Så här kan du sänka dina energikostnader Specialerbjudande till dig som medlem i SHR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så här kan du sänka dina energikostnader Specialerbjudande till dig som medlem i SHR"

Transkript

1 Så här kan du sänka dina energikostnader Specialerbjudande till dig som medlem i SHR

2 Innehåll Sidan Denna broschyr är producerad av EnergyLogic i samarbete med SHR. Tryckt i 5000 exemplar och distribuerad till alla SHR-medlemmar i november/december 2004 Layout: Nikolaj Arenbrandt nikolaj@arenbrandt.dk Foto: Thorkild Jensen thorkild-jensen@mail.tele.dk Repro: Highlight Grafisk A/S Tryck: Trykbureauet A/S Omslagsbilden är fotograferad i Restaurang Beghuset i Dragör, Danmark Nu kan du som SHR-medlem minska dina kostnader för el, vatten och värme med Agenda2100 & EnergyGuard Hur mycket kan du spara på ett hotell? Hur mycket kan du spara i en restaurang? Hotell och restauranger kan spara mer än andra Bättre överblick med Agenda2100 Energiledningssystem Spara upp till 25% med EnergyGuard EnergyGuard - paket till SHR-medlemmar Hur sparar du med EnergyGuard? Beställ Agenda2100 Beställ offert på EnergyGuard Beställ Energirådgivning

3 EnergyLogic Hotell & Restaurang 3 Nu kan du som SHR-medlem minska dina kostnader för el, vatten och värme med Agenda2100 & EnergyGuard. Sveriges Hotell & Restaurang företagare Kostnaderna för el, vatten och värme stiger varje år. Priserna stiger, skatter och avgifter stiger. Vi kan inte göra så mycket åt priser, skatter och avgifter men vi kan göra något åt förbrukningen! Därför har SHR ingått ett samarbete med EnergyLogic, ett företag specialiserat på att minska förbrukning av el, vatten och värme på hotell, restauranger och i andra större fastigheter. Med hjälp av energiledningssystemet Agenda2100 och EnergyGuard kan du dra ner dina energikostnader med upp till 25%. Vårt samarbete med EnergyLogic möjliggör att du som SHRmedlem kan få Agenda2100 och EnergyGuard till ett fördelaktigt pris. Läs vidare om hur systemet fungerar. Jonas Holmer, Hyres- och fastighetsrådgivare SHR

4 4 EnergyLogic Hotell & Restaurang Hur mycket kan du spara på ett hotell? Kent Nyström, VD Ystads Saltsjöbad Ystad Saltsjöbad var först i Sverige med att installera EnergyGuard och ansluta sig till Agenda2100. Från januari till september 2004 sparades kwh el, m 3 vatten och kwh värme. I pengar betyder det kronor! Med hjälp av EnergyGuard har vi funnit onödiga elförbrukningar som vi nu har eliminerat. Bl.a. har vi bytt ut den dyra eluppvärmningen av poolen till fjärrvärme. Nästa sommar funderar vi på att prova solvärme. Redan tre dagar efter installationen av EnergyGuard fann vi en felaktig vatteninstallation som skulle ha kostat oss m 3 om året, eller kronor. Utan EnergyGuard skulle vi antagligen inte ha hittat felet. Besparingarna på värme beror delvis på att vi gått över till fjärrvärme och samtidigt tilläggsisolerat en av byggnaderna men med hjälp av EnergyGuard kan vi optimera inställningen av termostater och tidur till bästa komfort och ekonomi. När vi nu bygger ut hotellet med ett stort Spa, installerar vi separata mätare för el, vatten och värme kopplade till EnergyGuard och Agenda2100.

5 EnergyLogic Hotell & Restaurang 5 Hur mycket kan du spara i en restaurang? Jag använder några minuter varje morgon på att se på förbrukningsöversikten. Om förbrukningen är onormal någonstans kan jag rätta till det direkt. Sedan vi fick EnergyGuard och Agenda2100 har alla blivit mer energimedvetna. Hittills har vi sparat 17%. Det blir mer än kronor om året! Djordje Sarmes, Driftansvarig Big Bowl, Malmö Bowlingrestaurangen Big Bowl i Malmö, med 40 bowlingbanor, restaurang och konferensutrymme till mer än 400 personer, fick Agenda2100 och EnergyGuard i april De har endast anslutit sina elmätare till systemet eftersom de inte har egna vatten- och värmemätare.

6 6 EnergyLogic Hotell & Restaurang Hotell och restauranger kan spara mer än andra Hotell och restauranger skiljer sig från de flesta andra fastigheter genom att de ofta har en varierande beläggning. Därför är det en större utmaning att uppnå en optimal driftsekonomi på hotell och restauranger; en driftsekonomi där utgifterna hela tiden står i relation till antalet betalande gäster och där man inte eldar för kråkorna. Möjligheterna att spara är därför större på hotell och restauranger än i andra fastigheter. De flesta kan spara 20 25%! Agenda2100 och EnergyGuard hjälper dig att uppnå stora besparingar genom att: ge dig en god överblick över el-, vatten- och värmeförbrukningen göra alla anställda mer energimedvetna genom att synliggöra förbrukningen på ett lättillgängligt sätt lätt kunna kontrollera att tekniken fungerar som den skall och få en varning om något är fel testa nya energibesparande installationer På hotell och restauranger kan du uppnå ytterligare besparingar om du i större utsträckning kan anpassa förbrukningen till antalet betalande gäster. Vattenförbrukningen brukar följa antalet gäster, under förutsättning att du har korrekta installationer. El- och värmekostnaderna blir dock ofta flera gånger större/betalande gäst vid låg beläggning, därför att förbrukningen är mer eller mindre konstant. Med hjälp av Agenda2100 och EnergyGuard kan du ändra på det. Genom att identifiera och minska onödig förbrukning kan fasta kostnader göras om till rörliga. Därmed sjunker kostnaderna per gäst ytterligare. Lennart Hägglund EnergyLogic leh@energylogic.se Telefon:

7 EnergyLogic Hotell & Restaurang 7 Bättre överblick med Agenda2100 Energiledningssystem Registrera förbrukningen av el, vatten och värme i SHR s energiledningssystem Agenda2100 Genom att läsa av el-, vattenoch värmemätare en gång i månaden och registrera mätarställningen i SHR s internetbaserade energiledningssystem kan du: få en överblick över förbrukningen av el, vatten och värme per månad jämfört med föregående år och jämfört med din budget. När du ser på värmeförbrukningen jämfört med föregående år kan du också se gradtalsreglerad värme, där systemet kompenserar för skillnaden i utomhustemperatur från ett år till ett annat. jämföra din förbrukning av el, vatten och värme/m 2 med andra SHR-medlemmar och med snittförbrukningen för din typ av fastighet registrera din beläggning och omsättning per månad och se förbrukningen i relation till beläggning och omsättning. Denna information är bara tillgänglig för dig själv och kan inte ses av andra. Du har också möjlighet att jämföra din förbrukning i förhållande till beläggning och omsättning med genomsnittsförbrukningen på andra hotell eller restauranger i samma kategori. utväxla spartips med andra SHR-medlemmar Överblicken du får med Agenda2100 ger dig en bra utgångspunkt för att minska förbrukningen och kostnaderna.

8 8 EnergyLogic Hotell & Restaurang Energimärke Så snart energidata finns registrerat för ett helt kalenderår räknar Agenda2100 automatiskt ut fastighetens energimärke, i överensstämmelse med de nya kraven från EU och svensk lagstiftning. Värme El Vatten Låg förbrukning Låg förbrukning Låg förbrukning E Hög förbrukning Hög förbrukning Hög förbrukning 124 KWh 120,02 KWh 1,22 M 3 Årlig förbrukning per m 2 Årlig förbrukning per m 2 Årlig förbrukning per m 2 Markeringarna på skalorna visar fastighetens registrerade värme-, el- och vattenförbrukning jämfört med förbrukningen i fastigheter med motsvarande användningsområde och energikällor. Värmeförbrukningen är graddagskorrigerad. Energiförbrukningens miljöbelastning per m 2 Värme- och elförbrukningens miljöbelastning uttryckt i årligt CO 2 utsläpp. Markeringen på skalan visar fastighetens CO 2 utsläpp per m 2 jämfört med CO 2 utsläppet från liknande fastigheter. Värmeförbrukningen bidrag til CO 2 utsläppet är graddagskorrigerat. J F Agenda2100 & EnergyGuard Väljer du att installera automatisk mätaravläsning av el-, vatten- och värmeförbrukningen med EnergyGuard, blir Agenda21oo automatiskt uppdaterad och du slipper att läsa av mätarna. Läs mera om EnergyGuard på nästa sida och på Agenda2100, ett öppet system Du kan lätt exportera såväl siffror och grafik från Agenda2100 till andra system eller rapporter, t.ex ekonomisystem eller bokslut.

9 EnergyLogic Hotell & Restaurang 9 Spara upp till 25% med EnergyGuard Installera EnergyGuard automatisk mätaravläsning och visualisering av el-, vatten- och värmeförbrukning EnergyGuard är ett patenterat energisparsystem som ger dig och dina kolleger direkt och lättförståelig information om energiförbrukningen. Därmed kan du ändra dåliga energivanor till goda energivanor och kontrollera att tekniken fungerar som den skall för att spara på el, vatten och värme. EnergyGuard Datalogger Samlar in förbrukningsdatan och sänder den vidare till displayen respektive förbrukningsöversikten och Agenda2100. EnergyGuard Display En centralt placerad display visar både förbrukningen just nu och dagens ackumulerade förbrukning, i förhållande till normal förbrukning. På så sätt blir alla mer energimedvetna och motiverade att spara. Med displayen kan du direkt avslöja om något står tänt i onödan eller om vattnet står och rinner. EnergyGuard Förbrukningsöversikt Via internet kan du följa förbrukningen på alla anslutna mätare per timme, dag, vecka, månad eller år. Dessutom kan du se en översikt över Stand By - förbrukningen d.v.s. dygnets lägsta förbrukning, för att kontrollera att allt blivit släckt och stängt som det skall om natten. Läs mera om EnergyGuard på Internet El-, vatten- och värmemätare

10 10 EnergyLogic Hotell & Restaurang EnergyGuard - paket till SHR-medlemmar Ett EnergyGuard-paket till SHR -medlemmar inkluderar: Uppdatering eller byte av befintliga el-, vatten och värmemätare så att EnergyGuard kan anslutas till mätarnas pulsutgångar. Installation av EnergyGuard Datalogger som ansluts till upp till tre mätare (el, vatten och värme). Flera mätare kan anslutas mot tillägg. Installation av EnergyGuard Display monterad på displaytavla i A3 format. Koppling till Agenda2100 energiledningssystem för automatisk uppdatering av förbrukningsdata. Introduktion och energirådgivning till alla anställda. Internetbaserad förbruknings översikt som visar förbrukningen per timme/dag/vecka/ månad eller år. Dessutom kan du se standby-förbrukningen och få varning via e-post vid onormal förbrukning. 3 månaders telefonsupport och energirådgivning. Energihandlingsplan som med utgångspunkt i EnergyGuard förbrukningsdata ger konkreta förslag till besparingsmöjligheter. Med hjälp av EnergyGuard kan du typiskt spara 20-25% på el- vatten och värmeförbrukningen.

11 EnergyLogic Hotell & Restaurang 11 Hur sparar du med EnergyGuard? När EnergyGuard är installerad och alla anställda har fått en introduktion i hur de på displayen snabbt och lätt kan se den aktuella förbrukningen, och hur man på den internetbaserade förbrukningsöversikten kan följa förbrukningen per mätare per timme, dag, vecka, månad eller år, är det dags att börja arbetet med att minska förbrukningen. Mindre slöseri Börja med den beteenderelaterade förbrukningen. När alla anställda kan se den aktuella förbrukningen på displayen, blir de mer energimedvetna och mer motiverade att undvika slöseri. Om alla ändrar dåliga energivanor till goda kan det betyda 15-20% besparingar. Kontrollera tekniken Med EnergyGuard förbrukningsöversikt kan du snabbt kontrollera att alla tidur, termostater och annan automatik fungerar som det skall. En vattenläcka avslöjas snabbt oftast innan det uppstår kostbara vattenskador. Att kontinuerligt kontrollera tekniken med hjälp

12 12 EnergyLogic Hotell & Restaurang av EnergyGuard förbrukningsöversikt leder till ytterligare besparingar. Testa förändringar Med hjälp av EnergyGuard kan du snabbt få besked om hur mycket du kan spara genom att göra olika förändringar. Prova t.ex. att justera ner inomhustemperaturen 2-3 grader under de timmar på dygnet när det kan göras utan att det går ut över komforten. Redan efter ett dygn kan du se på förbrukningsöversikten hur mycket det sparar. Eller stäng av ventilationsanläggningen en timma och se hur mycket elförbrukningen minskar. Energirådgivning De första tre månaderna ger EnergyLogic s energikonsulter aktiv energirådgivning och förslag till besparingar. Rådgivningen avslutas med en energihandlingsplan som du kan jobba vidare med.

13 EnergyLogic Hotell & Restaurang 13 Beställ Agenda2100 Tag fram förbrukningssiffrorna från de senaste 12 eller 24 månaderna; om möjligt förbrukning per månad, annars per kvartal eller år. Läs av el-, vatten- och värmemätare och fyll i den internetbaserade anmälningsblanketten till Agenda2100 på och sänd den till EnergyLogic. EnergyLogic lägger upp din restaurang/ditt hotell med mätare, användare, historiska förbrukningssiffror och budget i Agenda2100. Därefter får du ett med ditt användarnamn och password samt en instruktion till hur du använder systemet. Via och telefon får du support av EnergyLogic. Anmälningsavgift till Agenda2100 för SHR-medlemmar: 500 kr. exkl. moms. (Normalpris kr.) Årsavgift per mätare 195 kr exkl. moms. Har du frågor så kontakta oss direkt på info@energylogic.se eller telefon:

14 14 EnergyLogic Hotell & Restaurang Beställ offert på EnergyGuard Fyll i och sänd den internetbaserade offertförfrågan på EnergyLogic utarbetar därefter en detaljerad offert på installationen med specifikation av eventuella tilllägg för anslutning av fler mätare, fler displays etc. Kostnaden för att få tillgång till pulsutgång från el-, vatten- och värmemätare är inte inkluderat i priset och betalas normalt direkt till de energibolag som äger mätarna. Kostnaden, som varierar beroende på mätartyp och energibolag, specificeras i offerten. När installationen är klar ges en information till alla anställda om hur man använder EnergyGuard. Tre månaders telefonsupport och energirådgivning ingår. Efter tre månader kan du teckna avtal om ytterligare energirådgivning. Pris för ett EnergyGuard-paket för SHR-medlemmar: kr. exkl. moms. (normalpris kr.) Årsavgift per mätare 665 kr exkl. moms. Har du frågor så kontakta oss direkt på info@energylogic.se eller telefon:

15 EnergyLogic Hotell & Restaurang 15 Beställ Energirådgivning Efter de första tre månaderna med EnergyGuard kan ett avtal om fortsatt energirådgivning tecknas med EnergyLogic. Ett sådant avtal inkluderar: löpande energiinformation till alla medarbetare en detaljerad genomgång av fastighetens energiprestanda och tekniska installationer en långsiktig energihandlingsplan med specifika mål kostnadskalkyler och förslag till tekniska förbättringar hjälp med upphandling av ny teknik kontinuerlig övervakning av energiförbrukningen och energialarm via EnergyGuard förbrukningsöversikt och Agenda2100. Välj mellan ettårigt eller treårigt energirådgivningsavtal.

16 Läs mera om Agenda2100 & EnergyGuard på

Installation av EnergyGuard med Display och I P Datalogger

Installation av EnergyGuard med Display och I P Datalogger Installation av EnergyGuard med Display och I P Datalogger www.energylogic.se Display Datalogger En komplett EnergyGuard installation består av en eller flera EnergyGuard Display och en eller flera EnergyGuard

Läs mer

ENERGI. Scala 1:1. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart

ENERGI. Scala 1:1. Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart ENERGI Scala : Aptus Logga_Negativ I cmyk 40% svart ENERGI. Individuell mätning sänker dina kostnader och skapar ett miljömedvetet boende. Oavsett om du vill få kontroll på din vatten-, el-, temperatur-

Läs mer

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06

Fjärrvärme. Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning. FV-broschyr 2011_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 2011-05-02 16.06 Fjärrvärme Enkel, bekväm och miljöklok uppvärmning FV-broschyr 211_ALE&GE_svartplåtbyte.indd 1 211-5-2 16.6 Nu kan du sänka dina energikostnader! Det finns en rad olika faktorer som påverkar den totala

Läs mer

Individuell värme- och varmvattenmätning. Dennis Westin 2010-03-24

Individuell värme- och varmvattenmätning. Dennis Westin 2010-03-24 Individuell värme- och varmvattenmätning Dennis Westin 2010-03-24 I enlighet med informationen på förra årets Stämma kommer vi vid årets Stämma att informera om Individuell värmemätning. Vi kommer dock

Läs mer

Rapport Energideklarering

Rapport Energideklarering -. I ' Sida 1 av 7 Rapport Energideklarering Namn:!Adress: lpostnr: Ort: Datum: Brr Malmöhus 52 Östra Stations gatan 19 21236 Malmö 2010-03-25 Thommie HahmolTorgn Pettersson Sida 2 av 7 Nu är er energideklaration

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

Lönsamma åtgärder i företag. Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag

Lönsamma åtgärder i företag. Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag Lönsamma åtgärder i företag Informationsbroschyr om energieffektivisering i företag Små och medelstora företag kan med relativt enkla medel effektivisera sin energianvändning med 15 30 procent. För många

Läs mer

Energideklaration. Smultronvägen 19 616 91 Åby. Datum: 2015-03-17. Utförd av:

Energideklaration. Smultronvägen 19 616 91 Åby. Datum: 2015-03-17. Utförd av: Energideklaration K VILLINGE-STEN 2:24 Smultronvägen 19 616 91 Åby Datum: 2015-03-17 Utförd av: Certifierad energiexpert: Niklas Sjöberg 0444/08 SP SITAC Bakgrund Sedan en tid tillbaka är det lag på energideklaration

Läs mer

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp

Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme. Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart - Ett verktyg för dig med fjärrvärme Hjälper dig att minska kostnader och utsläpp Värmesmart Värmesmart optimerar fastighetens uppvärmning och sparar energi! Mätning och analys av fler parametrar

Läs mer

SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15%

SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15% SÄNKER din elförbrukning på belysning med upp till 35% SÄNKER din elförbrukning på blandade laster med 9-15% SÄNKER dina CO 2 utsläpp med ett ½ kg per sparad kwh SÄNKER dina underhåll/servicekostnader

Läs mer

GURUSOFT EOS ENERGIOPTIMERING INDUSTRI, INFRASTRUKTUR, FASTIGHET

GURUSOFT EOS ENERGIOPTIMERING INDUSTRI, INFRASTRUKTUR, FASTIGHET GURUSOFT EOS ENERGIOPTIMERING INDUSTRI, INFRASTRUKTUR, FASTIGHET PRODUKTÖVERSIKT Produkt EOS Scada2Report Varningssystem Geodata Funktionsområde Energiuppföljningssystem - Innehåller all grundläggande

Läs mer

Välkomna INDVIDUELL MÄTNING OCH DEBITERING AV VARMVATTEN OCH VÄRME. Informationsmöte Brf Staren 1 2012-09-24

Välkomna INDVIDUELL MÄTNING OCH DEBITERING AV VARMVATTEN OCH VÄRME. Informationsmöte Brf Staren 1 2012-09-24 Välkomna INDVIDUELL MÄTNING OCH DEBITERING AV VARMVATTEN OCH VÄRME Informationsmöte Brf Staren 1 2012-09-24 AGENDA Bakgrund Vår energiförbrukning och kostnad Hur mäter vi Mätnings- och debiteringsprinciper

Läs mer

Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka?

Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka? Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka? Norra Gotlands Pastorat har blivit en Smart Kyrka, de sänker sina energikostnader med 30 procent med hjälp av Vattenfalls Energikontrollen och smarta

Läs mer

Energideklaration M AJ E L D E N 22. Storsvängen 34 602 43 Norrköping. Datum: 2012-09-18 Utförd av: Fukt & SaneringsTeknik AB acc Nr: 7443:1

Energideklaration M AJ E L D E N 22. Storsvängen 34 602 43 Norrköping. Datum: 2012-09-18 Utförd av: Fukt & SaneringsTeknik AB acc Nr: 7443:1 7443 EN ISO/IEC 17020 Energideklaration M AJ E L D E N 22 Storsvängen 34 602 43 Norrköping Datum: 2012-09-18 Utförd av: Fukt & SaneringsTeknik AB acc Nr: 7443:1 Energiexpert: Niklas Sjöberg Certifierad

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR VÄLKOMNA TILL DET ROLIGASTE VI VET! Vi jobbar i en fantastiskt rolig och spännande bransch och vi kan varje år räkna in många nya medlemmar. Restauranger och

Läs mer

Energideklarationen. nu gäller den dig som ska sälja din villa!

Energideklarationen. nu gäller den dig som ska sälja din villa! Energideklarationen nu gäller den dig som ska sälja din villa! Vad kan man göra för att sänka kostnaden för energin? Kan man sänka driftskostnaden och ändå behålla ett bra inomhusklimat? Hur är byggnadens

Läs mer

FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT

FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT FJÄRRVÄRME EFFEKTIVT BEKVÄMT MILJÖKLOKT VAD ÄR FJÄRRVÄRME? Ett av de smartaste sätten att få en behaglig inomhustemperatur tycker vi. Idén med fjärrvärme är enkel: man delar på en värmekälla istället för

Läs mer

E.ON Smarta Hem Framtidens hem. Användar- och installationsmanual

E.ON Smarta Hem Framtidens hem. Användar- och installationsmanual E.ON Smarta Hem Framtidens hem Användar- och installationsmanual 1 Vårt mest avancerade Smarta Hemsystem Image for illustration purposes only. Photographer Lovisa Fredriksson www.lovisaeva.se Ditt Smarta

Läs mer

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi.

eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex Energistyrningssystemet som ger dig optimalt inomhusklimat och bättre ekonomi. eflex sänker din elkostnad helt utan kompromiss i komfort. eflex är kompatibelt via en enkel kalendersynkroniseras av

Läs mer

SERVICEINFORMATION för brukare. Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion

SERVICEINFORMATION för brukare. Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion SERVICEINFORMATION för brukare Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion TECHEM RADIATORMÄTARE Din nya inneboende ser bra ut och kan en massa Din nyinflyttade sörjer

Läs mer

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Gullestorp 5:4. Gullestorp Glaskulla 2 / Äspered. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528)

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Gullestorp 5:4. Gullestorp Glaskulla 2 / Äspered. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Energirapport med Energitips Datum för besiktning: 2015-09-25 Fastighetsbeteckning: Gullestorp 5:4 Adress/ort: Gullestorp Glaskulla 2 / Äspered Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Företag: Eklund

Läs mer

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror Hur mycket energi som går åt i ditt hushåll beror på

Läs mer

Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme

Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme Smart Heat Building Smart energitjänst för dig med fjärrvärme Dagens verklighet Fjärrvärme är en bra investering Politiska beslut och snabb utveckling talat ibland emot stora investeringar Alla vill energieffektivisera,

Läs mer

Rapport Energideklarering

Rapport Energideklarering Sida 1 av 6 Rapport Energideklarering Namn: Brf Havsuttern Adress: Solters plan 1E Postnr: 214 20 Ort: Malmö Datum: 2009-02-26 Fastighetsbet. Havsuttern 17 Adress Solters plan 1A-E - Södra Förstadsgatan

Läs mer

Uppföljning Individuell värme- och varmvattenmätning

Uppföljning Individuell värme- och varmvattenmätning Uppföljning Individuell värme- och varmvattenmätning Installationsläget Besparing Enskilda fastigheters förbrukning Medelförbrukning värme och varmvatten Inloggning för enskilda fastigheter Anledningar

Läs mer

ORDLISTA Så talar vi med kunden

ORDLISTA Så talar vi med kunden ORDLISTA Så talar vi med kunden Huvudsäkring? Elberedskapsavgift? Anläggnings id? Elhandelsföretag? Avläsning? Abonnemang Allmänna avtalsvillkor Anläggning Anläggningsadress Anläggnings id, anl id Anvisat

Läs mer

ORDLISTA Så talar vi med kunden

ORDLISTA Så talar vi med kunden ORDLISTA Så talar vi med kunden Huvudsäkring? Elberedskapsavgift? Anläggnings id? Elhandelsföretag? Avläsning? Abonnemang Allmänna avtalsvillkor Anläggning Anläggningsadress Anläggnings id, anl id Anvisat

Läs mer

Producera din egen el

Producera din egen el E.ON Elnät Producera din egen el Information om hur du blir mikroproducent Med mikroproduktion menar vi en elproduktion som kräver en säkringsstorlek på högst 63 ampere och en produktionseffekt upp till

Läs mer

10 energiråd. Energirådgivningen är ett kommunalt samarbete om opartisk och kostnadsfri rådgivning.

10 energiråd. Energirådgivningen är ett kommunalt samarbete om opartisk och kostnadsfri rådgivning. Energirådgivningen är ett kommunalt samarbete om opartisk och kostnadsfri rådgivning. 25 kommuner i Stockholmsregionen deltar i samarbetet, som samordnas av Kommunförbundet Stockholms län. Botkyrka Danderyd

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor gör det enkelt att välja rätt golvvärmesystem 09 2009 5005 När den senaste tekniken går hand i hand med det bästa värmesystemet Ett nytt hus, en utbyggnad

Läs mer

THE EUROPEAN GREEN BUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för energiledning

THE EUROPEAN GREEN BUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för energiledning Stockholm, 16 November 2006 THE EUROPEAN GREEN BUILDING PROGRAMME Riktlinjer för energiledning Innehåll 1. Introduktion... 1 2. Energipolicy... 2 3. Mål... 2 4. Energiansvarig... 3 5. Arbetssätt... 3 6.

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-03-04 Fastighetsbeteckning: Lycke-Ryr 2:31 Adress/ort: Stora Ryr 110, Lycke Besiktigad av (certnr): Matias Stårbeck (5443) Företag:

Läs mer

El till din fastighet Nyanslutning till elnätet

El till din fastighet Nyanslutning till elnätet El till din fastighet Nyanslutning till elnätet Hur ansluter jag 1. Kontakta behörig elinstallatör Det första du behöver göra för att få tillgång till elnätet är att kontakta en behörig elinstallatör som

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-04-20 Fastighetsbeteckning: Rosenbönan 26 Adress/ort: Katterumsvägen 45 / Norrköping Besiktigad av : Jonas Johansson (5843) Företag:

Läs mer

Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin

Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin Underhållsplan för Akalladalen Individuell värmemätning. Lönar det sig Individuell värmemätning. Installationen Fortums sätt att debitera fjärrvärme Underhållsplanen

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

Frågor & Svar samt Spartips

Frågor & Svar samt Spartips Gårdstensbostäder presenterar Frågor & Svar samt Spartips om individuell mätning Juni 2010 Installation av individuell mätning finns nu snart i hela Gårdsten. Denna folder förklarar en del frågor som du

Läs mer

Vi jobbar med framsidan ;D

Vi jobbar med framsidan ;D Vi jobbar med framsidan ;D Utgångspunkt Energiförbrukningen är ett problem i hela världen och nu gör man allt för att förminska den. Vår uppgift i Design Open 2010 är att fundera på om det finns ett sätt

Läs mer

Energideklaration ST JOHANNES 3:31. Kårtorpsv

Energideklaration ST JOHANNES 3:31. Kårtorpsv Energideklaration ST JOHANNES 3:31 Kårtorpsv 38 2019-05-29 Bakgrund Sedan en tid tillbaka är det lag på energideklaration av byggnader i Sverige. En energideklaration beskriver en byggnads energianvändning.

Läs mer

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Besparingstips Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Ett enkelt sätt att för att få en översikt på vad man kan göra för att minska förbrukning av

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Nedan följer en instruktion om hur verktyget fungerar.

Nedan följer en instruktion om hur verktyget fungerar. Energijournalen Energijournalen är en interaktiv tjänst där du enkelt kan följa din energianvändning dygn för dygn när det passar dig. Du registrerar dig genom att använda ditt kundnummer och kod som du

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Komfortvärme. Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon.

Komfortvärme. Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon. Komfortvärme Du kan påverka din inomhustemperatur Du kan koppla brand- och inbrottslarm till din mobilelefon. Tänk på att... en felinstallerad komfortvärme kan kosta dig 600 kronor att återansluta. Läs

Läs mer

Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt!

Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt! Värm ditt hus effektivt, bekvämt och bekymmersfritt! På vår webbplats goteborgenergi.se kan du läsa mer om hur fjärrvärme fungerar! Göteborg Energi AB Box 53 401 20 Göteborg Telefon 020-62 62 62 www.goteborgenergi.se

Läs mer

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme är en effektiv och hållbar energilösning som ger dig en enkel och pålitlig vardag. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i

Läs mer

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare

BRUKSANVISNING. Varmvattenberedare Varmvattenberedare 30 liter / 50 liter / 80 liter Modell nr. DSZF15- LJ30Y6- S (30 liter) / DSZF15- LJ50Y6- S (50 liter) Modell nr. SZF20- LJ/80Y6- D (80 liter) Läs och förstå denna bruksanvisning innan

Läs mer

Vi hoppas att broschyren ger dig inspiration till en helhjärtad insats. Med vänliga hälsningar från oss i kampanjgruppen Vinn energi!

Vi hoppas att broschyren ger dig inspiration till en helhjärtad insats. Med vänliga hälsningar från oss i kampanjgruppen Vinn energi! släck när du går! Källor Länkar till hemsidor med energiinformation Energimyndigheten www.stem.se Konsumentverket www.konsumentverket.se Svenska Naturskyddsföreningen www.snf.se Naturvårdsverket www.naturvardsverket.se

Läs mer

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag.

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Det är lätt att vara energismart, bara man vet hur. Vi vet att många idag vill leva lite energismartare både för den egna hushållskassans och

Läs mer

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för dig.

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för dig. www.eon.se 020 22 24 24 Ny energi Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme och tack vare vår långa

Läs mer

LJUSETS VÄKTARE. Övningens mål

LJUSETS VÄKTARE. Övningens mål LJUSETS VÄKTARE Övningens mål De övergripande målen med övningen är att eleverna ska förstå sambandet mellan belysningen i klassrummet och energiförbrukningen att eleverna ska lära sig minska energiförbrukningen

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

TellHus. Veidekke. klimatsmarta kontor. Klimatsmarta kontor med tydliga resultat för både din projektekonomi och vår miljö. Företaget Annorlunda

TellHus. Veidekke. klimatsmarta kontor. Klimatsmarta kontor med tydliga resultat för både din projektekonomi och vår miljö. Företaget Annorlunda Karlavagnen i samarbete med Veidekke, augusti 2008 Veidekke TellHus klimatsmarta kontor Företaget Annorlunda Sedan år 2000 har vi utmanat den svenska byggbranschen. Med tydliga värderingar, delägarskap

Läs mer

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader

Kom in i värmen. och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Kom in i värmen och se hur du med vädrets hjälp kan sänka dina uppvärmningskostnader Jämnare inomhusklimat Förbättrad boendekomfort Det här vinner du Lägre energikostnad Energikostnaden minskar med 10

Läs mer

IVT Anywhere - Snabbguide

IVT Anywhere - Snabbguide VT Anywhere - Snabbguide Smidig fjärrstyrning via smartphone. Med VT Anywhere kan du styra din värmepump var du än är. När du är på semester kan du till exempel sänka värmen och höja den igen lagom till

Läs mer

ORDLISTA Så talar vi med kunden

ORDLISTA Så talar vi med kunden ORDLISTA Så talar vi med kunden Huvudsäkring? Elberedskapsavgift? Anläggnings id? Inflyttningsavgift? Tariff? Abonnemang Allmänna Avtalsvillkoren Anläggning Anläggningsadress Anläggnings id, anl id Anvisat

Läs mer

Kristinehamns hetaste nyhetsblad Mars 2004 Vad har vi på gång? 5 Slutpumpat i Pumpen 6 Vinn vår tävling! 8

Kristinehamns hetaste nyhetsblad Mars 2004 Vad har vi på gång? 5 Slutpumpat i Pumpen 6 Vinn vår tävling! 8 F lisan Kristinehamns hetaste nyhetsblad Mars 2004 Vad har vi på gång? 5 Slutpumpat i Pumpen 6 Vinn vår tävling! 8 En fjärrvärmecentral, förstås! Faktum är att en fjärrvärmecentral med sina få rörliga

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-04-21 Fastighetsbeteckning: Linde 7:75 Adress/ort: Lyckogången 66 / Tyresö Besiktigad av (certnr): Caroline Forsberg (3204) Företag:

Läs mer

Fråga: Vilken typ av anläggning för elproduktion ska man välja?

Fråga: Vilken typ av anläggning för elproduktion ska man välja? FAQ Mikroproduktion FAQ som Svensk Energi har tagit fram. Teknik Fråga: Vilken typ av anläggning för elproduktion ska man välja? Svar: Det beror på vilka förutsättningar man har där man bor samt vilket

Läs mer

Elbytarguide Företag. Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar

Elbytarguide Företag. Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar Elbytarguide Företag Så ser du över företagets elavtal och sparar pengar Dags att se över ditt elavtal och spara pengar till firman 1996 avreglerades den svenska elmarknaden. Sedan dess är det fritt fram

Läs mer

Välkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S

Välkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S Välkommen som Mystery Shopper hos Servicemind A/S Servicemind A/S, Marielundvej 43A, 1., DK- 2730 Herlev, Denmark Vi vill gärna hjälpa dig att komma igång med jobbet som Mystery Shopper så snabbt och effektivt

Läs mer

Helt stänga av all värme fram till ett par timmar innan respektive buss är planerad att lämna depån.

Helt stänga av all värme fram till ett par timmar innan respektive buss är planerad att lämna depån. Om du vill ha bilen uppvärmd på morgonen låter du då motorvärmaren gå hela natten? För att spara energi använder de flesta någon form av timerstyrning. Bussar däremot använder motorvärmaren all tid de

Läs mer

Timmätning får svensken att ändra sina elvanor

Timmätning får svensken att ändra sina elvanor Attitydundersökning om elavläsning: Timmätning får svensken att ändra sina elvanor Från energikonsument till energimedborgare September 2011 Maingate BOX 244 371 24 KARLSKRONA Tel: 0455-36 37 00 www.maingate.se

Läs mer

Ny prissättning 2014. Läs mer om vår nya prissättning som gör det lite mer rättvist. Fjärrvärme från Norrenergi

Ny prissättning 2014. Läs mer om vår nya prissättning som gör det lite mer rättvist. Fjärrvärme från Norrenergi Ny prissättning 2014 Läs mer om vår nya prissättning som gör det lite mer rättvist. Fjärrvärme från Norrenergi Energi och hållbarhet Norrenergi är Solnas och Sundbybergs eget energibolag. Vårt uppdrag

Läs mer

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Datum 2016-01-22 Energiexpert Linus Sandström Besiktningsdatum 2016-01-21 Rapport: Villauppgifter Fastighet Umeå Sparrisen 17 Kalkylerna

Läs mer

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om hemelektronik och vitvaror Hur mycket energi som går åt i ditt hushåll beror på

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Anbud - Individuell mätning och debitering. Rörskärets samfällighetsförening. Innehållsförteckning:

Anbud - Individuell mätning och debitering. Rörskärets samfällighetsförening. Innehållsförteckning: Namn: Rörskärets samfällighetsförening Att: Jan Villaume Datum: 2013-08-13 Gata: Storholmsvägen 382 Objekt: Rörskärets samf. Postadress: 132 52 Saltsjö-boo Offert-nr: 657 Anbud - Individuell mätning och

Läs mer

Rapport Energideklarering

Rapport Energideklarering Sida 1 av 15 Rapport Energideklarering Namn: Adress: Postnr: Ort: Datum: Brf Fröknegården Kommendantsvägen 16B 291 36 Kristianstad 29-1-26 ÅF: Björn Nilsson Sida 2 av 15 Nu är er energideklaration klar

Läs mer

teckna avtal sänk din elkostnad!

teckna avtal sänk din elkostnad! MedlemsEl LO verkar för ett rättvisare samhälle och vill därför förbättra villkoren för så många människor som möjligt. MedlemsEl är det elavtal som LO-förbundens medlemmar kan ansluta sig till för att

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2014-12-15 Fastighetsbeteckning: Yxan 3 Adress/ort: Mantalsgatan 12, Ytterby Besiktigad av (certnr): Matias Stårbeck (5443) Företag: Eklund

Läs mer

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät 2 Foto: Björn Abelin, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om trådlösa nät Trådlösa nät för uppkoppling mot Internet är vanliga både

Läs mer

Energirapport med smarta tips

Energirapport med smarta tips Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 2016-10-17 Fastighetsbeteckning: Glimten 17 Adress/ort: Älvkvarnsgatan 3, Helsingborg Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444) Företag: Eklund

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

Smart Kund Gotland-appen Användarmanual

Smart Kund Gotland-appen Användarmanual Smart Kund Gotland-appen Användarmanual Innehållsförteckning Installera och logga in 3 Ändra styrschemat 4 Batterisparfunktionen påverkar uppstarten 4 Styrenheter 5 Säkerhetsfunktioner i systemet 6 Säkerhetsstyrning,

Läs mer

Fördel miljön. En liten broschyr om samverkande fastighetssystem

Fördel miljön. En liten broschyr om samverkande fastighetssystem Fördel miljön En liten broschyr om samverkande fastighetssystem Med tanke på miljön Metrima Home Solutions AB är idag störst i Sverige inom området enhetsmätning av el, värme och vatten. Tillsammans med

Läs mer

Energirapport med smarta tips

Energirapport med smarta tips Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 2016-06-17 Fastighetsbeteckning: Källvattnet 126 Adress/ort: Kummelgatan 64C, Ramlösa Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444) Företag: Eklund

Läs mer

Enkätsvaren samlades in under februari månad. Magnus Lindoffsson, projektledare RELACS Energikontor Sydost AB

Enkätsvaren samlades in under februari månad. Magnus Lindoffsson, projektledare RELACS Energikontor Sydost AB Marknadsundersökningen inom ramen för RELACS har gjorts i samarbete mellan Energikontor Sydost AB och kommunikationspecialisten Herr H Kommunikation. Herr H har utifrån projektbeskrivning, projektets enkätmall

Läs mer

Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 %

Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 % NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL HÖST 2013 Luftvärmepump till kampanjpris! Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 % Så minskar du enkelt varmvattenkostnaden

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-09-27 Fastighetsbeteckning: Halmstad Eketånga 5:203 Adress/ort: Besiktigad av (certnr): Företag: Halmstadvägen 14 302 91 Halmstad Lennart

Läs mer

Lönsamhetskalkyl Kejsarkronan 33

Lönsamhetskalkyl Kejsarkronan 33 Lönsamhetskalkyl Kejsarkronan 33 UTFÖRARE Företag: Energikonsult: Fastighetsägarna Stockholm AB AO Teknik Theres Kvarnström BESTÄLLARE Kund: Brf Kejsarkronan 33 Fastighetens adress: Norrtullsgatan 25 UPPDRAGSBESKRIVNING

Läs mer

BRUKSANVISNING Information till boende. Techem Boendeportal. Följ din förbrukning online Digitala underlag och grafisk statistik

BRUKSANVISNING Information till boende. Techem Boendeportal. Följ din förbrukning online Digitala underlag och grafisk statistik BRUKSANVISNING Information till boende Techem Boendeportal Följ din förbrukning online Digitala underlag och grafisk statistik Innehållsförteckning Techem Boendeportal... 4 Förbrukning... 6 Förbrukningsstatistik...

Läs mer

Bli klimatmedveten - Stoppa onödan

Bli klimatmedveten - Stoppa onödan Bli klimatmedveten - Stoppa onödan Så här kan du hjälpa till att minska onödig energianvändning på din arbetsplats och bidra till att rädda vårt klimat. 1 Förord Bli klimatmedveten - Stoppa onödan är en

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

Full fart med bredband!

Full fart med bredband! Full fart med bredband! Krokomsbostäder satsar på ett av Sveriges bästa fibernät för tv, bredband och telefoni! Framtiden är här! Och med den nya möjligheter. Vi kommunicerar med varandra som aldrig förr,

Läs mer

Energijournalen Max. Med Energijournalen Max kan du dessutom sätta alarm för om till exempel din energianvändning överskrider uppsatta gränsvärden.

Energijournalen Max. Med Energijournalen Max kan du dessutom sätta alarm för om till exempel din energianvändning överskrider uppsatta gränsvärden. Energijournalen Max Energijournalen Max är en interaktiv tjänst där du enkelt kan följa din energianvändning dygn för dygn när det passar dig. Du registrerar dig genom att använda ditt kundnummer och kod

Läs mer

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet.

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Gör gemensam sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Hur ofta ställer du kostnaden av ett problem mot värdet av en helhetslösning? Alla kan drabbas av det oförutsedda. Frågan är bara hur du tacklar risken.

Läs mer

förnybar energi För kommersiella fastigheter www.newsec.se

förnybar energi För kommersiella fastigheter www.newsec.se förnybar energi För kommersiella fastigheter www.newsec.se newsec Newsec Energy är ett kunskapsföretag inom geoenergi med fokus på stora och medelstora fastigheter. Med rätt kunskap och tekniklösning kan

Läs mer

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2015 Vi bjuder på fröer från Frökungen Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar Vinn en luftvärmepump Värde 21 375 kr Så enkelt

Läs mer

Fjärrvärme positiv energi

Fjärrvärme positiv energi FJÄRRVÄRME Anslutningsinformation och priser 2012 Fjärrvärme positiv energi Fjärrvärme är positiv energi. Med fjärrvärme kan du lämna bekymren bakom dig. Den ger en säker och bekväm uppvärmning. Med de

Läs mer

Tycker du om att spara?

Tycker du om att spara? E.ON Försäljning Tycker du om att spara? Då har vi rätt prismodell för dig. Jag kan inte direkt påverka mitt pris när jag snålar eftersom åtgärderna först slår igenom om några år. Du vet väl vilken fin

Läs mer

UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN!

UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN! UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN! Övningens mål Eleverna lär sig att hitta information om olika apparaters energiförbrukning, och lär sig tyda energimärken. Eleverna förstår fördelarna med att välja en A-märkt

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Vi finns nära dig TSPxxxx xxxx Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Personlig kundtjänst Privat: tel. 90 200 Företag: tel. 90 400 Öppet vardagar kl

Läs mer

Smart Kund Gotland-appen Användarmanual

Smart Kund Gotland-appen Användarmanual Smart Kund Gotland-appen Användarmanual Innehållsförteckning Installera och logga in 3 Styrenheter 4 Ändra styrschemat 5 Ändra styrnivå 6 Säkerhetsfunktioner i systemet 7 Återgå till normal drift utan

Läs mer