Nytt finansieringsstöd för socialt företagande Med detta som bakgrund utlyser vi nu ett finansieringsstöd för socialt företagande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt finansieringsstöd för socialt företagande Med detta som bakgrund utlyser vi nu ett finansieringsstöd för socialt företagande."

Transkript

1 ANSÖKNINGSGUIDE Finansieringsstöd för socialt företagande i Göteborgs Stad Bakgrund (BRG) ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. BRG bidrar till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. BRG har fått ett uppdrag från Göteborgs Stad att under skapa bättre förutsättningar för socialt företagande i staden genom stöd till affärsutvecklande insatser. Vad är socialt företagande? Med social ekonomi avses organiserade verksamheter som primärt har samhälleliga ändamål, bygger på demokratiska värderingar och är organisatoriskt fristående från den offentliga sektorn. Dessa sociala och ekonomiska verksamheter bedrivs huvudsakligen i föreningar, kooperativ, stiftelser och liknande sammanslutningar. Verksamheter inom den sociala ekonomin har allmännytta eller medlemsnytta, inte vinstintresse, som främsta drivkraft. Källa: Social ekonomi en tredje sektor för välfärd, demokrati och tillväxt? (1999) Stockholm: Nordstedts Social ekonomi kallas också för den idéburna sektorn, tredje sektorn eller civilsamhället. Begreppen är många och gränserna flytande, men förenas av det gemensamma målet att skapa ett bättre samhälle. Det sociala företagandet är ett sätt att ta till vara på kraften som ligger bakom människors behov av att arbeta och ta ett socialt ansvar på individ- och organisationsnivå. Visionen vi har är att Göteborg är en stad där människor vill engagera sig och där engagemanget tas till vara. Vi vill att den innovationskraft och kreativitet som finns i staden ska bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle och en bättre värld. Med socialt företagande menar vi därför alla olika aktörer, såsom företag, organisationer, föreningar och entreprenörer osv, vars främsta drivkraft är samhällsnytta och som verkar på olika nivåer i samhället. Nytt finansieringsstöd för socialt företagande Med detta som bakgrund utlyser vi nu ett finansieringsstöd för socialt företagande. Vi riktar oss till ideella verksamheter och ekonomiska verksamheter med samhällsnytta, inte vinstintresse, som främsta drivkraft. Alla organisationsformer har möjlighet att ansöka om finansieringsstödet men det bör vara tydligt uttryckt i stadgar eller bolagsordning vad som är er främsta verksamhet och därmed hur ni arbetar med samhällsnytta. Stödet består av två olika delar; dels finansiering av utvecklingsinsatser i verksamheten, dels rådgivning för att ta fram en nulägesanalys och en handlingsplan för det planerade projektet.

2 Vad gäller finansieringsstödet för? Finansieringsstödet är ett stöd för affärsutveckling och är inte ett verksamhets- eller driftsbidrag. Finansieringsstödet är ett stöd för affärsutveckling och är inte ett verksamhets- eller driftsbidrag. Det går inte heller att göra investeringar med stödet. När konsulttjänster behövs ska BRGs upphandlade konsulter användas. Förutom syftet med verksamheten kommer en bedömning även göras av personlig kompetens och förmåga, drivkraft, ekonomisk långsiktighet, trovärdighet och realistisk idé samt innovationshöjd. För att ansökan ska bli aktuell för bedömning ska projektet leda till positiva effekter inom något av följande områden: Främjande av miljön Ökade förutsättningar till arbete Förbättring av barn och ungas situation Ökat inflytande för äldre Ökad jämställdhet Ökad integration Vem/vilka kan söka? Sökanden ska främst utöva sin verksamhet inom Göteborgs Stad. Ideella verksamheter och ekonomiska verksamheter med samhällsnytta, inte vinstintresse, som främsta drivkraft. Stödet riktar sig till såväl nya som etablerade aktörer inom området. Observera att du som driver enskild firma inte har möjlighet att ansöka. Hur mycket kan man söka? Det går att ansöka om kr till kr i finansieringsstöd. Krav på medfinansiering BRG beviljar max 50% av den totala projektbudgeten. Övrig finansiering kan utgöras av eget arbete hos den som söker eller bestå av annan extern finansiering, exempelvis en privat sponsor. Hur ansöker man? Ansökan görs via det digitala ansökningsformuläret på BRGs hemsida Vid ansökan ska ni följa anvisningarna och fylla i alla uppgifter i ansökningsformuläret. Det går att starta ansökningsprocessen och fortsätta vid ett senare tillfälle, dock senast 30 dagar efter påbörjad ansökan. Observera att det är först när ansökan är signerad och inskickad som den anses klar. Då får du också ett bekräftelsemejl på att ansökan är inskickad och registrerad. Lycka till!

3 Hur ser ansökan ut? Ansökan är på totalt fyra sidor. Vi vill att ni beskriver vad ni ska göra, vilka som deltar, vilka samhällsutmaningar ni vill lösa samt vilka mätbara mål ni har i projektet. Ansökningsformuläret finns på businessregion.se/socialtforetagande

4 Beskriv era kostnader och intäkter/ resurser på rätt sätt Vi vill ha en förklaring om vad stödet från BRG ska användas till samt hur projektet i övrigt medfinansieras. Resurserna beskriver hur ni medfinansierar stödet från BRG. I denna tabell ska även det stöd ni ansöker om från BRG vara medräknat. Stödet från BRG ska alltså vara ett komplement till er egen insats. Ekonomitabellen måste även vara i balans dvs summa A ska vara lika stor som summa B. Om ni använder medfinansiering av egen tid (ideell tid) eller lokaler så måste det även tas upp som en kostnad. Se exempel nedan: Kostnader inklusive egna insatser som exempelvis ideellt arbete och lokaler: Marknadsföring Utveckling av webb Projektanställning (220kr/h * 90hrs) Konsultarvode Summa kostnader (A): Intäkter/Resurser: Stöd från annan finansiär Privat kapital Ideell arbetstid (220kr/h*90hrs) Stöd från BRG Summa intäkter (B): Bilagor till ansökningen Vi vill att ni bifogar ekonomisk redovisning (årsredovisning, årsbokslut eller resultat- och balansrapport). Vi vill också att ni bifogar ett formellt dokument där firmatecknaren tydligt framgår, exempelvis stadgar och årsmötesprotokoll eller registreringsbevis från Bolagsverket. Bedömningsgruppen Ansökan kommer att bli bedömd av en rådgivande bedömningsgrupp som representeras av BRG, sektor social ekonomi och andra lokala organisationer i Göteborg med god kännedom om sektorn och de lokala förutsättningarna. Bedömningsgruppens arbete syftar till att bedöma samtliga ansökningar i konkurrens mot varandra. BRG beslutar sedan om vilka projekt som slutligen beviljas stöd.

5 När öppnar utlysningen? Utlysningen öppnar den 29 maj När är sista ansökningsdag? Sista ansökningsdag är den 16 september När kommer besked? BRG har för avsikt att meddela beslut om vilka som beviljats finansieringsstöd i november Kan ansökan överklagas? Ansökan sker i konkurrens med övriga sökande och kan inte överklagas. Rapportering och utbetalning Rapportering ska ske senast 3 månader efter projektperiodens slut via mall på BRGs hemsida Undantagsvis kan även förskott beviljas. Hjärtligt välkommen med din ansökan! businessregion.se/socialtforetagande Vid frågor kontakta oss via socialtforetagande@businessregion.se Kontakt Jasmine Soufi Projektledare Socialt företagande jasmine.soufi@businessregion.se Tel Maria Lindström Projektkoordinator Socialt företagande maria.lindstrom@businessregion.se Tel Susanne Robertsson Gruppchef Socialt företagande susanne.robertsson@businessregion.se Tel

6 Allmänna villkor för finansieringsstöd 1. Allmänt För att utbetalning av stöd ska kunna ske ska stödmottagaren följa bestämmelserna i villkoren. 2. Definitioner Finansieringsstöd (nedan kallat stöd) avser villkorade projektmedel. Finansieringsmottagare (nedan kallad mottagare) är den som får stöd till projekt från. (nedan kallat BRG). 3. Medfinansiering BRG beviljar max 50 % av den totala projektbudgeten. Övrig finansiering kan, förutom likvida medel, utgöras av eget ideellt arbete hos den sökande organisationen eller annan extern finansiering från offentlig eller privat sektor. 4. Stödberättigade kostnader Stöd utbetalas av BRG. Stöd betalas ut endast om kostnaderna är stödberättigande. Slutrapport och ansökan om utbetalning ska ha inkommit till BRG 3 månader efter projektperiodens utgång, om inte annat anges i överenskommelsen. Alla kostnader måste ha bokförts i enlighet med gällande bokföringsregler. Vid godkännande av en ansökan genomförs en nulägesanalys i samverkan med BRG och mottagaren, då det också tas fram en överenskommelse utifrån vilken alla kostnader måste kunna härledas. Om konsulttjänster behövs, ska BRGs upphandlade konsulter användas. I övriga fall skall principen om kostnadseffektivitet tillämpas vilket medför en skyldighet att använda resurser så effektivt som möjligt. Vid inköp ska kostnadsförslag för likvärdiga alternativ från minst tre olika leverantörer jämföras och dokumenteras. Den varan eller tjänsten med det lägsta priset ska därefter väljas. 4.1 Beviljat stöd Stöd betalas ut endast under förutsättning att BRG erhåller erforderliga medel från Göteborgs Stad. 4.2 Projektperiod Datum för projektperioden framgår av underlaget för projektplanen. Endast kostnader som uppkommit inom projektperioden är stödberättigade. 4.3 Kostnadsunderlag Alla kostnader måste kunna styrkas av mottagaren genom fakturor, bokföringsunderlag eller andra handlingar ur dennes redovisning. Av fakturan, eller i en särskild specifikation, ska följande framgå: när tjänsten utförts, vem som utfört tjänsten, nedlagd tid, timkostnad och vad tjänsten består av. 4.4 Personalkostnader för projektanställd personal Endast personalkostnader för anställningar inom projektet och de faktiska utbetalda lönekostnaderna som svarar mot den anställdes nerlagda tid i projektet är stödberättigande. Det ska specificeras vilket arbete som genomförs för det stöd som är beviljat och att det är inom ramen för utvecklingsarbete. 4.5 Kostnader för köp av tjänst Med köp av tjänst avses köp av annan juridisk eller fysisk person som inte är anställd hos mottagaren. 4.6 Mervärdesskatt Stöd för mervärdesskatt medges endast om denna utgör en slutlig kostnad för mottagaren och inte dras av eller återbetalas som ingående mervärdesskatt. Om Skatteverket senare fattar beslut om att mottagaren omfattas av skattskyldighet enligt mervärdesskattelagen för den verksamhet som avses i det aktuella beslutet om stöd (projektet) ska mottagaren återbetala stöd som felaktigt utbetalats från BRG. 5. Ansökan om utbetalning av stöd En ansökan om utbetalning av stöd ska lämnas till BRG tillsammans med kopior på fakturor, kvitton och lönespecifikation för projektanställda. Vid projektanställning ska anställningsbevis bifogas. Utbetalningsblanketten ska vara ifylld och undertecknad av behörig firmatecknare. BRG får begära ytterligare uppgifter som är nödvändiga för prövning av utbetalning av stöd. Om avvikelser i projektplanen görs, och projektet inte har bedrivs enligt beslutet, kan BRG besluta att inte betala ut stödet. 6. Rapportering av förändringar Mottagaren ska snarast rapportera ändringar till BRG av mottagarens: 1. namn, 2. adress, 3. e-post, 4. plusgiro- eller bankgironummer, 5. behörig företrädare, 6. avvikelse från beslutad kostnadsplan, 7. annan ändring av betydelse för projektets genomförande. Förändringar avseende 6 och 7 ska godkännas av BRG. 7. Revision BRG, eller en person som BRG utsett, har rätt att hos mottagaren granska projektet och ta del av handlingar som kan ge upplysningar om den verksamhetsmässiga och ekonomiska utvecklingen av projektet. BRG har alltid rätt att begära in underlag eller specifikationer för att avgöra om en kostnad är stödberättigad. 8. Uppföljning och utvärdering Mottagaren är skyldig att lämna information som är relevant för uppföljning och utvärdering av projektet genom enkäter och intervjuer eller andra muntliga eller skriftliga förfaranden. 9. Ekonomiska svårigheter Även stöd av mindre betydelse får inte beviljas till företag i ekonomiska svårigheter. Med svårigheter avses att ett företag inte med egna finansiella medel eller med medel från ägare, aktieägare eller långivare kan hejda förlust som utan ingripande från offentliga myndigheter leder till att företag/organisationen med störst sannoliket försätts i konkurs. 10. Upphävande av beslut BRG har rätt att upphäva beslutet om att stödja projektet om beslutet har fattats på grund av oriktig, vilseledande eller ofullständig uppgift från mottagaren, 11. Återkrav av stöd BRG har rätt att inom 10 år från slututbetalningen återkräva utbetalat stöd, med ränta, enligt gällande räntelag från dagen för utbetalning, om stödet har beviljats eller betalats ut på grund av oriktiga eller ofullständiga uppgifter från mottagaren. 12. Upplysning om kommunikation Vid kontakter med massmedier och allmänheten som gäller projektet bör mottagaren informera om att projektet är delfinansierat av BRG och Göteborgs Stad. 13. Personuppgiftslagen Uppgiftlämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL). 14. Övrigt BRG är inte arbetsgivare eller uppdragsgivare för personal hos finansieringsmottagaren. BRG gör följaktligen inte avdrag för skatter, socialförsäkringsavgifter etc.

Med detta som bakgrund utlyser vi nu ett finansieringsstöd för socialt företagande.

Med detta som bakgrund utlyser vi nu ett finansieringsstöd för socialt företagande. ANSÖKNINGSGUIDE Finansieringsstöd för socialt företagande i Göteborgs Stad Bakgrund (BRG) ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. BRG bidrar till att

Läs mer

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad.

deras rättsliga ställning och hur de finansieras. Ekonomisk verksamhet är all verksamhet som erbjuder varor och tjänster på en marknad. Bilaga 1 - Allmänna villkor Affärsutvecklingscheckar 2014 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för Affärsutvecklingscheckar

Läs mer

Ansökningsguide Varsågoda Accelerator 2017

Ansökningsguide Varsågoda Accelerator 2017 Ansökningsguide Varsågoda Accelerator 2017 Ansökningsguide Varsågoda Accelerator Innehåll Bakgrund... 2 Vad är socialt företagande?... 2 Varsågoda en accelerator för sociala företag... 2 Att delta i Varsågoda

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt

Allmänna villkor för stöd till projekt Allmänna villkor för stöd till projekt 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på projekt där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för stöd till projekt ska tillämpas

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015.

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Villkor

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22 ALLMÄNNA VILLKOR 2012 FÖR STÖD TILL PROJEKT Version 1.0 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor 2012 för stöd till

Läs mer

Seminarium 28 januari 2015

Seminarium 28 januari 2015 Seminarium 28 januari 2015 Ansökan om avräkning och Villkor för verksamhetsbidrag, Resurscentra för kvinnor 2013-2015 1 Verksamhetsbidrag i förskott Ansökan om verksamhetsbidrag och förskott, gäller för

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Polismyndighetens författningssamling

Polismyndighetens författningssamling Polismyndighetens författningssamling ISSN 2002-0139 Utgivare: Gunilla Svahn Lindström Polismyndighetens föreskrifter om förvaltning av fonden för inre säkerhet; beslutade den 23 maj 2016. PMFS 2016:2

Läs mer

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling

Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Verket för näringslivsutvecklings författningssamling Utgivare: Kristina Lindskog, verksjurist ISSN 1401-2065 Rådets för Europeiska socialfonden i Sverige föreskrifter om stöd från Europeiska socialfonden

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum.

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum. Innovativa Åtgärder VILLKORSHANDLING Denna handling skall efter undertecknande sändas till huvudsekretariatet för Innovativa Åtgärder, Industriell Dynamik, : Åke Lindén Box 1091 405 23 GÖTEBORG Villkorshandlingen

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

TRN Riktlinjer

TRN Riktlinjer Riktlinjer för det regionala hållbarhets- och skärgårdsanslaget Antagen av Tillväxt- och regionplanenämnden vid sitt möte den 26 oktober 2017 OCH SKÄRGÅRDSANSLAG 2 (8) Innehållsförteckning Utgångspunkter

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

För att utbetalning av stöd skall kunna ske skall stödmottagaren följa bestämmelserna i dessa föreskrifter.

För att utbetalning av stöd skall kunna ske skall stödmottagaren följa bestämmelserna i dessa föreskrifter. Verket för näringslivsutvecklings föreskrifter och allmänna råd om stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden inom ramen för regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Sida 1 av 6 Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Ansökan ska skickas per brev med underskrift av behörig firmatecknare. Den ska också skickas in via mail till naringsliv.vasternorrland@lansstyrelsen.se

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke ANSÖKAN 1(6) Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke På den här blanketten ansöker du om stöd för lagrings- och omlastningsplatser samt för sanering

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd för kompetensutveckling

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

Information och råd. Ver. 1, 071217

Information och råd. Ver. 1, 071217 Information och råd till dem som beviljats stöd ur något av de Regionala strukturfondsprogrammen för regional konkurrenskraft och sysselsättning 2007-2013 Ver. 1, 071217 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Information

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg Senast uppdaterad: 2016-12-01 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39 lovisa@leadernvskaraborg.se Emma Häggberg: 070-25 770 93 emma@leadernvskaraborg.se info@leadernvskaraborg.se Att ansöka om projekt

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Fullständig utlysningstext: Bilaga B Villkor för projekt som får stöd

Fullständig utlysningstext: Bilaga B Villkor för projekt som får stöd 2017-10-09 2016 004821 1 (5) Fullständig utlysningstext: Bilaga B Villkor för projekt som får stöd De villkor som gäller för projekt som beviljas stöd framgår av Energimyndighetens beslut. Nedan ges en

Läs mer

Villkor för beviljade projekt

Villkor för beviljade projekt EM2000, v5.2, 2017-10-30 1 (5) Villkor för beviljade projekt De villkor som gäller för beviljade projekt kommer att framgå av Energimyndighetens beslut om beviljat stöd. Nedan ges en beskrivning av villkoren.

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1667 17 FS 1999:18 Utkom från trycket Länsstyrelsens i Värmlands län föreskrifter om den 28 juni 1999 vissa stöd från EG:s strukturfonder; beslutade

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och organisationer inom den sociala ekonomin i Göteborg Värdegrund för samverkan Den sociala ekonomins organisationer bidrar till samhörighet mellan människor,

Läs mer

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt EM4000 W-4.0, 2010-11-17 2016-04-26 1 (7) Utlysning: Medfinansiering EU-projekt Energimyndigheten utlyser 2 miljoner kronor för medfinansiering EUprojekt. I denna utlysning välkomnas projektförslag för

Läs mer

Kulturmiljonen är ett stöd från Västra Götalandsregionen genom Kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen.

Kulturmiljonen är ett stöd från Västra Götalandsregionen genom Kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen. Kulturmiljonen Kulturmiljonen är ett stöd från Västra Götalandsregionen genom Kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen. Kulturmiljonen beviljar stöd för: Projekt Insats (förstudie, konferens,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om förvaltning av fonden för europeiskt bistånd till dem som har det sämst ställt; SFS 2014:1374 Utkom från trycket den 2 december 2014 utfärdad den 13 november 2014.

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen ÖVERENSKOMMELSE OM samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen örebro kommun och det civila samhället presenterar i denna broschyr, som grund för sin samverkan, en överenskommelse om värdegrund,

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statligt stöd för hållbara städer; SFS 2008:1407 Utkom från trycket den 30 december 2008 utfärdad den 18 december 2008. Regeringen föreskriver följande. 1 Enligt

Läs mer

Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och

Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och Utkom från trycket den 30 december 2014 Förordning om förvaltning av asyl-, migrations- och integrationsfonden; utfärdad den 18 december 2014. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1

Läs mer

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant Göteborgs stad Social ekonomi = sant Lotta Lidén Lundgren, Anneli Assmundson, Ulrika Lantz Westman Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning, Social resursförvaltnings uppdrag Social resursförvaltning

Läs mer

Checklista inför del/slutredovisning av projekt

Checklista inför del/slutredovisning av projekt Checklista inför del/slutredovisning av projekt Redovisningen är viktig. För att undvika felaktigheter rekommenderar vi att redan från början skapa rutiner. Det är betydligt svårare att i efterhand begära

Läs mer

ANSÖKAN OM FÖRETAGSSTÖD Ansökan avser:

ANSÖKAN OM FÖRETAGSSTÖD Ansökan avser: ANSÖKAN OM FÖRETAGSSTÖD Ansökan avser: (SFS 2015-211) Konsulttjänst (SFS 2015-210) SÖKANDE (företag) Namn Utdelningsadress Person-/organisationsnummer Ortadress (postnummer och ort) Tfn Mobil E-post F-skattebevis

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Ansökan om bygdemedel vindkraft

Ansökan om bygdemedel vindkraft Ansökan om bygdemedel vindkraft Sökande: Sökandens namn Organisationsnummer/personnummer c/o namn Postadress Postnummer Postort Bankgiro, Plusgiro eller kontonummer (inklusive clearingnummer) Kontaktperson:

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Göteborgs stads samverkan med social ekonomi

Göteborgs stads samverkan med social ekonomi Göteborgs stads samverkan med social ekonomi Anneli Assmundson och Ingela Andersson Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning Oktober 2013 Social ekonomi kort definition Organiserade verksamheter

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2018-03-08 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2016-05-18 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd inom Leader. Kontakta gärna

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Om ett eller flera av ovanstående krav inte är uppfyllda bedöms inte ansökan. Komplettering av ansökan får endast ske på begäran från Vinnova.

Om ett eller flera av ovanstående krav inte är uppfyllda bedöms inte ansökan. Komplettering av ansökan får endast ske på begäran från Vinnova. Q&A för hemsidan: Vad menas med formella krav? Formella krav är de krav som måste vara uppfyllda för att VINNOVA ska kunna bedöma en ansökan. I den här utlysningen ska följande krav vara uppfyllda: Koordinatorn

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om förvaltning av EG:s strukturfonder; SFS 2007:14 Utkom från trycket den 6 februari 2007 utfärdad den 18 januari 2007. Regeringen föreskriver följande. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 En fullständig ansökan ska inkomma i till Riksantikvarieämbetet senast den 3 mars 2019. Ansökan skickas via e-post till registrator@raa.se. Scannade dokument

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-06-15 2014-149 AS Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om utlysningen. Frågorna har delats in i fyra underrubriker; Innan du ansöker, Bedömning av ansökan, Under utvecklingsprojektets

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Denna policy anger Timrå kommuns förhållningssätt

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING Framtidens drönare Drönare för individer och samhälle Quadrotor drone in blue ski av Игоревич under CC-BY-SA Innehåll 1 Erbjudandet i korthet... 3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?... 3 3 Vem

Läs mer

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant Göteborgs stad Social ekonomi = sant Anneli Assmundson och Ingela Andersson Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning Oktober 2013 Social ekonomi kort definition Organiserade verksamheter som

Läs mer

SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN. Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN

SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN. Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN 1 Värdegrund för samverkan mellan DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN 2 SAMVERKAN MELLAN DET CIVILA SAMHÄLLET OCH NORRKÖPINGS KOMMUN

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Den sociala ekonomins möjligheter och utmaningar. Alla dessa trassliga begrepp Social ekonomi Civila samhället Socialt entreprenörskap Demokratiskt företagande

Läs mer

Utlysningen syftar till att bidra till minskat läckage av plast till hav och natur, i Sverige såväl som på global nivå.

Utlysningen syftar till att bidra till minskat läckage av plast till hav och natur, i Sverige såväl som på global nivå. UTLYSNING 2019-02-07 Utlysning av stöd till utvecklingsprojekt: Minska läckage av plast till hav och natur minskad användning, effektivare insamling och högre värdering av plast Syfte Utlysningen syftar

Läs mer

ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10 skollagen

ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10 skollagen 1 Ansökan med bilagor skickas till: Härjedalens kommun Bildning, fritid och kultur Medborgarhuset 842 80 Sveg ANSÖKAN om godkännande att bedriva enskild verksamhet enligt 2 kap. 5 och 7 och 25 kap. 10

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Förtydligande Innehåll

Förtydligande Innehåll Förtydligande Innehåll På kommande sidor förtydligas Vad Ansökan om utbetalning ska innehålla Hur kostnader redovisas Vad som ska bifogas Hur verifieringen ska ske Rapportering Viktigt! Redovisning av

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Sara Andersson Mottagare Socialnämnden Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Förslag till beslut Socialnämnden godkänner förvaltningens förslag

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi Arbetet med överenskommelsen I dialog mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi har en överenskommelse om samverkan

Läs mer

Information och råd till aktör/utförare inom UTCEDprojektet

Information och råd till aktör/utförare inom UTCEDprojektet 1(6) Stäm av kontinuerligt mot aktivitetsplanen. Planera in egna avstämningar i kalendern. Information och råd till aktör/utförare inom UTCEDprojektet Lämnade uppgifter Den organisation som får medel för

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd

Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd STÖDBERÄTTIGANDE KOSTNADER Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd I detta dokument beskrivs vilka typer av kostnader som Naturvårdsverket anser är berättigar till stöd från

Läs mer