Saker Som Gör Recept Mindre Effektiva

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Saker Som Gör Recept Mindre Effektiva"

Transkript

1 Saker Som Gör Recept Mindre Effektiva Jonas Recepten mot impotens (och 1 minuts lösningen) fungerar eftersom de använder exakt rätt typ av ingredienser i rätt mängder. I en perfekt värld, används de av en man som är relativt frisk och i god form, och inte tar några mediciner. Jag tror denna lösning för impotens skulle fungera i 99,99% av fallen. Tyvärr är den värld vi lever i inte perfekt och många av er som läser detta skulle vara i kategorin "ohälsosamma". Det är okej, jag gör inte bedömningar. Allt jag vill är att recepten jag skickar har maximalt resultat för dig. Samma resultat som jag hade. Och för att det ska hända, måste du vara och känna dig fantastisk i din egen kropp. Med andra ord, kan du behöva göra några ändringar i din livsstil om du vill att recepten ska fungera med sin MAXIMALA effektivitet. Lägg märke till att jag inte säger att mina recept inte skulle fungera. För även om du har 90kg övervikt, är rökare och dricker, bör du få en förbättring från att ta dem. DOCK kommer förbättringen vara liten jämfört med den hos en man som är lämplig, och inte röker och dricker endast sporadiskt. Och det kommer att bli ännu mer kraftfullt om samma kille gör övningar regelbundet och tar några få mediciner, om han tar någon. VARFÖR ska man läsa denna del? Denna del är till för att identifiera de bakomliggande orsakerna som kan minska kraften av recepten och även orsaka impotens i första hand. Jag

2 kommer att diskutera hur du kan förändra allt, eliminera de faktorer som orsakar din impotens. Se följande bild: På vänster sida, har vi "Total Impotens". Det är när en man inte har hopp om att återhämta sig från impotens. Dessa fall är mycket få. Och på höger sida, "Total potens", som är när en man är nöjd med sitt sexliv. Sättet han vill, med full erektion och när han vill. Ju fler steg du följer nedan (samtidigt som ett av recepten), ju närmare till graden av "Total potens" kommer du att vara. # Gör 30 minuters promenad (eller någon annan motion) per dag; 5 gånger per vecka: Detta är förmodligen det viktigaste steget. Om du inte kan anta andra förändringar, anta denna förändring. Börja träna dagligen. Den mänskliga kroppen är gjord för rörelse. Och om den är i rörelse, kommer det säkert att fungera som det ska (även för att bekämpa din impotens). Att inte utöva motion är definitivt en av de saker som orsakar de flesta problem i människokroppen. Med åldern gär vi mindre, tillbringar mer tid framför tv och dricker för mycket. Det är superviktigt att du utövar denna 30 minuters motion. Det är 30 minuter tillägnad dig, din sexuella hälsa och din allmänna hälsa.

3 Bonus: Använd en stegräknare Ett enkelt sätt att hjälpa dig att motionera är att du använder en stegräknare eller en annan enhet som håller koll på dina steg, aktivitet och sömnvanor. Varför skriva ned allt? Eftersom det visar dig hur aktiv du varit. En genomsnittlig brasiliansk man tar ca 5000 steg per dag. Jämför det med australierna, med steg per dag och den japanska mannen, som tar cirka 7000 steg per dag. Att visa dina steg, kan främja en sundare livsstil, vilket innebär att förändra ditt sätt genom att lägga till fler steg eller ta en promenad i slutet av dagen. Det är ingen större skillnad mellan gång och löpning. Så tro inte att bara för att du verkligen hatar att springa att du bör undvika att gå också, för att det är mindre effektivt. Båda har utmärkta fördelar som kan förbättra din hälsa dramatiskt. På mercadolivre.com.br hittar du något som gör det möjligt att aktivt övervaka dina steg, dina aktiviteter och din sömn (som en enkel stegräknare, som du sätter på bältet). Stegräknaren kommer att vara användbar för att motivera dig att utföra övningarna. # Sluta röka: RÖKNING: JA, RÖKNING HINDRAR DIG FRÅN ATT FÅ HÅRDA STÅND Om du är äldre än 40 och fortfarande är envis nog att röka, är det troligt att jag inte kommer att vara killen som kommer att övertyga dig att sluta. Men hey, ingen skada att försöka, visst då? Speciellt om det innebär att få bibehålla erektionen stenhård och kunna fortsätta vara så även efter en hel natt av sex.

4 Jag vet att välja mellan euforin av nikotin och euforin av sex kan vara svårt. En tar år av ditt liv och den andra gör dig till en glad kille som känner sig 20 eller 30 år yngre än han verkligen är. Beslut, beslut... Återigen, jag är inte den som dömer. Att sluta är en brutal kamp. Vanligtvis krävs en mycket dramatisk upplevelse, som att förlora allt hopp om att ha sex igen för att få dig ur ett beroende. Vad som gör saken värre är att stoppa helt inte är exakt "botemedel" mot impotens. Jag skulle ljuga om jag sa att det var det. ATT SLUTA ÄR INTE ETT BOTEMEDEL MEN... Om du fortsätter att röka, garanterar jag att dessa cigaretter blockerar VERKLIGA lösningar som fungerar. Många av de kemikalier som finns i cigaretterna skadar produktionen av grundläggande kemiska reaktioner som är nödvändiga för erektion och sexuell funktion i kroppen (såsom kväveoxid). Så om du använder något som en av mina recept eller en minut lösningen, kan du se några effekter... Du kommer kanske även kunna behålla en erektion under längre tid än du har hållit i flera år. Men i verkligheten är denna reaktion en utspädd version av de verkliga effekterna. Föreställ dig att blanda potensens sirap i cirka 10 liter vatten och sedan dricka några klunkar. Detta skulle vara effektivt. Och det kommer att bli så med allt som verkligen fungerar. VAD ÄR VIKTIGARE FÖR DIG, SEX ELLER NIKOTIN? Du ser, internet är fullt av information om hur man sluta röka. Jag tror att du är skyldig dig själv att prova. Min enda rekommendation är att när du gör det, ska du göra det rätt. Anslut dig till ett stödnätverk, prata med din läkare om den bästa metoden för dig och skapa en plan för att visa framgången varje dag. Missa inte att ha någon nära i exakt det ögonblick där en enda neuron i din hjärna tänker på idén om en nikotin eufori.

5 Avslutningsvis kommer jag tillägga en sak. En dag kommer du att ha sex med din partner och det kommer att vara sista gången. Nånsin. Med cigaretter, kommer den dagen komma förr än du tror. Ta en sista chans att stoppa vanan. Tro mig, om du kan, kommer din penis tacka dig. #Minska drickandet Drickande: Hur påverkar det egentligen erektionen? Jag vet killar som kan dricka 30 burkar öl på en natt och vara en fungerande samhällsmedlem nästa dag. En kille jag känner som är i 50-årsåldern levde denna typ av liv, och medan han drack och rökte som han alltid gjorde, fick han en förkylning. En normal person skulle bli frisk snabbt. Men funktionen av min väns lever var så dålig att han nästan dog inom några timmar efter att han fick influensan. Han dog bokstavligen på sjukhuset och fördes tillbaka till livet. Detta är en sann historia. Han är som en "levande död." Eller snarare en "levande som var död"... Hur som helst, började han att dricka mycket mindre efter det, och sluta röka för gott. Sensmoralen i historien är att vanligtvis är det bara en sådan händelse som får oss att vakna upp och säga "fan, jag dödar mig själv. Jag måste sluta". Och även om du inte dricker så mycket som han drack, dricker du förmodligen tillräckligt för att orsaka allvarliga skador på könsorganen.. ALKOHOLENS EFFEKT PÅ SEXUELLA FUNKTIONER Enligt en studie från McKinley Health Center, kan alkoholanvändning före sex minska svullnaden av penis, minska intensiteten på orgasmen och även minska känsligheten i penisen. Om du har läst den här boken, vet du att alla tre av dessa är stora varningar för, du gissade rätt, impotens.

6 I själva verket, säger en studie som nämns av Everyday Health att långsiktig erektil dysfunktion har en möjlig koppling till "intensiv och ständig användning av alkohol." Man kan också säga att "män som är beroende av alkohol har 60 till 70 procents chans att drabbas av sexuella problem". Jag har inga svar till dig om hur mycket alkohol du bör dricka eller inte. Vad jag vet är att helt sluta är något dumt. Rött vin, till exempel, kan till och med öka den sexuella aktiviteten och förbättra blodflödet. Men en låda med öl varje kväll? Det kommer inte bara att göra din penis dålig, men också göra din mage stor. Det kan verkligen kräva en nära döden-upplevelse för att få dig att sluta med alkohol. Jag hoppas verkligen att det inte är på detta sätt med dig. Precis som rökning, måste du verkligen vilja förbättra ditt sexliv. Och det enda sättet att göra detta är genom att minska mängden alkohol du konsumerar. Om du är desperat, försök att fylla din kopp med juice eller mjölk. Detta kommer att minska behovet av alkohol, speciellt om du gör något annat, som att titta på TV eller umgås med dina barn. Om rökning och att dricka ger dig lite glädje, tänk på detta: det tar också ifrån dig nöjet att vistas med din fru. I slutändan måste du göra detta val: föredrar du att röka och dricka ELLER att ha ett aktivt sexliv. Jag rekommenderar dig att sluta röka och minska alkoholkonsumtionen.. # Minska (eller om möjligt, ELIMINERA) Stress: Stress: Den tysta dödaren av erektioner

7 Det är något som redan bevisats att stress påverkar människan på flera områden. Det orsakar sjukdomar av alla slag. Tyvärr är stress också kopplad till impotens. Till exempel är det ett faktum att män som är alltför stressade har höga nivåer av kortisol och noradrenalin hormoner. Dessa två hormoner minskar kväveoxid i kroppen. Eftersom kväveoxid är så viktigt för att uppnå och behålla en erektion, är det uppenbart att hålla dessa två hormoner låg är en av våra främsta prioriteringar. Med andra ord, desto mindre stress i ditt liv, desto bättre för ditt sexliv. Jag har bara ett annat faktum för dig och det är följande: om du försöker hålla dig frisk, kommer din stress minska. Det är allt! Detta är den största hemligheten och uppriktigt sanningen om att minska stressen. Nedan kommer också andra sätt att hjälpa dig att minska stress, som faktiskt fungerar. Bonus: Hur man minskar stress med meditation Tanken är att göra en övning. Sitt på golvet på en lugn plats. Helst med lampor. Till exempel, gå till ditt rum, stäng dörren och sitt på golvet med benen i kors. Eller helt enkelt sätta en över den andra, nästan som att de korsas, men inte passeras. Det är bara en ovanpå en annan. Låt hållningen av ryggen vara rak och placera händerna ovanpå knäna. Din hållning måste vara avslappnad och bekväm. Titta framåt. Sitt i en bekväm ställning för att inte bli distraherad. Till exempel, om du sitter på ett dåligt sätt, kommer det att skada och du kommer inte att kunna fokusera. Så du är i en lugn plats utan något som kan distrahera dig. Stäng av ljudet från telefonen, datorn. Be att inte bli störd.

8 Du kommer att sitta och hålla tyst på golvet. Och du måste först koppla av. Du kommer då, med slutna ögon, säga till dig själv: Tystnad. Och kommer att tänka: Tystnad. Börja ta djupa andetag. Börja uppmärksamma din andning. Andas en gång. Ta en paus, försök tysta tankarna. Andas, andas djupt igen. Slappna av utan att tänka på något särskilt, och du kommer att märka att ditt sinne har många tankar. Det intressanta är att inte klamra sig fast vid något, observera bara de saker du tänker på. Notera från en annan synvinkel. Låt ditt sinne tänka vad det vill. Och du kommer att slappna av, kontrollera andningen. Och medan du slappnar av, kommer du att vara i ett tillstånd som jag kallar "Titta på Tänkaren." Tänkaren är ditt sinne som har de mest skiftande tankarna. Bara du känner tankarna. Klamra dig inte fast vid en tanke eller tillbringa för mycket tid på det. Och därifrån, kommer snart något annat, och du börjar tänka på något annat, men observera de tankarna som du har. Och det är hur du kommer att inse att ditt medvetande kan iaktta hur din hjärna fungerar. Du kan vara medveten om dina tankar. Detta är meditation. Ordet meditation betyder koncentration, fokus. Det är motsatsen till distraktion. I själva verket, är den meditation jag tränar på "Mindfullness". Full atention, om du vill söka på det. Det är vetenskapligt, det är inget påhitt. Det är en övning som kommer att förbättra din förmåga att fokusera och använda selektiv uppmärksamhet. Det är i princip det. Du kommer att vara avslappnad, i tystnad, med ingenting som distraherar dig. I mörkret förmodligen. Då kommer du att följa tankarna i ditt sinne. Koppla dig inte till någon. De första gångerna kommer du inte få det resultat vi vill ha. Men det är viktigt att fortsätta träna, och efter 2 eller 3 dagar kan du det här. Varje session är mellan 10 till 15 minuter. Men efter att ha passerat flera

9 slumpmässiga tankar i ditt sinne, som kommer och går, efter ett tag, kommer alla tankar komma till slut. Och detta är den drivkraft som vi vill ha, där du hittar en djup fred. I mitt fall fungerar det så här: efter att ha observerat dessa olika slumpmässiga tankarna, stänger jag mina sinnen. Jag slutar medvetet ha uppmärksamhet med synen (eftersom mina ögon är stängda och det är mörkt). Allting är mörkt, helt mörkt. Efter jag sluta att uppmärksamma hörseln, känseln (kroppsvikten på foten, eller en smärta i ryggen, men jag kan stänga av den). Och så står jag i tystnad och absolut mörker, utan att känna någonting, utan att besväras av någon slumpmässig tanke som helst under en tid. Detta är ett tillstånd av djup frid och självkontroll. Jag hoppas verkligen att du provar några dagar och om du har några frågor, skicka mig ett meddelande.. Bonus: Teknik för att bli av med stress: Gör en lista över alla de saker som gör dig stressad. Markera dem med nummer, ett är lättast att reparera och den sista siffran är den svåraste. Eliminera först de enklaste stressfaktorerna och gå sedan till den svåraste när du är klar med de enkla. Detta kallas snöbollseffekten. Vanligtvis hänvisar vi till det när vi talar om tvivelminskning. Och se, om du tvivlar, följ snöbollsmetoden och eliminera både stress och dina skulder på en gång! Obligatorisk Rättslig Förklaring: Obligatorisk Rättslig Förklaring:

10 Ingen del av denna publikation får reproduceras på något sätt eller medel, inklusive tryckt, skanning, kopiering eller på annat sätt utan skriftligt tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Författaren gjorde sitt bästa för att vara så korrekt och fullständig som möjligt i skapandet av denna bok, men inte vid något tillfälle garanterar han att innehållet i denna bok är korrekt på grund av att innehållet kan drabbas av snabba förändringar. Trots alla ansträngningar som har gjorts för att kontrollera all information om denna publikation, tar författaren inget ansvar för fel, utelämnanden, eller tolkning av innehåll som presenteras i boken. Var uppmärksam att all data och råd här inte ersätter medicinsk rådgivning. Du samtycker till att använda en del eller all information som ges i denna bok på egen risk. Författaren är inte ansvarig för eventuella skador som kan uppstå genom att följa råden i den här boken. Informationen i denna bok bör inte användas för självmedicinering och ersätter inte det på något sätt de riktlinjer som ges av en läkare eller sjuksköterska. Endast en läkare kan diagnostisera eventuella

11 hälsoproblem och ordinera lämplig behandling. Om symptomen kvarstår, bör en läkare konsulteras. Denna bok är avsedd att ge tillförlitlig information om ämnet och den adresserar problemet (på basis av vetenskapliga studier eller personlig erfarenhet). Publikationen säljs med tanken att redaktören inte är ansvarig, officiellt tillåten eller kvalificerad för det. Om det behövs råd, vare sig juridisk eller professionellt, bör du prata med en professionell inom området. Varumärken som används är utan samtycke, och offentliggörandet av varumärket är utan tillstånd eller stöd av varumärkesägaren. Alla varumärken inom denna bok är endast för att förtydliga och tillhör sina ägare, som inte hör till det här dokumentet. Om du använder mediciner eller har några frågor om de råd som ges här, dröj inte att rådfråga din läkare!

Starta Här. Jonas. Jag vill tacka dig för ditt förtroende i att köpa impotensprotokollet.

Starta Här. Jonas. Jag vill tacka dig för ditt förtroende i att köpa impotensprotokollet. Starta Här Jonas Jag vill tacka dig för ditt förtroende i att köpa impotensprotokollet. Och grattis till att ta detta steg. De flesta män " ger upp" och tillbringar resten av sitt liv med dyra och skadliga

Läs mer

Potensens sirap. Jonas. Detta var det exakta recept som gav mig den första erektion som jag pratade om i videon.

Potensens sirap. Jonas. Detta var det exakta recept som gav mig den första erektion som jag pratade om i videon. Potensens sirap Jonas Detta var det exakta recept som gav mig den första erektion som jag pratade om i videon. Detta är en av de bästa och enklaste receptet som du kan göra för att bli av med impotens.

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Hälsa och alkohol Alkohol i Sverige Förr i tiden drack

Läs mer

2010-04-12 Sundsvall Gun-Inger Soleymanpur Gis Handledning & Utveckling

2010-04-12 Sundsvall Gun-Inger Soleymanpur Gis Handledning & Utveckling Lyckas och må bra! Motivera dig själv till förändring Ditt minne påverkar hur du mår Parallellt tänkande, ta ett perspektiv i taget Vara i nuet och minska negativa tankar Skapa hållbara och effektiva lösningar

Läs mer

www.potenslinjen.se Frågor och svar för dig som har fått ett recept på VIAGRA (sildenafil) Pfizer AB 191 90 Sollentuna Tel 08-550 520 00 www.pfizer.

www.potenslinjen.se Frågor och svar för dig som har fått ett recept på VIAGRA (sildenafil) Pfizer AB 191 90 Sollentuna Tel 08-550 520 00 www.pfizer. VIA20140116PSE02 www.potenslinjen.se Pfizer AB 191 90 Sollentuna Tel 08-550 520 00 www.pfizer.se Frågor och svar för dig som har fått ett recept på VIAGRA (sildenafil) Du har fått ett recept på Viagra,

Läs mer

Våga prata med din man om erektions problem

Våga prata med din man om erektions problem Våga prata med din man om erektions problem Sexlivet är en viktig del för närheten och samhörigheten i en parrelation. Men kanske du och din partner är ett av de många par som inte har ett bra sexliv beroende

Läs mer

Firstbeat Livsstilsanalys

Firstbeat Livsstilsanalys Firstbeat Livsstilsanalys Case 2017 Livsstilsanalys RAPPORT FÖR INTRODUKTIONSFRÅGOR Profil Case 2017 Mätningens startdatum 09.01.2017 RESULTAT AV FRÅGORNA Jag tror att jag är tillräckligt fysiskt aktiv

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest För barn och ungdomar Mat, Fysisk aktivitet och Sömn Testa dina vanor - Hälsotest Barn och ungdomar Här finner du tre olika hälsotester där du kan testa hälsosamma vanor - mat,

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

HÄLSO VINSTER HJÄLP ATT BEHANDLINGAR SLUTA RÖKA KALENDER A KTIVITETER

HÄLSO VINSTER HJÄLP ATT BEHANDLINGAR SLUTA RÖKA KALENDER A KTIVITETER HJÄLP ATT SLUTA RÖKA HÄLSOVINSTER BEHANDLINGAR Kalender Aktiviteter börja leva fullt ut HÄLSOVINSTER MED ATT SLUTA Rökning är mer än bara en dålig vana För varje cigarett du tar riskerar du din hälsa.

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Alkohol i Sverige Förut drack svenskarna mycket alkohol.

Läs mer

Firstbeat Livsstilsanalys

Firstbeat Livsstilsanalys Firstbeat Livsstilsanalys Case 2017 Livsstilsanalys RAPPORT FÖR INTRODUKTIONSFRÅGOR Profil Case 2017 Mätningens startdatum 14.09.2015 RESULTAT AV FRÅGORNA Jag tror att jag är tillräckligt fysiskt aktiv

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Alkohol i Sverige Förr i tiden drack svenskarna mycket

Läs mer

HJÄLP ATT SLUTA RÖKA

HJÄLP ATT SLUTA RÖKA HJÄLP ATT SLUTA RÖKA BÖRJA LEVA FULLT UT HÄLSOVINSTER MED ATT SLUTA RÖKNING ÄR MER ÄN BARA EN DÅLIG VANA För varje cigarett du tar riskerar du din hälsa. Medicinska studier visar att rökning inte enbart

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

Några råd om hur man kommunicerar i relationen

Några råd om hur man kommunicerar i relationen Xxxxx Xxxxx Xxxxxx Malena Pratar Potens! Se Malenas film Malena pratar potens och gör ett potenstest direkt i din smartphone eller gå in på www.potenslinjen.se Pfizer AB 191 90 Sollentuna Tel: 08-550 52

Läs mer

Firstbeat Livsstilsanalys

Firstbeat Livsstilsanalys Firstbeat Livsstilsanalys 2018 Case Livsstilsanalys RAPPORT FÖR INTRODUKTIONSFRÅGOR Profil 2018 Case Mätningens startdatum 28.03.2018 RESULTAT AV FRÅGORNA Jag tror att jag är tillräckligt fysiskt aktiv

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest Sömn Testa dina vanor - Hälsotest - Sömn Det här formuläret är ett test för sömnvanor. Finns det utrymme till förbättring eller är vanan tillräckligt hälsosam? I testet ges även

Läs mer

Banta med Börje del 4 VILA

Banta med Börje del 4 VILA Banta med Börje del 4 VILA Återkoppling till förra program: Förra programmet handlade om motion och Börje, med tittarna, har fått utmaning att börja promenera 10 min, samt öka den med 1 min varje dag och

Läs mer

Hundskola.NU! 2.0 Mellanstadiet. En del av Hundskola.NU! 2.0 av Ingela Melinder. Belöningar FÖR HUNDAR

Hundskola.NU! 2.0 Mellanstadiet. En del av Hundskola.NU! 2.0 av Ingela Melinder. Belöningar FÖR HUNDAR BELÖNINGSKUNSKAP En del av Hundskola.NU! 2.0 av Ingela Melinder Belöningar FÖR HUNDAR Vad är en belöning? För att ännu bättre förstå hur hundar tänker, ska vi gå igenom vad som kan vara belöningar för

Läs mer

9. Hur många timmar sover du i genomsnitt under ett dygn inklusive tupplurar?

9. Hur många timmar sover du i genomsnitt under ett dygn inklusive tupplurar? Sömnutredning Läs hela frågan innan du besvarar frågan. Välj rätt alternativ eller skriv in den efterfrågade uppgiften för de tre senaste månaderna. Markera också om svaret är nekande. 1. Datum för ifyllande

Läs mer

Meditativ Balans. Gör alla övningar extremt långsamt. Helén Kåselöv.

Meditativ Balans. Gör alla övningar extremt långsamt. Helén Kåselöv. Meditativ Balans Meditation är det centrala i all form av traditionell yoga. Detta pass som är ämnat att skapa en fördjupad lugn-och-ro-respons och meditativ upplevelse i sig, syftar framförallt till att

Läs mer

Firstbeat Livsstilsanalys

Firstbeat Livsstilsanalys Firstbeat Livsstilsanalys 2018 Case Livsstilsanalys VAD VISAR LIVSSTILSUTVÄRDERINGEN? Puls 845ms En livsstilsutvärdering hjälper dig att hantera stress, återhämta dig bättre och träna rätt. Utvärderingen

Läs mer

KÄNNER DU DIG OROLIG? Verktyg för att övervinna oro

KÄNNER DU DIG OROLIG? Verktyg för att övervinna oro KÄNNER DU DIG OROLIG? Verktyg för att övervinna oro Bild: Hannele Salonen-Kvarnström Är du orolig? Har du ett inbokat läkarbesök, provtagning eller undersökning? Får det dig att känna dig illa till mods?

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Behandlingsguide Sov gott!

Behandlingsguide Sov gott! Behandlingsguide Sov gott! V älkommen till Primärvårdens gruppbehandling för sömnproblem! Denna behandling utgår från KBT kognitiv beteendeterapi, som är en behandlingsform som visat sig vara en effektiv

Läs mer

Mannens bästa stöd finns vid hans sida. en skrift om hur man tillsammans kommer tillrätta med erektil dysfunktion

Mannens bästa stöd finns vid hans sida. en skrift om hur man tillsammans kommer tillrätta med erektil dysfunktion Mannens bästa stöd finns vid hans sida. en skrift om hur man tillsammans kommer tillrätta med erektil dysfunktion Ett problem med många lösningar. Att mannen får problem med erektionen är inget ovanligt.

Läs mer

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet

Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Schema meditationer och utvecklingsbok Här&Nu programmet Här är en sammanställning över hur meditationerna genomförs varje dag. Schemat hjälper dig att planera in tiden för din träning. Skriv ut detta

Läs mer

Mät ditt blodtryck enkelt hos oss. En tjänst för dig som är mån om din hälsa.

Mät ditt blodtryck enkelt hos oss. En tjänst för dig som är mån om din hälsa. Mät ditt blodtryck enkelt hos oss. En tjänst för dig som är mån om din hälsa. Många som har högt blodtryck märker ingenting. Just därför är det så viktigt att mäta det. Här på Apotek Hjärtat kan vi hjälpa

Läs mer

Träningsprogram på 80 dagar

Träningsprogram på 80 dagar Träningsprogram på 80 dagar Dag 1-10: HRV Träning- Träna upp min fokusering Jag lär mig påverka mitt eget nervsystem till samstämmighet och balans. Genom 2 steg (Hjärtfokus och hjärtandning) får jag mitt

Läs mer

28-dagars Medveten andningsträning

28-dagars Medveten andningsträning 28-dagars Medveten andningsträning Andas bättre - må bättre Medveten andningsträning steg 1 AndningsINDEX 18 FRÅGOR Nedanstående frågor handlar om dina andningsvanor och hur fria eller blockerade dina

Läs mer

God natt och sov riktigt, riktigt gott.

God natt och sov riktigt, riktigt gott. God natt och sov riktigt, riktigt gott. Tips för dig som har problem med sömnen. 1 2 Vi har alla varit med om det någon gång. Det är alldeles omöjligt att somna. Man ligger och vrider och vänder på sig

Läs mer

Sömnhjälpen. www.somnhjalpen.se

Sömnhjälpen. www.somnhjalpen.se Sömnhjälpen www.somnhjalpen.se Sömnsvårigheter kan ge allvarliga problem i vardagslivet och för hälsan. Genom att vara uppmärksam på våra vanor och vår livsstil, samt faktorer i miljön kan vi förebygga

Läs mer

081901Brida.ORIG.indd

081901Brida.ORIG.indd i mörkret skymtade Brida mästarens gestalt som försvann in bland träden i skogen. Hon var rädd för att bli lämnad ensam, därför kämpade hon för att bevara sitt lugn. Detta var hennes första lektion och

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Du behöver inte gilla det, du behöver bara göra det

Du behöver inte gilla det, du behöver bara göra det När det gör ont - Medveten närvaro & Yin-Yoga Tips och instruktioner till övningar & Yin-Yoga Det kan underlätta att bestämma i förväg när du ska öva eftersom att det är vanligt att man bitvis känner ett

Läs mer

Hälsoångestmodellen. 1. Kontrollbeteenden 2. Försäkrande beteenden 3. Förebyggande beteenden 4. Undvikanden

Hälsoångestmodellen. 1. Kontrollbeteenden 2. Försäkrande beteenden 3. Förebyggande beteenden 4. Undvikanden Hälsoångestmodellen Oavsett vad din hälsoångest beror på så har vi idag goda kunskaper om vad som långsiktigt minskar oro för hälsan. Första steget i att börja minska din hälsoångest är att förstå vad

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest Mat, Fysisk aktivitet, Sömn och Stress Testa dina vanor - Hälsotest Här finner du fyra olika hälsotester där du kan testa hälsosamma vanor - mat, fysisk aktivitet, sömn och stress.

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka om sömn, vila och återhämtning. Vi hoppas att Ni under denna vecka

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar Sömnbehandling i grupp Mina registreringar Sömnbehandling i grupp, Hälso- och sjukvårdsavdelningen 2014 Innehåll Välkommen till sömnbehandling Sömndagbok och mina vanor Sömndagbok Veckans aktiviteter Mål

Läs mer

Från sömnlös till utsövd

Från sömnlös till utsövd SAMUEL LINDHOLM & FREDRIK HILLVESSON Från sömnlös till utsövd Ett sexveckorsprogram mot sömnproblem för bättre sömn, mer energi och högre livskvalitet BILAGOR Innehåll Bilaga A: Målsättning 3 Bilaga B:

Läs mer

Ångest kan kännas på olika sätt olika gånger. Och det är inte alltid man vet att det man känner i kroppen är just ångest.

Ångest kan kännas på olika sätt olika gånger. Och det är inte alltid man vet att det man känner i kroppen är just ångest. Ångest och Panikångest Alla upplever ibland ångest i olika situationer. Det beror på att själva känslan av ångest har som uppgift att tala om att nu är något fel, på tok, till och med farligt. Och då måste

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+)

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+) Killen i baren Målbeteende: Att minska alkoholkonsumtion 1.R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen) (Okodat) K: Tack. Ja, e hmm... jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt att vara

Läs mer

UPPVÄRMNINGSSTRETCH I DET HÄR KAPITLET FINNS DET 14 UPPVÄRMNINGSÖVNINGAR: Stående sidoböj (se sidan 22) Armsväng (se sidan 23)

UPPVÄRMNINGSSTRETCH I DET HÄR KAPITLET FINNS DET 14 UPPVÄRMNINGSÖVNINGAR: Stående sidoböj (se sidan 22) Armsväng (se sidan 23) UPPVÄRMNINGSSTRETCH Stretchövningarna i det här kapitlet värmer upp dina leder och muskler på minsta möjliga tid. Om du arbetar dig igenom programmet tillför du energi till kroppen och kommer igång på

Läs mer

Smakprov från boken PAUSA utgiven på

Smakprov från boken PAUSA utgiven på Innehåll Vänta inte på väckarklockan 5 Ge katten i livspusslet 7 Vi gör som vi brukar 11 Pausa och få mer energi 14 Stress 18 Andning 28 Hjärnan och mindfulness 39 Yoga 53 Att acceptera, släppa taget och

Läs mer

Tack och lov finns det en enkel lösning på just den delen av problemet. Stäng av datorn och mobilen. Låt inte mobilen stå på ljudlös, då kommer

Tack och lov finns det en enkel lösning på just den delen av problemet. Stäng av datorn och mobilen. Låt inte mobilen stå på ljudlös, då kommer Att mobilanvändandet går att koppla till sömnstörningar visar även en undersökning gjord i Bamberg. 7 Samma sak visade sig även i den undersökningen när försökspersonerna utsattes för en tusendel av det

Läs mer

Att leva med schizofreni - möt Marcus

Att leva med schizofreni - möt Marcus Artikel publicerad på Doktorn.com 2011-01-13 Att leva med schizofreni - möt Marcus Att ha en psykisk sjukdom kan vara mycket påfrestande för individen liksom för hela familjen. Ofta behöver man få medicinsk

Läs mer

Holistics grundare berättar

Holistics grundare berättar Vår väg hela vägen Holistics grundare berättar När Holistic bildades hade vi en tydlig idé om vad vi ville åstadkomma genom företaget, nämligen att hjälpa människor bli friskare och samtidigt mer medvetna.

Läs mer

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center Om det finns mer än en aspekt, kommer du (ibland snabbt) att skifta till nästa aspekt när den blir aktuell eller gör sig påmind. Ibland lättar inte problemet nämnvärt förrän fler eller alla aspekter behandlats.

Läs mer

TEMA: Droger Mitt namn:

TEMA: Droger Mitt namn: TEMA: Droger Mitt namn: 1 Vad är en drog? Drog är ett medel som ger användaren (den som använder droger) en bra känsla som brukar kallas rus, t.ex. glädje. För att inte förlora detta rus måste användaren

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Diskussion om vanliga reaktioner vid trauma. Vanliga reaktioner vid trauma. Diskussionen om vanliga reaktioner vid trauma har flera syften:

Diskussion om vanliga reaktioner vid trauma. Vanliga reaktioner vid trauma. Diskussionen om vanliga reaktioner vid trauma har flera syften: Diskussion om vanliga reaktioner vid trauma Diskussionen om vanliga reaktioner vid trauma har flera syften: Att hjälpa dig att dela med dig av dina egna erfarenheter av symtom på PTSD och relaterade problem,

Läs mer

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående? Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att känna kärlek till sig själv. Hur känner du? Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Läs mer

Det långa djupa, medvetna yogiska andetaget, är grunden i IMY Medicinsk Yoga.

Det långa djupa, medvetna yogiska andetaget, är grunden i IMY Medicinsk Yoga. LÅNGA, DJUPA ANDETAG Det långa djupa, medvetna yogiska andetaget, är grunden i IMY Medicinsk Yoga. Magandning, även kallad buk-, diafragma-, och mellangärdsandning. Lägg händerna en bit ner på magen. Andas

Läs mer

Minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Sex råd till dig som förälder

Minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Sex råd till dig som förälder Minska risken för plötslig spädbarnsdöd Sex råd till dig som förälder Minska risken för plötslig spädbarnsdöd Plötslig spädbarnsdöd är mycket ovanligt, men ändå något som oroar många blivande och nyblivna

Läs mer

Rörelse för kropp och knopp Susanne Wolmesjö 2019

Rörelse för kropp och knopp Susanne Wolmesjö 2019 Rörelse för kropp och knopp Susanne Wolmesjö 2019 Varning för: STILLASITTANDE BARN och vuxna. Ändrade vanor Ändrade förutsättningar i samhället och vår miljö Mer biltrafik? Större oro för faror? Färre

Läs mer

Förfrågan angående sömnvanor!

Förfrågan angående sömnvanor! Förfrågan angående sömnvanor! Vi ber dig svara på följande frågor eller ringa in det lämpliga alternativet angående dina sömnvanor. Skriv tydligt, gärna med kulspetspenna. Alla uppgifter är konfidentiella.

Läs mer

Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv

Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv Elfte söndagen efter trefaldighet, Luk 18:9-14, Tro och liv Inledning I den här predikan kommer jag att ta upp några svåra frågor. Tyvärr är det väl annars så att det är de frågor som är svårast att svara

Läs mer

Hinner du? Information om manlig inkontinens

Hinner du? Information om manlig inkontinens URO17004SEa 09.2017 Hinner du? Information om manlig inkontinens Blåsan.se Man räknar med att cirka 200 miljoner människor i världen har problem med blåsan. Överaktiv blåsa är lika vanligt hos män som

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Elsa Exempel. Firstbeat Livsstilsanalys

Elsa Exempel. Firstbeat Livsstilsanalys Elsa Exempel Firstbeat Livsstilsanalys LIVSSTILSANALYS Mätvärde: Starttid Varaktighet Puls (låg/medel/hög) to 23.02.2012 09:09 22h 6min 50 / 67 / 132 Stressreaktioner Återhämtning Fysisk aktivitet Daglig

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

Information om EREKTIONSPROBLEM

Information om EREKTIONSPROBLEM 11-08-0780 SE Nedsatt erektionsförmåga? Många män drabbas någon gång av erektionsproblem. Enbart i Sverige beräknas cirka 500 000 män ha nedsatt erektionsförmåga i någon omfattning. Orsakerna till att

Läs mer

"Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni.

Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni. "Vad som är viktigt i mitt liv Personal Goals and Values Card Sorting Task utarbetade för individer med Schizofreni. Theresa B Moyers och Steve Martino Översättning Paul Harris och Carina Bång Att använda

Läs mer

Kan du med egna ord beskriva hur du upplever att ringen påverkar dig.

Kan du med egna ord beskriva hur du upplever att ringen påverkar dig. 2013-01-15 09.57.03 Kvinna 60 eller äldre Höger 2013-01-23 12.15.16 Kvinna 40-49 Bäda Höger 2013-01-23 19.23.35 Kvinna 40-49 Höger mindre snorking, bedre søvn Sover bättre, känner mig utvilad har mera

Läs mer

Johanna Bergquist Mittuniversitetet Sundsvall Musik och Ljuddesign LP004G Handledare Jan Thim. Tinnitus och ljudöverkänslighet

Johanna Bergquist Mittuniversitetet Sundsvall Musik och Ljuddesign LP004G Handledare Jan Thim. Tinnitus och ljudöverkänslighet Johanna Bergquist Mittuniversitetet Sundsvall Musik och Ljuddesign LP004G Handledare Jan Thim Tinnitus och ljudöverkänslighet 1 Innehållsförteckning Sammanfattning Introduktion Teori Metod Implementering

Läs mer

Om MediYoga - Medicinsk Yoga

Om MediYoga - Medicinsk Yoga Om MediYoga - Medicinsk Yoga MediYoga är en terapeutisk yogaform Varje år utbildas hundratals sjuksköterskor, sjukgymnaster, terapeuter och läkare i MediYoga. De lär sig långa, djupa andetag och andra

Läs mer

Blås- och bäckenbottenträning

Blås- och bäckenbottenträning BET-067- BET-0667- Blås- och bäckenbottenträning För män Broschyren är framtagen av Astellas Pharma i samarbete med sjukgymnast och uroterapeut Hanne Ryttergaard, kontinenskliniken i Roskilde. ASTELLAS

Läs mer

Hälsopunkt Stenungsund

Hälsopunkt Stenungsund Hälsopunkt Stenungsund om STRESS Hälsopunkt Stenungsund är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsorådet, 4S-förbundet, primärvården, apoteket och Stenungsunds bibliotek. Du hittar oss i Kulturhuset Fregatten,

Läs mer

aldrig sällan ibland ofta mycket ofta (1) - Hur ofta besväras du av huvudvärk

aldrig sällan ibland ofta mycket ofta (1) - Hur ofta besväras du av huvudvärk Sömn-enkät Namn:... Datum: Instruktioner: I denna sömn-enkät förekommer flera olika typer av frågor. Vissa frågor ska besvaras med att Du kryssar i rutan för ja eller nej. På några frågor ska Du försöka

Läs mer

tumregler för ett längre liv Vetenskapligt baserade råd för din hälsa

tumregler för ett längre liv Vetenskapligt baserade råd för din hälsa 5 tumregler för ett längre liv Vetenskapligt baserade råd för din hälsa 1. Använd sunt förnuft Få saker är så genuint farliga som att röka. I år dör över 12000 människor i Sverige på grund av det. Det

Läs mer

Inkontinens vid ansträngning

Inkontinens vid ansträngning Inkontinens vid ansträngning fakta, råd och träning Fakta om inkontinens Urininkontinens är ett vanligt problem och var fjärde kvinna har besvär av läckage i någon form. Inkontinens kan vara allt från

Läs mer

personlig hälsa per appelqvist

personlig hälsa per appelqvist per appelqvist Så förhöjer vi båtupplevelsen forskning på hjärnaktivitet visar att om vi fokuserar på en sak i taget så blir vi lyckligare. vägen dit går via mindfulness. en av landets ledande experter,

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur du enkelt gör någonting åt dem. Innehåll. Misstag #1: Önskelistan... 4. Misstag #2: Parkinsons lag...

Tre misstag som äter upp din tid och hur du enkelt gör någonting åt dem. Innehåll. Misstag #1: Önskelistan... 4. Misstag #2: Parkinsons lag... Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag #3: E-postfällan... 9 Avslutning... 11 2 Inledning Jag vill inte påstå att dålig tidshantering är en folksjukdom.

Läs mer

Våga prata om dina erektionsproblem

Våga prata om dina erektionsproblem Våga prata om dina erektionsproblem Sexlivet är en viktig del för närheten och samhörigheten i en parrelation. Men för många män, och kanske också för dig, är ett vitalt sexliv inte någon självklarhet

Läs mer

Set up L ean forward Act Nod Track. Självmedvetenhet. Agenda SLANT. Varför Självmedvetenhet?

Set up L ean forward Act Nod Track. Självmedvetenhet. Agenda SLANT. Varför Självmedvetenhet? 16-8-11 Agenda Självmedvetenhet Självmedvetenhet Stress Mindfulness - Marie Delsander Aseel Berglund & Marie Delsander 1 Vad händer under HT2? 2 SLANT 3 4 Set up L ean forward Act Nod Track Varför Självmedvetenhet?

Läs mer

Återvinn din hörsel. Använd dina hörapparater framgångsrikt

Återvinn din hörsel. Använd dina hörapparater framgångsrikt Återvinn din hörsel Använd dina hörapparater framgångsrikt Välkommen tillbaka till ljudens värld Nu när du har tagit steget till att återvinna din hörsel kommer det att vara nödvändigt att göra vissa omställningar.

Läs mer

En genväg till djup avslappning och meditation. Floating.

En genväg till djup avslappning och meditation. Floating. En genväg till djup avslappning och meditation Floating. FLOATING återskapar balans Att flyta i ett viktlöst tillstånd och låta hjärnan vila från intryck, såsom ljud, ljus, tryck och friktioner frigör

Läs mer

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga:

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga: Studieteknik Sätt upp mål och ha något roligt som morot Sätt upp några få, större mål för terminen. Det kan till exempel vara att höja betyget i något eller några ämnen. För att målen inte ska verka avlägsna

Läs mer

Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg?

Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg? Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg? 1. Hur visar du att du uppskattar din partners kropp? 1.Jag är mest orolig över att min partner inte ska gilla min kropp. 2. Jag säger att min partner

Läs mer

Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE. Skapa mera glädje och mindre stress

Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE. Skapa mera glädje och mindre stress Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE Skapa mera glädje och mindre stress INNEHÅLL 1 2 3 4 5 6 7 Ditt välbefinnande - Kropp, själ och ande Nyckel #1: Stanna upp! Nyckel #2: Ta hand om

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR?

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? Alkohol förknippas ofta med fest och avkoppling, men även med skam och misslyckande när vi inte kan hantera vårt drickande. Det är lätt att tro att alkoholproblem bara drabbar

Läs mer

Healthperformance.se. Testmanual. Tester för skolungdom. Copyright Health Performance

Healthperformance.se. Testmanual. Tester för skolungdom. Copyright Health Performance Healthperformance.se Testmanual Tester för skolungdom Copyright Health Performance Innehåll 1 Bakgrund... 2 2 Tester... 3 3 Styrketester... 4 3.1 Push up... 4 3.2 Situpsstolen... 4 4 Explosivitet... 5

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar

Sömnbehandling i grupp. Mina registreringar Sömnbehandling i grupp Mina registreringar Sömnbehandling i grupp, Koncernstab hälso- och sjukvård/kph 2015 Innehåll Välkommen till sömnbehandling Sömndagbok och mina vanor Sömndagbok ns aktiviteter Mål

Läs mer

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga hjart-lung.se Vad är medicinsk yoga? Medicinsk yoga har sina rötter i kundaliniyoga och har en bevisat välgörande effekt. Fokus ligger på mjuka yogaövningar

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Twistterapi. Hetero Rak rörelse. Homo Cirkulär rörelse. Neuto Ingen eller mycket liten rörelse. Neutro Spiralrörelse

Twistterapi. Hetero Rak rörelse. Homo Cirkulär rörelse. Neuto Ingen eller mycket liten rörelse. Neutro Spiralrörelse Allt som existerar rör sig hela tiden, även om vi inte ser det. Rörelser i rummet, växande och själva livet är en rörelse i tiden, allt detta är olika former av rörelser och förändringar. Jag tänker, alltså

Läs mer

Samtal 1, Leila (kodat) Målbeteende: Skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet

Samtal 1, Leila (kodat) Målbeteende: Skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet Samtal 1, Leila (kodat) Målbeteende: Skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet LILO: Hej Leila, välkommen. Okodat LEILA: Tack. LILO: Jag tänkte att vi skulle prata om hur du

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer