Framtidssäkra dina dokument, ritningar och bilder.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Framtidssäkra dina dokument, ritningar och bilder."

Transkript

1 Framtidssäkra dina dokument, ritningar och bilder.

2 Ta kontrollen över allt papper Har du ett arkiv på jobbet som är platskrävande, svåröverskådligt och med dokument, ritningar eller bilder som folk vill komma åt? Har du äldre manualer, servicehandböcker eller journaler som fortfarande efterfrågas? Då är det dags att ta kontrollen över allt papper och en gång för alla digitalisera det. Vill du veta mer? Använd din QR-kodläsare och följ länken. Ny tid nya lösningar Säker lagring Kräver inget utrymme Lätt att söka (indexera, tagga, koppla Tillgängligt för alla överallt eller bara de du vill Snabb utveckling av nya molntjänster Effektivare och bekvämare kontroll Vi på Arkitektkopia kan snabbt och enkelt skanna alla dokument som du idag bara har på papper. I digital form ryms tiotusentals dokument på ett USB-minne och hundratusentals på en liten hårddisk. Egentligen är antalet obegränsat. Du behöver inte ens ha en egen fysisk lagringsplats, utan du kan ha dina arkiv lättillgängliga i molnet. Från papper och bildkort till digitala dokument Alla företag, myndigheter och organisationer har någon form av arkiv. Ett måste för de flesta och samtidigt en värdefull resurs. Genom att skanna in alla dokument, ritningar och bilder som idag sparas i pappersform eller på bildkort förenklas all hantering och spridning. Men det är inte bara arkiv som är bra att ha i digital form. Har du produkter som lever trots att de börjar bli till åren och får frågor om manualer, servicehandböcker och annan dokumentation? Låt dom vara lättåtkomliga på webben. Det spar både tid och resurser internt. Dessutom får du gladare kunder som slipper onödigt krångel för att få svar på frågor.

3 Snabbt enkelt och effektivt Arkitektkopia har mångårig erfarenhet av att skanna. Idag har vi byggt upp Sveriges modernaste Skanning Center som mycket kostnadseffektivt kan hantera alla typer av dokument. Vi har även lokala resurser på många orter runt om i landet. Oavsett om du har tusentals dokument i arkivlådor staplade ända upp till taket eller enstaka dokument kan vi hjälpa dig hantera hela processen från hämtning och skanning, till extern lagring och säker destruktion. Vi kan även aktivt hjälpa dig att välja lämpligt system för lagring och vägleda när det gäller nya molntjänster. Storformat ritningar A3 och uppåt Vi har ett flertal storformatsskannrar för skanning av ritningar, skisser och kartor i svartvitt och färg. De klarar en maxbredd på upp till 1066 mm och upp till 20 mm tjocka material. Svartvita ritningar skannas med 400 dpi upplösning och i formaten tif, cal eller pdf. Färgritningar skannas med 200 dpi (24 bitar och levereras som okomprimerad tif eller pdf. Stora färgbilder eller färgillustrationer kan levereras som okomprimerad 24 bitars tif, pdf eller jpeg. Du kan välja mellan 100 till 600 dpi beroende på dina önskemål. Dokument text och bild upp till A3 För dokument i format A4, A3 och US-letter i färg eller svartvitt använder vi rotationsskannrar. Skannertypen kan hantera upp till 160 grams tjockt papper och passar de flesta dokument, bara de är i någorlunda gott skick och inte riskerar att fastna eller skadas vid skanning. Digitalisering av till exempel dokumentation i en pärm går snabbt. Vi kan hantera i- och urplockning, indexering och skapa avgränsningar mellan olika dokument. För foton, dokument i udda format eller ömtåliga material används flatbäddsskanners där motiven hanteras manuellt och skannas på glas. Flatbäddskannrar finns för färg, gråskala och svartvitt upp till A3-format och skannar upp till 400 dpi upplösning. Det vanligaste filformatet för dokumentskanning är pdf, men även flersidig tif förekommer. Bilder skannas vanligen till tif- eller jpeg- format. Standardupplösning vid dokumentskanning är 300 dpi både för svartvitt och för färg. Bildkort arkiv som lagts över på film Vi kan även skanna bildkort, dvs 35 mm film monterade i kort. Eftersom det ofta blir luft mellan ritningen och bildramen beskärs den direkt till rätt format. Om originalbilden är fotograferad lite snett, rätar vi även upp dokumentet. Beroende på typ av dokument och hur det ska användas sparas det i lämpligt filformat.

4 Sökbart, spårbart Distribuera digitalt och säkert eller på papper När vi skannar kan vi registrera filerna direkt och även skapa en förteckning (metadata av innehållet. Filerna och deras innehåll blir lätta att katalogisera och söka från vilken ansluten dator som helst. Oavsett om lagringen sker på egen server eller via molntjänster kan den nås dygnet runt. När dokument nu lagras digitalt kan de kopplas samman så att information som är baserad på tidigare dokument är lättare att spåra. Du kan även säkerställa vem som får ta del av informationen och behöver inte längre oroa dig för att dina dokument ska komma bort eller förstöras. Fördelen med den digitala filen är att den även kan produceras på mikrofilm om du vill ha extra säkerhet när det gäller arkivbeständighet, oavsett vad som händer med den digitala tekniken i framtiden. Den färdiga filmen uppfyller kraven som SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut ställer och som vi uppfyllt sedan vi började mikrofilma Dessutom kan du naturligtvis alltid printa ut dina digitaliserade filer på papper när det efterfrågas. Gamla manualer, servicehandböcker, kopplingsscheman, ritningar och journaler kan distribueras digitalt eller på papper. Helt efter önskemål.

5 Rikstäckande service Arkitektkopia finns på ett trettiotal platser runt om i Sverige och här får du snabb printservice när det behövs. Vi erbjuder även molntjänster för hantering av dokument. Byggnet Access vänder sig till bygg- och fastighetsföretag samt förvaltare som vill effektivisera hanteringen av ritningar och andra viktiga dokument. Vi har även andra webbaserade lösningar som gör det lätt att lagra, söka, dela och printa ut, plus fysiskt distribution. Kontakta oss så hjälper vi dig med rätt lösning eller läs mer på

6 Arkitektkopias Skanning Center Arkitektkopias Skanning Center ligger i utkanten av Malmös centrum. Arkitektkopia har byggt upp kompetens och kapacitet för att kunna serva alla kunder med ett så brett utbud av skanningstjänster som möjligt. Förutom att digitalisera dokument och handlingar så kan vi även skanna från bildkort, filma till mikrofilm, editera redan skannade filer och komplettera med exempelvis metadatainformation, allt efter kundernas önskemål. Förvaring och transporter Vårt Skanning Center har ett brandklassat arkiv där det finns möjlighet att förvara handlingar, både under pågående arbete och i väntan på godkännande inför leverans. Vi har även ett flertal transportboxar anpassade för att packa och förvara dokument och ritningar i. Säkerhetsklassning Vårt Skanning Center har stor erfarenhet av att hantera säkerhetsklassade uppdrag och bland våra referenskunder finns bland annat Polisen, Försvarsmakten och kärnkraftsindustrin. Vi hjälper gärna till att ta fram kundanpassade rutiner för att säkra hanteringen vid uppdrag med särskilda krav och det finns även möjlighet för kunder att besöka vår verksamhet för att få en bild av hur vi arbetar med känsligt material. Tilläggstjänster Ofta innehåller ett skanningsuppdrag mycket mer än bara digitalisering av själva handlingen. Vilka tilläggstjänster som kan bli aktuella beror helt på behov och önskemål. Nedan följer ett urval av de tilläggstjänster vi kan erbjuda, men ni kan alltid kontakta oss för specialanpassning som innebär tjänster utöver det vanliga. Namngivning av filer (Ritningar: Det vanligast förekommande är att filen döps efter ritningsnummer eller ett löpnummer. Namngivning av filer (Dokument: Oftast döps handlingarna efter en rubrik på originalen eller efter flikar om det är pärmar som har skannats. Metadatataggning: Om de skannade filerna ska in i en databas levererar vi ofta en fil med information om vad de olika skannade filerna innehåller t.ex. ritningsnummer, ritningsversion, byggnad, skala, konsult mm. Vi kan leverera de skannade filerna: I retur på CD/DVD, på USB-minne eller upplagda som arkiv på Bokmärken i Pdf: Vanligt förekommande vi skanning av pärmar med flikar är att skanna till Pdf med bokmärken, vilket innebär att det lägges upp ett fliksystem i Pdf-filen, som motsvarar flikarna i originalpärmen. Destruktion: Vi kan även destruera de skannade originalen med olika metoder allt från pappersåtervinning till säkerhetsbränning.

7 För konsultation inför uppdrag eller för mer information kontakta ditt närmaste Arkitektkopia- kontor - se baksida.

8 Här finns vi! Huvudkontor: Arkitektkopia AB Box Stockholm Digitaltryckt av Arkitektkopia 2012 Växel: A Support: Borås Eskilstuna Gävle Göteborg Halmstad Jönköping Kalmar Karlstad Kristianstad Lidköping Linköping Luleå Malmö Norrköping Norrtälje Nyköping Skellefteå Skövde Stockholm Strängnäs Sundsvall Södertälje Trollhättan Uddevalla Umeå Uppsala Västerås Växjö Örebro Östersund Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Med våra helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper vi våra kunder med tryckt och digital information som ska spridas, sparas eller exponeras. Vi vänder oss till alla som behöver kommunicera tydligt och snabbt. Vi är närmare 300 medarbetare på ett trettiotal platser med målsättningen att förenkla ditt arbete och förekomma dina behov.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv Unionens Karriär & utvecklingstjänster Din väg till ett rikare arbetsliv 2 Alltför sällan ställer vi oss frågan om vi jobbar med det vi är bra på eller om vi bara jobbar för jobbandets skull. Det är lätt

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg Valfrihetssystem Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg 1. Vad är valfrihetssystem Lag om valfrihetssystem (LOV) ger kommuner och landsting möjlighet att

Läs mer

Nya regler för enklare företagande. Information till företagare som hanterar livsmedel. Registrerad

Nya regler för enklare företagande. Information till företagare som hanterar livsmedel. Registrerad Nya regler för enklare företagande Information till företagare som hanterar livsmedel Registrerad Livsmedelsverket dec 2009 Box 622, 751 26 UPPSALA Grafisk form: Maj Olausson Illustration: Olle Engqvist

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

nå ända fram guide för informatörer som vill nå alla i sverige

nå ända fram guide för informatörer som vill nå alla i sverige nå ända fram guide för informatörer som vill nå alla i sverige Tips för att nå läsare med begränsade kunskaper i det svenska språket Detta är några råd om hur man når så många som möjligt med sin information,

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

24-timmarsstrategi för Sveriges Domstolar

24-timmarsstrategi för Sveriges Domstolar 24-timmarsstrategi för Sveriges Domstolar Innehåll Regeringens vision om en 24-timmarsmyndighet...3 Tio punkter för tillgängligare domstolar... 5 Vidareutveckla verksamhetsstödet Vera...6 Anpassa öppet-

Läs mer

Bygga och bevara hur påverkar fornlämningar dina byggplaner?

Bygga och bevara hur påverkar fornlämningar dina byggplaner? Bygga och bevara hur påverkar fornlämningar dina byggplaner? Riksantikvarieämbetet har överinseende över kulturmiljövården i Sverige. Myndigheten följer upp länsstyrelsens beslut och har en vägledande,

Läs mer

Använd molntjänster på rätt sätt

Använd molntjänster på rätt sätt 2013-02-13 E-samhället i praktiken Använd molntjänster på rätt sätt Molntjänster kan spara pengar och göra information mer tillgänglig för kommuner och landsting. Den viktigaste bedömningen vid val av

Läs mer

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan Dags att fylla digitaliseringen med innehåll En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan 1 Skolan måste digitaliseras Ingen har kunnat undgå att skolan har problem. Ingen har kunnat missa att den svenska

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Ställföreträdande kommundirektör Annette Andersson Enhetschef Christina Karlberg 2014-01-28 1 (5) Sociala medier 2 (5) Sociala medier

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn

bra Framtidsprogram frisk resor barn hälsa får vänner umgås god liv familj oberoende för det goda åldrandet i Karlskrona kunna friska mer barnbarn umgås vänner fritid barn pension ekonomiskt hälsan får resor frisk bra mer kunna bo god familjen liv Framtidsprogram för det goda åldrandet i Karlskrona oberoende friska barnbarnen hälsa resa göra arbete

Läs mer

Frågor och svar om arbetstid

Frågor och svar om arbetstid Frågor och svar om arbetstid 1 Känner du också att arbetstid och fritid flyter ihop ibland? Ny teknik och nya arbetssätt gör att du kan jobba var som helst, när som helst och hur mycket som helst. Var

Läs mer

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Sara Duvner 2014-04-23 KSN-2014-0324 Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 - Beslutad av kommunstyrelsen 9 april 2014 Postadress: Uppsala kommun,

Läs mer

Hur man gör en poster i PowerPoint

Hur man gör en poster i PowerPoint Hur man gör en poster i PowerPoint Victoria Johansson Humanistlaboratoriet, Lunds universitet it-pedagog@sol.lu.se Senast uppdaterad av Susanne Schötz 080128 Innehåll 1 Inledning 2 1.1 Innehållet i denna

Läs mer

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Effektiv dialog Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Sid 2 Lantbrukarnas Riksförbund De gröna näringarnas verksamheter styrs av många olika regler, obligatoriska och frivilliga. Dessa

Läs mer

Att utveckla läromedel i digital form

Att utveckla läromedel i digital form Att utveckla läromedel i digital form för elever med funktionsnedsättning Att utveckla läromedel i digital form för elever med funktionsnedsättning Det digitala läromedlet Ett digitalt läromedel kan finnas

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

del i styrprocessen Medborgardialog

del i styrprocessen Medborgardialog Medborgardialog som del i styrprocessen Medborgardialog in i styrningen 5 Medborgardialog som del i styrprocessen Upplysningar om innehållet: Lena Langlet, lena.langlet@skl.se Anders Nordh, anders.nordh@skl.se

Läs mer

Postnummersystemet i Sverige

Postnummersystemet i Sverige Postnummersystemet i Sverige Gäller fr.o.m mars 2013 1 Postnummerrådet 2013 Postnummerrådet Innehåll 1. Inledning 3 2. Postnummerområden 3 3. Postnumrens användningsområde, 4 olika system 5 4. Administrativa

Läs mer

Gemensam plattform för digitala folkbibliotek

Gemensam plattform för digitala folkbibliotek Gemensam plattform för digitala folkbibliotek Utredningsrapport juni 2014 Mottagare: Svensk Biblioteksförening SAMMANFATTNING Rapporten beskriver resultatet av en utredning om förutsättningarna för att

Läs mer

STOCKHOLMS STADSARKIV. Att. värdera och. information i stockholms stad

STOCKHOLMS STADSARKIV. Att. värdera och. information i stockholms stad STOCKHOLMS STADSARKIV Att värdera och gallra information i stockholms stad Att värdera och gallra information i stockholms stad Version 1, 2009 Författare: Martin Ståhl Innehållsförteckning inledning...1

Läs mer

Hjälp/Instruktion OL Laser

Hjälp/Instruktion OL Laser Jerker Boman/+46 (0)+46 (0)26 546321 2012-04-16 1.3 1 (44) Innehållsförteckning Installera 4 Ladda ner installationsfiler... 4 Installera... 4 Läsa in laserdata, få information och spara laserdata 8 Öppna

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer