Verksamhetsberättelse. för föreningen. Fair Trade Shop i Norrköping Samordning och styrning. Styrelsen. Avtackning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. för föreningen. Fair Trade Shop i Norrköping 2014. Samordning och styrning. Styrelsen. Avtackning"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för föreningen Fair Trade Shop i Norrköping 2014 Fair Trade Shop i Norrköpings medlemmar och volontärer deltar i ett långsiktigt handelssamarbete för att bidra till att småskaliga producenter får bättre möjligheter att själva påverka och utveckla sina levnads- och arbetsförhållanden. Under 2014 hade föreningen 80 betalande medlemmar. Under 2014 har föreningen haft fokus på att öka försäljningen av rättvist handlade produkter och att koncentrera aktiviteterna till främst butiken. Detta gav resultat och försäljningen ökade till vår stora glädje. I butiken har informationsarbetet fungerat bra, mycket tack vare att vår butikssamordnare kontinuerligt sett till att hålla produkt- och producentinformation aktuell. Våra butiksvolontärer har också gjort en viktig insats som bärare av Fair Trade-budskapet. Det är fortfarande inom information och opinionsbildning som föreningen har en stor förbättringspotential. Föreningen har fortsatt satsa på att hitta fler volontärer som vill ge detta viktiga verksamhetsben mer skjuts under 2014, och även detta mål har uppnåtts, då vi har fler volontärer nu. Fair Trade Shop har under året genomfört en mängd olika aktiviteter, t ex gjorde vi en heldagsresa runt Vättern på tema Fairtrade, samt medverkat i Kulturnatten och under Fair Trade Fokusveckorna i oktober i samarbete med styrgruppen för Fairtrade City. I november medverkade vi under Globala veckorna med föreläsningskväll med Smiling Cashew. Under året har också en lyckad After Work genomförts. Från första advent och fram till jul hade butiken söndagsöppet. Det ekonomiska läget har varit stadigt i utveckling under hela året. Vi har kunnat se stora försäljningstoppar även under perioder då vi normalt inte haft så hög försäljning, vilket tyder på att det allmänna ökade medvetandet och kännedomen om Fair Trade fortsätter att sprida sig och bidrar till föreningens ökade omsättning. Rubrikerna nedan ger en mer utförlig beskrivning av verksamhetsåret Samordning och styrning Styrelsen Årsmötet valde Eva Lundgren Stenbom till ordförande för föreningen Fair Trade Shop i Norrköping. Till ledamöter i styrelsen valdes Inga-Lill Bley, Anders Wikström, Gun Grahn samt Christina Larsson Tjäder. Till suppleanter valdes Julia Bardh och Tina Esh. Styrelsen har under 2014 samlats till sju (7) protokollförda möten. Under hösten hade styrelsen en adjungerad deltagare från Byrån mot Diskriminering med anledning av ett styrelseprojekt. Avtackning För sitt arbete i styrelsen för föreningen avtackades föreningens långvarige kassör Lars Hallgren, samt ledamoten Fredric Carlsson, för sitt uppskattade arbete i styrelsen. Likaså avtackades föreningens mångårige revisor Nils Öfverberg för sitt trogna arbete.

2 Under året som varit har Charlotta Stål och Ulla Arén lämnat sina uppdrag i föreningen och vi tackar dem för sina mångåriga insatser i föreningens tjänst. Anställd Föreningen har under året haft en anställd butikssamordnare på 50 procent Gabrielle Fenijn-Jonsson. Gabrielle är inköps- och produktansvarig och är en viktig länk mellan butik och föreningens styrelse, samtidigt som hon tillför föreningen en mycket bred kompetens tack vare sin mångåriga erfarenhet av och kunskap om Rättvis Handel. Rutiner Ny kortläsare samt kodlås till dörren mot innergården. Butikens sortiment Som Fair Trade Shop erbjuder vi våra kunder ett brett och varierande sortiment av rättvist handlade produkter. Vi erbjuder unikt hantverk av hög kvalitet, spännande matvaror, leksaker, musikinstrument och mycket mer. Varorna kommer från kooperativ, mindre företag och organisationer i Asien, Afrika och Latinamerika. I år kunde vi erbjuda våra kunder två Fair Trade Shop-kollektioner. Vårens kollektion bestod av en serie, speciellt åt FTS framtagna, smycken: Färgglada halsband, örhängen och ringar i olika design tillverkade av återvunnet glas av företaget Calypso i Chile. Lagom till starten på julförsäljningen kom årets andra FTS-kollektion till butiken: väskor, myntbörsar och plånböcker i ekologiskt garvat läder. Produkterna ingår i Green A fair-sortimentet, som har tagits fram av Craft Resource Center i Indien med stöd av European Fair Trade Association. Till Green A fairs produkter används enbart ekologiskt garvat läder: miljöovänliga och cancerogena kemikalier undviks i garvningen och enbart naturliga färgämnen används. Ett bra exempel på produkter tillverkade med omtanke om både människor och miljö. I övrigt har skrotklockorna från Colombia haft stor åtgång. Klockorna tillverkas i Bogota av återvunnet metallskrot, av ett företag som satsar på att utbilda marginaliserade unga vuxna till duktiga hantverkare för att sedan erbjuda dem anställning med rättvisa arbetsvillkor. Andra exempel på uppfinningsrika sätt hos våra producenter att återanvända uttjänta material till fina produkter, är stora fat från Senegal tillverkade av gamla oljefat och smycken tillverkade av telefontråd från sydafrikanska Usisi. Leksaker och smycken är de mest uppskattade varugrupperna. Smaksatta olivoljor och torkade dadlar från Palestina, torkad jackfruit från Sri Lanka och flera sorters Single Origin-kaffe är några av årets nyheter i livsmedelshyllorna. Chokladen står sig stark som mest populära varugrupp.

3 Arbetsgrupperna Personal Ett fyrtiotal säljare har varit engagerade i butiken under året. De flesta har ett fast arbetspass varje eller varannan vecka. Några säljare föredrar att hoppa in vid behov. Genom olika kontakter har vi fått in några nya volontärer under året, bland annat med hjälp av volontärer som varit med länge De har själva även introducerat några nya vilket vi är mycket glada och tacksamma över. Det har under året arrangerats fyra volontärträffar, då vi får aktuell information vad gäller produkter, ekonomi och andra aktuella frågor. Vid det sista hade vi besök från Smiling Cashew som informerade om sina cashewnötter, vid ett annat berättade Marianne Nilsson- Wallin om sitt engagemang i Tanzania-import. En medlemskväll anordnades för medlemmar med kraftig medlemsrabatt. Det arrangerades en heldagsutflykt för volontärerna i maj. Vi reste med buss runt Vättern med stopp hos Fairtrade City Jönköping samt hos Fair Trade-importören North & South i Vrångebäck utanför Hjo. Resan kunde genomföras med stöd av Norrköping Fairtrade City. En kurs i hjärt-lungräddning har genomförts vid två tillfällen under våren, då ett flertal volontärer deltog. Butiken hade öppet hela sommaren, dock med något kortare öppettider. Inför julhandeln hade butiken öppet de fyra adventssöndagarna samt förlängt öppethållande sista veckan inför jul. Tina Esh har gått en utbildning hos OFTÅ om Fair Trade för att kunna utbilda våra volontärer. Skyltgruppen Som de senaste åren har vi följt konceptet att skylta om i fönstren en gång per månad utom i julhandelstider då vi haft två. Inne i vår shop har vi följt upp fönsterskyltningen. I samband med att nya varor kommit eller inför WFTD, Fairtrade-veckor, vår- och höstkollektion från Fair Trade Shop och helger har vi gjort extra satsning. Det har varit mycket inspirerande för gruppen att butikens sortiment betydligt har utökats. Gruppens medlemmar har bestått av: Elvy Enoksson, Doris Pettersson, Öllegård Wetterström, Kerstin Hult. Fixargruppen Gruppen utför mindre reparationer när något t ex gått sönder, och finns för övrigt alltid till hands när något behöver bytas ut eller förändras. De gör upp städscheman för att säkerställa att vi alltid har en så fräsch butik som möjligt. Vidare tar gruppen hand om tvätt av textilier och skyltfönster. Dessutom ansvarar den för driftsinköp så att inget ska saknas i butiken och värnar då om bra miljöval och gör prisjämförelser mellan olika leverantörer och då helst i vårt närområde för at undvika långa transporter. Gruppen består av Ulla Ericson, Kjell-Ove Martinsson samt Marianne Ström.

4 Ungdomsgruppen Under 2014 har aktiviteten i ungdomsgruppen legat lågt. Några av gruppens medlemmar har i stället valt att engagera sig i den nybildade ambassadörsgruppen i Norrköping. Ambassadörerna har samarbetat med Fair Trade Shop vid ett par tillfällen. Dels under Fairtrade Fokus då de hjälpte till med att bemanna butikens mobila utställning som var placerad i Domino-gallerian, och dels vid Rättvis Julmarknad på Arbetets Museum, då de bland annat hjälpte till med tipspromenaden som anordnades. Julia Bardh har varit suppleant i styrelsen för Fair Trade Återförsäljarna (OFTÅ). IT Utskick såsom nyhetsbrev etc når drygt 135 personer via Mailchimp. En ny hemsida för Fair Trade Shop är under framtagande. Ett viktigt skäl för detta är platsbrist i nuvarande plattform. Framtagningen sker centralt och CMS-systemet blir nu Wordpress i stället för Drupal. Mycket sker på Facebook. Vår sida uppdateras varje vecka med information. Fortlöpande ändringar sker på hemsidan. Allt ifrån information till öppettider. Ekonomi Årets försäljning uppgick till kr (2013= kr) varav i butiken kr ( kr). Julförsäljningen i december var kr ( kr), julgåvor var kr ( kr). Årets resultat blev (-748 kr) Några smärre investeringar har gjorts under året: Det har satsats på golvvård, nya hyllor, mer belysning samt nya markiser. Information & PR Den rikstäckande organisationen Fair Trade Återförsäljarna har genomgått vissa förändringar under Stora delar av styrelsen byttes ut under årsmötet i april, vilket har medfört vissa förändringar. Tanken är att göra verksamheten mer effektiv och inriktad på att finnas till hands för medlemmarna, så att de kan öka försäljningen. Som ett första steg började de nyhetsbrev som skickas ut från Organisationen Fair Trade Återförsäljarna nio gånger per år sättas upp i butiken, så att alla kan ta del av senaste nytt. Vår fina utställning har under året spridit information på tre platser; Campus LiU, Klimatriksdagen samt på varuhuset Domino. En ny affisch har tagits fram till trottoarprataren. Sociala medier är en effektiv kanal för marknadsföring. Vår Facebooksida uppdateras ofta och regelbundet, vilket innebär att den har ökat med mer än hundra nya följare jämfört med

5 2013, och är nu uppe i ca 420 personer som alltså nås av information och nyheter den vägen. Ett studiebesök togs emot i december från Åsa Folkhögskola. After Work är ett lyckat koncept som vi genomfört även detta år. Det var återigen tack vare en förfrågan från fackförbundet Vision, som kom med ca 40 medlemmar till oss den 19 november. I samarbete med Café Vetekornet bjöds på mat och fika, samtidigt som ordföranden höll en föreläsning om Fair Trade. Vi har inbjudits en gång att komma och informera om Fair Trade till en av Norrköpings Soroptimistklubbar. Detta var ett bra tillfälle att informera och marknadsföra föreningens verksamhet, speciellt som denna träff var förlagd till Vetekornets lokaler, så vi har kunnat kombinera med besök i butiken, vilket också bidragit till en god försäljning. I juni var vi inbjudna till Galleri Li i Skärkind för att föreläsa om Fair Trade och ha försäljningsbord. Under Globala Veckorna var ordföranden och föreläste om Fairtrade på Campus Norrköping. Arrangemang Föreningen genomförde och/eller deltog i följande arrangemang under 2014 (i kalenderordning): Kulturnatten 27 september Detta år satsade vi återigen mycket på Kulturnatten, då vi hade extralångt öppet i butiken. En konstutställning med tavlor från Tinga Tinga prydde butiken och lockade många besökare. Dessutom bjöds på den goda Hjo-kakan och kaffe i butiken. Fairtrade Fokusveckorna vecka Fairtrade Sverige genomför varje år Fairtrade Fokus, en två veckor lång rikstäckande kampanj i oktober månad. I Fair Trade Shop skyltade vi upp med Fairtrademärkta produkter och erbjöd flera aktiviteter under kampanjen. I samarbete med styrgruppen för Fairtrade City arrangerades två stycken s k Fairtrade Walks; guidade turer med start från vår butik och sedan genom city förbi olika ställen där man kan handla Fairtrade-varor. Rättvis Julmarknad november på Arbetets museum Det har varit en tradition för oss i många år att delta vid Rättvis Julmarknad, som arrangeras i Arbetets museum varje första advent. Fair Trade Shop medverkade både lördag och söndag med försäljning av matvaror och hantverk. Detta år anordnades även ett Globalt Torg, vid vilket vi medverkade med information och en tipspromenad.

6 Övriga aktiviteter Två representanter för föreningen deltog i årsmötet hos Organisationen Fair Trade Återförsäljarna i Göteborg den 5-6 april. I augusti anordnades en träff för alla Fair Trade Shops i Linköping, vid vilket ett flertal av styrelsens medlemmar och butikssamordnaren deltog. Då diskuterades bl a gemensamma aktiviteter, marknadsföring etc. Fem stycken från styrelsen deltog i arrangemanget Fair Trade Forum i Jönköping den 3-4 oktober. Arrangemanget innehöll en mässa med olika utställare samt ett antal mycket intressanta seminarier och föreläsningar, alla med koppling till Fair Trade förstås. Dessutom anordnade Organisationen Fair Trade Återförsäljarna ett gemensamt möte mellan alla Fair Trade Shop, vilket gav tillfälle till att möta våra kollegor i landet och tillsammans diskutera och dryfta gemensamma frågor. En medlemskväll har anordnats under året. Det var i samarbete med Globala Veckorna i november. Det framgångsrika företaget Smiling Cashew kom och berättade om hur de på kort tid byggt upp företaget. Det bjöds på glögg och pepparkakor, och medlemmarna fick handla med fina rabatter. Rudolf Steinerskolan hade sin årliga julbasar 29 november och Fair Trade Shop fanns som vanligt på plats med varor från butiken. Butiken har samarbete med flera församlingar och det finns utställningsmonter och varor till försäljning i Orrekullagården i Kolmårdens församling och i Sankt Johannes kyrka och i S:t Olai kyrka. Föreningen har under året haft en ordinarie plats i styrgruppen för Fair Trade City Norrköping. Gunnel Knutsson har varit föreningens representant, och Annika Stahlberg ersättare. Tänk globalt, handla lokalt! Engagerade medlemmar och volontärer är basen för en av Norrköpings mest intressanta butiker. Det vi gör i vår butik är viktigt och mycket relevant för de producenter som fortfarande behöver draghjälp för att själva uppnå bättre arbets- och levnadsvillkor. Ett varmt tack till er alla som under året har gjort verklig skillnad för de här människorna och deras familjer! Inför 2015 tar vi ny, gemensam sats med importörer, kunder och samarbetspartners för att fortsätta manifestera värdet av Fair Trade för ännu fler människor i Norrköping med omnejd. Tillsammans har vi kraften att skapa förändringen vi vill se och möjligheten att vara en tydlig röst för en mer hållbar värld!.

Verksamhetsberättelse. för föreningen. Fair Trade Shop i Norrköping 2012. Samordning och styrning. Styrelsen. Avtackning

Verksamhetsberättelse. för föreningen. Fair Trade Shop i Norrköping 2012. Samordning och styrning. Styrelsen. Avtackning Verksamhetsberättelse för föreningen Fair Trade Shop i Norrköping 2012 Fair Trade Shop i Norrköpings medlemmar och volontärer deltar i ett långsiktigt handelssamarbete för att bidra till att småskaliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Föreningen Världsbutiken Örebro

Verksamhetsberättelse 2014 för Föreningen Världsbutiken Örebro Verksamhetsberättelse 2014 för Föreningen Världsbutiken Örebro Föreningen Världsbutiken i Örebro är en ideell förening med uppgift att sälja varor, som tillverkats i utvecklingsländer under värdiga och

Läs mer

Fair Trade enligt WFTO

Fair Trade enligt WFTO Fair Trade enligt WFTO Bättre villkor och rättvis betalning World Fair Trade Organization, WFTO, är en samarbetsorganisation för rättvis handel som arbetar för att marginaliserade producenter ska få bättre

Läs mer

Medlem i Föreningen för Fairtrade

Medlem i Föreningen för Fairtrade Medlem i Föreningen för Fairtrade Ett enkelt sätt att göra skillnad! Alla svenska organisationer är välkomna att bli en del av arbetet för en schysstare världshandel, en handel som skapar möjligheter för

Läs mer

Landskrona en Fairtrade City. - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld

Landskrona en Fairtrade City. - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld Landskrona en Fairtrade City - En liten folder om det stora arbetet med att skapa en rättvisare värld Varför Fairtrade? Det finns häpnadsväckande vittnesmål om hur odlare och anställda i utvecklingsländerna

Läs mer

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016

Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Utvärdering av fairtrade Fokus 2016 Fairtrade fokus Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41 42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Kära världsförbättrare,

Kära världsförbättrare, Kära världsförbättrare, Nu är det äntligen dags för den sjunde upplagan av Schysst Jul Uppsala den rättvisa julmarknaden för en bättre värld! Marknaden går av stapeln lördagen den 12 december i Missionskyrkans

Läs mer

Fairtrade Fokus 2015

Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 Fairtrade Fokus 2015 vecka 41-42 Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41-42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för

Läs mer

Kära världsförbättrare,

Kära världsförbättrare, Kära världsförbättrare, Nu är det dags för den sjunde upplagan av Schysst Jul Uppsala den rättvisa julmarknaden för en bättre värld! Marknaden går av stapeln lördagen den 10 december 2016 i Missionskyrkans

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City

Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City Umeå kommunfullmäktige beslutade 2012-03-12 att Umeå ska ansöka om att bli en Fairtrade City. Umeå kommun beaktar redan idag Fairtradeprodukter i sina egna upphandlingar

Läs mer

Ängelholm är en Fairtrade City

Ängelholm är en Fairtrade City Ängelholm är en Fairtrade City Vad är Fairtrade? Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är

Läs mer

Fair Trade Shop Globalen Uppsala

Fair Trade Shop Globalen Uppsala Fair Trade Shop Globalen Uppsala Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan INNEHÅLLSFÖRTECKNING Utveckling av Fair Trade Shop Globalen... 3 Föreningens organisation... 3 Syfte, mål och uppföljning... 4 Mål:

Läs mer

LÅT BARNEN LEKA SIG TILL EN BÄTTRE VÄRLD I ER KOMMUN!

LÅT BARNEN LEKA SIG TILL EN BÄTTRE VÄRLD I ER KOMMUN! LÅT BARNEN LEKA SIG TILL EN BÄTTRE VÄRLD I ER KOMMUN! 1 6 Låt barnen leka sig till en bättre värld i er kommun! I leken är allt möjligt! Lek är något som förenar alla barn, vart vi än befinner oss. Hos

Läs mer

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011

Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Program för Fairtrade Fokus i Norrköping 2011 Måndag 10 oktober söndag 23 oktober Harrys erbjuder hemlagad Fairtrade kaka med apelsin&mangotäcke samt Fairtrade- och KRAV märkt kaffe. Pris: 85:- Harrys,

Läs mer

Värdsbutiken Världen. Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.

Värdsbutiken Världen. Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika. Värdsbutiken Världen Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika. Unika varor till ett rättvist pris Unika varor till ett rättvist pris Här i världsbutiken

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Fairtrade City Frågor & Svar

Fairtrade City Frågor & Svar Fairtrade City Frågor & Svar Vad är Fairtrade City? Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att kommunen lever upp

Läs mer

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna.

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. FAIRTRADE CITY VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL? Rättvis handel är ett handelssamarbete baserat på dialog,

Läs mer

GL BALA KOMMUNEN 2017

GL BALA KOMMUNEN 2017 GL BALA KOMMUNEN 2017 Vad är Globala Kommunen? Globala Kommunen är ett kommunikationsprojekt där kommuner, lokala organisationer och Sida samarbetar för att öka kunskapen om och intresset för en rättvis

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

FAIRTRADE globalt! RÄTTVIS HANDEL lokalt? Gun Eriksson Sigtuna

FAIRTRADE globalt! RÄTTVIS HANDEL lokalt? Gun Eriksson Sigtuna FAIRTRADE globalt! RÄTTVIS HANDEL lokalt? Gun Eriksson Sigtuna Rättvis handel Solidaritetshandling för människor, miljö och framtid Globalt schysta villkor socialt, ekonomiskt och ekologiskt Mänskliga

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Ekonomiskt stöd till organisationer

Ekonomiskt stöd till organisationer Ekonomiskt stöd till organisationer Beviljade stöd 2014 Stöd till organisationer på konsumentområdet 2014 Konsumentverket har regeringens uppdrag (enligt förordningen 2007:954) att dela ut stöd till organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving

FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving FashionDAYS 2015 Projektplan Projektledare: Sarah Norving 1. BAKGRUND FashionDAYS är eventet som syftar till att uppmärksamma och stärka vår region inom mode, textil och design. Ambitionen är att genomföra

Läs mer

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 RealStars IF 1(5) Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 Innehållsförteckning 1. Om RealStars, vision, syfte 2. Verksamhet 2010 Resultatuppfyllelse

Läs mer

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa

Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Dokumentation 2013 Malung-Sälen Älvdalen Mora Orsa Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Hälsoveckan 2013 Syfte Mål Aktiviteter 3 Hälsoveckan 2013 fyller 10 år 4 Inledning 4 Hälsoveckans temaområden

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

Medlem i Föreningen för Fairtrade

Medlem i Föreningen för Fairtrade Medlem i Föreningen för Fairtrade Ett enkelt sätt att göra skillnad! Alla svenska organisationer är välkomna att bli en del av arbetet för en schysstare världshandel, en handel som skapar möjligheter för

Läs mer

fika-arrangörens handbok

fika-arrangörens handbok fika-arrangörens handbok world Fairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Anordna

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

fairtrade av susanne lundström

fairtrade av susanne lundström fairtrade av susanne lundström 8 9 Vem har sagt att rättvisa produkter måste se tråkiga och fula ut? Och får man verkligen ställa krav på kvaliteten? Det har hänt mycket de senaste åren inom rättvis handel.

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå

Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå I december 2007 behandlade Skellefteå kommunfullmäktige (KF) en motion från Folkpartiet, skriven 2002, angående rättvis handel. En uppförandekod i kommunens

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln

Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln Märkvärdigt En guide i märkningsdjungeln EU-ekologiskt Baseras på EU:s förordning för ekologiskt jordbruk. Ekologisk odling betyder att inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel används. Märkningen

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Innehållsförteckning Representation... 3 Styrelse... 3 Revisor... 3 Sammanträden... 3 Riksbryggans Årsstämma... 3 Ekonomi... 3 Medlemstal... 3 Bryggans lokal... 3 Kurser och

Läs mer

FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna

FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna 2011 Är du nyfiken på vad som hände under 2011 i IF Friskis&Svettis Kiruna?Häng då med in i verksamhetsberättelsen så ska du snart bli varse! Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Verksamhetsplan. för arbetet som Fairtrade City. Diarienummer: Ks2016/0054.150. Gäller från: 2016-05-01

Verksamhetsplan. för arbetet som Fairtrade City. Diarienummer: Ks2016/0054.150. Gäller från: 2016-05-01 Diarienummer: Ks2016/0054.150 Verksamhetsplan för arbetet som Fairtrade City Gäller från: 2016-05-01 Gäller för: Kommunkoncernen Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Fairtrade City styrgrupp Revideras

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Vad vet du om Fairtrade?

Vad vet du om Fairtrade? Uppdaterad januari 2015 Bild 1 Den här presentationen berättar kortfattat om vad Fairtrade är och hur Fairtrade gör skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Vad vet du om Fairtrade?

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2014 Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av Ordförande Eirik Isene Kassör Anita Carlsson Suppleant /Sekreterare Lena Almenius

Läs mer

ICA-kundernas syn på hållbarhet

ICA-kundernas syn på hållbarhet ICA-kundernas syn på hållbarhet Om ICAs kundpanel ICAs Kundpanel rekryterades under sommaren 2011 och innehöll vid undersökningstillfället cirka 2300 kunder. Kunderna rekryteras slumpmässigt via telefon.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Fair Trade Shop Globalen Uppsala

Fair Trade Shop Globalen Uppsala Fair Trade Shop Globalen Uppsala Verksamhetsplan 2016 styrelsens förslag Innehållsförteckning Inledning... 3 Föreningens idé... 3 Föreningens organisation... 3 Föreningens historia och nuläge... 4 Mål

Läs mer

Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå

Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå Handlingsplan för Fairtrade City Skellefteå I december 2007 behandlade kommunfullmäktige i Skellefteå en motion angående rättvis handel. Därefter har uppdrag utförts på olika platser i kommunorganisationen

Läs mer

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 2015 Årsmötesprotokoll för Svenska Ridtravarförbundet 2015 Plats: Sala stadsbibliotek Tid: Lördagen den 21 mars 2014, kl. 15.15. Närvarande: Valery Ahlrot, Kristina Lind, Annika Toth,

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Bästa hälsningar Anette Hägerfelth

Bästa hälsningar Anette Hägerfelth Verksamhetsberättelse 2014 Ordförande har ordet Det är inte enkelt att få människor att arbeta ideellt och det är klart att jag funderade när jag blev tillfrågad att bli ordförande. Jag fick två tankar:

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Caroline Svensson, ordförande

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Facket handlar rättvist

Facket handlar rättvist Facket handlar rättvist Facket handlar rättvist LO arbetar för rätten till förbättrade löner och arbetsvillkor över hela världen. En del av det internationella solidaritetsarbetet är samarbetet med Fairtrade.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

Praktikrapport ht 2011

Praktikrapport ht 2011 Praktikrapport ht 2011 Praktikant: Sanna Friberg Utbildning: Utvecklingsstudier E-mail: sannafriberg@hotmail.com Praktikplats: Individuell Människohjälp, lokalkontoret i Stockholm Adress: Västgötagränd

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2017 VÄSTERÅS KONSTFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2017 VÄSTERÅS KONSTFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2017 VÄSTERÅS KONSTFÖRENING Bild; Besök i Wanås skulpturpark. Styrelsen för Västerås Konstförening får avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Ändamål: Föreningens

Läs mer

Navbladet. Nr:3 juni 2006. Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen

Navbladet. Nr:3 juni 2006. Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen Kontaktperson Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen Nätverk för Afrikaner i Vantör Telefon 08 647 99 47 Mobil 070 527 99 47 Epost info@navs.se Hemsida www.navs.se NAV-nätverk för afrikaner

Läs mer

Verksamhetesberättelse 2015

Verksamhetesberättelse 2015 VERKSAMHETBERÄTTELSE VERKSAMHETSÅR 2015 Verksamhetesberättelse 2015 Inför år 2015 hade Sverok Mälardalen höga ambitioner gällande ökad synlighet samt utbildning. Förhoppningen var att öka spridningen kring

Läs mer

Verksamhetsberättelse RFSU Västerås 2015

Verksamhetsberättelse RFSU Västerås 2015 Verksamhetsberättelse RFSU Västerås 2015 För RFSU Västerås har 2015 framförallt handlat om att skära ner verksamheten för att möjliggöra en god överblick över föreningen, och att kunna sköta det administrativa

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007

En presentation av. Rättvisemärkts kampanj 2007 En presentation av Rättvisemärkts kampanj 2007 Under våren 2007, den 9-22 april, genomförde Rättvisemärkt en rikstäckande kampanj med syfte att skapa ökad uppmärksamhet och kännedom kring Rättvisemärkt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal

Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal PROTOKOLL Nr 8 år 10 Styrelsemöte 2008-01-31 ABC-lokal Närvarande 18.00-21.00 Anders Ohlsson (ordförande, vice kassör) Gunilla Wulkan Hughes (vice ordförande) Stefan Sjöström (kassör) Sofia Thente (sekreterare)

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Riktlinjer för Leverantörslistan Organisationen Fair Trade Återförsäljarna

Riktlinjer för Leverantörslistan Organisationen Fair Trade Återförsäljarna Riktlinjer för Leverantörslistan Organisationen Fair Trade Återförsäljarna Innehåll Introduktion... 3 Varor från WFTO-producenter/importörer... 3 10 principer för Fair Trade enligt WFTO... 3 Fairtrade-märkta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer