T.I.A Kick off läger 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "T.I.A Kick off läger 2013"

Transkript

1 T.I.A Kick off läger 2013 Efter julmaten och ledigheten så drar vi igång det nya året med ett kick off läger fyllt med roliga pass! I år kommer det vara många duktiga instruktörer på plats som har tränat länge och framgångsrik inom Five Forms och de kommer att dela med sig utav sina erfarenheter och utbilda er inom många intressanta områden. Passa på du också att delta på ett av årets större läger; träna, utvecklas och träffa vänner och träningskamrater från alla klubbar. Precis som tidigare år kommer det finnas möjlighet att övernatta i träningslokalen för er som har en bit att resa. På kvällen kommer vi vanlig ordning att visa en film och umgås.

2 Datum: januari (lördag-söndag) Plats: Centralskolan Kristianstad (karta) Tid: Se schemat Allt betalas kontant på plats, medtag jämna pengar! Anmälan gör ni via detta fomulär: Sista anmälning dag 15 januari 2013, vid sen anmälan tillkommer en förseningsavgift på 70 kr. Frukost är bindande vid anmälning om avanmälan görs efter den 15 januari 2013! Har ni frågor eller vill ha mer information om lägret; Kontakta Corazon Ottvall:

3 Instruktörerna Sifu Zi Sin Magnus Dahlquist, 6:e mästargraden, är grundare av TIA Sweden. Han har tränat kampsport över 30 år, och han har tränat för Dai Si Loi Ming sedan 1980-talet. Sifu Zi Sin inträdde som en inre rummets elev 1993 och blev därmed den andra av Dai Si elever att inträda i det som kallas Yup Sat Dai Ge, d v s inre rummets elev. Den första eleven att inträda var Si Hing Zi Jan Serge R. Sifu Zi Sin är idag Chefstränare för TIA Sweden, och då med fokus på att fortbilda våra instruktörer samt att examinera i våra mästargrader. Sifu Michael Quist började sin kampsportsbana 1988 i Hässleholms Jujitsuförening började han träna för Sifu Magnus Dahlquist i T.I.A - Hässleholm. Han tog sitt första svarta bälte år 2000 och innehar i dag det 3:e svarta bältet. Sifu Michael har i sitt arbete rest mycket och fått möjlighet att skaffa sig erfarenhet från andra kampsporter såsom Thai Boxning, Kick Boxning, BJJ och Krav Maga. Sifu Michael är dessutom certifierad Shootfightinginstruktör under Shooters MMA samt av SBKF licensierad domare i Sanshou. Sifu Michael har drivit förening i Sösdala under 90-talet, startat en mindre förening i Enköping, varit ordförande samt instruktör i T.I.A - Kristianstad samt ordförande och chefsinstruktör i Hässleholm. I dag är han Divisionschef för T.I.A Syd.

4 Djeu Ga Catharina Ohlsson, är första mästargrad i Qigong, kommer hålla en introduktion till qi sensing och den subtila förmåga vi alla bär på. Gaau Lin Björn Nilsson, 1a Mästargrad, har tränat i snart 10 år. Han började träna i Markaryd. Tränade i Markaryd i några år. Sedan dess har han varit aktiv tränare och tränat i Hässleholm sen Gaau Lin Erik Linander har med stor glädje och nytta tränat Qigong sedan Under dessa år har han gjort en resa i att slappna av, lära känna kroppen och dess signaler samt lärt känna underbara Qigong och Kung Fu vänner. Gaau Lin Mikael Kilponen, första mästargrad, är tränare i Hässleholm.

5 Djeu Gao Martin Olin har tränat inom TIA Lund i snart 4 år och har sedan tidigare en lång bakgrund inom många olika kampsporter. Han håller för tillfället pass för nybörjare i Kung Fu och tycker att han har hittat hem i den härliga gemenskapen som finns inom föreningen. En gemenskap som är unik och en otrolig styrka, och som gör att man alltid känner sig välkommen var man än kommer. Ett starkt intresse för inre träning ledde till att han sökte sig till och fann Qi Gong-delen av TIA och han har nu under hösten 2012 dragit igång en sektion för detta i Lund. Lorenzo Petersson upptäckte TIA i Lund via en god vän under sommaren 2005 och hoppade på höstterminen aningens sent, fick Det var som att komma hem -upplevelsen av träningen och har fortsatt träna sen dess flyttade han till Malmö och fortsatte givetvis träna där. Han är sendan länge intresserad av det inre arbetet och speciellt TIA's egna system, som han en dag hoppas ska kunna erbjudas träning inom även i Malmö-klubben. Gaau Lin Sven, första mästargrad, har tränat Nam Siu Lam Ng Jing Kyun i Växjö i tolv år. Favoritträningen är parövningar med inriktning mot djur och självförstekniker. Det svarta bältet togs 2008 och under 2011 och 2012 höll han svartbältesgruppen i norddivisionen tillsammans med Gaau Lin Benny. Sifu Richard Hellström, 3:e mästargrad, har tränat kung fu sedan 1992, ursprungligen i Hässleholm för att sedan starta föreningen i Lund tillsammans med sifu Zi Gung. Han har fokuserat stor del av sin träning på vapen och applicerade tekniker.

6 Djeu Ga Alf började träna i Hässleholms Karateklubb Där graderade han upp till grönt bälte i shotokan karate började Alf träna kung fu i Hässleholms Qi-Gong och Kung-Fu Förening. Efter några år kände han att något saknades. Nyckeln var qi-gong och tai-chi, som öppnade för nya dimensioner i kung fu träningen. Sedan 2009 har han varit ledare inom qi-gong och tai-chi. -"Jag vill vägleda varje elev utifrån sina egna förutsättningar, till att verkligen känna och uppleva sin egen utveckling. Ge inspiration till hitta balans i livet och lära känna och förstå sin kropp och sitt sinne. Att vi med mat, sömn och glada tankar kan påverka vår lust och förmåga att träna och bli bättre. Sifu Victor Åberg,, chefsinstruktör i Hässleholms Qi Gong och Kung Fu förening. Började träna som junior 97 och har sedan dess tränat i Hässleholm. Tränade mycket Mokh Yan Yong i början av 2000-talet och har därför gedigen erfarenhet av Pong Wonn Gong och underarmsträning. Sifu Paul Roos Zi Ngai, 2:e mästargrad, börjare träna 1993 i den anrika föreningen i Älmhult under T.I.A.s President Sifu Zi Youn Johan Wehlin. Han tog sitt svarta bälte år 2000 och inträdde i Yup Sat Dai Ge Idag innehar han 2:a Mästargraden. Sifu Paul har under flera år drivit föreningar både i Älmhult och Växjö som chefsinstruktör. Idag verkar Sifu Paul som Divisionschef för T.I.A. Nord. Sifu Paul har under långtid ägnat stor tid åt Sanshou träning och har verkat som domare både inom TIA och SBKF sedan Andra instruktörer som kommer hålla pass på lägret är: Peter Lyzell (Qi Gong) Carl M Lind (Kung Fu) Alexander Mossberg (Kung Fu)

7 Arrangörerna Sifu Corazon Ottvall, första mästargrad, började träna hösten Redan vårterminen 2003 höll hon sitt första pass för juniorer i Kristianstad som instruktör. Därefter har hon fungerat som instruktör samt chefsinstruktör för både nybörjare samt avancerade. Hon började tidigt att engagera sig i både tävlingar och uppvisningar och har haft möjlighet att ta en och annan medalj samt delta i större uppvisngar som handbolls VM, Malmö City Horse Show och i SVT. Sifu Victor Englund, första mästargrad, började träna hösten 2002 samtidigt som Corazon Ottvall och vi tog vår 1a master samtidigt Började som nybörjarinstruktör i Kristianstad 2004 och är nu chefsinstruktör i föreningen. Har arbetat med uppvisningar och tävlingar tillsammans med Kristianstadsklubben i år och är glad över att hunnit delta i Wushu SM, haft uppvisnigar på bl.a. Handbolls VM och i SVT. För dig som är ny till läger! Ta chansen att få träffa och träna med andra utövare, få nya erfarenheter och fördjupade kunskaper. Testa på något som du inte tränat tidgare och se vad mer vårt system har att erbjuda! Våra läger passar alla! Nybörjare som avancerd, kung fu utövare som qi gong utövare. Nedan finns det ett schema med en kort förklaring till vad som kommer att gås igenom under passet. Bli nu inte skrämda av passen! Alla är lika mycket välkomna. Vänlig hälsning Arrangörerna

8 Check lista Dräkt och bälte Vapen Vattenflaska Skor Varm tröja Papper och penna Fika/lunch/frukt Jämna pengar till betalningen Hygienatriklar Handduk För er som ska sova över: Liggunderlag Sovsäck Kudde Varma kläder att sova i

9 Lördag 19/1-12 KUNG FU Spår 1 08:45-09:10 09:15-09:50 10:00-10:50 KUNG FU Spår 2 Anmälan och betalning Introduktion och uppvärmning Introduktion och uppvärmning Sparkar grundtekniker, Teu Fat (Sifu Paul Roos Zi Ngai 2:e Teu Fat Sparkmetoder: Ni kommer att lära er Sydshaolins första fem klassiska metoder med de klassiska kinesiska namnen. Detta fem lektioner handlar inte bara om bra och effektiva sparkar, det handlar också om att träna sin kropp så att du verkligen tränar för att bli duktig på att sparka. Du ska också tänka på att Sydhaolin har en stor mängd sparkar och som utförs såväl högt som lågt. Under passet kommer ni att delas in i grupper. 11:00-11:50 Sparkträning fortsättning med applikationer (Sifu Paul Roos Zi Ngai 2:e 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 QI GONG Meditation 1 (Gaau Lin Erik Linander) Meditation är att träna vår inre muskel, den psykiska styrkan. Starkt psyke är er bästa vän i tuff vardag. Underskatta aldrig värdet av denna förmåga. Passa på att träna detta under en av våra främsta instruktörer på området. Meditation 2 (Erik) LUNCH Avstånd Hur du lyckas med din första (Gaau Lin Björn Nilsson) mästargrad! Från spark avstånd till närstrid. Fånga (Gaau Lin Sven Runesson, första sparkar. När vi ska belysa strid så bör man titta på vilket avstånd jag känner Gaau Lin var en av ledarna till mig bekväm i samt om motståndaren sommarens examination i Växjö av 10 har ett vapen eller ej. Första passet nya mästare. Sven berättar om hur kommer vara där sparkars räckvidd kan träningen kan läggas upp och vad man nå oss och hur vi möter detta. ska tänka på inför examinationen. Superviktigt pass för er som planerar att klara er mästargrad. Avtånd 2 (Gaau Lin Björn Nilsson) Fallteknik, kast och nedtagningar. Pass 2 kommer vi fortsätta med kast och Pass 2 Hur du lyckas med din första mästargrad! (Gaau Lin Sven) Qi sensing (Djeu Ga Catharina Ohlsson, första Här får ni en introduktion till de mer avancerade förmågorna inom qi träning. Ni lär er hur ni kan känna av objekt med er kropp. Grunden för detta att ni tränar ert nervsystem. Catharina kommer att berätta om detta och öppna dörren för en subtil förmåga som vi alla bär på. Obs! Ha gärna en tröja med om ni är frusna! Qi sensing (Djeu Ga Catharina)

10 nedtagningar. Nu är vi väldigt nära motståndaren. 15:00-15:50 16:00-16:50 17:00-17:50 Apa boxning tao 1-3 Långstav, guan Taoistisk Yoga (Sifu Zi Jeing Michael Quist, 3:e (Sifu Richard Hellström, 3:e (Djeu Ga Martin Ohlin, Qi Gong instruktör Sifu Zi Man kommer att ger er i Lund) Sifu Zi Jeing är en av våra mest spännande introduktion till Sydshaolins Ni kommer här att få möjligheten att rutinerade instruktörer och som grundtekniker med stav. Ni kommer träna den taoistiska yogan. Syftet med dessutom har fått djupare träning i också att lära er klassiska kinesiska träningen handlar om att kombinera apboxning. Ni kommer här att få namn på teknikerna. Sifu Zi Man är en fysiska- (balans och koordination) med bekanta er med de tre första tao som expert på området grundtekniker, så mentala övningar. Ni kommer att möta lärs ut när ni börjar träna apa missa inte denna chans. ett träningsprogram som är helt unikt och regelbundet. Inom Five Animal Kung Fu Obs! Glöm ej stav! som tränar hela kroppen. är det ofta apa som används i fri kamp. Apa parkamp och slag mot iron body sticks (Sifu Zi Jeing) Stav 2 Parkamp/form (Sifu Zi Man) Obs! Ta med iron body sticks! Taoistisk Yoga pass 2 (Martin) MIDDAG 18:00-18:50 Five Animal Fri kamp (Sifu Magnus Dahlquist Zi Sin, 6:e Detta är kärnan i vårt system. Det är här vi ska sluta efter alla dagens pass. Vi ska behärska den mest komplexa kampformen som utvecklades av krigare och mystiker i Kina under århundraden. Första passet ger er ingångarna och hur grinden öppnas. Push hand/tei Sao 1 (Sifu Zi Cyun Peter Lyzell, 3:e Sifu Peter är en legend inom Nei Kung i TIA. Passa på att testa push hand med honom. Push hands kan göras på många sätt, ex som kamp eller som sensivitetsövning. Peter kommer under passet lära er grunden för att ni ska kunna praktisera detta pass 2. 19:00-19:50 Fri kamp: sparring (Sifu Zi Sin Magnus Dahlquist, 6:e Sparringen sker efter er förmåga och ni kommer att delas in i grupper efter detta. Push hand/tei Sao 2: Tillämpning (Sifu Zi Cyun Peter Lyzell, 3:e 20: Stretch Film och mingel

11 Söndag 20/1-12 KUNG FU spår 1 KUNG FU spår FRUKOST Uppvärmning 10:00-10:50 Juniorträning inom TIA Sweden (Djeu Ga Alexander Mossberg, första TIA Swedens koncept för juniorträning gås igenom av Djeu Ga Alexander som leder gruppen i Hässleholm. Ni kommer att lära er hur träningen kan läggas upp samt prova någon av övningsserierna i juniorgraderringen. 11:00-11:50 Lejondans 1 (Sifu Zi Gung Carl M Lind, 2:e Sifu Zi Gung är en expert inom området och har tränat lejondans sedan vi startade denna disciplinen i början av 90-talet. Lejondans är en viktig del i klassisk Kung Fu, och för en kämpe är detta inte bara en dans det är träningsform som utvecklar stark kropp och excellent fotarbete. 12:00-12:50 Lejondans 2 (Sifu Zi Gung Carl M Lind, 2:e QI GONG Pong Wong Gung: hardening underarmar, Taoistisk andning 1 iron body med sticks (Djeu Ga Alf Gustafsson, första (Sifu Victor Åberg, första mästargraden) Sifu Victor började sin träning i Denna meditativa övningsform är Hässleholmsklubben som junior under relaterat till lördagens mediationspass, 90-talet. Under den perioden var Mox men betonar än mer andningsmetoder. Jan Jong träning vardag i klubben. Sifu Zo Gauu Alf är en engagerad tränare som Victor har sedan dessa lagt stor vikt på säkerligen kommer att lära er många att utveckla Pong Wong Gong som är intressanta detaljer inom området. en klassisk träningsform inom vårt system. Ni kommer här att se en relation till träningen med iron-body sticks från lördagens apa pass. Pass 2 Pong Wong Gong (Sifu Victor) Taoistisk andning 2 (Djeu Ga Alf) Pass 1 Mitsträning Tai Gik Kyn chinna pass 1 (Gaau Lin Björn Nilsson) (Gaau Lin Mikael Kilponen, 1 Mästargrad) Detta passet knyter ihop säcken från Tai Gik Kyn den ultimata formen lördagens teknikpass. Björn kommer att varför? Därför att allt kan tränas med

12 träna er i kombinationer mellan slag och detta, allt från meditation till stridskonst, sparkar på mits. Ni som har tränat med och inte minst chinna! Gaau Lin Mikael Gao Lin Björn eller sett hans som är huvudinstruktör för detta i träningspass vet att det är högt tempo, Hässleholm kommer att öppna dörren till låga ställningar, och hårda tekniker! dessa överraskande effektiva övningarna. 13:00-13:50 Lejondans 3 (Sifu Zi Gung Carl M Lind, 2:e Pass 1 Kung Fu och kettlebell (Gaau Lin Björn Nilsson, första Gaau Lin Björn tar er med på en behaglig resa med er kettlebell och lär er hur dessa kan användas i er kungfu träning. Obs! Med tag egen kettebell! 14:00-15:00 Stretch, städning och gemensam avslutning Tai Gik Kyn, chinna pass 2 (Gaau Lin Mikael K)

Ju-jutsu Kai. Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning. Årgång 15. De brottas med teknikerna till nästa grad

Ju-jutsu Kai. Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning. Årgång 15. De brottas med teknikerna till nästa grad Tidningen Ju-jutsu Kai 1 2013 Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning. Årgång 15 De brottas med teknikerna till nästa grad Ju-jutsu Kai självförsvar med tradition och kvalitet www.ju-jutsu.se 1 Svenska

Läs mer

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra.

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra. Skapa gott liv Andrum Öppna seminarier om livet Kurs i Konsten att Leva Alpha-kurser Alla-kan-sjunga-kör Livets pärlor Den inre resan Mansfrukostar Pilgrimskurs Pilgrimsvandring Spa för själen Sinnesrogudstjänst

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Bra mat. för unga idrottare

Bra mat. för unga idrottare Inledning Riksidrottsstyrelsen har antagit en strategisk plan för idrottsrörelsens folkhälsoarbete som bygger på riksdagens antagna folkhälsomål. Inom området goda matvanor och säkra livsmedel vill idrottsrörelsen

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt

Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt Elevers medskapande i lärprocessen 7,5 p Höstterminen -07 Kursansvarig Inger Brännström Johansson Annika Ehn-Magnusson 1 Inledning

Läs mer

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama Kontakta oss gärna! Anna: anna.olofsson.dramapedagog@gmail.com Michaela: mikkan.neumann@gmail.com Du kan beställa Jag är modigare

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Haninge 3-2014. TRÄNING Att träningen är rolig är det som håller träningslusten. längden.

Haninge 3-2014. TRÄNING Att träningen är rolig är det som håller träningslusten. längden. Haninge 3-2014 Möjligheter Att jobba ideellt ger bra meriter Här har Rebecka hittat träning som tar bort pluggstressen och dessutom uppdraget i receptionen som ger henne bra arbetsmeriter. SID 4 Ett festligt

Läs mer

NYHET! BLI BÄTTRE! Terese Alvén FÖRELÄSNING MED. Kombinera din träning se sidan 6-7. Ungdomsspinning. Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28

NYHET! BLI BÄTTRE! Terese Alvén FÖRELÄSNING MED. Kombinera din träning se sidan 6-7. Ungdomsspinning. Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28 PROGRAMBLAD FORMTOPPEN HÖSTEN 2013 BLI BÄTTRE! Kombinera din träning se sidan 6-7 NYHET! Ungdomsspinning se sidan 10 FÖRELÄSNING MED Terese Alvén Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28 INNEHÅLL SID

Läs mer

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson En berättelse om en skola som stod frågande inför en enskild elev och hur de idag arbetar i skolan så att både den enskilde eleven och hans kamraters behov av en bra undervisning tillgodoses. Vi är inte

Läs mer

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik!

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik! Sen nsitiv - Du är unik! Den här eboken är skriven med en intention att få fler människor att erkänna och kunna leva gott med sin sensitivitet. Den är en guldgruva för den som söker guld och en liten påminnelse

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

Verktyg som gör dig bäst när det gäller

Verktyg som gör dig bäst när det gäller Verktyg som gör dig bäst när det gäller LEDAR- TRÄNAR- OCH FUNKTIONÄRSSKAP 4 BARNS OCH UNGDOMARS FYSISKA, MOTORISKA OCH SOCIALA UTVECKLING 6 ATT SKAPA FÖRTROENDE 8 INLÄRNING 9 LEKENS BETYDELSE VID INLÄRNING

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 1. Vilken inriktning

Läs mer

Vinnare i långa loppet

Vinnare i långa loppet Vinnare i långa loppet Tränings- och tävlingslära i Specialidrott a loppet a i Specialidrott jat läsa ämnet Specialidrott i stationsutveckling inom din jag äta? Hur lär jag mig att skilda kapitel som alla

Läs mer

20% på kort Missa inte vår Jubileums kampanj. Pigg och massor av energi - 2012 Vårens nyheter Vi firar vårt 20 års jubileum

20% på kort Missa inte vår Jubileums kampanj. Pigg och massor av energi - 2012 Vårens nyheter Vi firar vårt 20 års jubileum Hela denna bilaga är en annons från Motionspalatset 20% på kort Missa inte vår Jubileums kampanj Pigg och massor av energi - 2012 Vårens nyheter Vi firar vårt 20 års jubileum Rabatter & erbjudande Vinn

Läs mer

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé En praktisk handbok Entreprenörskap handlar om att utveckla nya er och att omsätta dessa er till något värdeskapande. Värdet kan skapas i företag, i offentlig verksamhet och i föreningslivet. REGERINGEN

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Vi har alla något att lära i denna verksamhet SFI PÅ JAMTLI. Rapport över effekter

Vi har alla något att lära i denna verksamhet SFI PÅ JAMTLI. Rapport över effekter Vi har alla något att lära i denna verksamhet SFI PÅ JAMTLI Rapport över effekter Våren 2012 1 Projektet SFI på Jamtli har möjliggjorts med stöd från Östersunds kommun. Nordiskt centrum för kulturarvspedagogik

Läs mer

Dialog Meningsfullhet och sammanhang

Dialog Meningsfullhet och sammanhang Meningsfullhet och sammanhang Av 5 kap. 4 andra stycket i socialtjänstlagen framgår det att socialnämnden ska verka för att äldre personer får möjlighet att ha en aktiv och meningsfull tillvaro i gemenskap

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER?

ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER? ÄR DU EN BRA TENNISFÖRÄLDER? Stockholms Tennisförbund Smidesvägen 5, 171 41 Solna, Tel. 08-627 40 40 Fax. 08-28 74 57, Pg 17 44 91-1, Bg 245-2829 E-post: info@tennisstockholm.se www.tennisstockholm.se

Läs mer