Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:25 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Taina Virta (S) tj ers. Christina Tibblin (M) Inger Grönberg (MP) tj ers. Fredrik Ahlinder (TUP) tj ers. Lars Holmberg (SD) tj ers. Aram El Khoury (KD) Ersättare Övriga deltagande Khalil Abdul Jalil (S), Christina Zedell (S), Nellie Eriksson (M), Björn Pettersson (V), Sirpa Humalisto(L) Pia Bornevi, Kerstin Frimodig, Christina Almqvist, Beatrice Helmersson, Ikram Hassan Utses att justera Aram El Khoury (KD) Plats och tid för justering Kommunalhuset 27 juni 2081 Sekreterare Paragrafer Kerstin Frimodig Ordförande Tuva Lund (S) Justerare Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Vård- och omsorgsförvaltningen Underskrift Kerstin Frimodig

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[12] 49 Information från förvaltningen (von/2018:3) noterar till protokollet att de tagit del av informationen. Verksamhetsinformation- Ikram Hassan hemtjänstchef Fittja/Alby informerar om sin verksamhet och deras arbete med att öka andelen nöjda brukare. Information om lag kring ny boendeform för äldre- verksamhetsutvecklare Beatrice Helmersson informerar om den nya lagen och vad den innebär. Information om dataskyddsförordningen (GDPR) - verksamhetsutvecklare Beatrice Helmersson informerar om den nya lagen och vad den innebär. Månadsrapport äldreomsorgen- kvalitetschef Christina Almqvist informerar om äldreomsorgens månadsrapport per maj månad. Information från förvaltningschefen- Vård- och omsorgschef Pia Bornevi informerar om att inflytt på Tumba vård- och omsorgsboende kommer att påbörjas i augusti/ september, andra delen har inflytt vid årsskiftet. Rivningarna av Allégården fortsätter men på grund av detta kommer inflytt försenas med 6 månader. Detaljplanen för Vårsta vård- och omsorgsboende kommer att tas av kommunstyrelsen innan sommaren, vilket påskyndar byggstarten som beräknas till kvartal Ordföranden Tuva Lund (S) informera om att hon, Lars Schou (S) och Inger Grönberg (MP) var på invigningen av 27 nya platser på Sandstugan, som nu bytt namn till Villa Botvid.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[12] 50 Information om Klarateamet(von/2018:110) Ärendet utgår

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[12] 51 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) godkänner prognosen per maj Prognosen per maj visar ett nollresultat för helåret. Myndighets ansvarsområde prognostiserar ett underskott på -8,5 miljoner kronor, utförarverksamheten och central förvaltning prognostiserar ett nollresultat. Underskottet hos myndighet balanseras av den centrala bufferten varpå prognosen som helhet läggs på 0.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[12] 52 Riktlinjer för handläggning enligt socialtjänstlagen(von/2018:102) 1. beslutar att anta de reviderade riktlinjerna för handläggning enligt socialtjänstlagen med ändringar enligt nedan. 2. beslutar att de reviderade riktlinjerna gäller från och med 1 oktober För att öka äldre Botkyrkabors möjlighet att själva bestämma över sina liv och vara aktiva medskapare i planering och utförande av stöd och insatser från kommunen, har förvaltningen fått i uppdrag av nämnden att ta fram ett förslag till självbestämmande inom vård och omsorg. Som svar på nämndens uppdrag tog förvaltningen fram ett dokument där vi förtydligat vilka möjligheter till självbestämmande som medborgarna har gällande vård och omsorg. Förslaget föreslogs införas 1 oktober beslutade att godkänna förvaltningens förslag och uppdrog åt förvaltningen att ta fram ett förslag till reviderade riktlinjer för handläggning enligt socialtjänsten, i enlighet med förslaget, till nämnden i juni. Revideringarna gäller tillägg gällande egentiden, trygghetslarm, förenklad handläggning och rätt att välja vård- och omsorgsboenden. Utöver ovan ändringar har vissa förtydliganden gjort för att understödja tolkningen av lagen. Alla ändringar i riktlinjerna är i förslaget markerat med rött. De nya riktlinjerna föreslås gälla från och med den 1 oktober 2018 Yrkande Ordförande Tuva Lund (S) yrkar på följande ändring: i riktlinjerna ska det förtydligas att det är 6 timmar i månaden som avses samt att vissa mindre redaktionella ändringar ska göras i dokumentet. godkänner ordförandeförslaget med ändringsyrkandet.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[12] 53 Sommarvistelse för brukare inom äldreomsorgen(von/2017:259) 1. beslutar att godkänna utredningen gällande sommarvistelse för brukare inom äldreomsorgen i Botkyrka kommun. 2. beslutar att införa möjligheten till semestervistelse för personer över 65 år med hemtjänstinsatser med start 2019, i enlighet med ovan nämnd utredning. Vård- och omsorgsförvaltningen har fått i uppdrag av vård- och omsorgsnämnden att utreda möjligheten att inrätta semestervistelse under sommaren för äldre som har stöd av hemtjänsten. Förvaltningen har även fått i uppdrag att ytterligare utreda möjligheten att införa dagsvistelser för boende på vårdoch omsorgsboende och servicehus. Förvaltningen har utrett möjligheten och föreslår att semestervistelser för personer som har stöd av hemtjänsten inledningsvis anordnas vid sex tillfällen under sommaren Förvaltningen har vidare utrett möjligheten till dagsvistelser för boende på vård- och omsorgsboende och servicehus och kommer att erbjuda möjligheten att åka på dagsvistelse till Botvidsgården med start redan till sommaren Även andra aktiviteter, bussturer och dagsturer kommer fortsätta att ordnas utöver detta för att skapa social samvaro och miljöombyte för boende på vård- och omsorgsboende och servicehus. Yrkanden Aram El Khoury (KD) yrkar bifall till ordförandeförslaget. Lars Schou (S) yrkar bifall till ordförandeförslaget Yttranden Aram El Khoury (KD) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga. godkänner att yttrandet biläggs protokollet. Protokollsanteckning. godkänner att Kia Hjelte (M), Christina Tibblin (M) och Nellie Eriksson (M) lämnar en protokollsanteckning:

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[12] Vi moderater ser fördelar och vinster med lagda förslag sett ur våra medborgares och vårdtagares synvinkel. Vi ser fram emot utvärdering som visar på nöjda besökare på den nyligen upprustade Botvidsgården. Dock noterar vi att Botvidsgården trots flermiljonupprustningen inte är helt handikappanpassad. Vi läser i beslutsunderlaget att det saknas en hel del därvidlag. Om man inte kan gå med rullstol eller rullator är det en stor brist. Det kanske till och med är svårt att ta sig fram med kryckor. Många av de personer som beslutet riktar sig till har funktionshinder. Vi ser fram emot den redogörelse som kommer på nästa nämnd efter förvaltningens särskilda besök och undersökning av just möjligheterna för funktionshindrade att vara med på aktiviteter på Botvidsgården.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[12] 54 Revidering av delegationsordning(von/2018:108) 1. antar reviderad delegationsordning. 2. beslutar att delegationsordningen ska gälla från och med 1 juli 2018 och tillsvidare. Förvaltningen har tagit fram ett förslag på reviderad delegationsordning att gälla från och med den 1 juli De ändringar som föreslås är för att möta förändringar i och med den nya förvaltningslagen, samt att rätten att teckna personuppgiftsbiträdesavtal delegeras till förvaltningschefen. Sektionsledare har också lagts till som delegat gällande beslut om personlig assistans.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[12] 55 Anmälningsärenden(von/2017:237), von/2018:115, von/2018:2, von/2018:89 noterar till protokollet att det tagit del av ärendena. Kommunfullmäktige 80 KF Revisionsberättelse och fråga om ansvarsfrihet 2017 (KS/2018:254) 81 KF Kommunens årsredovisning 2017 (KS/2017:789), von 2017: KF Ombudgeteringar från 2017 till 2018 (KS/2018:177), von/2018:89 83 KF Förutsättningar för nämndernas arbete med Mål och budget 2019 med flerårsplan (KS/2018:192), von/2018:89 85 KF Aktualitetsförklaring av översiktsplan (KS/2017:323) 92 KF Redovisning och förlängd beredningstid för obesvarade motioner (KS/2018:155) 93 KF Redovisning och förlängd beredningstid för obesvarade medborgarförslag (KS/2018:155) Kommunstyrelsen 135 KS Regler för betal- och drivmedelskort i Botkyrka kommun, von/2018/115

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[12] 56 Delegationsbeslut 2018 (von/2018:1) noterar till protokollet att nämnden tagit del av besluten. Förvaltningschef G11: Avtal avseende upphörande av anställning, von/2018:113 Verksamhetschef B: 35 Yttrande till IVO med anledning av ej verkställt beslut, von/2018:78 Sektionschef G5 Varning enligt AB 11, von/2018:112 Myndighet Delegationsbeslut fattade av handläggare för LSS; SFB och SOL, och

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[12] 57 Ärenden från dialogforum (von/2018:4) Det finns inga ärenden att redovisa.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[12] 58 Sammanträdets avslutande Ordföranden Tuva Lund (S) önskar alla en glad sommar. Andre vice ordföranden Kia Hjelte (M) önskar majoriteten och tjänstemännen detsamma.

13 SÄRSKILT YTTRANDE 5. Semestervistelse för brukare inom äldreomsorgen (von/2017:259) Kristdemokraterna gläds åt Vård- och omsorgsförvaltningens snabba utredning och positiva inställning till förslaget om att inrätta semestervistelse under sommaren för äldre som har stöd av hemtjänsten med start 2019 samt att erbjuda möjligheten för boende på vård-och omsorgsboende och servicehus att åka på dagsvistelse till Botvidsgården med start redan till sommaren Vi ställer oss bakom förslaget till beslut och hoppas förstås att urvalskriterierna kan vidgas så att ännu fler äldre i Botkyrka får i framtiden möjlighet till semestervistelse i olika former. Botkyrka Aram El Khoury (kd)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alytus, kl 18:30 19:45 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Katja Jansson (MP) tj ers. Carl Baker (M) tj ers. Fredrik

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, konferenssalen kl 18:30-20:05 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Shou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Eva

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers.

Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Björn Pettersson (V), tj ers. Kia Hjelte (M) Isak Nobuoka (MP), tj ers. Lars Schou (S) Berit Larsson (S)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby äng vård- och omsorgsboende, kl 18:30-20:40 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Kindefält Trygg (S) Lars Schou (S) Berit

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:45 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) 96-101 Isak Nobuoka (MP) Kia Hjelte (M) 96-101 Kerstin Edman

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Taina Virta (S) tj ers.

Tuva Lund (S), ordförande Taina Virta (S) tj ers. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Mångkulturellt centrum, hörsalen, kl 18:30-21:10 ande Tuva Lund (S), ordförande Taina Virta (S) tj ers. Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Khalil Abdul Jalil (S) tj

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Stange, kl 18:30-19.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Willy Viitala (M) Kia Hjelte (M) 31-34 Isak Nobuoka

Läs mer

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD)

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:30 ande Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Daniel Njuguna (S) Simon Safari (S) Mehmet Kulbay (M) Kerstin Edman (TUP)

Läs mer

Tuva Lund (S) Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S) Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Stange, kl 18:30-20:30 ande Tuva Lund (S) Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Kindefält Trygg (S) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) tj

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Maria Trygg (S) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Carl Baker

Läs mer

Alytus, Kommunalhuset, plan 2, kl 18: Mötet ajournerades Kerstin Edman delar av 20. Aram El Khoury (KD)

Alytus, Kommunalhuset, plan 2, kl 18: Mötet ajournerades Kerstin Edman delar av 20. Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, Kommunalhuset, plan 2, kl 18:30-20-45 Mötet ajournerades 20.15-20.40 ande Tuva Lund (S), ordförande Johan Holmberg (SD) /Kerstin Amelin (V) Aram El Khoury

Läs mer

Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD)

Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Xenter, kl 18:30-20:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Taina Virta, ordförande (S) Aram El Khoury (KD) Lars Holmberg (SD) Nellie Eriksson (M) tj ers. Marit

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Car Baker (M) Ulrika Ekengren (SD) Daniel Njuguna (S), Johan Holmberg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Alytus, kl 18:30-20.30 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Junaid Chaudry

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande

Tuva Lund (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Stange, kl 18:30-20:50 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Taina Virta (S)

Läs mer

Aram El Khoury (KD) Gunnel Agge Hedvall (M), Monica Brundin (V)

Aram El Khoury (KD) Gunnel Agge Hedvall (M), Monica Brundin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset Alytys, kl 18:30-20-30 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (S) Kia Hjelte (M) Junaid Chaudhry (S) tj ers. Lars Schou (S) Isak Nobuoka (MP)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30:20:00 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Taina Virta (S) tj ers Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[22] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:20 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Taina Virta (S) tj ers. Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Christina Tibblin (M)

Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 21:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren (S) Christina Tibblin (M) Lars Robin (M)

Läs mer

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD)

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Stange, kl 18:30-20:35 ande Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Daniel Njuguna (S) Simon Safari (S) Mehmet Kulbay (M) Kerstin Edman

Läs mer

Tuva Lund (S),ordförande Anny Mejdahl (S) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Jean- Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson

Tuva Lund (S),ordförande Anny Mejdahl (S) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Jean- Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Xenter, kl 10:00-15:00 ande Tuva Lund (S),ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Thomas Karlsson (TUP) Karin Recksén

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Aram El Khoury (KD)

Tuva Lund (S), ordförande Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, kl 18.30-21.05 ande Tuva Lund (S), ordförande Aram El Khoury (KD) Kia Hjelte (M) Daniel Njuguna (S) Taina Virta (S) Memhet Kulbay (M) Kerstin Edman (TUP)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Carl Baker (M), Sirpa Humalisto (L)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Carl Baker (M), Sirpa Humalisto (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Vård- och omsorgsnämnden 2017-11-13 Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Christina Tibblin

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, Alytus, kl 10:00-11:20 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Helena Karlsson (bitr.kommundirektör), Ingrid Wibom (HRdirektör),

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V)

Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, Alytus,13 februari 2017, kl 18:30-20.55 ande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Willy Viitala

Läs mer

Plats och tid Kommunalhuset, sal Alytus, kl 18:30-20:50 Sammanträdet ajournerades Carl Baker (M)

Plats och tid Kommunalhuset, sal Alytus, kl 18:30-20:50 Sammanträdet ajournerades Carl Baker (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset, sal Alytus, kl 18:30-20:50 Sammanträdet ajournerades 19.01-19.11 ande Tuva Lund (S) Kerstin Amelin (V) Eva Martin (MP) Kia Hjelte (M) Kerstin Edman

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP)

Kia Hjelte (M) och Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Vård- och omsorgsboendet Tornet, kl 19:00-21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) 38-42, 46 Anna-Maria Engqvist (S) Lars Robin (M) Mattias Lindgren

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Kerstin Edman (TUP) tjer

Kerstin Edman (TUP) tjer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Vård- och omsorgsnämnden 2014-12-16 Plats och tid Hågelby, Anna Gertz, kl 19:15 21:30 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Anders Magnusson (SPF Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Rolf Garneij (S) tj ers. Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre Zune ( PRO Norra

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Christina Tibblin (M) Lars

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune PRO Norra Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Kommunala pensionärsrådet 2017-12-04 Plats och tid Stange, kl 16:00-18.00 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Thomas Karlsson (TUP) Jean Pierre

Läs mer

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD)

Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, kl 18:30-20:30 Beslutande Taina Virta (S), ordförande Aram El Khoury (KD) Nellie Eriksson (M) tj. ers. Daniel Njuguna (S) Simon Safari (S) Mehmet Kulbay

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Mattias Olsson (V) tj er

Mattias Olsson (V) tj er SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, kl 19.00 21.00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Catarina

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kärsdala vård- och omsorgsboende, kl 16:00-18.15 ande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Siv Persson Trogen (S) tj ers. Helle Larsson (M) Thomas Karlsson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS VÅRD OCH OMSORGSNÄMNDEN- Plats och tid Kroksbo, Enåker kl 09:00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Karl-Arne T Larsson (C) Ljiljana Micic (LP) Gudrun Wängelin Lernskog (C) Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson

Catharina Olsson (S) tj er. Stig Bjernerup (FP) Stig Bjernerup (FP) ANSLAG/BEVIS 2014-01-28 2014-02-19. Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Alytus, kl 16:00-17:00 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Siv Persson Trogen (S) tj. ers. Helle Larsson (M) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Jean-Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Jean-Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.10 ande Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larssson (M) Inger Grönberg (MP) Thomas Karlsson (TUP) Jean-Pierre

Läs mer

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Plan 2:2, Kommunalhuset, Tumba, kl 19:00-20:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bo Olsson (MP) Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Mikael Sundh (TUP)

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Grödinge) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Grödinge) Jean Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.15 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Karin Recksén (PRO Tullinge) Helle Larsson (M) Heleena Jyrkää

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-08-29 182 KS 136/18 Svar på motion (M) (L) (C) om ett alternativ till kvarboende och särskilt boende Beslut Motionen tillstyrks. s förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catharina Olsson (S) tj

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S)

Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Kommunala pensionärsrådet 2016-09-06 Plats och tid Kommunalhuset, Alytus, kl 16:00-18:00 Beslutande Tuva Lund (S), ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larsson (M) Eddy Kristiensen

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset, plan 2 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Kommunhuset,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

(V) Stig Bjernerup (FP)

(V) Stig Bjernerup (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) Berit Larsson (S) Christina Tibblin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande / Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Willy Viitala (M) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(11) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A, 2019-01-30 kl. 13:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Underskrifter:

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP)

Aran Ek Khoury (KD) tj er (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19.00-21.00 ande Gabriel Melki (S)/, ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Lars Robin (M) Helena Isaksson

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Se bilaga. Se bilaga. Kia Hjelte (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Utskottet Botkyrka som organisation

Se bilaga. Se bilaga. Kia Hjelte (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Utskottet Botkyrka som organisation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, plan 4, Mälaren, kl 15:00 16:50 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se bilaga Helena Karlsson, biträdande kommundirektör,

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer