Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör Torgny Grahl, byggnadsingenjör Roger Kämäräinen, bygglovsarkitekt Åsa Olsson, sekreterare Justerare Britt Wall (S) Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl. 13:00 Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Robert Yngve Britt Wall Anslagsbevis Byggnadsnämndens protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 BNau 34 Dnr BN 2010/987 Finntorp 1:48 - information om bygglov Då genomförd byggnation avviker från inlämnade handlingar ska förvaltningen genom mätning på plats utreda förhållanden som är av betydelse för handläggningen, till exempel byggnadshöjd och avstånd till gräns. Till grund för förvaltningens förslag till beslut till arbetsutskott och nämnd ska ett yttrande från Bohusläns museum inhämtas då fastigheten ligger inom ett område med höga kulturvärden. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och ger förvaltningschefen i uppdrag att utreda förhållandena i tidigare handläggning av ärendet samt ta fram förslag till beslut om bygglov till nästa arbetsutskott. 2(22)

3 BNau 35 Delårsbokslut jan-mars 2014 Förvaltningschefen informerade arbetsutskottet om delårsbokslut för perioden jan-mars Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen. 3(22)

4 BNau 36 Budget 2015 Förvaltningschefen informerade arbetsutskottet om givna förutsättningar och besparingskrav för budget Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och ger förvaltningschefen i uppdrag att ta fram förslag på effektivisering av bygglovsprocessen samt se över taxan för bygglov. Underlaget ska presenteras på arbetsutskottets sammanträde i juni. 4(22)

5 BNau 37 Dnr BN 2014/232 Remiss - Länsstyrelsen gällande klimatpåverkan Länsstyrelsen har tagit fram ett förslag till regional handlingsplan för klimatanpassning för Västra Götalands län, som en vägledning för det fortsatta klimatanpassningsarbetet i länet. Länsstyrelsen önskar synpunkter på främst bifogade åtgärdslistor. De viktigaste frågorna är om åtgärderna är relevanta och bra formulerade, om det saknas eller finns invändning mot någon samt om prioriteringsordning är rimlig. Förvaltningschefen informerade arbetsutskottet om de synpunkter som är lämnade på delegation av ordförande Ulla Christensson Ljunglide. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen. 5(22)

6 BNau 38 Dnr BN 2014/212 Rapportering av tillsyn Byggnadsnämnden gav, , förvaltningschefen i uppdrag att ge en återrapportering över tillsyn på olika områden inom kommunen. Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att rapportering och uppföljning av tillsyn ska göras på arbetsutskottets och nämndens sammanträden i juni. 6(22)

7 BNau 39 Dnr BN 2013/945 Hovenäs 1:100 - tillbyggnad av enbostadshus Ansökan avser tillbyggnad av enbostadshus. Den befintliga byggnaden ligger till viss del på punktprickad mark. Det torn som är tänkt att byggas mot Kärleksvägen kommer med hela sin yta vara placerad på punktprickad mark. Enligt den sökande skall en befintlig byggnadsdel som ligger där tornet är tänkt att placeras bara renoveras och höjas en våning. Det tänkta tornet bör trots detta ses som en nybyggnadsdel på punktprickad mark. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Granne 1 tycker att bygglovshandlingarna är ofullständiga. Tornet kommer avsevärt att skugga dennes fastighet. Granne 2. Bygglovshandlingar ofullständiga. Materialvalet är inte passande. Granne 3. Bygglovshandlingar ofullständiga Miljö- och byggkontorets bedömning är att avslå denna ansökan då den strider mot gällande detaljplan med avseende på byggande på punktprickad mark. Byggnadsnämndens arbetsutskott har tagit del av mail från sökande daterat Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om tillbyggnad av fastigheten Hovenäs 1:100 då den sökta åtgärden inte uppfyller villkoren i Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 30. Den sökta åtgärden bedöms inte kunna anses som en liten avvikelse enligt (PBL 2010:900) 9 kap 31b. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 7(22)

8 BNau 40 Malmöns Marina - utökning av bryggor Ansökan avser 5 stycken L- formade bryggdelar på utsidan den norra bryggan/vågbrytaren. Dessa bryggdelar skall på insidan inhysa en gästbåt med längd upp till 14 meter. På utsidan är tänkt att en husbåt skall kunna förtöjas. För fastigheten gäller detaljplan Byggnadsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet till förvaltningschefen för vidare utredning gällande förutsättningar för arrende. 8(22)

9 BNau 41 Dnr BN 2013/1138 Malmön 1:397 - tillbyggnad av enbostadshus Fastigheten ligger inom ett område betecknat med (BFII b) i den gällande detaljplanen. Den sökta åtgärden är att bygga på den nuvarande byggnaden med en våning samt att göra två mindre tillbyggnader. För fastigheten gäller detaljplan fastställd En granne har haft erinran mot den sökta åtgärden som menar att de planerade byggnadsåtgärderna påverkar förhållandena på Malmön 1:398, bl.a. insyn, utsikt och dagsljusinfall. Detaljplanen tillåter ett avstånd på 2 meter från grannfastigheten och 1 meter om byggnadsnämnden har prövat detta och funnit det lämpligt. Den befintliga byggnaden ligger idag på ett avstånd av ca 1 meter från grannfastigheten, vilket enligt detaljplanen är möjligt. Att bygga på med ytterligare en våning på en byggnad som redan idag ligger så nära fastighetsgräns känns inte lämpligt. Miljö- och byggkontorets förslag till beslut grundar sig på att det kan ses som en betydande olägenhet att få denna förändring såpass nära den egna fastigheten. (PBL 2 kap 9 ). Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov enligt Plan- och bygglagen (PBL) 2 kap. 9 då den sökta åtgärden kan anses som en betydande olägenhet. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 9(22)

10 BNau 42 Dnr BN 2012/043 Smögenön 2:52 - nybyggnad av altandäck Ansökan avser nybyggnad av altandäck. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott gav bygglov för en stödmur i september Denna mur ligger i sin fulla utsträckning på punktprickad mark. Två grannfastigheter hade erinran mot den sökta åtgärden. Beslutet i arbetsutskottet överklagades till Länsstyrelsen av de grannar som haft synpunkter. Länsstyrelsen upphävde miljö- och byggnämndens arbetsutskotts beslut. Deras argument för detta är bl.a. Med hänsyn att anläggningen är belägen på punktprickad mark och att det handlar om stor anläggning i förhållande till fastighetens storlek, bedömer Länsstyrelsen sammantaget att åtgärden inte är att betrakta som en liten avvikelse. Nämndens beslut om bygglov skall därmed upphävas och ansökan om bygglov för stödmur avslås. Länsstyrelsens beslut överklagas i februari av den sökande. Mark- och miljödomstolen skriver i sitt beslut bl.a. Med ändring av Länsstyrelsens beslut undanröjer Mark och miljödomstolen Miljö- och byggnadsnämndens i Sotenäs beslut om beviljande av bygglov för stödmur på fastigheten Smögenön 2:52 och visar målet åter till nämnden för ny handläggning. Mark och miljödomstolen skriver i sin slutsats: Sammantaget finner Mark och miljödomstolen med hänsyn till såväl bygglovsbeslutets formulering som de därtill hörande bygglovshandlingarna att det är oklart vad det beviljade bygglovet omfattar. Oklarheterna innebär att nämndens bygglovsbeslut är så bristfälligt att det bör undanröjas och ärendet återförvisas till nämnden för ny handläggning. Länsstyrelsens beslut skall därför ändras i enlighet med detta. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Två grannar har följande synpunkter. 1. Vi anser att trä däcket blir för högt då vår tomt ligger så mycket lägre. Ljuset försvinner speciellt på vintern. Insynen blir betydande. 2. Brist på tydliga och relevanta handlingar. Muren + staketet blir en 25 meter lång och 2,75 meter högt gränsskydd mot Smögenön 2:52. Vårat eget hus Smögenön 2:59 ligger 2 meter lägre än sökandes tomt vilket gör att toppen på staketet ligger 4 meter över vår tomt. Detta ändrar grannskapets topografi och även ändrade insynsförhållanden. I enlighet med det tidigare beslutet från Länsstyrelsen där man avslog ansökan bedömer miljö- och byggkontoret att åtgärden inte är lämplig på punktprickad mark. I den senaste revideringen har muren tagits bort och ersatts av en bärande konstruktion likt en traditionell altan. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande (22)

11 forts. BNau 42 Dnr BN 2012/043 Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om nybyggnad av altan då den tänkta åtgärden inte kan ses som en liten avvikelse från gällande detaljplan enligt Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 31 b. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 739 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 11(22)

12 BNau 43 Dnr BN 2013/1029 Tången 42:125 - tillbyggnad av enbostadshus Ansökan avser en tillbyggnad av en kupa mot väster. Den sökta åtgärden klarar inte den, enligt gällande detaljplan, beslutade byggnadshöjden på 4,8 meter. Byggnadshöjden kommer att bli 5,8 meter efter tillbyggnad. Då avstånd från byggnaden till gatan inte överskrider 6 meter i detta fall räknas byggnadshöjden från gatans medelhöjd. Befintlig byggnad ligger med ca 15 m 2 på punktprickad mark. För fastigheten gäller detaljplan En granne har haft erinran mot den sökta åtgärden. Denna granne kan inte från någon del av sin byggnad se den tänkta tillbyggnaden. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Den sökta åtgärden strider mot gällande detaljplan, trots detta är det byggnadsnämndens arbetsutskotts beslut att tillstyrka denna ansökan. Denna tillbyggnad kan ses som en liten avvikelse mot vad som området i övrigt kan uppvisa. Dessutom kan den klagande grannen inte se den tänkta kupan från sin byggnad. I plan och bygglagen kap 9 31b : Trots första stycket 2, 31a 2 får bygglov för en åtgärd som avviker från en detaljplan eller områdesbestämmelser, om avvikelsen är liten och förenlig med detaljplanen eller områdesbestämmelsernas syfte. Om avvikande åtgärder tidigare har godtagits enligt första stycket eller 30 första stycket 1b, ska en samlad bedömning göras av den avvikande åtgärden som söks och de som tidigare givits. Den sökta åtgärden kan inte ses som en betydande olägenhet enligt PBL kap Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 12(22)

13 BNau 44 Dnr BN 2014/108 Finntorp 11:1 - ändrad användning från sjöbod till lager/kontor Arbetsutskottet har beslutat att bevilja rivningslov och bygglov för industribyggnad (sjöbod) på fastigheten. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Detaljplanen har på plankartan beteckningen In. Med In betecknat område får bebyggas endast för hamn-, fiskeri-, handels-, hantverks- och industriändamål. Arbetsutskottet har i beslut beviljat bygglov för ändrad användning från sjöbod till kontor/lager för fastigheten Finntorp 17:4 belägen efter Badholmsvägen inom samma detaljplan som Finntorp 11:1. Arbetsutskottet har vidare i beslut återremitterat ärendet till förvaltningschefen med uppdrag om att begära in ett förtydligande om vilken typ av verksamhet som ska bedrivas på fastigheten. Sökande har inkommit med ett svar där han förklarar att; byggnaden skall användas för renovering av gamla små fönster som blir till speglar fotoramar m.m. Fotografering av kustmotiv samt renovering av vrakdelar ingår även i verksamheten. Till detta behövs väl fungerande utrymmen för såväl produktion som till hantverkslager, med vatten och avlopp. Byggnaden inreds även med ett litet kontor, dels för den gemensamma verksamheten men också för sökandes uppdrag inom ICA. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för ändrad användning från sjöbod till kontor/lager, enligt Plan- och bygglagen 9 kap. 30. Upplysning: Inkoppling av vatten och avlopp kräver en anmälan och beviljat tillstånd från tekniska avdelningen. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökanden 13(22)

14 BNau 45 Dnr BN 2014/092 Hovenäs 1:81 - bygglov för altan Ansökan avser byggande av altan. För fastigheten gäller detaljplan laga kraftvunnen Hela den sökta åtgärden kommer att hamna på prickad mark. Garaget är beviljat i tidigare bygglov, även detta på prickad mark. Den tänkta verandan hamnar på en höjd över 2m på garaget, resterande altanen blir i medelhöjd 2,0m. Grannarna är inte hörda. Miljö- och byggkontoret anser sammantaget att detta ej kan anses som en liten avvikelse, i enlighet med 9 kap. 31 b PBL. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan i enlighet med 9 kap. 31 b Plan- och bygglagen då detta ej kan anses som en liten avvikelse. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 746 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 14(22)

15 BNau 46 Dnr BN 2014/196 Gravarne 3:1 - ansökan om nybyggnad av sjöbodar Byggnadsingenjören informerade arbetsutskottet om den ansökan om nybyggnad av 3 st sjöbodar på fastigheten Gravarne 3:1 som inkommit. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och delegerar till byggnadsingenjören att ta beslut om bygglov i ärendet. 15(22)

16 BNau 47 Dnr BN 2013/403 Malmön 1:165 - bygglov för ny altan/trappa Sökanden vill bygga en ny altan/trappa. Två fastighetsägare har motsatt sig detta. Altanen går ut delvis på prickat område. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Miljö- och byggkontoret anser sammantaget att detta ej kan anses som en liten avvikelse, i enlighet med Plan- och bygglagen, 9 kap. 31 b samt olägenhet för grannar, 2 kap. 9. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov i enlighet med 9 kap. 31 b samt 2 kap 9, plan- och bygglagen då detta ej kan anses som en liten avvikelse. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift. 746 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 16(22)

17 BNau 48 Dnr BN 2014/194 Ramsvik 3:74 - rivning samt nybyggnad av fritidshus Ansökan avser rivning samt nybyggnad av fritidshus om 85 m², placerad på befintlig grund , byggnadsnämndens arbetsutskott avslår bygglovsansökan dnr med hänvisning till avvikelse från områdesbestämmelser för Ramsvikslandet. Befintligt fritidshus har en nockhöjd om + 9,6 m. Sökt åtgärd medför en nockhöjd om + 11,3 m. För fastigheten gäller områdesbestämmelser för Ramsvikslandet laga kraftvunnen Fastigheten ligger inom gällande strandskydd enligt miljöbalken. Utdrag ur områdesbestämmelser för Ramsvik, Strandhagen: "Bostäderna är av skiftande karaktär och storlek från små enplans sommarhus till rejäla åretrunthus i ett och ett och ett halvt plan. Syftet med områdesbestämmelserna är att ge möjlighet till viss utveckling av bebyggelsen med bibehållen karaktär av området." "Placering, utformning, utförande NY BEBYGGELSE Hänsynsbestämmelser med stöd av PBL 3:1 Bostadshus, uthus och komplementbyggnader Ny byggnad skall placeras och utformas så att en anpassning till landskap och natur görs. Material och färger som anknyter till omgivningen skall väljas." "Markytans utformning och höjdläge Sprängning, schaktning och utfyllnad är inte tillåtet annat än vad som erfordras för att på ett lämpligt sätt utföra grundläggning av byggnader göra ledningsdragningar samt anlägga bilplats och in- och utfart." I sökt åtgärd planeras utfyllnad av mark för att höja färdigt golv samt för att utföra en altan runt byggnaden. Detta är inte vad som erfordras för att på ett lämpligt sätt utföra grundläggning. Ny taknock hamnar 1,7 m högre än befintlig taknock. Utformningen är ej anpassad till omkringliggande landskap och natur och följer ej karaktären av området. Mängden glasyta exponerat mot Sotekanalens mynning samt Hunnebostrands samhälle överstiger vida vad som inom området är brukligt och ger dess karaktär. Byggkontoret bedömer att sökt åtgärd ej är förenlig med områdesbestämmelsernas syfte, dvs att ge möjlighet till viss utveckling av bebyggelsen med bibehållen karaktär av området. Beslutsunderlag Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande (22)

18 forts. BNau 48 Dnr BN 2014/194 Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus med hänvisning till områdesbestämmelser för Ramsvikslandet. Nybyggnaden anses därmed ej vara en sådan liten avvikelse och förenlig med områdesbestämmelsernas syfte som avses i 9 kap. 31 b plan- och bygglagen. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 746 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 18(22)

19 BNau 49 Dnr BN 2014/020 Smögenön 36:8 - ansökan om bygglov för ny balkong och taklätta Ansökan avser bygglov för ny balkong samt taklätta. Sökanden vill bygga en balkong (veranda) på befintligt yttertak mot sydost. För att komma ut på balkongen byggs en taklätta. Planbestämmelser fastställda Den för området tillåtna byggnadshöjden på 5,6 m överskrids med ca 0,6 m. I planbestämmelserna står att byggnaden icke får innehålla mer än en våning jämte vindsvåning, detta har man inte följt. Fastigheten har genomgått omfattande ombyggnad, detta till trots, överensstämmer denna tillbyggnad mycket dåligt med bohuslänsk byggkultur och formspråk. Miljö- och byggkontoret anser sammantaget att detta ej kan anses som en liten avvikelse, i enlighet med 9 kap. 31 b PBL. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan, i enlighet med plan- och bygglagen 9 kap. 31 b, då detta ej kan anses som en liten avvikelse. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift. 746 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 19(22)

20 BNau 50 Dnr BN 2013/052 Uleberg 2:93 - nybyggnad av förråd Ansökan avser en förrådsbyggnad om 3,2 x 4,88 m, byggnadshöjd 3,0 m, placerad på sydöstra delen av fastigheten, 1,05 m från fastighetsgräns mot Uleberg 2:27. Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljade bygglov Ärendet överklagades och Länsstyrelsen upphävde det överklagade beslutet, , och lämnade ärendet åter till nämnden för ny handläggning. Reviderad ansökan inkom med minskade mått på förrådet samt ökat avstånd till fastighetsgräns mot fastigheten Uleberg 2:27. För fastigheten gäller detaljplan laga kraftvunnen Berörda grannar är hörda. Uleberg 2:27-28 har inkommit med synpunkter. Synpunkterna gäller olägenhet till följd av placeringen av förrådet. Miljö- och byggkontoret gör bedömningen att sökt åtgärd följer ett ändamålsenligt och vedertaget bebyggande då det inom området finns flertalet förråd som placerats i eller nära fastighetsgränser, samt att, då en stor del av fastigheten är prickmark, rimliga alternativa lösningar saknas. Huvudbyggnaden samt uthus på Uleberg 2:27-28, som har inkommit med synpunkter, är placerad ca 12 m resp. 6 m från det sökta förrådets placering. Planen innehåller inte någon avståndsbestämmelse för uthus/förråd. Enligt övergångsbestämmelserna till PBL gäller då som planbestämmelse 39 byggnadsstadgan (1959:612), som föreskriver att byggnad inte får placeras närmare än 4,5 m från gräns mot granntomt samt att avståndet mellan byggnader på samma tomt inte får vara mindre än den för någondera byggnaden tillåtna största höjden. Nämnden får medge undantag från avståndsbestämmelserna om det finns särskilda skäl och kan ske bland annat utan men för granne. Miljö- och byggkontoret gör bedömningen att sökt åtgärd inte anses kunna ge olägenhet av kvalificerat slag samt att avvikelsen är liten samt förenlig med detaljplanens syfte. Beslutsunderlag Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott medger avvikelse enligt 9 kap. 31 b plan- och bygglagen (PBL) för avstånd till gräns samt beviljar bygglov. Sökt åtgärd bedöms inte medföra sådan betydande olägenhet för grannen som avses i 2 kap. 9 plan- och bygglagen. 20(22)

21 forts. BNau 50 Dnr BN 2013/052 För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden Grannar, + besvärshänvisning 21(22)

22 BNau 51 Detaljplaner - gamla Hunnebo samt gamla Smögen Inför budget 2015 har kommunstyrelsens arbetsutskott tagit fram ett förslag på finansiering för det fortsatta arbetet med detaljplanerna för gamla Hunnebo samt gamla Smögen. Byggnadsnämndens arbetsutskott ger förvaltningschefen i uppdrag att ta fram en handlingsplan på hur det fortsatta arbetet med detaljplanerna för gamla Hunnebo samt gamla Smögen ska handläggas i syfte att hålla tidsplan samt kostnadskalkyl. Handlingsplanen ska presenteras på arbetsutskottets sammanträde i juni. 22(22)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande 53-82 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08.00 12.25 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras.

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras. 21 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Översiktsplanerare Carolina Fintling Rue informerar om förslaget till ny översiktsplan och bygglovchef Martin Fahlman informerar

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2080-2085 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914. Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914. Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bo 1:168 Fastighetens adress: Fredagsvägen 5 Sökande: Gren, Johan Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden 1 (3) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 7 oktober 2009 kl.18.30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum 1 1 Justering Allmänna 2 Delårsbokslut 3 Riktlinjer för gäststugor 4

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(12) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 12 oktober 2015 kl 14:00-16:35. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2216-2225 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP)

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, 2014-10-22, kl 09.00-11.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kenny Thärnström (FP), tjänstgörande ers. Eli Niklaus (MP), tjänstgörande ers. 51-54

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 2 september 2009, kl 18.30 Plats Kommunhuset sammanträdesrum 1 n Justering Allmänna 1 Budgetuppföljning/Delårsbokslut 2009-08-31 2 Ändring av delegeringsordning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 14.00-15.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2260-2269 Sekreterare A-C Utter Löfgren Ordförande

Läs mer

DOM 2015-11-02 Stockholm

DOM 2015-11-02 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060206 DOM 2015-11-02 Stockholm Mål nr P 2293-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2015-02-19 i mål nr P 6400-14, se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2319-2331 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04 1 (13) Paragrafer 59-69 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Torsten Johansson, ordförande Ann-Charlotte Pihl Larson Kent Lodesjö Roger

Läs mer

2010-06-16 1 (1) Miljö- och byggnämnden

2010-06-16 1 (1) Miljö- och byggnämnden 2010-06-16 1 (1) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 16 juni, kl 13:00-14:00. ande Tord Berbres (KD), vice ordförande Allan Elfstrand (C) Hans Rostock (FPL) Abner Englund (S)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14 1 (19) Paragrafer 1-15 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 10.30 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Gun Forssell-Spång

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2256-2261 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2128-2132 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

DOM 2016-01-20 Stockholm

DOM 2016-01-20 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060306 DOM 2016-01-20 Stockholm Mål nr P 5529-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2015-05-26 i mål nr P 6171-14, se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

DOM 2014-12-17 Stockholm

DOM 2014-12-17 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060109 DOM 2014-12-17 Stockholm Mål nr P 6026-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-06-12 i mål nr P 3147-14, se bilaga KLAGANDE 1. P-O B 2.

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

DOM 2014-05-06 Stockholm

DOM 2014-05-06 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060209 DOM 2014-05-06 Stockholm Mål nr P 11603-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-11-28 i mål nr P 1609-13, se

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-15

Sammanträdesprotokoll 1-15 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1-15 Sammanträdesdatum 26 januari 2012 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:00-14:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Magnus Edström (MP) 1:e

Läs mer

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden 2010-11-17 1 (1) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 17 november, kl 13.00-15.00. ande Nils Erik Falk (C), ordförande Tord Berbres (KD) Allan Elfstrand (C) Hans Rostock (FPL)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10)

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 10 december 2012 kl. 13.30-16.30. Beslutande Per Garnegård (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande Göran Widing

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna.

Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 94 BUDGET Delårsrapport, maj 2008, och ekonomisk uppföljning, januari maj 2008, föredras och läggs till handlingarna. s beredning Bn 95 DELEGATIONER Ärenden beviljade med delegation nr 53

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 20 dec, 2005, kl 10.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Fränsta 12:22, ändrad användning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden 1(27) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 09.00-14.45 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Roland Moberg (KD) Åke Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-02-13 kl 08.30-16.00 Ajournering lunch 12:00-13:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-11-24

Myndighetsnämnden 2009-11-24 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.00 Beslutande Gerd Karlsson, ordförande (S), ej 126 Kenneth Wåhlund (S), ordförande 126 Anders Söderström (S) Hysen Dembogaj (S) Eva Svensson

Läs mer

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M)

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M) 1-29 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 13.20 Ajournering 8 kl. 09.15 09.20, 19 kl. 11.25-11.30, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Ulf Wilén (S), ordförande Rune Gillemyr (S), v ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.30-14.40 Beslutande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-10-25 1(17) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.45, Smedjan, Nämndhuset Torbjörn Holm (V), ordförande Leif Grönberg (V), vice ordförande Lena Lindkvist (MP) Stina Borjo (V) Virpi Ljung

Läs mer

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27 2(36) Innehållsförteckning 15 Justering av protokoll och fastställande av föredragningslista 3 17 Ekonomiuppföljning mars prognos 2015 4 18 Förelägganden, uppföljning 5 19 Anmälan av delegeringsbeslut

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-11-09 1 (30) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

DOM 2013-06-25 Stockholm

DOM 2013-06-25 Stockholm SVEA HOVRÄTT Rotel 060105 DOM 2013-06-25 Stockholm Mål nr P 1602-13 Sid 1 (5) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-02-14 i mål nr P 4571-12, se bilaga A KLAGANDE A-K

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Byggnadsnämnden 2005-06-22 1 (20)

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Byggnadsnämnden 2005-06-22 1 (20) Byggnadsnämnden 2005-06-22 1 (20) Plats och tid Rum 373, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg torsdagen den 22 juni 2005, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Ärendelista Bn 808/2014

Ärendelista Bn 808/2014 Ärendelista Bn 808/2014 Byggnadsnämnden Datum: 2015-11-19 Klockan: 9:00 - Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II 1 Justering Förslag: Ordinarie: Marcus Willén (MP) Ersättare: Linn Andersson (M) Tid:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag miljönämnden 2012-04-11 1(11) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.00-16.10 Beslutande Ledamöter Lars Brofalk (C), ordf Kenneth Åkerblom (M) Börje Wredén (FP) Jarl Teljstedt (KD) Jan

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Fränsta Vårdcentral, tisdagen den 27 september 2005 Se nedan OBS se tiden Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Boltjärn

Läs mer

Peter Wasshammar Sekreterare. Ingemar Tönnberg Ordförande

Peter Wasshammar Sekreterare. Ingemar Tönnberg Ordförande Miljö- och byggnämnden 2010-02-17 1 (6) 2-5 PLATS OCH TID Dalavägen 12, Hagfors, kl 15.00-16.05 BESLUTANDE Ingemar Tönnberg (S), ordförande Irene Runkvist-Larsson (S) Kjell Persson (S) Tony Olsson (V),

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-10-20

Myndighetsnämnden 2009-10-20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Arne Andersson (S), ersättare för Kenneth Wåhlund (S)

Läs mer

Sören Eklund, stadsarkitekt Svante Lindstedt, stadsingenjör Gun Olausson, assistent

Sören Eklund, stadsarkitekt Svante Lindstedt, stadsingenjör Gun Olausson, assistent Byggnadsnämnden 2003-02-20 1 (17) Plats och tid Rum 501, Kommunhuset kl. 13.15-17.00 Beslutande Kate Giaever (s) Bo Dahlberg (s) Göran Hallsten (c) Berit Utberg (v) Ragnar Sandberg (m) Anders Björnetun

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-14 Innehållsförteckning Ärende 1 Reglemente för byggnadsnämnden och trafiknämnden... 2 2 Svar på remiss om motion angående bostadsbyggande i Habo kommun med särskild hänsyn

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Ändring av byggnadsplan för del av Jädraås 1, tillägg till plan- och genomförandebeskrivning.

Ändring av byggnadsplan för del av Jädraås 1, tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. 3 2014-08-25 Diarienummer 2008/0670- Ändring av byggnadsplan för del av Jädraås 1, tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Planområdet, utdrag ur gällande detaljplan. Handlingar Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 82 Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar: 1. efter lokaliseringsprövning

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-05-18 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.30 Smedjan, Nämndhuset Franz Maretta (S), ordförande Gisela Lindh (S) Kent Gustafsson (S) Alf Carlsson (S) Jan Johansson (KD) Torbjörn

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad, kl 9.00-11.05 Beslutande Ledamöter Rune Daniels (C) ordförande Lars-Erik Jonsén (S) v.ordf. Anders Ehrling (C) Anna-Maja Roos (C) Lars Åkesson (C) Per Segerstéen

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer