Implema Traineeprogram 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Implema Traineeprogram 2012"

Transkript

1 Implema Traineeprogram 2012

2 Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla medelstora företags affärsprocesser med hjälp av affärssystem som SAP. Sök Implema Traineeprogram 2012 Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet eller dig som är nyutexaminerad civilingenjör eller civilekonom.

3 Implema Trainee 2004, 2006, 2008, Vi som jobbar på Implema är ett jordnära gäng som värdesätter gemenskap och delaktighet. Vi brinner för affärsprocesser och tycker det är kul att jobba tillsammans. Ett trettiotal av Implemas medarbetare är tidigare traineer som gått Implemas traineeprogram 2004, 2006, 2008 eller Häng med på vår resa - sök Implema Traineeprogram 2012.

4 Härlig stämn av sig Marcus gick Implemas traineeprogram Ett år senare tycker han att han har ett utvecklande jobb med spännande utmaningar. Marcus tycker det är positivt att Implema inte är något jättestort konsultföretag. Här känner man nästan alla och blir aldrig en i mängden. Det har skapat en fin sammanhållning med en härlig stämning som smittar av sig till medarbetare och kunder. Vi har roligt tillsammans och det gör att det är riktigt kul att gå till jobbet! Att Implema har haft en bra utveckling under alla år samt att alla fyra grundare fortfarande är aktiva inom företaget gör att man känner sig trygg i sin anställning menar Marcus. Marcus - SAP konsult inom logistik samt inköpsoptimering Civilingenjör Industriell Ekonom, Linköpings Tekniska Högskola Implema Trainee 2010

5 ing som smittar Man behöver inte oroa sig för kortsiktiga vinstmaximeringar för att tillgodose aktieägares krav. Företaget jobbar långsiktigt. Många av Implemas medarbetare har arbetat länge på företaget så det finns gott om seniora medarbetare att lära sig av. Det är även ett bra tecken på att Implema har ett fint erbjudande till sina anställda, menar Marcus. Marcus har nyligen avslutat ett kundprojekt att implementera en ny lösning för inköpsoptimering. I projektet ingick effektivisering av kundens inköpsprocesser så att kundens inköpare får ett mer proaktivt förhållningssätt. Tidigare var jag med i en projektförstudie där kunden planerar att implementera en lösning för sin produkt- och sortimentsplanering. Innan dess ingick jag i ett projekt där vi införde automatisk påfyllning från kundens centrallager till butiker i Sverige och övriga Europa. På Implema får jag jobba med mindre kunder som har korta beslutsvägar. Jag ställs inför spännande utmaningar och får jobba med kundens medarbetare på alla nivåer: från användarna till högsta ledningen. En följd av sammanträffanden gjorde att Marcus fick upp ögonen för Implema och sökte till traineeprogrammet. Jag hade sökt ett vikariat på ett företag men jobbet gick till en kandidat med erfarenhet av SAP, vilket var det affärssystem de använde. Några dagar senare damp det ned ett mail från Implemas VD om traineeprogrammet och jag blev genast nyfiken. Dessa två händelser i kombination gjorde att jag läste på mer om företaget och bestämde mig för att söka. Ett år senare är det intressant att se hur vi tio traineer från 2010 har utvecklats. Efter grundutbildningen hade vi alla ungefär samma kompetens. Sedan dess har alla tagit stora kliv framåt men eftersom vi arbetat i olika projekt så har vi byggt upp varsin egen kunskapsportfölj där ingen portfölj är den andra lik.

6 Implema Traineeprogram 2012 Implema Traineeprogram 2012 startar i augusti Den första delen inleds med två månaders utbildning i Stockholm där lärarledd utbildning kombineras med självstudier. Därefter följer fyra månaders praktik i skarpa projekt under ledning av erfarna konsulter. Efter de första sex månaderna fortsätter utbildningen enligt en individanpassad utvecklingsplan. Syftet är att ge varje trainee de bästa förutsättningarna för att snabbt utvecklas till självgående konsulter inom områden som försäljning, logistik, inköp, produktion, ekonomi och programmering. Placeringsort efter de första två månaderna är i första hand Stockholm, Linköping, Helsingborg eller Karlstad. Även Malmö, Västerås, Jönköping eller Örebro kan bli aktuellt. Implema Traineeprogram är certifierat av Sveriges Ingenjörer, civilekonomerna och traineeguiden. För dig som söker till programmet innebär det en försäkran om att Implema Traineeprogram uppfyller de krav som ställs på ett bra traineeprogram.

7 Sök nu! Är du intresserad av Implema Traineeprogram 2012 så kan du söka redan nu. Information om hur du ansöker finns på Vamt välkommen med din ansökan! 15 februari 2012 feb. - april 2012 augusti 2012 Sista ansökningsdag Implema Traineeprogram Intervjuer och urvalsprocess. Besked om vilka som antas till programmet ges senast 1 maj Implema Traineeprogram startar i augusti 2012.

8 Laganda Innovation Våra värderingar Kvalitet Engagemang

9 Kortare startsträcka med arbetslivserfarenhet Innan Åsa började som trainee på Implema hade hon hunnit med att jobba två år som revisor på sveriges största revisionsbyrå. Jag vill verkligen uppmana dig med några års arbetslivserfarenhet att söka till Implemas traineeprogram. Mina två år inom revisionsbranschen har visat sig oerhört värdefulla. Startsträckan blir kortare. Redan efter sex månader fick jag på egen hand som ekonomikonsult, tillsammans med kunden, sätta upp en komplett ekonomistyrningsmodell för en mindre koncern. Att veta vad kunden gör i ett bokslut, vad kunder efterfrågar för funktioner och rapporter, och varför, ger ett otroligt försprång jämfört med vad jag hade kunnat klara av direkt efter examen, menar Åsa. Åsa - SAP konsult inom Ekonomi Civilekonom (redovisning och ekonomisk styrning), Linköpings Universitet Som ekonom jobbar jag nästan alltid direkt mot kundens ekonomichef. Man får oerhörd insyn i hur företag och företagande fungerar och det är jätteintressant. Det jag gillar mest med jobbet som affärssystemkonsult är känslan av att verkligen lösa problem för kunden. Att göra nytta och se ett resultat. I andra konsultjobb kan man ibland enbart känna sig som en kostnad, ett nödvändigt ont, för kunden. Just nu jobbar Åsa i projekt hos flera kunder parallellt: ett rapporteringsprojekt hos en livsmedelstillverkare, samt ett projekt som ska möjliggöra momsredovisning på ett företags utländska enheter. Som konsult har jag möjligheten att styra över min tid. Ingen dag är den andra lik. Revisor Öhrlings PricewaterhouseCoopers Implema Trainee 2008

10 Jörgen Aronsson - CEO och grundare Industriell Ekonomi, Linköpings Tekniska Högskola Grundade Implema AB 1998 tillsammans med Björn Ödewing, Niklas Lindefelt och Tomas Gustafsson - alla fortfarande aktiva i företaget.

11 Företagets livsnerv Affärssystemet är företagets livsnerv! Så löd inledningen på min föreläsning om affärssystem i kursen Integrerad Företagsplanering på Linköpings Tekniska Högskola våren Att jobba med affärssystem är ett av de mest intressanta yrken man kan ha. Affärssystemet är en strategisk komponent i att skapa bra affärsprocesser och därmed konkurrenskraftiga företag. Med bra affärsprocesser får man en bra bild av hur ett företag mår och vilken potential till förbättringar som finns i företaget. Jag tog examen på I-linjen i Linköping Tre är senare var jag en av fyra grundare av Implema. Vår affärsidé var att göra affärssystemet SAP tillgängligt för mindre och medelstora företag. Idag är vi den ledande SAP-partnern inom segmentet små- och medelstora företag och fick bland annat utmärkelsen nordisk SAPpartner of the year förra året. Det har varit, och är fortfarande, en riktigt spännande resa. Det finns så otroligt mycket kvar att göra inom detta område. På Implema är vi idag närmare 100 medarbetare. Redan 2004 genomförde vi vårt första traineeprogram. Då var bristen på erfarna konsulter drivkraften. Närmare en tredjedel av Implemas medarbetare består idag av konsulter från våra traineeprogram som genomförts 2004, 2006, 2008 och När vi startar rekryteringsprocessen för Implema Traineeprogram 2012 gör vi det för att vi vet att vårt traineeprogram är en stor bidragande orsak till att vi har en sån positiv utveckling av företaget. Traineeprogrammen har blivit en viktig del av Implemas livsnerv. Jag hoppas att du vill vara med på Implemas resa och att du söker till Implema Traineeprogram Varmt välkommen!

12 Utvecklas yrkesmässigt och på det personliga planet Kristin gick Implemas traineeprogram Idag är hon SAP-konsult inom försäljning och distribution och har varit delaktig i en lång rad SAP-implementeringar. Kristin jobbar nu bland annat i ett internationellt projekt där SAP rullas ut till en kunds marknadsbolag i Europa. Projektet bedrivs både i Uppsala och på plats på marknadsbolagen vilket innebär en del resor i Europa. I höst blir det resor till bland annat Storbritannien och Frankrike. På Implema har jag stora möjligheter att inrikta mig mot det jag är intresserad av och jag utvecklas både yrkesmässigt och på det personliga planet. Det gör att jag trivs mycket bra! Ett konkret exempel är Implemas egna projektledarskola. Projektledarskolan har gett mig konkreta verktyg för att bli en bra projektledare. Stort fokus ligger på ledarskap, vilket är mycket bra, menar Kristin. Kristin berättar vidare att en av fördelarna med Implema är att hon får möjlighet att jobba med små och medelstora kunder i mindre SAPprojekt och därmed får en mycket god förståelse för kundens verksamhet. Det finns ett stort fokus på att förbättra kundernas affärsprocesser. I mitt fall ansvarar jag för försäljnings- och distributionsprocesserna - att till exempel förenkla prissättning, orderhantering, leverans och fakturering. Jag arbetar nu även med kundservice. I projekten jobbar vi mycket nära kundens projektteam och slutanvändare. Eftersom projekten ofta är relativt små får vi som konsulter en djup kunskap om vårt egna kompetensområde som i mitt fall är logistik, men även en bred kunskap om hela verksamheten. Det är mycket roligt och lärorikt att arbeta på det sättet.

13 Kristin - SAP konsult inom Försäljning och Distribution Civilingenjör Industriell Ekonomi, Linköpings Tekniska Högskola Implema Trainee 2006

14 Språngbräda in i yrkeslivet Mikael tog examen från Internationella Ekonomprogrammet Strax därefter började han på Implema som trainee. Jag såg Implemas traineeprogram som en bra språngbräda in i yrkeslivet. Jag kan rekommendera andra att söka programmet eftersom det ger en bred plattform och möjligheten att senare fördjupa sig inom de områden man är extra intresserad av. Som trainee får man även ett bra nätverk som man kan vända sig till i framtiden. Fördelarna med att jobba på Implema är att du hamnar i en miljö med drivna, engagerade och kunniga medarbetare där vi dessutom är måna om att rycka in och hjälpa varandra där det behövs, avslutar Mikael. Mikael jobbar idag som SAP-konsult inom ekonomiområdet. Han berättar att han just nu är med i ett projekt där SAP rullas ut till en kunds dotterbolag i Frankrike och Spanien. Som konsult har jag ett mycket omväxlande arbete. Ingen uppdragsgivare är den andra lik. Man lär sig att tänka affärsprocesser och nytta för kunden.

15 Mikael - SAP konsult Ekonomi Civilekonom, Internationella Ekonomprogrammet, Linköpings Universitet Implema Trainee 2010

16 Intressanta uppdrag i nära samarbete med våra kunder På Implema jobbar vi långsiktigt och nära våra kunder. Det kräver en bred och djup verksamhetsförståelse, en gedigen kunskap om affärsprocesser samt en ödmjukhet och förståelse för våra kunders verksamhet. Som medarbetare på Implema får du möjlighet att utveckla dessa färdigheter genom att jobba i kundteam med intressanta uppdrag hos ledande svenska företag inom olika branscher. En unik möjlighet att utvecklas som konsult På Implema jobbar vi framförallt med egna uppdragsbaserade projekt hos medelstora svenska företag. Det gör att du får möjlighet att på kort tid arbeta i flera olika projekt hos kunder i olika branscher. Med vår unika erfarenhet och kompetens kan vi erbjuda våra medarbetare en snabb kompetensutveckling samt möjligheten att arbeta med de allra vassaste inom varje område.

17 Exempel på några av Implemas kunder På Implema jobbar vi inom marknadssegmentet små- och medelstora företag. Men det är inga småföretag precis. De flesta av Implemas kunder har internationell verksamhet och omsätter mellan 200 miljoner och 3 miljarder svenska kronor.

18 Thomas - Regionschef Implema Öresund Högskolan Kristianstad Två år hos PA Resins, bland annat som intern projektledare inom SAP Implema Trainee 2004

19 Ingen dag är den andra lik Implemas regionschef i Öresund, Thomas Bladh, var en av sex personer som 2004 gick Implemas första traineeprogram. Tre år senare utsågs Thomas till regionschef. Idag är han ansvarig för personal och kunder, samt för alla leveranser och projekt som pågår i regionen. På Implema kan man påverka sin egen utveckling i mycket stor grad. Man får möjligheten att prova på många olika saker och får snabbt en mycket bred kompetens. Jag blir aldrig uttråkad eftersom ingen dag är den andra lik. Thomas berättar att Implema är ett företag som erbjuder stor frihet under ansvar. Implema är med sina drygt 90 medarbetare fortfarande ett relativt litet företag som expanderar. Det gör att man får vara med om mycket under resans gång. Det finns stora möjligheter att påverka företagets inriktning och beslut och man ställs ständigt inför nya utmaningar. Närheten till kunden och möjligheten att arbeta med medelstora företag är några av fördelarna med att arbeta på Implema, menar Thomas.

20 En coachande kultur Lotta gick Implemas traineeprogram Efter sin magisterexamen hade hon hunnit arbeta två år som revisor. En erfarenhet som hon har stor nytta av i sitt nuvarande jobb som SAP-konsult på ekonomisidan. Det som lockade mig att söka till traineeprogrammet var det välgenomtänkta utbildningskonceptet där vi bland annat fick börja med att göra en fiktiv implementation av ett påhittat företag. Efter grundutbildningen följde en period då Lotta och övriga traineer fick vara ryggsäck i skarpa projekt vid sidan av en seniorkonsult. Implemas kultur är mycket coachande och alla traineer får en mentor, berättar Lotta. Det gjorde att vi snabbt kunde släppas ut i hetluften. Idag jobbar Lotta med inrullning av SAP till ett globalt företags marknadsbolag. Att rulla in SAP till flera olika marknadsbolag är riktig spännande. Varje land skiljer sig åt vad gäller legala krav och man ställs inför nya utmaningar i varje land. Lotta tycker att en av fördelarna med att jobba som konsult är att det är så otroligt varierat. Man tröttnar aldrig. Jag träffar nya människor och lär mig otroligt mycket varje dag. Om man gillar problemlösning och att jobba i team så är Implema rätt plats, menar Lotta. Implema är ett företag men otroligt ambitiösa, ödmjuka och drivna personer. Lotta har tidigare varit med och implementerat SAP i flera länder: Finland, Norge, Danmark, Frankrike och Storbritannien.

21 Lotta - SAP konsult Ekonomi Civilekonom (redovisning och ekonomisk styrning), Linköpings Universitet Revisor Öhrlings PricewaterhouseCoopers Implema Trainee 2008.

22 Implema september 2011 Implema omsätter 120 miljoner kronor och har verksamhet i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås och Örebro. Företaget grundades 1998 och har idag närmare 100 anställda

affärssystemkonsult Implema Traineeprogram

affärssystemkonsult Implema Traineeprogram affärssystemkonsult Implema Traineeprogram Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla företags affärsprocesser med hjälp av marknadens

Läs mer

Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling

Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling Traineeprogram 2018 Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling På Systemstöd får du arbeta med att utveckla olika företags affärsprocesser med Sage X3 affärssystem som grund.

Läs mer

Vi kallar det Collaborative Business Experience

Vi kallar det Collaborative Business Experience Att jobba hos oss Vi kallar det Collaborative Business Experience Tänk dig att arbeta i ett företag som är övertygat om att sättet att samarbeta är lika viktigt som resultatet du uppnår. Tänk dig att arbeta

Läs mer

Avega Group Presentation

Avega Group Presentation Avega Group Presentation Avega Group Grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö Har ett heltäckande erbjudande inom digital transformation Består av erfarna specialistkonsulter

Läs mer

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT.

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör Kulturguide v1.1 Vi strävar efter att bli bättre...alltid - vad vi än gör Vår kultur är grunden för allt vi gör på Squeed Uppdrag Människor Kultur Vår kultur är det vi säger, det vi gör och så vi uppfattas

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll

VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB. AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder. Innehåll sid 1/9 VÄLKOMMEN TILL AoSu - AFFÄRS- OCH SÄLJUTVECKLING AB AoSu är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder identifierar och tydliggör förbättringsbehov samt planerar, genomför och följer upp

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Rent vatten. Ett jobb för livet.

Rent vatten. Ett jobb för livet. Ett jobb för livet. Mitt liv. NSVA är en av nordvästra Skånes viktigaste stöttepelare. Rent vatten är både en nödvändighet och drivkraft i det moderna Sverige och det är vårt ansvar se till att det förblir

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu. Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.se Upplägg 1. Karriärcentrum LiU 2. Självinventering 2. Var hittar

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

CFK söker. peabbostad.se

CFK söker. peabbostad.se CFK söker Affärsutvecklare TILL Peab Bostad CFK Konsult är ett rekryteringsföretag. Peab Bostad är en del inom affärsområdet Projektutveckling. Vi arbetar tillsammans och söker dig. peabbostad.se Om Peab

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Företagspresentation Avega Group

Företagspresentation Avega Group Företagspresentation Avega Group Avega förbättrar företag, samhälle och människors liv genom digital transformation Avega Group Grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2012 1 Technology Management TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2012. Årets undersökning är den tredje i raden

Läs mer

Välkommen till Elektrosektionens Traineedag!

Välkommen till Elektrosektionens Traineedag! Välkommen till Elektrosektionens Traineedag! Onsdagen den 10:e maj händer något du inte får missa Elektrosektionens Traineedag! Där träffar du representanter från några av Sveriges ledande företag som

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE 150 ledningsgrupper senare - vår bild av en dold potential Detaljerade fallstudier av verkliga ledningsgruppssituationer och typiska problem såväl som konkreta tips för

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

Intresserad av framtiden? Vi har ditt drömjobb

Intresserad av framtiden? Vi har ditt drömjobb Avdelningschef Koncerngemensamma projekt Nationella projekt Gruppledare Gruppchef Projektledare Internationella projekt Forskare Seniorforskare Labbingenjör Specialist Doktorand Tekniker Forskningsledare

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet.

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Kajsa Sandén gick utbildningen Marknadsföring och Försäljning på YHiM åren 1998-2000. Efter avslutad utbildning

Läs mer

Nyhetsbrev oktober 2011

Nyhetsbrev oktober 2011 Nyhetsbrev oktober 2011 Låt oss bli din guide på resan mot bra e-förvaltning! Som du säkert känner till, så erbjuder vi på Sentensia erfarna och innovativa konsultteam för upphandling, utveckling och styrning

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

IHM Ledarutveckling Resultat i affären.

IHM Ledarutveckling Resultat i affären. IHM Ledarutveckling Resultat i affären. Ditt ledarskap oc IHM Ledarutveckling IHMs ledarprogram vänder sig till dig som vill nå hela vägen i ditt ledarskap. Vi utgår alltid ifrån din specifika ledar ut

Läs mer

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er.

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. 2 Innehåll 3-4 Företaget 5-7 Rekrytering 8-10 Outplacement/Omställning 11-13 Bemanning 14 Ledarutveckling 15 Team- och organisationsutveckling

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

Klippan Vi jobbar bra tillsammans!

Klippan Vi jobbar bra tillsammans! Klippan Vi jobbar bra tillsammans! Välkommen till Klippan Vi lägger stor vikt vid bra livskvalité; att våra medarbetare trivs och kan utvecklas både personligt och professionellt. Marianne N. Claesson,

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet

Technology Management Lunds Universitet Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2013 1 TM arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning år 2013. Årets undersökning är den andra i raden som kartlägger

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Styr verksamheten utifrån aktuella siffror som visar hur ditt företag mår idag Vi kan nu se svart på vitt hur det ligger till inom varje område vilket gör att vi kan identifiera risker

Läs mer

Vi ser till att din verksamhet rullar

Vi ser till att din verksamhet rullar Vi ser till att din verksamhet rullar Team Verkstadscenter vet att det är viktigt för dig att ditt fordon mår bra och lever länge, för när bussen eller lastbilen rullar så gör även din verksamhet det.

Läs mer

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP MiL PERSONLIGT LEDARSKAP träningsläger i personligt ledarskap MiL Personligt Ledarskap är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning, feedback och reflektion

Läs mer

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

Att bygga hållbara förändringar

Att bygga hållbara förändringar Att bygga hållbara förändringar Jag jobbar med individer, team och organisationer i förändring. Min roll är coachande. Jag utgår från att jag inte är svarsleverantör. Ni är specialisterna i er verksamhet.

Läs mer

Hyrtjänst SAP On demand

Hyrtjänst SAP On demand SAP som Hyrtjänst SAP On demand komplett affärssystem till fast månadskostnad Börja i liten skala! Väx utan begränsning. Full insyn i svenska och utländska bolag. Internationell handel. Hantera legala

Läs mer

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar När människor systematiskt använder sina styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer och önskvärda lägen möjliggörs storverk. När vårt fokus

Läs mer

Offentliga Sektorns Managementprogram

Offentliga Sektorns Managementprogram Offentliga Sektorns Managementprogram OFFENTLIGA SEKTORNS MANAGEMENTPROGRAM Utveckling för dig som är högre chef inom offentlig sektor Som högre chef i den offentliga sektorn lever du i en spännande och

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council BUSINESS SWEDEN VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN The Swedish Trade and Invest Council Business Sweden bildades den 1 januari 2013, sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden Vi verkar för att stärka

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Var vill du jobba? Vi har 14 kontor i Sverige, tre i Baltikum och ett i Vitryssland. Vi är en av Sveriges största

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD VARFÖR JOBBAR DU PÅ CSK? JENNIE JÖNSSON, SJUK SKÖTERSKA, sedan drygt ett år på avd 112 medicinkliniken: På CSK kan man vidareutvecklas!

Läs mer

Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad

Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad Ska du till hösten läsa sista året på en utbildning inom miljö-,

Läs mer

KUNSKAP FRAMGÅNG. Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad

KUNSKAP FRAMGÅNG. Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad KUNSKAP FRAMGÅNG Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad Kursutbud 2014 - Vi ska vara Sveriges bästa företag inom mediaförsäljning Medarbetarna är vår viktigaste resurs. Att få er att

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter Valberedningens förslag på styrelseledamöter inför extrastämman 1 dec 2014 Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sju ordinarie ledamöter och tre suppleanter. Nuvarande styrelse har två suppleanter,

Läs mer

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring?

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring? Utvecklingssamtalet Utvecklingssamtal Din utveckling är värd ett eget samtal Utvecklingssamtalet är ett samtal där du och din chef talar om din utveckling i företaget. Syftet är att utveckla dig som individ

Läs mer

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens AMP- Ability Management Program Investering i kompetens Genom att investera i kompetens för chefer kommer dessa via AMP genomföra förändringsarbeten som resulterar i värden större än investeringskostnaden,

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna?

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval

Läs mer

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för?

- Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? - Hur kan man som företagare tjäna mer på det man brinner för? Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade turer. Och det blev succé! Vi har även jobbat med tydligare skyltning, vilket också

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring.

Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring. Kvalificerad utbildning inom försäljning och marknadsföring. Mot nya vägar och spännande möten Säljfunktionen har de senaste åren utvecklats mot en allt centralare roll i företagen, samtidigt som yrket

Läs mer

SkanskaGymnasiet Välkommen till verkligheten

SkanskaGymnasiet Välkommen till verkligheten SkanskaGymnasiet Välkommen till verkligheten Om Skanska Skanska är ett internationellt ledande byggföretag med lång erfarenhet inom branschen (grundades 1887). Skanska arbetar med projektutveckling och

Läs mer

med passion för tandvård

med passion för tandvård med passion för tandvård Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Det är så vi ska möta framtiden. Kunskap, idéer och handlingskraft är våra viktigaste verktyg för att ge våra kunder det

Läs mer

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag

Småföretagens vardag. En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag Småföretagens vardag En rapport om problem och möjligheter bland svenska småföretag September 2006 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 De viktigaste slutsatserna 4 Introduktion 5 Fakta om undersökningen

Läs mer

UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7

UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7 UTSTÄLL ARE UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7 MANAGEMENT OCH IT-KONSULTBRANSCHEN Acando är ett management- och it-konsultbolag som tillsammans med sina uppdragsgivare förbättrar och effektiviserar

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

ACCIGO KONSULTPROGRAM

ACCIGO KONSULTPROGRAM ACCIGO KONSULTPROGRAM Accigos konsultprogram förvandlar spirande talanger till framgångsrika konsulter Talanger växer inte på träd och att hitta dem är en sport i sig. Sedan starten av vårt eftertraktade

Läs mer

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN träningsläger i personligt ledarskap MiL Campusveckan är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning,

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation delaktighet Medarbetare information kunskap kompetens komplex försäljning enkel försäljning Strategiskt Inköp hälsa vision målbild syfte mål strategi effektivitet lönsamhet Varför

Läs mer

MUC 27. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 27. MiLprogrammet för nya chefer MUC 27 MiLprogrammet för nya chefer 2013 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE 4.1. ANSÖKNINGSHANDLINGAR Ansökningar kan skrivas på olika sätt. Ansökningshandlingar består oftast av ett ansökningsbrev och ett cv eller en meritförteckning. Hur ansökningshandlingen

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

HUMAN RELATIONS. Din samarbetspartner i HR-frågor

HUMAN RELATIONS. Din samarbetspartner i HR-frågor HUMAN RELATIONS Din samarbetspartner i HR-frågor Consensus AB Affärsidé Consensus erbjuder kunskap till företag och organisationer, där det kunnande som vi lär ut alltid ska kunna omsättas i konkret affärsnytta

Läs mer

Ledarskap och kommunikation med NLP

Ledarskap och kommunikation med NLP Ledarskap och kommunikation med NLP Lev, lär, träna och förändra utbildningen som ger dig helt nya perspektiv och resultat NLP Business Practitioner är utbildningen för dig som vill utvecklas som ledare

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING Alla kontakter bidrar till nya affärer Genom ett förändrat tankesätt kring försäljning, och genom att värdera sina kontakter som potentiella kunder över en längre tidshorisont,

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

mentorskap» En allians för kunskap

mentorskap» En allians för kunskap mentorskap» En allians för kunskap Mentorskap är en bra metod för kunskapsöverföring och kan förstärka lärandekulturen i en organisation. Men då behövs en tydlig struktur för samtalen enligt forskaren

Läs mer