Verksamhetsberättelse för 2016 i föreningen Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för 2016 i föreningen Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för 2016 i föreningen Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) SEÖN är nu en samlande och känd aktör för civila samhället i Norr- och Västerbotten som ger röst till idéburna organisationer och är en part att vilja föra dialog med. Styrelsen har aktivt spridit SEÖN både till strategiska personer inom offentlig sektor på lokal och regional nivå, och till intresserade organisationer inom civila samhället. Ett stort TACK till medlemsorganisationer, finansiärer, samverkansparter och eldsjälar för ännu ett aktivt år för SEÖN. Styrelsen Styrelsen har bestått av ordförande plus fyra ledamöter från Norrbotten och fyra ledamöter från Västerbotten. Styrelsen har haft tre fysiska möten samt ytterligare sju möten via telefon/videolänk, totalt 10 st protokollförda möten. Styrelsen har en rutin för hantering av protokoll. Valda funktionärer: Revisor Ersättare Valberedning Ersättare Ylva Löwenborg. ordförande Roger Filipsson, vice ordförande Maria Frisk, kassör Ann-Marie Lindgren, sekreterare Madelene Hansson, ledamot Katarina Halvardsson, ledamot Linda Olofsson, ledamot Åsa S Boman, ledamot Monica Marklund, ledamot Marie Sandström-Öhberg Jesper Andersson Niclas Bromark Sussanne Blomdahl Kurt Pettersson Lisa Nilsson Lars Lindgren Lars Bergström Årsmöte Årsmötet genomfördes 13 maj på Idrottens Hus i Skellefteå. Där deltog 33 personer varav 7 styrelseledamöter och 10 ombud. Mötesordförande var Daniel Sandström. Årsmötet beslutade ge den avgående styrelsen ansvarsfrihet. I samband med årsmötet hölls föreläsningar och panelsamtal. Lars Bryntesson, regeringens utredare kring socialt företagande, berättade om sitt engagemang för civila samhället via sina olika politiska uppdrag. Han deltog via webkamera och lämnade ett antal frågeställning som deltagarna resonerade kring i bikupor. Ludvig Sandberg, Forum för socialt arbete, föreläste om IOP ideellt offentligt partnerskap. IOP är ytterligare ett verktyg för utökad samverkan. Ylva Löwenborg ledde ett panelsamtal kring IOP och annan samverkan mellan civila samhället och offentlig sektor. I panelen medverkade Niclas Bromark, Ludvig Sandberg samt Marita Meetz, kommunfullmäktiges ordförande i Luleå kommun och Bengt Ivansson, näringslivschef i Skellefteå kommun.

2 Medlemmar När år 2016 sammanfattas har SEÖN 27 medlemsorganisationer verksamma i Norr- och/eller Västerbotten. Det är oförändrat jämfört med förra året, trots att ett par organisationer har lämnat medan andra tillkommit. Medlemsansökningarna görs via formulär på webbloggen. Projekt Sedan hösten 2014 har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) finansierat projektet Dialog Norra Sverige - för utvecklad regional dialog. Detta projekt slutredovisades under SEÖN är delaktig i projekt Integration främja asylsökandes integration i Norrbottens län. Projektet ägs av Länsstyrelsen och Linda Olofsson är SEÖNs ledamot i styrgruppen. Det regionala Interreg-projektet SEMPRE ägs av Coompanion Norrbotten och Ylva Löwenborg är SEÖNs ledamot i regionala koordineringsgruppen. Fokus är att involvera olika aktörer och genom nya samarbeten upprätthålla och hitta lösningar för landsbygdsservice och integration. SEMPRE-projektet. Ylva deltog i uppstarten som gjordes med studieresa till Berlin. Under året har styrelsen sammanställt projektansökan till Norrbottens läns landsting, numera Region Norrbotten, för att göra kartläggning av civila samhället. Ansökan beviljades i början av år Arrangerade seminarier och workshops Medlemsmöte genomfördes 9 dec på Solviks folkhögskola i Frostkåge. Temat var Regionbildning. Kent Ögren (S) och Mattias Larsson (C) berättade personligt och tydligt om bakgrund, förslag och konsekvenser av regeringens beslut att inte bilda region i norra Sverige. Mikroföreläsning framfördes av Rädda Barnen Skellefteå, Mångkulturellt forum i Skellefteå och Västerbottens läns nykterhetsförbund. Totalt deltog 23 personer från 17 organisationer i civila samhället. Medverkan i dialoger, seminarier och workshops 14 jan medverkade Roger Filipsson på näringslivsträff i Umeå tillsammans med Anna-Marja Hagner från Röda Korset på temat flyktingmottagning. Konkreta exempel på idéburen kraft i samverkan med övriga sektorer. Roger Filipsson har både deltagit och medverkat på Godmorgon-träffar i Umeå som arrangerats av nätverket för samhällsentreprenörer där Umeå och Vännäs kommuner, Arbetsförmedlingen, Sociala entreprenörsföreningen i Umeåregionen (SEFUR) m fl både arrangerar och medverkar i. Niclas Bromark medverkade på mötesplatsen Sverige tillsammans 19 feb i Umeå. Mötesplatsen var ett statligt uppdrag till alla länsstyrelser för att uppmärksamma politiker och handläggare om civilsamhällets betydelse i etablering och integration. Motsvarande mötesplats genomfördes i Luleå 1 april. Där medverkade bl a Svenska Kyrkan och Rädda Barnen.

3 Ylva Löwenborg deltog när regeringen den 25 feb presenterade betänkandet om stärkt civilsamhälle. Niclas Bromark deltog i Mötesplats Lycksele 31 maj-2 juni. Västerbottens landshövding Magdalena Andersson bjöd in till dialog den 27 april med organisationer i civila samhället med fokus organisationer som arbetar med integration. Daniel Grönberg från Överenskommelsekansliet och Anna-Karin Berglund från SKL medverkande på dialogträff arrangerad av NLL. Kombinationen av dessa båda medverkande var bra för att lyfta dialogen, att vilja samverka och att diskutera för framtiden. Det var en hög politisk nivå på deltagarna, bl a deltog kommunalrådet i Luleå Yvonne Stålnacke. Niklas Gandal, strateg hos Region Västerbotten har begärt SEÖNs svar på frågor som underlag till Regionkommitténs arbete om storregion. Svaren skickades för kännedom till Anna Lindberg, Norrbottens läns landsting, som också arbetar med regional utveckling. Företrädare för flera av SEÖNs medlemsorganisationer träffades under Almedalsveckan i Visby. 14 sept deltog SEÖN på Norrbottens jämställdhetsdag. Roger Filipsson medverkade som moderator på Umeå Föreningsråds konferens 17 sept i Umeå. Deltagare var bl a aktiva inom Sveriges Föreningar, paraplyorganisation för föreningsråd. 21 sept ordnade den nationella kommissionen för jämlik hälsa en konferens i Luleå. Fokus var den nationella nivåns arbete med att ta fram förslag som leder till minskade hälsoklyftor. Målgruppen var tjänstemän och politiker inom folkhälsoområdet, näringslivsrepresentanter samt civilsamhälle. SEÖN deltog på föreläsning vid NLLs Morgonrock den 7 okt. Professor Christina Garsten föreläste på temat "politikens osynliga makthavare". I sin forskning har hon sett en ny yrkesgrupp växa fram, de s k policyprofessionella. Det är personer från PR byråer, tankesmedjor, lobbyorganisationer, fackförbund, intresseorganisationer m fl som definierar och lyfter sociala och politiska frågor. Överenskommelsekansliet (Daniel Grönberg), tillsammans med Norrbottens läns landsting, MUCF och SEÖN (Ylva Löwenborg) arrangerade konferens den 11 okt på Kulturens Hus i Luleå. Föreläsningar och valbara seminarier varvades med föreläsningar med Dan Eriksson, regeringens utredare för ett stärkt civilsamhälle samt Anna Carlstedt, f d förbundsordförande i IOGT-NTO men nyvald dito i Röda Korset. Konferensen var lyckad med ca 100 personer från både offentlig sektorn och från civilsamhället. Landstingsrådet i Norrbotten Anders Öhberg tillkännagav under konferensen att det ska göras en kartläggning av civila samhället i Norrbotten. Roger Filipsson medverkade i Frivilligcentralens konferens "Att bry sig gör skillnad" 11 okt i Umeå. En manifestation om hur det frivilligt arbetet bidrar till ett humant och hållbart samhälle. Landshövding Magdalena Andersson ledde paneldebatten.

4 13-14 okt genomfördes konferens i Luleå arrangerade av bl.a. Norrbottens kommuner på temat "växa eller krympa". SEÖN deltog och lyssnade till forskning om urbanisering, polarisering, problematisering av tillväxtbegreppet och en beskrivning av en avpolitisering av regionpolitiken. Lars Westin professor från Cerum vid Umeå universitet talade om betydelsen att ha större städer. Statsvetaren Line Säll visar i sin avhandling att regionpolitiken gett vika för en traditionell tillväxtpolitik. Sverker Olofsson var moderator och PO Tidholm som en av föreläsarna menade att en faktor som kan stoppa den minskande befolkningen är invandringen. Lotta Svensson, sociolog föreläste om forskning kring ungas attityder kring att flytta eller stanna kvar. Receptet för att få unga att stanna handlar bl.a. om delaktighet. Civilsamhällets roll nämndes i olika sammanhang. SEÖN var medarrangör för konferens 15 okt i Umeå som handlade om ökad samverkan kring barn och ungas trygghet samt att öka kunskapen om hur olika organisationer och myndigheter arbetar. Ett 30-tal deltagare. Konferensen spelades in av TV Skellefteå, filmerna finns på youtube. ANDT-länssamrådet och Västerbottens läns nykterhetsförbund var också arrangörer. I Norrbotten har Länsstyrelsen påbörjat ett strategiskt folkhälsoarbete där civila samhället erbjudits vara delaktiga. Processen leds av Mats Burman, folkhälsostrateg och är indelad i tre nivåer för att öka förståelsen om folkhälsans betydelse för myndigheter och organisationer inom civila samhället. Dialogen ska fokusera på social hållbarhet och praktiska exempel SEÖN har tillsammans med Norrbottens kommuner och Norrbottens läns landsting deltagit i ett möte för att diskutera civilsamhällets roll inom folkhälsan, något som så småningom ska landa i en folkhälsostrategi. Katarina Halvardsson har haft överläggningar med Luleå kommuns näringslivskontor kring frukostträffar där civila samhället kan medverka för att sprida grundinformation om sektorn samt goda exempel. SEÖN deltog på Företagarfrukost i Luleå 28 okt. Ylva Löwenborg och Roger Filipsson deltog på konferens 8 nov som MUCF och Ideell Arena ordnat ihop med Vetenskapsrådet. Rubriken var "Forskning som förändrar". AIM 16 nov arrangerades i Umeå. AIM är ett internationellt universitetskoncept med olika inriktningar. Just denna handlade om sociala innovationer. Roger Filipsson deltog i nätverksträff 22 nov som Överenskommelsens kansli arrangerade med rubriken Lärande, nytta & effekt. Coompanion Nord har gjort en förstudie ur Tillväxtverkets projektuppdrag av ASF Region Västerbotten. Handlar om arbetsintegrerat företagande. Ylva Löwenborg har blivit intervjuad i projektet. Mikrofond Norr har bildats genom interimsstyrelse, där Roger Filipsson är ordförande. Ylva Löwenborg har haft överläggningar med Ulla-Carin Palm och Maria Bergman hos Luleå kommuns Tillväxtkontor. Ylva Löwenborg har haft överläggningar med Andreas Lind, Norrbottens Länsstyrelse. Han är chef för handläggarna inom näringsliv, föreningar, människa och samhälle. Bland annat

5 diskuterades Regionala Strukturfondspartnerskapet där det konstaterades att SEÖN behöver visa sin långsiktighet för att eventuellt få ledamotsplats. Ylva Löwenborg och Maria Frisk deltog i Ideell Arena Ledarskapsarenan i Stockholm. Region Västerbotten har meddelat att Nina Björby, ordförande i Kulturberedningen samt Ingela Gotthardsson, länskulturchef är utsedda att föra dialog med civila samhället på länsnivå i Västerbotten. Kommunikation En webblogg finns och fungerar som hemsida för SEÖN. På sidan finns diverse information och olika kontaktformulär. I facebook-gruppen är det för närvarande 166 medlemmar, vilket är en ökning på ca 40 personer sedan förra verksamhetsberättelsen. Här sprids aktuellt kring frågor som berör civila samhället, t ex intressant forskning, inbjudningar till konferenser m m. Förutom e-postadress till respektive ledamot finns även en gemensam e-post till SEÖN: dialogprojektet@gmail.com.via den administreras också annat inom SEÖNs verksamhet. Styrelsen samlar alla sina dokument, bilder och andra handlingar i en gemensam drop-box. Ylva Löwenborg har varit gästbloggare i NorrbottensAffärer Roger Filipsson och Ylva Löwenborg har varit skribenter i Överenskommelsens blogg. GF Chansen skrev debattartikel i Västerbottens Kuriren med rubriken En påtvingad passivitet skapar ingen integration. Hela Sverige ska leva hade en debattartikel i Norrbottens Kuriren om civilsamhällets insatser för integration särskilt på landsbygden. Västerbottens Idrottsförbund skrev en debattartikel i Västerbottens Kuriren med rubriken Starka föreningar grunden för lyckad integration. Coompanion skrev en debattartikel med rubriken Idéburen sektor en källa till innovation. Skellefteå kommun tilldelades Kaffekoppen som Sveriges föreningsvänligaste kommun av Sveriges Föreningar. Styrelsen har under året tagit fram övergripande målsättning, handlingsplan t o m En pappersfolder som presenterar SEÖN finns framtagen.

6 Övre Norrland april 2017 Ylva Löwenborg Roger Filipsson Ann-Marie Lindgren Maria Frisk Linda Olofsson Monica Marklund Katarina Halvardsson Åsa S Boman Madelene Hansson

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2018 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och är

Läs mer

Norrbottens civilsamhälle

Norrbottens civilsamhälle Norrbottens civilsamhälle Kartläggning 2017 Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN) Kartläggningens avsändare: Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN) Civilsamhällets parasollorganisation i Norrbotten och Västerbotten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015! Styrelsens sammansättning Ordinarie Lars Westerlund, Kusfors, ordförande Gun Rehnman, Örträsk, vice ordförande Raquel Johansson, Gafsele, sekreterare Monica Marklund, Åbyn,

Läs mer

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 17 november 2017

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 17 november 2017 1 (8) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 17 november 2017 Tid: 09:30-14:30 Plats: Estrad Arena, Alingsås Beslutande Anna-Lena

Läs mer

och civila samhället SKL Kristina Nilsson Avdelningen för regional utveckling/kultur

och civila samhället SKL Kristina Nilsson Avdelningen för regional utveckling/kultur och civila samhället Region Norrbotten och civila samhället SKL 20181108 Kristina Nilsson Avdelningen för regional utveckling/kultur Hur har vi arbetat fram till nu? Vad pågår? Var ska vi? Organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten, Sverige Elisabeth Skoog Garås, Sveriges Kommuner och Landsting Hur kom den till av vilka Vad är Mötesplatsen

Läs mer

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Tjänsteskrivelse 2012-10-23 Handläggare: Cecilia Ljung Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Sammanfattning I folkhälsoplan för Örebro län står att länets fortsatta folkhälsoarbete ska

Läs mer

Bergslagsakademin presenterar Bergslagen2030 en konferens om samverkan och sociala innovationer för en hållbar framtid Vi står inför flera

Bergslagsakademin presenterar Bergslagen2030 en konferens om samverkan och sociala innovationer för en hållbar framtid Vi står inför flera Bergslagsakademin presenterar Bergslagen2030 en konferens om samverkan och sociala innovationer för en hållbar framtid Vi står inför flera utmaningar, men också möjligheter, när det gäller social hållbarhet

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

SMÅKOMMUNPROJEKTET BD & AC-LÄN 2012-2014 FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER

SMÅKOMMUNPROJEKTET BD & AC-LÄN 2012-2014 FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER VÄSTERBOTTEN: NORSJÖ SORSELE MALÅ NORRBOTTEN: ARVIDSJAUR ARJEPLOG i samarbete med Polismyndigheterna och Länsstyrelserna i Norr- och Västerbotten Konferens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

Överenskommelsen inom integrationsområdet. Sammanfattande rapport från fyra konferenser om Överenskommelsen inom integrationsområdet

Överenskommelsen inom integrationsområdet. Sammanfattande rapport från fyra konferenser om Överenskommelsen inom integrationsområdet Överenskommelsen inom integrationsområdet Sammanfattande rapport från fyra konferenser om Överenskommelsen inom integrationsområdet Hösten 2011 Överenskommelsen inom integrationsområdet 1 Sammanfattande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Antal och andelar. Mottagande av nyanlända och ensamkommande barn 2019

Antal och andelar. Mottagande av nyanlända och ensamkommande barn 2019 Antal och andelar Mottagande av nyanlända och ensamkommande barn 2019 Nyanlända 38 000 nyanlända beräknas bosätta sig Behov: 9 000 anvisningsbara platser i riket Förslag Västerbotten: sänkt länstal från

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening 1 (12) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening Tid: Torsdagen, den 23 mars 2017, kl. 17.30 19.30 Plats: KompetensCenter idéburna Malmö, Nobelvägen 21,

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

kommunalt och ideellt medskapande

kommunalt och ideellt medskapande Varför samverkar vi? Carola Gunnarsson (C) 3:e Vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting Leni Björklund Vice ordförande i Civilförsvarsförbundet en av Forums medlemsorganisationer Samarbete mellan

Läs mer

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Om Frivillig i Gävleborg Paragraf 37a Insatser för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter Förordning

Läs mer

VAD VILL VI GÖRA? Nyttja och synliggöra lokala resurser effektivare. Skapa en plattform för kommunikation och samverkan mellan aktörer.

VAD VILL VI GÖRA? Nyttja och synliggöra lokala resurser effektivare. Skapa en plattform för kommunikation och samverkan mellan aktörer. VAD VILL VI GÖRA? Nyttja och synliggöra lokala resurser effektivare. Skapa en plattform för kommunikation och samverkan mellan aktörer. Öka kunskap om finansiering, idéburen utveckling och social innovation.

Läs mer

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet Dag 2017-08-30 Tid Plats Beslutande Övriga deltagande 08.00 09.20 ca Umeå folkets hus Christina Lidström,

Läs mer

Kommunförbundet Skåne. Resultat Workshop. Eslöv 29 september 2017 Samverkan idéburen sektor

Kommunförbundet Skåne. Resultat Workshop. Eslöv 29 september 2017 Samverkan idéburen sektor Resultat Workshop Eslöv 29 september 2017 Samverkan idéburen sektor Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program 09.00 Inledning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Om projektet Tillsammans för inkludering. Linnea Lindgren Integrationssamordnare Uddevalla kommun

Om projektet Tillsammans för inkludering. Linnea Lindgren Integrationssamordnare Uddevalla kommun Om projektet Tillsammans för inkludering Linnea Lindgren Integrationssamordnare Uddevalla kommun Vad? - Vi startar ett nätverk där alla verksamheter som arbetar aktivt med integration kan delta, med fokus

Läs mer

Det Civila Samhället som Möjliggörare

Det Civila Samhället som Möjliggörare Det Civila Samhället som Möjliggörare Linda Olofsson, Svenska Kyrkan Daniel Nilsson & Petra Mörtsjö, SISU/Norrbottens Idrottsförbund Lena Kandelin, Rädda Barnen Utredning för ett stärkt Civilsamhälle Palett

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 08:30-16:00 Plats: Hotell Havanna, Krabbes väg 4, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson (C) Göran

Läs mer

Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015

Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015 1 (7) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015 Tid: 09.30 11.45 Plats: Residenset, Vänersborg Närvarande

Läs mer

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Den sociala ekonomins möjligheter och utmaningar. Alla dessa trassliga begrepp Social ekonomi Civila samhället Socialt entreprenörskap Demokratiskt företagande

Läs mer

Palett för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 13 juli 2016

Palett för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 13 juli 2016 PM 2016:116 RI (Dnr 110-658/2016) Palett för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13) Remiss från Kulturdepartementet Remisstid den 13 juli 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017

Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec dec 2017 Verksamhetsberättelse 2016/2017 Funkibator syd regional förening Avser perioden 1 dec 2016 31 dec 2017 Funkibator syd regional förening ingår i Funkibator riksförbund. En av fem regionala föreningar. Under

Läs mer

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting Ett samhällsekonomiskt perspektiv på socialt företagande - en hållbar föreläsning i landstingshuset, Luleå eller online www.nll.se/folkhalsa den 6 okt 2014, kl 1530-1645 Folkhälsocentrum Norrbottens läns

Läs mer

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant Göteborgs stad Social ekonomi = sant Lotta Lidén Lundgren, Anneli Assmundson, Ulrika Lantz Westman Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning, Social resursförvaltnings uppdrag Social resursförvaltning

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Dialog med samråd ålder 14 september 2016 Bakgrund samt fakta vad gäller social ekonomi Var är vi idag i arbetet med Överenskommelsen?

Läs mer

Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund

Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund 2017-03-03 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening

Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening Verksamhetsberättelse 2017 CSR Småland, ideell förening Föreningens utveckling Föreningen bildades av Jenny Jakobsson, Adlignum AB, Anna Carendi, Diya Consulting AB, och Patrik Sundberg, Sundberg Sustainability

Läs mer

RESULTAT - dialogmöte. Sammanförfattat på Vårsta diakonigård Härnösand den 26 mars 2014 av parterna i Länsöverenskommelsen

RESULTAT - dialogmöte. Sammanförfattat på Vårsta diakonigård Härnösand den 26 mars 2014 av parterna i Länsöverenskommelsen RESULTAT - dialogmöte Sammanförfattat på Vårsta diakonigård Härnösand den 26 mars 2014 av parterna i Länsöverenskommelsen FÖRORD För drygt två år sedan togs det första steget på vägen mot en överenskommelse

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning 0(7) Datum Diarienummer 2017-05-10 LN HYL170015 HYLTENÄMNDEN Verksamhetsinriktning 2018 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress: Södra vägen 9. Tfn: 035-13 48 00. Fax: 035-13 54

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Framtidens hållbara skogsbruk med fokus på vattenmiljöer och jämställdhet

Framtidens hållbara skogsbruk med fokus på vattenmiljöer och jämställdhet Framtidens hållbara skogsbruk med fokus på vattenmiljöer och jämställdhet Konferensen är ett led i projektet Friskare Skogsvattens arbete att genomföra kompetensutvecklingsinsatser tillsammans med skogsägare

Läs mer

Styrgruppsmöte överenskommelsen

Styrgruppsmöte överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (8) Styrgruppsmöte överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:45 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl 13.15-16.15, Umeå I samband med årsmötet bjöds seniorlärare Ingela Abbot in för att undervisa en workshop 10-12 mars. 1. Mötets öppnande Mötet öppnas av föreningens ordförande

Läs mer

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Akademi Näringsliv En förändrad omvärld med flera aktörer Offentlig sektor Engagerade medborgare Idéburen sektor Den idéburna sektorn omfattar organiserade

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Välkommen till Mötesplats social hållbarhet. Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten Jonas Frykman, Sveriges Kommuner och Landsting

Välkommen till Mötesplats social hållbarhet. Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten Jonas Frykman, Sveriges Kommuner och Landsting Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten Jonas Frykman, Sveriges Kommuner och Landsting Några praktikaliteter www.mötesplatssocialhållbarhet.se WiFi: choiceguest

Läs mer

Civilsamhället som möjliggörare. Lena Kandelin, Katarina Halvardsson & Linda Olofsson

Civilsamhället som möjliggörare. Lena Kandelin, Katarina Halvardsson & Linda Olofsson Civilsamhället som möjliggörare Lena Kandelin, Katarina Halvardsson & Linda Olofsson Det Civila Samhället som Möjliggörare Linda Olofsson, Svenska Kyrkan Katarina Halvardsson, SISU/Norrbottens Idrottsförbund

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-11-24 1 (6) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-11-24 10.00-13.40 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 7 mars 2004 Plats: Beslutande: Dansens Hus Samtliga närvarande Sekreterare Britt Sandström Årsmötets ordförande Lotten Wahlström Lars Roslund

Läs mer

Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande:

Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande: Hej Sara! Tack för ett positivt besked om styrgruppens beslut! Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande: Att vi vill absolut arbeta vidare med förstudien

Läs mer

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan 2011-11-24 1(1) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats:, Västerås Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till ärendelista. 3/ Uppföljning

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Nationella Överenskommelsen Definition social ekonomi Verksamheter inom den sociala ekonomin har allmännytta eller medlemsnytta,

Läs mer

Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans. Syftet

Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans. Syftet 2 februari 2016 Västmanlands län och Örebro län Regional konferens 2 februari Sverige tillsammans Den 2 februari arrangerar Länsstyrelserna i Västmanland och Örebro den regionala konferensen Sverige tillsammans.

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Lycksele Näringslivsråd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Lycksele Näringslivsråd 1(10) Plats och tid Ansia Resort kl. 17-20 ande Ledamöter Ulf Öhlund, Näringslivschef, ordförande Christer Rönnlund (M) Ingela Gotthardsson, Kommunchef Calle Franklin, Företagarna Joacim Ekbäck Eriksson,

Läs mer

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 2 februari 2018

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 2 februari 2018 1 (10) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 2 februari 2018 Tid: 09:30-13:00 Plats: Kosterhavet, Södra Hamngatan 37-41, Göteborg

Läs mer

DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2008-02-16 Kl 13.00. Hotell Aurum, Skellefteå

DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2008-02-16 Kl 13.00. Hotell Aurum, Skellefteå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2008-02-16 Kl 13.00. Hotell Aurum, Skellefteå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth

Läs mer

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 April 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 Uppföljningsrapport 1 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag Johanna Fredriksson Social innovation i Halland 2016-11-18 Bakgrund Tillväxtverket utlyste förstudiemedel Fler jobb genom arbetsintegrerade sociala företag till

Läs mer

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet REGIONSTYRELSEN YTTRANDE Sida 1 (5) Dnr 01724-2019 Finansdepartementet M2019/00661 Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet Sammanfattning Sveriges

Läs mer

Det civila samhället och dess ansvar för god integration

Det civila samhället och dess ansvar för god integration Det civila samhället och dess ansvar för god integration Slutsatser från ny enkätundersökning i Växjö kommun Växjö 10 december Daniel Folkesson Praktiskt genomförande av Institutet för lokal och regional

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Skellefteå 2016-01-21 Sammordningsförbundet Skellefteå-Norsjö Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Bakgrund I Sverige står psykiatriska diagnoser för ca 40 % av alla pågående

Läs mer

Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser.

Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser. Implementering av Östgötakommissionens rekommendationer genom partnerskap och överenskommelser. - från politik till praktik Margareta Wandel Strateg kompetensförsörjning och företagande, Region Östergötland

Läs mer

Välkomna till dagens mini-seminarium. om social ekonomi, civilsamhället, samverkan

Välkomna till dagens mini-seminarium. om social ekonomi, civilsamhället, samverkan Välkomna till dagens mini-seminarium om social ekonomi, civilsamhället, samverkan Dialog med Regional utveckling 7 november Några begrepp och fakta Västra Götalandsregionens samverkan med och stöd till

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

Välkomna till Partnerskapsbörsen februari 2016

Välkomna till Partnerskapsbörsen februari 2016 Partnerskap för integration och arbetsmarknad genom det civila samhället/social ekonomi (Formellt de två projekten Partnerskapet för ett inkluderande arbetsliv samt Civilsamhälle integration och arbete)

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-01-07, kl 13.00 15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (5) 22 30 Plats Beslutande Övriga Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson Dennis

Läs mer

SKL:s kongressmål och prioritering

SKL:s kongressmål och prioritering SKL:s kongressmål och prioritering SKL ska stödja medlemmarna i deras hälsofrämjande och förebyggande arbete för att utjämna hälsoskillnader och långsiktigt säkerställa en effektiv resursanvändning i den

Läs mer

Förfrågningsunderlag, upphandling

Förfrågningsunderlag, upphandling Förfrågningsunderlag, upphandling Kartläggning gällande civilsamhället 1. Inledning Social Ekonomi Övre Norrland, som hädanefter benämns som SEÖN, inbjuder härmed till en upphandling av kartläggning gällande

Läs mer

Idéburna sektorn i Skåne spelar roll!

Idéburna sektorn i Skåne spelar roll! Idéburna sektorn i Skåne spelar roll! 21 000 idéburna organisationer - varav 14 000 ideella föreningar 5 000 har anställda Lönesumma 4,1 miljarder kr/år = 10 000 heltidsårsarbeten 90 miljoner ideella timmar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Föreningarnas Hus i Lund Kyrkogatan 19

ÅRSREDOVISNING Föreningarnas Hus i Lund Kyrkogatan 19 ÅRSREDOVISNING 2018 802506-1410 Föreningarnas Hus i Lund 802506-1410 Kyrkogatan 19 www.foreningarnashuslund.org info@foreningarnashuslund.org 1 Verksamhetsberättelse 2017, Föreningarnas Hus i Lund Inledning

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002

Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002 Folkhälsorådet, Vingåkers kommun 1997 2002 Inledning Folkhälsorådet har funnits i kommunen sedan 1997. Initialt har Folkhälsorådet arbetat med inventering av folkhälsoarbete, sammanställt statistik och

Läs mer

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016 STADGAR ANTAGNA VID Föreningens ändamål 1 Lean Forum är en ideell förening (non-profit) för allmännyttiga ändamål. Den bildades i oktober 2000 efter internationella förebilder. 2 Lean Forums ändamål är

Läs mer

Region Skåne om Överenskommelsen i Eslöv v 2010 11 24. Ideella sektorn/ Civilsamhället och kommunerna. Jan Linde SFFF jan.linde@folkhalsoarbete.

Region Skåne om Överenskommelsen i Eslöv v 2010 11 24. Ideella sektorn/ Civilsamhället och kommunerna. Jan Linde SFFF jan.linde@folkhalsoarbete. Region Skåne om Överenskommelsen i Eslöv v 2010 11 24 Ideella sektorn/ Civilsamhället och kommunerna. Jan Linde SFFF jan.linde@folkhalsoarbete.se Kommunstyrelsepolitiker Deltagit i SKL:s arbete med Civilsamhället

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset 2017-09-01 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Harriet Hedlund (S), ordförande, nämnden för folkhälsa

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Länsstyrelsen

Länsstyrelsen Länsstyrelsen 2013-10 10-1717 Länsstyrelserna ska i arbetet med att etablera nyanlända invandrare Medverka till att det finns beredskap hos kommunerna att ta emot nyanlända invandrare Överlägga och träffa

Läs mer

PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande

PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande Arrangör: SKOOPI - Sociala arbetskooperativens intresseorganisation - och Tillväxtverket i samarbete med företagsrådgivaren Coompanion och Allmänna Arvsfonden

Läs mer

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen.

4. Godkännande av dagordningen. Fyra punkter las till under Övriga frågor. Årsmötet godkände dagordningen. PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET I FÖRENINGEN KÄRRRINGEN Årsmöte 2013-01-29 Plats Närvarande Frånvarande Hotel Nordic Light Vasaplan 7, Stockholm 27 medlemmar enligt bifogad lista se bifogad lista 1. Årsmötets

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) kl , Quality Hotel View i Malmö

Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) kl , Quality Hotel View i Malmö Årsmötesprotokoll S A M M A N T R Ä D E S D A T U M 2017-03-21 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2017-03-21 kl 15.15 16.30, Quality Hotel View i Malmö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Lotta Åman, (s), Arvidsjaur Torbjörn Lidberg, (s),

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

Resultat workshop. Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor. Kommunförbundet Skåne

Resultat workshop. Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor. Kommunförbundet Skåne Resultat workshop Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program 09.25

Läs mer