Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö"

Transkript

1 Drift Implema Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö

2 Implemas driftsorganisation består av ett tiotal medarbetare som tillsammans delar ansvaret - dygnet runt - för första till tredje linjens support av ett tjugotal kunders SAP-miljöer.

3 Outsourcad SAP-drift är för de flesta företag ett kostnadseffektivt alternativ till att själva bygga upp den kompetens som krävs för att garantera en hög tillgänglighet av affärskritiska processer. På Implema driftar vi sedan år 2000 ett stort antal kunders SAP-miljöer. Med Implema Drift får ditt företag kvalitetssäkrade processer och medarbetare med rätt kompetens. Din SAP-miljö fungerar effektivt dygnet runt, årets alla dagar. Månadskostnaden är i förväg känd och du slipper oroa dig för resursbrist, kostsamma överraskningar eller dyra driftsstopp.

4 Driftsäker lösning till lägre kostnad med outsourcad drift av Arvid Nordquists SAP-miljö Arvid Nordquist valde, efter att tidigare testat en annan leverantör, att gå över till Implemas SAP-drift i juni Med outsourcad SAP-drift kan de koncentrera sig på affärsverksamheten: att sälja och leverera sina varor och att producera Arvid Nordquists Classic kaffe. Implemas driftscenter i Örebro ansvarar dygnet runt (24/7) för driften av Arvid Nordquists hela SAP miljö: SAP ERP, APO, Business Intelligence och content server för webbhandel. Arvid Nordquists IT-chef Gabriella Fällman berättar: Det fungerar hur bra som helst. Vi har högre kvalitet och har fått en driftsäker lösning med hög tillgänglighet, samtidigt som vi har en lägre kostnad jämfört med tidigare. Outsourcad SAP-drift ger oss möjligheten att koncentrera oss på annan IT och framförallt på vår affärsverksamhet. SAP är kritiskt. Vi har ett helintegrerat system och fungerar inte affärsprocesserna kan vi varken sälja eller leverera varor eller producera Arvid Nordquists egna Classic kaffe. Det ska bara fungera. Kaffebönorna ska lastas av i Frihamnen och russinen och våra tusentals andra varor måste ut till butikerna. Överflyttningen av Arvid Nordquists SAP-miljö genomfördes under en helg i juni Vi skulle i princip genomföra både hjärt- och lungbyte men med Implemas Tomas Gustafsson som projektledare kände vi ingen oro. De enda kommentarerna vi fick från organisationen på måndagen var att våra medarbetare upplevde systemet som snabbare jämfört med tidigare. Gabriella Fällman berättar att outsourcingen även har inneburit sänkta kostnader. Idag har vi en fast månadskostnad. Det finns inga dolda kostnader eller extrafakturor som dyker upp. Vi vet exakt hur mycket driften av vår SAP-miljö kommer att kosta.

5 Idag har vi en fast månadskostnad. Det finns inga dolda kostnader eller extrafakturor som dyker upp Gabriella Fällman IT-chef Arvid Nordquist

6 En annan fördel, menar Gabriella Fällman, är den personliga relationen mellan Arvid Nordquists och Implemas medarbetare. Implemas driftsorganisation består av ett tiotal medarbetare som delar ansvararet dygnet runt - för första till tredje linjens support av ett tjugotal kunders SAP-miljöer. Jag är aldrig orolig när någon från Implemas driftsorganisation ringer. Medarbetarna har kompetens och tyngd och kan på ett pedagogiskt sätt förklara om det skulle vara något problem. De kan vår lösning utan och innan. Har det någon gång varit problem så har de löst det snabbt. Gabriella Fällman avslutar intervjun med att säga att hon anser Implemas drift av SAP är outsourcing när det är som bäst. Jag kan inte komma på några nackdelar. Vi har en tydlig ansvarsfördelning och är mindre sårbara idag. Det här upplägget kräver även mycket mindre av min tid som IT-chef. Tid som jag istället kan använda till att utveckla verksamheten vidare.

7 - Tillgänglighet och driftsäkerhet. Dygnet runt. I Implemas driftserbjudande ingår daglig övervakning, systemgenomgång och förebyggande arbete för att säkerställa tillgängligheten av era affärsprocesser. Då alla våra medarbetare är erfarna SAPtekniker kan vi snabbt upptäcka och åtgärda eventuella problem. Bra rutiner och kontinuerlig backup av data gör att vi snabbt kan återskapa systemet. I den utökade 24/7 tjänsten ingår dygnet runt övervakning årets alla dagar. Det gör att problem som uppstår under natten eller under en helg snabbt tas om hand och åtgärdas med minimal störning i er verksamhet.

8 Problemfritt på Flextrus med outsourcad SAP drift Flextrus utvecklar och producerar flexibla förpackningslösningar för livsmedelsoch hälsovårdsbranschen. Tillverkningen är komplex. Råmaterial, i form av papper och kartong samt olika plaster och aluminium, ska sättas ihop på ett sätt som ger lång hållbarhet, skyddar vid transport och lagerhållning samt har ett utseende som marknadsför den packade produkten. Dessutom ska kundernas höga krav på hygien och säkerhet uppfyllas. Flextrus använder SAP sedan Företagets tillverkning av förpackningslösningar pågår dygnet runt, sju dagar i veckan. Detta ställer höga krav på driftsäkerhet och tillgänglighet och Flextrus har därför valt att outsourca sin SAP-drift till Implema. Ett val som enligt Flextrus IT-chef Anders Lindvall lett till en problemfri drift av SAP. Flextrus är ett internationellt företag med försäljning i bland annat Norden, Benelux, Storbritannien/Irland och Tyskland. Koncernen omsätter 95 miljoner euro och har 315 anställda. Flextrus huvudkontor och fabrik i Lund ligger i anrika lokaler från 1930-talet. Företagets rötter återfinns i Åkerlund & Rausing som grundades Det internationella förpackningsföretaget Tetra Pak, grundat av Rausing på 50-talet, har sina rötter i samma bolag. Flextrus övriga fabriker finns i Landskrona, Halmstad och i brittiska Somerset. Saknar resurser att själva drifta SAP Anders Lindvall berättar att företaget har tillverkning dygnet runt, sju dagar i veckan. Flextrus har en relativt liten IT-organisation och saknar resurser och den kompetens som krävs för att själva drifta SAP.

9 Problemfritt är nyckelordet. Vi har fått det vi blivit lovade och vi är nöjda Anders Lindvall IT-chef Flextrus

10 Prisbild och kompetens var givetvis viktiga urvalskriterier

11 SAP är kritiskt för vår verksamhet. Fungerar inte IT-stödet så står tillverkningen i princip stilla. Därför känns det säkert och tryggt att överlåta driften till någon som är expert på området. Valet av driftspartner togs efter en ordentlig marknadsundersökning och noggrann utvärdering av olika leverantörer baserat på ett antal urvalskriterier. Prisbild och kompetens var givetvis viktiga urvalskriterier. Vi behövde en driftspartner som kunde ta ansvar för helheten och säkerställa att SAP-tekniken fungerar som den ska. SAP drift dygnet runt I slutet av 2009 tog Flextrus beslutet att outsourca SAP-driften till Implema. Att Implema är certifierad SAP driftspartner samt erbjuder SAP-drift dygnet runt var bidragande orsaker till val av partner. Två månader senare, i februari 2010, flyttades Flextrus SAP-drift till Implemas driftscenter i Örebro. SAP migrering klar på 24 timmar För att få en säker kommunikation driftsatte vi i samband med flytten av SAP ett fast redundant MPLS datanät. Vi hade ett fönster på 36 timmar då SAP-migreringen skulle ske, men det gick mycket fortare och vi var klara redan efter 24 timmar. Implema har ansvarat för Flextrus SAP-drift i snart ett år. Problemfritt är nyckelordet. Vi har fått det vi blivit lovade och vi är nöjda, menar Anders Lindvall. En annan avgörande faktor var tidigare referenser samt tryggheten i att Implema skulle kunna hantera migreringen av SAP utan något betydande driftsstopp i produktion.

12

13 Unikt för Implema är att vi har lång erfarenhet och bred kompetens inom drift av just SAP-lösningar Tomas Gustafsson Drygt 20 års erfarenhet inom SAP basis och teknik och en av Implemas fyra grundare. Tomas är en av Implemas medarbetare som säkerställer att din SAP-miljö har så hög driftsäkerhet och tillgänglighet som möjligt. Ansvar för helheten Traditionell IT-drift finns det många aktörer som erbjuder. Men det är få som är specialister på drift av SAP. Unikt för Implema är att vi har lång erfarenhet och bred kompetens inom drift av just SAP -lösningar. Det gör att vi kan ta ett helhetsansvar för hela er SAP-miljö. Idag driftar vi merparten av våra egna kunders SAP-miljöer. Men vi kan även ta ansvar för hela, eller delar av, SAP driften hos företag som inte är kunder hos oss idag. Förutom drift av SAP ERP så erbjuder Implema drift av exempelvis SAP BI (Business Intelligence), SAP CRM och integrationslösningar. Med Implema Drift får ni endast en kontaktyta mot vår support- och driftsorganisation vilket medför en tydlig ansvarsfördelning, korta beslutsvägar och snabbt åtgärdande av eventuella problem.

14 Välj den lösning som passar er bäst Vår målsättning är att kunna erbjuda en driftslösning och en servicenivå som är skräddarsydd för att passa era önskemål och verksamhet. De basutbud som vi utgår från är SAP Drift och SAP Övervakning.

15 SAP Drift Implema tar totalansvar för drift av hela er SAP-miljö: traditionell IT-drift samt SAP-applikationer. Hårdvaran ägs av Implema och ingår i den fasta månadskostnaden. Systemet är fysiskt placerat i en modern datahall med skydd och övervakning mot exempelvis inbrott, brand och strömavbrott. SAP Övervakning Implema ansvarar för övervakning av själva SAP-systemet. Kunden tar själv ansvar för icke SAPunika driftstjänster såsom exempelvis backup. Hårdvaran ägs av, och är fysiskt placerad hos, kunden själv.

16 Hemtex fokuserar på Hemtex bekymmersfri tillvaro med outsourcad SAP drift Med över 220 hemtextilbutiker i sex länder och en omsättning på 1,49 miljarder kronor har Hemtex stora krav på väl fungerande affärsprocesser. Sedan 2001 använder företaget SAP Retail som affärsstöd. Hemtex slimmade IT-organisation i kombination med en tydlig strategi att fokusera på den egna kärnverksamheten. Detta låg till grund för beslutet att outsourca driften av SAP. Hemtex IT-chef Anki Jansson menar att den största vinsten med outsourcingen är att det blir bekymmersfritt. Med outsourcad drift får Hemtex systemövervakning dygnet runt. Skulle ett fel inträffa under natten eller under en helg så är det redan löst på morgonen när kontor och butiker öppnar. När vi våren 2007 uppgraderade våra system bytte vi, i samband med en upphandling, SAP-leverantör från IBM till Implema. Vid den tidpunkten ansvarade en lokal IT-leverantör för företagets generella IT-miljö. Tanken var att de även skulle ta över driften av SAP, berättar Anki Jansson och fortsätter: Ganska omgående insåg vi att det inte var en optimal lösning att lägga driften hos en generell IT-leverantör, detta eftersom det krävs specifik SAP-kompetens för att kunna drifta SAP och garantera den tillgänglighet som krävs för våra affärskritiska processer. Själva hade vi inte tid att engagera oss i tekniken utan ville ha en lösning där vi kunde lägga över hela ansvaret på en extern partner. Eftersom vi kände oss trygga med Implema som företag kändes det naturligt för oss att vårt samarbete även skulle inkludera driften av våra system. Det beslutet känner vi oss helnöjda med. Outsourcing ett prisvärt alternativ Vi ville i första hand få det så bekymmersfritt som möjligt, och det känner jag att vi har idag.

17 I och med att vi är en så pass slimmad ITorganisation, så känns outsourcing som ett prisvärt alternativ för oss Anki Jansson IT-chef Hemtex

18 ... den största vinsten med outsourcingen är att det blir bekymmersfritt.

19 Vi har själva en liten IT-organisation och den kompetens som krävs för att kontinuerligt ta hand om SAP-systemet kan vi inte tillhandahålla själva i dagsläget. I och med att vi är en så pass slimmad IT-organisation, så känns outsourcing som ett prisvärt alternativ för oss, menar Anki Jansson. Hösten 2008 flyttades driftsmiljön till Implema och våren 2009 flyttades även Hemtex test- och utvecklingssystem. Förutom SAP ERP outsourcas driften av SAP BI, Solution Manager och SAP Forecasting & Replenishment. På frågan hur outsourcad SAP-drift fungerar rent praktiskt hänvisar Anki Jansson till driftpartnern Implema. Precis som det ska vara med outsourcad drift behöver de inte lägga någon tid på de tekniska detaljerna. Bra rutiner och kontinuerlig backup Vi har totalansvaret för driften av Hemtex hela SAP-miljö vilket inkluderar både traditionell ITdrift och drift av företagets SAP-applikationer. Hårdvaran ägs av oss, och hela systemet är fysiskt placerat i en modern datahall, förklarar Implemas driftschef Peter Wiotti. Övervakning dygnet runt, systemgenomgång och förebyggande arbete innebär att vi tidigt kan upptäcka och åtgärda eventuella problem. Vid behov har kunden snabbt tillgång till vår samlade kompetens - oftast utan att ens märka det. Bra rutiner och kontinuerlig backup av data gör att systemet snabbt kan återskapas om något skulle gå fel. Nytt SAP driftscenter i Örebro Vi ser en tydlig trend och ökat intresse hos våra kunder att outsourca driften av SAP. Vi har det senaste året fått flera nya driftskunder där Hemtex är ett exempel. Arvid Nordquist ett annat. Samtidigt har samtliga av våra tidigare driftskunder förlängt sina avtal vilket resulterat i att vi fått utöka vår driftsverksamhet och bland annat etablerat ett helt nytt SAP driftscenter i Örebro, berättar Peter. Jag tycker den lösning som Hemtex valt fungerar jättebra för oss. Jag vill som sagt ha det så bekymmersfritt som möjligt. Vår kompetens internt på Hemtex ska ligga på vår verksamhet och hur vi vill utveckla den, inte på tekniken bakom. Någon annan är bäst på tekniken så kan vi vara bäst på Hemtex! avslutar Anki.

20 Driftar ni hellre själva? Väljer ni att drifta er SAP-miljö själva så finns det fortfarande tillfällen då ni kan ha behov av en extern lösning. Disaster Recovery Arkivering Projektdrift I tjänsten Disaster Recovery erbjuder vi företag med egen SAP-drift en redundant server på annan fysisk plats. Detta ger en extra trygghet ifall något skulle gå fel i er egna SAPmiljö. Arkivering innebär att vi städar upp i ert SAPsystem så att databasen blir mindre och systemet snabbare. Projektdrift innebär att ni via Implema kan hyra ett tillfälligt system istället för att investera i ett eget tillfälligt system.

21

22 Ett urval av kunder som väljer drift från Implema:

23

24 Med outsourcad drift sover man gott på hästen Hästens är Sveriges äldsta sängmakare och grundades redan Med en vision att ge världen den bästa sängen finns inga genvägar. Hästens sängar tillverkas enbart av naturliga material av bästa kvalitet och de tillverkas för hand av skickliga hantverkare. I en bransch där alla fokuserar på pris fokuserar Hästens på kvalitet. I slutet av 80-talet tog Jan Ryde över Hästens och blev därmed den femte generationen att driva familjeföretaget. Hästens ersatte 2008 sitt befintliga affärssystem för att vara bättre rustade inför en global expansion. Efter en noggrann utvärdering valde Hästens att gå över till SAP som kan hantera stora transaktionsmängder i realtid. Lösningen implementerades tillsammans med SAP-partnern Implema. Perry Forsberg, COO på Hästens, berättar: Vi sökte den partner som hade bäst kompetens att leverera det vi ville ha. Vi ville implementera ett fullt integrerat SAP standardsystem och vid behov anpassa vår verksamhet till systemet istället för tvärt om. SAP-partnern Implema valdes då de kunde matcha vår kravbild, både vad gällde kompetens och tidplan, samtidigt som de hade bra renommé på marknaden. SAP-implementering startade i februari 2008 och endast 18 veckor senare gick Hästens i drift med SAP (Implema Industry Provider baserat på SAP Business All-in-One). Projektet gick jättebra och vi inte bara mötte, utan gick till och med under, både tidplan och budget. En nyckelfaktor var att vi redan från början involverade alla medarbetare, menar Perry Forsberg. Alla var införstådda med vad som skulle hända och Implemas konsulter var med och stöttade i processen. Första veckan i drift flöt allt på fint. Andra veckan fick vi ett problem med utleveranser men det löstes snabbt och sedan dess har det mest rullat på.

25 På det stora hela har de mött våra förväntningar och krav på ett bra sätt och det har fungerat alldeles utmärkt Perry Forsberg COO Hästens

26 Idag har Implema ansvaret för drift och övervakning av Hästens hela SAP-miljö. Totalt 11 delar inklusive SAP ERP, CRM och Business Intelligence (BI).

27 Forsberg berättar att Hästens har en begränsad IT-organisation. De behövde en kompetent driftspartner som snabbt kan agera på eventuella problem och beslutade att outsourca driften av SAP till Implema. Idag har Implema ansvar för drift och övervakning av Hästens hela SAP-miljö. Totalt 11 delar inklusive SAP ERP, CRM och Business Intelligence (BI). I Implema har vi hittat en stark motpart som visat stort engagemang i Hästens. Implemas driftsorganisation, med Peter Wiotti i spetsen, har ingett stort förtroende med medarbetare som är öppna och tillmötesgående på alla sätt. På det stora hela har de mött våra förväntningar och krav på ett bra sätt och det har fungerat alldeles utmärkt, menar Perry Forsberg. I Implemas driftserbjudande ingår daglig övervakning, systemgenomgång och förebyggande arbete för att säkerställa tillgängligheten av kritiska affärsprocesser. Alla medarbetare, från första till tredje linjen, är erfarna SAP-tekniker vilket gör att eventuella problem snabbt kan upptäckas och åtgärdas. Implemas driftsorganisation bildades år 2000 och är idag en SAPcertifierad verksamhet som ansvarar för driften av ett 20-tal kunders SAP miljöer. Hästens är i dag etablerat på 25 marknader och fortsätter expansionen både genom att växa på befintliga marknader och att starta försäljning på nya marknader. Sedan slutet av 1980-talet, då Jan Ryde tog över Hästens, har försäljningen av de rutiga kvalitetssängarna ökat med procent. Med SAP har Hästens bäddat för en global expansion och fått SAP ända ut i butik. I de flesta butiker finns idag ett orderläggningssystem och en konfiguratior där kunderna, med direkt uppkoppling mot fabriken, kan konfigurera sängarna efter sin önskemål, avslutar Perry Forsberg.

28 Implema grundades 1998 med en vision att paketera och göra SAP tillgängligt och användarvänligt för små och medelstora företag med behov av effektiva affärsprocesser, mätbara resultat och effektiv kontroll och uppföljning. Idag, drygt tio år senare, har Implema en helt unik erfarenhet och position på den svenska marknaden med så gott som alla svenska kundreferenser inom SAP Business All-in-One (SAP för små och medelstora företag). Implemas fokus ligger fortfarande inom SAPs kraftfulla affärslösningar men kompletterande lösningar utvärderas kontinuerligt för att företaget på bästa sätt ska kunna utveckla kundernas affärsprocesser och stärka deras konkurrenskraft. Med huvudkontor i Stockholm och regionskontor i Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås samt Örebro jobbar företagets konsulter mycket nära kundernas verksamheter. De flesta av Implemas kunder har internationell verksamhet vilket gör att företaget har lång erfarenhet av implementeringar, roll-out och projekt i Europa och resten av världen. Företagets unika erfarenhet från uppdragsbaserade projekt har omvandlats till en metod som ger kunden en säker installation med fokus på affärsnytta, tid och budget. Implema är en aktiv och coachande partner som kan ta ansvar för helheten inklusive verksamhetsutveckling, implementation, kompetensutveckling, support och drift. Målsättningen är att alla kunder ska vara nöjda referenskunder. Det gör att Implema har många nöjda kunder. Kontaktperson Implema Drift Peter Wiotti Tel: +46 (0) Implema september 2011 Implema omsätter 120 miljoner kronor och har verksamhet i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås och Örebro. Företaget grundades 1998 och har idag närmare 100 anställda

Hyrtjänst SAP On demand

Hyrtjänst SAP On demand SAP som Hyrtjänst SAP On demand komplett affärssystem till fast månadskostnad Börja i liten skala! Väx utan begränsning. Full insyn i svenska och utländska bolag. Internationell handel. Hantera legala

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Styr verksamheten utifrån aktuella siffror som visar hur ditt företag mår idag Vi kan nu se svart på vitt hur det ligger till inom varje område vilket gör att vi kan identifiera risker

Läs mer

affärssystemkonsult Implema Traineeprogram

affärssystemkonsult Implema Traineeprogram affärssystemkonsult Implema Traineeprogram Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla företags affärsprocesser med hjälp av marknadens

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det vi också vet är att frågan

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

Våra kunder berättar

Våra kunder berättar Våra kunder berättar Implemas kunder består främst av medelstora svenska företag. Företagen verkar inom ett antal branscher med viss tyngdpunkt på tillverkning, livsmedel, läkemedel, handel och grossist.

Läs mer

Våra kunder berättar

Våra kunder berättar Våra kunder berättar Implemas kunder består främst av medelstora svenska företag. Företagen verkar inom ett antal branscher med viss tyngdpunkt på tillverkning, livsmedel, läkemedel, handel och grossist.

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

Få ut maximal nytta av IT-investeringarna!

Få ut maximal nytta av IT-investeringarna! Få ut maximal nytta av IT-investeringarna! www.lexiconitkonsult.se 08-566 107 00 info@lexiconitkonsult.se Box 23009, 104 35 Stockholm. Besöksadress S:t Eriksgatan 117. För övriga kontors adresser se www.lexiconitkonsult.se

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

Implema Traineeprogram 2012

Implema Traineeprogram 2012 Implema Traineeprogram 2012 Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla medelstora företags affärsprocesser med hjälp av affärssystem

Läs mer

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB Kunder berättar + Alfredsson Transport AB Kontaktperson: Erik Alfredsson Kvicksilvergatan 5 602 23 Norrköping Tel: 011-31 26 20 Fax: 011-31 26 24 E- post: info@alfredssontransport.com Alfredsson Transport

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION )))

FÖRETAGSPRESENTATION ))) FÖRETAGSPRESENTATION ))) Information som ska spridas och information som ska sparas Det började under femtiotalets byggboom. Information i form av mått och material behövde mångfaldigas och distribueras

Läs mer

Skapa insikter till rätt beslut

Skapa insikter till rätt beslut Skapa insikter till rätt beslut Enklaste vägen till beslut med dynamiska rapporter Verksamhetskolls dashboards är tydliga och det är lätt att direkt ta till sig det väsentliga. Alla dimensioner i ditt

Läs mer

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt!

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! Det handlar om att spara tid, få överblick, förenkla arbetsprocesser, utnyttja resurser och i slutändan handlar

Läs mer

För Soliditets högprioriterade kunder. Det här kan vi erbjuda er

För Soliditets högprioriterade kunder. Det här kan vi erbjuda er För Soliditets högprioriterade kunder Det här kan vi erbjuda er 2 Du är högprioriterad och får därför högre service Att ditt företag valt Soliditet betyder mycket för oss, och det vill vi gärna visa. Du

Läs mer

Donator. Partnerprogram. Från produkt till molntjänst.

Donator. Partnerprogram. Från produkt till molntjänst. Donator Partnerprogram Från produkt till molntjänst. Donator Partnerprogram Erbjuda vår applikation som en molntjänst? Javisst, men hur tar vi oss dit? De flesta programutvecklingsföretag (ISVer) ser möjligheterna

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

E N P R E S E N T A T I O N

E N P R E S E N T A T I O N Visma Sverige Visma Sverige E N P R E S E N T A T I O N Vismas värld Visma ger företag, föreningar, organisationer och offentlig sektor effektiva lösningar för ekonomisk administration, verksamhetsstyrning

Läs mer

Stolta men inte nöjda

Stolta men inte nöjda stainless steel solutions Stolta men inte nöjda resultat av Damstahls kundundersökning KUNDUNDERSÖKNING 1 Fakta De 836 kunder som svarat på vår undersökning utgör 60 % av vår omsättning. 67 % av de som

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD EG i Sverige, nu och i framtiden Stefan Fleron, VD Förut: Mätningar i fokus Nu: Människan i fokus Skifte från mätningar till människor Fakturera Beräkna förbrukning Leverera Avveckla Utveckla Attrahera

Läs mer

Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och

Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och Vår affärsidé är att erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och LAN-installation. Det finns flera stora, välkända bolag

Läs mer

Vismas värld. Flera hundra tusen människor använder dagligen Vismas produkter och tjänster

Vismas värld. Flera hundra tusen människor använder dagligen Vismas produkter och tjänster Visma Sverige Vismas värld Visma ger företag, föreningar, organisationer och offentlig sektor effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning samt service inom elektronik och IT

Läs mer

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda SPP skapar möjligheter Hållbara pensionslösningar för företag och anställda Du behöver inte kunna allt. Det gör vi. SPP hjälper dig att ta bra beslut om pensioner. Att ha hand om människors pensionspengar

Läs mer

Delivering Business Value through IT

Delivering Business Value through IT Delivering Business Value through IT Verklig affärsnytta genom leverans av kvalitativa IT-projekt IT-projekt handlar om affärsnytta. Vi är experter på att leverera IT-projekt, vårt pragmatiska angreppsätt

Läs mer

Effektmål. Räkna hem din IT-drift - går det? Metoder och tankar kring Effektberäkning. Lars Åberg, Pulsen Production Johan Djurberg-Lundman, Mio AB

Effektmål. Räkna hem din IT-drift - går det? Metoder och tankar kring Effektberäkning. Lars Åberg, Pulsen Production Johan Djurberg-Lundman, Mio AB Effektmål Räkna hem din IT-drift - går det? Metoder och tankar kring Effektberäkning Lars Åberg, Pulsen Production Johan Djurberg-Lundman, Mio AB 2 Kort info Pulsen Omsättning: 1,4 miljarder kronor Anställda:

Läs mer

Upphandling IT-drift. Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar. 2013-09-19 Mikael Lagergren, Stadsledningskontoret

Upphandling IT-drift. Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar. 2013-09-19 Mikael Lagergren, Stadsledningskontoret Upphandling IT-drift Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar Inflight information Stad från 990 6:e största kommunen 142 000 invånare 10 000 medarbetare Staden 7,7 miljarder Koncernen 11 miljarder

Läs mer

Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence

Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence Så arbetar svenska koncerner med Business Intelligence Affecto är enligt Dataföreningens 20 000 medlemmar det IT-företag som bäst förstår kundernas behov, som tillhandahåller rätt kompetens, till rätt

Läs mer

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa!

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa! Bäst på bredband! Bredband utan begränsningar Internet har utvecklats explosionsartat under det senaste decenniet. 80 procent av alla hushåll har någon form av uppkoppling till Internet idag och det blir

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015.

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Microsoft Dynamics CRM is one of the most flexible CRM system that allows everything from a simple and basic setup to a highly tailored and complex CRM solution,

Läs mer

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA Råmaterial Hylskartongfabriker Hylsfabriker Primärfiber 10% Pori, Finland Varkaus, Finland Loviisa, Finland 20 000 t Pori, Finland 12 000 t Imatra, Finland

Läs mer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer REFERENS Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer Om Atlas Copco Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.

Läs mer

Innovatören när det gäller IT, hosting och multimedia.

Innovatören när det gäller IT, hosting och multimedia. Innovatören när det gäller IT, hosting och multimedia. Kastellgatan 11b, 254 66 Helsingborg Tel 042-12 02 30, Fax 042-13 32 55 info@ojco.se www.ojco.se Globala lösningar på lokala problem. Innovation är

Läs mer

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag Bison är ett heltäckande affärssystem för medelstora och stora kunder inom handels-, grossist- och postorderverksamhet. Bison riktar sig främst till er som ser era affärsprocesser och systemstödet för

Läs mer

Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro. Administration av HR / Lön / Reseräkning

Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro. Administration av HR / Lön / Reseräkning Förenkla jobbvardagen med HR-tjänster från Aditro Administration av HR / Lön / Reseräkning Visste du att HR-administration utgör två tredjedelar av det totala HR-arbetet? Att HR är en stor och viktig del

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

www.utfors.se Sten Nordell

www.utfors.se Sten Nordell www.utfors.se Sten Nordell Fortfarande en utmanare - Först med gratis Internet abonnemang - Först med lokalsamtalstaxa för telefoni i hela landet - Först med gratis telefoni inom och mellan företag i Norden

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll sid 1/9 VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder identifierar och tydliggör förbättringsbehov samt planerar, genomför och följer upp

Läs mer

Vart försvann synergieffekterna?

Vart försvann synergieffekterna? Vart försvann synergieffekterna? Ett case om effektivisering av kundservice Inledning Ibland får vi tillåtelse av våra uppdragsgivare att berätta vad vi gör. Då är vår ambition att försöka ge så god insikt

Läs mer

SKI WEAR CROSS COUNTRY ÅRE SWEDEN VARUMÄRKET FRÅN ÅRE EST. 2014 IN. Sweare utvecklar funktionskläder för

SKI WEAR CROSS COUNTRY ÅRE SWEDEN VARUMÄRKET FRÅN ÅRE EST. 2014 IN. Sweare utvecklar funktionskläder för VARUMÄRKET Sweare utvecklar funktionskläder för Vi kommer arbeta i nära samarbete sport- och fritidsaktiviteter utomhus. med utövare för att utveckla special- Kännetecknande är en hög kvalitet funktioner

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

custice. fakta. presentation

custice. fakta. presentation 73% av alla Sveriges företag är helt utan CRMsystem. Ni vinner Strategiskt underlag Konkurrenters positionering Egen positionering Kunders nöjdhetsgrader Säljstöd Konkreta trender Möjliga hot Underlag

Läs mer

SOLUTION BRIEF. Varför backup som tjänst från Savecore?

SOLUTION BRIEF. Varför backup som tjänst från Savecore? SOLUTION BRIEF Står du inför utmaningar som berör backup, arkivering och lagring? Minimera risker för incidenter genom att låta de som har specialistkompetens ta hand om ditt data. Varför backup som tjänst

Läs mer

EG Tacticus. Inspirationsdag 2014 Hur kan Du skapa värden i din verksamhet?

EG Tacticus. Inspirationsdag 2014 Hur kan Du skapa värden i din verksamhet? Inspirationsdagen arrangeras hos i Malmö måndagen den 25 augusti med start kl. 12.00 en ny stor aktör på den svenska marknaden Se hur Microsoft SharePoint kan effektivisera din verksamhet Dalsjöfors berättar

Läs mer

Frågor och svar om MA-system AB 2001-09-18

Frågor och svar om MA-system AB 2001-09-18 Frågor och svar om MA-system AB 2001-09-18 Detta dokument innehåller en sammanställning av frågor och svar om MA-system AB. Har du ytterligare frågor så tveka inte att kontakta oss. Kontaktperson: Marknadschef

Läs mer

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget Oslagbara affärsmöjligheter med Mamut Business Software Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Prisbelönta affärssystem som dina kunder kan

Läs mer

Frigör kraften i er organisation! Engagerande ledarskap och utveckling som ger resultat

Frigör kraften i er organisation! Engagerande ledarskap och utveckling som ger resultat Frigör kraften i er organisation! Engagerande ledarskap och utveckling som ger resultat Affärslösningar som skapar engagemang Familj av verktyg Decision Dynamics familj av forskningsbaserade verktyg har

Läs mer

NetNordic 365. Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT KONSULTERING MOLNTJÄNSTER

NetNordic 365. Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT KONSULTERING MOLNTJÄNSTER 365 Lägg ditt nätverk i trygga händer D R I F T SUPPORT MOLNTJÄNSTER Att vara «Best Companion» förpliktar 365 365 är en tjänsteportfölj speciellt anpassad för stadsnät. Detta innebär att möta specifika

Läs mer

Affärsområde Ljusskyltar

Affärsområde Ljusskyltar Vårt företag Ända sedan starten 1965 har Focus hjälpt det svenska näringslivet med profilerings- och informationslösningar. På 70-talet tog verksamheten ordentlig fart genom förvärvet av Philips Neon.

Läs mer

Ja, det gemensamma erbjudandet från SAP och IBM verkar intressant. Be en återförsäljare kontakta mig om pris och implementationstid.

Ja, det gemensamma erbjudandet från SAP och IBM verkar intressant. Be en återförsäljare kontakta mig om pris och implementationstid. End to end Top to bottom o 16 550:- eller 500:- i manaden * o Tva kvalitetsmarken, ett kampanjpris. Komplett affarssystem i ny servermiljo. De små och medelstora företagens tillväxt är inte självklar.

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00 Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom motorbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda produkter

Läs mer

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar.

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 11-05-13 Välkommen till Max Matthiessen Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 2 Kort om Max Matthiessen 2011 Sveriges ledande

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

De fem vanligaste säljutmaningarna

De fem vanligaste säljutmaningarna De fem vanligaste säljutmaningarna 1 Säljutmaningar De fem vanligaste säljutmaningarna och Smärta, Power, Vision, Värde och Kontroll. När sättet att sälja är ur fas med kundernas sätt att köpa eller när

Läs mer

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet Till ditt skrivbord som tjänst via Internet UITs koncept är enkelt och kan sammanfattas med Inga burkar. Genom att anlita oss kan du helt enkelt glömma dyra investeringar i servers och programvara. Inte

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Funktionslösningar. Pro ID har lösningar genom hela kedjan och följer de standarder som branscherna har uppsatta.

Funktionslösningar. Pro ID har lösningar genom hela kedjan och följer de standarder som branscherna har uppsatta. Funktionslösningar Pro ID har lång erfarenhet av funktionslösningar, där vi effektiviserar funktioner på företag med hjälp av streckkoder. Det kan gälla märkningskrav från kunder eller myndigheter, effektivare

Läs mer

Key Account Management. Easy CRM. Affärsspel. 2014 version 3.0 Är en del av Key Account Management Roadmap.

Key Account Management. Easy CRM. Affärsspel. 2014 version 3.0 Är en del av Key Account Management Roadmap. Easy CRM Affärsspel 2014 version 3.0 Är en del av Key Account Management Roadmap. Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 SÄLJANDE FÖRETAG EASY CRM AB... 4 EASY CRM S AFFÄRSPLAN:...

Läs mer

INKÖP AV INDIREKT MATERIAL OCH TJÄNSTER

INKÖP AV INDIREKT MATERIAL OCH TJÄNSTER inköp INKÖP AV INDIREKT inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 september 2011 PRAKTIKFALL FRÅN Ordförande för konferensen Tetra Pak Packaging Solutions Jannica Bondesson Lunds universitet Christer

Läs mer

Vi skapar tillväxt i Västsverige HALLAND

Vi skapar tillväxt i Västsverige HALLAND Vi skapar tillväxt i Västsverige VÄ S T SV E R I G E HALLAND Connect skapar tillväxt Detta hände mellan 2010 och 2013: 429företag eller företag under bildande har tagit del av en kompetenspanel. Våra två

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

Framgångsrik implementering av automatisk varupåfyllning

Framgångsrik implementering av automatisk varupåfyllning Framgångsrik implementering av automatisk varupåfyllning Case: AB Karl Hedin - Bygghandel Projektledare: Robin Eriksson robin.eriksson@abkarlhedin.se Presentation 1. Kort företagsfakta 2. Bakgrund 3. Varför

Läs mer

VD har ordet; En spännande höst går mot sitt slut. NEWS

VD har ordet; En spännande höst går mot sitt slut. NEWS PROCLIENT NEWS I ÅRGÅNG 3 1 NEWS VD har ordet; En spännande höst går mot sitt slut. Det har varit en mycket händelserik höst, både för oss på Proclient och för omvärlden i stort. Flera bedömare anser nu

Läs mer

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com ENKLARE E-HANDEL symbrio.com Vi Gör det enklare Symbrio arbetar med att förenkla inköpen och effektivisera fakturahanteringen. Vi hjälper våra kunder att sänka sina kostnader och minska tiden för administration.

Läs mer

En verktygslåda för tjänsteorientering

En verktygslåda för tjänsteorientering En verktygslåda för tjänsteorientering Martin Rydman Enfo Zystems SOA definierat Från SOA for Dummies: Vi definierar en tjänstearkitektur som en mjukvaruarkitektur för att bygga applikationer som implementerar

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Accountor Online Effektiv ekonomiadministration

Accountor Online Effektiv ekonomiadministration DIN GUIDE TILL Accountor Online Effektiv ekonomiadministration 99 % av företagsledarna föredrar en redovisningskonsult som förstår deras verksamhet. 1 % före detta företagsledare. SPARA TID, INGA TÅRAR

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Agenda. Kaffe och smörgås finns uppdukat till de som anländer tidigt. Focus on Team performance - sports as inspiration Kevin Ryan

Agenda. Kaffe och smörgås finns uppdukat till de som anländer tidigt. Focus on Team performance - sports as inspiration Kevin Ryan Agenda 08:45 09:00-09:45 09:45-10:15 10:30-11.15 11:30-12:15 12:15-13:30 13:30-14:15 14:15-15:00 15:00-15:45 16:00 16:45 Kaffe och smörgås finns uppdukat till de som anländer tidigt Registrering Välkomsttal

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

Innovation tillsammans med outsourcingleverantör

Innovation tillsammans med outsourcingleverantör Innovation tillsammans med outsourcingleverantör Peter Kock-Larsen IT-chef Arbetslivsresurs ? Arbetslivsresurs är Ett företag som arbetar med individer och grupper i Rehabilitering till arbete Omställningsuppdrag

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120711 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Innehåll. eworkbarometern SOMMAREN 2014. Om eworkbarometern 3. Högtryck på konsultmarknaden i sommar 4 Resultat från försommarens undersökning 6

Innehåll. eworkbarometern SOMMAREN 2014. Om eworkbarometern 3. Högtryck på konsultmarknaden i sommar 4 Resultat från försommarens undersökning 6 eworkbarometern SOMMAREN 2014 Innehåll Om eworkbarometern 3 Högtryck på konsultmarknaden i sommar 4 Resultat från försommarens undersökning 6 Arvode 7 Efterfrågan och konkurrens 12 Flexibilitet 17 Uppdrag

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

Webbaserad självbetjäning

Webbaserad självbetjäning Branschrapport /2011 Webbaserad självbetjäning En undersökning bland Sveriges IT- och supportansvariga 2 Innehållsförteckning Sammanfattning Sid 3 Inledning Sid 3 Demografi Sid 4 Namn på supportfunktionen

Läs mer

Nyhetsbrev oktober 2011

Nyhetsbrev oktober 2011 Nyhetsbrev oktober 2011 Låt oss bli din guide på resan mot bra e-förvaltning! Som du säkert känner till, så erbjuder vi på Sentensia erfarna och innovativa konsultteam för upphandling, utveckling och styrning

Läs mer

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Det ska inte hänga på dagsformen om ett projekt blir en framgång eller inte. På Navision använder vi oss av vår egen metodik

Läs mer

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år 8 ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år Egentligen är det helt naturligt att vi är Sveriges ledande företagsmäklare.

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB INTRESSERAD AV LAGERINREDNING SOM EFFEKTIVITET, PRODUKT OCH LÖNSAMHET? 2 FÖRBÄTTRAR IVITET TALA MED EXPERTERNA. I snart trettio år har vi varit experter på materialhantering.

Läs mer

AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING

AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING För de bolag som endast konsoliderar i samband med kvartalsrapporter är det mer kostnadseffektivt att ta in en konsult vid dessa tillfällen, än att

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay-

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Varför systemlösning istället för manuell hantering Kostnadsbesparing i både tid och pengar Effektivare hantering Bättre rutiner Bättre kontroll Får

Läs mer

IntellIgent säkerhet

IntellIgent säkerhet Intelligent säkerhet Välkommen till Great Security Vi vill stå för nytänkande i vår bransch. Genom att kombinera traditionella lösningar med modern IP-teknik erbjuder vi intelligenta säkerhetslösningar.

Läs mer

Branschledande affärslösningar. fashion

Branschledande affärslösningar. fashion Branschledande affärslösningar fashion bransch konfektion arbetskläder skor sportartiklar hattar väskor accessoarer textilier artiklar i många, många varianter det är glädjen men också den unika utmaningen

Läs mer

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr

TranSpOrT TJänSTEr LaGEr TranSpOrT TJänSTEr LaGEr BäSta VäGeN Vårt MåL... Matthias Gödecke (VD Gödecke eurotrans Gmbh) 2 GÖDECKE LOGISTIK FILOSOFI GÖDeCke LoGiStik står för kvalitet och säkerhet. i över 60 år har vi varit transport-

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer