionellt avloppsreningsverk i Sörfjärden vid nuvarande förhållanden. 2.5 Slutsatser Utifrån vägvalsutredningen blir slutsatsen att kemisk fällning kombinerat med markbädd förordas som avloppslösning för Sörfjärden. Motiven till det är att alternativet: kan förväntas fungera bra vid den typ av varierande belastning som kommer att vara i Sörfjärden, bedöms ge lägst utsläpp till miljön sett till exempelvis fosfor och syreförbrukande substans, ger en större reduktion av bakterier och läkemedelsrester än konventionella reningsverk, är mest kostnadseffektiv och bäst anpassad till VA-projektets budget, kan fungera som en permanent avloppslösning och även är rimlig som en övergångslösning om det öppnas möjligheter i framtiden att samordna avloppslösningen mellan Gnarp, Sörfjärden och eventuella andra VA-områden. Tabell 1. Sammanställning av bedömda utsläppta mängder BOD 7, fosfor och kväve från de tre studerade alternativen baserat på årsmedelbeläggningen 240 pe (motsvarar en maxbeläggning på pe). Alternativ 1. Reningsverk vid Sörfjärden 2. Gnarpsverket 3. Reningsverk + markrening Recipient Bottenhavet Gnarpsån Gnarpsån BOD 7, kg/år P-tot, kg/år Bakterier Måttlig reduktion Måttlig reduktion God reduktion Läkemedelsrester Måttlig reduktion Måttlig reduktion God reduktion Sida 7 (10)

8 3 OMGIVNINGSBESKRIVNING 3.1 Planförhållanden Översiktsplanen för Nordanstigs kommun antogs år I översiktsplanen anges hela Sörfjärden som ett utvecklingsområde. Sörfjärden är detaljplanelagt men den föreslagna platsen för avloppsanläggningen ligger utanför detaljplanen. 3.2 Recipienten Gnarpsån Gnarpsån är ett kustmynnande vattendrag som delvis rinner genom finsediment. Vattendraget är viktigt för fisk. Sträckan mellan Milsbro och havet har sin största betydelse som lekvatten för havsöring. Den hyser också intressanta raviner och en skyddsvärd vegetation och flora. Under senare tid har man upptäckt att spontan laxlek skett i ån och förekomst av flodnejonöga. Den aktuella sträckan har fått skyddsklass II (mycket högt naturvärde) vid Länsstyrelsens vattendragsinventering. Längs ån finns ett antal värdefulla hävdade ängsmarker. 1 Enligt VISS 2 är den ekologiska statusen måttlig och den kemiska statusen ej god. Den kemiska statusen exklusive kvicksilver är inte klassad. De miljöproblem som anges är övergödning och syrefattiga förhållanden samt miljögifter. Vid Milsbro finns ett vattenkraftverk som reglerar flödet i ån. I Tabell 2 redovisas SMHI:s statistik över flödet. Medellågvattenflödet (MLQ) är ca 0,35 m 3 /s, d.v.s. ca 350 l/s. Tabell 2. Vattenföring i Gnarpsån Källa: SMHI Total vattenföring [m³/s] HQ50 37,1 HQ10 27,9 HQ2 17,3 MHQ 18,5 MQ 3,02 MLQ 0, Riksintressen och skyddade områden Havsområdet utanför Sörfjärden är klassat som ett riksintresse för naturvård. Både norr och söder om Sörfjärden finns skyddade områden i form av Natura-2000 och naturskyddsområden, därtill finns det i de inre delarna av Sörfjärden värdefull kulturmark. Områdesskydd och rimlig hänsyn i övrigt påverkar utbyggnad av såväl reningsanläggning som ledningsnät VattenInformationsSystem Sverige, Sida 8 (10)

9 4 MILJÖKONSEKVENSER 4.1 Påverkan på Gnarpsån Belastningen på recipienten vid föreslagen hybridlösning (direktfällning +markbädd) bedöms bli kg/år BOD 7 och 5-10 kg P-tot per år vid pe (aktuell belastning) respektive kg/år BOD 7 och 8-15 kg P-tot per år vid pe (framtida belastning). Gnarpsån har idag klassats som måttlig status vad gäller miljökvalitetsfaktorn näringsämnen. har idag måttlig status i Gnarpsån. Risken att den ska påverkas negativt bedöms som låg. De 5-10 kg fosfor som skulle kunna nå recipienten årligen motsvarar 0,24-0,50 % av nettobelastningen för hela avrinningsområdet. Markbaserad rening i infiltration eller markbädd ger normalt upphov till nästan 100-procentig reduktion när det gäller de vanliga tarmmikroorganismerna. Med påföljande utspädning i recipienten erhålls sammantaget en långtgående bakteriereduktion vilket är viktigt sett till nedströms liggande strandbad. Markbaserad rening har även effekt på läkemedelsrester och sammantaget bedöms alternativet leda till en liten påverkan på vattenförekomsten och innebär också en liten risk för människors hälsa och miljön. 4.2 Boendemiljö Det renade avloppsvattnet är planerat att släppas ut i Gnarpsån, vilket medför att inga vattentäkter kommer att påverkas. Hälsan hos Sörfjärdens befolkning bedöms påverkas positivt genom att utsläppet sker kontrollerat i en punkt, och inte på många olika ställen som idag då många har enskilda avlopp. Lukt från markbäddarna kommer att uppkomma, men platsen har valts så att inga boende påverkas. Sammantaget bedöms lukten för de boende minska, eftersom slamtömningsbilen inte behöver åka till varje fastighet när avloppsanläggningen är anlagd. Av samma anledning kommer transporterna inom Sörfjärden att minska, vilket leder till minskade luftföroreningar. 4.3 Övriga miljökonsekvenser I det aktuella området kommer det att ske en förändring i markanvändning och landskapsbild. Relativt ung skog kommer att avverkas och ge plats åt en byggnad och markbäddar. Detta kommer t.ex. att förhindra bärplockning på platsen. Förändringen kommer att vara lokal. Den promenadstig som följer Gnarpsån kommer inte att beröras annat än under byggskedet, när utloppet ska dras till Gnarpsån. 4.4 Hushållning med naturresurser Elförbrukningen kan sammantaget förväntas öka jämfört med idag, men energi i form av diesel vid slamtömningstransporter till enskilda avloppsbrunnar kommer att minska. En del spolvatten kommer att förbrukas och eventuellt kan tillskottsvatten (kan utgöras av åvatten) behövas vintertid för att få ett tillräckligt flöde i ledningarna. Mark kommer att tas i anspråk. 4.5 Risker Preliminärt avses huvudsakligen så kallade LTA-system anläggas, vilket medför liten risk för bräddningar på systemet jämfört med om konventionella pumpstationer anläggs. Fällningskemikalier kommer att användas för verksamheten. Genom att hantera och förvara dessa enligt gängse säkerhetsnormer minskas riskerna för spill Sida 9 (10)

10 Vid transporter till och från avloppsanläggningen finns risk att olyckor sker. I själva Sörfjärden minskar risken för olyckor eftersom slamtömning på varenda fastighet inte längre kommer att behövas. Utloppspunkten från markbädden anpassas så att inte ras- eller skredrisken längs Gnarpsån ökar. 4.6 Byggnadsskedet Under byggnadsskedet kommer trafiken att öka och en del buller att uppstå. Byggtiden kommer i huvudsak bli utanför turistsäsongen. 5 DE ALLMÄNNA HÄNSYNSREGLERNA I 2 KAP. MILJÖBALKEN De allmänna hänsynsreglerna i 2 kap. miljöbalken, d.v.s. kunskapskravet, försiktighetsprincipen, produktvalskravet, hushållningskravet och lokaliseringskravet, anses vara uppfyllda. Sökanden har erfarenhet, lokalkännedom samt kunskap om verksamheten. Försiktighet kommer att vidtas, exempelvis vid placering av avloppsanläggningen och utloppet i Gnarpsån. Kemikalier kommer att användas enligt normer. Verksamheten kommer att förbruka el på plats, men transporter med slambil till enskilda avloppsbrunnar i området kommer att minska avsevärt. Den valda lokaliseringen för en avloppsanläggning bedöms vara den bästa, främst utifrån resultat av geotekniska undersökningar, avstånd till bebyggelse, kostnader och kommunens framtidsplaner. 6 MILJÖKVALITETSNORMER OCH MILJÖMÅL Miljökvalitetsnormer finns fastställda för utomhusluft, vattenförekomster, fisk- och musselvatten samt omgivningsbuller. Den planerade verksamheten bedöms inte bidra till att miljökvalitetsnormerna överskrids och berörda vattenområden räknas inte som skyddade fisk- eller musselvatten. Riksdagen har antagit 16 miljökvalitetsmål, vilka ska leda mot en hållbar samhällsutveckling och vara riktmärken för allt miljöarbete i Sverige, oavsett var och av vem det bedrivs. Verksamheten anses främst beröra de nationella miljömålen Frisk luft, Giftfri miljö, Ingen övergödning, Levande sjöar och vattendrag, Hav i balans samt levande kust och skärgård och God bebyggd miljö. Sammantaget bedöms effekterna av verksamheten leda mot en utveckling där miljömålen uppnås. Chansen att fånga upp skadliga ämnen blir större än när alla har enskilda avlopp. Det renade avloppsvattnet kommer dock att ge ett tillskott av t.ex. näringsämnen till Gnarpsån, vilket kan bidra till övergödning. Utsläppet till havet kommer, per capita, att vara mindre än idag. Under byggnadstiden kan buller förekomma och de boende störas något av transporter m.m. 7 SKADEFÖREBYGGANDE ÅTGÄRDER En trädridå kommer att lämnas runt avloppsanläggningen för att minimera påverkan på landskapsbilden. Anläggandet av utloppet från reningsanläggningen kommer att anpassas till den promenadstig som finns i området samt till Gnarpsåns strand. De kemikalier som kommer att användas kommer följa de normer som gäller. Ett kontrollprogram kommer att upprättas i samråd med tillsynsmyndigheten Sida 10 (10)

VÄGVALSUTREDNING AVLOPPSRENING

VÄGVALSUTREDNING AVLOPPSRENING VÄGVALSUTREDNING AVLOPPSRENING Varför vägvalsutredning? Denna typ av alternativstudie krävs vid tillståndsprövning, Miljöbalken säger att man ska utvärdera och välja Bästa Möjliga Teknik utifrån de lokala

Läs mer

Minnesanteckningar från allmänt samrådsmöte i Gnarp

Minnesanteckningar från allmänt samrådsmöte i Gnarp 2014-11-08 Minnesanteckningar från allmänt samrådsmöte i Gnarp TILLSTÅNDSPRÖVNING FÖR NY AVLOPPSANLÄGGNING I SÖRFJÄRDEN, NORDANSTIGS KOMMUN Ett allmänt samrådsmöte kring den nya avloppsanläggningen i Sörfjärden

Läs mer

Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun

Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun Sid 1(5) Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun INNEHÅLL 1 BAKGRUND 2 2 VERKSAMHETSOMRÅDE 2 3 TEKNISK LÖSNING 3 4 TIDPLAN/ETAPPINDELNING 3 5 ANSLUTNING

Läs mer

Riktlinje. Riktlinjer för små avlopp BMN 2018/0054. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden

Riktlinje. Riktlinjer för små avlopp BMN 2018/0054. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden Riktlinje Riktlinjer för små avlopp BMN 2018/0054 Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2018-03-21 54. Ersätter Riktlinjer för enskilt avlopp 17, 2014-11-19 Riktlinjerna ska vägleda och underlätta

Läs mer

Riktlinjer för prövning och tillsyn av små avlopp. Antagen av Miljö- och byggnämnd , 110. SÄTERS KOMMUN Miljö- och byggnämnden

Riktlinjer för prövning och tillsyn av små avlopp. Antagen av Miljö- och byggnämnd , 110. SÄTERS KOMMUN Miljö- och byggnämnden Riktlinjer för prövning och tillsyn av små avlopp Antagen av Miljö- och byggnämnd 2018-09-26, 110 SÄTERS KOMMUN Miljö- och byggnämnden 1 Bakgrund Tidigare riktlinjer för små avlopp antogs av Miljö- och

Läs mer

Tillsyn enskilda avlopp i Tyresö kommun

Tillsyn enskilda avlopp i Tyresö kommun Tillsyn enskilda avlopp i Tyresö kommun Resultat av tillsyn 2017 2018-05-28 Maria Högqvist 1 Inledning 1:1 Bakgrund Alla kommuner har ett ansvar att genomföra åtgärder för att klara de miljökvalitetsnormer

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avlopp

Riktlinjer för enskilda avlopp 2015-11-10 Riktlinjer för enskilda avlopp Dnr Valdemarsvik: MA.2015.39 Dnr Söderköping: SBF 2015-162 Antagna av: Miljö- och byggnämnden i Valdemarsvik datum, Samhällsbyggnadsnämnden i Söderköping datum,

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avlopp

Riktlinjer för enskilda avlopp 2015-10-05 Riktlinjer för enskilda avlopp Dnr Valdemarsvik: MA.2015.39 Antagna av: Miljö- och byggnämnden i Valdemarsvik, 2015-11-10 MBN 207/15 1 (4) Riktlinjer för enskilda avlopp Inledning För att få

Läs mer

Varför prioriterar Sverige. markbaserade anläggningar

Varför prioriterar Sverige. markbaserade anläggningar Varför prioriterar Sverige fosforavskiljning i markbaserade anläggningar Jane Hjelmqvist Enheten för miljöfarlig verksamhet Miljörättsavdelningen Möjligtvis två frågor... Varför prioriterar vi fosforavskiljning?

Läs mer

Hur påverkar enskilda avlopp vår vattenmiljö? Mikael Olshammar 2013-08-20

Hur påverkar enskilda avlopp vår vattenmiljö? Mikael Olshammar 2013-08-20 Hur påverkar enskilda avlopp vår vattenmiljö? Sveriges miljömål Sverige har 16 miljömål som ska nås senast år 2020. I år konstatera Naturvårdsverket att 14 av 16 miljömål inte kommer uppnås i tid. Ingen

Läs mer

Information om enskilda avlopp

Information om enskilda avlopp Information om enskilda avlopp I den här broschyren har vi sammanfattat viktig information om enskilda avlopp. Här hittar du information om varför vi måste rena avloppsvatten, vilka reningskrav som ställs,

Läs mer

INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN

INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN Namn Adress Postadress Telefonnummer Fastighetsbeteckning där det planerade stallet ska ligga samt för spridningsarealerna:

Läs mer

Nytt avloppsreningsverk

Nytt avloppsreningsverk Nytt avloppsreningsverk Kortversion av samrådsunderlag Skriv text här Samhällsbyggnadsförvaltningen Carolin Ljungcrantz 0171-625270 carolin.ljungcrantz@enkoping.se Ärendenummer TF2017/830 Dokumenttyp Beslutad

Läs mer

Tillsynsplan enskilda avlopp

Tillsynsplan enskilda avlopp Tillsynsplan enskilda avlopp 2014-2016 Tillsynsplanen avser tillsyn som myndighetsverksamheten bedriver till följd av resultaten från inventering av enskilda ar. Utvecklingsbehov och behov av åtgärder

Läs mer

Vatten och avlopp på landsbygden

Vatten och avlopp på landsbygden Vatten och avlopp på landsbygden Innehåll Kontakta oss 2 Vatten- och avloppspolicy 3 Inledning 4 Om allmänt vatten och avlopp 4 Utbyggnad av allmänt VA på landsbygden 5 Områden som inte omfattas av utbyggnadsplanen

Läs mer

Avloppsinventering i Haninge kommun 2011

Avloppsinventering i Haninge kommun 2011 Avloppsinventering i Haninge kommun 2011 Farida Khudur Sammanfattning Enskilda avlopp med dålig reningskapacitet kan vara en risk för människors hälsa om bakterier når grundvattnet. De avlopp som har en

Läs mer

BDT-vatten Bad-, Disk- och Tvättvatten från hushåll, även kallat gråvatten och BDT-avlopp.

BDT-vatten Bad-, Disk- och Tvättvatten från hushåll, även kallat gråvatten och BDT-avlopp. Ordlista avlopp Aktivt slam Biologiskt slam för rening av avloppsvatten bestående av bakterier och andra mikroorganismer som bryter ned avloppsvattnets innehåll av organiskt material vid tillgång på syre.

Läs mer

Policy för enskilda avlopp i Vårgårda kommun

Policy för enskilda avlopp i Vårgårda kommun 1(7) Policy för enskilda avlopp i Vårgårda kommun Antagen av Miljönämnden 2010-10-12 74 2(7) Bakgrund Naturvårdsverkets allmänna råd från 2006 om små avloppsanordningar för hushållsspillvatten lägger betoningen

Läs mer

Sörsidan - fällningsdammar. Järven Ecotech, 2011

Sörsidan - fällningsdammar. Järven Ecotech, 2011 Sörsidan - fällningsdammar Järven Ecotech, 2011 Problembakgrund -ovidkommande tillskottsvatten -underdimensionerade system -felbyggd överföringsledning Pumpstationen i Alvik P214 tar emot avloppsvatten

Läs mer

Information om enskilda avlopp

Information om enskilda avlopp Information om enskilda avlopp I den här broschyren har viktig information sammanfattats om enskilda avlopp, till exempel om varför avloppsvatten måste renas, vilka reningskrav som ställs, hur det går

Läs mer

Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl.

Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl. Behovsbedömning Datum 2017-04-04 1 (6) Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl. VERKSAMHETSOMRÅDE 2 (6) Behovsbedömning Allmänt För alla planer som tas fram inom plan och bygglagen ska kommunen bedöma om förslaget

Läs mer

Avloppsinventering i Haninge kommun 2010 LINA WESTMAN

Avloppsinventering i Haninge kommun 2010 LINA WESTMAN Avloppsinventering i Haninge kommun 2010 LINA WESTMAN Sammanfattning Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har under sommaren 2010 genomfört en inventering av enskilda avlopp i Haninge kommun. Syftet

Läs mer

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten

HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Dnr: 2014/0229-12 HERTSÅNGER 2:22- Förslag till beslut om förbud med vite för utsläpp av WC-vatten Förslag till beslut Samhällsbyggnadschef föreslår Allmänna utskottet att enligt delegationspunkt M. 10.4

Läs mer

Länsstyrelsens tillsynsvägledning. Länsstyrelsens roll i va-frågor. BDT-avlopp ur ett tillsynsperspektiv. Temadag BDT-vatten, hur farligt är det

Länsstyrelsens tillsynsvägledning. Länsstyrelsens roll i va-frågor. BDT-avlopp ur ett tillsynsperspektiv. Temadag BDT-vatten, hur farligt är det BDT-avlopp ur ett tillsynsperspektiv Temadag BDT-vatten, hur farligt är det 2011-01-25 Tomas Waara Länsstyrelsens roll i va-frågor Granskning av detaljplaner och ÖP Regionalt miljömålsarbete Prövning och

Läs mer

Kustnära avlopp. Ett projekt inom Mönsterås kommun med syfte att genom samverkan hitta hållbara lösningar för vatten och avlopp i kustnära områden.

Kustnära avlopp. Ett projekt inom Mönsterås kommun med syfte att genom samverkan hitta hållbara lösningar för vatten och avlopp i kustnära områden. Kustnära avlopp Ett projekt inom Mönsterås kommun med syfte att genom samverkan hitta hållbara lösningar för vatten och avlopp i kustnära områden. I Mönsterås kommun finns ca 1000 enskilda avloppsanläggningar.

Läs mer

RAPPORT. Härjedalen Tillstånd HÄRJEDALENS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ SAMRÅDSUNDERLAG UPPDRAGSNUMMER 1644764000 2015-12-22

RAPPORT. Härjedalen Tillstånd HÄRJEDALENS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ SAMRÅDSUNDERLAG UPPDRAGSNUMMER 1644764000 2015-12-22 HÄRJEDALENS KOMMUN Härjedalen Tillstånd UPPDRAGSNUMMER 1644764000 SAMRÅDSUNDERLAG 2015-12-22 ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ JESSICA RAFTSJÖ LINDBERG Sammanfattning Enligt Härjedalens översiktsplan för Funäsdals-området

Läs mer

Styrdokument. Policy enskilda avlopp i Svenljunga kommun GRUNDKRAV

Styrdokument. Policy enskilda avlopp i Svenljunga kommun GRUNDKRAV Styrdokument Dokumenttyp: Policy Beslutat av: Miljö- och byggnämnden Fastställelsedatum: 2009-05-18 53 Ansvarig: Miljö- och byggchefen Revideras: Vid behov Följas upp: Vid behov Policy enskilda avlopp

Läs mer

ENSKILDA AVLOPP I TANUMS KOMMUN. Miljöavdelningen Tanums kommun 457 81 Tanumshede. mbn.diarium@tanum.se 0525-18000

ENSKILDA AVLOPP I TANUMS KOMMUN. Miljöavdelningen Tanums kommun 457 81 Tanumshede. mbn.diarium@tanum.se 0525-18000 ENSKILDA AVLOPP I TANUMS KOMMUN Miljöavdelningen Tanums kommun 457 81 Tanumshede mbn.diarium@tanum.se 0525-18000 Den här broschyren vänder sig till dig som planerar att anlägga en enskild avloppsanläggning.

Läs mer

Årsrapport för mindre avloppsreningsverk

Årsrapport för mindre avloppsreningsverk Årsrapport för mindre avloppsreningsverk 2013 Haga Huddunge Runhällen Årsrapport för mindre avloppsreningsverk i Heby kommun I Heby Kommun finns fyra stycken mindre avloppsreningsverk (Haga, Huddunge,

Läs mer

Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28

Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28 Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28 Följande avsnitt är reviderade. I grunddokumentet är de markerade avsnitten markerade med rött kryss. Kapitel 2.7 har reviderats med

Läs mer

Vattenmyndighetens förslag på åtgärdsprogram för Södra Östersjön 2015-2021 -ett kommunalt perspektiv. 2015-02-25 www.torsas.se

Vattenmyndighetens förslag på åtgärdsprogram för Södra Östersjön 2015-2021 -ett kommunalt perspektiv. 2015-02-25 www.torsas.se Vattenmyndighetens förslag på åtgärdsprogram för Södra Östersjön 2015-2021 -ett kommunalt perspektiv Förslag åtgärdsprogram för södra östersjön Just nu pågår samråd inom EU Ramdirektivet för vatten -2021-2027

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar

Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar Beslutade av Miljöskyddsnämnden 2006-12-12, 88 Reviderade 2007-05-29, 44 Reviderade 2009-03-31, 20 Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar Lagstiftning Miljöbalken Avloppsvatten är ett samlingsbegrepp

Läs mer

Inventering av enskilda avloppsanläggningar i Sävsjö kommun 2016

Inventering av enskilda avloppsanläggningar i Sävsjö kommun 2016 Inventering av enskilda avloppsanläggningar i Sävsjö kommun 2016 området mellan Stigåsa och Rörvik Foto: Illustration från avloppsguiden.se Licens: Copyright 2016-08-19 Sammanfattning Under juni månad

Läs mer

Riktlinjer - enskilda avloppsanläggningar för Ölandskommunerna Borgholm och Mörbylånga

Riktlinjer - enskilda avloppsanläggningar för Ölandskommunerna Borgholm och Mörbylånga Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden i Borgholms kommun 2007-08-30 Antagen av Miljö- och Byggnadsnämnden i Mörbylånga kommun 2008-09-24 Riktlinjer - enskilda avloppsanläggningar för Ölandskommunerna Borgholm

Läs mer

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Resultat av tillsyn 2016 2017-02-20 Lina Westman 1 Inledning 1:1 Bakgrund Alla kommuner har ett ansvar att genomföra åtgärder för att klara de miljökvalitetsnormer

Läs mer

Avloppsinventering i Haninge kommun 2012

Avloppsinventering i Haninge kommun 2012 Avloppsinventering i Haninge kommun 2012 Farida Khudur Sammanfattning Enskilda avlopp med dålig reningskapacitet kan vara en risk för människors hälsa om bakterier når grundvattnet. De avlopp som har en

Läs mer

Små avloppsanläggningar

Små avloppsanläggningar Information från Miljö- och byggenheten Små avloppsanläggningar Slamavskiljare Enligt miljöbalken får inte avloppsvatten som kommer från hushåll och som inte genomgått längre gående rening än slamavskiljning

Läs mer

Norra Strandallén OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Norra Strandallén OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Norra Strandallén OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län V:\APLAN\KERHAM\DPL\Norra Strandallén\MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNINGLaga

Läs mer

Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft

Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft Tillägg till Översiktsplan för Kungsbacka kommun, ÖP06. Antagen av kommunfullmäktige 2012-04-10, 89 Sammanfattning Översiktsplan för vindkraft

Läs mer

Samrådsunderlag enligt MB 6 kap. 4

Samrådsunderlag enligt MB 6 kap. 4 Samrådsunderlag enligt MB 6 kap. 4 2015-07-06 Uppdragsnummer: 15091 Status: Slutversion Samrådsunderlag enligt MB 6 kap. 4 Beställare www.metasphere.se Anders Dalstål Konsult Vatten & Miljöbyrån i Sverige

Läs mer

Inventering av enskilda VA-anläggningar 2012

Inventering av enskilda VA-anläggningar 2012 Inventering av enskilda VA-anläggningar 2012 Områden kring delar av Ljungaån, Hägnaån, Sävsjöån, Vämmesån och Bodaån samt bäckar runt Ärnanäsasjön och Allsarpasjön Miljö- och byggförvaltningen Stina Pernholm,

Läs mer

Distribueras Vägvalsgruppen Anslagstavla Sörfjärden Kommunens hemsida

Distribueras Vägvalsgruppen Anslagstavla Sörfjärden Kommunens hemsida Uppdragsnr: 10137017 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Fört vid Informationsmöte för boende Sörfjärden Tid 5 juli 2010 kl 18-20 Plats WSP Närvarande Thord Wannberg Sven-Åke Eriksson Karl-Erik Nordlund Kjell Edholm

Läs mer

1. Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att upphäva beslut Mhn 148/2013, Reviderade anvisningar för enskilda avlopp i Halmstads kommun.

1. Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att upphäva beslut Mhn 148/2013, Reviderade anvisningar för enskilda avlopp i Halmstads kommun. 1(6) Tjänsteskrivelse 2015-05-13 Diarienummer: 2015-2493 Version: 1,0 Beslutsorgan: Miljö- och hälsoskyddsnämnden Enhet: Hälsoskyddsavdelningen Handläggare: Ingela Caswell E-post: ingela.caswell@halmstad.se

Läs mer

VA-policy för Örnsköldsviks kommun (utgör del av Örnsköldsviks kommuns VA-plan)

VA-policy för Örnsköldsviks kommun (utgör del av Örnsköldsviks kommuns VA-plan) 6 juli 2017 VA-policy för Örnsköldsviks kommun (utgör del av Örnsköldsviks kommuns VA-plan) Antagen av Kommunfullmäktige Antagen av: Kommunfullmäktige 2017-10-30, 187 Dokumentägare: Kommundirektör Dokumentnamn:

Läs mer

Riktlinjer för hantering av befintliga och nytillkomna enskilda avlopp på Gotland. 1. Inledning... 2

Riktlinjer för hantering av befintliga och nytillkomna enskilda avlopp på Gotland. 1. Inledning... 2 RIKTLINJER 1-200 pe Fastställd av miljö- och hälsoskyddsnämnden Framtagen av samhällsbyggnadsförvaltningen Datum 2018-12-18 Gäller från 2019-01-01 Ärendenr MHN 2018/3285 Version [1.0] Riktlinjer för hantering

Läs mer

Riktlinje. Riktlinjer för enskilt avlopp 2014-11-19. Bmk Mh 2014/4358. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256.

Riktlinje. Riktlinjer för enskilt avlopp 2014-11-19. Bmk Mh 2014/4358. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256. Riktlinje 2014-11-19 Riktlinjer för enskilt avlopp Bmk Mh 2014/4358 Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256. Ersätter Riktlinjer för enskilt avlopp 17, 2011-01-26 Riktlinjerna ska vägleda

Läs mer

Faktorer som styr VA-planeringen

Faktorer som styr VA-planeringen VA- PLANERING 1 Faktorer som styr VA-planeringen Lagkrav i form av Vattentjänstlagen, Anläggningslagen, Plan- och bygglagen, Miljöbalken etc Nationella, regionala och kommunala miljömål Åtgärdsprogram

Läs mer

IN-DRÄN Max. Foto: www.fotoakuten.se. Stora avloppssystem - låga driftskostnader

IN-DRÄN Max. Foto: www.fotoakuten.se. Stora avloppssystem - låga driftskostnader FU N K 10 T IO N Å R SG IN-DRÄN Max S A R A Foto: www.fotoakuten.se Stora avloppssystem - låga driftskostnader N TI IN-DRÄN Max IN-DRÄN Max är lösningen för er som behöver bygga ett gemensamt avlopp. Ni

Läs mer

Investering 2019 Tilläggsinvestering fördjupad studie för Lindholmen pe Fördjupad studie avseende om- och tillbyggnad av avloppsreningsverket

Investering 2019 Tilläggsinvestering fördjupad studie för Lindholmen pe Fördjupad studie avseende om- och tillbyggnad av avloppsreningsverket TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum: Diarienummer: KS 2015-344 Handläggare Peter Leonardsson Till kommunstyrelsens arbetsutskott Titel: Projektledare VA E-post: peter.leonardsson2@norrtalje.se Investering 2019 Tilläggsinvestering

Läs mer

Synpunkter på Samrådshandlingar: Bottenhavets vattenvårdsdistrikt - förvaltningscykel 2015-2021

Synpunkter på Samrådshandlingar: Bottenhavets vattenvårdsdistrikt - förvaltningscykel 2015-2021 Linnea Mothander Datum 2015-04-07 060-19 20 89 Vattenmyndigheten Bottenhavet Samrådssvar 537-9197-2014 vattenmyndigheten.vasternorrland@lansstyrelsen.s e Synpunkter på Samrådshandlingar: Bottenhavets vattenvårdsdistrikt

Läs mer

STOPP Små avlopp. STOPP Lantbruk

STOPP Små avlopp. STOPP Lantbruk MILJÖ- FOKUS STOPP Små avlopp Rebecca Enroth miljöinspektör STOPP Lantbruk SANT Översvämningskartering STOPP Små avlopp www.viss.lansstyrelsen.se Större avlopp Lantbruk Vattenkvaliteten ska klara gränserna

Läs mer

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Resultat av tillsyn 2017 2018-05-28 Maria Högqvist 1 Inledning 1:1 Bakgrund Alla kommuner har ett ansvar att genomföra åtgärder för att klara de miljökvalitetsnormer

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar

Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar Beslutade av Miljöskyddsnämnden 2006-12-12, 88 Reviderade 2007-05-29, MN 44 Reviderade 2009-03-31, MN 20 Reviderade 2013-12-10, MN 59 Reviderade 2017-05-11, MN 25 Riktlinjer för enskilda avloppsanläggningar

Läs mer

UTKAST MILJÖKONSEKVENSER

UTKAST MILJÖKONSEKVENSER 1 UTKAST MILJÖKONSEKVENSER 12 02 09 2 3 Innehållsförteckning SYFTE OCH INNEHÅLL Syfte Process Innehåll Avgränsning MILJÖKONSEKVENSER Utbyggnad inom riksintresseområden Kultur Natur Friluftsliv Utbyggnad

Läs mer

Miljökvalitetsnormer för vatten och fysisk planering. bitr länsarkitekt Birgitta Norberg

Miljökvalitetsnormer för vatten och fysisk planering. bitr länsarkitekt Birgitta Norberg Miljökvalitetsnormer för vatten och fysisk planering bitr länsarkitekt Birgitta Norberg Miljökvalitetsnormer för vatten och fysisk planering bitr länsarkitekt Birgitta Norberg PBL:s portalparagraf Plan-

Läs mer

Telefon bostad. Personnr / org. nummer. Fritidsbostad Permanentbostad Antal hushåll: Annan, ange vad:

Telefon bostad. Personnr / org. nummer. Fritidsbostad Permanentbostad Antal hushåll: Annan, ange vad: ANSÖKAN/ANMÄLAN Sökande ENSKILD AVLOPPSANORDNING enligt 13 och 14 Förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (ansökan inlämnas i 2 exemplar) bostad arbete Mobiltelefon Fastighetsbeteckning Personnr

Läs mer

Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden

Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden 1 Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden ÄNDRING FÖR FASTIGHETERNA GNARPS-BÖLE 3:86 OCH NORRFJÄRDEN 14:1. Planens syfte Planen syftar till att öka den sammanlagda byggrätten

Läs mer

Avloppsinventering i Haninge kommun

Avloppsinventering i Haninge kommun Avloppsinventering i Haninge kommun - Resultat inventeringen 2013 - Slutrapportering inventeringen 2010-2013 2014-11-24 Stefan Engblom 1 Inledning 1:1. Bakgrund Alla kommuner har ett ansvar att genomföra

Läs mer

Behovsbedömning. Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län

Behovsbedömning. Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län 2015-02-11 Diarienr: 2014.814/0201 Behovsbedömning Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län Ställningstagande Miljö- och byggavdelningen

Läs mer

MKN för vatten. Pär Persson. tillämpning i fysisk planering. Vattenstrateg. Enheten för samhällsplanering

MKN för vatten. Pär Persson. tillämpning i fysisk planering. Vattenstrateg. Enheten för samhällsplanering MKN för vatten tillämpning i fysisk planering Pär Persson Vattenstrateg Enheten för samhällsplanering Översiktsplan Behovsbedömning / miljöbedömning Detaljplan Exempel från ärendehantering http://www.lansstyrelsen.se/skane/

Läs mer

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan.

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. BEDÖMNINGSOBJEKT: DETALJPLAN FÖR GAMLA RUNEMO SKOLA, RUNEMO 7:1 MFL.

Läs mer

Jokkmokks kommun Miljökontoret

Jokkmokks kommun Miljökontoret Jokkmokks kommun Miljökontoret Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap miljöbalken (1998:808) Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Besöksadress: Utdelningsadress: Postnummer och ort: Telefon:

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avlopp

Riktlinjer för enskilda avlopp Riktlinjer för enskilda avlopp 2015-01-01 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Riktlinjer Riktlinjer enskilda avlopp MBN 8/15-01-29 Miljö- och byggnämnden Tills vidare

Läs mer

Ett av Europas bästa vatten.

Ett av Europas bästa vatten. Ett av Europas bästa vatten. Dagordning informationsmöten - 2 timmar 1. Bakgrund Sven-Åke + Kaj 2. Rening? Och nya riktlinjer och lagar Micael 3. Utredningsläget Kaj + Micael 4. Frågor Närvarande: Sven-Åke

Läs mer

Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning

Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning 2-5 hushåll Enligt 13 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Avgift tas ut enligt gällande taxa. Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet

Läs mer

Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp

Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp Avfalls- och återvinningsenheten Stadshuset, 721 87 Västerås Vill du ha svar på dina frågor? Tfn: 021-39 00 00 E-post: kontaktcenter@vasteras.se Hemsida:

Läs mer

VÄSTRA ORUST AVLOPPSRENINGSVERK

VÄSTRA ORUST AVLOPPSRENINGSVERK VÄSTRA ORUST AVLOPPSRENINGSVERK SAMRÅD MED ALLMÄNHETEN FÖR NYBYGGNATION ANLEDNING TILL NYBYGGNATION 1. Avloppsvattenrening i Västra Orust sker idag i åldersstigna anläggningar i Hälleviksstrand, Barrevik

Läs mer

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun FAVRAB respektive Varberg Vatten AB är huvudmän för den allmänna vaanläggningen i respektive kommun i egenskap av anläggningens ägare. Kommunfullmäktige fattar

Läs mer

Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp Västerås

Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp Västerås Råd och regler för enklare tömning av enskilt avlopp Västerås www.vafabmiljo.se kundservice@vafabmiljo.se Tel: 020-120 22 20 www.facebook.com/vafabmiljo Om du har ett enskilt avlopp med trekammarbrunn,

Läs mer

Försörjning av vatten och avlopp i Smedjebackens kommun. VA- åtgärdsplan 2013-2025

Försörjning av vatten och avlopp i Smedjebackens kommun. VA- åtgärdsplan 2013-2025 h SMEDJEBACKENS KOMMUN Försörjning av vatten och avlopp i Smedjebackens kommun VA- åtgärdsplan 2013-2025 1 Innehållsförteckning Prioriteringsordning 3 Sammanfattande områdeslista 4 Översiktskartor 5 Pågående

Läs mer

2014-11-05. Dnr Kst 2014/188 Ingen övergödning, strategi för Stockholms län- svar på remiss. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2014-11-05. Dnr Kst 2014/188 Ingen övergödning, strategi för Stockholms län- svar på remiss. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-11-05 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2014/188 Ingen övergödning, strategi för Stockholms län- svar på remiss Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

TOLG, VA-LÖSNINGAR

TOLG, VA-LÖSNINGAR TOLG, VA-LÖSNINGAR 1 Val av reningsanläggning styrs av platsens lämplighet för vald teknik samt att tekniken uppfyller lagkraven Förutsättningarna på tomten vad gäller markförhållande såsom marklutning,

Läs mer

Inventering av enskilda avloppsanläggningar inom områden i östra delen av Sävsjö kommun

Inventering av enskilda avloppsanläggningar inom områden i östra delen av Sävsjö kommun Diarienummer: 676/2014-424 Inventering av enskilda avloppsanläggningar inom områden i östra delen av Sävsjö kommun -Sara Berglund18 november 2014 Besöksadress Postadress Telefon Telefax E-post (E-mail)

Läs mer

MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER

MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER Bilaga 5 till avfallsplan för fyra Dalslandskommuner 2018-2025 2018-06-26 Miljöbedömning av avfallsplanen För Dalslands

Läs mer

Kärande har hänvisat till en tidigare dom (VA-nämndens beslut , BVa 13 Mål nr Va 16/18).

Kärande har hänvisat till en tidigare dom (VA-nämndens beslut , BVa 13 Mål nr Va 16/18). 1(6) Mark- och miljödomstolen Växjö Tingsrätt Box 81 351 03 VÄXJÖ Myndighetsnämnden i Nybro kommun har stämts till mark- och miljödomstolen att svara på vad kärande yrkar och i övrigt anför gällande mål

Läs mer

Va-policy Emmaboda kommun

Va-policy Emmaboda kommun Va-policy Emmaboda kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-16, 76, registernr. 54.4 Va-policy Emmaboda kommun Detta projekt har medfinansierats genom statsstöd till lokala vattenvårdsprojekt förmedlade

Läs mer

Bilaga 1 Lagstiftning och måldokument styrande för vattenförsörjning och avloppshantering

Bilaga 1 Lagstiftning och måldokument styrande för vattenförsörjning och avloppshantering Bilaga 1 Lagstiftning och måldokument styrande för vattenförsörjning och avloppshantering Miljöbalken Miljöbalken innehåller allmänna hänsynsregler och detaljerade bestämmelser om avloppsvattenrening.

Läs mer

HÖVIKSNÄS AVLOPPSRENINGSVERK

HÖVIKSNÄS AVLOPPSRENINGSVERK HÖVIKSNÄS AVLOPPSRENINGSVERK SAMRÅD FÖR OM-OCH NYBYGGNATION PROGRAM 1. LOKALISERING OCH UPPTAGNINGSOMRÅDE 2. BELASTNING OCH FLÖDE 3. UTSLÄPPSVILLKOR 4. OMBYGGNAD 5. TIDSPLAN 6. PLANFÖRHÅLLANDEN 7. MILJÖPÅVERKAN

Läs mer

policy modell plan program regel riktlinje rutin strategi taxa

policy modell plan program regel riktlinje rutin strategi taxa modell policy Policy vid antagande av nya verksamhetsområden för kommunalt dricks-, spill- samt dagvatten plan program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande till Vattenmyndigheten Bottenhavet om åtgärdsprogram m.m. för Bottenhavets vattendistrikt 2015-2021

Yttrande till Vattenmyndigheten Bottenhavet om åtgärdsprogram m.m. för Bottenhavets vattendistrikt 2015-2021 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnads- och näringslivskontoret Datum Diarienummer 2015-03-18 KS0150/15 Handläggare Thomas Jågas Telefon 023-828 42 E-post: thomas.jagas@falun.se

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad:

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad: Storumans kommun Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Dnr: Upprättad: 2013-01-15 2 (7) Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Samråd om miljöpåverkan

Läs mer

Var rädd om vårt vatten! Kostnadsfri rådgivning för dig med eget avlopp

Var rädd om vårt vatten! Kostnadsfri rådgivning för dig med eget avlopp Var rädd om vårt vatten! Kostnadsfri rådgivning för dig med eget avlopp Miljösamverkan östra Skaraborg Vänern Mariestad Töreboda Lidköping Götene Karlsborg Skara Tibro Skövde Falköping Tidaholm Hjo Vättern

Läs mer

Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov

Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov 1 Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov MKB-CHECKLISTA Underlag för behovsbedömning/avgränsning av MKB Detaljplan för: Gnarps-Berge 12:43 Planens syfte: Handläggare:

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avlopp

Riktlinjer för enskilda avlopp Riktlinjer för enskilda avlopp 2012-09-18 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Riktlinjer Riktlinjer enskilda avlopp MYN 82/12-10-11 Myndighetsnämnden 2014-12-31 Dokumentansvarig

Läs mer

ÄNGHOLMENS AVLOPPSRENINGSVERK

ÄNGHOLMENS AVLOPPSRENINGSVERK ÄNGHOLMENS AVLOPPSRENINGSVERK SAMRÅD FÖR OM- OCH NYBYGGNATION PROGRAM 1. Bakgrund 2. Lokaliseringsalternativ 3. Lägesbeskrivning 4. Utformning av reningsverket, idag och i framtiden 5. Planförhållanden,

Läs mer

Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning

Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning Ansökan/anmälan om ny avloppsanläggning Befintlig byggnad med befintligt utsläpp Enligt 13 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Avgift tas ut enligt gällande taxa. Personuppgifter

Läs mer

Kungsbacka vattenrike

Kungsbacka vattenrike Grönt: Våtmarksanläggning avsedd att ytterligare rena det utgående avloppsvatten från reningsverket Rött: Tillsammans med natura 2000-området Kungsbackafjorden kan det bilda ett Kungsbacka vattenrike Kungsbacka

Läs mer

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT SORTIMENT ÖVERSIKT Reningsverk för små hus, villor och flerbostadsområden. För permanent och fritidsboende Parametrar Modellbeteckning BioPlus-5 BioPlus-9 BioPlus-15 Befolkningsekvivalent (PE) PE 5 9

Läs mer

ATT PLANERA FÖR ENSKILT AVLOPP... 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. VARFÖR BEHÖVS EN AVLOPPSANLÄGGNING?... 3 2. BESTÄMMELSER OM ENSKILDA AVLOPP...

ATT PLANERA FÖR ENSKILT AVLOPP... 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. VARFÖR BEHÖVS EN AVLOPPSANLÄGGNING?... 3 2. BESTÄMMELSER OM ENSKILDA AVLOPP... Att planera för enskilt avlopp Informationsmaterial från Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Oktober 2014 1 Innehållsförteckning ATT PLANERA FÖR ENSKILT AVLOPP... 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. VARFÖR BEHÖVS

Läs mer

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun Antagna av tillstånds- och myndighetsnämnden 2013-01-23 Innehållsförteckning Inledning.. 3 Funktionskrav......3 Säker funktion och användarvänlighet.........3

Läs mer

Dessutom kommer tillhörande transporterna till och från bolaget att kvantifieras.

Dessutom kommer tillhörande transporterna till och från bolaget att kvantifieras. Bilaga 2 till samrådsunderlag Miljökonsekvensbeskrivning för Höganäs Sweden AB En miljökonsekvensbeskrivning kommer att utarbetas av Profu AB och Svensk MKB AB till den planerade ansökan. Miljökonsekvensbeskrivningen

Läs mer

VA-policy. Oskarshamns kommun

VA-policy. Oskarshamns kommun VA-policy VA-policy Antagen av KF 2013-04-08, 59 Upprättad som ett samarbetsprojekt mellan samhällsbyggnadsnämnden och tekniska nämnden. Arbetet med planen utförs med stöd av Länsstyrelsen (LOVA). Postadress

Läs mer

BILAGA 7 - MILJÖBEDÖMNING

BILAGA 7 - MILJÖBEDÖMNING Miljöbedömning av gemensam avfallsplan för Karlshamns, Sölvesborgs och Olofströms kommuner En ny avfallsplan för kommunerna Karlshamn, Olofström och Sölvesborg för perioden 2018 2025 är under framtagning.

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AV ÅTGÄRDSPROGRAM Bottenhavets vattendistrikt

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AV ÅTGÄRDSPROGRAM Bottenhavets vattendistrikt MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AV ÅTGÄRDSPROGRAM Bottenhavets vattendistrikt 2009 2015 Rapportnr: 2010:3 ISSN: 1403-624X Titel: Miljökonsekvensbeskrivning Bottenhavets vattendistrikt 2009-2015 Utgivare: Vattenmyndigheten

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe 2017-11-30 reviderad 2018-07-26 1 [5] Referens David Ekberg Anders Forsberg av detaljplan för Harbro backe Orenteringskarta över området en av detaljplan för Harbro backe är framtagen som ett underlag

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2019-08-15 Granskningshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Ändring av detaljplan för fastigheterna Ankungen 1 & 2, Rödluvan 1 & 2, Tingeling 1 samt del av Hovmantorp 6:1 Denna checklista

Läs mer

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun

Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Tillsyn enskilda avlopp i Nynäshamns kommun Resultat av tillsyn 2015 2016-06-07 Maria Högqvist 1 Inledning 1:1 Bakgrund Alla kommuner har ett ansvar att genomföra åtgärder för att klara de miljökvalitetsnormer

Läs mer

Detaljplan för Södra hamnen 6:1, 6:2, 6:3, 6:4 Lysekil, Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING

Detaljplan för Södra hamnen 6:1, 6:2, 6:3, 6:4 Lysekil, Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING Dnr: BYN 2017-2 Datum: 2017-03-29 Detaljplan för Södra hamnen 6:1, 6:2, 6:3, 6:4 Lysekil, Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Miljöpåverkan - behov av miljöbedömning

Läs mer

Förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt. Hanna-Mari Pekkarinen Rieppo Vattenmyndigheten Västerhavet

Förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt. Hanna-Mari Pekkarinen Rieppo Vattenmyndigheten Västerhavet Förvaltningsplan 2016-2021 för Västerhavets vattendistrikt Hanna-Mari Pekkarinen Rieppo Vattenmyndigheten Västerhavet Varför vattenförvaltning? Förebygga Åtgärda Planera För ett långsiktigt hållbart nyttjande

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV Väsjön norra MAJ 2013 2 (9) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 2 Inledning 3 3 Geologi 3 4 Dagvattenhantering 3 4.1 Väsjön 3 4.2 Förslag till dagvattenhantering 4 4.3 Reningsbehov

Läs mer