4. Adjungeringar Erika Andeskär revisor och Daniel Krainer verkstadschef M-verkstan, adjungerades.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "4. Adjungeringar Erika Andeskär revisor och Daniel Krainer verkstadschef M-verkstan, adjungerades."

Transkript

1 Mötesprotokoll Datum: Tid:12:15 Plats:R27 Närvarande: Karin Elgh, Mikael Mäkinen, Henrik Lillberg, Nikodemus Rudolfsson, Josef Kling, Olof Karlsson, Amanda Forsén, Nopparat Ngaon, Mikaela Hahn, Johan Kinlund, Emma Henriksson, Hanna Bayard, Adam Rindeskär, Isac Strömberg, Martin Lind, Daniel Krainer, Erika Andeskär 1. Mötets öppnande Karin Elgh förklarade mötet öppnat. 1. Val av mötesordförande Karin Elgh valdes till mötesordförande. 2. Val av sekreterare Nikodemus Rudolfsson valdes till sekreterare. 3. Val av justeringsperson Amanda Forsén valdes till justeringsperson. 4. Adjungeringar Erika Andeskär revisor och Daniel Krainer verkstadschef M-verkstan, adjungerades. 5. Fastställande av dagordningen 17.1 Dropbox, såväl 17.2 Mailsignaturer lades till i dagordning som sedan fastställdes i sin helhet. 6. Rapporter och meddelanden Karin Elgh, Ordförande Har nu haft individuella möten med nästan alla av er, fixat skjuts till hemresan från Hemliga ÄvMtyret, samt lite annat smått och gott med planering osv. Ska sätta ihop en sammanställning av de individuella mötena så att vi alla kan få se dem. Mikael Mäkinen, Vice Ordförande Har ändrat datum och skickat inbjudan till Stormötet. Skrivit klart gruppkontraktet. Suttit i möte med Karin. Suttit med på möte med PubM samt haft möte med Felicia.

2 Nikodemus Rudolfsson,Sekreterare Jag har justerat tidigare mötesprotokoll och fixat en bra mall för mötesprotokollet. Ytterligare har jag skrivit ansökningstexterna till MAktU och börjat förbereda saker till det så det blir en smidig uppstart. Tagit hjälp av Amanda och bokat grupprum för den kommande veckan. Var på avslutning med Alumniutskottet. Resterande tid har lagts åt att krångla med min Dropbox som inte vill samarbeta. Henrik Lillberg, Kassör Sen senaste mötet har jag haft individuellt möte med Karin, haft många flytande diskussioner med Frida angående hur överlämningen ska ske på lättaste sätt samt hur den nya bilen kommer finansieras. Jag har även haft många överläggningar med mig själv och många andra om jag ska tillsätta en vice eller inte. Till sist har jag utformat en beskrivning för min vice kassör. Nopparat Ngaon, Internationellt ansvarig Haft ett möte med Marcus för att gå igenom testamentet samt diskutera lite kring oklarheter. Har satt sig in i upplägget för Mastermottagningen som är nytt för nästa termin. Har funderat mycket på upplägget för nästa års IntU samt börjat författa en text för ansökningen. Olof Carlsson, Marknadsföringsansvarig Haft individuellt möte med ordförande Karin. Har satt mig in i de förberedande dokument som jag har kunnat ta del av. Läst testamente och haft diskussioner med företrädare Victor Norberg angående posten. Jag har också planerat inför kommande Mafu och funderat kring hur jag vill utforma utskottet på bästa sätt. Slutligen har jag också över valborg varit på studiebesök i Lund. Givande! Josef Kling, Webbmaster Haft individuellt möte med Karin samt möte med Hiren. Kodat formulär och skrivit text till utskottsansökningarna. Mikaela Hahn, InfoChef Jag har haft möte med StingProfil och Profilservice och tagit fram förslag till Styretkläder. Jag har utformat två förslag på Styretlogga, skrivit min text för utskottsansökan, haft individuellt möte med Karin och utformat mailsignaturer till Styret. Martin Lind, Näringslivsansvarig Fortsatt med överlämningen med Julia, har suttit i Combi mest och gått igenom hur man fakturerar, gör med avtal mm. Kollat igenom existerande avtal och gjort ett excelark. Haft möte med representanter för M-case angående nästa års utskott och hur kontakten ska se ut med Näru. Fixat postbeskrivningar inför utskottsansökan Adam Rindeskär, Studienämndsordförande Varit på ett intressant PPG-möte med Mats Nåbo om hur nya DPU kan komma att se ut. Funderat på hur utskottet ska formas framöver och bokat in massa möten etc.

3 Amanda Forsén, Intendent Haft möte med Anton och fått en combigenomgång, även tittat till förrådet i A17. Bokat salar till kommande möten för den här månaden, har även bokat grupprum till utskottsintervjuerna. Haft möte med Krainer om M-bilen och bilgruppen. Johan Kinlund, Alumniansvarig Har haft möte med Kristin och vart på alumniutskottets kick-off och möten. Skrivit text för utskottsansökan samt till hemsidan. Haft utbildning med Liu angående en alumnidatabas, samt varit på alumniträff i Stockholm. Emma Henriksson, Festmaskinist Fortsatt planeringen av Hemliga ÄvMtyret och även haft vårt första biljettsläpp. Träffat Jonathan i MPiRE och diskuterat FM:s sida i M-balken. Isak Strömberg, Phadderigeneral Innan nya styrelsen klev på har jag suttit i valberedningen och tagit ut resterande medlemmar i MPiRE 14/15. Vi har hittills hunnit med bland annat att sy kläder, skriva och framföra gyckel på M-aktivas, söka spons, jobba på m45, genomgå en phadderistutbildning, planera och schemalägga hela nolle-p, suttit på bokningsmöte med alla phadderier från alla kårer, kårrepresentanter, drifstchefer på kårhusen etc. där alla schemakrockar lösts. Sitter i mycket möte med exempelvis studenthälsan och andra fadderier. I nuläget håller vi på att gör efterarbetet till bokningsmötet, det vill säga genomföra och bekräfta bokningar, fylla i eventuella luckor samt söka tillstånd där det behövs. Jag och Matilda (öl-&dryckesansvarig) har varit på en alkoholföreläsning och kommer att ha ett alkoholprov om några veckor. Jag som general sitter kontinuerligt, utöver styrelsemöten, på möten med MPiRE och med övriga generaler. Jag har också suttit på möten med studievägledare, schemaläggare, studenthälsan och andra representanter från kommunen och universitetet. Hanna Bayard, BästEmma Varit på lunchmöte med både gamla och nya EMMA. Träffat Isac och diskuterat EMMA:s medverkan under Nolle-P, samt fixat med EMMA:s kläder. Erika Andeskär, Embassadör Träffat den andra revisorn, annars inte gjort så mycket. Daniel Krainer, Verkstadschef Vi har köpt en ny bil. Den ska vara i bruk på måndag 5/5-14 är tanken. Det finns ett nytt avtal och lite allmänna regler berörande lån av bil och det är viktigt att vi som ska använda den har läst igenom dessa. Övrigt folk som ska köra den ska också läsa igenom detta. Mycket pengar och energi har lagts ned på att göra rent bilen. Det kommer göras oftare, förslagsvis varje dag. Vi får se hur det blir med det.

4 Möten ska även hållas med MPiRE och FM om detta. Tanken som ska prägla bruket av bilen ska vara att om den är ren då man lånar den, ska den även vara det då den lämnas tillbaka. 7. Uppföljning av föregående möte Logga Vi får se två förslag. Respektive förslag med olika bakgrund (svart eller vit) där själva loggan är i svart, vitt, och i färg. Vi röstar i frågan om vilken logotype vi ska ha. Beslut: beslutar att vi ska använda den logotype som representerar enbart de tre programsymbolerna. Vi röstar i frågan om färgval på logotype. Beslut: beslutar att vi ska ha en logotype i färg och en utan. Kläder Skjorta eller Piké: Vi röstar i frågan om vi ska ha piké eller skjorta till representationsplagg. Beslut: beslutar att ha skjorta tilldet ena representationsplagget. Vi röstar i frågan om vilken sorts skjorta vi ska ha. Beslut: beslutar att vi ska ha Oxford-skjorta. Vi röstar i frågan om vilket av de olika alternativen på Oxfordskjortor vi ska ha. Beslut: beslutar att vi ska ha Stingprofils vita skjorta. Mikaela ska ta fram förslag på skjortan och tillhörande tryck. Vidare information om tryck finns nedan under Tryck. Cardigan eller Hoodie: Vi röstar i frågan omfärgval, vinrött eller grått. Beslut: beslutar färgvalet till vinröd. Vi röstar om vi ska ha Hoodie eller Cardigan. Beslut: beslutar att vi ska ha Hoodie.

5 Vi röstar om vilken modell vi ska ha på Hoodien. Beslut: beslutar att vi ska ha Stadiums vinröda Hoodie. Tryck: Vi får se förslag. Enligt Stingprofil är trycket alltid till vänster först. Alla logotyper och namn går att brodera. Vad gäller trycket kan man beställa märken och sy på dem själva, blir då mycket billigare. Allt som allt kostar det ca 200 kronor per plagg i tryckkostnad. Tre förslag tas fram: Förslag 1 - rygg, logga på höger bröst, namn på vänster bröst Förslag 2 -logga på höger bröst, namn på vänster bröst Förslag 3 - logga på höger bröst Vi röstar i frågan om hur trycket på ryggen ska vara. Beslut: beslutar att ha stor maskinlogga och text på Hoodiens rygg. Då bara med STYRET 14/15. Combischema Combischemat ligger i övrigt -mappen och vill man byta får man göra det sinsemellan. Man kan inte byta med Mikael Mäkinen eller Karin Elgh. 8. Revisorn har ordet Inget att tillägga. 9. Firmateckningsrätten Det krävs ett sektionsmötesbeslut och ett styrelsemötesbeslut. Vi ska besluta om att överlåta firmateckningsrätten från Amer Ali och Frida Christensen till Karin Elgh och Henrik Lillberg. Vi beslutar i frågan om att teckna Karin Elgh och Henrik Lillberg till firmatecknare för MTS. Beslut: beslutar att överlåta firmateckningsrätten till Karin Elgh och Henrik Lillberg. 10. Gruppkontrakt Mikael Mäkinen har skrivit färdigt gruppkontraktet och vi går igenom det tillsammans. Det är alltid kallelsen som gäller oavsett vad som sägs i en dagordning mm.vi väljer att ändra paragraf 13 en aning i Gruppkontraktet. Detta ska skrivas ut till nästa möte för att alla ska kunna skriva på det då. 11. Utskott Samtliga har inte skickat in sina ansökningstexter. Dessa ska färdigställas innan klockan 18:00 idag 2/5-2014, och läggas upp i Dropboxen. Posterna ska beskrivas på ett bra sätt så det framgår vad de innebär, samt ska detta göras på ett lite roligare sätt.

6 Vi kommer hjälpas åt att ta hand om intervjuerna om det är så att vissa har högt söktryck. För PubM känns det dumt att söka vice då det är bestämt att man ska ta en som varit det tidigare. Det bestäms att han inte måste gå ut med det. Då bilgruppen haft svårt att få sökande kan redan sittande folk få sitta kvar. Behöver inte gå ut med ansökningar om det. Vi bestämmer att vi skickar ut viceansökningarna tillsammans med de andra ansökningarna idag 2/ Vi ska även få upp ansökningarna på Facebook. Mikaela ansvarar för att fixa ihop något bra. 12. Medlemmar MTS 2014 Beslutar att bordlägga denna punkt till nästa möte onsdag den 7/ Uppdatering av hemsidan och Facebook Svenska och engelska utskottsbeskrivningar ska fixas ihop till hemsidan och Facebook. Texterna det handlar om är om utskotten, samt egna personbeskrivningar. Bör vara klart innan nästa möte, deadline onsdag 7/ På måndag ska alla ha översatt ansökningstexterna till engelska. Allt ska läggas upp i Josefs dropbox. Det finns login-uppgifter till hemsidan i Josefs mapp. Vi mailar Josef Liu-uppgifter då utskottsmedlemmar ansats. Vi kan då få en gemensam maillista, utskottsmailen. Ytterligare är det bra att så snabbt som möjligt fota sitt utskott, bilderna ska upp på Embassaden. 14. Nolle-P Vi ska vara i Linköping torsdagen den 14/ någon gång under dagen. Vi ses på kvällen och äter middag tillsammans. Saker som att måla i märkesbacken, ha en dag tillsammans för någon form av uppstart är ett par av de saker som ska hinnas med innan Nolle-P. 15. Sommarträff Juni. 16. Övriga frågor 17.1Dropbox Josef laddar hem Dropboxen och delar ut den helt och hållet på nytt Mailsignatur Mailsignaturen. Vi får en förevisning.

7 Vi väljer att ta bort LinkedIn och Facebook. För att kunna skicka från sin styrels gör enligt följande i mailen: Inställningar, konton, lägga till e-postadressen. Mikaela ska undersöka huruvida det går att få en liggande signatur utan att ha den som en bild och mailar den så snart som möjligt till alla styrelsemedlemmar. 17. Nästa möte Onsdag kl. 12: Dagens vicedomsord Det Per säger om Pål, säger mer om Per än Pål. 19. Mötets avslutande Karin Elgh förklarade mötet avslutat klockan 14:10. Nikodemus Rudolfsson, Sekreterare Karin Elgh, Ordförande Amanda Forsén, Justeringsperson

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9 Sida 2 av 9 Överlämning till den nya elevkårsstyrelsen och övriga förtroendevalda Årsmötet är över, en ny styrelse är vald och arbetet som styrelseledamot är över så fort årsmötesordföranden har slagit

Läs mer

Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter.

Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter. Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter. Tillsammans är vi starka och kan göra förändringar STYRELSENS ANSVAR OCH UPPGIFTER: Styrelsen i en förening är mycket viktig. Den är motorn och den drivande kraften

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-11-05, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

Policydokumentssamling ro rande La rarsektionen vid Linko pings universitet

Policydokumentssamling ro rande La rarsektionen vid Linko pings universitet Policydokumentssamling ro rande La rarsektionen vid Linko pings universitet Reviderade 2014-09-23 Innehållsförteckning Kapitel 1: Policyns giltighet... 4 Kapitel 2: Lärarsektionen... 4 2.1 Om sektionsföreningen...

Läs mer

Att bilda förening. En broschyr för dej som är nyfiken på hur det går till och vad man bör tänka på

Att bilda förening. En broschyr för dej som är nyfiken på hur det går till och vad man bör tänka på Att bilda förening En broschyr för dej som är nyfiken på hur det går till och vad man bör tänka på I den här broschyren får du veta hur det går till att starta en förening och vad man bör känna till och

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2015-04-07

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2015-04-07 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2015-04-07 PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2015 04 07 kl. 17.00 Plats: M:L1, M huset. Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Dagordning FM2 / 2014

Dagordning FM2 / 2014 DAGORDNING FM2 / 2014 Lund, 5 mars 2014 Johan Förberg, Talman EXPEdition tel: 046 540 89 20 Fax: 046 14 03 14 Mail: expen@tlth.se Web: www.tlth.se Öppettider: Läsdagar 11.00 14.15 Besöksadress: John Ericssons

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

1 / 26. Informationsgruppens mötesanteckningar. Göta Studentkår

1 / 26. Informationsgruppens mötesanteckningar. Göta Studentkår 1 / 26 Informationsgruppens mötesanteckningar Göta Studentkår INFORMATIONSGRUPPENS MÖTEN Informationsgruppen är en av de två arbetsgrupperna som inrättats i arbetet med sammanslagningen. Informationsgruppens

Läs mer

FÖRENINGAR. - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON

FÖRENINGAR. - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON FÖRENINGAR - grunderna i hur ideella föreningar fungerar MARITA ISAKSSON Får kopieras om källan anges. Marita Isaksson 2009 INNEHÅLL FÖRENING VAD ÄR EN FÖRENING? s. 1 Ideell förening Ekonomisk förening

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare?

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare? Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare Rollkoll Vad gör en god man och förvaltare? 1 Rollkoll är ett projekt som genomförs av Riksförbundet frivilliga samhälls arbetare (RFS)

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Ekonomiskt styrdokument

Ekonomiskt styrdokument Ekonomiskt styrdokument Kemiteknologsektionen Hanna Andersson, Economizer -12 2012-12-27 Inledning Detta dokument är framtaget för att underlätta arbetet för sektionens kassörer, och för att ge en introduktion

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Ordning och reda i ekonomin

Ordning och reda i ekonomin Ordning och reda i ekonomin handledning för styrelser, kassörer och revisorer i den lokala hyresgästföreningen i region stockholm 1 juni 2010 Innehållsförteckning Hyresgästföreningens organisation 4 Lokala

Läs mer

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta

BILDA FÖRENING. Det här behöver ni veta BILDA FÖRENING Det här behöver ni veta Innehållsförteckning Vad innebär det att bilda en förening?...3 Fördelar...3 Föreningsregister...3 Förberedelser...4 Bildandemötet...4 Stadgar...5 Årsmöte...6 Dagordning

Läs mer

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige STUDIEHANDLEDNING Om studiecirkeln I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. En studiecirkel

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor)

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) BOLÅNEBOK #1 Förhandling Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) En lyckad förhandling kräver: o Att du har en någorlunda god privatekonomi

Läs mer

*XQLOODcEHUJ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP. /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW .HUVWLQ1LOVVRQ

*XQLOODcEHUJ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP. /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW .HUVWLQ1LOVVRQ /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW *XQLOODcEHUJ µ(jhwduehwhµ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP ([DPHQVDUEHWHSRlQJ +DQGOHGDUH.HUVWLQ1LOVVRQ /,8,89*(;6(,QVWLWXWLRQHQI U 8WELOGQLQJVYHWHQVNDS

Läs mer