(V) Stig Bjernerup (FP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(V) Stig Bjernerup (FP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-22:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson (TUP) Christel Kraupp (MP) Ulla Ruotsalainen Andersson (V) Stig Bjernerup (FP) Ersättare Övriga deltagande Catharina Olsson (S), Daniel Njuguna (S), Kjell Andersson (M), Kerstin Edman (TUP), Gerd Lindholm (MP), Aram El Khoury (KD), Sandra Foltas (BP) Carin Bergström, Anne Lundkvist, Margareta Wijkström, Mahria Persson Lövkvist, Magnus Lublin, Kicki J Eriksson, Tiina Rantanen, Sofia Karlsson, Annita Olsson Utses att justera Kia Hjelte (M) Plats och tid för justering Vård- och omsorgsförvaltningen Sekreterare Paragrafer Annita Olsson Ordförande Gabriel Melki (S) Justerare Kia Hjelte (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Vård- och omsorgsförvaltningen Underskrift Annita Olsson

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[17] 19 Information från Carpe har tagit del av informationen. Carin Bergström projektledare Forum Carpe informerar på nämnden. Under projekt Carpe genomfördes verksamhets- och kompetensutveckling i bred samverkan under drygt tre år. Funktionshinderområdet är litet i varje kommun samtidigt som det är mycket brett och det behövs en samordning för att kunna genomföra adekvat kompetensutveckling. Därför beslutade ett stort antal kommuner att ha en gemensamt finansierad funktion även efter Carpes slut. Forum Carpe samordnar aktiviteter för att synliggöra funktionshinderområdet, genomföra kompetensutveckling. Målgrupp och användare av forumet är anställda alla yrkeskategorier, på alla nivåer hos såväl kommunala som privata utförare samt myndighetsutövare på arbetsplatser inom funktionshinderområdet som ligger inom en av de kommuner som delfinansierar forumet.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[17] 20 Rapport - Äldreomsorg på finska (von/2013:41) godkänner slutrapport Äldreomsorg på finska? En kartläggning av framtida önskemål och kommande behov av äldreomsorg bland Botkyrka kommuns finsktalande invånare Sammanfattning Under hösten 2012 genomförde vård- och omsorgsförvaltningen en kartläggning av vilka framtida behov och önskemål om äldreomsorg finns bland kommunens finsktalande äldre. Kartläggningen skedde inom ramen för Botkyrka kommuns arbete för det finska förvaltningsområdet. Resultaten som erhölls från enkätsvar och vid djupintervjuer visar på att det finns ett uttalat intresse bland den finsktalande äldre kommunbefolkningen att få tillgång till äldreomsorg med finsk inriktning. Ärendet Ärendet har beretts av vård- och omsorgsförvaltningen.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[17] 21 Årsredovisning 2012 (von/2013:30) godkänner årsredovisningen för 2012 och överlämnar den till kommunstyrelsen begär hos kommunstyrelsen ombudgetering med 4,6 miljoner kronor avseende investeringsprojekt samt 1,5 miljoner kronor avseende driftprojekt. Sammanfattning redovisar år 2012 ett underskott på netto 13,2 miljoner kronor. Förvaltningens delårsrapport per augusti 2012 visade ett prognostiserat underskott på 19,6 miljoner kronor. Vid oktoberprognosen antog vi samma prognos men aviserade att flera verksamheter troligen skulle redovisa ett bättre resultat men med anledning av stora osäkerheter i HRM och i semesterlöneskulden valde vi att låta prognosen vara oförändrad. I samband med årets delårsrapporter uppmanade kommunfullmäktige vårdoch omsorgsnämnden att vidta åtgärder som begränsade årets budgetavvikelse till högst 15 miljoner kronor. Vi kan nu konstatera att årets budgetavvikelse är 1,8 miljoner bättre, minus 13,2 miljoner kronor. Nämnden antog i maj en åtgärdsplan för att minska prognostiserat underskott Förvaltningen har under året haft ett fortsatt fokus på arbetet med att skapa en bättre kontroll över ekonomin och ett ökat kostnadsmedvetande i hela organisationen. De åtgärder som fått genomslag och genomförts handlar bland annat om effektivare och striktare schemaläggning samt genomgång och omprövning av myndighetsbeslut. Ett av underskotten mot budget gäller hemtjänsten där prognosen visar på ett underskott på 9 miljoner, vilket är en förbättring med 8 miljoner jämfört med vårens prognos. Andra större underskott redovisas för särskilda boenden och för externa placeringar inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[17] 22 Svar på revisionsrapport - LSS versamhet (von/2012:176) godkänner förvaltningens förslag till svar. Sammanfattning PwC har på uppdrag av kommunens revisorer genomfört en granskning av handläggningen gällande LSS- beslut. Granskningen visar att resurserna gällande både arbetsledning och handläggare är ändamålsenliga. Den visar också att den nya organisationen med ytterligare arbetsledande funktioner ger en mer rättssäker handläggning. De brister som revisionsrapporten visar är att rapporteringsrutinen för icke verkställda beslut till Socialstyrelsen och vidare till nämnden omedelbart behöver styras upp. Vidare är interna rutiner för handläggarna ett område som bör prioriteras. Slutligen bör rapportering ske till nämnd och inte som idag till nämndens utskott. De åtgärder som vidtagits är en uppgradering av interna rutiner för handläggarna att arbeta efter. Alla beslut som inte verkställs inom tre månader rapporteras till Socialstyrelsen sedan hösten Det som återstår av åtgärder är rapporteringen till nämnden.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[17] 23 Information om brukarundersökningen har tagit del av informationen. Mahria Persson Lövkvist och Magnus Lublin redogör muntlig för brukarundersökning som genomfördes under 2012 inom äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning. Inom of har man valt att använda enkätverktyget Pict-O-stat som är direkt utarbetat för personer med kognitiv funktionsnedsättning. Sammanlagt har 123 av 293 enkäter besvarats i undersökningen med en svarsfrekvens på ca 42 %. Inom äldreomsorgen är det socialstyrelsens frågor som ligger till grund. Siffrorna presenteras på socialstyrelsen.se.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[17] 24 Svar på motion, nyckelfri hemtjänst (von/2012:175) anser motionen besvarad. Sammanfattning För att öka tryggheten och vetskapen om vem som kommer hem till den enskilde, är en nyckelfri hemtjänst ett bra verktyg. Mindre hanterande av nycklar ur en säkerhetsaspekt men också för att effektivisera insatserna från hemtjänsten och minska miljöpåverkan är några av fördelarna med att ha en nyckelfri hemtjänst. Tidigare utredningar har visat på att tidsvinsten för hemtjänstpersonalen kan bli så hög som 6-8% då ett system används som möjliggör ett mindre hanterande av nycklar.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[17] 25 Uppföljning av internkontroll 2012 (von/2012:5) godkänner uppföljningen av internkontrollplanen för år Sammanfattning Den interna kontrollen har utförts enligt plan. För de punkter som rör ekonomi och verksamhetssystem finns sju anmärkningar som avser reglerna för representation, där det på fakturorna saknats uppgifter om syfte, program och deltagare på konferenser och planeringsdagar. På tio fakturor har upptäckts felkontering. Internkontrollen för 2012 utökades med särskild kontroll av hantering av brukares privata medel, granskning av särskilda avgifter, genomförandeplaner, uppföljning av ärenden samt kvalitetsgranskning. Uppföljningen av internkontrollplanen i sin helhet presenteras i bilaga.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[17] 26 Internkontrollplan 2013 (von/2013:31) godkänner planen för internkontroll Sammanfattning Planen för internkontroll år 2013 omfattar kontroll av ekonomi, administration, verksamhet och kvalitet. Planen för 2013 har kompletterats med kontroll av momsåtersökning för boende och från migrationsverket samt följsamhet kring riktlinjer för pedagogiska måltider och personalmåltider. Vi har också gjort en ändring i kontrollen av mål och uppföljning av genomförandeplaner där vi tar stickprov per enhet en gång per år.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[17] 27 Kvalitetsuppföljning (von/2013:35) godkänner kvalitetsredovisning Sammanfattning Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar hela tiden med att förbättra kvaliteten i verksamheterna för att kunna erbjuda insatser av god kvalitet för dem som behöver hjälp och stöd. Brukarnas upplevelse av kvaliteten beror på vilka krav och förväntningar som vi kan uppfylla. En systematisk säkring och utveckling av kvaliteten är en viktig förutsättning för att våra brukare ska känna förtroende för oss. Kvalitetsredovisningen ska, förutom att ge en samlad bild av förvaltningens kvalitetsarbete och fungera som ett stöd och ett hjälpmedel för att utveckla och förbättra verksamheten.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[17] 28 Yttrande till Socialstyrelsen Tullinge bran- och ungdomsboende (von/2010:82) godkänner förvaltningens yttrande. Ärendet Tillsyn av barn och ungdomsboendet Stendalsvägen 62 Botkyrka kommun. Boende enligt 9:8 LSS Socialstyrelsens beslut Botkyrkakommun ska: Säkerställa att verksamheten uppfyller kraven enligt lag om registerkontroll av personal utför vissa insatser är barn med funktionshinder Vård och omsorgsförvaltningen har direkt efter Socialstyrelsens inspektion på barn- och ungdomsboendet, sett över våra rutiner när det gäller medarbetare som börjar i verksamheter med barn och ungdomar och som tidigare arbetat i annan verksamhet i förvaltningen. Numer görs registerutdrag även på dessa medarbetare. Sedan tidigare görs registerutdrag på samtliga medarbetare som nyrekryteras till barn och ungdomsverksamheter. Vård- och omsorgsförvaltningen har berett ärendet.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[17] 29 Yttrande till Socialstyrelsen, Storvretsvägen (von/2012:148) godkänner förvaltningens yttrande Ärendet Tillsyn av bostad med särskild service för vuxna enligt 9 9 LSS av Storvretsvägen 2B i Botkyrka kommun Socialstyrelsens beslut Botkyrkakommun ska: Säkerställa att verksamheten kan ge det stöd och den service som de boende har behov av för att tillförsäkras goda levnadsvillkor Säkerställa att den som förestår verksamheten har lämplig utbildning enligt gällande lagstiftning Vård- och omsorgsförvaltningen har berett ärendet.

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[17] 30 Yttrande till Socialstyrelsen Villan Ulvsbergsvägen (von/2012:153) godkänner förvaltningens yttrande. Ärendet Tillsyn av bostad med särskild service för vuxna enligt 9 9 LSS av Ulvsbergsvägen 9 i Botkyrka kommun Socialstyrelsens beslut Botkyrkakommun ska: Säkerställa att de boende i gruppbostaden tillförsäkras ett boende med god kvalitet och goda levnadsvillkor Säkerställa att verksamheten kan ge det stöd och den service som de boende har behov av för att tillförsäkras goda levnadsvillkor Säkerställa att den som förestår verksamheten har lämplig utbildning enligt gällande lagstiftning Botkyrka kommun har beslutat att lägga ner gruppbostaden Villan, Ulfsbergsvägen 7 då lokalerna inte är lämpade att driva gruppbostad i. Verksamheten kommer att avslutas under sista kvartalet Vård- och omsorgsförvaltningen har berett ärendet.

14 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14[17] 31 Anmälningsärende (von/2013:11) har tagit del av handlingarna. Ärenden på bordet s utskott (protokoll) Förvaltningssamverkan (protokoll)

15 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15[17] 32 Redovisning av delegationsbeslut (von/2013:12) har tagit del av delegationsbesluten. Ärenden på bordet Bostadsanpassning Delegationsbeslut beslutade av bostadsanpassarna Äldreomsorg Delegationsbeslut beslutade av biståndshandläggarna. Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Delegationsbeslut beslutade av LSS-handläggarna.

16 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16[17] 33 Information från förvaltningen har tagit del av informationen. Förvaltningschef Anne Lundkvist informerar: Den 21 mars håller kommunen möte om hur hemtjänsten ska bli bättre. Inbjudna är äldre och anhöriga för att diskutera lösningar på det man upplever som problem. Med och leder mötet är Ann-Christine Blixth, vars mamma hade hjälp av Botkyrkas hemtjänst i flera år. - Anne informerar vidare om två avtal som inte gått via offentlig upphandling. En upphandlingspolicy är framtagen som förvaltningarna ska jobba utifrån. - MAS Barbro Gripenstan har gjort en Lex Mahria anmälan gällande en brukare som fått dubbel dos antibiotika.

17 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17[17] 34 Övrig fråga Helena Isaksson (TUP) ställer frågor kring avtal med Lariku AB.

Christina Tibblin (M)

Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 21:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren (S) Christina Tibblin (M) Lars Robin (M)

Läs mer

Mattias Olsson (V) tj er

Mattias Olsson (V) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, kl 19.00 21.00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP)

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.00 ande Gabriel Melki (S)/, ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Lars

Läs mer

Gerd Lindholm (MP) tj er

Gerd Lindholm (MP) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Lars Schou (S), Catharina Olsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Catharina Ekeståhl (M) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Lars Schou (S), Catharina Olsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Catharina Ekeståhl (M) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Vård- och omsorgsnämnden 2013-06-11 Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00-20:30 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren

Läs mer

Kerstin Edman (TUP) tjer

Kerstin Edman (TUP) tjer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Vård- och omsorgsnämnden 2014-12-16 Plats och tid Hågelby, Anna Gertz, kl 19:15 21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catharina Olsson (S) tj

Läs mer

Catarina Ekeståhl (M)

Catarina Ekeståhl (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:15 ande Gabriel Melki (S), ordförande Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson (TUP) Christel

Läs mer

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, kl 19:00 21:15 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena

Läs mer

Aram El Khoury (KD) tj er för (FP)

Aram El Khoury (KD) tj er för (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Vård- och omsorgsnämnden 2013-04-23 Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 18:30-21:00 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Xenter, kl 19:00-21:00 Beslutande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, konferenssalen kl 18:30-20:05 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Shou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Eva

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby äng vård- och omsorgsboende, kl 18:30-20:40 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Kindefält Trygg (S) Lars Schou (S) Berit

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers.

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. Kia Hjelte (M) Isak Nobuoka (MP), tj ers. Lars Schou (S) Berit Larsson (S)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 22:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M/ Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Christina

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:25 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Taina Virta (S) tj ers. Christina Tibblin

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.10 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP)

Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Vård- och omsorgsboendet Tornet, kl 19:00-21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) 38-42, 46 Anna-Maria Engqvist (S) Lars Robin (M) Mattias Lindgren

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00 16.10 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.25 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-02-19, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-29 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.30 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Junaid Chaudry

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Göteborgsvägen 7, Bruket kl 16.30-20.15 ande Övriga närvarande Ove Dröscher (S) Ordförande Margareta Krakowski (L) Vice ordförande Pernilla Övermark (S) Lennart Wallensäter (S) Carina Blomgren

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Sanatoriet i Hultafors, tisdagen den 20 maj 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 17.35-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2014-04-29 2014-05-21. Vård- och omsorgsförvaltningen. Annita Olsson

ANSLAG/BEVIS 2014-04-29 2014-05-21. Vård- och omsorgsförvaltningen. Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, Tumba kl 19:00 21:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Trygg (S) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Carl Baker

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Stange, kl 18:30-19.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Willy Viitala (M) Kia Hjelte (M) 31-34 Isak Nobuoka

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD)

Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Xenter, kl 18:30-20:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD) Lars Holmberg (SD) Nellie Eriksson (M) tj ers. Marit

Läs mer

Aram El Khoury (KD) tj er (FP)

Aram El Khoury (KD) tj er (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Vård- och omsorgsnämnden 2014-03-11 Plats och tid Kommunalhuset plan 2, kl 19:00-21:00 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Vård- och omsorgsnämnden 2012-11-20 Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.00 Beslutande Gabriel Melki (S) ordförande Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Vård- och omsorgsnämnden 2012-03-19. Margareta Friberg Siw Sjöholm Johansson (C) BEVIS. Kommunstyrelsens kontor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 13.25 Beslutande Mattias Pettersson Ann Svensson Hans Trovik (FP) Klas-Gunnar Appel Inger Widman Sinikka Famme (V) Eva Asthage

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Vård- och omsorgsstyrelsen

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Vård- och omsorgsstyrelsen VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Plats och tid: Kommunhuset Skogsbo, Kanholmsfjärden, 2013-04-11, kl 18.00 19.00 Beslutande: Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande David Olsson (M), or dförande Bengt Löfling (V) Dick Pettersson (C) A nne Charlotte Mattsson

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 17.05 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Rådhus Skåne, Kristianstad, kl. 09.00-12.00 rum 101 1 (1) ande Göran Sevebrant, ordförande Göran Wagermark Gunnar Svensson Lisbeth Göranson Rose- Marie Olin Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kommunkontoret fredag 8 april 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret fredag 8 april 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Jan Klarström (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Beslutande Övriga Sammanträdesrummet, Dalavägen 12 (gamla apotekshuset) kl 13:00 14:50 Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger

Läs mer

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j' ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ... HJO KOMMUN Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-19.15 Deltagande Beslutande Ewa F. Thorstensson (m), ordförande Annelie Nilsson (s) ( 82-84) Malin Davidsson (m) ( 85-94) Kerstin Strandberg (m)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Kommunala pensionärsrådet 2017-12-04 Plats och tid Stange, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer