FÖRETAGSPRESENTATION )))

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRETAGSPRESENTATION )))"

Transkript

1 FÖRETAGSPRESENTATION )))

2

3 Information som ska spridas och information som ska sparas Det började under femtiotalets byggboom. Information i form av mått och material behövde mångfaldigas och distribueras i massor. Under de första 40 åren levererade Arkitektkopia miljontals ritningar till byggarbetsplatser, arkitektkontor, projektledare och byggherrar. Det lärde oss allt vi behövde om noggrannhet på millimeter- och sekundnivå. Det gav oss erfarenheter om teknikutveckling. Den digitala teknik som vi använde för ritningskopiering, kunde bidra även med andra fördelar. Med hjälp av tekniken kunde vi producera broschyrer och visitkort, affischer och skyltar, fasadvepor och banderoller. Den gjorde det möjligt med tryck på papper, tyg, trä, plast och plåt i jätteformat. Kvaliteten blev allt bättre, hastigheten högre och kostnaderna lägre. Samtidigt innebar den digitala tekniken stora möjligheter att lagra och distribuera information via internet. Något sa oss att fler än arkitekter kunde ha nytta av våra tjänster. Till exempel alla som behöver sprida och spara information. Idag tar vi hand om bilder, texter, ritningar och skisser från Ikea, Skanska, Eniro, Olles Bygg och många många fler. Vi lagrar, sorterar och skickar vidare. Vi lägger upp mallar som gör att informationen kan hittas och användas på ett enhetligt sätt. Och vi mångfaldigar på de mest häpnadsväckande sätt. )))

4 Våra tjänster och produkter Affischer Anbudsservice Arenareklam Banderoller Beställningstjänst Bildkortsutskrift Broschyrer Byggnet Access CD-/DVD-bränning Etiketter Fasadvepor Foldrar Företagsmallar Jobbarkiv Lagerhållning Lösblad Mappar Mattor Mikrofilmning Plottning Pärmar Pärm Logistik Ritningskopiering Scanning Skyltar Utställningssystem Vepor och flaggor Visitkort Vykort Webshop ) Om oss Arkitektkopia är ett nav för spridning av grafisk information. Vi vänder oss till alla som behöver kommunicera med omvärlden tydligt och snabbt. Vi är närmare 400 medarbetare med målsättningen att förenkla ditt arbete och förekomma dina behov. Till vår hjälp har vi marknadens modernaste digitala teknik och vårt motto: Pålitliga Påhittiga. Enkelhet Totalleverantör Ända sedan Arkitektkopia grundades 1951 har ledstjärnan varit att förenkla för kunden och att alltid ha den modernaste tekniken. Förr handlade det mest om printning och leverans. Idag tar vi hand om hela logistiken. Genom att ta helhetsgrepp om våra kunders kommunikation skapar vi ordning och reda. Vi lagrar och sprider marknadsmaterial, ritningar och dokumentation utifrån kundernas behov och önskemål. Beställningsrutiner Vi erbjuder våra kunder ett kraftfullt verktyg för att skapa beställningar till oss, via vår hemsida som finns tillgänglig dygnet runt. Bra beställningsrutiner gör att vi idag hanterar cirka beställningar årligen. Beställningsrutinen kan integreras med kundens intranät i en anpassad webshop. Där kan vi lägga till funktioner såsom företagsmallar och trycksaksarkiv. Support Vår personliga support såväl som våra manualer och lathundar uppskattas mycket av våra kunder. Du och dina kollegor får snabb och mycket personlig hjälp av vår supportavdelning. e-faktura Vi erbjuder, via webben, digital granskning av det underlag som ligger till grund för fakturan, vare sig den är elektronisk eller analog. Arkitektkopia hanterar allmänt de program och den utrustning som bäst motsvarar marknadens krav. Via vår hemsida kan våra kunder göra beställningar, granska fakturor samt få tips och råd i en mängd frågor.

5 Säkerhet Arkitektkopia har lång erfarenhet av att handskas med känsligt material, såväl ur fysisk som säkerhetsmässig synpunkt. Exempel på kunder är polismyndigheten, försvarsmakten och kriminalvården. Vi har under lång tid gjort stora IT-investeringar för att kunna tillhandahålla marknadens bästa tjänster byggda med senaste tekniken. Detta betyder att vi har en väl tilltagen bandbredd för att kunna ta emot stora datamängder, redundanta servrar för att eliminera driftstopp och senaste backup teknik för eliminera förlust av data. Utveckling Vi lägger mycket kraft på att ligga steget före vad gäller affärs- och teknikutveckling, att hålla hög servicenivå och, inte minst, att vara kostnadseffektiva. Betydande resurser läggs på utveckling av system och maskinpark samt även personal. Flera teknik- och affärsutvecklingsprojekt drivs kontinuerligt för att vi ska uppfylla kundernas krav på sortiment och service. Arkitektkopia ligger i framkant när det gäller digital dokumenthantering mellan företag. Exempel på detta är erkänt väl fungerande lösningar för såväl beställning, projekthantering, digital hantering av förfrågningar, digitala arkiv och liknande. Därmed står vi väl rustade för att hjälpa dig möta framtidens krav på effektivare, snabbare och korrektare processflöden. Miljö och kvalitet Vårt ledningssystem ger stöd för att sprida kunskaper om förbättringar och förebyggande åtgärder. Rutinerna omfattar också uppföljning för att dokumentera och åtgärda brister. Genom engagemang kring detta arbetssätt strävar vi hela tiden för att förbättra oss. Det gäller minskad miljöpåverkan, bättre arbetsförhållanden och framför allt servicen till dig som kund. Arkitektkopia AB är kvalitets- och miljöcertifierat på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro enligt standarderna ISO 9001 och ISO Övriga orter drar nytta av ledningssystemet rörande bland annat policyer, inköp, produktionssamordning, utveckling och IT-stöd.

6 ) Vi finns överallt Vi finns på cirka 40 serviceställen runt om i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. En så stor geografisk spridning är vi ensamma om på marknaden. Vi har en ledande roll inom Globalgrafixnet. Detta nätverk av liknande företag i andra länder gör att vi kan serva våra kunder som arbetar internationellt. Vi kan erbjuda en känd leverantör i närheten av kunden, oavsett om det är i vår egen butik i Sverige eller en partner utomlands. ) Vision Arkitektkopia ska göra det enkelt och kostnadseffektivt för kunder att distribuera sin information till rätt mottagare i rätt tid. Vi ska ständigt ha fokus på affärsutveckling, teknikutveckling, service och kostnadseffektivitet för att vara en attraktiv affärspartner till företag med behov av en flexibel helhetslösning för dokumenthantering. ) Affärsidé Genom hög service, effektiv produktion och distribution gör vi det enkelt, snabbt, säkert och kostnadseffektivt för våra kunder att mångfaldiga, sprida och spara sin information.

7

8 Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Med våra tjänster och produkter hjälper vi våra kunder med information som ska spridas eller sparas. Vi vänder oss till alla som behöver kommunicera tydligt och snabbt. Digitaltryckt av Arkitektkopia 2009 Vi är närmare 400 medarbetare med målsättningen att förenkla ditt arbete och förekomma dina behov. Till vår hjälp har vi marknadens modernaste digitala teknik och vårt motto: Pålitliga Påhittiga. Borås Eskilstuna Gävle Göteborg Jönköping Kalmar Karlstad Kristianstad Lidköping Linköping Ljungby Luleå Malmö Norrköping Norrtälje Nyköping Skellefteå Stockholm Strängnäs Sundsvall Södertälje Trollhättan Uddevalla Umeå Uppsala Västerås Växjö Örebro Östersund arkitektkopia.se