Coboats funktioner skräddarsydda för grannsamverkan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Coboats funktioner skräddarsydda för grannsamverkan"

Transkript

1 Coboats funktioner skräddarsydda för grannsamverkan Huvudmeny A och O i all typ av samverkan är att alla ska kunna vara med och kommunicera, ta del av information och kunna påkalla hjälp när det behövs. Det ska inte spela någon roll vilken hårdvara man använder, vilket operativsystem man använder eller om man är mer eller mindre bra på att använda tekniken. Coboats plattform är byggd i HTML5 vilket gör att gränssnittet alltid är detsamma oavsett hårdvara eller operativsystem. Det går således att använda Coboats på alla enheter som har tillgång till Internet, vare sig det är en PC, Mac, läsplatta, smartphone etc. Coboats har ett användarvänligt och tydligt gränssnitt för att undvika missförstånd och komplicerade manövrar. Systemet är enkelt uppbyggt, framåt och bakåt är det enda man behöver ha koll på! Huvudmenyn innehåller funktionerna: Grupper Meddelanden PolisRSS / Larmtjänst Händelser /Rapporter Erbjudanden Kalender Checklista Akutmeddelande

2 Grupper Ledningen för en marina, båthamn, båtklubb eller båtförening kan enkelt skapa olika grupper för olika typer av kommunikation. Det kan till exempel vara en grupp för ledningen, en för alla båtägare i hamnen, en för västra bryggan och en för östra bryggan. Gruppmedlemmarna kan skicka ett meddelande till alla i gruppen, ett fåtal medlemmar eller till en enda gruppmedlem. På så sätt kan kommunikationen skräddarsys till en specifik båtägare eller båtplats alternativt hela båtbryggan eller båtklubben. Coboats gör det även möjligt att snabbt hitta kontaktuppgifter till medlemmarna i en grupp man tillhör. Medlemmarna kan sorteras på båtplats alternativt namn. Rekommenderat är även att någon tar initiativet och skapar en grupp där minst en person från varje hamnledning i ett större område ingår. På så sätt kan viktig information om misstänkta händelser och iakttagelser samt rapporter om begångna brott snabbt spridas mellan hamnledningarna för att förebygga brott i andra hamnar.

3 Som skapare och administratör av en grupp så kan man bjuda in och ta bort medlemmar, döpa gruppen till valfritt namn, styra hur kommunikationen ska ske samt gör inlägg i den för gruppen specifika kalendern. Man kan även bjuda in fler administratörer till gruppen eller lämna över administrationsansvaret till någon annan. Som medlem i en grupp kan man kommunicera med hela gruppen eller enskilda medlemmar. Man kan även ta del av gruppens gemensamma kalender. En gruppmedlem kan när som helst gå ur en grupp. En användare kan även tipsa om personer till administratören som användaren tycker borde vara med i gruppen. För att skydda användarna av Coboats är alla grupper i plattformen slutna. Med andra ord kan ingen se vilken/vilka grupper en användare är med i om de inte själva är med i samma grupp. Det finns situationer när en gruppadministratör vill göra en grupp tillfälligt sökbar. Personer som då söker på gruppnamnet kommer att kunna skicka en förfrågan till gruppadministratören om att få gå med i gruppen. Ansökan beviljas först efter att gruppadministratören godkänt ansökan. Om en användare vill kunna bli kontaktad via telefon kan användaren själv välja vilka grupper som ska ha rätten att få se användarens telefonnummer.

4 Akut OBS! Trots att förfarandet att påkalla hjälp i Coboats går väldigt snabbt ska man alltid vid nödfall först kontakta SOS Alarm via 112. En väl fungerande båtsamverkan, som bevisligen förebygger brott, kan med modern teknik även öka tryggheten i samhället genom att sammanlänka personer. Vid pågående brott, när man är rädd, sjuk eller när brand uppstår kan det ta lång tid innan polis, ambulans eller brandkår kommer till undsättning. Då kan snabb hjälp från personer i närheten vara avgörande. Funktionen Akut gör att användaren, genom ett par knapptryckningar, snabbt och enkelt kan påkalla hjälp från en förbestämd grupp personer. I systemet går det att se vilka som har läst meddelandet eller inte. Mottagaren av ett akutmeddelande får information om vem meddelandet kommer från, vad det gäller samt en position på en karta. Meddelandet går fram även om applikationen är avstängd, så länge man är inloggad i systemet.

5 Meddelanden Hjälp andra båtägare genom att informera om inbrott i båt, misstänkt händelse, skada på grund av väder och vind, skadegörelse, lös förtöjning, borttappad fender etc. Med Coboats går det att kommunicera med eller flera båtägare utan att behöva krångla med telefonnummer eller e-postadresser. Konceptet "Båtsamverkan" handlar om att personer med anknytning till en båthamn hjälper varandra genom att hålla uppsikt över båtarna i hamnen, vara allmänt uppmärksamma samt rapportera/ informera om allt som är onormalt eller verkar konstigt. Det är därför viktigt att kommunikationen fungerar på ett smidigt sätt. Tekniken bakom Coboats möjliggör snabb och enkel kommunikation genom pushmeddelanden. Det innebär att avsändaren varken behöver mottagarens telefonnummer eller e- postadress vilket är viktigt då dessa ibland byts ut. Då valet av mottagare beror på budskap, händelse och plats kan man i meddelandefunktion enkelt välja mottagare. Det kan vara en specifik person, flera personer eller en hel grupp. Samtliga mottagare av ett meddelande kan se eventuella svar och själv svara på meddelandet. Det går även att få en kopia på all korrespondens automatiskt till angiven e-postadress. I Coboats meddelandefunktion går det även att bifoga bilder/filmer (BMP, JPEG, PNG, TIFF, GIF, AVI, MOV, MP4, QuickTime) samt dokument (PDF, Word, Excel, Powerpoint, Pages och Numbers)

6 (Grannkompaniet AB har ingen möjlighet att påverka eller ta del av den frivilliga text eller de fotografier som skickas inom grupperna. Man får inte skriva kränkande information eller peka ut en viss person. Beskriv händelsen i allmänna termer och kontakta i förekommande fall polisen om eventuell identitet eller signalement.)

7 Händelser / Rapporter Hur står det till i och omkring hamnen? När en användare informerar om en händelse till en grupp kan denne även välja att rapportera till Händelser / Rapporter. Användaren lägger då till platsen för händelsen samt väljer en fördefinierad rubrik. Rubrikerna är exempelvis Inbrott i båt, Misstänkt händelse, Stulen motor och För åtgärd. Valet av plats och rubrik ger Coboats databas uppgifter som ligger till grund för funktionen Händelser / Rapporter. Alla grupper som skapas i Coboats är knutna till en geografisk position. Platsen paras sedan ihop med andra rapporter inom 5 kilometer från gruppens geografiska position, även de som kommer från grupper man inte är med i eller har någon vetskap om. Uppgifterna presenteras genom en justerbar cirkel kring gruppens geografiska punkt. Cirkelns radie går att justera från 0,5 till 5 kilometer. Färgen skiftar från grönt till gult till rött beroende på hur mycket aktivitet det har varit i området under en viss tidsperiod. Den tydliga grafiken i kartan ger användaren direkt besked om hur står till i området. Om man är med i flera grupper kan man enkelt byta till respektive grupps karta. För att skydda alla användares integritet lagras endast informationen om de fördefinierade rubrikerna samt område. Med andra ord visas inte avsändarens namn eller exakt plats för händelsen.

8 RSS-nyheter från Polisen Nyhetsfunktionen ger Coboats användare tillgång till de senaste RSS-nyheterna från polisen på länsnivå. Eftersom alla grupper som skapas i Coboats är knutna till en unik geografisk position vet systemet vilka nyheter som ska presenteras för en användare. Om en användare är med i flera grupper och därmed är knuten till flera geografiska punkter så kan användaren enkelt sortera nyheterna efter valt område eller välja att se alla nyheter i ett enda flöde. RSS är en förkortning av Real Simple Syndication.

9 Information om stulna objekt från Stöldtipset / Larmtjänst AB I Coboats nya funktion Larmtjänst kan man söka efter efterlysta objekt, både nationellt och i det län man har en grupp. Informationen uppdateras kontinuerligt från Larmtjänst AB. Larmtjänst är en branschgemensam organisation för de svenska sakförsäkringsbolagen med syftet att bekämpa försäkringsrelaterad brottslighet och återfinna stulen försäkrad egendom. Larmtjänst bedriver en kontaktskapande verksamhet och utgör försäkringsbolagens kontaktorgan mot myndigheter och andra branschorgan, både nationellt som internationellt. Godsåterfinnande är en viktig del av verksamheten och Larmtjänst arbetar med att söka, identifiera och återfinna misstänkte stöldgods. Källa: Wikipedia För att lämna tips till Larmtjänst vänligen ring

10 Kalender Coboats kalenderfunktion gör det möjligt att snabbt och enkelt lägga in aktiviteter som kan delas med personer i en eller flera slutna grupper. Varje grupp i Coboats har en egen kalender och alla gruppmedlemmar kan lättöverskådligt se de olika kalenderhändelserna. Gruppadministratören bestämmer om alla i gruppen ska kunna göra kalenderinlägg eller endast administratören. För en båtklubbsledning, ansvarig för en marina, vakt- och ronderingsansvarig är kalenderfunktionen särskilt värdefull. Alla hålltider så som städdagar, iläggningar, upptagningar, vaktschema eller klubbmöten når snabbt och smidigt ut till rätt personer. Det finns två vyer i kalendern; klassisk almanacka samt kommande händelser som visar alla kommande händelser i listformat. Automatiskt ronderingsschema Under våren 2016 kommer vi att presentera ett verktyg som automatiskt skapar ett ronderingsschema utifrån en grupp i Coboats. Det är sedan enkelt för enskilda båtägare att byta ronderingstid med varandra, ha koll på när man ska gå nattvakt och vem som ska gå kommande helg.

11 Checklista Alla har vi varit med om att det är mycket att tänka på när man ska ut på havet, när man kommer tillbaka till hamnen efter 2 veckors semester, när båten plockas fram efter vinterförvaringen och när den sedan ska fixas iordning inför nästa vinter. För att inte glömma något så ges användaren möjlighet att från en lista med förslag göra en egen skräddarsydd Checklista alternativt skapa egna åtgärdspunkter som sparas i listan. Listorna kan redigeras, sparas och tas bort. Exempel på åtgärder; stänga av vattnet, stänga av gasen, koppla på landström så att batterierna laddas, stänga ventiler, tömma toaletten, stänga av huvudströmmen, inventera proviantförrådet etc. När alla punkter på listan är åtgärdade och är det bara att nollställa listan och ge sig iväg med gott samvete!

12 Informationsutskick från lokala samhällsaktörer Polis, räddningstjänst och kommun har tillgång till en speciell funktion i Coboats som ger dem möjlighet att, på regional nivå, informera om viktig samhällsnyttig information. Det kan exempelvis vara varningar och information om olyckor, översvämningar, elavbrott, brottrelaterade händelser eller vädja om hjälp från allmänheten att hitta försvunna personer, objekt etc. Den specialanpassade funktionen visar inte för avsändaren vem som är mottagare av meddelandet, endast hur många Coboatsanvändare som nås i ett avgränsat geografiskt område. Mottagarna av ett informationsutskick får ett pushmeddelande direkt i telefonen. Meddelandet går även att läsa under funktionen Meddelanden. Det går inte att svara på dessa meddelanden.

13 Grannkompaniet AB Telefon

Coboats ett skräddarsytt system för båtsamverkan

Coboats ett skräddarsytt system för båtsamverkan Coboats ett skräddarsytt system för båtsamverkan En svenskutvecklad kommunikationsplattform fullmatad med smarta och användarvänliga funktioner. Coboats bidrar till effektivare båtsamverkan, ökad trygghet

Läs mer

Coyards ett skräddarsytt system för grannsamverkan

Coyards ett skräddarsytt system för grannsamverkan Coyards ett skräddarsytt system för grannsamverkan En svenskutvecklad kommunikationsplattform fullmatad med smarta och användarvänliga funktioner. Coyards bidrar till effektivare grannsamverkan, ökad trygghet

Läs mer

Är du bortrest eller är du på jobbet?

Är du bortrest eller är du på jobbet? Är du bortrest eller är du på jobbet? Nu är vi inne i sommar- och semestertider då många av oss reser bort och lämnar våra bostäder. Med hjälp av statistik och tidigare erfarenheter vet vi att någon tyvärr

Läs mer

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr Grannsamverkan i Kalmar kommun Nyhetsbrev Nr 3 2019-06-15 Hej allihopa Nu är äntligen sommaren här, och med det vårt tredje nyhetsbrev. I detta brev kommer vi bland annat skriva om lite konkreta tips inför

Läs mer

Vaktinstruktion för HBK

Vaktinstruktion för HBK Vaktinstruktion för HBK Denna instruktion tar upp alla de regler som du ska känna till i samband med din vakttjänst inom Hägerstens Båtklubb och vissa dagar även för Dalbos område. Det är viktigt att du

Läs mer

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Vad är Grannsam? Ta hjälp av grannar och vänner Bästa sättet att skydda ditt hem Grannsam är en nätbaserad social tjänst för att kommunicera och

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version ODD FELLOW ORDEN Manual Sidverktyget oddfellow.se version 1210012 Kort om intranätet odd fellow ordens webplats består av två delar; En publik del vars målgrupp är besökare som inte är medlemmar i orden

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Information Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Västerortspolisen informerar: Lite råd inför sommaren Snart kommer den efterlängtade sommarledigheten. En del av oss tar dagen

Läs mer

Appen HållKoll. Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner.

Appen HållKoll. Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Appen HållKoll Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Teknisk specifikation HållKoll är kompatibel och som har Android

Läs mer

Blanketter. Kopiera upp blanketterna i erfordeligt antal för just din uppgift! Här finner du de blanketter som skall användas i arbetet:

Blanketter. Kopiera upp blanketterna i erfordeligt antal för just din uppgift! Här finner du de blanketter som skall användas i arbetet: Blanketter Här finner du de blanketter som skall användas i arbetet: Kopiera upp blanketterna i erfordeligt antal för just din uppgift! Namnlistor för deltagande i Grannsamverkan 1. Övergripande organisation

Läs mer

O365 Program via portal.office.com

O365 Program via portal.office.com O365 Program via portal.office.com 1 2 Program: E-post Funktion: hantera e-post i O365 Bra att veta: Här kan du skapa och hantera alternativt medverka i arbetsgrupper som du är inbjuden till i O365 (SLS,

Läs mer

1. 5. Ortodontikonsult KO - Översikt KO - Remisser KO - Fakturering KO - Administration...

1. 5. Ortodontikonsult KO - Översikt KO - Remisser KO - Fakturering KO - Administration... 1. 5. Ortodontikonsult............................................................................. 2 1.1 5.1. KO - Översikt......................................................................... 3 1.2

Läs mer

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14 SNABBGUIDE NUMMERVISNING Rev 2015-09-14 Innehåll LOGGA IN I MINIVOICE WEBB... 3 WEBBADMIN... 3 NUMMERVISNINGSGRUPPER - ÖVERSIKT... 4 NUMMERVISNINGSGRUPP... 5 ACCESSNUMMER TILL GRUPP... 5 GRUPPMEDLEMMAR...

Läs mer

Datum Grupper i är ett enkelt sätt att dela information med en klass, arbetsgrupp eller annan valfri sammanslutning.

Datum Grupper i är ett enkelt sätt att dela information med en klass, arbetsgrupp eller annan valfri sammanslutning. LERUM4000, v 2.0, 2011-10-04 1 (11) Lärande Lärande Centralt Hantera grupper i Live@edu Grupper i Live@edu är ett enkelt sätt att dela information med en klass, arbetsgrupp eller annan valfri sammanslutning.

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Coyards En kommunikationsplattform för grannsamverkan!!

Coyards En kommunikationsplattform för grannsamverkan!! Coyards En kommunikationsplattform för grannsamverkan Coyardsärenmodernsvenskutveckladapplikationskräddarsyddförgrannsamverkan.Denär fullmatadmedsmartatekniskafunktionersombidrartillökadtrygghetochettsäkraresamhälle.

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED APPEN OCH ADMINISTRERA VÄXELN Såhär använder du Telia Touchpoint som administratör. Installera appen I den här guiden går vi igenom hur du som administratör

Läs mer

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Koll på läget i realtid med R-CONTROL RCO Securitys mjukvara R-CONTROL erbjuder avancerad systemstyrning och oöverträffad anläggningskontroll

Läs mer

Manual för Återförsäljare fiske

Manual för Återförsäljare fiske Manual för Återförsäljare fiske Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma

Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma Polisregion Stockholm 2017-01-07 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, februari 2017, Område Bromma Bara under november månad 2016 anmäldes det 46 stycken inbrott i villa och 40 st inbrott

Läs mer

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB!

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB! DENACODE NUDDIS DENACODE NUDDIS Digital närvaroregistrering från denacode AB Denacode AB www.nuddis.nu DIGITALT NÄRVAROSYSTEM Systemet är centralstyrd från en huvud-server och ändringar uppdateras på varje

Läs mer

Ordbehandling på ipad

Ordbehandling på ipad Ordbehandling på ipad fixar dokumenten 7 Lägg till grafik och bilder 7 Exportera filer som alla kan läsa 7 Samarbeta via molnet Så kommer du igång med för ios Ordbehandling på din ipad, är det möjligt?

Läs mer

Köpt i god tro? Inget skydd för dig! Efter lagändring återlämnas stulet gods till ägaren.

Köpt i god tro? Inget skydd för dig! Efter lagändring återlämnas stulet gods till ägaren. Köpt i god tro? Inget skydd för dig! Efter lagändring återlämnas stulet gods till ägaren. Det finns tyvärr en del som lockar till bra köp. Här gäller det att vara försiktig och följa våra råd! SÄLJES Finfin

Läs mer

Samverkan mot brott. Grannsamverkan

Samverkan mot brott. Grannsamverkan Grannsamverkan Grannsamverkan är... Ett socialt nätverk för att minska brottsligheten och öka de boendes engagemang för trivsel och trygghet. Ett sätt att förändra attityder hos människor, ta ställning

Läs mer

grannsamverkansbladet

grannsamverkansbladet grannsamverkansbladet GRANNSAMVERKAN INOM LOKALPOLISOMRÅDE NYKÖPING NR ÅR 09 Lokalpolisområde Nyköping omfattar kommunerna: Gnesta Oxelösund Nyköping Trosa Ett nytt grannsamverkansblad... Efter att vi

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

Kalmarsund BK:s hemsida

Kalmarsund BK:s hemsida Kalmarsund BK:s hemsida Sida 1 av 6 Du börjar med att gå till hemsidan för Svensk Bridge. Den ser ut så här: Klicka på rutan Logga in uppe till höger. Då kommer denna sida upp: Här du skriver in ditt Medlemsnummer

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

Advoco NetPBX Advoco Mi

Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco Mi är en mobilapplikation som, installerad på en mobiltelefon med Windows eller Androids mobiloperativsystem, gör att du kan hantera samtal i Advoco NetPBX företagsväxel

Läs mer

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se LATHUND FIRSTCLASS 8.0 RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande av någon del av eller hela innehållet

Läs mer

Appen HållKoll - Android

Appen HållKoll - Android Appen HållKoll - Android Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Vem har nytta av HållKoll Kalender? HÅLLKOLL FÖR DIG

Läs mer

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK 0.1 2013-01-12 1 (52) Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Syfte med dokumentet... 3 2. Tillgång och behörigheter... 4 2.1. Generellt... 4 2.2. Huvudmenyn efter inloggning... 5 2.3. Administratörsvyn...

Läs mer

Snabbguide. Kalendersynkronisering

Snabbguide. Kalendersynkronisering Snabbguide Kalendersynkronisering Snabbguide Kalendersynkronisering Allmänt Kalendersynkronisering är en webbaserad applikation som automatiskt synkroniserar kalendern i Microsoft Exchange med växelns

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Ulla Johnsson/Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Stängt vid månadsomställning... 2 Logga ut...2 Semesteransökan...

Läs mer

Vid brand, rökutveckling och gasutsläpp

Vid brand, rökutveckling och gasutsläpp LINKÖPINGS UNIVERSITET Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier, ISV Vid brand, rökutveckling och gasutsläpp RÄDDA Alla som är i akut fara. Om larmet ej gått (normalt finns automatiskt brandlarm).

Läs mer

Varsågod Assistansbokens faktablad!

Varsågod Assistansbokens faktablad! Varsågod Assistansbokens faktablad! Vad är Assistansboken? Assistansboken är ett prisbelönt kommunikationsverktyg för personlig assistans. Systemet är uppbyggt i moduler som är specialdesignade och anpassade

Läs mer

Manual för kontrollanter-jakt

Manual för kontrollanter-jakt Version 2.0 2014-02-27 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2014-08-11 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Inbrottstjuvar använder sig av nya metoder I semestertider brukar det vara fler inbrott

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Manual för administratörer - fiske

Manual för administratörer - fiske Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Färdig webbplats till din förening. Inget onödigt krångel. Slipp allt onödigt krångel. Med FSY får din förening en färdig webbplats med flera smarta funktioner och med

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-12-21 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Manager. Doro Experience. för Doro PhoneEasy 740. Svenska

Manager. Doro Experience. för Doro PhoneEasy 740. Svenska Doro Experience för Doro PhoneEasy 740 Svenska Manager Introduktion Använd Doro Experience Manager för att installera och hantera appar på en Doro Experience -enhet genom att använda en webbläsare var

Läs mer

Hur fungerar Hamnsektionen

Hur fungerar Hamnsektionen Hur fungerar Hamnsektionen Beskrivning: För att båtklubben ska fungera så smidigt som möjligt har styrelsen utsett en hamnkapten som har fullt ansvar att sköta och organisera det dagliga funktionen av

Läs mer

Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA

Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA Information Polisområde Stockholm nord Kyrkoklenoder kom hem med hjälp av märk- DNA Då polisen stoppade en bil i Bromma i västra Stockholm i våras, hittade polis-patrullen en mängd misstänkt stöldgods

Läs mer

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile.

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile. Kom igång med Näsgård Mark online Generellt Detta avsnitt visar: Skapar administrator konto Hur du överför data från din lokala dator upp till servern. Skapar inloggningsuppgifter till medarbetare Delar

Läs mer

Manual för schemaläggning av operationssal.

Manual för schemaläggning av operationssal. Manual för schemaläggning av operationssal. 2017-03-10 Manual för schemaläggning av operationssal. Manualen beskriver först hur man lägger ett grundschema och sedan hur man infogar en schemaperiod då ett

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Med hösten kommer fler ovälkomna besök! Glädjande har antalet bostadsinbrott legat på en ovanligt

Läs mer

Utbildning för gruppadministratörer

Utbildning för gruppadministratörer Utdelningsblad för utbildningen Indexeringsroller Här följer en kort sammanställning av rollerna i ett indexeringsprogram och hur de samarbetar. Gruppadministratör Gruppadministratören tillser FamilySearch

Läs mer

Manuell Smart.Surveil

Manuell Smart.Surveil 07.2018 Innehållsförteckning 2 / 11 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Installation och start... 4 3 Arbeta med SMART.SURVEIL... 5 3.1 Användargränssnitt... 5 3.1.1 Dörrar... 5 3.1.2 Övervakningsgrupper...

Läs mer

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Teamsutbildning IKTeket Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Utbildningens innehåll Utbildningens innehåll Presentation av IKTeket Sökfunktionen OneNote Vad är Teams? Basutbud Uppgiftsverktyget

Läs mer

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott

Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland. Att förebygga. inbrott Det ska vara tryggt att leva och bo i Halland Att förebygga inbrott Bostadsinbrott är ett prioriterat brottsområde Inbrott i bostaden står för en mindre del av alla anmälda brott i Sverige. Men det är

Läs mer

Så här fungerar webbföranmälan

Så här fungerar webbföranmälan Så här fungerar webbföranmälan Du gör din föranmälan lika enkelt och säkert som när du utför dina bankärenden över internet. Du får omedelbar bekräftelse på att din anmälan har kommit till oss och du kan

Läs mer

Under perioden har 15 inbrott/försök genomförts i Haninge kommun och motsvarande siffra under samma period var 14.

Under perioden har 15 inbrott/försök genomförts i Haninge kommun och motsvarande siffra under samma period var 14. 2019-06-03 NYHETSBREV, GRANNSAMVERKAN HANINGE GÄLLER PERIODEN 190514 190602 Under perioden har 15 inbrott/försök genomförts i Haninge kommun och motsvarande siffra under samma period var 14. Totalt har

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

Inställningar för användare

Inställningar för användare Inställningar för användare Organisationens -administratör kan göra de flesta inställningarna för en användare. Logga in på som administratör... Visa och söka efter användare i organisationen... Visa användarinformation...

Läs mer

Manual för Veneröds Dressyrstall

Manual för Veneröds Dressyrstall 1 Manual för Veneröds Dressyrstall Bildredigering På nyhetssidan finns möjlighet att lägga in en bild. Restriktionerna på denna är en bredd på 320 px och en höjd på 120 px, den får inte heller överstiga

Läs mer

Dokumentnamn RÄDDNINGSPLAN. Handläggare Utgåva Datum Sida Godkänt av Glenn Antonsson 13 2013-01-23 1 (5) Lars Rosén

Dokumentnamn RÄDDNINGSPLAN. Handläggare Utgåva Datum Sida Godkänt av Glenn Antonsson 13 2013-01-23 1 (5) Lars Rosén Glenn Antonsson 13 2013-01-23 1 (5) Lars Rosén Den som upptäcker en olycka, en brand eller ett gasutsläpp skall SKADEPLATS Upptäckt Växelansluten telefon: Ring 0-112 Mobiltelefon (också norsk) Ring 112

Läs mer

FV-mejl. Förklaring:* AG= Arbetsgivare, ** AS=Arbetsställe

FV-mejl. Förklaring:* AG= Arbetsgivare, ** AS=Arbetsställe FV-mejl För att kunna skapa upp en FV-mejl samt läsa dina mejl måste du vara inloggad på Mina sidor med säker inloggning, dvs med användarnamn, lösenord + engångskod eller med Bank-id/Mobilt bank-id. Mina

Läs mer

Version 2.0 2014-02-14

Version 2.0 2014-02-14 Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du som administratör appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15

Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15 Smarta appar för ditt företag 2013-05-15 Senast uppdaterad 2013-05-15 Idag finns det appar för det mesta. Många av dem är spel-, nyhets- eller sociala medieappar. Men i denna djungel kan du också hitta

Läs mer

Version 2.2 2014-06-04

Version 2.2 2014-06-04 Version 2.2 2014-06-04 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

Kom igång med Denna korta manual hjälper dig med att komma igång med programmen Vital och ViTex.

Kom igång med Denna korta manual hjälper dig med att komma igång med programmen Vital och ViTex. Kom igång med Denna korta manual hjälper dig med att komma igång med programmen Vital och ViTex. Kom igång med ViTre Sida 1 Kom i gång med ViTre ViTal Läshjälpen Anpassa ViTal Läshjälpen..... Sida 3 Anpassa

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Manual Lifecare Meddelanden

Manual Lifecare Meddelanden 1 (8) Kommunförvaltningen Ansvarig Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad av Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad den 2016-10-19 Reviderad den 2016-10-19 Manual Lifecare Meddelanden I samband med

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören.

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören. E K Manual för e-postprogram i Eda Skolor E-postprogrammet är ett sk webbaserat system, med möjlighet att skicka och läsa e-post från valfri dator som är ansluten till Internet. Vårt e-postsystem är tänkt

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning.

En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Kalender Vad är en kalender? En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning. I EpiServer CMS 5 finns en central kalender för alla

Läs mer

ST RA. Båtklubbsdagen VÄLKOMMEN TILL STORA BÅTKLUBBSDAGEN VÄST. En inspirations- och kompetensutvecklingsdag för alla våra båtklubbsfunktionärer.

ST RA. Båtklubbsdagen VÄLKOMMEN TILL STORA BÅTKLUBBSDAGEN VÄST. En inspirations- och kompetensutvecklingsdag för alla våra båtklubbsfunktionärer. ST RA Båtklubbsdagen VÄLKOMMEN TILL STORA BÅTKLUBBSDAGEN VÄST En inspirations- och kompetensutvecklingsdag för alla våra båtklubbsfunktionärer. Lördag 3 februari 2018 i Göteborg ST RA Båtklubbsdagen ÖST

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI.

Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI. Polisregion Stockholm 2017-03-03 Område Nord Information Grannsamverkansinformation, mars 2017, Område Bromma VILLAINBROTTEN I BROMMA HAR MINSKAT UNDER FEBRUARI. Bara under november månad 2016 anmäldes

Läs mer

Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp

Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp Nyhetsbrev 3 2015 Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp Varför ska vi ha Grannsamverkan? Svaret är att vi tillsammans vill minska brottsligheten i vårt bostadsområde. Att Grannsamverkan har

Läs mer

Område Bromma. Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/ Brommaområdet under hela hösten fram till sista december 2015.

Område Bromma. Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/ Brommaområdet under hela hösten fram till sista december 2015. Polisregion Stockholm 2016-01-20 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Bromma God fortsättning på det nya året! Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/

Läs mer

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios Dialect Unified Användarmanual mobilapplikation ios Med Dialect Unified Mobilapplikation når du växelns centrala funktioner direkt i din mobiltelefon. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

5.0 RSS. InfoBoard manual. 5.0 Välkommen till manualen för RSS-kanalen Huvudsidan för RSS-kanalen Vad definierar ett objekt?

5.0 RSS. InfoBoard manual. 5.0 Välkommen till manualen för RSS-kanalen Huvudsidan för RSS-kanalen Vad definierar ett objekt? InfoBoard manual 5.0 RSS 5.0 Välkommen till manualen för RSS-kanalen 1 5.2 Huvudsidan för RSS-kanalen 1 5.2.1 Vad definierar ett objekt? 1 5.2.2 Aktiv och inaktiv 2 5.2.3 Redigera ett objekt 2 5.2.4 Visa

Läs mer