Välkommen till en enklare värld!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till en enklare värld!"

Transkript

1 Välkommen till en enklare värld!

2 ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett modernt webbaserat system för lagring av olika dokument och ritningsrelaterad information, som behöver delas mellan olika aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen samt industrin. Byggnet Access är en vidareutveckling av Byggnet Standard som har varit i kommersiell drift sedan Med 14 års erfarenhet och samarbete med tongivande aktörer i branschen är Byggnet Access ett av marknadens ledande verktyg. En viktig pusselbit för framgång.

3 ) Byggnet Access vad är fördelarna och för vem? Glöm alla system som behöver en tung manual för att arbeta i. Här ger vi dig ett smakprov av vad systemet Byggnet Access kan göra för dig. Upplev det enkla och kraftfulla. Välkommen till en enklare värld! Vem är du i byggprocessen? Beställare: Du får full kontroll på alla dokument som skapas under projektets tid. Projektledare: För dig förenklar ett projektnätverk det dagliga arbetet. Det ger hög kontroll och översikt på projektets alla händelser. Att följa och leda projektets utveckling underlättas. Konsult: Du får en tydlig plats att leverera dina dokument på. Det säkerställer att mot tagaren har fått sin leverans. Entreprenör: För dig blir det enkelt och säkert att ta del av de senaste handlingarna. Det säkerställer att du alltid arbetar efter den senaste gällande handlingen. Förvaltare: Inköpare: Med Byggnet Arkiv kan du på ett mycket enkelt sätt samla alla ritningar, protokoll och dokument. Du kan snabbt aktivera ett objekt till ett ombyggnadsprojekt. Underlättar dina möjligheter att nå ut till flera anbudsgivare. Du vet exakt vilket material som är skickat och du gör det enkelt för an budsgivaren att ta del av förfrågan. Genom att reducera de missförstånd som är kopplade till både filflödet och informationsflödet i ett byggprojekt så sparas tid och pengar samt det blir färre byggfel.

4 ) Byggnet Access Användarvänligt Du kommer att uppleva Byggnet Access som enkelt, kraftfullt och flexibelt. Du kan själv bestämma bredd på kolumner, teckenstorlek och välja språk. Precis som i Windows-miljö kan du högerklicka på filer och mappar för att få fler funktioner samt använda kortkommandon, t ex ctrl+c för att kopiera. Detta ger stöd åt såväl den oerfarne som den erfarne användaren. Du kan skapa en favoritlänk till Byggnet Access för direktinloggning. Skapa en länk för uppladdning av filer till en förutbestämd mapp i ditt projekt utan att ens logga in. Har du fler projekt igång samtidigt kan du enkelt särskilja dessa i vyn med projektkort, där varje aktivitet presenteras kortfattat med bild och text. Med sökmotorn kan du söka filer och metadata i samtliga projekt eller i ett specifikt. Du kan välja att se filerna i en mapp, listade eller som miniatyrer. Miniatyrerna kan också visas i ett förstorat visningsläge. Miniatyrbilder av filer Som projektledare bygger du ordning med mappar Byggnet Access erbjuder en fri mappstruktur med fritt antal nivåer och namn på mapparna. Du kan också välja systemets mappstruktur som stödjer Bygghandling -90, som du sen också kan justera. När du gör en egen mappstruktur för företaget kan du spara den som mall och återanvända den vid nya projekt.

5 Det har aldrig varit enklare att skapa en förfrågan Byggnet Access erbjuder en enkel men mycket flexibel lösning för att publicera förfrågningar såväl privata som offentliga. Förfrågan ingår i kostnaden för projektnätverket som ett naturligt arbetsflöde under projekttiden. Upphandlare/ Inköpare: Presentera ditt projekt i en struktur som gör din förfrågan överskådlig. Skapa en förfrågningslänk som du väljer att publicera på företagets hemsida, i ett mail eller om det är en LOU-förfrågan i en offentlig publiceringsplats. Som upphandlare i ett projekt kan du enkelt hantera kompletterande förfrågningar och skicka ut länk till uppdaterade filer, när så behövs med god överblick av allt publicerat material. Anbudsgivare: Anbudsgivaren som följer förfrågningslänken kan välja att hantera filerna på olika sätt: ladda ner filerna till sin dator, beställa print av Arkitektkopia eller öppna och titta på filerna i Byggnet Access. Håll koll på vad som har hänt sedan sist Varje projekt har sin egen startsida, kallad projektnytt, som ger deltagare en omedelbar översikt över de senaste ändringarna, nya filer, nya meddelanden och nya deltagare. Deltagaren kan själv välja att se ändringar sedan senaste besök; en dag en vecka eller en månad. Säkert All datatrafik till och från Byggnet Access kan göras med en så kallad https-anslutning. Detta innebär att ingen kan tjuvlyssna på överföringar som sker mellan Byggnet Access och användarens dator. Byggnets tillförlitlighet garanteras av ett certifikat från VeriSign/Symantec. Få en överskådlig bild av innehållet I Byggnet Access kan du utifrån vald mapp, dynamiskt generera en handlingsförteckning i wordformat. Undvik merarbete låt Byggnet Access hjälpa dig med alla typer av handlingsförteckningar. Projektdagbok För att hålla reda på vad som hänt på arbetsplatsen finns det en funktion för att registrera dagbogsanteckningar i Byggnet Access. Förutom möjlighet att ladda upp ett dokument finns det en anteckningsruta och en historik kopplad till varje anteckning. Man kan ge användarna olika roller beroende på om de skall läsa, skriva eller signera dagboks-inlägg. När ett inlägg är signerat blir det låst och kan inte editeras eller tas bort.

6 Allt som du vill se men inte har program för I systemet finns en kraftfull viewer. Med denna kan du granska, förstora, skriva ut hela eller delar av ditt dokument. Du kan också mäta sträckor och ytor, jämföra olika versioner samt kommentera direkt i ett dokument. När du sedan är klar kan du skicka handlingen direkt med ditt e-postprogram. Finns det information som du hellre läser på papper? Inga problem. Med Byggnet Access inbyggda beställningsfunktion är du bara två enkla steg ifrån en utskriftsbeställning. Viewer När du vill kommunicera inom projektet Alla löpande frågor som uppstår under ett projekt kan hanteras i projektets inbyggda mailprogram. All dialog sparas och säkerställer vad som har bestämts under projektets gång. Meddelandet är personligt adresserat. Man kan svara, vidarebefordra, bifoga filer eller länka till filer i projektet. Du kan också välja att ange svarsdag för meddelandet. Meddelandehantering Publicera filer i projektet Byggnet Access stödjer ett antal möjligheter att ladda upp filer till projektet. Välj ett sätt som passar dig. Många använder det populära sättet drag- och- släpp. Projektavslut När projektet avslutas och alla relationshandlingar är färdigställda kan administratören enkelt skapa ett arkiv till förvaltaren och kopiera de mappar med handlingar till arkivet med bibehållet innehåll och mappstruktur. Filuppladdning via drag och släpp

7 En lagringsplats på nätet för all information och alla filer som rör ett byggprojekt. Dela med dig av din information och ta del av de andra projektdeltagarnas information i en överskådlig och lättanpassad struktur. För projekt med höga säkerhetskrav, där det är viktigt att hålla full kontroll på handlingar även efter att de blivit utskrivna. Med en QR-kod på en utskriven handling och en smartphone kan användaren enkelt och snabbt ta reda på om det är den senaste versionen av handlingen och vid behov rapportera avvikelser. Byggnet Subscribe håller koll på vad som skall distribueras; när det ska ske, på vilket sätt och till vem. Projektet sparar tid och pengar genom automatiserad distribution utan avbrott.

8 Här finns vi! Huvudkontor: Arkitektkopia AB Box Bromma Växel: A Support: Borås Eskilstuna Gävle Göteborg Halmstad Jönköping Kalmar Karlstad Kristianstad Lidköping Linköping Luleå Malmö Norrköping Norrtälje Nyköping Skellefteå Skövde Stockholm Strängnäs Sundsvall Södertälje Trollhättan Uddevalla Umeå Uppsala Västerås Växjö Örebro Östersund Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Med våra helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper vi våra kunder med tryckt och digital information som ska spridas, sparas eller exponeras. Vi vänder oss till alla som behöver kommunicera tydligt och snabbt. Vi är närmare 300 medarbetare på ett trettiotal platser med målsättningen att förenkla ditt arbete och förekomma dina behov.