M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen"

Transkript

1 lats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal kl Inkl. stiftelsesammanträde- Olof Krons fond ande Lars Samuelsson (m) ordf. Birger Svensson (kd) Lars Eriksson (kd) Erik Hartelius (c) Henrik Jansson (m) Anders Önsten (kd) Joachim Werich (m) ers. för Eva Nilsson (m) Marianne Rånge (s) Douglas Öberg (s) Peter Bååth (s) Kent Oskarsson (s) Stefan Lindkvist (mf) ers. för Joakim Stenberg (mf) fr.o.m 79 kl Gunnel Engström (mp) Mikael Johansson (v) Övriga närvarande Evert, Björndahl, sakkunnig skola/barnomsorg Johan Laurila, sakkunnig teknisk verksamhet 85 Tage Dalteg, kommunchef Ulla Blom, sekreterare Utses att justera Henrik Jansson och Gunnel Engström Justeringens plats och tid Ordförandens tjänsterum måndag den 15 maj 2006 kl Paragrafer Sekreterare Ordförande... Ulla Blom... Lars Samuelsson Justerande..... Henrik Jansson Gunnel Engström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Mullsjö... Ulla Blom

2 KS 74 Delgivningar a) Kopia av skrivelse, , från Länsstyrelsen till landstingsfullmäktige om fördelning av fasta valkretsmandat. b) Skrivelse från Sveriges Kommuner och Landsting om val av ombud till Sveriges Kommuners och Landstings kongress , fördelade per valkrets/län. Närmare detaljer inför ombudsvalet kommer att lämnas i anvisningar senare under våren. c) Broschyr Mat för i dag och i morgon om regeringens mål och inriktning för den ekologiska produktionen och konsumtionen. d) Kopia av skrivelse från TeliaSonera till Länsstyrelsen angående status för återuppbyggnaden av telenätet och andra förbättringsåtgärder efter stormen Gudrun. e) PM från Vägverket, daterad , ställd till samtliga kommuner - Skyldighet att tillhandahålla förnybara drivmedel f) Länstrafikens Affärsplan g) Från Regeringskansliet, statsrådsberedningen Sveriges handlingsprogram för tillväxt och sysselsättning " EU:s tillväxtstrategi h) Länsstyrelsen och dåvarande Skogsvårdsstyrelsen i Jönköping- Kronoberg har gemensamt fastställt en strategi för formellt skydd av skog i Jönköpings län och har nu översänt den tryckta rapporten och en sammanfattande broschyr. Mullsjö kommunstyrelsen har yttrat sig i ärendet (Dnr 2005/1265) i) Protokollsutdrag från Handikapprådets sammanträde ,.8 Synpunkter på färdtjänsten Allmänna utskottets förslag Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att lägga delgivningarna till handlingarna.

3 KS 74 forts Delgivningsärenden kopieras inte i kallelsen, men kan på begäran kopieras före eller efter sammanträdet. beslutar enligt allmänna utskottets förslag.

4 KS 75 Anmälan av delegationsbeslut Anmälan av beslut fattade under april 2006 enligt antagen delegationsförteckning - sekretess Handlingarna finns med i pärm på sammanträdet. beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

5 KS 76 Föregående mötes protokoll Tillfälle ges att ställa frågor om och lämna synpunkter på kommunstyrelsens protokoll från sammanträde beslutar att lägga protokollen till handlingarna.

6 KS 77 Anmälan av utskottsprotokoll Följande utskottsprotokoll anmäls Allmänna utskottet Barn- och utbildningsutskottet Barn- och utbildningsutskottet Tekniska utskottet Personalutskottet Personalutskottet Omvårdnadsutskottet Omvårdnadsutskottet Omvårdnadsutskottet sekretess Kultur- och fritidsutskottet Tekniska utskottet beslutar att lägga utskottsprotokollen till handlingarna.

7 KS 78 Dnr 2006/ Näringslivsrapport Ordföranden, Lars Samuelsson, rapporterar att ett möte mellan kommunen och företagarna i kommunen genomförts i positiv anda. Kommunens byggnadsingenjör Hans-Åke Ljungman informerade om pågående arbete med detaljplan för nya industriområdet och om arbetet med fördjupad översiktsplan för Torestorp-Ruder. Med på mötet var också representanter från Vägverk, polis och arbetsförmedling m.fl. Informationen föranleder inte något beslut.

8 KS 79 Dnr 2006/ Utskottsordförandena lämnar information Tekniska utskottet Anders Önsten (kd) En grundlig besiktning skall göras av simhallen innan beslut fattas om framtida verksamhet. En vattenläcka har upptäcks genom att man har konstaterat ökad vattenförbrukning. Man söker efter felet på Strandvägen och vid gamla Erfa nedanför Falköpingsvägen. Efter ett påpekande om illaluktande och illasmakande vatten på vissa ställen i Mullsjö anför ordföranden att det hjälper att spola så att vattnet som står i husets egna ledningar spolas ut, därefter smakar vattnet bra. Han påtalar också att det numera är mycket sällan som det kommer in klagomål på detta. Hyreskontraktet för systembolagets nya lokaler är nu undertecknat. Barn- och utbildningsutskottet Birger Svensson (kd) Skolan arbetar med ett nytt projekt Upptäck flickorna. Syftet är att i tid upptäcka alkohol- och drogproblem hos flickor i skolan. Två försökskommuner Sävsjö och Haparanda har tidigare arbetat i projektet. Fr.o.m är fyra nya kommuner med och Mullsjö kommun är en av dem. Kultur- och fritidsutskottet - Henrik Jansson (m) En ny biblioteksplan skall upprättas. Inför en ev. flytt av biblioteket är det viktigt att kommunens politiker bestämmer sig för vilken form biblioteket ska ha i framtiden. Personalutskottet Kent Oskarsson (s) Mullsjö kommuns personal har inbjudits till föreställningen av bygdespelet Den stora festen efter föreställningen bjuds även på middag. Detta till en kostnad om 300 kr/anställd. Allmänna utskottet Ordföranden ej närvarande vid dagens sammanträde. Omvårdnadsutskottet Ordföranden ej närvarande vid dagens sammanträde.

9 KS 80 Dnr 2005/1376 KF Svar på motion - om kommunal folkomröstning om utökad valfrihet inom barnomsorgen Lars Eriksson (kd) har kommit in med motion om folkomröstning för utökad valfrihet inom barnomsorgen. I motionen lämnar han motivering för detta och föreslår kommunfullmäktige besluta att Mullsjö kommun på valdagen 2006 genomför en kommunal folkomröstning om utökad valfrihet i barnomsorgen att kommunstyrelsen i skrivelse till regeringen begär att Mullsjö ska bli försökskommun för en utökad valfrihet i barnomsorgen Kommunfullmäktige beslutade att överlämna rubricerad motion till kommunstyrelsen för beredning. Motionen har därefter överlämnats till sakkunnig i skol- och barnomsorgsfrågor, tillika t.f. kommunchef Evert Björndahl med uppdrag att utforma ett förslag till svar på motionen. På uppdrag av allmänna utskottet har dåvarande t.f. kommunchef Evert Björndahl på allmänna utskottets sammanträde informerat om att sista dag för anmälan om lokal folkomröstning, vilket sker efter samråd med centrala valmyndigheten, ska ske senast tre månader före valet, d.v.s. 17 juni Allmänna utskottet Evert Björndahl har kommit in med en tjänsteskrivelse i ärendet där han redogör för gällande regler för kommunal barnomsorg samt för situationen i Mullsjö kommun. Avslutningsvis påtalas att det är viktigt att, innan kommunfullmäktige tar ställning till motionärens yrkande, motionären ges tillfälle att förtydliga om avsikten är att införa ett kommunalt vårdnadsbidrag eller om han menar att försöksverksamheten skall vara en del av förskoleverksamheten och därmed följa statliga och kommunala styrdokument och stå under kommunens tillsyn.

10 KS 80 Allmänna utskottet beslutar att, i avvaktan av motionärens svar på frågeställningen ovan, överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag På begäran meddelar Lars Eriksson (kd) att han avser att komma in med ett skriftligt klargörande där han förtydligar avsikten med motionen. uttalar att de ställer sig bakom svaret på motionen och beslutar därefter enligt nedan. beslutar att, i avvaktan av motionärens svar på frågeställningen ovan, överlämna ärendet till kommunfullmäktige utan eget förslag.

11 KS 81 Dnr 2006/1185 KF Kvalitetsredovisning 2005 Varje kommun skall senast den 1 maj varje år upprätta en skriftlig kvalitetsredovisning för föregående verksamhetsår. Kommunens kvalitetsredovisning skall bygga på skolornas kvalitetsredovisningar och innehålla en bedömning av i vilken mån de nationella målen för utbildningen har uppnåtts och en redogörelse för vilka åtgärder kommunen avser att vidta om målen inte har uppnåtts. Barn- och utbildningsutskottets förslag Barn- och utbildningsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att fastställa förslaget till Kvalitetsredovisning 2005, att kvalitetsredovisning skall delges kommunfullmäktige. beslutar enligt barn- och utbildningsutskottets förslag. _

12 Delges Jönköpings läns Trafik AB KS 82 Dnr 2006/1105 Finansiering av expressbusslinje 839 En skrivelse, från Bosebyledens resenärer med begäran om en busshållplats på Bosebyleden har kommit in till kommunen. Utredningschef Staffan Bäckelid informerar på allmänna utskottets sammanträdet. Av informationen framgår att aktuell linje, 839, är en kommersiell linje som från början inte skulle medföra några kostnader för kommunen. Nuvarande kostnader för linjen är 400 kkr/år. Det kommunen betalar för, enligt utredningschefen, är bl.a. att Länstrafikens biljetter är giltiga på linjen inom kommungränsen. Allmänna utskottet beslutade , 80, uppdra åt utredningschefen att utreda hur och när kommunens kostnader för linjen beslutades, att ta fram resandeunderlag och att ta upp diskussion om busshållplatsernas placering att rapport skall lämnas på allmänna utskottets sammanträde i maj. Allmänna utskottet Utredningschef Staffan Bäckelid rapporterar att kostnaden för linje 839 ej finns specificerad för Mullsjö. Kostnaderna fördelas enligt allmän fördelningsgrund och uppgår då för Mullsjö kommun till 400 kkr/år. Resandesiffror redovisas länsvis, men Länstrafiken planerar att i höst, med hjälp av plusjobbare, analysera denna linjes trafikunderlag. Enligt Länstrafiken får inte bussbolaget flytta på hållplatsen, därför ses det inte som omöjligt att återställa hållplatsen. Ett aktieägartillskott till Länstrafiken är aviserat. Dessutom skall Mullsjö kommun betala 400 kkr retroaktivt för 2005 med anledning av linje 839.

13 KS 82 Allmänna utskottet beslutar att uppdra åt kommunchef Tage Dalteg att och utredningschef Staffan att Bäckelid att tillsammans upprätta skrivelse till Länstrafikens styrelse avseende finansiering av linje 839 och att denna skrivelse läggs fram för beslut på kommunstyrelsens sammanträde den 10 maj Vid dagens sammanträde föreligger förslag till skrivelse, ställd till Länstrafikens styrelse, upprättad av kommunchef Tage Dalteg och Staffan Bäckelid. beslutar att ställa sig bakom skrivelsen och skicka in den till Länstrafikens styrelse.

14 KS 83 Dnr 2006/1193 Delges Föreningssparbanken De valda Ekonomikontoret Val av firmatecknare för kommunen och kommunens stiftelser Firmatecknare i Mullsjö kommun och dess stiftelser är kommunstyrelsens ordförande och ersättare är vice ordförande med kontrasignation av kommunchef eller ekonomichef. Med anledning av personaländring på kommun- och ekonomichefstjänsterna skall nya firmatecknare utses. Allmänna utskottets förslag till beslut Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen beslutar att med upphävande av kommunstyrelsens beslut , 203, och kommunstyrelsens beslut , 262, föreslå allmänna utskottet föreslå kommunstyrelsen besluta att utse kommunstyrelsens ordförande Anja Berglund med kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Lars Samuelsson som ersättare att var för sig med kontrasignation av kommunchef Tage Dalteg eller ekonom Sören Andersson teckna Mullsjö kommun exempelvis i samband med ställande av kommunal borgen i de fall beslutet ej delegerats till tjänsteman. beslutar enligt allmänna utskottets förslag.

15 Delges De valda Nordea Föreningssparbanken Postgirot KS 84 Dnr 2006/1194 Utfärdande av anvisningar för kommunens bank- och postgiroräkningar samt utkvittering av värdehandlingar och försändelser Med anledning av personaländring på kommun- och ekonomichefstjänsterna skall nytt beslut tas i ovanstående ärende. Allmänna utskottets förslag till beslut Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att med upphävande av kommunstyrelsens beslut , 204, och kommunstyrelsens beslut , 262, föreslå allmänna utskottet föreslå kommunstyrelsen besluta uppdra åt kommunstyrelsens ordförande Anja Berglund kommunchef Tage Dalteg ekonom Sören Andersson redovisningskamrer Marianne Svensson assistent Inger Palm sakkunnig teknisk verksamhet Johan Laurila sakkunnig skola barnomsorg Evert Björndahl sakkunnig social verksamhet Marianne Hakeberg att två i förening utfärda anvisningar å kommunens bankräkningar och postgiro att var för sig utkvittera värde- och betalningshandlingar genom Posten. beslutar enligt allmänna utskottets förslag.

16 KS 85 Dnr 2004/1361 Delges Johan Laurila KS Angående uppställda byggnader på fastigheterna Bosebygd 1:486 och 1:487 Ellert Hansson har förvärvat f.d. S-huset och f.d. Stinsbostaden. Dessa byggnader har han därefter ställt upp på trailers på fastigheterna Bosebygd 1:486 och 1:487. Skrivelser har kommit från närboende med begäran om att kommunen agerar för att återställa ordningen på aktuella tomter. Kommunen har kontakter med Kronofogden i ärendet. Ett möte mellan Ellert Hansson och kommunen har ägt rum den 17 januari varvid överenskommelse gjordes om att nedanstående åtgärder skulle vidtas före den 13 februari Förspikning av fönster på byggnaderna. Detta har gjorts Arbetena med renovering av husen samt byggande av grunderna skulle påbörjas om vädret så tillät. Inget har påbörjats. Extra inbetalningar utöver den betalningsplan som Hansson gjort upp med Kronofogden och Intrum Justitia skulle göras. F.d. Stinsbostaden och byggloven skulle slutregleras kronor har inbetalats. Ej fullgjort. Hansson skulle komma till nytt möte med kommunen den 13 februari kl Han kom ej. Ekonomiskt läge F.d. S-huset (röda huset) är betalt Avseende f.d. Stinsbostaden (gula huset) är kr betalt. Kvarvarande skuld är kr Tomter och bygglov är betalt med kr. Kvarvarande skuld är kr. Vid mötet den 17 januari klargjordes att om ovanstående åtaganden ej fullgjordes enligt överenskommelsen skulle förslag lämnas till kommunstyrelsen med innebörden att tomtköpen hävdes och att kommunen skulle begära att kronofogden avhyste honom från tomterna.

17 KS 85 forts att häva köpet av tomterna Bosebygd 1:486 och Bosebygd 1:487 då betalning av tomterna ej fullgjorts i rätt tid. Ellert Hansson kan ej få lagfart då kontraktet är mer än 6 månader gammal och full betalning ej är erlagd. et skall meddelas inskrivningsmyndigheten, att hos kronofogdemyndigheten begära avhysning av byggnader, trailer, lastbilar, maskiner och byggmaterial från fastigheterna Bosebygd 1:486 och Bosebygd 1:487 samt intilliggande tomt Bosebygd 1:485, att anvisa kronofogdemyndigheten tillfällig uppställningsplats för byggnaderna på Bråaredstippen, dock längst under 6 månader, att fullfölja indrivningen av kvarvarande skuld för gula huset, kr, och att fullfölja indrivningen av kvarvarande skuld för byggloven, kr. beslutar enligt ovanstående förslag. Allmänna utskottet Sakkunnig i teknisk verksamhet Johan Laurila rapportera om vilka kontakter som tagits med Kronofogden och jurist i frågan. Allmänna utskottet beslutar att uppdra åt Johan Laurila att arbeta vidare med frågan och att återuppta ärendet till behandling på allmänna utskottets sammanträde i april. Allmänna utskottet Johan Laurila informerar om de kontakter han haft i ärendet. Det framgår att Ellert Hansson inte fullgjort sina betalningar när det gäller tomtköpen.

18 KS 85 forts Allmänna utskottet beslutar att Johan Laurila skall arbeta vidare med frågan och lämna rapport på allmänna utskottets sammanträde i maj. Allmänna utskottet Johan Laurila rapporterar att Ellert Hansson fullgjort betalningen avseende husen. Ellert Hanssons ombud har meddelat att Ellert Hansson har hittat en lösning för att betala sina skulder, men någon betalning för tomterna har ännu inte kommit in. Allmänna utskottet beslutar att uppdra åt Johan Laurila att, om betalning inte kommer in de närmaste dagarna, gå vidare i ärendet och häva köpet av tomterna Vid dagens sammanträde föredras ärendet av sakkunnig i teknisk verksamhet Johan Laurila, som redovisar en överenskommelse mellan Mullsjö kommun och Ellert Hansson. Överenskommelsen är undertecknad av kommunens ombud och Ellert Hansson och innebär i korthet att resterande skuld avseende tomterna ska betalas i tre steg med första inbetalning den 12 maj och sista inbetalning den 31 juli. Om denna överenskommelse inte följs så gäller kommunstyrelsens beslut från sammanträde Yrkande Douglas Öberg yrkar med instämmande av Anders Önsten (kd) och Mikael Johansson (v) att kommunstyrelsen godkänner föreliggande överenskommelse. Joachim Werich (m) yrkar på återremiss för fortsatt utredning av ärendet. Ordföranden ställer först proposition på återremissyrkandet och finner att kommunstyrelsen avslår detta.

19 KS 85 forts Därefter återstår Douglas Öbergs m.fl. yrkande, vilket kommunstyrelsen bifaller. har således beslutat att godkänna föreliggande överenskommelse mellan Mullsjö kommun och Ellert Hansson, att uppdra åt Johan Laurila att informera grannarna om detta samt att rapport i ärendet skall lämnas på kommunstyrelsens sammanträde i juni. Reservation Mot beslutet reserverar sig Joachim Werich (m) och Stefan Lindkvist (mf).

20 KS 86 Dnr 2006/1109 Delges KS pres Kommunchef Månadsrapporter Månadsrapporter från utskottens verksamheter redovisas. Lars Samuelsson (m) påtalar att arbetet med att utveckla månadsrapporterna måste fortsätta då det bl.a. saknas förslag till åtgärder vid prognos på överskridande av budget. Yrkande Birger Svensson (kd) yrkar att kommunstyrelsens presidium och kommunchefen får i uppdrag att utveckla månadsrapporterna. beslutar att kommunstyrelsens presidium och kommunchefen får i uppdrag att utveckla månadsrapporterna och att rapport skall lämnas på kommunstyrelsens sammanträde i augusti.

21 KS 87 Statusrapport för pågående ärenden i kommunstyrelsen En statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen per har tagits fram. beslutar att lägga rapporten till handlingarna.

22 KS 88 Dnr 2006/1192 Budgetuppföljning prognos för Mullsjö kommun per Ekonomichefen har upprättat en budgetprognos per Prognosen pekar på ett helårsutfall på minus 206 kkr. Delårsbokslut per kommer att tas fram till kommunstyrelsens sammanträde i juni. Allmänna utskottets förslag att med godkännande lägga den ekonomiska prognosen till handlingarna. beslutar enligt allmänna utskottets förslag

23 KS 90 Dnr 2006/1060 Delges Enhetschefer KS Drogförebyggande program för Mullsjö kommun Föreligger förslag till drogförebyggande program för Mullsjö kommun Enligt omvårdnadsutskottets beslut , 5, har förslaget sänts ut på remiss till nedanstående: Folkhälsoavdelningen på landstinget, Polisen, Primärvården, Företagargruppen i Mullsjö, Idrottsalliansen i Mullsjö, de politiska partierna, Smålandsidrotten, SISU Västra Götaland, NTF, Vägverket, Länsstyrelsens sociala avdelning, AN-gruppen. Dessutom har förslaget varit tillgängligt på Mullsjö kommuns hemsida och i en artikel i Jönköpings Posten har kommuninvånarna uppmanats att tycka till om programmet. Vid dagens sammanträde redogör folkhälsosamordnare Jenny Olausson för de remissvar som inkommit. Omvårdnadsutskottets förslag Omvårdnadsutskottet beslutar att, efter inarbetande av de remissvar utskottet beslutar ta i beaktande, föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att anta föreliggande förslag till Drogförebyggande program för Mullsjö kommun Vid dagens sammanträde redogör folkhälsosamordnare Jenny Olausson för förslaget och besvarar ledamöternas frågor. beslutar att återremittera ärendet för att ge möjlighet för utskotten att behandla frågan och prissätta de föreslagna åtgärderna.

24 KS 90 forts Allmänna utskottet Vid dagens sammanträde diskuteras främst de ansvarsområden som angetts som kommunstyrelsens ansvar, men där ej något specifikt utskott angetts. Det konstateras att det är svårt för utskotten att fatta några beslut i ärendet utan att efterhöra berörda tjänstemäns uppfattningar. Allmänna utskottets förslag Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att Drogförebyggande programmet skickas på remiss till enhetscheferna för yttrande över de ansvarsområden som berör deras respektive verksamhet. beslutar att Drogförebyggande programmet skickas på remiss till enhetscheferna för yttrande och prissättning avde ansvarsområden som berör deras respektive verksamhet och att ärendet skall rapporteras på kommunstyrelsens sammanträde i juni.

25 KS 91 Dnr 2006/1116 Delges Länsstyrelsen Begäran om synpunkter gällande utökat planeringsunderlag för stora vindkraftsanläggningar Länsstyrelserna har fått regeringens uppdrag att ta fram kompletterande och utökat planeringsunderlag för stora vindkraftsanläggningar. Länsstyrelsen i Jönköpings län har därför kommit in med skrivelse, daterad , där de önskar kommunens syn på stora vindkraftsanläggningar inom de områden i kommunen som av länsstyrelsen på bifogad karta har redovisats som områden med goda vindförutsättningar. Länsstyrelsen önskar kommunens svar senast 28 april. Allmänna utskottet beslutar att ställa sig positiva till vindkraftsanläggningar inom de områden i kommunen som av länsstyrelsen på bifogad karta har redovisats som områden med goda vindförutsättningar, och att uppdra åt kommunchefen att till kommunstyrelsens sammanträde utreda vad som menas med stora kraftverk Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar kommunchefen att det framgår av Länsstyrelsens skrivelse att stora vindkraftverk är anläggningar med mer än 10 MW installerad effekt. Eftersom ärendet berör både Mullsjö och Habo kommuner enas kommunstyrelsen om att gemensamt yttrande bör lämnas in till Länsstyrelsen och att miljökontoret bör få i uppdrag att upprätta detta. beslutar att uppdra åt kommunchef Tage Dalteg och miljöchef Catarina Kristensson att upprätta ett yttrande och sända in det till länsstyrelsen.

26 KS 91 forts Allmänna utskottet Vid dagens sammanträde föreligger förslag till yttrande som upprättats av miljöchef Catarina Kristensson. Kommunchef Tage Dalteg informerar om att Länsstyrelsen beviljat utökad tid för yttrande till den 15 maj. Allmänna utskottets förslag Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att anta föreliggande förslag till yttrande som sitt eget och sända in det till Länsstyrelsen. beslutar enligt allmänna utskottets förslag.

27 KS 92 Dnr 2006/1176 Delges Lars Ahlgren Parkeringsövervakning i Mullsjö I Mullsjö finns problem med att bilar står parkerade hela dagar på parkeringsrutor som är reserverade för 2-timmarsparkering. En lösning är att införa någon form av parkeringsövervakning. För att bli behörig parkeringsvakt fordras en grundutbildning på 18 dagar samt en vidareutbildning på 4 dagar. Detta har inte Mullsjö kommun behov av. Utredningsingenjör Lars Ahlgren föredrar ärendet på tekniska utskottets sammanträdet och föreslår att ett avtal om köp av tjänst för parkeringsövervakning tecknas med Jönköpings kommun på försök under 6 månader. Övervakningen ska gälla hela kommunen och ske på överenskomna dagar, exempelvis 1-2 förmiddagar per vecka. Det underlättar för kommunen dels när fordon står för länge parkerade på parkeringsplatser och dels när skrotbilar är uppställda. Parkeringsboten föreslås till 300 kr, vilket anses normalt när man har fri parkering. Viss del av boten tillfaller Vägverket som administrerar inbetalningen. Kostnaden för tjänsten bedöms till kr, exklusive boten, under försöksperioden. Kostnaden delas lika mellan enheten Teknisk Service och Fastighetsenheten. Tekniska utskottets förslag Tekniska utskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att Mullsjö kommun köper tjänsten parkeringsövervakning av Jönköpings kommun på försök under 6 månader. Yrkande Under kommunstyrelsens överläggning i ärendet yrkar Joachim Werich (m) med instämmande av Kent Oskarson (s) avslag på tekniska utskottets förslag. Efter verkställda propositioner på tekniska utskottets förslag och på Joachim Werich m.fl. yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen avslår tekniska utskottets förslag.

28 KS 92 fort beslutar att avslå tekniska utskottets förslag om parkeringsövervakning på försök under 6 månader.

29 KS 93 Dnr 2006/1015 KF Svar på motion om ny plan för trafiksäkerhetshöjande åtgärder inom Mullsjö kommun Anja Berglund (s) har kommit in med en motion om trafiksäkerheten i Mullsjö kommun. I motionen föreslås att förslag till en ny plan för trafiksäkerhetshöjande åtgärder inom Mullsjö kommun tas fram Kommunfullmäktige beslutade att motionen får ställas och att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Tekniska utskottet Tekniska utskottet beslutar att uppdra åt enhetschefen för teknisk service, Anders Kronmarker att utarbeta ett förslag till svar på motionen. Tekniska utskottet Vid dagens sammanträde har Anders Kronmarker kommit in med förslag till svar på motionen. Han framhåller att mycket av det som finns i tidigare plan för Trafiksäkerhetshöjande åtgärder från 2001 har åtgärdats och lämnar följande förslag till svar på motionen: att en revidering/komplettering görs av befintlig plan Detta arbete kan utföras av utredningsingenjör Lars Ahlgren som arbetar med trafikfrågor inom kommun. Kostnaden uppskattas till kronor, vilket inte finns i driftbudget, varför medel måste tas fram för genomförandet.

30 KS 93 forts Ordföranden Lars Samuelsson (m) förklarar att kommunstyrelsen vid dagens sammanträde inte tar ställning till finansieringen. s förslag beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att en revidering/komplettering skall göras av befintlig plan för trafiksäkerhetshöjande åtgärder.

31 KS 94 Dnr 2005/1147 Delges Jönköpings kommun Sakkunnig i social verksamhet Marianne Hakeberg Avtal, länssamordnare i sociala frågor Socialcheferna i länet har tidigare påtalat vikten av att det betydelsefulla arbete som tidigare i kommunförbundets regi utfördes av Karin Westling, måste fortsätta i någon form när kommunförbundet upphörde den 1 juli Eftersom det nya regionförbundet valde att inom sin organisation inte bevaka motsvarande frågor, föreslog socialcheferna följande lösning. Karin Westling anställs av Jönköpings kommun och tjänsten finansieras med lika delar av länets kommuner. Anställningen gäller för tiden 1 juli juli beslutade , 125, att Mullsjö kommun skulle vara medfinansiär till Karin Westlings tjänst. Avtalet upphör och omvårdnadsutskottet beslutade , 48, att ta upp ärendet vid nästa sammanträde. Till dagens sammanträde föreligger förslag till förlängning av avtalet till Omvårdnadsutskottets förslag Omvårdnadsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att förlänga avtalet om medfinansiering av Karin Westlings tjänst till Yrkande Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Henrik Jansson (m) avslag på omvårdnadsutskottets förslag. Mikael Johansson (v) yrkar att kommunchefen får i uppdrag att tillskriva Regionförbundet om att detta är en fråga som Regionförbundet ska ta ansvar för. Efter verkställda propositioner på omvårdnadsutskottets förslag och på Henrik Janssons yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen bifallit Henrik Janssons avslagsyrkande.

32 KS 94 forts Votering Votering begärs. Ordföranden läser upp följande voteringsproposition: Den som bifaller omvårdnadsutskottets förslag röstar ja och den som bifaller Henrik Janssons yrkande röstar nej. Vinner nej har kommunstyrelsen beslutat bifalla Henrik Janssons avslagsyrkande. Voteringen utfaller, med 9 ja-röster, 4 nej-röster och en som avstår från att rösta, enligt till protokollet fogad voteringslista. Ordföranden ställer därefter proposition på Mikael Johanssons tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen bifaller detta. har således beslutat att förlänga avtalet om medfinansiering av Karin Westlings tjänst till , att kommunchefen får i uppdrag att tillskriva Regionförbundet om att detta är en fråga som Regionförbundet ska ta ansvar för.

33 KS 95 Dnr 2006/1081 Delges Jan-Olof Larsson Personalavd. Nämndsekr. Avsägelse från politiska uppdrag Jan-Olof Larsson (m) avsäger sig i skrivelse, , samtliga politiska uppdrag i Mullsjö kommun. Av dessa uppdrag har kommunstyrelsen beslutat om följande: Ledamot i kommunstyrelsens tekniska utskottet Ledamot i kommunstyrelsens omvårdnadsutskott Ersättare i kommunstyrelsens barn- och utbildningsutskott beslutar att entlediga Jan-Olof Larsson från ovanstående uppdrag.

34 KS 96 Dnr 2006/1081 Delges Joachim Werich Personalavd. Nämndsekr Val av ny ledamot i tekniska utskottet efter Jan-Olof Larsson (m) Jan-Olof Larsson (m) har avsagt sig och entledigats från uppdraget som ledamot i tekniska utskottet. Henrik Jansson (m) föreslår att Joachim Werich (m) väljs som ny ledamot i tekniska utskottet. beslutar att, för återstående tid av innevarande mandatperiod, välja Joachim Werich (m) till ny ledamot i tekniska utskottet.

35 KS 97 Dnr 2005/1222 Delges Peter Törnqvist KSAU Johan Laurila Planfri korsning framtagning av detaljplan, MKB och arbetsplan En sammanställning av kostnader för planskild korsning Strandvägen- Järnvägen har tagits fram. Framtagning av detaljplan, MKB och arbetsplan för planfri korsning Järnvägsgatan Sjöleden, ska göras. Kostnaden för detta beräknas till kronor, vilken delas mellan Banverket, Vägverket och kommunen. I investeringsbudget för 2006 finns kronor anvisade för arbetet med planfri korsning. Ett förslag på orderbekräftelse till WSP Samhällsbyggnad har tagits fram. Allmänna utskottet beslutar att ställa sig bakom att projektet genomförs samt föreslår kommunstyrelsen besluta att de kronor som finns anvisade i budget för planfri korsning 2006 får användas till framtagning av detaljplan, MKB och arbetsplan för planfri korsning enligt ovan och att fram till dess projektet startar ansvarar allmänna utskottet för ärendets politiska behandling. Yrkanden Stefan Lindkvist (mf) yrkar avslag på allmänna utskottets förslag. Mikael Johansson (v) och Erik Hartelius (c) yrkar bifall till allmänna utskottets förslag. Efter verkställda propositioner på Stefan Lindkvists yrkande och på allmänna utskottets förslag finner ordföranden att kommunstyrelsen bifaller allmänna utskottets förslag.

36 KS 97 forts Votering Votering begärs Ordföranden läser upp följande voteringsproposition: Den som bifaller allmänna utskottets förslag röstar ja och den som bifaller Stefan Lindkvists yrkande röstar nej. Vinner nej har kommunstyrelsen beslutat avslå allmänna utskottets förslag. Voteringen utfaller med 14 ja- och 1 nejröst, på sätt som framgår av till protokollet fogad voteringslista. beslutade , 73 enligt nedan att de kronor som finns anvisade i budget för planfri korsning 2006 får användas till framtagning av detaljplan, MBK och arbetsplan för planfri korsning enligt ovan och att fram till dess projektet startar ansvarar allmänna utskottet för ärendets politiska behandling Det har konstaterats att ovanstående beslut av MBK" är felaktigt och rättas därmed till MKB, vilket är förkortning för Miljökonsekvensbeskrivning. har således beslutat att de kronor som finns anvisade i budget för planfri korsning 2006 får användas till framtagning av detaljplan, MKB och arbetsplan för planfri korsning enligt ovan och att fram till dess projektet startar ansvarar allmänna utskottet för ärendets politiska behandling

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen 397 lats och tid ande Kommunfullmäktiges sessionssal kl. 14.00-19.10 (inkl. sammanträde med Stiftelsen Olof Krons donation) Anja Berglund (s), ordf. Lars Samuelsson (m) Birger Svensson (kd) Lars Eriksson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-10-09 271 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 20.00 Beslutande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Bertil Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen 2006-09-13 246 lats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal kl. 14.00-17.45 ande Anja Berglund (s), ordf. Lars Samuelsson (m) Birger Svensson (kd) Lars Eriksson (kd) Leif Filipsson (c) ers. för Erik Hartelius

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen 2006-02-15 28 lats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal kl. 14.00-16.10 ande Anja Berglund (s), ordf. Birger Svensson (kd) Lars Samuelsson (m) Lars Eriksson (kd) ej tgj. 27 Erik Hartelius (c) Henrik

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 15 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunchefens

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 Innehåll 52 Godkännande av ärendelista... 82 53 Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 80 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 16.00-16.25 Beslutande Linda Danielsson (S), ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Valberedningen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Valberedningen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Valberedningen Sammanträdesdag 2015-05-18 Innehåll 7 Mötets öppnande och godkännande av dagordningen... 10 8 Val av 3 ledamöter till fullmäktigeberedning för beredning av revisorernas revisionberättelse

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2012-02-28 18 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-20.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Magnus Wetterqvist, barn- och utbildningschef 18.30 19.05 Tage Dalteg, kommunchef

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 50 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.35 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Utses att justera Annika Malmer, miljöchef Ulrika Larsson, miljöstrateg Jan Österberg,

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-18.50 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Lars Kyrkeryd (m) och Linda Danielsson

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-04-25 37 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-22.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef Utses att justera Justeringens plats och tid Erik Hartelius

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök på Kronängskolan... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Lägesbeskrivning per programområde... 6 5 Statusrapport för tekniska utskottets pågående

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen 232 Plats och tid Mullsjö Folkhögskola, Grundtvigsalen kl. 14.00-17.10 ande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson (s) Jan Kinell (mf) ers. för Stefan Lindkvist (mf) Mikael Lundqvist (mf) Johnny Nilsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2013-02-26 7 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-20.45 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Ulf Fransson, sekreterare i regionbildningskommittén, 19.00-20.10 David Svenn

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2012-06-19 96 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Jan Österberg t.f. kommunchef och sekreterare Utses att justera Jan-Olof Larsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-11-06 278 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-22.50 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Anna Zetterberg (kd)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsen 2007-09-26 266 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal kl. 14.00-16.45 ande Stefan Lindkvist (mf) ordf. Magnus Fridström (m) ers. för Eva Nilsson (m) Gun Nilsson (c) ers. för Joachim Stenberg (mf)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 13 Godkännande av ärendelista 17 14 Anmälan av delegationsbeslut 18 15 Anmälan av utskottsprotokoll 19 16 Delgivningar 20 17 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden 21 18 Anpassad

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 49 39 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 50 40 Delgivningar... 51 41 Sjukfrånvarostatistik... 52 42 Statistik inom personalområdet... 53

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-02-11 Innehåll 14 Föregående mötes protokoll... 16 15 Tillkommande/utgående ärenden... 17 16 Anmälan av delegationsbeslut... 18 17 Anmälan av utskottsprotokoll... 19 18 Revisionsrapport gällande granskning

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-08-24 Innehåll 48 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 59 49 Delgivningar... 60 50 Statusrapport... 61 51 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved Sammanträdesdatum 1(6) Plats och sammanträdestid Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl 17.30. Beslutare Se sida 2 Övriga deltagare Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-02-26 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 26 24 Redovisning av delegationsbeslut... 27 25 Delgivningar...

Läs mer