Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Vård- och omsorgsboendet Tornet, kl 19:00-21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) 38-42, 46 Anna-Maria Engqvist (S) Lars Robin (M) Mattias Lindgren (S) Christel Kraupp (MP) Berit Larsson (S) Ulla R Andersson (V) Stig Bjernerup (FP) Kjell Andersson (M), tj er Sandra Foltas (BP), tj er för (TUP) Lars Schou (S), tj er för (M) Ersättare Lars Schou (S), Mwaura Daniel Njuguna (S) 19:00-20:00, Mattias Olsson (V) Övriga deltagande Anne Lundkvist, Beatrice Nordebrink, Kristina J Eriksson, Annita Olsson, Clara Hansson Utses att justera Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP) Plats och tid för justering 26 maj Sekreterare Paragrafer Clara Hansson Ordförande Tuva Lund (S) Justerare Kia Hjelte (M) 38-42, 46 Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Vård- och omsorgsförvaltningen Underskrift Clara Hansson

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[12] 38 Information från förvaltningen Anne Lundkvist, vård- och omsorgschef, svarar på övriga frågor från tidigare sammanträde. Vid installationen av sprinklersystem på Tumba vårdoch omsorgsboende flyttade brukare. En brukares ägodelar försvann i samband med flytten. Förvaltningen har kännedom om att detta har hänt en brukare. Resultatet i patientsäkerhetsberättelsen för munhälsa har förbättrats från 2012 då resultatet var 54 procent till 62,5 procent år 2013.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[12] 39 Delårsrapport 1 (von/2014:88) Beslut Vård och omsorgsnämnden godkänner förvaltningens delårsrapport per april Sammanfattning Förvaltningens delårsrapport per april 2014 visar ett prognostiserat underskott på 5,4 miljoner kronor. De externa placeringarna prognostiserar underskott på grund av fler placeringar utöver budget. Underskottet minskar genom central förvaltnings buffert och att boendeformerna inom OF-området visar ett överskott. Vård- och omsorgsboenden prognostiserar ett underskott med 2,0 miljoner kronor som avser ökade kostnader för tidigareläggning av Tornets öppnande med anledning av åtgärder för att minska kostnaderna för externa placeringar inom SoL. Intäkterna prognostiseras till ett underskott på 2,5 miljoner kronor som avser minskade intäkter från försäkringskassan på grund av färre antal brukare samt för högt budgeterade momsintäkter. Övriga verksamheter redovisar en helårsprognos på ett nollresultat. Förvaltningen har aviserat ökade kostnader för volymförändringar med anledning av demensstrategi, ÖS-projektet och Allégårdens kök. Den beräknade kostnaden är sammanlagt 4,65 miljoner kronor. Kostnaderna ryms inte inom nämndens ram för 2014.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[12] 40 Remissversion Tryggt att bli äldre i Botkyrka - Äldreplan (von/2011:168) Beslut godkänner förvaltningens yttrande. Sammanfattning På uppdrag av Kommunstyrelsen och i ett samarbete mellan fem förvaltningar har en äldreplan för Botkyrka kommun tagits fram. Planen har samordnats och författats av vård- och omsorgsförvaltningen men omfattar hela kommunens samlade ansvar för den äldre befolkningen. Syftet med planen är att informera kommuninvånarna om vilken service som erbjuds idag och vilken vilja och ambition Botkyrka kommun har att skapa bra förutsättningar för ett positivt åldrande framöver. I svaret ombeds nämnden redovisa 1) Vilka utvecklingsområden och ambitioner i äldreplanen som är prioriterade för vård- och omsorgsnämnden. 2) På vilket sätt vård- och omsorgsnämndens ansvarsområde kan bidra till att uppnå de ambitioner som uttrycks i äldreplanen. För tydlighetens skull har förvaltningen valt att besvara dessa två frågor samtidigt. Medskick från vård- och omsorgsnämnden är att i äldreplanen i textrutan på sidan 18, ska punkt tre delas upp i två punkter: Tumba äldreboende ska avvecklas i sin nuvarande form. Ett nytt vård- och omsorgsboende är planerat till 2017.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[12] 41 Remiss - En samlad kunskapsstyrning för hälso- och sjukvård och socialtjänst (DS 2014:9) (von/2014:76) Beslut tillstyrker förslaget till remissyttrande. Sammanfattning Socialdepartementet vill med sitt förslag stärka samverkan mellan stat, kommuner och landsting genom att samordna kunskapsstyrningen på hälsooch sjukvårdsområdet och inom socialtjänsten. Nytt i och med förslaget är att socialtjänsten behandlas tillsammans med hälso- och sjukvården och att myndigheternas samarbete ökar. En del i förslaget är att inrätta ett Kunskapsstyrningsråd bestående av cheferna från åtta myndigheter inom hälso- sjukvård och socialtjänst, att skapa en sammanhållen författning för samtliga dessa myndigheter, och att koppla ihop myndigheterna med kommuner och landsting genom införandet av en Huvudmannagrupp. Den senare är tänkt att bestå av 13 förtroendevalda inom kommuner och landsting, och ledas av Socialstyrelsens generaldirektör. Förvaltningen ser positivt på den ökade samordning som förslaget syftar till att skapa och välkomnar att forskningen inom hälso- och sjukvård och socialtjänst kan öka och komma närmare verksamheten i och med bland annat Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) och Fortes förändrade roller. Vi ser även positivt på att samtliga myndigheter får en gemensam författningssamling och att samverkan sker inför förändringar i reglering och riktlinjer. Däremot ställer sig förvaltningen tveksam till utformningen av den föreslagna Huvudmannagruppen. Det råder otydligheter kring hur gruppen ska utses och vi anser att gruppen i dess nuvarande utformning riskerar att bli ineffektiv ur verksamhetssynpunkt.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[12] 42 Avslut driftentreprenad Tre Källor (von/2014:74) Beslut beslutar Förvaltningen tar över driften av nuvarande entreprenad när det gäller hemtjänsten med idag cirka 18 brukare och cirka 1000 utförda timmar per månad. Gruppboendet för personer med demenssjukdom läggs ner och de boende erbjuds plats på annat vård- och omsorgsboende. De fem lägenheterna i gruppboendet för personer med demenssjukdom övergår till OF 1 området. Samtliga ledamöter från M och FP reserverar sig mot beslutet, beslutspunkt ett. M och FP lämnar skriftlig reservation, se bilaga särskilt yttrande. Sammanfattning Vardaga (tidigare Carema) driver från den första april 2011 verksamhet på Tre Källor. Slutdatum för driftentreprenaden är den 31 mars Omfattningen är ett gruppboende med sju platser samt hemtjänstinsatser enligt SoL och HSL i cirka 20 lägenheter. Inom gruppboendet har de sju platserna varit belagda hela tiden. Hemtjänstinsatserna har successivt minskat. Gruppboendets lägenheter på Tre Källor är inte de bästa möjliga som vård- och omsorgsboende. Förvaltningen föreslår att gruppboendet för personer med demenssjukdom läggs ner och de boende erbjuds plats på vård- och omsorgsboendet Tornet i Hallunda eller på något av våra övriga boenden. Förvaltningen anser att verksamheten i servicelägenheterna är i minsta laget för en förnyad upphandling. Antalet ansökningar till servicelägenheterna på Tre Källor har minskat. Lägenheterna är treor och stora tvåor och idag efterfrågas mindre lägenheter. Förvaltningen föreslår att servicelägenheterna på Tre källor från den första april 2015 drivs i egen regi. Förvaltningen föreslår att nämnden återkommer till förvaltningen om eventuell upphandling av verksamhet. Eventuell ny upphandling hanteras som separat ärende. Yrkande Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP) yrkar avslag på beslutspunkt ett. 1 Omsorgen om personer med funktionsnedsättning

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[12] Berit Larsson (S) yrkar bifall på alla tre beslutspunkter. Propositionsordning Ordförande finner två förslag och ställer dem mot varandra 1. Bifall på beslutspunkt ett. 2. Avslag på beslutspunkt ett. Ordförande finner att nämnden fattat beslut enligt ordförandeförslaget.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[12] 43 Anmälningsärenden - maj (von/2014:87, von/2014:86, von/2014:28) Beslut har tagit del av ärendena. Sammanfattning Revisionsrapport Granskning av ansvarsutövande 2013 Revisionsrapport Förvaltningslagens tillämpning Protokoll från förvaltningssamverkan vof, Protokoll från kommunfullmäktige 68 Revisionsberättelse 69 Kommunens årsredovisning Ombudgeteringar från 2013 till Strategi Kreativa Botkyrka 78 Jämställd resursfördelning i Botkyrka kommun

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[12] 44 Redovisning av delegationsbeslut maj 2014 (von/2014:47) Beslut har tagit del av besluten. Sammanfattning Redovisning av delegationsbeslut av verksamhetschefer och förvaltningschef.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[12] 45 Övriga frågor Läskraft Stig Bjernerup (FP) informerar om läskraft där volontärer läser högt för äldre. Stig vill uppmärksamma förvaltningen på att volontärer möjligen kontaktar verksamheten.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[12] 46 Kollo och läger för funktionshindrade (von/2014:99) Beslut beslutar att under 2014 ge dem som tillhör LSS och som så önskar, få möjlighet till kollo och läger under 2014 och att bifalla dessa ansökningar. ger förvaltningen i uppdrag att inför 2015 ta fram riktlinjer för hur ansökan om läger och kollo ska hanteras framöver. Sammanfattning Den enskilde ansöker om insatser för kollo eller läger enligt Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Kollo- eller lägerverksamhet finns inte angivet i lagstiftningen utan beslutet fattas 9 p. 6 korttidsvistelse utanför det egna hemmet. Korttidsvistelse utanför det egna hemmet kan även beviljas till vuxna personer med funktionsnedsättning som till exempel bor hos sina föräldrar i avlastande syfte för anhöriga samt att den enskilde ska få miljöombyte. Insatser enligt ovan nämnda lagrum kan vara kollo, läger eller ibland semester med utökade insatser. Från den 1 januari fram till 30 april har 28 ansökningar om kollo eller läger inkommit. Av dessa har elva ansökningar avslagits. Med utgångspunkt för likställighet och normalisering i kommunen är det viktigt att utreda frågan om alla ungdomars rätt till kollo eller läger. Då kommunens ungdomar har rätt till kollo utan ett myndighetsbeslut bör även funktionshindrade ungdomar ha den möjligheten. Det bör arbetas fram riktlinjer för alla ungdomars möjlighet att delta i kollo- och lägerverksamhet. Protokollsanteckning från Kia Hjelte (M) Ärendet om kollo för funktionshindrade kom till min kännedom timmarna före sammanträdet per telefon. Övriga ledamöter fick ärendet på bordet under förmötet. Först vill jag anföra att jag tycker att det är bra att barnen får så mycket aktiviteter som de orkar med och att frågan är behjärtansvärd. Dock vänder jag mig mot att; Ärendet kom alldeles för sent Ärendet kom utan ordförandebeslut och utan ekonomisk konsekvens Ärendet avser 11 barn som enligt LSS och tjänstemännens delegationsbeslut fått avslag med sin begäran Det politiska beslutet presenterades som ett undantag och som en politisk vilja

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[12] Jag ifrågasätter rättssäkerheten i ärendet Hur ska tjänstemännen hantera andra inkommande ärenden utifrån att detta blir känt Kostnaden tas från of-konto 788 som idag har ett plus på kronor och en beräknad genomsnittskostnad kan bli ca kronor. Underskottet bör framgå i beslutsprotokollet.

13 SÄRSKILT YTTRANDE Ärende 5 Avslut driftentreprenad, Tre Källor Botkyrkas enda entreprenad, Tre Källor, upphör enligt majoritetsbeslut. Majoriteten i Botkyrka, S+V+MP, driver ett ideologiskt politiskt spel. Tre Källor är idag en entreprenaddriven verksamhet med gruppboende, demensboende och hemtjänst. Entreprenaden har varit igång sedan 1992 och bedrivs med god kvalitet och med mycket nöjda brukare. I verksamheten ingår servicelägenheter som ägs av kommunen, men där entreprenören skött hemtjänsten. Sedan en längre tid har kommunen inte beviljat nya inflyttningar till serviceboendena. Man har hävdat att det beror på att lägenheterna behöver rustas upp och att hyran är för hög..? Detta trots att många just nu efterlyser servicelägenheter och många har fått avslag på sina ansökningar. De uteblivna hyresintäkterna var under 2013 ca en miljon kronor. Neddragningen kring boendena har gjort att entreprenören har tvingats säga upp anställda och behovet av hemtjänst har minskat med timmar, vilket har inneburit att kommunen gjort en besparing på 1,1 miljoner kronor. Nu lägger majoriteten ner hela verksamheten av ideologiska skäl, samtidigt som man nu, bekvämt nog, kan skylla på att den är för liten för att försöka få en villig entreprenör att komma med anbud! Kvalitetsindex, enligt kommunens kvalitetsbokslut, visar att Tre Källors kunder/brukare är mer nöjda än de som får hjälp av kommunens anställda. Dessutom visar statistiken att kvalitetsparametrarna på Tre Källor är bättre än för de i den kommunalt drivna verksamheten. Majoriteten är nu mycket tydlig med att det inte ska få finnas någon valfrihet i kommunen trots att medborgarna själva vill ha detta! Vi tycker att kommunen borde gå ut med en förfrågan på marknaden och låta de entreprenörer som finns avgöra om det intressant att lägga anbud. Vi vet att det finns hemtjänstföretag som drivs av Botkyrkabor, men dessa kan inte bedriva sin yrkesutövning i Botkyrka kommun, sin hemkommun! De anlitas istället av våra grannkommuner och av Stockholms Stad.

14 Man kan säga att den socialdemokratiskt ledda majoriteten, genom kommunala beslut, nu har svultit ut en bra och kvalitetssäker entreprenad med mycket nöjda brukare/kunder. Kia Hjelte (M) Stig Bjernerup (FP)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Christina Tibblin (M)

Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 21:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren (S) Christina Tibblin (M) Lars Robin (M)

Läs mer

Mattias Olsson (V) tj er

Mattias Olsson (V) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, kl 19.00 21.00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina

Läs mer

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP)

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.00 ande Gabriel Melki (S)/, ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:25 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Taina Virta (S) tj ers. Christina Tibblin

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, kl 19:00 21:15 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena

Läs mer

Kerstin Edman (TUP) tjer

Kerstin Edman (TUP) tjer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Vård- och omsorgsnämnden 2014-12-16 Plats och tid Hågelby, Anna Gertz, kl 19:15 21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson

Läs mer

Gerd Lindholm (MP) tj er

Gerd Lindholm (MP) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers.

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. Kia Hjelte (M) Isak Nobuoka (MP), tj ers. Lars Schou (S) Berit Larsson (S)

Läs mer

Lars Schou (S), Catharina Olsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Catharina Ekeståhl (M) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Lars Schou (S), Catharina Olsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Catharina Ekeståhl (M) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Vård- och omsorgsnämnden 2013-06-11 Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00-20:30 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catharina Olsson (S) tj

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby äng vård- och omsorgsboende, kl 18:30-20:40 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Kindefält Trygg (S) Lars Schou (S) Berit

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Lars

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-22:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, konferenssalen kl 18:30-20:05 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Shou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Eva

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2014-04-29 2014-05-21. Vård- och omsorgsförvaltningen. Annita Olsson

ANSLAG/BEVIS 2014-04-29 2014-05-21. Vård- och omsorgsförvaltningen. Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, Tumba kl 19:00 21:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 08:30-09:10 Ordförande: Johansson Lars (M) Ledamöter: Arnesen Lena (M) Dowler Mathias (C) Adolfsson Maj (KD) Almén Mai

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Xenter, kl 19:00-21:00 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Catarina Ekeståhl (M)

Catarina Ekeståhl (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:15 ande Gabriel Melki (S), ordförande Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson (TUP) Christel

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Stange, kl 18:30-19.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Willy Viitala (M) Kia Hjelte (M) 31-34 Isak Nobuoka

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS VÅRD OCH OMSORGSNÄMNDEN- Plats och tid Kroksbo, Enåker kl 09:00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Karl-Arne T Larsson (C) Ljiljana Micic (LP) Gudrun Wängelin Lernskog (C) Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Stefan Dayne (KD) Michael Erikson (M)

Stefan Dayne (KD) Michael Erikson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:3, kl 16:00-18.00 ande Ersättare Övriga deltagande Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.30 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Junaid Chaudry

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V)

Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Rolf Garneij (S) tj ers. Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre Zune ( PRO Norra

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Tomas Landskog (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD)

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Trygg (S) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Carl Baker

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Kommunala pensionärsrådet 2017-12-04 Plats och tid Stange, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kärsdala vård- och omsorgsboende, kl 16:00-18.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Siv Persson Trogen (S) tj ers. Helle Larsson (M) Thomas Karlsson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

2014-02-27 1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-02-27 1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(10) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 februari 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 16.30-16.50 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Eva Svantesson (M) tjg.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alytus, kl 18:30 19:45 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Katja Jansson (MP) tj ers. Carl Baker (M) tj ers. Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgs- och socialnämnden 2018-01-30 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsesalen, klockan 11:40-11:55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete, klockan 13.00-17.55. ande Bo Silverbern (M), ordförande Bernt Lindén (FP) Tommy Carlsson

Läs mer

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Sanatoriet i Hultafors, tisdagen den 20 maj 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 17.35-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 12 september kl. 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP) Anne Lundkvist, Magnus Lublin, Annita Olsson. Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) Anne Lundkvist, Magnus Lublin, Annita Olsson. Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset, Alytus, kl 19:00 21:00 ande Tuva Lund (S)/, ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Berit Larssson (S) Lars Schou (S) tj er Kjell Andersson (M) tj er

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2007-03-22 1 (11) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 22 mars 2007, kl. 17.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-05-17 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.50 Beslutande Karlsson, Gunilla, (S), ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer