Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 15:40

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 15:40"

Transkript

1 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 15:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Robert Isaksson (C) Christina Johansson (S) Erik Jideståhl Stenström (M) Karl-Gustaf Carlzon (S) Georgia Ferris (KD) Ersättare Jesper Berglund (V) Tjänstemän Deborah Thompson, museichef Anders Bengtsson, bidrag- och verksamhetschef Helene Lis-Glader, förvaltningschef Katarina Nilsson, (sekreterare) Paragrafer Justering Ordföranden samt Christina Johansson Underskrifter Sekreterare... Katarina Nilsson Ordförande... Per Johansson Justerare... Christina Johansson Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Boel Pettersson

2 22 Uppdragsbeskrivning för Falkenbergs museum. Dnr 11-37/84 1. Att bordlägga ärendet med motiveringen att Kultur- och Fritidsnämnden inbjudes till en heldags workshop för att gå igenom uppdraget. 2. Att punkt 2 i förslaget tas bort. Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1 Att formulera ett tydligt uppdrag (inriktningsprogram) och övergripande vision för Falkenbergs museum. Skall vara klart och redovisas senast Att i budgeten för 2012 äska ramökning för en antikvarie eller likvärdig kompetens. Beslutsunderlag Protokollsutdrag vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde ; Utredningsuppdrag Falkenbergs museum. Dnr Kfn 10-98/84. Framtidsvägar för Falkenbergs museum, en utredning, Tomas Jönsson Sammanfattning av ärendet Falkenbergs museum öppnade 1991 med inriktning på industri och hantverk med betoning på det senaste seklet. Inriktningen på verksamheten har skiftat från industri och hantverk i Falkenberg till att visa ett bredare utbud av tema i utställningar med fokus på design, konst och kulturhistoria. Pedagogik för barn och unga har utvecklats starkt de senaste åren och museet har även ett regionalt uppdrag inom området design. Museet behöver moderniseras och investeringar i klimat- och basutställning måste göras. En extern konsult anlitades 2010 för att göra en utredning om museets framtid och utifrån detta ställdes några förslag att verkställa på både kortare och längre sikt. Ledningen för museet och förvaltningen föreslår utifrån detta att man börjar med att politiskt formulera en vision och inriktning för museet. Därefter kan mål brytas ned och utformas på verksamhetsnivå för att slutligen godkännas av kultur- och fritidsnämnden. För att kunna verkställa beslutet och fortsätta bedriva museets verksamhet under tiden är behovet stort av att tillföra verksamheten resurser och kompetens för befintliga uppdrag så att tid frigörs för befintlig personal och att museet kan erbjuda generösa öppettider. Ekonomi Att formulera en vision och en framtida programinriktning torde inte påverka nämndens ekonomi i betydande omfattning. Dock krävs resursförstärkning för personalkostnader. Beroende på vad kultur- och fritidsnämnden beslutar gällande museets framtid kommer det att påverka förvaltningens ekonomi i betydande omfattning då det inte är möjligt att utverka resurser inom befintlig ram. 2 (7)

3 Utredningen av Tomas Jönsson 2010 pekar på omfattande brister i museets verksamhet. Förutom investeringar i själva sädesmagasinet är renoveringsbehovet stort av övriga byggnader museet ansvarar för. En ny basutställning är nödvändig likaså behövs större arbetsytor för personalen. Museets öppettider måste öka och personalresurser behövs för att kunna ta emot de alltfler skolelever som utnyttjar museet som en pedagogisk resurs. Detta är endast ett fåtal förslag. För att förvaltningen skall veta vad som skall prioriteras och hur man från den politiska ledningen ser på museets framtid är det nödvändigt att museet får ett tydligt uppdrag. Vilken inriktning det ska ha, vilka målgrupper som är prioriterade och vilket utbud museet ska erbjuda. Därefter kan fortsatt arbete ske med att skapa ett modernt museum efter rådande behov. För att kunna arbeta med museets utveckling är det nödvändigt med att tillföra resurser i form av personal och kompetens. Inte minst för att hålla museet öppet samtidigt som personalen kan frigöra tid till att verkställa nämndens beslut. En utökning av ram föreslås tas med i budgetarbetet för Fritidsverksamhet på Prästgården Chess House. Dnr /86 1 Att bevilja stöd för fritidsverksamhet till organisationen Antivåld i skola och samhälle på 600: -/gång och öppettillfälle. Organisationen beviljas ett stöd på maximalt 48000: -, beloppet är beräknat för verksamhet 2 ggr/vecka i 40 veckor. Stödet belastar konto för föreningsdriven fritidsgård. Beslutsunderlag Projektplan, Schackdraget Chess House. Se bilaga. Ekonomi Kultur och fritidsnämnden har till sitt förfogande för föreningsdrivna fritidsgårdar : -. Stödet för projektet ryms inom befintlig ram. Behovet av att ha ett ställe att gå till på fritiden finns för ungdomar i gymnasieåldern. På våra fritidsgårdar finns idag ett antal gymnasieungdomar som kommer kontinuerligt. En hel del gymnasieungdomarna besöker idag våra fritidsgårdar under fredagar och lördagar (på TG och Källan) och då är de inte fritidsgårdarnas huvudsakliga målgrupp (vilken är år). En tydlig bild är att de yngre väljer att inte komma när det är många äldre. Därför är svårt att rekrytera nya fritidsgårdsbesökare eftersom det är lite läskigt med stora killar från gymnasiet. Man vågar inte ta plats i det forumet. Behovet de äldre ungdomarna har, är att kunna komma till ett ställe och träffa kompisar, delta i aktiviteter om man vill, träffa vuxna, ta en fika, diskutera m m. Kontinuitet är viktigt för alla former av verksamhet, så även här. 3 (7)

4 I kombination med satsningen på arbetslösa ungdomar år på Navigatorcentrum kan man med fördel göra en ökad satsning på en centrumnära mötesplats för verksamhet riktat till ungdomar i åldern år. Behovet av en centrumnära verksamhet på framförallt kvällstid fredag och lördag är stort då vi idag har många ungdomar i gymnasieåldern som vistas i centrum och i och med det också vistas i en riskmiljö. (Bilaga 23) 24 Läsplattor till kultur- och fritidsnämndens ledamöter. Dnr 11-32/80 1 Att under resterande mandatperiod göra ett försök med att administrera nämndsärenden med läsplattor. 2 Att ansöka om ett engångsbelopp för ovanstående hos kommunstyrelsen på kr. Sammanfattning av ärendet I ett försök att modernisera, effektivisera samt arbeta mer miljövänligt önskar kultur- och fritidsnämnden göra ett försök att administrera nämndsärenden med läsplattor under mandatperioden. Ekonomi Ett belopp motsvarande kr är kostnaden för inköp av läsplattor samt utbildning. För att effektivisera administrationen runt kultur- och fritidsnämnden föreslår förvaltningen att läsplattor införskaffas till kultur- och fritidsnämndens ledamöter samt den administrativa personal som handlägger och handhar nämndens ärendehantering. Detta skulle leda till en besparing på porto, papper, kuvert, sophantering och arbetstid. Det är också ett effektivare och mer miljövänligt arbetssätt. Viktiga dokument riskerar inte att tappas bort eller försvinna, det är lättare och smidigare för ledamöterna att ta med beslutsunderlagen till nämnden. Världen förändras och tekniken utvecklas i en rasande fart och som kommunal förvaltning gäller det att förhålla sig till detta. Kultur- och fritidsnämnden är av storleken att ett försök under denna mandatperiod skulle vara hanterlig och ekonomisk försvarbar. Skulle metoden vid utvärderingen visa sig vara bra och något kommunen vill utveckla, förbinder sig förvaltningen att vara stöd till övriga förvaltningar om fler skulle visa sig intresserade av att införa arbetsmetoden. 4 (7)

5 25 Förändring av entréavgiften till Falkenbergs museum. Dnr /84 Kultur och Fritidsnämnden beslutar 1. Att under perioden juni t o m augusti höja entréavgiften till Falkenbergs museum till 50 kronor för vuxna. Barn och ungdomar t o m 18 år har fri entré. Rabattkort för flergångsbesökare ska erbjudas. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsnämnden Entréavgift under sommaren på Falkenbergs museum fr o m Dnr kfn 07/0049/875 Sammanfattning av ärendet Pga rådande budgetläge 2007 fick museet i uppdrag att undersöka möjlighet att öka intäkterna genom att ta ut en entréavgift under sommarmånaderna. Att ta entré eller höja entréavgiften under sommarperioden är vanligt förekommande på museer, särskilt museer som har besök av många turister. Under resten av året har kommuninvånare haft möjlighet att besöka museet kostnadsfritt under ordinarie öppettider. Entréavgiften infördes efter beslut i kultur- och fritidsnämnden fr o m sommaren Museet har under de senaste fyra åren haft en entréavgift på 30 kronor och ett säsongskort för 50 kr. Barn och ungdomar t o m 18 år har haft fri entré. Intäkterna har varierat under de senaste somrarna beroende på sommarutställningarnas attraktionskraft och väder. Under denna period har anslaget från kommunen minskat och kostnaderna för den publika verksamheten ökat. Behovet av intäkter utifrån har således ökat. En avgift på 50 kronor per vuxen och betalande ger en intäkt på 50 tkr, vilket idag motsvarar kostnaden för en mindre utställning. Museet är medlem i ICOM, Riksförbundet Sveriges museer samt Svenskt kulturarv. Medlemmar i dessa organisationer är berättigade till fri eller reducerad entréavgift. Det är även brukligt att under vernissagedagen ge fri entré till inbjudna personer mot uppvisande av vernissagekort eller slopa entréavgiften helt den dagen. Museet föreslår att entréavgiften höjs till 50 kronor för vuxna under sommarperioden juni t o m augusti, ett säsongskort ska erbjudas samt att barn och ungdomar t o m 18 år fortsätter ha fri entré. Anteckning: Jesper Berglund (V) är av avvikande mening. 5 (7)

6 26 Skrivelser 1 Skrivelser läggs till handlingarna Stadsbyggnadskontoret Allmän orientering om planarbetet, PBL 5:27, Skrea 5:3 m fl (Hansagårds Camping), dnr /21. Utgående tjänsteskrivelse - Inbjudan till Gun Jönsson som vårtalare den 30 april på Rådhustorget. Utgående tjänsteskrivelse ang ungdomsråd, svar på frågor till KSAU, dnr /80. Rikskommittén Sveriges Nationaldag fördelning av flagga till enskild person. Bygglovsnämnden, delegationsbeslut 6032, Uppförande komplementbyggnad Herting 2:1 Vallarna Falkberg, dnr 11-41/85. Protokoll Kommunala handikapprådet Över-och underskott från samtliga nämnder (KS 93) dnr 11-13/80 Krispeln 5 (Falkhallen) Beslut om avgift Hälsoskyddstillsyn enl. miljöbalken Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige Motion om att det byggs ett tak över scenen på Rörbecks latsen dnr /80 Utgående tjänsteskrivelse Uppföljning av arbetet med egenkontroll enligt miljöbalken för Kattegatthallen. dnr 11-25/85 Protokollsutdrag från folkhälsa- och brottsförebygganderådet Förlängning av brottsförebyggande plan för Falkenbergs Kommun.dnr 11-48/90 Rikskommittén Sveriges Nationaldag Tilldelning av fana för organisation/förening Svar på medborgarförslag om skylt på Falkhallens fasad dnr 11-46/86 27 Information 1. Lämnad information antecknas. Utbetalda föreningsbidrag t o m Ekonomisk uppföljning t o m Verksamhetsberättelse 2010 dnr 11-50/80 Viveka Sverkerson, Dans i Halland lämnade information om Hallands Kulturplan och danssamarbetet mellan Falkenberg och Kungsbacka. (Bilaga 27) 6 (7)

7 28 Anmälningsärenden 1 Information om beslut läggs till handlingarna Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation Kultur och fritidsnämnden 12/2011 Datum Ärendenr Ärende Delegat /19 Ansökan om bidrag till arrangemanget Betongcupen, dnr 11-39/87 Patrik Svärd /20 Detaljplan Pilgrimsfalken dnr 11-24/21 Bengt Orsander /21 Detaljplan Fibern 1 (Södra Åstranden) dnr 11-21/21 Bengt Orsander /22 Anställningsavtal Systemansvarig/Receptionist dnr 11-19/80 Carola Andersson 7 (7)

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-05 Sammanträdestid 13:30 14:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

Protokollet justerat Rådhuset 2014-03-21 00:00 och anslaget 2014-03-21

Protokollet justerat Rådhuset 2014-03-21 00:00 och anslaget 2014-03-21 Sammanträdesdatum 2014-03-18 Sammanträdestid 13:30-17:00 Ajournering 14:45-15:00 Protokoll Nr 3 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 15:00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 15:00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sammanträdestid 13:30 15:00 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2008-06-11 Sammanträdestid 13.30-16.15 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom (c), ordförande Bernt Zander

Läs mer

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sammanträdestid 13:30 16:00

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sammanträdestid 13:30 16:00 Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2012-05-22 Sammanträdestid 13:30 16:00 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-11-02 Sammanträdestid 13.00-17.00 NÄRVARANDE 1 (9) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom, ordf (c) Sara Grimpe,

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2010-03-23 Sammanträdestid 13.30 14.30 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Bernt Zander (s), ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

11 Redovisning av delegeringsärende.

11 Redovisning av delegeringsärende. 11 Redovisning av delegeringsärende. 1 anteckna lämnad information Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation kultur- och fritidsnämnden 5/2012 Datum Diarienr Ärende Delegat 20130121 2013-2

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 09:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-06-04 131 Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 9-9.45 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP)

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14

Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-01-21 6 Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30-15:00

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30-15:00 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2012-10-23 Sammanträdestid 13:30-15:00 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Berit Bengtsson (c) Andreas Lundberg (s) Lennart Johnsson (v) Joachim Paul (ap) Heimo Käki (c) Ordföranden samt Lars Persson

Berit Bengtsson (c) Andreas Lundberg (s) Lennart Johnsson (v) Joachim Paul (ap) Heimo Käki (c) Ordföranden samt Lars Persson Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-12-10 Sammanträdestid 13.30-17.00 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom (c), ordförande Bernt Zander (s), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Årjängs Bad- och Friskvårdscenter den 5 april kl, 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Redovisning av delegeringsärende.

Redovisning av delegeringsärende. 1 Redovisning av delegeringsärende. Kultur- och fritidsnämnden beslutar 1 anteckna lämnad information Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation kultur- och fritidsnämnden 5/2012 Datum Diarienr

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-12-11 1 (11) Plats och tid Vetlanda Museum, kl. 15.30-17.05 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-05-04 Sammanträdestid 13.30-16.30 NÄRVARANDE 1 (6) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga ersättare Lena Carlbom, ordf

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 1 Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 15-22 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Mikael Carlsson (M) Jan Norberg (S) Jannike Hallonqvist (MP) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid , Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer 22-26

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid , Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer 22-26 PROTOKOLL 1(8) Plats och tid, Hamngatan 12 våning 1 Långön, kl 13:15 17:00 ande Övriga deltagare Se nästa sida Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 22-26 Sekreterare Maria Thuman

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-11-05 243 Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Meddela motionären att kultur-

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Leif Brandt (S) Björn Rydén (M) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, förvaltningssekreterare Mats Johansson (SD), kommunrevisor

Leif Brandt (S) Björn Rydén (M) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, förvaltningssekreterare Mats Johansson (SD), kommunrevisor 2019-01-22 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Hugo Svensson (S) Sören Eriksson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 12 september kl. 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Kulturnämnden 2011-03-09 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 15.30 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Hans Göran Åhgren (M) 2:e vice

Läs mer

Rune Danielsson (S) kl Mårten Holmström (L) Per Lingensjö (MP) Gottfrid Krantz (KD) Daniel Åsberg (V)

Rune Danielsson (S) kl Mårten Holmström (L) Per Lingensjö (MP) Gottfrid Krantz (KD) Daniel Åsberg (V) 1(9) Plats och tid Olof Högbergsalen, Sambiblioteket, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:15-16.00 Ajournering:kl. 09.30-09-50,10.40-13.00 Beslutsmöte 15.35-16.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Ledamöter. Övriga närvarande

Ledamöter. Övriga närvarande Protokoll KS Näringslivs- o arbetsmarknadsutskott Sammanträdesdatum 2019-02-14 Sammanträdestid 13:00-15:00 Ledamöter Per Svensson (S), ordförande Göran Janko (M), vice ordförande Rebecka Kristensson (S)

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 4 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2007-06-13 Sammanträdestid 13.30-15.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Lena Carlbom (c),

Läs mer

Torbjörn Jerlerup (S) Karl-Gustav Stegermark (KD) Linda Hedlund, utredare Magnus Juhlin, plan-och byggchef Ulf Grandin, byggnadsinspektör

Torbjörn Jerlerup (S) Karl-Gustav Stegermark (KD) Linda Hedlund, utredare Magnus Juhlin, plan-och byggchef Ulf Grandin, byggnadsinspektör 8 1(11) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, plan 3, Borgholm, kl 10:00-10:15 ande ledamöter Joel Schäfer (S), ordförande Tomas Zander (C), 1:e vice ordförande Marcel Anthonie van Luijn (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 3 september 2018 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP)

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2016-04-07 Sammanträdestid 14:00-17:00 Servicenämnden Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Charlotta Jonson (M), ordförande Yen Gunnarsson (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani (S)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer