Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08.00 12.50"

Transkript

1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Åsa Olsson, sekreterare Håkan von Dolwitz, klimat- och energirådgivare 124 Robin Sjöström, fysisk planerare, Birgitta Kyrö Mattsson, arkitekt Torgny Grahl, byggnadsingenjör, Roger Kämäräinen, bygglovsarkitekt, Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Britt Wall (S) Kommunhuset, , kl Åsa Olsson Ulla Christensson Ljunglide (M) Britt Wall (S) Eva Abrahamsson (M) 128 BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Klagotid Överklagande enligt Kommunallag: Överklagande enligt Förvaltningslag: 3 veckor från den dag part får del av beslutet. Förvaringsplats för protokollet Miljö- och byggkontoret Underskrift Åsa Olsson 26 (beslutsprotokoll).doc Sida: 1(25)

2 MBNau 120 Information om tillbyggnad av kommunhuset, Sotenäs kommun Projektledaren för ombyggnad av kommunhuset, Folke Göransson, informerade om den tilltänkta om- och tillbyggnaden för kommunhuset. Ärendet behöver beredas ytterligare innan beslut kan ges gällande bygglov respektive marklov för olika delar i projektet. Tidsplanen för den totala ombyggnaden och färdigställande är satt till noterar informationen. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 2(25)

3 MBNau 121 KA 2011/153 Yttrande om medborgarförslag om ny postort Väjern Ett medborgarförslag om ny postort Väjern har inkommit till kommunfullmäktige. Motiveringen från medborgaren är bl.a. att nuvarande postadress (Kungshamn) är missvisande och att det är kulturhistoriskt värdefullt att behålla ortnamn i postadresser. En remiss från kommunstyrelsen har inkommit till Miljö- och byggnämnden. Kommunfullmäktiges beslut s beslut ser positivt på motivering från förslagsställaren och beslutar att skicka ärendet vidare till Posten för beslut. Skickas till Posten Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 3(25)

4 MBNau 122 KA 2010/796 Remiss från kommunstyrelsen - förslag till gatunamn norra delen av Bovallstrand En ny detaljplan för området Heljeröd 1:8 i den norra delen av Bovallstrand, ger möjligheter till nybyggnation vid en ny gata som ansluter till Dinglevägen. Gatan är tänkt att i framtiden förlängas upp mot ett område som kallas Stenbacken. Utbildningsnämnden anser att namnet stenbacken är otydligt och kan blandas ihop med ett geografiskt område vilket kan göra det svårt för ambulans och taxi att hitta, samt föreslår att namn bör innehålla gata och väg för att påvisa vilken dignitet området har. Miljö- och byggnämnden menar att användandet av backe istället för gata eller väg förekommit tidigare och att det är ett sätt att nå viss lokaliserande Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till miljö- och byggnämnden för ytterligare beredning. Beredningsunderlag Handläggarens tjänsteutlåtanden Utbildningsnämnden protokoll Kommunstyrelsens s protokoll Kommunstyrelsens protokoll beslut beslutar att överlämna ärendet till utbildningsnämnden för vidare beredning och beslut. Beslutet skickas till Utbildningsnämnden Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 4(25)

5 MBNau 123 Campingstrategi Miljö- och byggkontoret arbetar med att ta fram ett förslag på en campingstrategi för Sotenäs Kommun. Miljö- och byggchefen Bo Hallgren informerade kort om uppdragets bakgrund, syfte och mål. Kommunen har träffat samtliga camping ägare i kommunen och informerat om den strategi som ska tas fram. I strategin kommer hänsyn att tas till t.ex. strandskydd, reservat/bestämmelser detaljplan/planbestämmelser, fastighetsskatt, bygglov eller inte samt Översiktsplanen -10. s beslut ger förvaltningschefen i uppdrag att till ets möte , ha tagit fram en campingstrategi. Fram till dess vill et löpande hållas informerad om hur arbetet går. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 5(25)

6 MBNau 124 Nätansluten solcellsanläggning på kommunhusets tak Delar av kommunhusets tak kan vara lämpligt för placering av en solcellsanläggning. Solcellerna omvandlar en del av solljuset till likström, som i en så kallad växelriktare omvandlas till växelström med samma spänning och frekvens som i elnätet. En anläggning med toppeffekten 12 kw skulle kunna omfatta ca 100 m² solceller på ett avsnitt av taket åt sydväst samt en växelriktare placerad i ett teknikrum. För anslutningen till elnätet behövs även elmätaren bytas. Solcellerna genererar el under årets alla dagar så snart de är solbelysta. Anläggningen bedöms producera ca kwh per år. Investeringen uppgår till ca kr inklusive mervärdesskatt. Ca hälften avser själva solcellerna. Solceller har mycket lång livslängd. Det finns anläggningar i Sverige där solcellerna varit i drift sedan mitten av åttiotalet. Växelriktaren som kostar ca kr har dock en livslängd på ca 15 år. Statligt stöd för solcellsanläggningar som anslutits till elnätet före årsskiftet betalas ut med 60 % av stödberättigade kostnader (projektering, material inklusive elmätare samt arbetskostnader). Ansökan görs hos Länsstyrelsen. Ett eventuellt projekt skulle kunna vara en del av energieffektiviseringsstrategin som håller på att tas där Miljö- och byggkontoret har en samordnande funktion. Strategin är dock färdig först i augusti vilket sannolikt är för sent för att stödet ska kunna utnyttjas. Ett eventuellt beslut om solceller bör därför tas tidigare. Den preliminära lönsamhetsbedömningen visar på en direktavkastning (kostnadsminskning/investering) på 4,67 %. s beslutsprotokoll s beslut beslutar att ge energi- och klimatrådgivaren i uppdrag att göra en skrivelse till kommunstyrelsen med denna information samt bifoga kostnadskalkyl. Skickas till Kommunstyrelsen Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 6(25)

7 MBNau 125 Dnr MBN Bua 1:26 strandskyddsdispens för nybyggnad av brygga 2 båtplatser Ägaren till fastigheten Bua 1:67 har inkommit med en ansökan om strandskyddsdispens för att bygga en brygga för två båtplatser på fastigheten Bua 1:26 i Sotenäs kommun. Fastigheten Bua 1:26 ägs av Sotenäs kommun. På fastigheten finns idag en mindre brygga med fyra båtplatser och två mindre sjöbodar. Dessa tillhör de fyra fastigheterna Bua 1:57-1:60 som byggdes kring mitten på 70-talet. Den befintliga bryggan och sjöbodarna bedöms ha funnits på platsen så länge att den är laglig trots att dispens saknas. På platsen har det tidigare bedrivits stenbrytning, det finns fortfarande rester kvar av denna verksamhet. Det är möjligt att köra med bil fram till befintlig brygga där Bua 1:26 slutar och Bua 1:15 börjar. Därefter blir stenskravlet allt grövre och terrängen allt mer svårframkomlig. För den som är klättervillig är det möjligt att ta sig till tullboden. Det finns en stor potential att skapa en bättre gångväg mellan tullboden och det aktuella området. Grannfastigheten, Bua 1:52, har sök om att få bygga en brygga men tre båtplatser på samma plats. Broby Granit AB har även uttryckt intresse av att skeppa ut sten något väster om den aktuella platsen. Inom strandskyddsområden får det inte uppföras anläggningar som hindrar eller avhåller allmänheten från att beträda ett område där den annars skulle ha fått färdas fritt eller som väsentligen försämrar livsvillkoren för djur- och växtarter. Om det finns särskilda skäl får miljö och byggnämnden medge dispens från bestämmelserna. Dispens får endast ges om det är förenligt med förbudets syfte, som är att trygga förutsättningarna för allmänhetens friluftsliv och att bevara goda livsvillkor på land och i vatten för djur- och växtlivet (7 kap 16 & 26 miljöbalken). Platsen omfattas även av: Riksintresse för friluftsliv, särskilda hushållningsbestämmelser enligt 4 kap 1-3 miljöbalken. Miljöutredarens tjänsteutlåtande s beslut återremitterar ärendet till miljöutredaren för komplettering med försök till samordning av båtplatserna i området. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 7(25)

8 MBNau 126 Information om pågående planärenden, Sandön 1:10 Smögen samt Ellene 1:381 (Syfabriken) Hunnebostrand Robin Sjöström, fysisk planerare, redogjorde muntligt för et för de pågående planärendena, Sandön 1:10 samt Ellene 1:381 (Syfabriken) Hunnebostrand. noterar informationen. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 8(25)

9 MBNau 127 Dnr MBN Askums-Anneröd 1:17 m.fl. godkännande av utställningsutlåtande Detaljplanen för rubricerat område har varit utställd under tiden 22:e mars 18:e april Med anledning av samrådet har åtta yttranden inkommit. Detaljplaneringens syfte är skapa möjlighet för en bostadsutbyggnad inom fastigheten Askums-Anneröd 1:17, mindre delar kommunens fastighet Hunnebo 1:647, Ellene 1:383 och Bratteby 1:22 samt mindre del av Bratteby 1:4. Förslaget möjliggör ca 40 bostäder där exploateringen föreslås delas upp i tre delområden med olika bebyggelse slänthus, villor och gruppbyggda radhus/parhus/kedjehus. Detaljplanen arbetas fram med s.k. normalt planförfarande. Tidigare beslut Kommunstyrelsen (KS) , kommunstyrelsen beslutar att medge positivt planbesked. Miljö- och byggnämnden (MBN) , miljö- och byggnämnden beslutar att ärendet ska vara ett av de pågående ärenden som kontoret ska arbeta med. (MBNau) , miljö- och byggnämndens beslutar att godkänna program till detaljplan daterad och att programsamråd ska genomföras. Arbetsutskottet godkänner även behovsbedömningen daterad (obs! felaktig datering, rätt datum på behovsbedömningen är ) och beslutar att samråda denna med Länsstyrelsen. MBN , miljö- och byggnämnden beslutar att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan i enlighet med behovsbedömning daterad Miljö- och byggnämnden godkänner programsamrådsredogörelsen daterad och att samrådshandlingar upprättas utifrån kommentarerna i denna. Ett fotomontage ska tas fram och bifogas planhandlingarna. Det är önskvärt att området upplåtes för åretruntboende. MBNau , miljö- och byggnämndens beslutar att godkänna samrådshandligar daterad och att samråd enligt PBL 5:20 ska genomföras med dessa handlingar som grund. MBNau , miljö- och byggnämndens beslutar att godkänna samrådsredogörelsen daterad och låter kommentarerna i denna ligga till grund för upprättande av utställningshandlingar. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 9(25)

10 forts. MBNau 127 MBNau , miljö- och byggnämndens beslutar att ställa ut planförslaget i enlighet med PBL 5:23 samt uppdrar åt arkitekt/fysisk planerare att innan dess, godkänna justeringar av planhandlingen med: - Uppdaterad grundkarta samt fastighetsförteckning, - Fotomontage samt ritning på inglasat uterum inkluderas i planbeskrivningen eller illustreras på illustrationskarta. Utställning Utställning av detaljplan för Askums-Anneröd 1:17 m.fl. daterade har genomförts i enlighet med 5 kap 23 plan- och bygglagen. Detaljplanearbetet startade före 2:a maj 2011 och arbetas därför fram enligt den tidigare plan- och bygglagen vilken gällde fram till ovanstående datum. Med anledning av samrådet har åtta yttranden inkommit. Utifrån dessa har ett utställningsutlåtande daterat arbetats fram. Förslag till åtgärder och fortsatt arbete Med bakgrund av inkomna yttrande ska antagandehandlingarna kompletteras med: En beskrivning om möjlighet att anlägga uteplatser åt flera väderstreck i mindre bullerpåverkade miljöer ska infogas i planbeskrivningen. Prickmark på E-området i norr övergår till gatumark. Genomförandebeskrivningen kompletteras med en beskrivning av förfarandet samt hur ansvar för marksaneringen regleras. VA-utredningen ska antingen kvarstå i sitt nuvarande utförande och avloppsnätet byggas ut i linje med detta, alternativt revideras i linje med exploatörens önskemål men fortfarande tillåta att suterrängvåning. VAlösningen ska oavsett stämmas av och godkännas av tekniska avdelningen. Planbestämmelse ska revideras/tillkomma för att möta förändringarna i den reviderade VA-utredningen där suterrängvåning fortsatt ska vara möjlig. Gränsen för området markerat med a 1 ska tas bort och bestämmelsen ska gälla för hela planområdet. Miljö- och byggkontoret är av uppfattningen att föreslagna ändringar av planen är av sådan art att det inte krävs en ny utställning. Revidering av nuvarande VA-utredning kräver dock att underhandssamråd förs med tekniska avdelningen. Fysisk planerares tjänsteutlåtande Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 10(25)

11 forts. MBNau 127 s beslut godkänner utställningsutlåtande daterat samt beslutar om att antagandehandlingar ska upprättas i enlighet med angivna förslag till åtgärder och fortsatt arbete. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 11(25)

12 MBNau 128 Dnr MBN Hasselön 1:70, Sälebådsvägen 16 Smögen rivningsbeslut För fastigheten gäller detaljplan Miljö- och byggnämnden beslutade 22 oktober bevilja ändring av bygglov för tillbyggnad av bostadshus. Beslutet överklagades till Länsstyrelsen av grannarna Hasselön 1:134 och 1:135. Länsstyrelsen upphävde beslut. Länsstyrelsen bedömer att befintlig byggnad avviker från detaljplanen vad gäller byggnadshöjd och antal våningar samt att tillbyggnaden avviker från detaljplanen vad gäller placering, största tillåtna byggnadsarea och avstånd till gräns mot granntomt. Sammantaget är dessa avvikelser av den omfattningen att de inte kan anses som mindre avvikelser från detaljplanen som kan godtas enligt 8 kap 11 PBL. Länsstyrelsens beslut har av sökanden inte överklagats till Förvaltningsrätten. Ärendet togs upp vid Miljö- och byggnadsnämndens möte men återremitterades till kontoret för vidare utredning. Ursprungligt bygglov med beslut , reviderat gäller. Miljö- och byggnadsnämnden förelade ägaren Hasselön 1:70 att riva garage samt del av balkong mot öster så att tillbyggnaden överensstämmer med beslut från Rivningen skall vara åtgärdad senast Miljö- och byggnadsnämndens tjänsteman har besiktigat fastigheten och konstaterat att byggnadsarbete pågår och att åtgärderna förefaller vara i överensstämmelse med bygglov från Arkitektens tjänsteutlåtande Jäv Britt Wall (S) anmäler intressejäv och lämnar lokalen och deltar därför inte i beslutet. s beslut delegerar till arkitekten att avsluta ärendet. Vid begäran av slutbevis redovisar kvalitetsansvarig att bygglovet följts, varvid inga ytterligare åtgärder behöver vidtas. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 12(25)

13 forts. MBNau 128 För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 13(25)

14 MBNau 129 Dnr MBN Hunnebo 1:253, Södra Strandgatan 24 ändrad användning från förråd till servering Ansökan avser användningen av befintlig bod/förråd för servering i anslutning till Olgas. Enligt detaljplan från är området avsett för hamnändamål. Sökande fick bygglov för hamnförråd, där en mindre del var avsedd att användas till personalutrymmen för intilliggande verksamhet (Olgas). Förslaget var förenligt med detaljplanen, som föreskriver byggnader för hamnändamål. Användning av byggnaden för servering är inte förenligt med detaljplanen. Ärendet som var uppe på s sammanträde , återremitterades till kontoret, för att höra grannar, Räddningstjänst samt miljö- och hälsoskyddsmyndighet. Räddningstjänst har ingen erinran men framför att vid ändring av verksamheten Boverkets regelsamling för byggande (BBR) 5:5 Skydd mot brandspridning inom brandcell, samt 5:7 Skydd mot brandspridning mellan byggnader särskilt skall beaktas. Miljö-och hälsoskyddsinspektören har ingen erinran mot verksamheten men påpekar att registrering av ny livsmedelsverksamhet ska göras innan servering påbörjas. Av berörda grannar har hyresgästen Hunnebostrands Bildarkiv i kommunens fastighet Hunnebo 1:647 motsatt sig förslaget eftersom man bedömer att verksamheten kan öka brandrisken, buller- och störningar. Man menar också att man inte bör medge bygglov i strid med gällande detaljplan under pågående planarbete. Hyresgästen Hunnebo 1: 647, har inte hittills gått att nå. Hyresgästen Hunnebo 1:647, har ingen erinran. Grannen Hunnebo 1:696 motsätter sig också bygglov då man befarar att verksamheten kan innebära brandfara samt olägenheter som buller, onyktra personer som stör samt ev buller från kylanläggning. Grannen Hunnebo 1:65 har ingen erinran. Miljö- och byggnämnden beslutade att starta ett planarbete för Hunnebostrands samhälle. Boden/förrådet är beläget inom det område som är utpekat för planarbetet. Enligt Plan- och bygglagen kap 8 23 har därmed möjlighet att förklara ansökan om bygglov vilande i avvaktan på att planarbetet avslutats. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 14(25)

15 forts. MBNau 129 Arkitektens tjänsteutlåtande s beslutsprotokoll Arkitektens tjänsteutlåtande s beslut beslutar att delegera till arkitekten att bevilja bygglov. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 15(25)

16 MBNau 130 Dnr MBN Gravarne 3:1, rivning och nybyggnad av omklädningsrum m.m. vid Kungshamnsvallen. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Ansökan innebär att befintligt omklädningsrum rivs och ersätts med en Llentabhall med måtten 46 x 12m. Ansökan strider mot detaljplanen när det gäller byggnadshöjden. Tillåten byggnadshöjd enligt detaljplanen är 4,0 m Byggnadshöjden på sökt byggnad är 6,4 meter. Kontoret är tveksamt till att bevilja ett bygglov för en Llentabhall med den volymen och utformningen inom Kungshamnsvallens område. En avvikelse med 2,4 meter på byggnadshöjden kan ej anses som en mindre avvikelse. Kontoret har även synpunkter på byggnadens fasadutformning, fönstersättning m.m. Genom att öka takvinkeln så går det att åstadkomma en sänkning av byggnadshöjden. Detta innebär givetvis att utrymmet i plan 2 blir mindre. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande s beslut beslutar att återremittera ärendet till handläggaren för att diskutera bygglovet med sökande, i syfte att åstadkomma en byggnad som bättre passar in i landskapsbilden och som är anpassad till detaljplanen. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 16(25)

17 MBNau 131 Dnr MBN Hunnebo 1:346 S:t Göransö Hunnebostrand nybyggnad av sjöbod För fastigheten gäller detaljplan fastställd Detaljplanen är avsedd för sjöbodar (Th-område). har i beslut avslagit en ansökan om bygglov då sjöboden stred mot detaljplanen vad det gällde byggnadshöjd samt ej var anpassad till kulturmiljön och därmed stred mot Plan- och bygglagen (1987) 3 kap. 1. Sökande har kommit in med en ny ansökan där han har sänkt boden så att byggnadshöjden överensstämmer med detaljplanens tillåtna 4,5 m. Vissa ändringar av fönstersättning är även gjorda på gavelfasaderna och långsidan mot väster. Vid granskning av denna nya ansökan konstateras att sjöboden även är belägen utanför byggrätten och delvis placerad, enligt detaljplanen, på mark som ej får bebyggas, s.k. punktprickat. Fastighetens byggrätt, i väst-östlig riktning är enligt detaljplanen 4,0 m. Sjöbodens bredd i bottenvåningen är 4,75 m och i övervåningen 5,75 m. Boden är även placerad 0,3 m från västra gränsen. Detta innebär att sjöboden även avviker från detaljplanen vad det gäller läget. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande s beslut avslår ansökan om bygglov då sjöboden strider mot detaljplanen vad det gäller läget och ej är en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen (2011) 9 kap. 31b samt att utformningen av sjöboden ej är anpassad till kulturmiljön och därmed strider mot Plan- och bygglagens (2011) 8 kap. 1. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Bygglovsavgift: 873 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 17(25)

18 MBNau 132 Dnr MBN Malmön 1:8, Malmöns hamn nybyggnad av förrådsbyggnad För fastigheten gäller detaljplan fastställd Förrådet är placerat på mark som enligt detaljplanen ej får bebyggas s.k. punktprickat. har i beslut återremitterat ärende till Miljö- och byggkontoret för inhämtande av tekniska avdelningens synpunkter, då förrådsbyggnaden är planerad att uppföras på kommunens mark. Tekniska avdelningens synpunkter har ej inkommit med något svar vid dagens datum. Kontoret vidhåller sitt förslag till beslut att avslå ansökan, då förrådet i sin helhet är placerad på mark som inte får bebyggas och är därmed ej en mindre avvikelse eller förenlig med detaljplanens syfte. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande s beslut Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande s beslut återremitterar ärendet till kontoret i avvaktan på tekniska avdelningens synpunkter. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 18(25)

19 MBNau 133 Dnr MBN Råghult 1:31, Fabriksgatan 9 Bovallstrand nybyggnad av gäststuga För fastigheten gäller detaljplan fastställd Gäststugan är belägen på mark som enligt detaljplanen ej får bebyggas s.k. punktprickat. Enligt detaljplanen får uthusbyggnad uppföras med byggnadshöjd på 2,6 m och ej innehålla bostadsrum. Detta innebär att ansökan strider mot detaljplanen vad det gäller läget, byggnadshöjd och användningssätt. Avvikelserna från detaljplanen är ej en sådan mindre avvikelse som får medges enligt Plan o bygglagen (1987) 8 kap 11. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande s beslut återremitterar ärendet till byggnadsingenjören för hörande av grannar samt begära in ritningar på en gäststuga som överensstämmer med detaljplanens byggnadshöjd på 2,6m. Ansökan bör kompletteras med ett fotomontage. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 19(25)

20 MBNau 134 Dnr MBN Hasselön 1:123, Storgatan 59 Smögen nybyggnad av enbostadshus Ansökan avser bygglov för nybyggnad av enbostadshus. För fastigheten gäller detaljplan laga kraft För att byggnaden på ett bra sätt ska passa in i sin omgivning kan man utgå från nockhöjden på närmaste granne i norr Hasselön 1:127:s byggnad. D.v.s att med utgångspunkt i befintliga ritningar för sökt bygglov spränga ner byggnaden med 0,25 m. Med denna sänkning får byggnaden samma nockhöjd som Hasselön 1:127. Enligt Plan- o bygglagen (PBL) 3 kap 1 skall byggnader placeras och utformas på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till stads- eller landskapsbilden och till naturoch kulturvärdena på platsen. Byggnader skall ha en yttre form och färg som är estetiskt tilltalande, lämplig för byggnaderna som sådana och som ger en god helhetsverkan. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut delegerar till bygglovsarkitekten att bevilja bygglov när nya ritningar inkommit som redovisar plushöjder och nockhöjd samt efter grannars medgivande. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 20(25)

21 MBNau 135 Dnr MBN Risdal 1:19, Risdal 3 Askum nybyggnad av enbostadshus Ansökan avser bygglov för nybyggnad av fritidshus. För fastigheten gäller översiktsplan ÖP Sökt placering berör inte strandskyddat område. Ansökan avser nybyggnad av fritidshus (75 kvm) i anslutning till tidigare bebyggelse (3 fritidshus). Beslut om tidigare fritidshus har tagits av Miljödomstolen Aktuell placering av fritidshuset hamnar inom avrinningsområdet till Åbyfjorden vilket medför att avloppsanläggningen ska utföras med avseende på hög skyddsnivå. Samråd beträffande avloppsanläggningen har gjorts med Miljö- och hälsoskyddsinspektören. Inga grannar berörs av sökt åtgärd. Sökt åtgärd bedöms inte medföra sådan olägenhet som avses i Plan- och bygglagen 3 kap 2. Bygganmälan har inkommit. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut beslutar att bevilja bygglov. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande ska göras till Miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbevis. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från denna dag. Bygglovsavgift: kronor. Faktureras separat. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Skickas till Sökanden Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 21(25)

22 MBNau 136 Dnr MBN Smögenön 11:2 Makrillgatan 26 Smögen tillbyggnad av enbostadshus För fastigheten gäller detaljplan lagakraftvunnen Enligt detaljplanen får fastigheten bebyggas med en envåningsbyggnad. Flertalet befintliga bostäder längs med gatan har två våningar. Bostadshuset byggs till med en byggnadsyta av 19 kvm, i nordostlig riktning i två plan med suterrängvåning. Vidare byggs vinkeln i sydost på med ett plan, så att de båda takåsarna hamnar i samma höjd. Plan två i vinkeln byggs till med två takkupor på norrsidan med var sin fransk balkong och en takkupa på södersidan. Grannen Smögenön 10:9 har synpunkter på ansökan. Anser att höjningen av byggnad i vinkel, åt sydost, markant försämrar grannens utsikt och försämrar därmed även dennes fastighets värde. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut beslutar att, medge avvikelse enligt Planoch bygglagen 8 kap 11 sista stycket för antal våningar samt beviljar bygglov. Grannens synpunkter anses ej vara sådan betydande olägenhet som avses i Planoch bygglagen 3 kap 2. Bygganmälan, samt anmälan om kvalitetsansvarig skall inlämnas till miljö- och byggkontoret tre veckor före byggstart. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från denna dag. Bygglovsavgift: kronor. Faktureras separat. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Skickas till Sökanden Smögenön 10:9 Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 22(25)

23 MBNau 137 Dnr MBN Smögenön 56:11, Kyrkogatan 8 Smögen tillbyggnad av fritidshus För fastigheten gäller stadsplan laga kraft Ansökan avser bygglov för tillbyggnad av enbostadshus. Byggnaden är med i Kulturhistorisk inventering av bebyggelsen inom riksintresseområdet, Institutionen för Kulturmiljövård Göteborgs Universitet och BBK Arkitekter och Ingenjörer 1992, där det är noterat att byggnaden behöver ses över. Byggnaden är under renovering och behöver behandlas med varsamhet då den är ett fint exempel på ett nyklassicistiskt dubbelhus. Tillbyggnaden avser en utbyggnad åt nordost på 19 kvm med sockel i granit, samt två altaner i nordväst. Den större altanen är en del av den flyttade entrén, även med ingång till nya utbyggnaden och den lilla altanen placeras vid platsen för gamla entrén, även för att bilda en symmetri mot den större altanen. Viktigt att altanen hålls innanför hörnen på byggnaden, så att inte altanen dominerar. Den nya entrén får en säkrare placering då den dras in ifrån gatan och den gamla entrédörren behålls som en utgång till den lilla altanen. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut delegerar till bygglovsarkitekten att bevilja bygglov. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 23(25)

24 MBNau 138 Dnr MBN Smögenön 82:3 Strandbergsliden 6 Smögen tillbyggnad av fritidshus Ansökan avser bygglov för tillbyggnad av enbostadshus med handikappramp och altan. För fastigheten gäller detaljplan lagakraftvunnen Yttrande har inkommit från Bohusläns museum där man motsätter sig byggnation av större altan på fastigheten. Ändring har inkommit efter Bohusläns museums yttrande då man har lagt större vikt vid handikappramp och altanen blir en mindre yta med mått för att kunna vända med rullstol för att nå entré. För att nå en bra lösning utan för mycket ramp men samtidigt godtagbar lutning behöver man mäta plushöjder på tomten innan man tar fram slutgiltig ritning. Handikappramp/altan hamnar 0,5m från fastighetsgräns. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut återremitterar ärendet till bygglovsarkitekten för komplettering av ritningar där rampen/altanen är anpassad till markens plushöjder. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 24(25)

25 MBNau 139 Dnr MBN Västra Rörvik 2:63, Rörvik Västergård 17 nybyggnad av bostadshus samt garage Ansökan avser bygglov för nybyggnad av enbostadshus för åretruntboende samt garage. Bostadshuset är en tvåvåningsbyggnad i klassisk stil med sadeltak och framskjutet entréparti. För fastigheten gäller ÖP En granne har haft synpunkter på ansökan. Enligt grannen så gör byggnadshöjden tillsammans med ett högt läge att huset exponeras på ett sätt som inte är förenligt med områdets karaktär. Fastigheten i söder är nyligen bebyggd med ett enbostadshus. Tanken är att i höjd anknyta till detta hus. Taknocken på Västra Rörvik 2:63 kommer dock att bli något lägre, dock högre än närmaste granne i norr. Detta bl.a. för att spränga i så lite mån som möjligt. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande s beslut beviljar bygglov med hänvisning till Planoch bygglagen (1987) 3 kap 1 då man valt byggnadstyp och utseende för att passa in i omkringliggande miljö. Bygglovet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år för dagen för beslutet. Bygganmälan, samt anmälan om kvalitetsansvarig skall inlämnas till miljö- och byggkontoret tre veckor före byggstart. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbevis. Bygglovsavgift: kronor. Faktureras separat. För Miljö- och byggnämnden med delegation enligt beslut i Miljö- och byggnämnden Ärendet kommer att anmälas vid nästa sammanträde. Skickas till Sökanden Granne med synpunkter Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida 25(25)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD)

Eva Abrahamsson (M), 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08..30-12.05 Beslutande Eva Abrahamsson (M, 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD Britt Wall (S Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Robin Sjöström,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande 53-82 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08.00 12.25 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 102 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-06 kl 08.30-14.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-07 kl. 09.00-12.15 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Ärende öppet sammanträde Dnr Föredragande

Ärende öppet sammanträde Dnr Föredragande Kallelse miljö- och byggnämnden Tid Torsdagen den 23 februari 2012 kl. 08.00 Plats Ordförande Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn Ulla Christensson Ljunglide * = se ärendet i beredningsprotokollet Ärende öppet

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-06-09 kl 08.30-16.50 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren, förvaltningschef Måns Hallén,

Läs mer

Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v

Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Plats och tid Beslutande Ören, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 10 00 11 00. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg, kp Övriga

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-07-20 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 09:00 09:30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Kristina Alm, bygglovhandläggare 96 Helena Lundberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-08-23 kl 09.00-12.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-10-05 kl 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagare Justerare Eva Abrahamsson (M), ordförande Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 32 Kristina

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Hans Blomberg ... Ordförande/Jonas Andersson

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Hans Blomberg ... Ordförande/Jonas Andersson 2014-06-10 1 Plats och tid Beslutande Ödeshögsbostäder AB, Ödeshög, tisdagen den 10 juni 2014, kl 08:00-11:10. Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD)

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81 BYGGNADSNÄMNDEN 2010-11-09 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 14.00 15.25 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Katarina Rosenlund-Svensson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

1 Stubberud 1:36 - ändring av detaljplan för Stubberud fritidshusområde. 2 Takenetorp 1:51 - Ansökan om strandskyddsdispens MBN 13/34

1 Stubberud 1:36 - ändring av detaljplan för Stubberud fritidshusområde. 2 Takenetorp 1:51 - Ansökan om strandskyddsdispens MBN 13/34 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-06-11 PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 11 juni 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE 1 Stubberud 1:36 - ändring av detaljplan för Stubberud

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Bror Simonsson, tjg ersättare Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson Gunnar Persson,

Läs mer

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn.

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. 32-34 Plats och tid Beslutande Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Lars-Erik Carlsson. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars-Erik Carlsson. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 21 mars 2013, kl 08.30 9.50. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) 13-21, 23-25 Andris

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-12-15 1(12) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-12-15 kl 15.00 15.35 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Lennart Lindvall

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

BYGGLOVSBEFRIADE ÅTGÄRDER FRÅN 2 JULI 2014

BYGGLOVSBEFRIADE ÅTGÄRDER FRÅN 2 JULI 2014 BYGGLOVSBEFRIADE ÅTGÄRDER FRÅN 2 JULI 2014 Den 2 juli blir det tillåtet att göra fler åtgärder utan bygglov, till exempel bygga en extra komplementbyggnad om 25 kvadratmeter på sin tomt. Men bygganmälan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 november 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Astrid-Marie Jonsson, c Anna-Thuresson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg enkelt planförfarande Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad 2010-05-04 Antagen av KS 2010-06-08 Laga kraft 2010-07-08 2(5) Dnr KS 2010/65 3(5) Tillägg till

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Sydnärkes Byggförvaltning

Sydnärkes Byggförvaltning Sydnärkes Byggförvaltning Laxå Askersund Lekeberg 2016 830 st dokumenterade ärenden varav 87 i nämnden Totalt har Sydnärkes Byggnämnd handlagt: 384 bygglov, 70 st anmälan, 403 startbesked/slutbesked, 58

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 15 mars 2012, kl 08.30-11:45 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Lena

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 18 maj 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 18 maj 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 18 maj 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-07-05 kl 08.30-10.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz, bygg-

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer